24
apr
Seneste opdatering: 24/4-05 kl. 0240
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!


Imponerende diskret har Sverige omlagt sin asylpolitik, fra de Ă„r man modtog op til 92.000 Ă„rligt, til nu kun at give smĂ„ 2000 permanente opholdtilladelser. Plus, vel at mĂŠrke 22.214 “familiesammenfĂžrte”. Hvis Riksdagen ogsĂ„ kan minimere det tal lige sĂ„ diskret, mĂ„ det vĂŠre verdensrekord i fremmedpolitik uden folkelig indblanding. Der er altsĂ„ sĂ„dan regeringen vil tage luften ud af “de frĂ€mmedfientlige” Sverigedemokrater nu, i stedet for tidligere tiders shaming, nedtystning, berufsverbot, vold og direkte censur. En styreform som, set over tid, minder mest om oplyst enevĂŠlde og en kamp for at bevare velerhvervede pamper rettigheder. I ethvert normalt demokrati, havde denne udvikling vĂŠret forĂ„rsaget af en udluftning i parlamentet.
– Jeg gad nok se det interne cirkulĂŠre der er gĂ„et ud til sagsbehandlerne……………………………….
1999 var andelen som fick bifall pĂ„ sin ansökan om uppehĂ„llstillstĂ„nd hos Migrationsverket 45 procent. År 2000 var siffran 41 procent. År 2001 var den 28 procent. År 2002 var den 20 procent. År 2003 var den 15 procent. Förra Ă„ret, 2004, var siffran 9 procent. Om den takten fortsĂ€tter har vi vid nĂ€sta Ă„rsskifte stĂ€ngt grĂ€nserna för flyktingar och asylsökande till Sverige.
http://www.migrationsverket.se/swedish/statistik/siffror.html

Verksamheten i siffror – In- och utvandring under 2004
Under 2004 invandrade cirka 46 800 personer till Sverige…..
Asyl: Under 2004 kom 23 161 asylsökande till Sverige. UppehÄllstillstÄnd
Under 2004 fick 59 144 personer uppehÄllstillstÄnd, en liten ökning jÀmfört med 2003, dÄ motsvarande siffra var 57 616.6 140
22 214 personer fick uppehÄllstillstÄnd pÄ grund av familjeanknytning.
Det er iĂžvrigt interessant at journalisten Thomas GĂŒr allerede for 3 Ă„r siden bemĂŠrkede denne mĂ„de at fĂžre politik pĂ„ i et interview med Jyllandsposten. Med 22.000 familiesammenfĂžrte kan man nu godt argumentere imod det, men hvor mange kunne Sverige ikke have med smĂ„ 2 mio. indvandrere ? Hvis reglerne var uĂŠndrede, ville tallet jo stige nĂŠrmest eksponentielt, men i Ă„r er det faldet fra 24.553 i 2003. I Realiteten har Sverige allerede “dansk” asylpolitik.
30 Ärs hÊrvÊrk, synes at vÊre ved vejs ende, og landet ligger tilbage i en sÞrgelig, antagelig irreperabel, forfatning.* Dette betyder samtidigt at Sverigedemokraterna, som under normale vilkÄr ville have haft en stÞtte pÄ 15-20 %, nÊppe fÄr en fod indenfor i Riksdagen. Taberne er ikke bare alle de der har mistet liv og velfÊrd, men ogsÄ tilliden til svensk demokrati.
Hele interviewet er meget lÊsvÊrdigt ogsÄ i dag:
»Hvis man ser pĂ„, hvad den svenske socialdemokratiske regering har gennemfĂžrt de sidste Ă„r, ligner det til forveksling Nya Demokraternes (det nu hedengangne protestparti, red.) program. Man taler bare ikke om det som i Danmark. Danske politikere mĂ„ enten vĂŠre mere ĂŠrlige – eller mĂ„ske bare politisk set dummere, siden de taler hĂžjt om det. De regler om familiesammenfĂžring, som den danske regering vil gennemfĂžre, eksisterer allerede i Sverige. Ikke vedtaget med lov, blot som en bureaukratisk realitet.«
http://dansk-svensk.blogspot.com/2002_05_01_dansk-svensk_archive.html
*Interesserede bĂžr studere begrebet “social kapital” pĂ„ http://www.nomos-dk.dk/ eller kĂžbe det seneste nummer af tidsskriftet og lĂŠse artiklen “NĂ„r Kultur betyder Noget”.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.