16
sep
Seneste opdatering: 16/9-08 kl. 2303
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Amnesty: Bristande rättstrygghet för våldtagna kvinnor

(Bemærk at Amnesty af én eller anden grund, kun medtager over 15-årige. Det rigtige tal er som alle ved 4750 anmeldte i 2007, en seks-dobling på tredive år. Det står ikke helt klart, hvad Danmark har at gøre i denne sammenhæng.)

På tisdagen publicerar Amnesty International i Sverige, Danmark, Finland och Norge en nordisk rapport om våldtäkt, Fallet nedlagt – Våldtäkt och mänskliga rättigheter i de nordiska länderna. Av rapporten framgår att det visserligen finns skillnader vad gäller omfattning och lagstiftning i de olika länderna, men att det finns en gemensam nämnare och det är att flertalet våldtäktsärenden läggs ned. Enligt en uppskattning från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) begås det cirka 30 000 våldtäkter per år i Sverige. År 2007 anmäldes 3 500 våldtäkter och av dem var det endast en bråkdel som blev prövade i domstol. En överväldigande majoritet av alla anmälda våldtäkter mot person över 15 år läggs ned. Ofta med motiveringen att “brott kan ej styrkas” – Det faktum att man i de nordiska länderna misslyckats med att förhindra våldtäkt och att skydda kvinnor och flickor från sådana brott, utgör en av de största utmaningarna då det gäller att värna kvinnors mänskliga rättigheter i dessa länder, säger Lise Bergh, generalsekreterare för svenska Amnesty. Amnesty Sverige , faktablad, pdf 2 sider

“Dagligstueægteskaber”

Der er helt unge piger i alderen 14-16 år med muslimsk baggrund, som bliver gift.
Forleden var det den 16-årige Mariam fra Vollsmose i Odense, som blev muslimsk viet til en 22-årig ung mand med indvandrerbaggrund. Det er en lokal imam, som står for vielsen.Ifølge Mariam og hendes veninder, som TV 2 talte med, er det almindeligt, at piger helt ned til 14 år bliver gift. Miriam kendte endda en veninde, som var 14 og skulle have barn. Det er givetvis helt almindeligt i den kultur, som nogle muslimske familier kommer fra. Men det er ikke acceptabelt her i landet.

Af Jane Jegind, rådmand i Odense og Karen Jespersen, velfærdsminister  , (Moroccan theologian: Muslim girls can wed at nine.)

Dansk Journalistforbund advarer sine medlemmer om svensk overvågning

Vel at mærke vedrørende kommunikation der foregår internt i Danmark. Var dette ikke engang noget man kaldte ‘spionage’? Via Gates of Vienna (LFPC)

[…] A new Swedish anti-terror law that takes effect on 1 January will allow the country’s intelligence services to monitor all correspondence going in and out of the country and may include phone calls placed entirely within Denmark, according to the Danish Union of Journalists (DJ).

DJ has told its members to stipulate in all their phone calls, emails and other correspondence to Sweden that the material may be listened to or read by the Swedish authorities.The union has also indicated that some emails and phone calls within Denmark may be at risk of being intercepted if the signal passes through Swedish air- or cyberspace. Mogens Blicher Bjerregaard, DJ’s president, said the new law will result in many reporters’ sources ‘clamming up’ for fear of reprisals. […]In the interim, DJ has advised its members to end all emails with the following disclaimer:

‘Warning: this email could be read by Swedish intelligence due to a new law that takes effect 1 January 2009. Be aware of this when and if you answer this email. This warning also goes for all telephone conversations.’ (rc) Journalists union warns of Swedish surveillance

Hvad hjertet er fuldt af

Der bliver med garanti ikke tale om konsekvenser for nogen. Modsat hvis “vrøvle-teksten” havde lydt “politiet mejer Nørrebro-bander ned og sender de overlevende hjem til Libanon”. Så var der faldet brænde ned (LFPC).

“Fogh giver sin uforbeholdne undskyldning til det amerikanske folk efter attentatet på Bush”. Bedst som TV2-Nyhedernes vært, Jesper Steinmetz, i aftes var i fuld gang med 22-Nyhederne, poppede ovenstående tekst med overskriften “BREAKING” pludselig frem på skærmen.Nyheden om Bush-attentatet stod at læse på skærmen i omkring et sekund, men var tilsyneladende ikke vigtig nok til, at redaktionen bag udsendelsen fandt lejlighed til at uddybe den. […] Ifølge ham var “nyheden” en vrøvle-tekst, som vist nok var opfundet i forbindelse med en grafiktest.

– Det var selvfølgelig en mega brøler, at den så ved en mystisk fejl også havnede på skærmen, lyder det fra Jesper Steinmetz, der med slet skjult underdrivelse tilføjer, at han ikke tror, at den samme fejl vil ske igen. “Bush-attentat” var kæmpe tv-kiks


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?