17
sep
Seneste opdatering: 18/9-08 kl. 0718
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

EU-kommissionen: »Ja til familie-sharia«

Muslimer bosat i EU-lande skal fremover kunne blive skilt efter sharia-lovgivning. Det mener EU-Kommissionen, der lægger op til, at ægtepar selv skal kunne vælge, hvilket lands lovgivning de vil følge hvis de skal skilles – såfremt de har en vis tilknytning til det valgte land.Dansk Folkepartis EU-ordfører Morten Messerschmidt er alligevel stærkt bekymret over forslaget:

– Det er fuldstændig hovedløst, at kommissionen overhovedet åbner mulighed for at anvende afstumpede shariaregler i EU. EU-ekspert Søren Dosenrode fra Aalborg Universitet, vurderer at det er en kæp i hjulet på regeringens ambitioner om at afskaffe retsforbeholdet.

DR vælger den beroligende overskrift: Retsforbehold beskytter mod EU-sharia. Kommissionen er sikkert udmærket klar over, at sharia har bredt sig undefor familieområdet, men de kender ingen anden taktik end appeasement. Der røg Danmarks afstemning om retsforbeholdene. Always look on the bright sides. Her midnat er historien hverken ude på tysk, fransk, engelsk eller svensk…….TV 2: Skilsmisse efter sharia-lov i EU.Emnet var oppe i januar i år, hvor Sverige for en gang skyld lod køn trumfe “race” og førte an i protesterne: FT:Divorce reform sparks EU quarrel

Kasper Støvrings ‘totalitarisme’ fra ‘dybet’

Thomas Christiansen, Ph.d. i historie, svarer Kasper Støvring (“Den hjemløse konservatisme“). Jeg vil gerne komme med min beskedne vinkel hernede fra “dybet”, som skribenten henregner Støvring til (nazikortet luftes også lige: “Lene Espersens førerskab”. Politiken, de anstændiges avis). Svarene på de spørgsmål som Christiansen stiller her handler endnu ikke så meget om valg mellem mere eller mindre drakoniske alternativer, men om at opnå en konsensus om at Europa står over for en trussel der nødvendiggør indgreb som næppe kan lade sig gøre indenfor nuværende konventioner.

Thomas Christiansen synes at forbigå denne realitet, og sender bolden tilbage til Støvring, som implicit sværtes af listen over mulige tiltag. Før Christiansen kan gøre dette og bevare integriteten, burde han først erkende den nuværende trussels natur, og opstille mulige løsninger ud fra dette, ikke blot forbigå dem. Som jeg læser ham kører han blot på frihjul. På nuværende tidspunkt handler den vigtigste debat ikke om konkrete tiltag, men om at få etableret et udgangspunkt der hedder, at vi vil bevare vores frihed – og så tage den derfra. Dette vil nok forudsætte at få afmonteret det EU og de konventioner der forhindrer os i ikke blot at gøre noget, men som også arbejder på at forhindre os i overhovedet at debattere problemets natur (LFPC).

[…] Forestillingen om det nationalt eksklusive kombineret med det onde menneske fører også nemt videre til totalitære holdninger. KS afviser multikulturalisme og stiller krav om assimilation, men undlader at sige, hvad konsekvensen vil være, hvis folk ikke vil underlægge sig sindelagskontrol. Man må formode, at svaret er hårde straffe, fordi det ellers vil være et slag i luften over for de onde mennesker.

Ifølge KS kan truslen »Hvis I ikke assimilerer jer, så får I ingen småkager« næppe være den rigtige måde at få gennemtrumfet sin vilje på. Men man savner, at KS siger, hvad den kærlige og alfaderlige stat skal straffe med, når det nu næppe er tab af småkager. Skal det være bøder, tab af stemmeret, udvisning, tvangsfjernelse af børn, fængsel, eller apartheid? Historien er fyldt med eksempler på, hvordan politiske bevægelser, der er drevet af overlegenhedsfølelser i forhold til andre kulturer eller ‘racer’, har praktiseret dette, så KS behøver ikke at finde på noget nyt. Han skal bare bladre i historiebogen og vælge et forbillede. Så lad os få et svar, KS. Hvad er truslen bag kravet om assimilation? […] Debat: Konservatisme: Nationalkonservatismen og de totalitære strømninger [Politiken 17.9.2008, ikke online]

SvD gør en SF

(at “gøre en SF = at indse noget med en anseelig parallelforskydning i tid, om nødvendigt med  fokusgruppers hjælp):

Länder som skärper sin lagstiftning kring tvångsäktenskap gör också integrationen en tjänst. Efter att Danmark reformerade sina giftermålsregler 2002 halverades skillnaden i avhopp från utbildning mellan elever med dansk och elever med utländsk bakgrund. Förändringarna medförde också en högst påtaglig integration i den meningen att före förändringarna, 2001, gifte sig 67 procent av de utlandsfödda (icke-västlig bakgrund) danskarna oftast med någon från sitt eget ursprungsland. 2007 hade andelen sjunkit till 37 procent. Alltså. En bättre utbildningskarriär och ett bredare urval livspartners. Inte illa. 

Svenska Dagbladet: Vuxna gifter sig. Inte barn.   Barnäktenskap är en mardröm utan slut. Jeg mindes det levende  visum, en fjortenårig pige i Malmø, der inden hun var 18, havde været gift med  tre forskellige “familiesammenførte”. Og fået  et barn med  hver af dem. Det kalder jeg svensk respekt  for kulturelle  særarter.

Strafbar sygdom

Sådan som Erdogan ter sig, skal man vist ikke frygte et Tyrkiet i EU lige med det samme:

“The fear called Islamophobia is a pathological state of mind, as the name says,” Mr Erdogan said in his speech, according to reports in Turkish newspapers and television stations. “We expect members of other civilisations to declare Islamophobia a crime against humanity, especially while we say that anti-Semitism is a crime against humanity.”¨

Enmity with Islam ‘crime against humanity

Oriana Fallacis sidste tale samlet

oversat fra engelsk til norsk af Christian Skaug: Hoppet utfor Niagarafallene (I) , Hoppet utfor Niagarafallene (II) , Hoppet utfor Niagarafallene (III)

“Udvisning. Administrativt. Nu.”

“Vi må acceptere, at andre kulturer er kommet hertil, og ikke lider under de samme sociale anfægtelser der i sin tid kendetegnede selv rockerne. Og vi må indrette vores lovgivning derefter. Ting vi for få år tilbage ville have kaldt udanske er nu nødvendige. Der er ingen anden vej end at indføre den politik, som borgmester Gulliani indførte i New York, nemlig nultolerance fra alle samfundets lag overfor enhver form for asocial adfærd. Således at vi stopper fødekæden. Og således at vi stopper de, der udøver volden og anarkiet. – Skån de besejrede, men nedslå de trodsige.

Og til sidste et spørgsmål: Da jeg sidst var ude med disse betragtninger lovede justitsministeriet at se på, om man kunne udvise udenlandske statsborgere der blev antastet med våben på gaden. En journalist betroede mig i går, at flere af de anholdte med våben ikke har dansk pas. Jeg spørger igen: Hvorfor er der ikke for længst sket noget ved det? Hvorfor opholder udenlandske borgere, der har været i danske gade med våben, sig stadig i Danmark? Der er kun et svar: Udvisning. Administrativt. Nu.” Søren Pind

Dagens “political correctness gone mad” historie fra Storbritannien

Man sidder og læser endnu en af de velkendte historier fra vanviddets højborg Storbritannien, og man ved at på et tidspunkt vil den velkendte sætning dukke op. Ganske rigtigt:

A college has renamed the traditional Christmas and Easter breaks in a bid to avoid offending students from other religions.

The college’s new calendar shows that both of the traditional holiday periods have now been re-branded as ‘end of term breaks’.

Critics have complained that the decision by Yorkshire Coast College is nothing more than ‘political correctness’. […]

‘It’s political correctness gone mad and I am disappointed that it’s from an edict from Ofsted.’ […] College bans ‘Christmas’ and ‘Easter’ from calendar for fear of offending ethnic students

Standardiseringen af historierne om Vestens selvafvikling er en indirekte bekræftelse af at der intet vil blive gjort for at standse katastrofekursen. Heller ikke i dette tilfælde. Hvad man end mener er at foretrække, så er alternativerne langsomt kulturelt selvmord, eller et forfærdende terrorangreb med masseødelæggelsesvåben der måske vækker europæerne. ‘Hyggelige’ udsigter (LFPC).

 


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


JanChris

Posted: 17 september 2008 - 08:55 - Svar

Det er ligegyldigt, om Danmark har et retsforbehold, vi kan jo ike bruge det alligevel, som eksemplerne i udlændingepolitikken har vist i løbet af sommeren.
I øvrigt tyder alt på, at DF nu indgår en aftale med regeringen om netop udlændingepolitikken. Hvis det bliver tilfældet, vil jeg stemme blankt næste gang.
Min tro på demokratiet er efterhånden så godt som væk. Jeg er nok ikke den eneste, der har det på den måde, men mens jeg selvsagt ikke kunne drømme om få afløb for mine frustrationer ved at udøve antidemokratiske aktiviteter, er der nok en hel del danskere, der ikke har det på samme måde. Vi vil uden tvivl se mere politisk vold i de kommende år, og det vil også være regeringen- og Dansk Folkepartis ansvar.

JensH

Posted: 17 september 2008 - 09:44 - Svar

@JanChris

Du har nok desværre ret i, at DF ‘falder til patten’ i udlændingesagen:

http://politiken.dk/politik/article568553.ece

Angående EU kommisionens ønske om at indføre sharia-lovgivning, så havde P1 selvfølgelig her til morgen valgt at lade stenings-Petersen kommentere forslaget fra EU, og den gode imam var selvfølgelig ikke tilfreds. Det forslag var slet ikke vidtgående nok, da det slet var ikke nok med sharia ved skilsmisser. Der skulle også indføres sharia ved selve giftemålet, og mon ikke den imamen får sit krav opfyldt. Hvorefter han rejser nye krav.

Janne

Posted: 17 september 2008 - 10:30 - Svar

På Politiken gøres kritik af sharia atter til en kamp mod muslimer.

Politiken har det åbenbart rigtig skidt med kritik af religion. Altså når det bare ikke er af kristendommen.

http://blog.politiken.dk/engelbreth

JensH

Posted: 17 september 2008 - 11:02 - Svar

@Janne

Ja, og mon ikke snart vi ser Politiken (sammen med DR)kaste sig ud kampagne for at vi ikke-muslimer skal undlade at spise offentligt under radmadanen. Det er ihvertfald hvad tilhænerne af disse mediers yndlingsreligion meget stærkt ønsker:

http://avisen.dk/muslimer-traette-af-at-se-paa-folk-der-spiser_98242.a spx

Hvis du spørger Politken og DR er det jo bare et spørgsmål om at udvise tolerance og respekt.

Janne

Posted: 17 september 2008 - 12:21 - Svar

JensH

Det forekommer mig at Politiken har lidt svært ved at kapere hvis man som dansker ikke er vild i varmen med religiøse skikke, påbud og forbud fra Mellemøsten.

Men vi skal så gu’ da ha’ lov til at kritiser hvis vi synes at religiøse dogmer er trælse og inhumane. Sharia er religiøs lov og jeg er ikke vild med religion og altså heller ikke med den religiøs sharialov og straks kommer det religiøse politi Politiken efter os. :o) Politiken har alt for travlt med at passe på guder og gudetilhængere – når bare de altså ikke er kristne. Derfor kalder jeg også avisen for en minaretavis.

JensH

Posted: 17 september 2008 - 14:29 - Svar

Angående historien om dette Britiske college som har slettet ordene ‘Jul’ og ‘Påske’ fra deres kalendere, så er det faktisk på samme både skægt og deprimerende at læse kommentarerne (‘Have your say’) til artikelen. Her er der en af de mere deprimerende kommentarer fra en louise fra leicestershire:

“When I was teaching in primary school in Leicester, the head teacher moved our school Christmas celebrations to early November as Ramadan was in December! Who celebrates Christmas in November?”

Solen er virkelig gået ned over det Britiske imperium.

Janne

Posted: 17 september 2008 - 20:51 - Svar

JensH

Og så undrer det nogen at europæere forlader bestemte områder.

Janne

Posted: 17 september 2008 - 20:53 - Svar

LFPC

“På nuværende tidspunkt handler den vigtigste debat ikke om konkrete tiltag, men om at få etableret et udgangspunkt der hedder, at vi vil bevare vores frihed”

Nemlig!

Janne

Posted: 17 september 2008 - 20:56 - Svar

“Historien er fyldt med eksempler på, hvordan politiske bevægelser, der er drevet af overlegenhedsfølelser i forhold til andre kulturer…”

Lige nu er det vores vestlige frihed og vores vestlige kultur der er under angreb af multikultur og urimelige religiøse krav. Kan han slet ikke se det.

LFPC

Posted: 17 september 2008 - 21:26 - Svar

“Nemlig!”

Dermed selvfølgelig ikke sagt at de mindre sager og de små sejre ikke har betydning: Nej til Ramadum-omklamring, nej til påtvungen halalmad i skolen, ja til 24-års-reglen, ud med de to tunesere og Nørrebrojihadisterne, osv. Risikoen er bare at man fokuserer for meget på det der giver følelsesmæssigt afløb i det daglige, på bekostning af det der virkeligt bliver bestemmende for hvordan fremtiden kommer til at forløbe, nemlig EUs vanvittige planer om et multikulturelt Babelstårn i Europa, hate speech-lovgivning, fælleseuropæiske politistyrker og udleveringsregler, unionsplaner med de nordafrikanske lande, osv. Det er kun på dette makroplan at udviklingen kan vendes, hvis tidspunktet for dette ikke for længst er passeret.

Prøv at se hvor perfid Thomas Christiansen er. Da jeg læste indlægget først, virkede han sober og tankevækkende, men de afsnit jeg citerer her er ubehagelige og manipulerende. Han sviner Støvring til på en rigtig ondskabsfuld måde udelukkende ved at associere ham med spørgsmål som Christiansen selv stiller. Derfor er det også vigtigt for ‘vores’ side at holde fast i, at de indgreb som vore demokratiske lande skal iværksætte udspringer af et mål – bevaring af de sekulære demokratier – og at man må tage dem derfra. Så længe det kun er en lille alarmistisk minoritet som os der overhovedet anerkender at der er et problem som kræver indgreb, er det meningsløst at gøre for meget ud af indgreb som vores modstandere bare bruger til at skyde os slette motiver i skoene, og som alligevel ikke i sig selv kan afværge den katastrofale kurs som Europa er på. Det er en balancegang, selvfølgelig, og jeg er selv flittig til at kalde på indgreb i konkrete sager.

JensH

Posted: 17 september 2008 - 21:29 - Svar

@Janne

“Og så undrer det nogen at europæere forlader bestemte områder”

Jeg synes jeg her for nylig læste, at over 300.000 briter forlader UK hvert år. Jeg synes faktisk at kunne erindre, at Snaphanen linkede til en artikel fra en Britisk avis for ikke så længe siden, der beskrev hvordan der idag i UK er oprettet firmaer der har specialiseret sig i at hjælpe Briter, som ønsker at emigrere til USA, Canada, New Zeeland eller Australien, (and business was good). Jeg tror ikke det er helt galt at gætte på, at de Briter som forlader landet hører til i gruppen af de bedst uddannede derovre. Egentligt lidt trist at følge denne deroute for en ellers stor nation, som har bidraget med så meget positivt til denne verden.

LFPC

Posted: 17 september 2008 - 21:55 - Svar

Et tænkt eksempel på hvad jeg mener med at ‘tage den derfra’:

Lad os sige at i en eller anden fremtid er EU elimineret som magtfaktor (man kan jo altid drømme), og at man på europæisk plan ønsker at foretage en række assertive indgreb fordi man kan se sikkerheden blive forringet. Man kunne f. eks. beslutte at en lang række moskeer som man kan dokumentere er centre for undergravende, antidemokratisk virksomhed skal lukkes. Det burde være ukontroversielt, men det er det som bekendt ikke. Imidlertid vil dette indgreb medføre massiv opstand blandt europæiske muslimer samt verden over, fordi det opfattes som aggression mod ummaen.

Hvad skal de europæiske lande gøre? Thomas Christiansen og alle de debatmodstandere vi kender så godt opstiller problematikken som om ‘vi’ ønsker diverse totalitære tiltag iværksat, fordi, ja, vi føler en eller anden pervers glæde ved det. Men den rette vinkel er selvfølgelig den som jeg giver et hypotetisk eksempel på her: Vi har et mål – nedlæg en række fjendtlige kaserner (jfr. Erdogans “moskeerne er vore kaserner”) på vores jord. For at implementere dette må de europæiske stater indsætte de nødvendige styrker og magtmidler til dels at lukke moské-kasernerne, og dels til at bekæmpe opstanden internt i vore lande og sikre ro og orden.

Det er banalt hvad jeg skriver her, men åbenbart nødvendigt at præcisere, når vi igen og igen skydes i skoene at være drevet af totalitær ideologi. Enhver nation der ønsker at overleve ville bruge magtmidler i den situation jeg opstiller her.

JensH

Posted: 17 september 2008 - 22:27 - Svar

@LCPC

“Enhver nation der ønsker at overleve ville bruge magtmidler i den situation jeg opstiller her.”

Naturligvis. Det er skam intet ‘ekstremistisk’ ved. Jeg ved ikke om du kan huske, at vi ovre på Urisaposten på et tidspunkt havde en tråd der tog udgangspunkt i en tale, som den Britiske hærchef, Sir Richard Richard Dannatt, havde holdt for sine højerestående officerer, hvori han advarede dem om, at den Britiske hær skulle forberede sig på at kæmpe mod islamisterne både udenlands men også i selve Storbritannien. Talen var egentlig hemmelig, men en journalist fik adgang til den under en eller anden freedom of information act. Jeg prøvet at google, men kunne ikke finde artiklen, dog fandt jeg denne, hvor Danatt bl.a. er citeret for:

“He also hinted at the threat posed by Islamist extremism within Britain. “The threats and challenges to our society are . . . global and have sympathisers in many societies and countries, including at home,” he said.

General Dannatt said that these threats could not be resolved by military means alone but required a “battle of hearts and minds”, adding: “These threats do not just face us abroad . . . increasingly we have identified that we need to understand our own home front.”

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article2337285.ece

Så du er altså ikke ene om at opstille den slags scenarier, som du gør i det ovennævnte indlæg, og når selv Storbritanniens hærchef antyder muligheden af, at det måske bliver nødvendigt at ty til hårde magtmidler mod islamsiterne, så kan alle Europas Thomas Christiansen-typer lige så godt se i øjnene, at det ikke bare er et par håndfulde højreorienterede der ‘sysler’ med en slags tanker. Langt oppe i Europas ‘sikkerhedspolitiske miljø’ gør man sig overvejelser om hvor langt man kan blive nødt til at gå.

LFPC

Posted: 17 september 2008 - 22:45 - Svar

Ja, udtalelserne af Richard Dannatt er den slags der giver én gåsehud og giver et rygstød. Jeg brugte meget tid på at indkredse hvad han havde sagt via Google, og fandt endelig et radiointerview på BBC der vist skulle rumme nogle antydninger. Da jeg ville høre det for nylig var det desværre ikke at finde her mere. Det må være online et eller andet sted.

Men man skal også tænke på tidshorisonten: Hvordan ser den etniske sammensætning af britiske menige (de har vist ikke værnepligt?) ud om få årtier? Hvad med officerskorpset? Hvordan ser det ud i dag i Frankrig eller Holland?

Men hold op hvor ville jeg gerne have flere antydninger og lækager fra folk i høje stillinger. Selv nogle svenske politikere blev jo for et par år siden optaget af tv uden at de vidste det, og her fremgik det at der internt var en ganske anden tilgang end statsreligionen multikulturalismen.

Vivi Andersen

Posted: 18 september 2008 - 01:39 - Svar

JensH

Tak for linket !

Jeg har sendt det videre til min, i Arizona udstationerede, danske fighter-pilot.

Der tales i de kredse bl.a. om sådanne, ikke helt usandsynlige fremtidsscenarier, så vidt jeg tidligere har forstået ham.

Om han lige præcist kender til Dannatt´s udtalelse ved jeg ikke, men det kommer han så til nu.

Dunnatt´s udtalelser er en anelse befriende, fordi vi ved at de Vestlige landes militærere topdogs taler sammen!

Janne

Posted: 18 september 2008 - 11:01 - Svar

LFPC

“Det er banalt hvad jeg skriver her, men åbenbart nødvendigt at præcisere”

Det er ikke banalt for dem som ikke har hørt det før. Jeg går ud fra at f.eks. Snaphanen får nye læsere konstant og for dem og da også stenmennesker som Christiansen er gentagelse af det du skriver nødvendigt.

Leave a Comment