22
mar
Seneste opdatering: 3/10-10 kl. 0158
32 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Egentlig burde den tragiske drabssag fra Polensgade ikke bruges i politisk øjemed, i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt, hvor omstændighederne endnu er uklare, og familierne burde have fred. Men sagen er med ekspresfart blevet politiseret, og dette med aktiv medvirken fra drengens nærmeste. Steen har gennemgået de betændte aspekter her under, og for mit vedkommende er alene indblandingen fra tyrkiske medier nok begrundelse til at tage bladet fra munden: Hvis dette ikke til overmål demonstrerer. at vi har at gøre med herboende udlændinge m/u statsborgerskab, og ikke ‘nydanskere’, så ved jeg ikke hvad det viser. Den dræbte dreng er i alle henseender et sagesløst offer, nu er der kun en – sag.

Det laveste plan man kunne synke ned på ville være, hvis vi gik ind i en dyst med de der mener at Dansk Folkepartis lange fangarme står bag alt ondt, og prøvede at ‘konkurrere’ på grusomme drabssager. Her vil jeg bare bringe måske det eneste eksempel jeg kan mindes på klarsyn i Ekstra Bladet, post-Gade. En halvandet år gammel kommentar til to modbydelige drabssager i Storbritannien indeholdt nogle glimrende betragtninger fra journalisten:

Anthony Walker, en student fra Liverpool, blev jaget igennem en park, indhentet og fik en issyl banket ned i hjernen, fordi han tillod sig at promenere med sin kæreste i hånden.Walker var sort. Og kæresten var hvid. Det kunne en bande af hooligans ikke lide.[…]

England piskede i de dage sig selv med selvkritik i tabloid-aviserne, og i Liverpools kirker var der sørgegudstjenester. BBC sendte live fra begravelsen af den myrdede student.[…]

I Glasgow var det en hvid dreng, Kriss Donald , der blev slagtet og brændt på grund af sin hudfarve, men samme opmærksomhed som Walker har den 15-årige aldrig fået.[…]

Hvori forskellen på de to sager egentlig består, har psykologer kigget på, men kun få peger på det indlysende. Gennem årtier har Europa vænnet sig til at se alle indvandrere som ofre, og godhedsindustrien har vokset sig så magtfuld, at når virkeligheden pludselig vendes på hovedet, så må det være virkeligheden – og ikke beskueren og hans eller hendes verdensbillede – der er noget i vejen med.

En af de fremmede er pr. definition undskyldelig og allerbedst et offer. Og en af vore egne er som udgangspunkt en fordømt skurk Ellers er der ingen mening i ’Onkel Toms Hytte’ og systemets tårevædede raslebøsser. Dødens hykleri (EB 31.10.2006)

Ikke sandt? Journalisten siger jo nøjagtigt hvad der siges så ofte her i blogosfæren. En sandhed som burde eksponeres maksimalt, men som kun alt for sjældent bliver det i de traditionelle medier (LFPC).

Langfredag: “Erbarme dich, mein Gott”

Alt arie, Bach : Matthäus Passionen

»Ligrøveriet i Polensgade«

Det er med største ulyst, man beskæftiger sig med det tragiske mord i Polensgade. Fra alle ender og kanter er det søgt udnyttet, længe inden det er ordentlig afklaret. Ikke mindst af familien, der skamløst har optrådt på flere TV kanaler, inviteret mindst to professionelle fotografer , BT´s Claus Bech og Ünsal Turan ind for at fotografere den døende dreng og hans sørgende forælde, involveret den tyrkiske ambassadør osv. ad nauseam. Jeg havde lyst til at gengive fotografiet, men så får jeg vel bare dødspornograferne efter mig. Turan glemte forresten at fjerne sine briller fra drengens dyne, inden han trykkede på aftrækkeren. Havde han for travlt med at instruere forældrene ?

Alle havde en lille aktie at skulle indløse i dette tilsyneladende politisk korrekte mord. Også de, der mener at det i virkeligheden er Pia Kjærsgaards skyld, da det jo er hende der har skabt enklaven Holmbladsgade kvarteret, ligesom så mange andre landet rundt, ikke sandt ? Socialdemokraten Yildiz Akdogan greb således det gyldne øjeblik: ‘Politisk gift har banet vejen for mordet på 16-årig’ , som om det ikke var hendes parti der ivrigst havde anlagt disse etniske krudttønder. Snart kommer vel også den myrdede Anton Njie´s stedfar på skærmen, nu vi måske har nogle mere politisk bekvemme gerningsmænd, og hvorfor ikke Tyrkiets Erdogan, der tidligere har blandet sig i tysk og hollandsk indenrigspolitik?

Én ting står fast om Holmbladsgadekvarteret. Det har en “etnisk” befolkning på 42 % og har længe været præget af vold, opløsning og forfald, så det var bare et spørgsmål om hvor når det ville gå rigtig galt. Københavns skvattede politisk flertal har ikke vist nogen vilje til at gøre noget ved problemerne (se Søren Pind der i det mindste har vist politisk vilje i 2005, til at gøre noget radikalt), og vi ved faktisk ikke engang om der overhovedet er noget at gøre, hvis de først tog sig sammen. Hele sagen stinker, og må den i det mindste havne på den talentløse. impotente Mikkel Warmings bor i en fart. Selvom det ikke ville hjælpe noget som helst, burde han fyres nu !

Endnu inden liget er koldt, mener den ulækre, chauvine tyrkiske sprøjte Zaman, at vide alt om sagen:Turkish youth dies a day after racist attack in Copenhagen , hvor dele af dansk presse dog kan styre sin utålmodighed: Politiken:Politiet tvivler på racistisk motiv til drab Politiet undersøger beskyldninger om at racisme var årsagen til drab på et 16-årig avisbud. Drabschef og gadeplansarbejder tvivler.

Lad mig til slut minde om, at det er mindre end 14 dage siden to indvandrede knivdræbte en ung dansker i Husum. Uden ret megen presseståhej, da det er mindre ualmindeligt. Og læs så en god , ædru blogpost om miséren: Multikulturel vold går begge veje – pressen hykler, og de svage taber. Der tegner sig, nu også med det iranske dobbeltmord i Hørsholm, et billede af politi og socialmyndigheder, der ikke længere kan følge med de etniske problemer, vi har påført os selv. Det er dog stadig vores refleks at bebrejde myndighederne, men refleksen tilhører en mere lykkelig fortid, hvor vi kun havde problemer der kunne løses. Nu prøver de samme  partier , der har installeret elendigheden, at overgå hinanden i  fantasiløse forslag til løsninger, på et problem der ikke længere  kan løses. Tror befolkningen virkelig stadig på deres besværgelser? Tror de selv på dem ? Når dette land ikke engang kan bekvemme sig til at smide 500 dybt kriminelle maffiosoer og samfundsparasitter af værste skuffe ud ?

Lad mig så lige minde pressen om proportionerne: Selv om nydanskerne kun udgør 10 pct. af befolkningen, er de indblandet i 40 pct. af alle årets drabssager (2005), en fuldstændig uhyrlig overrepræsentation på seks gange (!)

Her forlader vi emnet, for om 14 dage har vi det igen, at dømme efter mordsager i København det seneste år. Og det vil blive værre, kan jeg roligt love for. Nu skal de afmægtige lige aflevere deres primalskrig – der skal gås i fakkeltog. Fakkeltog er en institution, der er opfundet af amatører, der har vedtaget en katastrofe der ikke er andet at gøre ved, end at græde snot over. Enoch Powell siger nedenfor: “Det er statskunstens ypperste funktion at styre uden om undgåelige onder”. Havde det danske folk fulgt den parole i seneste generation, ville efterspørgslen på fakler være betydeligt mindre

»Demos og os«

En pige fra Krogerup højskole taler til sidst som en af de få ikke kun om samfundets ansvar:

»Jeg går på en højskole, der er meget, meget venstreorienteret,
og vi snakker integration dag ud og dag ind.
Men alligevel sidder danskere og indvandrere hver for sig i kantinen.«

Dem, os og demos, Debatmøde. Nærer det nye SF højrebølgen? Oppositionen møder sine nordsjællandske vælgere. Arne Hardis Weekendavisen 19.03.08

Så hensynsfuldt !

befolkningen skal skånes. For hvad mon ? Jo:

” man ikke ønsker at skræmme befolkningen unødigt eller stigmatisere bestemte grupper i det danske samfund” fordi

Rigspolitiets officielle banderapport omtaler 141 monitorerede medlemmer af kriminelle bander. Men det reelle tal er tre-fire gange højere. De korrekte tal frigives først om et år, siger politiet. Politikere vil have besked nu.Omfanget af organiseret bandekriminalitet i Danmark er langt værre, end politiet hidtil har givet udtryk for. Rigspolitiet har indtil nu kun fortalt offentligheden, at der findes 141 personer med tilknytning til bandemiljøet. Men reelt er tallet helt op imod 500, bekræfter Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter

rep_abdalla_a_20_03_330190d.jpg

Envher der følger Sverige, ved at de i realiteten har tabt kampen mod tilvandrede maffiosoer for en rum tid siden. Indsatsen for bare at holde bandevæsnet stangen, er paramilitær.Det er ikke sket i Danmark endnu, men der skal helt nye boller på suppen, og det skal være radikale boller, men lille “r”. Og med det menes ikke flere klubhuse og pædagoger, men en aktiv udvisningspolitik, også af folk der misbruger et opnået dansk statsborgerskab. Etablerer det sig først solidt, er det en permanent plage. Der er altså et før og et efter, men ingen ved hvor grænsen går. (Lad mig minde om de maffiøse angreb der allerede har været på svensk retsvæsen, politistationer og dommere)

Politiet tier om bandemedlemmer og Abdalla har uindskrænket magt, Laue Traberg Schmidt skaffede ham tålt ophold

Slet skjulte opfordringer til mord på Wafa Sultan fra Al-Qaradawi

Wafa Sultan fortjener størst mulig eksponering i medierne for hendes mod til at tale Mekka midt imod. Må man foreslå en fremtrædende dansk organisation til forsvar af ytringsfriheden – nej, ikke PEN – at tildele hende en pris for hendes ukuelighed? Hun fortjener det, og kunne desværre i den kommende tid få brug for al den støtte hun kan få. Mange har nok set hendes anden legendariske optræden på Al-Jazeera, hvor hun på smældende arabisk talte mørkemændene imod, og vakte efterfølgende postyr. Så meget, at mørkets fyrste Yusuf Al-Qaradawi har fordømt hende i vendinger der i virkelighedens verden kan opfattes som opfordring til mord (via Jihad Watch):

She said unbearable, ghastly things that made my hair stand on end. She had the audacity to publicly curse Allah, His Prophet, the Koran, the history of Islam, and the Islamic nation. She did not spare anything.

“It was all based on ignorance. If only she had some knowledge… But she doesn’t have any knowledge. She doesn’t know the Koran or the Sunna. When she cited a hadith to back up her statements, she used a hadith that scholars consider unreliable.”

“In all the raids conducted by the Prophet Muhammad, he was the one attacked. If she knew anything about the Koran and the Sunna…

“She should read the Torah and tell us what it says. With regard to distant cities, the Torah says: ‘Slay all their males by the sword.’ It does not exclude elderly men or children. As for the nearby cities of Palestine, which they call the Promised Land, the Torah says: ‘When you enter them, annihilate everyone, and do not leave a breathing soul.’ The concept of annihilation originated in the Torah. What does that woman have to say about this? This is the Torah in which Bush and the Christian Right believe.

This Woman Had The Audacity To Affront All That Is Sacred”

“What does that woman have to say about this? She defends the West and sanctions the killing of Muslims in Gaza and elsewhere, claiming that they

deserve to be killed.

I do not want to discuss this at length, but in my view, this woman had the audacity to affront all that is sacred – the entire Islamic nation, its past, its present, and its future. She had the audacity to affront the Prophet, the Koran, and Allah. She even said that Allah prattles in the Koran. She did not omit anything sacred…. Sheikh Yousef Al-Qaradhawi Accuses Arab-American Psychiatrist Wafa Sultan of ‘Cursing Allah’ on Al-Jazeera TV

Qaradawi er ikke uvidende om den effekt en toneangivende lærd som ham kan have på de infantile temperamenter blandt hans tilhørere. At anklage Sultan for “forbande” Allah og hele piwtøjet er så tæt man kan komme på at udstede fripas til den der dræber hende (LFPC).


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


2008

Posted: 22 marts 2008 - 10:31 - Svar

Det er skrækkeligt, når et ungt menneske bliver offer for afstumpet vold.

Men det virker mærkværdigt, at familien har en sådan interesse i at gøre opmærksom på et racisme-motiv, der måske slet ikke er til stede i forbindelse med denne ugerning.

Desuden beskrives den ene gerningsmand i Politiken som “mørkhåret”, hvilket muligvis kan oversættes til anden etnisk herkomst end dansk.

Vi ved heller ikke meget om den dræbte. Var det et internt opgør eller tilfældig og meningsløs vold?

2008

Posted: 22 marts 2008 - 10:34 - Svar

Faderen beder myndighederne om at lave en tilbundsgående undersøgelse.

Når en dansker overfaldes af udlændinge, får det lov at passere uden tilbundsgående undersøgelser.

polinos

Posted: 22 marts 2008 - 10:55 - Svar

Well, Steen – dit valg af musikledsagelse til al denne hykleriske elendighed kunne ikke være mere passende. Mattæus-passionen – lige hvad vi har brug for, den rene, ægte religiøse følelse destilleret, så selv vi ateister får fugtige øjne.

Men tillad mig dog lige at tilføje dette link, der nærmest profetisk synes at ramme, hvad der foregår i vor tid – Talking Heads 30 år gamle “Life During Wartime”:

http://www.youtube.com/watch?v=RGeyx7pduwQ

God påske, i øvrigt!

Henrik Ræder Clausen

Posted: 22 marts 2008 - 12:48 - Svar

Yildiz Akdogan er hurtigt ude med “Det er samfundets (og DF’s) skyld”:

http://avisen.dk/politisk-gift-banet-vejen-mordet-16aarig-210308.aspx

Erdogan prøvede noget tilsvarende efter en brand i Ludwigshafen, som han straks udlagde som den værste racistiske handling i nyere tid, og brugte som afsæt til at kræve etablering af et tyrkisk parallelsamfund i Tyskland:

http://europenews.dk/en/node/6878

Desværre for Erdogans ambitiøse planer viste det sig, at årsagen til branden var at tyrkerne havde kortsluttet elmåleren for at stjæle elektricitet…

laila zabell

Posted: 22 marts 2008 - 12:56 - Svar

man sidder jo her i total afmagt,
Hvad er der dog galt med ungdommen idag????
jeg tror helt personligt det er fordi de ikke får en rigtig.regurert røvfuld som små,når de laver noget virkeligt galt.
og det skal de have mens de er små.for prøver man ikke det kan man jo heller ikke vide hvor ondt det gør at blive slået,derfor alt det vold.
jeg ved godt man ikke må slå sine børn,men brændt barn skyer ilden,sådan er det bare.
har vi så travlt med os selv,at vi glemmer at stille grænser for vores børn hvad man må og ikke må.
jeg er mor til 6 nu voksene børn de sidste 2 16/19 år og guskelov kender de til hvad man kan tillade sig.men her er grænsen jo blevet fast sat fra lille af.
sort hvid grøn ell gul så skal vi alle leve her i fred og fradragelighed,og især vores børn, skal kunne gå i fred overalt i danmark.
så få nu lige lidt tanker i gang og tag en alvorlig snak med jeres børn og unge.så dette ikke gentager sig.
mvh.laila mor til 6

RasmusE

Posted: 22 marts 2008 - 17:55 - Svar

“Ikke mindst af familien, der skamløst har optrådt på flere TV kanaler, inviteret en professionel fotograf og journalist Ünsal Turan ind for at fotografere den døende dreng og hans sørgende forælde, involveret den tyrkiske ambassadør osv. ad nauseam.”

Jeg synes ellers normalt der holdes en sober tone på snaphanen, men her skraber du altså bunden.
Jeg ved ikke om du forventer, at den tyrkiske familie, der altså lige har mistet deres dreng, skal gå bodsgang for alle forbrydelser begået af indvandrere, eller hvad pokker du vil.

Alt hvad familien måtte foretage sig af små fejltrin lige nu, burde et menneske med bare et minimum af empati i betragtning af familiens meget svære situation kunne se igennem fingre med, men det kan du altså ikke.

“Ad nauseam” er den konstante vinkling på alle indvandrere som nogle banditter, nu åbenbart også indvandrere, der har været ofre for en forfærdelig forbrydelse. Det kan du gøre bedre, Steen.

Kimpo

Posted: 22 marts 2008 - 19:11 - Svar

Er der en af jer som lige gider poste følgende på http://www.blog.kvinderforfrihed.dk/?p=343 ?

Jeg er banned fra deres blog.

->

Mere fra jeres elskede Yildiz Akdogan:

“- I årevis har tonen i den politiske debat været medvirkende til at skabe et giftigt klima af had og mistænksomhed mellem befolkningsgrupperne. Det har givet anledning til mange konflikter, som nu kulminerer i et mord på en uskyldig 16-årig dreng. Derfor opfordrer jeg til, at politikere på højre- og venstrefløjen begynder at tænke sig om.”

(fra http://snaphanen.dk/2008/03/22/erbarme-dich/ )

Jeg går ud fra at Kvinder for Frihed er bekendt med hvilke partier der har skaffet os problemerne på halsen. Man kunne jo starte med Socialdemokratiet som vel af alle har det største ansvar. Nu skal det tørres af på Pia. Den tyrkiske nationalist er vist kommet op i hende atter engang??

steen

Posted: 22 marts 2008 - 19:55 - Svar

(tak Polinos – jeg er en stor Talking Head fan!)

Rasmus, jeg forstår ikke din indvending. Jeg synes hele familiens TV show var kvalmende.

Men jeg ved da godt at det i en voldskultur og en martyrkultur er almindeligt at man tager billeder af af de døende og de døde. De tjener et specielt formål, men det gør dem ikke mindre kvalmende. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle føle anderledes, fordi det for en gangs skyld er gået ud over en indvandrer. Du ser af mordstatistikken fra 2005, hvordan mordene fordeler sig.

Jeg vedstår dog gerne, at for hvert modbydeligt mord vi oplever, falder vores empatiberedskab endnu lidt, kald det gerne kynisme. Men jeg skrev dette på vrede og lede over stort set samtlige “aktører”. Ogsådem der for 100 gang bræger “flere resourcer”. Og jeg har nøje overvejet hvert ord efterfølgende. Vreden gælder ikke mindst, at jeg ser mit land drive uhjælpeligt ud i noget, jeg har advaret mod, skrevet mod og stemt imod i årevis. Også længen inden denne blogs fandtes.

RasmusE

Posted: 22 marts 2008 - 20:32 - Svar

Jeg vidste ikke de havde været i tv, men jeg mener dog stadig, man bør have så meget forståelse, at man ikke kalder forældre til et myrdet barn for skamløse.
Man ville nok heller ikke selv kunne styre sine følelser i en tilsvarende situation.

Selv om jeg ikke er enig i alt, bl.a. deler jeg som ungt menneske på ingen måde din fremtidsskepsis, så synes jeg du skriver en utroligt god og interessant blog. En af fordelene er i mine øjne, at den normalt ikke er lige så skinger, som andre islam-kritiske blogs kan være. Så bliv endelig ved.

Off topic:
Jeg er selv tysk-studerende, og du interesserer dig tilsyneladende selv meget for tysk, må jeg af nysgerrighed spørge hvorfra den interesse kommer? Har du også læst tysk?

mvh

steen

Posted: 22 marts 2008 - 20:37 - Svar

Min skepsis skyldes ikke mindst, at jeg nært følger hvor galt det er gået i Sverige og England – med evig pil mod det værre. Jeg har set MANGE svenske fakkeltog !

Familien var på DR og TV 2 flere gange – flere dage, moderen storgrædende og helt tågesnakkende. Det giver mig myrekryb at se sådan en eksibitionisme, akkurat som da jeg skrev om den myrdede Antons stedfars TV følelseporno show:

http://snaphanen.dk/2008/01/17/%C2%BBfakkeltog-de-uartikuleredes-polit iske-primalskrig%C2%AB/

Hvem vil på TV mindre end et døgn efter en tragedie eller når man kommer ud fra en bisættelse? Endsige i denne situation ?

Photo Sharing and File Hosting at Badongo.com

Ekstrabladet her – det er tydeligt professionelt og virker “staged”. Jeg gør den tyrkiske fotograf lidt uret – BT ´s fotograf Claus Bech, også har close ups af dødslejet i avisen idag. Ren pressekonference på Traumecentret

Mit tyske – det er nu enkelt, jeg gik i skole dengang mens den stadig prioriterede tysk fra 6 klasse. der var ikke noget med “at vælge fra”.
Når man nåede 3. g, læste man tysk på et ganske avanceret niveau. Og hver gang jeg kommer til Tyskland, bliver jeg mindet om at, at det der røg ind i 14-16 års alderen, sidder rigtig godt fast. Nedprioriteringen af tysk, en en gigantisk dumhed. mvh S

Tom

Posted: 22 marts 2008 - 21:15 - Svar

Snaphane, hvor er det dog dybt uetisk, det du gør, og ligeledes et par af jer andre kommentarer her.

En ung gut er blevet brutalt myrdet af en bande afstumpede slyngler som burde sendes mindst 20 år til det nu nedlagte Alcatraz på vand og brød, og alligevel begynder du straks at “dissekere” i denne begivenhed.

Er er da slet ingen nedre etisk grænse for denne slags dødsporno?

For pokker, en totalt uskyldig knægt er blevet myrdet, og jeg er i den sammenhæng totalt ligeglad med hans oprindelse, om han er dansker, tyrker, det er jo et bare et ungt MENNESKE, meningsløst slået ihjel! Så hvad f….. skal vi dog belemres med alle dine betragtninger vdr. hans families forhold til TV og om en eller anden fotograf du ikke kan lide?

Hvis alle følelser over meningsløse mord nu også skal politiseres og gradbøjes efter de sædvanlige “det er også racistisk” /skråstreg / “det er også indvandrernes skyld”, så er vi edderbankeme nået langt ud i kynisme og vold på vore egne alment menneskelige følelser og almindelig afsky. Og det uanset om man er blå, grøn , rød, skævjet eller blegansigt !!!

Skam dig, også over den modbydelige overskrift. Det er dig selv der her er “røver” – og forsøger at spinde en kvalmende ende over noget, der kun kan fordømmes, og hvor respekten for offeret, ligesom i alle andre lignende mord- og voldssager bør står hævet skyhøjt over disse tiders forbandede og kyniske “politiske dagsorden”.

steen

Posted: 23 marts 2008 - 00:01 - Svar

Hvem der er pornografer og ligrøvere, fremgår ganske tydeligt af artikel og links. Du er vist en rigtig moralist.

Peg på noget der er forkert, i stedet for noget der bare er dig æstetisk ….eller etisk imod

Kender du kvarteret ? Det gør jeg. Og jeg skammer mig ikke et sekund over at være vred på dem der er skyldige i at der ser sådan ud idag, og endnu værre i morgen.

Tom

Posted: 23 marts 2008 - 00:21 - Svar

Du snakker udenom, det hjælper ikke på den kyniske distance overfor sorgen over for endnu et meningsløst mord – og det er netop dén distance, jeg bliver dårlig over at læse.

Nu er du bare – ligesom som mange andre men med modsat politisk fortegn – allerede i fuld gang med at “udlægge tingene”. Og så mærker man hvad der åbenbart er vigtigst i denne kyniske dagsorden – og der er åbenbart ikke respekten for ofrene, men altid at gradbøje enhver tragisk begivenhed, så den passer i ens “egen” politiske dagsorden. Fy pokker.

Jo, jeg kender skam kvarteret, som min egen bukselomme, så prøv ikke med dét gamle kneb. Min gamle læge bor lige ved hjørnet. Jeg har boet på Amager i over 10 år, Lyongade. Min far var også født Amagerkaner, og min bedstemoder med. Der var fredeligere tider engang, men derfor skal man ikke “røve” en tragisk begivenhed, mordet på en ung kængt, til blot at pleje sin egen snævertsynede politiske dagsorden. Det er og forbliver dybt usmageligt, og jeg gentager kynisk overfor offeret.

“Ama’r” !

Kirsten Madsen

Posted: 23 marts 2008 - 02:31 - Svar

Til Snaphanen

Jeg er helt enig med dig i din fremlægning af den i sig selv tragiske hændelse i Polensgade.
Det var dødspornografi af værste skuffe, der blev serveret i alenlange udsendelser.
Mediernes skringre fremførelse af sagen står i dyb kontrast til den omtale eller rettere manglende omtale af de hundredvis af overfald i flere tilfælde med døden til følge, der udøves af islamister mod danske landsmænd.
De ansvarlige for de gerninger og optrapningen af volden i det hele taget er vore i årtier forræderiske politikere, der har belemret det danske folk med en islamisk besættelse med den hensigt at udradere det danske folk enten på grund af et sygt had eller i stormagtspolitikkens tjeneste.

steen

Posted: 23 marts 2008 - 02:32 - Svar

@ Tom:
Det er politik, der har skabt den sump dette og mange andre kvarterer er. Jeg forholder mig til alle de forskellige interesser, – ikke mindst familien og andre tyrkiske aktører – der er ude og kapitalisere på tragedien. Og ærlig talt, hovedparten gir´ jeg ikke mange flade femører for. De fordeler sig på hele skalaen: fra dumhed, frækhed, naivisme, sentimentalitet, kynisme, og smagløshed…….vælg selv.

Skulle jeg hellere gå i fakkletog hvergang ? ?

Gunner

Posted: 23 marts 2008 - 09:31 - Svar

Hvad hedder denne journalist?

Tom

Posted: 23 marts 2008 - 12:00 - Svar

Steen,

Det glæder mig at du nu har ændret overskriften på dit oprindelige indlæg, så det usmagelige ord ”ligrøveri” er fjernet – tak for det. Jeg har dog gemt din gamle version i arkivet.

Min pointe er stadig, at du desværre har overskredet en grænse, og det er både skuffende og beklageligt: Denne lynhurtige “politisering” af et tragisk mord. Dét burde du simpelthen have holdt dig for god til !

Diskutér gerne i hverdagen baggrund, indvandring, krminalitetsrater, Danmark som “multietnisk samfund”, hvad som helst, hvilket skam heller ikke er nogen naturlov for undertegnede, men her skulle du straks begynde at dissekere og kritisere. Det er heri det uetiske består. Hvis dine egne børn eller familie var blevet brutalt myrdet, og du befinder dig i CHOK, uanset om du sætter TV på eller ej, skal vi andre da ikke i det mindste have format til at forstå din sorg, din desperation, de næste 48-72 timer ?

I stedet oplever man straks både dig og andre bloggere, der straks lige får fremstammet et indledende pligtskyldigst “jo, det er jo forfærdeligt”, hvorefter I straks går over til jeres sædvanlige politiseren af alting i et helt fast skema. Det er det som er etisk, og kan I virkelig ikke forstå hvor utroligt menneskekoldt dette virker, mens alle blomsterne ligger og flagrer nede i Polensgade ?

Jeg tror din oprindelige forargelse i flere år over ghettoriseringen og ødelæggelsen af Danarks sammenhængskraft er ægte nok, og jeg deler som sagt på mange måder dine synspunkter, men der ER altså begivenheder der er så grumme, hvor man bare bør holde sin kæft, eller i hvert fald kun åbne den for at udtrykke sin medfølelse, og ikke straks kritisere offerets familie, og uanset hvem det er nu – og næste gang. Der er kynikere der udnytter ethvert mord kun til sin egen snævre politiske dagsorden, uanset om det er fundamentalistiske tyrkere, eller danske fanatikere / erklærede racister. Det gælder ikke det store flertal, men derfor bør man selv hlde sin sti ren her.

Og hvorfor er der noget galt i at gå i fakkeltog? Bare fordi en samling ensidige venstrefløjsfanatikere i mange år har misbrugt denne markeringsform, behøver vi andre jo ikke totalt afskrive den. Det er da en god gammel også dansk tradition for at vise både sorg og respekt, gode danske værdier, hvis vi skal være lidt højstemte. Det skader ikke engang imellem, men kodeordet er her mere at vise format, inden skyttegravskrigen bare fortsætter og fortsætter og fortsætter….

God Påske – i næstekærlighedens navn

LFPC

Posted: 23 marts 2008 - 14:13 - Svar

– Tom:

“Diskutér gerne i hverdagen baggrund, indvandring, krminalitetsrater, Danmark som “multietnisk samfund”, hvad som helst, hvilket skam heller ikke er nogen naturlov for undertegnede, men her skulle du straks begynde at dissekere og kritisere. Det er heri det uetiske består. Hvis dine egne børn eller familie var blevet brutalt myrdet, og du befinder dig i CHOK, uanset om du sætter TV på eller ej, skal vi andre da ikke i det mindste have format til at forstå din sorg, din desperation, de næste 48-72 timer ?”

Der er en risiko for at begynde et “I startede altså først”-palaver, hvor jeg med “I” mener dem der begyndte at anklage Dansk Folkeparti osv., men vi reagerer altså på en politisering der var startet af den anden side. Sagen er ude i det offentlige rum, og undskyld mig, jeg vil på nuværende tidspunkt ikke holde en ‘moral high ground’ og passivt se sagen blive brugt til endnu en gang at give ‘tonen’ og den allestedsværende ‘racisme’ skylden.

Hvis familien havde bedt om fred i deres sorg og ikke ønsket at stå frem i pressen skulle dette have været respekteret. Men det gjorde den ikke. Du ved også godt at det ikke skyldes “CHOK”, men medbragt kultur, at de står frem på denne for os exhibitionistiske måde. De bringer den ud i vores offentlige rum; så er den derude, og så er det legitimt at vi forholder os til den, med det betændte politiske miljø herhjemme in mente.

Det jeg siger nu vil du måske synes er uacceptabelt og stødende, men overvej lige først om det skyldes at det er forkert, eller bare upassende at sige:

Sorg og kærlighed til børn er ikke universelle størrelser, men tager form af den kultur de indgår i. Disse personer kommer – faktum – fra en kultur hvor såkaldte ‘æresdrab’ forekommer, hvor forældre kan finde på at slå deres egne børn ihjel, fordi skam/ære overtrumfer kærlighed til ens egne børn. Nej, ikke den pågældende familie, men familien er formet i denne kultur, hvor kærlighed til børn er knyttet sammen med groteske æresbegreber, og tab af et drengebarn formentlig føles værre end tabet af en datter. Der er ‘mere på spil’, men vi oversætter ureflekteret de reaktioner vi ser til vores egen kulturelle kontekst.

Sandt eller ikke sandt?

The bottom line, denne familie udspiller deres medbragte kultur i et dansk kulturelt rum. Hvis man insisterer på at fastholde denne kultur, og ikke engang har gjort sig den indsats at lære det danske sprog, kan man ikke gøre krav på (bogstaveligt talt) selvudslettende tilbageholdenhed fra den oprindelige befolkning. Må vi lige være her.

steen

Posted: 23 marts 2008 - 17:32 - Svar

@ Tom

Den er ikke ændret. LFPC har bare skrevet videre ovenpå. Jeg mener hvert ord, jeg skrev. Iøvrigt ventede jeg flere dage med at ytre mig om mordet – indtil alle de andre havde været fremme og indløse deres aktier. Hvis du læste lidt grundigere, er det hovedsageligt dem mit indlæg handler om.

Og jeg må understrege at det i det store billede er danske unge der lider under der tilvandret vold, DET harmer mig – og pressens behandling af det – inkl. dette ret enestående enkelttilfælde. Og overordnet set – jeg er harm over at tragedien og ondskaben er blevet givet en chance via multikulturen. Det er politisk.
Det er selvfølgelig synd for de enkeltmennesker, det rammer, men i sidste ende er min kritik politisk. En analogi – jeg er ikke “fremmedfjendtlig” – jeg er i givet fald fjendlig overfor de politikere, de har installereet multikulturen. Det er noget andet.

Tom

Posted: 23 marts 2008 - 23:15 - Svar

@ LFPC og Steen:

Jeg siger tak for grundige svar, men jeg synes stadig ikke det ændrer ret meget. Denne gang er I gået over stregen, og det gør mig fortsat dårlig.

Hvis “Snaphanen”s ønske var og er at diskutere sagen “politisk”, så burde man ikke have så skide travlt, og ikke falde i de dybe grøfter som andre mere rabiate og slet skjulte små- og helracister straks og lynhurtigt kastede sig ud i, og hvor man næsten ikke hurtigt nok kunne skynde sig væk fra en almindelig, kristen “vore tanker er lige nu først og fremmest hos de efterladte”, til straks at angribe offerets familie, som bare har det ad H til. Det kan enhver uden et køligt stenhjerte sgu da se !

En parallel: Ville I som jeg måske ikke blive infamt rasende, hvis et par skingre, kyniske islamister i Danmark havde anlagt samme usle vinkel på de senest dræbte danske soldater, og straks var gået over til at sjofle ofrenes familier – eller angribe den danske “imperialist-kultur” eller hvilken floskel man ville dække sig ind under ?

Alle mulige forklaringer om andres kultur (hvoraf meget af det skam er rigtigt) bliver bare mere ubehagelige og selvafslørende at læse, for I der generaliseres jo straks ad H til. Jeg gentager, at den diskussion både bør og skal føres, men altså bare IKKE lige ovenpå et nys begået mord af så grum karakter. Der er stadig noget der – trods al inflation af også dette begreb – hedder almindelig respekt og almindelig pli. Og så skal man opleve at læse her på Snaphanen at ‘øh, nu var diskussionen jo allerede ude i det offentlige rum’….

Ja, og hvad så ? Dvs at bare fordi de andre kynikere straks sænker standarderne for almindelig menneskelig respekt og etik, så kan Snaphanen åbenbart også lige så godt straks selv smide sin egen etiske standard ud med badevandet og selv deltage i den almindelige omgang mudderkastning på samme lave niveau? Det er dog en falliterklæring af rang ikke selv at holde sin sti ren.

Steen, du skriver til sidst bl.a. “Det er selvfølgelig synd for de enkeltmennesker, det rammer, men i sidste ende er min kritik politisk.”

Hvorfor minder den slags mig mest af alt om gamle forstokkede kommunister af DKP slagsen fra 1980erne, eller vore dages ungdomshus-terrorister? De kan altid med samme ordvalg opdele og gradbøjer sorg og medfølelse – eller mangel på samme – helt efter eget forgodtbefindende og overordnede ”politiske” dagsordener. Så når mennesker i lande og systemer man sympatiserede med blev slået ihjel, så var man “dybfølt” forargede, men når det var andre uskyldige civile, i lande hvor ens egne venner myrdede løs, ja så var det pludselig “politisk” og så lod man sig ikke anfægte en tøddel.

Den slags smager af kynisme og kollektivistisk tankegang, uanset tid og indpakning. Og den smag er stadig meget, meget dårlig.

steen

Posted: 24 marts 2008 - 04:11 - Svar

Jeg tror samtalen kan slutte her. Du taler om en personlig tragedie, jeg taler en masse andet – blandt andet om en national tragedie.

Du skriver: ‘øh, nu var diskussionen jo allerede ude i det offentlige rum’…. -der var adskillige der spurgte, hvorfor vi ikke skrev noget om det. Jeg svarede – vi klapper lige hesten indtil vi ved noget mere. Så var det alle aktionærerne meldte sig på banen – helt indtil Erdogan. Så summerede vi op. Der er dobbeltstandarder for vold og terror i Danmark. Ganske enkelt.

Du er frastødt af overskiften, jeg synes den er rammende. Jeg har set for mange tragedier til at være så følsom som du er. I Danmark, men navnlig i Sverige. For mig er alle de døde og lemlæstede , en del af en tragedie, som jeg vil kritisere uophørt. Og skån mig for dine DKP fornærmelser, venligst. Det er ikke Sovjet, fordi anklagerne er politiske. Hvor var din sensitivitet forresten ved de 40 % af mordene, indvandrere var indblandet i ? Bokseren i Dronnigens Tværgade, den troskyldige englænder de spiste morgenmad ved Frederikshoms Kanal, Anton Ndjie, de to trafikmord på H.C. Ørstedsverj, den lemlæstede læge på Tuborgvej, pigen i Birkerød , alle de unge i provinsen, der ikke længere tør gå på diskotek ? Belær mig ikke om tragedier.

Jeg har gennem 20 år set ufatteligt mange svenskere dø eller få deres liv ødelagt af multikulturens lyksaligheder. Rene racistiske lynchninger, eller drengen der bare fik en kniv i maven ved et busstoppested, uden grund. De e r døde forlængst, men jeg husker dem.

Sverige har omtrent et mord om dagen. De har 80.000 ofre for “grov misshandel” om året. Over 4700 voldtægter. Alle ved hvem der hovedsageligt udøver terroren. Så skulle jeg tie af “etiske” grunde, fordi en tyrkisk dreng bliver dræbt og lade være med at berøre det politiske, bare flæbe og skrive nydeligt. ? Nej, min kritik er én lang anklage mod de ansvarlige, de dukker op i det offentlige rum nu, og jeg bedømmer dem usentimentalt. Jeg gir ikke en skid for dem.

Spørgsmålet du kan stille dig er: Er det din følsomhed , eller min “kynisme” , der har banet vej for alle disse tragedier ?
mvh

Kimpo

Posted: 24 marts 2008 - 11:56 - Svar

“Tom”, du er en underlødig debatobstruerende grædekone som stinker langt væk af hykleri. Fis af, hvis du ikke vil debattere politik.

LFPC

Posted: 24 marts 2008 - 12:28 - Svar

Steen har rundet af, så heller ikke mere fra mig i denne anledning. Bemærk dog, at jeg gerne understreger at jeg er uanstændig og har et rystende menneskesyn, og stueren, dét bliver jeg aldrig – så er præmisserne ligesom klargjort på forhånd – jeg har ikke utilsmudsede, rene hænder som dig.

Tom

Posted: 24 marts 2008 - 14:00 - Svar

Nå, jeg kan se, at kritik er ilde hørt, og så vælter det frem med alt muligt, og tilsat lidt flere halvsure citroner. Easy on the Mustard nu…!

Som jeg igen understreger, er jeg i vid udstrækning enig i den “multietniske suppedas”, også i Sverige), men det klæder jer bare dårligt alene at henvise til fortidens elendigheder, som forsvar for at I her – undskyld mig – altså virker kyniske og distancerede i forhold til offeret, i forhold til angreb på offerets familie, og at I ganske enkelt ikke har kendt jeres almindelige menneskelige pli i dette tilfælde. Det er jo mest af alt egentlig bare trist. .

Spar mig ellers venligst for hentydningerne til hvor jeg selv har været ved alle andre beskidte mord og voldsforbrydelser de seneste mange år. I kender ikke en pind til mit engagement i sådanne sager, I kender intet til hvor og hvornår jeg har været forbi mange andre åsteder med blomster, eller skrevet til familie, ofre for bandevold og ødelæggelsen af det gamle demokratiske Danmarks sammenhængskraft og integritet.

Vi bør kunne holde en sober dialog, det har jeg også hidtil ment Snaphanen bidrog til, og langt bedre end så mange andre primitivister i blog-verdenen.. Det skader heller aldrig at være lidt selvkritisk, og altid tænke lidt efter, second opinions, og nogen gange bare kunne sige, det var en smutter, eller bare ordet “undskyld”.

Det dilemma gælder skam også mig selv, jeg er ikke god til at erkende fejl, så tro ikke det blot er et skinhelligt stød i trompeten herfra.

Ingen er ufejlbarlige, og gid den dimension også kom lidt mere ind i en ellers stadig mere skinger debat om det danske og skandinaviske demokratis bedste måde at overleve på i disse svære år.

Tak for ordet, og tak for jeres svar.

Mvh.
Tom

RasmusE

Posted: 24 marts 2008 - 16:36 - Svar

Jeg synes Tom har sagt det rigtige der er at sige i denne sag. Håber at man på Snaphanen i fremtiden måske lige vil overveje det en ekstra gang, om man nu virkelig mener vi bør glemme anstændigheden, bare fordi man er træt af ofte at blive kaldt uanstændig. Måske er der en gang imellem rent faktisk noget om snakken.

Til Steen:
Ja, jeg ville da også ønske, der var mere interesse for det tyske. Du gør i hvert fald dit til at øge den. Synes under alle omstændigheder det er prisværdigt.
mvh

LFPC

Posted: 24 marts 2008 - 23:17 - Svar

RasmusE:

“om man nu virkelig mener vi bør glemme anstændigheden, bare fordi man er træt af ofte at blive kaldt uanstændig. Måske er der en gang imellem rent faktisk noget om snakken”.

Rasmus, fra utallige debatter med dig andre steder ved jeg godt at vi ikke kommer nogle vegne. Prøv dog i det mindste at forstå at det er forgæves at appellere til “anstændigheden” (og derved implicere din egen anstændighed…). Jeg har sagt det mange gange, men du fatter det stadig ikke: Jeg gør ikke krav på at blive opfattet som “anstændig”. So-fucking-what? En dig ukendt netskribent er uanstændig? So-fucking-what? Prøv dog at indstille dig på at det er sådan, og kom videre.

– For eksempel med at forholde dig til emnet under diskussion, som det måske kunne vise sig at der ikke findes anstændige tilgange til.

Lars

Posted: 25 marts 2008 - 00:54 - Svar

“RasmusE said

Alt hvad familien måtte foretage sig af små fejltrin lige nu, burde et menneske med bare et minimum af empati i betragtning af familiens meget svære situation kunne se igennem fingre med, men det kan du altså ikke.”

Når politikere politiserer overfaldet, er det nødvendigt at forholde sig kritisk til denne politisering. Det er stærke sager at diskutere en sag, hvor liget knap nok er blevet koldt, men det er nødvendigt, når politikere på skamløs vis forsøger at slå politisk plat og mønt på episoden.

Lars

Posted: 25 marts 2008 - 00:58 - Svar

Avisbudet var fra Taastrup. Hvorfor delte han aviser (reklamer?) ud på Amager?

Lars

Posted: 25 marts 2008 - 01:17 - Svar

“Tom said

En parallel: Ville I som jeg måske ikke blive infamt rasende, hvis et par skingre, kyniske islamister i Danmark havde anlagt samme usle vinkel på de senest dræbte danske soldater, og straks var gået over til at sjofle ofrenes familier – eller angribe den danske “imperialist-kultur” eller hvilken floskel man ville dække sig ind under ?”

Tja. Da World Trade Center var blevet bombet, kørte et par palæstinensere jublende rundt i København med hornet i bund. Og de var såmænd skamløse nok til at give udtryk for deres glæde over angrebet på tv.

Mens danske soldater mistede liver i Irak, gav Asmaa Abdol-Hamid udtryk for sin støtte til terroristerne i Irak.

Hvis du leder efter kynikere, Tom. Så leder du det forkerte sted.

Tom

Posted: 25 marts 2008 - 22:03 - Svar

Hej Lars,

Du misforstår desværre lige præcis hele min hovedpointe: AT netop “vi” civiliserede demokrater (det håber jeg da) nødigt selv skulle blive lige så kyniske og nederdrlgtige som andre – og her islamistiske – fanatikere.

Jeg leder ikke bestemte steder, for jeg har ledt, set og oplevet rigelig med fanatisme i mange yderst selvretfærdige politiske og religiøse lejre rundt omnkring i verden.

Men jeg friholder omvendt ikke nogen. Og jeg forbeholder mig derfor retten til at sige min mening, især når etiske grænser og helt almindelig menneskelig pli overskrides på ganske usmagelig facon. Og jeg bryder mig ikke om når almindelige menneskelige følelser og naturlige rygmarvsreaktioner pludselig gradbøjes af “politiske” hensyn. For det er lige præcis her at ens egen kynisme pludselig begynder.

Mange af de mennesker herhjemme der med rette er forargede over de seneste års udvikling skulle nødigt selv i stidens hede begynde at udvikle et kynisk tunnelsyn, som hurtigt forsøges undskyldt i “sagens tjeneste”.

Det er livsfarligt og bekymrer mig. For dermed udhuler vi lige præcis det demokrati, som vi er mange der slås for, og slås for på mange forskellige måder.

Mvh
Tom

Lars

Posted: 25 marts 2008 - 23:29 - Svar

“Men jeg friholder omvendt ikke nogen. Og jeg forbeholder mig derfor retten til at sige min mening, især når etiske grænser og helt almindelig menneskelig pli overskrides på ganske usmagelig facon. Og jeg bryder mig ikke om når almindelige menneskelige følelser og naturlige rygmarvsreaktioner pludselig gradbøjes af “politiske” hensyn. For det er lige præcis her at ens egen kynisme pludselig begynder.”

Jeg ser Snaphanens indlæg som en imødegåelse af den politisering af mordet, som både den myrdedes familie og ikke mindst (dansk-)tyrkiske politikere har startet. Kynismen ligger altså i udgangspunktet hos de personer, der slår politisk plat på mordet.

Tom

Posted: 26 marts 2008 - 00:43 - Svar

Lars,

Hør nu lige her: Steen startede sit indlæg her på Snaphanen med flg. liner og under den usmagelige overskrift “Ligrøveriet”:
“Det er med største ulyst, man beskæftiger sig med det tragiske mord i Polensgade. Fra alle ender og kanter er det søgt udnyttet, længe inden det er ordentlig afklaret. Ikke mindst af familien, der skamløst har optrådt på flere TV kanaler,…”

Hvis det virkelig var med med så meget “ulyst” hvorfor i alverden hoppede man så på Snaphanen straks selv med på vognen af “udnyttelse”? Og som du kan se, fortsatte man så med at skrive at mordet var blevet udnyttet “IKKE MINDST af familien”.
Det står der sgu…(!) Skrevet bare et par dage efter mordet optræder man på sådan en totalt grov måde overfor på folk i chok og sorg. Man burde skamme sig over den måde at sjofle folk på, der lige har mistet et barn !

Og kan man ikke se hvor infamt groft det er at skrive på den måde, så mangler man dét jeg kalder simpel pli, almindelig kristen moral og sympati og medfølelse overfor de efterladte.

Punktum.

Leave a Comment