28
okt
Seneste opdatering: 10/6-11 kl. 0230
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

28. oktober 2008 :Debatmøde om antiamerikanismen – med Bruce Bawer, Henryk Broder, Carl Pedersen og Edward Ashbee i Trykkefrihedsselskabet i Dansk Forfatterforening.

(Foto © Snaphanen). Tekst på Aftenpostens tillæg: “Er han [Obama] hvid nok for USA?”. Det  første der dukker op vil være en mobilvideo, som uploader hurtigst.

Klare borgerlige ord: “De unge er vanvittige”

Og tak for det. Man kunne på dette tidspunkt godt minde om et berømt og særdeles bramfrit råd fremsat af selveste Martin Luther, men der er slet ikke nogen grund til at gå så langt. I disse empati-tider må man være taknemmelig for bare lidt håndgribelig respons fra ordensmagtens side. Den allervigtigste lære som denne voldelige optrapning fra peace’n’love’n’understanding-hippiernes side kunne give anledning til, ville være svaret på dette spørgsmål: Har den kendsgerning at chefpolitiinspektør Per Larsen for et års tid siden i slet indpakkede vendinger tryglede politikerne på Københavns Rådhus om at give de autonome deres “ungdomshus” efter at de havde hærget gaderne for et trecifret millionbeløb 1) lagt en dæmper på dagens optøjer, 2) ingen som helst indvirkning haft, eller 3) ligefrem givet anledning til konklusionen ‘vold betaler sig’, så vi og politiet nu nyder frugterne af eftergivenheden?

Jeg ved ikke hvad der virkeligt lå bag Per Larsens udmelding dengang. Kun har jeg en stærk formodning om at det var et politisk træk som skulle sende et signal – eller sende aben – til politikerne, med henblik på at få bedre arbejdsforhold for politiet. Rent gætværk, men tilbage står at dette træk reelt var et umisforståeligt signal om eftergivenhed til samfundets fjender (LFPC).

Politiet beskriver de de uroskabende aktivister på og omkring Christiania som “vanvittige”. Det sker efter massive bombardementer mod politiet og påsatte brande omkring fristaden.

“De er jo fuldstændigt vanvittige. De kaster med kanonslag, sten, molotovcocktails og brænder alt af,” siger informationschef ved Københavns Politi, Flemming Steen Munch, til jp.dk om de rundt regnet 100 unge, der lige nu hærger området på og omkring Christiania. […]

Aftenens uroligheder på og omkring Christiania er ikke noget nyt. “Det er desværre det samme hver gang. Vi forsøger på at skabe ro – og de opildner til uro. Intet er anderledes i forhold til alle de andre gange, der har været ballede på staden,” siger informationschefen. Politiet: De unge er vanvittige

The Carter Family: Wildwood Flower

Wildwood Flower er indspillet af et utal af kunstnere, men den ældste er vist nok med The Carter Family, Johnny Cashs svigerfamilie, fra 1927. Jeg har lige fået dette 5-cd-sæt, spækket med deres lakplader fra 1927-34. Så enkelt og så utroligt intenst. Tv-versionen her er ikke fra 1927, men alligevel meget ældet i sit visuelle udtryk. Dette bør dog ikke afholde en fra at værdsætte musikkens tidløshed (LFPC).

“Islamister”: Ekstra Bladets lille ynkelige figenblad

Der er delte opfattelser blandt islameksperter om anvendeligheden af ordet ‘islamisme’. Jeg lægmand bruger det ikke før jeg får udpeget et klart kriterium der kan skille den ene gruppe fra den anden, med muligheden for taqiyya og kitman elimineret. Jeg vil også vide hvor man finder ikke-islamistiske muslimer der konsekvent og troværdigt støtter demokratiet under alle omstændigheder, også hvis de var i flertal. Skal vi gætte på at disse spørgsmål ikke lader sig besvare? I dagligdagens mediehistorier spiller ordet en let gennemskuelig rolle som figenblad, så det ikke ‘skal hedde sig’ at man ‘dæmoniserer muslimer’. Prøv at se hvor let man kan se denne ømfindighed i Ekstra Bladets rubrik:

Stenet ihjel efter eget ønske
50 islamister stenede 23-årig kvinde ihjel foran kæmpe menneskemængde i Somalia. I ophidselse dræbte de også kvindens lille barn

Ordet er fuldstændigt meningsløst som det her er brugt. Ordet er en vestlig opfindelse, og de menige muslimske landsbybeboere i Somalia tænker utvivlsomt blot på sig selv som – muslimer. De kender højst sandsynligt slet ikke begrebet islamisme. Men prøv at udskifte ordet i EBs rubrik, så er det tydeligt at en automatreaktion på redaktionen har foranlediget det mere stuerene “islamister” (muligvis med oprindelse i denne historie fra Reuters, skrevet for et vestligt publikum) (LFPC).

Den 23-årige somaliske kvinde, Aisha Ibrahim Dhuhulow, blev mandag gravet ned, så kun hovedet stak op af jorden. Herefter fik hun sten tyret i ansigtet, indtil det var smadret til ukendelighed. Stenet ihjel foran tusindvis af mennesker i den somaliske by Kismayo.

[…] – Et barn fra hendes familie løb pludseligt mod hende, men islamisterne åbnede ild og dræbte barnet på stedet, siger Abdullahi Aden. […]  Stenet ihjel efter eget ønske

 


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


HelgeD-H

Posted: 28 oktober 2008 - 23:55 - Svar

Danskerne fristes af Sharia-lån, endnu en vanvittig ting.
Finanskrisen har gjort de såkaldte Sharialån så favorable,
at andre end muslimer nu får finansieret deres boligkøb på
denne måde.
http://www.nordjyske.dk/aalborg/forside.aspx?ctrl=10&data=28%2c2974694 %2c5%2c3
Cirka en trediedel af de henvendelser, vi får, kommer i øjeblikket fra etniske danskere.
Det oplyses, at 30 årig finansiering af 1 mio. Kr i Aminah
(betyder tillid på arabisk) kun har en månedlig ydelse på 5102 Kr.
I Modsætning til 7NYK38 har en månedlig ydelse på 5274 Kr.
Begge udkån er beregnet på baggrund af 33½ % Skat

Endnu en (moralsk) skranke er faldet.

Johansen

Posted: 29 oktober 2008 - 18:39 - Svar

Den barbariske shariastraf, stening skulle øjensynlig “rense” kvinderne for utugten, så de kan komme i paradis trods “utroskab”. Jeg væmmes ved denne inhumane afstraffelsesmetode.
Shariastraffe er vejen til mørket.

For øvrigt et interessant møde i Trykkefrihedsselskabet i aftes 🙂

Janne

Posted: 29 oktober 2008 - 19:53 - Svar

Til snaphanerne

Jvnf. “The Carter Family: Wildwood Flower”

Eeej, hvor er det bare skøn musik at lytte til. Tusind tak for inspirationen. Jeg har fluks bestilt CD-erne.

LFPC

Posted: 29 oktober 2008 - 22:44 - Svar

Jeg har fået lyttet til alle cd’erne på min iPod i dag. Glæd dig! Det er non-stop musikalsk salighed. Ikke ét dårligt nummer. Super, super enkelt, bare akustisk guitar, mandolin og så nogle vokalharmonier der kunne få Abu Hamzas hjerte til at smelte (…. eller burde). Alle numrene er egentlig skåret over den samme læst, men det gør overhovedet ikke noget. Man falder med det samme ind i melodien og historien. Sange om livet i USA fra midten af 1800-tallet til 1930’erne, om beskedne kår, om hjerteskærende ulykkelig kærlighed, om at være en rodløs ‘rambler’, om at sidde og vente på at komme i galgen og sone ens synder. Masser af gospel og spirituals, vistnok sange de indsamlede blandt både sorte og hvide i sydstaterne. Mother Maybelle Carter er en fantastisk sanger, ikke en stor stemmepragt, men fuld af soul og Texas-accent.

Det er tydeligt at høre at Johnny Cashs berømte ‘twang’ guitar kommer direkte fra svigerfamilien. Er man fan af Bob Dylan og andre folk/rock-legender kan man genkende mange sange de senere tog op.

Nogle sange er oprindeligt irske folkemelodier som blev bragt til USA af nybyggere. Prøv at gå over på YouTube og søg på “I’ll Be All Smiles Tonight” – en ‘power ballad’ fra før ordet var opfundet. Jeg fandt en flot udgave der i går med The Chieftains og en sangerinde jeg ikke kendte. The Carter Family giver også deres amerikaniserede version af sangen. Jeg er helt overvældet over den musikalske rigdom på dette bokssæt.

Leave a Comment