3
dec
Seneste opdatering: 3/12-08 kl. 1858
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Jeg er ikke intellektuel, men jeg er ikke dum” (Svend Wiig Hansen, 1922-1997)

Nederste foto: Kastrup Kirke 1979. Wiig ville oprindelig have  været til cirkusset, alternativt operasanger. Han ville have  kunnet begge dele. Da akademiet ikke ville have  ham, den upolerede naturkraft fra Møgeltønder, banemandens søn, tog han til Rom i 1951 og  lavede denne klassiske, men helt moderne kvindetorso, men med en solid snor i antikken. (Århus Kunstmuseum). Idéen om en kvinde, mere kvinde end nogen håndgribeligt eksisterende. Men den var ægte. Han skjulte  aldrig sin betagelse af  enhver kvinde. Det kunne de selvfølgelig godt mærke og lide. Vi mere  ordinære mænd  glemmer det. Så begynder kvinder naturligvis at interessere sig for alt muligt  andet end  mænd, det manglede bare. De bliver  ikke set, som Svend så  dem. Må en ægtemand være sådan ? Nej, det må han helst ikke, kun i drømme. Til hverdag hellere magister i syd-øst nordisk-vestlig sociologi med puslepose og en habil kok. Det er en mande-ligning, ingen brevkasseredaktør kan få til at gå op, men også et vilkår. Er kvindeligningen også cirklens kvadratur? At nogle får den til at gå op, er  helt fantastisk. Svend gjorde, mod alle odds.   Fra arkivet © Snaphanen

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • HelgeD-H

  »Comments are closed« i indlægget »Vi er dygtige«.
  Jeg vil gerne spørge om det er et lukket indlæg, eller om kommentarer dertil vil være for kontroversielle ?
  -Der kan også være Politisk Korrekte og muslimer som nærlæser
  vores åbne blog med tættekam.
  Uriasposten har Uriaswatch som modstykke.
  -Forventer ikke svar.

  Iøvrigt fotos af fin skulpturkunst lavet af Svend Wiig Hansen.

 • Pegi

  Mordtrussel mod Pia Kjærsgaard på Facebook. Afsenderen af mordtruslen er en Aysegul Ince:

  http://blog.tv2.dk/eremita/entry270178.html

 • JensH

  OT

  Morten Uhrskov Jensen har idag et glimrende svar på informationschef fra Trollhättan, Peter Asp, angreb på Uhrskovs tidligere indlæg vedrørende det helvede Trollhättan havde udviklet sig til grundet masse-indvandringen fra den ikke-vestlige verden:

  http://jp.dk/meninger/breve/article1531972.ece

 • Pegi

  En Aysegul Ince blev dansk statsborger i december 2006:

  “1761 ) Aysegül Ince, Frederikssund”

  http://www.folketinget.dk/doc.aspx?/samling/20061/lovforslag/l52/som_v edtaget.htm

 • Ang. Uhrskov og Trollhättan er der også dette læserbrev i JP i dag: Her er alle velkomne. Min egen vurdering af denne debat er nok at bestemte ordvalg kan skævvride diskussionen: “Helvede på jord” er rammende ord møntet på nogle helt uacceptable forhold – og en stærk forværring i forhold til det samfund vi er vokset op med – men i og med at det er så malende at man næsten forestiller sig Sarajevo 1993 når man træder ud af en dør, kan det give bagslag, selv om Uhrskov selvfølgelig ikke har tænkt det på denne måde.

  Læserbrevet jeg linker til ligner for den sags skyld tilsvarende læserbreve og interviews med danskere der udtaler at de er glade for at bo i Gellerup, som er langt bedre end sit rygte osv. Dette ændrer bare ikke ved det faktum at brandfolk må have politieskorte derud, at børneinstitutioner er blevet nedbrændt, at vold og tyveri florerer osv. Som jeg skrev forleden kunne man også sætte det på spidsen og henvise til Nazi-Tyskland der sikkert på overfladen har set velfungerende ud, man kunne stille sin cykel fra sig uden at låse den bla bla, men gemt lidt af vejen var der altså nogle grimme lejre hvor de gassede jøder. Måske viser den aktuelle debat at man må være meget præcis med brugen af de malende udtryk.

 • Johansen

  Pegi

  Det var dog en trist opgørelse.
  Er der overhovedet nogle navne på den indfødsretliste, som ikke er muslimske?

 • Johansen

  OT

  Terrorister må ikke kaldes muslimer:

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/306476:Udland–Terrorister-maa -ikke-kaldes-muslimer

  Hvad skal vi så kalde dem? Jihadister eller Allahs tro følgesvende?

 • JensH

  OIC fortsætter derers kamp for at kontrollere hvad der må skrives i de vestlige medier, og det værste er, at mange desværre -bevidst eller ubevidst- følger deres ‘anvisninger’. Mon ikke snart EU tager sagen op, og indskærper for medlemslande, at der skal tages ‘forholdsregler’ overfor de medier som bliver ved med at nævne islam og terror i samme artikler??

 • Janne

  JensH

  Der er da allerede mange vestlige medier og politikere der opfører sig som om OIC er deres overordnede.

 • Pegi

  @Johansen

  Tildelingen af nye statsborgerskaber er i realiteten en velkomst til nye borgere med muslimsk baggrund i Danmark. Megen mangfoldighed er der ikke at finde der.

 • JensH

  Her er endnu mere vanvid fra UK. En skole i Nottingham har valgt at aflyse den traditionelle jule-festival, da man har valgt en fejring af den islamiske Eid al-Adha-festival d. 8-11 dcember, og det er ganske enkelt for besværligt at fejre begge fester i december.

  http://eye-on-the-world.blogspot.com/2008/12/britain-school-cancels-ch ristmas.html

 • Allez

  Angående Uhrskov og Trollhättan er der ny udvikling vedr. det fuldstændigt tildækkede billede af røveren som er offentliggjort.

  “Därför dölde polisen rånarans ansikte”
  http://ttela.se/start/trollhattan/1.61296

  Svensk politi har åbenbart ufatteligt mange ressourcer (ironi), siden de skjulte ansigtet bl.a. af den årsag:
  “Det finns erfarenhet från polisens sida av att många felaktiga och ovidkommande tips kommer in om man skulle visa ansiktet… Det tar tid och energi från polisens utredningsarbete”
  Istedet har de INGEN henvendelser fået overhovedet!

  Mao. vil de åbenbart hellere være sikre på aldrig at finde røveren, end risikere at få et par fejlhenvendelser fra offentligheden.

 • Mon ikke lige beviserne holder i retten, når manden er portrætteret på fersk gerning ?

  För polis och åklagare gäller det att all bevisning ska kunna hålla för ett fällande i domstol. Bevisvärdet av ett vittnes utpekande av en person riskerar att falla om rånarens ansikte blir känt.

 • Ukendt.

  I skal ikk tale sån om Aysegül Ince, fordi hun er min kusine og ja hvad rever det jer om hun har muslimsk baggrund.