17
jul
Seneste opdatering: 18/7-08 kl. 0452
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg er ingen Wagner-aficionado. En led antisemit som Nietzsche brød med, med god grund. Jeg kunne ikke drømme om at bruge en uge, på at overvære den svulstige “Ringen”. Wagners svigerdatter, har ikke gjort ham mere spiselig med sin smisken for Hitler, ligesom Nietzsches stupide søster, Elisabeth, gjorde ubodelig skade ved at nazificere sin bror posthumt, dog uden  formatet til at slå ham slå ham åndeligt ihjel. Men der er ingen hjertets renhed hos Wagner, som hos den fromme katolik og organist, Bruckner. Han var en gud på sin tid, og det er ikke godt for nogen. Kirsten Flagstads vidunderlige “Liebestod” – så har jeg “lissom fået nok” for den dag. Men det virtuose og opulente har sin egen fascination, ligesom Riefenstahls “Triumfs des Willens” også har. Besøger man Bayreuth nord for Nürnberg , mærker man hele vægten af Wagner hysteriet, helt ned til det alt for rigelige vildsvin med surkål og hel-liters fadøl. Mådehold er ingen tysk dyd. Overturen til Tannhäuser minder mig dog om en kær ven, der fik en raptus på 125 decibel med netop den. Og den er flot, ja mer´end det.  Man kan være tiltrukket og frastødt på samme tid, det må man overkomme. Arturo Toscanini, 1948 (i to dele). Sæt de store højttalere på.

Burqa is a prison, says French minister

A French minister has described the burqa as a “prison” and a “straight-jacket” following a decision to deny French citizenship to a Moroccan Muslim woman wearing the garment. Telegraph

Ondskabens pagt
HENRIK GADE JENSEN anmelder  “The Icon of Evil”

Forbindelsen mellem tysk nazisme og arabisk antisemitisme stak dybt.
 Den tyske nazist Albert Speer har berettet, hvordan Adolf Hitler i sine fantasier forestillede sig et luftangreb på New Yorks skyskrabere, hvor de forvandles til brændende fakler. Det er denne bogs tese, at der går en linje fra Hitlers ondartede griller til 11. september 2001, men den er lang og snørklet.

Forbindelsen mellem tysk nazisme og arabisk antisemitisme var ikke overfladisk, som det hidtil er blevet slået hen, men stak langt dybere. Hovedmanden bag forbindelsen er stofmuftien af Jerusalem, Hajj Amin el-Husseini (1895-1974), som mest er kendt for sit asyl i Berlin under Anden Verdenskrig og for sin omgang med nazitoppen.

Hajj Amin el-Husseini brugte sit liv på at bekæmpe jødisk indvandring til Palæstina, og i 1920’erne og 1930’erne stod han bag bølger af terror og attentater mod jøder i Tel Aviv og Haifa. Alligevel udnævnte den britiske højkommissær ham til stormufti, den højeste position blandt palæstinensere, for at vise god vilje. El-Husseini idømtes fængsel af briterne for mord og flygtede i 1939 til Bagdad, hvor han fik stor indflydelse på Saddam Husseins onkel. Og dermed også på Saddam selv.

Han flygtede 1941 til Berlin og bønfaldt Hitler om at udrydde jøderne frem for at tillade udvandring. Personligt fik han forhindret en fangeudveksling mellem 20.000 tyske krigsfanger og 1.000 jøder fra Østeuropa. I Bosnien under tysk besættelse var han aktiv for at uddanne et muslimsk SS-korps, som efter hans fredagsbønner udryddede 90 pct. af Bosniens 14.000 jøder.  […]

Forfatterne viser, hvor antisemitisk el-Husseini var, og hvorledes arven føres videre i den arabiske verden i dag. Alliancen med Hitler og nazismen var dybtfølt, kke kun en forbigående taktik, som eftertiden har opfattet den. Hvad Vesten opfatter som et bevist falsum, nemlig en jødisk-zionistisk sammensværgelse som i Zions Vises Protokoller, fungerer som ”almen viden” i stofmuftiens omgangskreds……….Forfatterne viser til slut, hvordan holocaustbenægtelse og konspirationsteorier gennemsyrer også nutidens arabiske elite. Palæstinensernes nuværende leder, Mahmoud Abbas, udgav i 1983 en bog, som byggede på hans doktorafhandling om, at Holocaust ikke fandt sted. De få drab på jøder, der fandt sted, skete ifølge Abbas i ledtog med zionismen. I dag afholder Iran statskonferencer om og med holocaustbenægtere.  JP Kultur .   Ibn Warraq  er  grundigt  inde på emnet  i sit  danske  foredrag fra 10 marts  2008.

Et lettere revideret lægeløfte for det 21. århundrede

Apropos Nietzsche og Wagner, så ser det virkelig ud til at det nye Übermensch er ved at formalisere sagerne. Fra formålsparagrafferne for the Muslim Doctors and Dentists Association UK:

2. Objects and powers

2.1 The objects of the association shall be:-
2.1.1. To advance the Islamic religion in the practice of medicine in the United Kingdom.
2.1.2. To advance medical education in relation to the doctrines, practices and traditions of the Islamic religion.
2.1.3. To promote research in various aspects of medical science and to disseminate and publish the useful results of such research.

2.1.4. To promote the preservation and protection of the good health of Muslims in the United Kingdom. CAIR’s Medical School Grievance Theater

Jihad – nu også på operationsbordet. Velkommen til mangfoldighedens århundrede (LFPC).

Pakistan: Hindudreng gennembanket for ‘krænkelse’ af en vis bog

Der var tale om rygter. Det var en dreng. Det var ikke hele Koranen der blev ‘krænket’, kun et stykke papir med et Koranvers – angiveligt. Alligevel blev krænkeren klædt af og gennembanket. Et af de spørgsmål som vores modparter i debatterne og i kultureliten aldrig forholder sig til, nemlig at der ikke er nogen nedre grænse for hvad der kan opfattes som krænkende af Fredens Religion, og at ikke nok så mange hensyn vi kan tage vil være godt nok. Vejen mod dhimmitude er belagt med ‘respekt’ og ‘hensyn’ (LFPC).

Tension gripped a small town in Pakistan, after rumours that a Hindu child had burnt a copy of the Muslim holy book, the Koran. […]

Following the incident, people reportedly gathered in the town of Thano Ahmed Khan to pressure police to take action against the child.Later it was revealed that the child, who works in a grocery store, had mistakenly given a buyer some goods wrapped in a page from a textbook which had a Koranic verse on it.  According to reports, the child was taken to a guesthouse, stripped and beaten up. Another report, denied by police, said that the boy was paraded naked in the area. […]

Police tried to verify the incident but no one in Thano Ahmed Khan could produce the paper which contained the Koranic verse. […] Pakistan: Tensions over rumors of burnt Qur’an

 


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Wagner

Posted: 17 juli 2008 - 13:32 - Svar

Øv hvor et surt opstød!

Wagners “Ringen” er vel nok det tætteste man kommer på et musikalsk vidunder. Og det kan man altså godt mene, selvom man ikke har noget i mod jøder, Sten 😉

steen

Posted: 17 juli 2008 - 13:39 - Svar

Smag og behag – særligt mht musik – und kein Ende. Jeg bedømmer nu ikke Wagners musik ud fra mit kendskab til hans antisemitisme. Hvis man skulle forkaste alle de store kunstnere, der var afskyelige mennesker, kunne man få nok at gøre. Lad os skille tingene ad. Wagner sætter sig bare delvist på tværs, på vejen fra mine ører til mit hjerte. Det kunne blive en lang historie. Nu mangler man jo Hans Geog Lenz til at udtrykke det.

Den store dirigent, Jasha Horenstein, (han dirigerede bla. Brahms 2 og Webern i 1972 med Radiosymfoniorkestret, findes på plade, Eclipse) – sagde om Carl Nielsen, som han havde mødt: “Human, nothing but human.” Det ville jeg ikke kunne sige om rabalder-virtuosen Wagner, og særligt ikke om hans uspiselige opera-plots, overblæssede, svulstige og lige noget for den lille østrigske “Anstreicher” Adolf.

Janne

Posted: 17 juli 2008 - 15:10 - Svar

“Vejen mod dhimmitude er belagt med ‘respekt’ og ‘hensyn’ (LFPC).”

Og den kynisme det er ikke at ville se og tage hånd om de reelle problemer (f.eks. voldtægter, øget vold i folkeskoler, diskrimination af piger og kvinder, hærværk og skolebrande og flere og flere angreb på vores ytringsfrihed), der er forbundet med multikultur og masseindvandring til EU-lande fra kulturer der er tilhængere af intolerante halal og sharia dogmer.

Anstændighed, ligestilling og frihed ofres i samfund der indfører multikulturideologi.

Janne

Posted: 17 juli 2008 - 15:24 - Svar

Wagners pragtfulde musik skal ikke klandres for Wagners gyselige menneskesyn.

Nu er jeg ikke skolet i musikanalyse, men med mine lægmandssord, så læg mærke til hvordan det viste musikklip (hvis det kan kaldes sådan), starter nærmest melankolsk, drømmende, sørgmodigt – hvorefter instrumenter eksploderer i voldsom lyd og en ny stemning bryder frem med væsentlig styrke. Herefter høres der i resten af klippet en meget gennemgående og tydelig hvirvlende lyd af primært violiner. Stød, energi og udløsning blandes med et andet lydspor der er mere mørk og rolig. Men det er violinernes hvirvlende strøm der dominerer musikken da klippet slutter. Det er violinernes lyse og hvirvlende karakter der tager over.

Det er lys, lethed og dynamik der tager pusten fra den mørke, tunge melankoli. Det er et flot opbygget stykke musik der vidner om stor kompositorisk kunnen og kælen for de små detaljer og samtidig et fantastisk overblik. Jeg kender ikke Ringen og ser bare for mig Fugl Fønix lette fra mørke ruiner, når jeg hører dette lille klip Wagner. Tak for den gode oplevelse. Så helt, helt herlig anderledes end f.eks. Chopin som er min favorit. Begge er en fantastisk del af vores flotte og dyrebare kulturarv, der slet ikke sættes nok pris på i bredere kredse. Det skulle børn høre meget mere af i folkeskolen og på gymnasier. Altså klassisk musik.

coldfish

Posted: 17 juli 2008 - 21:01 - Svar

Jeg så denne oneliner for nylig
” Hitler lavede politik for upolitiske mennesker. Wagner lavede musik for umusikaliske mennesker”

Skjoldungen

Posted: 17 juli 2008 - 21:53 - Svar

Ja ja da…. Wagners musik er ikke så ringe som den lyder.

steen

Posted: 17 juli 2008 - 22:50 - Svar

@ coldfish
ja

“Jeg var et upolitisk menneske. Jeg burde have vidst, at det upolitiske menneske er katalysator for det 20. århundredes blodige historie. Men jeg var altså kun 18 år og havde ikke læst filosoffen Adornos præcise iagttagelse, at Hitler lavede politik for de upolitiske, ligesom Wagner skabte musik for de umusikalske! ” Claes Kastholm

http://www.berlingske.dk/article/20071027/kultur/110261319

coldfish

Posted: 18 juli 2008 - 13:57 - Svar

@ steen

Jo tak, det var artikeln i berlingske.Kan kun vaere enig med Clæs Kastholm Hansen og i dette tilfælde med Adorno

Leave a Comment