28
okt
Seneste opdatering: 10/6-11 kl. 0230
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

28. oktober 2008 :DebatmĂžde om antiamerikanismen – med Bruce Bawer, Henryk Broder, Carl Pedersen og Edward Ashbee i Trykkefrihedsselskabet i Dansk Forfatterforening.

(Foto © Snaphanen). Tekst pĂ„ Aftenpostens tillĂŠg: “Er han [Obama] hvid nok for USA?”. Det  fĂžrste der dukker op vil vĂŠre en mobilvideo, som uploader hurtigst.

Klare borgerlige ord: “De unge er vanvittige”

Og tak for det. Man kunne pĂ„ dette tidspunkt godt minde om et berĂžmt og sĂŠrdeles bramfrit rĂ„d fremsat af selveste Martin Luther, men der er slet ikke nogen grund til at gĂ„ sĂ„ langt. I disse empati-tider mĂ„ man vĂŠre taknemmelig for bare lidt hĂ„ndgribelig respons fra ordensmagtens side. Den allervigtigste lĂŠre som denne voldelige optrapning fra peace’n’love’n’understanding-hippiernes side kunne give anledning til, ville vĂŠre svaret pĂ„ dette spĂžrgsmĂ„l: Har den kendsgerning at chefpolitiinspektĂžr Per Larsen for et Ă„rs tid siden i slet indpakkede vendinger tryglede politikerne pĂ„ KĂžbenhavns RĂ„dhus om at give de autonome deres “ungdomshus” efter at de havde hĂŠrget gaderne for et trecifret millionbelĂžb 1) lagt en dĂŠmper pĂ„ dagens optĂžjer, 2) ingen som helst indvirkning haft, eller 3) ligefrem givet anledning til konklusionen ‘vold betaler sig’, sĂ„ vi og politiet nu nyder frugterne af eftergivenheden?

Jeg ved ikke hvad der virkeligt lĂ„ bag Per Larsens udmelding dengang. Kun har jeg en stĂŠrk formodning om at det var et politisk trĂŠk som skulle sende et signal – eller sende aben – til politikerne, med henblik pĂ„ at fĂ„ bedre arbejdsforhold for politiet. Rent gĂŠtvĂŠrk, men tilbage stĂ„r at dette trĂŠk reelt var et umisforstĂ„eligt signal om eftergivenhed til samfundets fjender (LFPC).

Politiet beskriver de de uroskabende aktivister pĂ„ og omkring Christiania som “vanvittige”. Det sker efter massive bombardementer mod politiet og pĂ„satte brande omkring fristaden.

“De er jo fuldstĂŠndigt vanvittige. De kaster med kanonslag, sten, molotovcocktails og brĂŠnder alt af,” siger informationschef ved KĂžbenhavns Politi, Flemming Steen Munch, til jp.dk om de rundt regnet 100 unge, der lige nu hĂŠrger omrĂ„det pĂ„ og omkring Christiania. […]

Aftenens uroligheder pĂ„ og omkring Christiania er ikke noget nyt. “Det er desvĂŠrre det samme hver gang. Vi forsĂžger pĂ„ at skabe ro – og de opildner til uro. Intet er anderledes i forhold til alle de andre gange, der har vĂŠret ballede pĂ„ staden,” siger informationschefen. Politiet: De unge er vanvittige

The Carter Family: Wildwood Flower

Wildwood Flower er indspillet af et utal af kunstnere, men den Êldste er vist nok med The Carter Family, Johnny Cashs svigerfamilie, fra 1927. Jeg har lige fÄet dette 5-cd-sÊt, spÊkket med deres lakplader fra 1927-34. SÄ enkelt og sÄ utroligt intenst. Tv-versionen her er ikke fra 1927, men alligevel meget Êldet i sit visuelle udtryk. Dette bÞr dog ikke afholde en fra at vÊrdsÊtte musikkens tidlÞshed (LFPC).

“Islamister”: Ekstra Bladets lille ynkelige figenblad

Der er delte opfattelser blandt islameksperter om anvendeligheden af ordet ‘islamisme’. Jeg lĂŠgmand bruger det ikke fĂžr jeg fĂ„r udpeget et klart kriterium der kan skille den ene gruppe fra den anden, med muligheden for taqiyya og kitman elimineret. Jeg vil ogsĂ„ vide hvor man finder ikke-islamistiske muslimer der konsekvent og trovĂŠrdigt stĂžtter demokratiet under alle omstĂŠndigheder, ogsĂ„ hvis de var i flertal. Skal vi gĂŠtte pĂ„ at disse spĂžrgsmĂ„l ikke lader sig besvare? I dagligdagens mediehistorier spiller ordet en let gennemskuelig rolle som figenblad, sĂ„ det ikke ‘skal hedde sig’ at man ‘dĂŠmoniserer muslimer’. PrĂžv at se hvor let man kan se denne Ăžmfindighed i Ekstra Bladets rubrik:

Stenet ihjel efter eget Ăžnske
50 islamister stenede 23-Ärig kvinde ihjel foran kÊmpe menneskemÊngde i Somalia. I ophidselse drÊbte de ogsÄ kvindens lille barn

Ordet er fuldstĂŠndigt meningslĂžst som det her er brugt. Ordet er en vestlig opfindelse, og de menige muslimske landsbybeboere i Somalia tĂŠnker utvivlsomt blot pĂ„ sig selv som – muslimer. De kender hĂžjst sandsynligt slet ikke begrebet islamisme. Men prĂžv at udskifte ordet i EBs rubrik, sĂ„ er det tydeligt at en automatreaktion pĂ„ redaktionen har foranlediget det mere stuerene “islamister” (muligvis med oprindelse i denne historie fra Reuters, skrevet for et vestligt publikum) (LFPC).

Den 23-Ärige somaliske kvinde, Aisha Ibrahim Dhuhulow, blev mandag gravet ned, sÄ kun hovedet stak op af jorden. Herefter fik hun sten tyret i ansigtet, indtil det var smadret til ukendelighed. Stenet ihjel foran tusindvis af mennesker i den somaliske by Kismayo.

[…] – Et barn fra hendes familie lĂžb pludseligt mod hende, men islamisterne Ă„bnede ild og drĂŠbte barnet pĂ„ stedet, siger Abdullahi Aden. […]  Stenet ihjel efter eget Ăžnske

 

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
15 years ago

Til snaphanerne

Jvnf. “The Carter Family: Wildwood Flower”

Eeej, hvor er det bare skĂžn musik at lytte til. Tusind tak for inspirationen. Jeg har fluks bestilt CD-erne.

Johansen
Johansen
15 years ago

Den barbariske shariastraf, stening skulle Ăžjensynlig “rense” kvinderne for utugten, sĂ„ de kan komme i paradis trods “utroskab”. Jeg vĂŠmmes ved denne inhumane afstraffelsesmetode.
Shariastraffe er vejen til mĂžrket.

For þvrigt et interessant mþde i Trykkefrihedsselskabet i aftes 🙂

HelgeD-H
HelgeD-H
15 years ago

Danskerne fristes af Sharia-lÄn, endnu en vanvittig ting.
Finanskrisen har gjort de sÄkaldte SharialÄn sÄ favorable,
at andre end muslimer nu fÄr finansieret deres boligkÞb pÄ
denne mÄde.
http://www.nordjyske.dk/aalborg/forside.aspx?ctrl=10&data=28%2c2974694%2c5%2c3
Cirka en trediedel af de henvendelser, vi fÄr, kommer i Þjeblikket fra etniske danskere.
Det oplyses, at 30 Ă„rig finansiering af 1 mio. Kr i Aminah
(betyder tillid pÄ arabisk) kun har en mÄnedlig ydelse pÄ 5102 Kr.
I ModsÊtning til 7NYK38 har en mÄnedlig ydelse pÄ 5274 Kr.
Begge udkĂ„n er beregnet pĂ„ baggrund af 33Âœ % Skat

Endnu en (moralsk) skranke er faldet.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x