13
jan
Seneste opdatering: 14/1-09 kl. 0653
52 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Brandtale via Angantyr

Den fredelige voldelighed

Arrangør: Dansk Palæstinensisk Venskabsforening og Mellemfolkeligt Samvirke. Fakler, så er man medlem af klubben mennesker for humanitet. Vi sad over  idag.

Gaza-demonstration endte i stenkast og anholdelser,Gaza-demonstration endte i kaos

13.200 radikale muslimer i Danmark?

Det er altid godt at få sat tal på de ting vi debatterer her og andre steder i blogosfæren, men jeg kan se en fælde her i at fokusere på tallet 13.200 og måske antage at hvis man bare kunne opspore og afvæbne dem ville problemerne blive løst. Desværre er sagen langt mere kontroversiel end som sådan. For det første findes der selv sagt ikke nogen ‘personlighedstest’ der kunne udskille de “ekstremt radikale” muslimer fra …. ja, fra hvem, egentlig? Med Ibn Warraqs berømte ord, “der findes moderate muslimer, men ikke moderat islam”. Disse ekstremt radikale skal altså holdes op mod enkeltindivider med gode hensigter, ikke mod en moderat islam. En sådan findes ikke. Dertil kommer komplikationen taqiyya og kitman, altså tvetungethed og ufuldstændig fremstilling af sandheden, noget der legitimeres af islam hvis det tjener muslimers interesser i forhold til de vantro. Dernæst: Selv hvis man på en eller anden måde kunne udskille de ekstremt radikale, hvad skulle man så gøre? Hele menneskerettighedsjuraen ville komme på nakken af os. Forebyggende udvisninger eller interneringer? Glem det.

Allermest kontroversielt er fænomenet enabling, som jeg aldrig har set taget op i medierne: Nemlig at de “ekstremt radikale” kun kan leve og virke i kraft af at de bevæger sig i miljøer af hverdagsmuslimer. De moderate, måske velmenende, individer er en del af problemet, uanset hvor uanstændigt det er at sige det. Summa summarum, det hele er en fedtet kage af problemer der hænger sammen, og som vi ingen mulighed har for at bekæmpe, kun forpurre i konkrete sager (LFPC).

En stor tysk undersøgelse foretaget af det tysk indenrigsministerium viser, at 6 % af landets muslimer kan kategoriseres som “ekstremt radikale” med en “meget høj accept af religiøs og politisk vold”. Overfører vi de 6 % til Danmarks anslåede 220.000 herboende muslimer, svarer det til, at vi har 13.200 ekstremt radikale muslimer her.Kulturkløften.dk

Wall Street Journal: the Jews in Europe are facing uncertain times. Europe Reimports Jew Hatred, The mythical Arab Street now reaches deep into Paris, London, Berlin and Madrid. Brandattentat mot gamla judiska begravningsplatsen i Malmö ,web TV video, SR Studio Ett: Mohamed Omar vill skicka judar till Israel.Neuf cocktails Molotov lancés contre une synagogue à Saint-Denis

Allah-hu Akbar, Heil Hitler: Kill the Jews

Dette kan man flashe i hovedet på dansk politi ustraffet i København, også helt uforstyrret af Center for Menneskerettighederog den samlede godhedsindustri.. Lighed for loven ? Nå ja, staklerne er jo inhabile og utilregnelige og kan ikke gøre for, at de ikke har styr på deres handlinger. Hvem er nu terroristerne og racisterne i Danmark, Tøger Seidenfaden og Poli-anstændigheds-tiken? Hvem gøder trussels- og voldskulturen ? Danske jøder på Rådhuspladsen forleden var angste. Det ved jeg fra dem selv.  Mange blev hjemme. Jeg er selv blevet truet og overfaldet i den forgangne uge af muslimsk pøbel, der ikke kunne  være mere ligeglade med retsstaten. Der kom 500 i lørdags. I Helsingfors turde  2000 møde  op. Hvor mange turde ikke møde op nedenfor Politikens hjørneværelse? Det kontor Herbert Pundik trods alt ærligt havde fortjent. Hvad har Seidenfaden ærligt gjort sig fortjent til? Farmand vandt hæder ved sin ubestikkelighed, sit mod og sin indsats for Danmark. Den forsømte Tøger gik på en masse universiteter, blev profet i Gl. Holte og ved Femvejen og skrev sig ind i Danmarkshistorien som en wonderboy og en moralsk skvadronør. Lutter hjerne, et hjerte på krykker og “bäste kompis” med Rune Engelbreth og kosmopolitblog, Heil, Politiken ! min temmelig forhenværende avis. “Del jer efter anskuelser”. Javist, det er omtrent det vi gør.

Hitler! Heil Hitler! Hitler! Hitler! Hitler! …We must just kill all those Jews, man! Then we’d be rid of them, man! All Jews, man, they will never be loved, never loved. We are prepared for everything! Prepared for everything! It is you [shouting].Now listen up. Give us some Jews! Kill the Jews! Allah-hu Akbar. Israel under my foot, Palestine in my blood! (Transkription her)

Google, nu også for “müslüman”

muslimgoogle


 

 

 

 

 

 

 

Det skal blive interessant at se om denne specialdesignede version af søgemaskinen ligesom den kinesiske udelader særligt sensitive områder. Aishas alder ved tab af jomfrudom, taqiyya og kitman, jødehadet, osv. Ingen tvivl om at den vil blive gennemtrawlet for bias og censur. Men for øvrigt, hvorfor er det egentlig at lige netop denne religion mener at have behov for en særlig version af Google? Via Jihad Watch (LFPC).

Amsterdam: Enklave skal ‘integrere’ indvandrere

I al postyret over Storbritannien må vi ikke glemme Holland som spidskandidat til titlen som Europas sygeste mand. At en enklave nu ønskes opført til ‘integration’ af ‘indvandrere’ lyder bizart i sig selv, og at ‘indvandrere’ er en eufemisme for netop én religion/ideologi søges ikke engang holdt skjult. Frækheden ved denne selvmodsigende idé er måske ikke det mest overraskende. Endnu mere hårrejsende er fraværet af massiv vælgermodstand fra de hollændere der dog stadig har muligheden for at sige stop og vælge nogle andre politikere. Oversættelse til engelsk af hollandsk artikel på Gates of Vienna (LFPC):

Marcouch wants “Super District” for Muslim community

By Maartje Willems

The Amsterdam district council chairman in Slotervaart, Ahmed Marcouch [PvdA (Labour)], wants to create in Amsterdam “a city in itself” that can be “dedicated to the integration of immigrants.” […]

This is what the free newspaper De Pers writes today, following a letter from Amsterdam city Marcouch to other district council chairman. “A thriving Muslim community may arise with sufficient social capital. The Muslim minority will then be a plus-point,” writes Marcouch. […]

The “super district” would be in the west of Amsterdam, and must be placed outside the [highway] ring around the city. The municipality wants to decrease the number of districts in Amsterdam, which is connected with Marcouch’s plan. The PvdA man is enthusiastic about the “super-district,” which in his eyes can compete with Purmerend and Almere [cities close to Amsterdam, home to many native Amsterdam refugees; he adds to that in the newspaper “…and the rise of skyscrapers and extension of the University, and as another newspaper writes: himself as the new Mayor][…] More on Amsterdam’s Islamized Township


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


li

Posted: 13 januar 2009 - 06:42 - Svar

Tøffel-helten-SUT-SKO- Seidenforfanden’da, har ikke gjort sig fortjent til noget som helst, udover krybende eftersnakkelse for muhammedanernes krav og retfærdige!!! jihad-kriger overfald på os vantro.
Vi vantro, jøder og ikke-muhammedanere kan ikke mere tilkendegive vores meninger uden massiv politibeskyttelse og sikkerheds foranstaltninger, som kortvarige demonstrationer, med sikkerhedskrav om, at liste os stille væk og gemme os blandt befolkningen og ikke vise tegn på vi har “demonstreret” forkert ifølge street-jihadisterne, så vi ikke selv er “skyld” i at blive slået til lirekasse M/K’er…
Jo, mange flere ville nok have støttet den pro-Israelske demonstrationen, jeg ved selv hvordan jeg som forældre var bange for min datters sikkerhed, og hendes frygt for at følge sin mor til en demonstration, der på forhånd var truet af en jihad-mod-demonstration.
Alle følelser og overlevelses instinkter var i beredskab, men frihedstrangen til at udtrykke sine følelser, trods jihadist krigernes voldelige adfærd, vandt heldigvis.
Min datter følte sig alligevel så truet, så hun forlod demonstrationen et kvarter før den sluttede, trods mine forsikringer om, at politiet nok skulle holde de voldsparate muhammedanere på afstand.
Bagefter da vi mødtes på det sikre aftalte sted, var min datter alligevel så stolt af sig selv, at hun havde trodset frygten, og sammen med sin mor, havde vist mod nok til at forsvarer ytringsfriheden og jøderne!

Uslehund

Posted: 13 januar 2009 - 07:15 - Svar

Li, jeg var der , mærkede osse den frygt der var blandt folk.
Du er mere mand end de fleste mænd i dette land!

Bare jeg havde haft en mor som dig….
Den eneste der nærmer sig, var en Israelsk kæreste min far havde tilbage i 80erne, hun døde i et terror angreb, med min lillebror i maven…

Fritz

Posted: 13 januar 2009 - 09:03 - Svar

Ja, hvem fanden havde forestillet sig, at Johnny fra greve ville blive overhalet indenom af de alle gode, det er så sygt så man ikke ved om man skal grine eller græde.
Danmark for frie mennesker og muslimland for muslimer og dhimmier.

Kakao

Posted: 13 januar 2009 - 09:45 - Svar

Tøger Seidenfaden er uomtvisteligt klog. Han har set det her komme. Måske er han bange?

Janne

Posted: 13 januar 2009 - 10:19 - Svar

Hitler råb, heilen, Allah råb og dyrt mærketøj i et uskønt sammenkog. Fattige er de ikke disse religiøse s/krigere. De havde dyrt mærketøj på. Det kan en forælder der selv har afkom i den alder se.

JensH

Posted: 13 januar 2009 - 10:48 - Svar

Så skal Lykketoft, Søvndal, Vestager og Frank Aaen også til en demonstration vedrørende Gaza-konflikten. De er talere iaften ved en demonstration arrangeret af Dansk-Palæstinensisk ‘venskabs’-forening. Gad vide om disse ‘anstændige’ politikere vil benytte lejligheden til at tage afstand fra den ulækre anti-semitisme vi oplevede på Rådhuspladsen i lørdags?? Elelr mon de har for travæt med at beundre alle HiSS-bollah og HamaSS flagene der vajer så ‘stolt’ i den Danske vintervind?? Der er jo nok ikke nogen Dannebrogs-flag, men det flag bryder disse centrum-venstre-politkere sig vist heller ikke rigtig om. Var det ikke den radikale kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen som var ved at kaste op når hun kørte forbi et koloni-have kvarter med vajende Dannebrogs-flag?? Nå, men for interesserede kan man læse om denne islamofascistiske demonstration der skal afholdes idag via dette link:

http://www.danpal.dk/index.php?doc=2536

Johansen

Posted: 13 januar 2009 - 11:35 - Svar

De islamiske fascister kan lige så godt først som sidst slå sig sammen med nazisterne. Deres åbenlyse jødehad er fælles hjerteblod.
Islamisterne synes dog at være ved at overhale nazisterne indenom.

JensH

Posted: 13 januar 2009 - 13:35 - Svar

Her er mere anti-semitisme fra lørdagens demonstrationer rundt omkring i Eurabia. Denne her er fra Tyskland:

http://de.youtube.com/watch?v=OEAzR2RUjFE

Magga

Posted: 13 januar 2009 - 13:37 - Svar

DET MUSLIMSKE BRODERSKAB

Uriasposten mener at vide, at en af tørklædekvinderne blandt de heilende er medlem af bestyrelsen for Muslimer i Dialog, hvis formand er imam Fatih Alev.

Jeg har lagde nogle indlæg ind på Uriasposten om Helle Merete Brix’s oplysninger vedr. Muslimer i Dialog i “Mod Mørket. Det Muslimske Broderskab i Europa”.

Eksempelvis oplytser HMB flere steder, at imam Fatih Alev er dansk repræsentant i Tariq Ramadans organisation European Muslim Network i Bruxelles.

Desuden oplyses side 51, at tidligere bestyrelsesmedlemmer i MID stud med. Helen Latifi og cand. jur. Safia Aoude i 2007 såede tvivl om. at der blev brugt Zykolon B til at dræbe jøder i nazisternes koncentrationslejre. De to – Latifi og Aoude – har desuden

“rettet voldsom kritik mod de seks sundhedsarbejdere, der igennem otte år sad fænglet i Libyen anklaget for at have smittet libyskje børn med aids. Selv en af Gaddafis sønner har indrømmede senere, at sundhedsarbejderne var blevet udsat for tortur.”

Magga

Posted: 13 januar 2009 - 13:38 - Svar

Undskyld stavefejlene, jeg har meget travlt, men meningen skulle være tydelig nok.

Magga

Posted: 13 januar 2009 - 13:43 - Svar

Fogh forsvarer Israel.

Statsminister Fogh Rasmussens rygte er mere end tyndslidt. Han har gennem et år sjoflet sit arbejde og har nu brug for at rette oppe på sit image. Desuden er det jo pinligt, at hans udenrigsminister Per Stig Møller har sat sin ambassadør i Libanon til at bedrive “dialog” med Hitzbollah. Stig Møller taler endda om “Palæstina”.

De to er ikke venner, nej.

http://jp.dk/indland/indland_politik/article1567914.ece

Johansen

Posted: 13 januar 2009 - 14:28 - Svar

Hollænderne er i gang med at etablere en regulær islamisk koloni. En stat i staten. Den kommer til at brede sig som ringe i vandet.
Islamiseringen skrider planmæssigt frem uden nævneværdig modstand blandt den oprindelige befolkning. Det er næsten for nemt for det nye herrefolk at vinde terræn. Ufatteligt at vi finder os i at gå mod mørket!

JensH

Posted: 13 januar 2009 - 15:14 - Svar

Utroligt at følge hvordan Hollænderne nærmest søvngængeragtigt går lige direkte ind i ‘den lange mørke arabiske nat’. Ingen modstand bortset fra Geert Wilders parti, som så bliver holdt ude på sidelinen af de ‘stue-rene’ partier, og derfra ikke rigtig kan yde den modstand der skal til for at stoppe islamofascisterne. Med mindre Geert Wilders får et kanon-valg næste gang, så frygter jeg det er slut for Holland som et frit, tolerant og vestligt land.

JensH

Posted: 13 januar 2009 - 16:14 - Svar

Måske det er på tide at meld esig ud af den Danske Folkekirke. Den minder mere og mere om en politisk forening på venstrefløjen:

http://jp.dk/indland/aar/politik/article1568105.ece

Jeg er simpelthen så træt af disse skinhellige farisærer med Biskop Keld Holm i spidsen. Istedet burde de udsende en protest mod den forfølgelse af de Danske jøder, som efterhånden er blevet dagligdag her i landet. Man græmmes over at betale kirkeskat!!!

AN

Posted: 13 januar 2009 - 16:24 - Svar

@ Johansen og JensH: “… slut for Holland som et frit, tolerant og vestligt land.”

I en ikke fjern fortid overgik hollænderne ellers alle andre i frihed, tolerance og vestlighed. Amsterdams særpræg var massevis af langhårede og langskæggede provoer i vamsede sweatere (hele provo-fænomenet startede i Holland), fri hash, frække damer og røde lamper i fri udstilling i vinduerne, hvidmalede cykler til fri afbenyttelse overalt i byen.

Skiftet til dagens mørke er noget af et pendulsving! Det er utroligt, de selv kan følge med.

Johansen

Posted: 13 januar 2009 - 16:41 - Svar

AN

Det er dybt tragisk, hvad der er sket med Holland og for så vidt mange af de andre vestlige lande. Som min far sagde, da han så en Hamas demonstration i Canberra, Australien: “Er de nu også nået derned. Hvad laver araberne i Australien”. Islamisterne breder sig som en steppebrand.

JensH

Jeg sætter min lid til Geert Wilders. 🙂

Magga

Posted: 13 januar 2009 - 16:52 - Svar

Johansen skrev:

“Jeg sætter min lid til Geert Wilders”.

Ja, det er godt med helte, men i Holland er det altid pengene, der får det sidste ord, og det synes jeg, at vor frimodige ven Gregorius Nekschot har gjort meget for at forklare, velsagtens med livet som indsats.

HelgeD-H

Posted: 13 januar 2009 - 17:22 - Svar

Abu Ali er muslimernes alias for Adolf Hitler. Kavgam hedder “Mein Kampf” på
den tyrkiske udgave. Selv om medierne gør grin med Søren Krarup MF (DF)
med hans udtalelse om at “Koranen er lig med “Mein Kampf” og “Das Kapital”,
så har Søren Krarup så sørgeligt ret.

I skulle læse Jyllands-Postens Kultur , weekend, sektion ,dateret fredag den 25. maj 2007, med overskriften: En hilsen fra Hitler -Sådan lærte muslimer at hade
jøder. på side 6. Jeg har ikke noget link til dette, men det er interessant at læse
-derfor har jeg gemt denne sektion .

Vi skulle have fordums statsmænd igen, som fremsatte Domino-teorien
under den kolde krig.
Holland den første brik som er væltet? -Og Balkende og andre i en virkelighedsflugt? -At EU med dens befolkninger er på vej mod afgrunden på første klasse.

@Johanen
Der er et rigtigt godt læserbrev i Jyllands-Posten.
Jeg er rigtig stolt af vedkommende meningsfælle. 🙂
Hvilket minder mig om jeg også skal bruge mere energi på at skrive læserbreve igen frem for at bruge for meget tid på Blogs. 😐
med hensyn til islamiseringen

JensH

Posted: 13 januar 2009 - 17:40 - Svar

AN

“overgik hollænderne ellers alle andre i frihed, tolerance og vestlighed.”

Det er i høj grad også prisværdige egenskaber, sålænge de ikke slår over i naiv tolerance og eftergivenhed overfor det intolerante, formørkede og totalitære.

Jeg har selv været på ferie i Amsterdam et par gange (1993 og 2001), men opholdt mig hovedsagligt i den gamle indre (og meget kønne) bydel, og jeg kan sagtens genkende dit billede af en tolernt og frisindet by. Jeg formoder, at islamiseringen af byen først og fremmest foregår i forstæderne, og den eneste gang jeg var udenfor bymidten var, da jeg i 2001 var på Amsterdam Arena og se en kamp med Ajax Amsterdam 🙂

@Johansen
“Jeg sætter min lid til Geert Wilders”

Det gør jeg sandelig også. Han er det eneste håb. Såvidt jeg husker var deres sidste parlamentsvalg i 2006, så jeg formoder det næste kommer i 2010, og det må vel næsten siges at være sidste udkald når man tænker på den fart islamiseringen af landet har taget bare inden for de sidste par år. En ny 4-årig mandatperiode til den nuværende koalitions-regering vil være en katastrofe for Holland, (og måske resten af Europa).

Janne

Posted: 13 januar 2009 - 17:54 - Svar

Hvad var det der gjorde at danskere først gjorde modstand mod nazisterne i 1943 og ikke i 1940? Hvad var det der fastholdt danskere (de fleste) i passivitet og ignorance eller uvidenhed? Det spørgsmål skal der mere fokus på nu, synes jeg. Måske vi – der ikke levede under 2. verdenskrig – kan lære noget fra den gang. Så vi – Danmark – ikke lader stå til så længe – igen. Det burde være et must at folk der levede under 2. verdenskrig fortæller om den langvarige og massive passivitet dengang – og hvad grunden til denne passivitet kan være. Kritikløs dyrkelse af historieløshed og kulturrelativisme gør at mange danskere, særligt yngre og unge danskere, risikerer at gentage det der skete fra 1940 til 1943. Med fatale følger for jøder (og hvem efter dem?), vores samfund og demokrati.

Historikere søges til at kaste mere lys over tiden op til 1943 i Danmark.

JensH

Posted: 13 januar 2009 - 18:17 - Svar

Så kom den første meningsmåling om Danskernes holdning til Israels forsvarskrig mod HamaSS, og den synes jeg ærlig talt ikke er alt for opmuntrene. Således er der kun et lille flertal af dem der rent faktisk tager stilling, som støtter Israel, mens den største gruppe forholder sig neutrale:

“På spørgsmålet om, hvem man overordnet har mest sympati for i konflikten, sva­rer 29 procent Israel, mens sympatien hos 22 procent af danskerne, ligger hos palæstinenserne. 38 procent forholder sig neutralt. Målingen viser også, at dobbelt så mange (31%) bebrej­der palæstinenserne for at konflikten overhovedet startede i forhold til israelerne (16%). 38 procent mener, at de 2 parter har et lige stort ansvar.”

http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-19787390.html

Man kan selvfølgelig sige, at med MSM ensidige dækning af konflikten så er det da meget flot at der trods alt er flere der støtter Israel end HamaSS. Men at en så gruppe forholder sig ‘neutrale’ er ærlig talt temmelig foruroligende, da Israels kamp i høj grad er vestens kamp mod islamofascismen. Men det kan selvfølgelig også hænge sammen med det som Pernille Høxbro sagde om, at det tilsyneladende er blevet ‘politisk ukorrekt’ at støtte Israel, altså lidt af den samme effekt som når DF altid ligger lavere end deres egentlige styrke i meningsmålingerne???

Magga

Posted: 13 januar 2009 - 19:51 - Svar

Nuvel, Janne, der findes jo en del bøger. 🙂

Men her er en husmands-introduktion om nogle forhold, som minder om i dag eller kan komme til det. Meget mere burde selvfølgelig tages med.

Europa sov tornerosesøvn, og Første Verdenskrig havde været så grusom og meningsløs, at den i mange menneskers forestillingsverden var blevet til Krigen, der én gang for alle afsluttede alle krige. Det helt særlige ved Første Verdenskrig var, at amerikanerne for første gang blandede sig i Europas anliggender og kom til hjælp mod Tyskland. Det afgjorde udfaldet.

Danmark var neutral under Første Verdenskrig og blev bogstaveligt talt taget på sengen den 9. april 1940. Tyskerne var overalt, inden man fik set sig om. Til lands, til vands og i luften.
Man kan altid diskutere, om der skulle have været ydet mere modstand. Der findes historikere, der mener det. Det ville i så fald havde haft en symbolsk betydning, der gjorde situationen mere “ærefuld” og seriøs set i forhold de allierede, der tog kampen op fra første færd.

Vi blev i stedet storeksportører af fødevarer til de tyske soldater, og det er en flov historie. Der var stor arbejdsløshed, og den danske regering anbefalede at tage arbejde i Tyskland. En af dem, der fulgte henstillingen, var en matros i Esbjerg, der var medlem af nazipartiet. Det var Poul Nyrup Rasmussens far. Jeg tror nu ikke, at den slags var populært i Danmark, men dengang var der jo ingen bistandshjælp, intet velfærdssamfund, og derfor er det nemt at dømme for hårdt. .

Den danske regering var heller ikke direkte negativt indstillet til, at danskere blev indrulleret i den tyske hær, man troede vist, at man kunne opnå lidt goodwill på det, så at man undgik tvangsudskrivninger af danske mænd til den tyske hær. Man troede også, at danskerne ville blive sat ind som særlige afdelinger i vinterkrigen i Finland mod Sovjetunionen. Jeg husker ikke, om der overhovedet kom nogen til Finland, tror det ikke, i stedet blev de sendt til Østfronten, ligeledes mod Sovjetunionen, og det var rædsel på rædsel.

Det danske militær sendte de unge danskere af sted med en vis pomp. Det foregik ikke som i Matador. Mange af dem ville blot opleve noget og var uvidende, mange af dem ville bekæmpe bolsjevikkerne, og nogle var også nazister.. Men alle treode vist, at de kæmpe for Danmark. Det blev der en ret tragisk historie ud af, synes jeg. Det officielle Danmark vaskede hænder med tidens fylde, og danskerne på Østfronten blev udskreget som udskud, hvilket nogen sikkert også var, men ikke alle.

Hvis du aner en masse socialdemokratiske og radikale politikere bag dette, tager du ikke fejl, men der blev i sommeren 1940 dannet en samlingsregering, så at også de konservative og Venstre var repræsenteret i regeringen.

I Norge tog man kampen op en måneds tid. Kongefamilien og hæren drog mod nord op i fjellet. Her på mit skrivebord står en lille kobberæske, der er fortinnet indeni, den blev brugt til at sterilisere lægeinstrumenter i under primitive forhold, over bål eller primus. Nordmændene måtte opgive, og kongefamilien flygtede ud af landet, som også andre kongefamilier gjorde det. Den danske blev traditionen tro i sin rede.

Kobberæsken blev brugt af min svigerfars bedste ven, der senere forærede ham den. De var begge læger og blev enige om, at den ene skulle følge hæren, og den anden blive hos patienterne. Min svigerfar arbejdede på et sygehus i Sydnorge. Min svigermor kom hovedkuls af sted med et tog, hun havde sine to små sønner på hhv. fem og fire år med sig og et tredje barn i maven, var i 7. eller 8. måned. De små drenge havde hver en rygsæk med så meget, som de kunne bære, svigermor ligeså. Da de sagde farvel, vidste de ikke, om de nogensinde sås igen. Min svigermor flygtede først i retning af sin gamle adoptivmor, der boede i vestnorsk by i Midtnorge. Men dertil nåede hun aldrig, for det var stedets største hjem, og da tyskerne ankom fra søsiden, rekvirerede de hus og indbo til den stedlige kommandant, og den svagelige og konfuse dame fik intet med sig og flygtede med en ligeledes gammel husholderske. Dette fortæller jeg, fordi der under krigen opstod et begreb, som man i Danmark kaldte “norske tilstande”. Det var meget slemt i Norge under hele krigen, og den danske regering forsøgte at skåne danskerne for tilsvarende. Det kan meget vel være, at man skal betragte dette som en succes.

Det svider imidlertid at tænke på, at danskerne med sædvanlig pragmatisme begyndte at indrette sig på situationen og måtte lide den tort at blive kaldt Hitlers tamme kanariefugl. Men vi skal huske på, at mange, måske de aller fleste, troede, at Hitler ville vinde. Frankrig faldt forbløffende hurtigt, og at englænderne klarede den, er ikke så lidt af et under.

Churchill arbejdede heftigt på at få den amerikanske præsident Roosevelt til at hjælpe, og Roosevelt var ikke uvillig, amerikanerne sendte meget materiel til England, men mange amerikanere fandt, at man burde holde sig uden for krigen. Det store vendepunkt kom den 7. december 1941, da det var amerikanernes tur til at blive taget på sengen. Da blev deres store flådehavn Pearl Harbor på Hawaii angrebet af japanerne, og kort efter erklærede Hitler USA krig, hvorefter USA endelig var fuldt og helt med.

Det gik rigtigt galt for tyskerne på Østfronten mod Sovjetunionen, der ligeledes fik meget materiel hjælp fra amerikanerne, og langsomt arbejdede allierede tropper sig i de kommende år til sejr i Nordafrika, op igennem Italien og siden kom D-dag, den store allierede invasion i Normandiet den 6. juni 1944.

I 1942 var man så småt begyndt man at fæste lid til, at Hitler kunne bekæmpes, og i 1943 var det kommet dertil, at nok var nok selv efter danske forhold, og der opstod en folkestrejke, hvor regeringen gik af. Derefter havde Danmark ingen regering resten af krigen.

I oktober 1943 indledtes klapjagten på de danske jøder, og noget lignende overgik det danske politi, mange betjente blev sendt i koncentrationslejr I Århus var det fuldkommen anarki fra 1944. Mange forbrydelser og ingen til at hjælpe folk, undtagen de private vagtværn, der opstod, men som var ret hjælpeløse, når det kom til stykket. Det var først i 1943, at der rigtigt kom gang i sabotagen og likvideringer.

Selv om danskerne havde det bedre end mange andre europæere, fordi vi selv producerede mange fødemidler, begyndte det at blive rigtigt knapt med forsyninger, og der blev indført rationeringsmærker, så at hver person eller måske var det familie, fik et vist antal mærker til fx sukker og andre almindelige dagligvarer. Kaffe kunne man slet ikke få, og folk drak mærkelige blandinger af cikorie som kaffeerstatning. Stof, sytråd, elastik osv. var der meget lidt at få af. Folk trevlede deres gamle strikkede ting op og brugte garnet til nye ting. Der opstod i det hele taget pudsige opfindsomme moder, hvor gammelt blev til nyt. Jeg har hørt om tykke vintergardiner, der blev til overtøj til børnene, og også en skæg historie om en dansk mand, der en dag fik nok. Hans kone havde fået syet skjorter til ham af noget gammelt satinsengetøj med indvævede blanke blomster. Han var jurist af den gammeldags stive type. 🙂

Kan du huske, da balterne kæmpede for at gøre sig fri fra Sovjetunionen og bla. brugte fællessang som en tilkendegivelse af deres sympati og modstandsvilje. Sådan var det også i Danmark, jeg ved ikke, hvordan det blev arrangeret, men det blev vist kaldt for Alsang, og masser af mennesker mødtes og sang fædrelandssange. Jeg forestiller mig, at noget lignenede vil genopstå.

Dette var i stor hast, og som sagt ved jeg godt, at det kun er en meget løs skitse. .

Magga

Posted: 13 januar 2009 - 19:59 - Svar

rettelse. De små drenge var kun fire og tre år.

Michael Sjøberg

Posted: 13 januar 2009 - 20:17 - Svar

Lykketoft og Søvndal stod i spidsen for en “fredsdemonstration”… http://jp.dk/indland/article1568462.ece

De to herrer har vist ikke fået den seneste meningsmåling med.

Magga

Posted: 13 januar 2009 - 20:31 - Svar

HelgeD-H

Posted: 13 januar 2009 - 20:49 - Svar

Mørkemænd som heiler Hitler-hilsen. -Politisk Korrekt må de godt, fordi det er for farligt at forbyde dem det.
“Mein Kampf” som er forbudt at udgive i Tyskland, er kult i muslimske miljøer,
og bliver et af de få ikke-muslimske ting som skånes for tilintetgørelse ( Jahiliya –
værdiløs ikke-islamisk-kultur).
Ligeledes tror jeg ortodokse muslimer vil skåne Nazi-propagandafilmene:
Die Deutsche Wochenschau, med Harry Giese’s propagandastemme.
Man kan selv finde et hav af Deutsche Wochenschau film ved søgning på
YouTube.com . Og mange er så dygtigt lavet, at man bliver helt bjergtaget
af filmenes følelsesmæssige manipulation, og indhold.
Kun fordi man ved tyskerne tabte krigen, kan man tage det afslappet.

Nettet strammes om danskerne med islams fremmarch i Vesten, som
Pave Benedict XVI’s personlige sekretær, Georg Gänswein, advarede om,
og at europæerne ikke bør være blinde for, at deres identitet trues.
Denne notits kunne læses i Børsen 30. juli 2007, uden at nogen rigtigt tog notits
af Gänswein’s advarsel.
Endnu har Jihadisterne ikke taget tommelskruerne mod danskerne i brug.
Men fordi ikke-muslimerne ikke tror, synes muslimerne at de vantro skal
have helvede på jord.
Jeg gad vide hvilke helvedes visioner muslimer har fortalt Glistrup ventede vantro
med om danske mænd kastreres, eller kvæles. Ingen kunne/ville tro på Glistrup.
Eller som i andre lande, at ikke-muslimer jages ud af deres hjem.
Eller om vantro kvinder bliver skilt fra deres mænd/kærester med magt,
for at de smukkeste vantro kvinder i den fødedygtige alder skal give birth to
nye etniske halvblodsdanskere. Hvem ved.
Men fordi israelerne kæmper for Israel og giver pokker i Politisk Korrekthed, og er ligeglade med hvad EU siger, er der kræfter som vil bringe
jøderne i miskredit først.
Medierne larmer og skælder Israel ud for , at israels luftvåben har bombet mobilhospitaler i Gaza, finansieret af folkekirkens nødhjælp, og vil gå så vidt at Israel skal gøres erstatningspligtige for skaderne.

Omvendt, hvis Hamas og Hizbollah løber Israel over ende, og smider Israelerne
i havet, forbigås en førdømmelse af Hamas og Hizbollah i larmende tavshed
af de Politisk Korrekte medier.
De muslimske despoter kan straks se Vesten ikke er enige om at støtte Israel,
og drager fordel af det, hvilket er det mest ynkelige af Vesten.

HelgeD-H

Posted: 13 januar 2009 - 21:11 - Svar

@Magga
-Har du også læst Erik Haaest’s trillogi fra 1975 om frikorps Danmark ?
Frontsvin, Frostknuder, og Forrædere .
Han nåede at interviewe Oberstløjtnant Kryssing, og Kaptajn Thor Jørgensen.

Johansen

Posted: 13 januar 2009 - 21:14 - Svar

HelgeD-H

Tak 🙂

Jeg håber, at Enhedslisten ryger ud ved næste folketingsvalg:

http://jp.dk/indland/indland_politik/article1568100.ece

Johansen

Posted: 13 januar 2009 - 21:35 - Svar

Til “fredsdemonstrationen” i København i dag blev der flaget med det rød/sorte flag. Kan ikke huske hvad dette flag symboliserer. Kan nogen hjælpe eller evt. henvise til et billede af dette flag? På forhånd tak.

Janne

Posted: 13 januar 2009 - 21:37 - Svar

Magga

Foreløbig kæmpe stor tak for din beretning om historiske forhold. 🙂

Blogs er guld værd, når det er muligt at få så relevante svar på spørgsmål.

Spørgsmålet er så hvad vi og generationen efter os kan lære af det der skete den gang, for det er helt klart efterhånden at det går ikke at ignorere hvad der skete dengang. Jeg har selvfølgelig snakket med ældre familiemedlemmer om dengang – men det er mere nære ting fra deres dagligdag dengang de kan berette om. Noget der dog står helt klart, er, at information var noget helt andet dengang end det er nu. Særligt på landet. I dag kan vi få informationer mange steder fra. At der ageres så passivt i dag kan altså ikke skyldes mangel på information, men måske for mange potemkinkulisser i MSM og i politikeres prioriteringer, som Snaphanerne kalder det. F.eks. at MSM stort set ignorerer demonstranters heilen og udtalte jødehad. Men også at MSM ofte er så slem til at idylliserer religiøs intolerance og fordomme.

Hvordan får vi unge til at interessere sig for disse forhold – ud over den smule viden de får i folkeskolen og for nogles vedkommende i gym.?

Computerspil?

Janne

Posted: 13 januar 2009 - 21:42 - Svar

Apropos potemkin kulisser, så synes jeg at en af de mest markante potemkin kulisser et politisk parti har skabt er da Elsebeth Gerner Nielsen frejdigt tog hijab på og poserede for den danske verdenspresse. :o)

Janne

Posted: 13 januar 2009 - 21:44 - Svar

Multikultur = potemkinisme

steen

Posted: 13 januar 2009 - 21:49 - Svar

Min Enhedslisteven (han har sværere ved mig, end jeg har med ham) igår, da han ville have mig til endnu en demo: Jamen, de fleste muslimer vil leve i fred.

Selvfølgelig. Men hvor er de, den dag de bliver tvunget til at tage stilling ? Profeten eller demokratiet . Vi aner det ikke, selvom vi har visse bange anelser. Forresten interessant så tyst der er om attentatmanden Wissam Freijeh fra Vollsmose, når man tænker på hvor få politiske attentater der er i DK.

Magga

Posted: 13 januar 2009 - 21:56 - Svar

HelgeD-H

Ja, jeg har læst noget af Haaest og lagde mærke til, at de bøger var meget slidte på vort stedlige bibliotek. Forestiller mig, at mange mænd har læst dem, kvindelekture er det i hvert fald ikke. Men Haaest efterlod mig med en lidt ubehagelig fornemmelse, han skal læses med stor kritisk sans.

Dog, det er trods alt godt, at nogen kerede sig om at indsamle de historier, og jeg håber, at beretningen om det Dannebrog, der fulgte de frivllige, og som måske, måske ikke kom med tilbage til Berlin og blev reddet, er sand. Det er en god historie, men der findes vist flere versioner.

Jeg vil gerne læse Mikkel Kirkebæks nye og meget roste biografi “Schalburg”, der er fundet værdig til Gyldendal/ Samlerens bogklub. Har du læst den?

HelgeD-H

Posted: 13 januar 2009 - 22:14 - Svar

@Johansen
-Det håber jeg sandelig også 🙂
Ham Frank Aaen vil have Israels ambassadør skal være persona non grata.
Den Muhammed-sag delegaton som gejlede Mellemøsten op i 2005
blev ikke dømt persona non grata ved hjemkomsten til Danmark, som Jyllands-Posten i lederen anbefalede det rigtigst at gøre.

I februar 2006, jeg husker det alt for godt, var det Arabuskaerne som var de mest
opgejlede med at trampe på, og brænde danske flag af. Og råbe: Død over Danmark. Hvordan skal jeg så kunne holde bare lidt med Arabuskaerne i Gaza,
og også på Vestbredden hvis de gør opstand -Denne hysteriske masse.
Lidt medlidenhed kan jeg vel have med de 1,3 % kristne, som Hamas gerne så korsfæstet, men ellers kan sympatien for Palæstinenserne være lig nul. 😀

Jeg håber, til gengæld VKO får Enhedslistens mandatantal, og vigtigst af alt, at DF vinder mindst 4 mandater. 🙂
Jeg håber Morten Uhrskov Jensens profeti om 20% vælgertilslutning til DF
holder stik, så de andre politikere kan tage sig sammen. .-D

I øvrigt er Søren Krarup en hædersmand, som medierne har givet et misvisende
billede af. Men jeg vil altid synes han har lighedspunkter med Finn Ole. 🙂

Meny og Itai ønsker jeg rigtig god bedring pr. stedfortræder. 🙂

Hvor jeg dog synes du skulle have lært Tormod at kende. 🙂

Med venlig hilsen.

Magga

Posted: 13 januar 2009 - 22:25 - Svar

Janne

Efter at jegt havde skrevet indlægget om krigen, kom jeg til at tænke på, hvor unge mange af de mennesker var, der bar store ansvar.

Fx frihedskæmperen Morten Nielsen, der var så bange for, at han ikke skulle nå at opleve kærligheden. Han blev kun 22 år. Afskedsbreve fra frihedskæmpere, viser, hvor hurtigt de var blevet modnet, og hvor dybt de tænkte om de efterladte og det land, de havde kæmpet for. Min svigernor var kun 25 år, da hun blev evakueret bort fra sin mand og ud i det blå i et land, der var i krig. Hun fik siden en tryg tilværelse og flere børn, men hun vedblev resten af sit liv at tage sig tid til at være stærkt involveret i humanitært arbejde.

Da jeg mange år senere begyndte at komme til Norge, oplevede jeg flere gange, at ældre mennesker kom hen til mig og sagde “Takk for maten”. Det var den mad, der spontant blev indsamlet af menigmand i Danmark og sendt til Norge i 1945 lige efter befrielsen, for i Danmark vidste man, at mange sultede i Norge. I dag kan vi knap nok tro det og synes vel også at det lyder noget uhygiejnisk, men der blev smurt strore madpakker, som børnene tog med i skole, de blev videresendt og spist med taknemmelighed af ukendte nordmænd. Sikkert en masse rugbrød med leverpostej og æggemadder. Suppekøkkener blev det vist også til.

Det er et symptom i hele Europa, at der er udkommet en masse bøger om Anden Verdenskrig i de senere år. De unge vil gerne læse om forholdene, men aller bedst tror jeg, at man når de manger vha. musik og film/billeder. Jeg tror, at begge dele vil dukke op, de gode kunstnere er på forkant med udviklingen.

HelgeD-H

Posted: 13 januar 2009 - 22:42 - Svar

@Magga
-“Schalburg” Interessant bog jeg har til gode at læse, tak for tippet.
Jeg skal se om biblioteket har den.

C.F. von Schalburg *1906 †1942 : Dansk officer, født i Kurland (Baltikum)
Kom 1917 til Danmark (måtte vel flygte fra Den Russiske Revolution -hvilket
fik ham til at hade russerne af et godt hjerte). kaptajnløjtnant 1936,
deltog 1940 i vinterkrigen på finsk side. Og det vi kender: frikorpsmand.

Emeritus

Posted: 13 januar 2009 - 23:57 - Svar

‘…Dertil kommer komplikationen taqiyya og kitman, altså tvetungethed og ufuldstændig fremstilling af sandheden, noget der legitimeres af islam hvis det tjener muslimers interesser i forhold til de vantro…’

Den ufuldstændige fremstilling af sandheden og tvetungethed er Islam sådan set ikke alene om. Det har den danske befolkning været udsat for af sine egne siden 1983.

Med venlig hilsen

LFPC

Posted: 14 januar 2009 - 00:07 - Svar

Sandt nok, men der er unægteligt et spring til en kultur hvis religionsstifter ligefrem legitimerer løgn og bedrag hvis det gavner hans bevægelse.

Anna Lyttiger

Posted: 14 januar 2009 - 07:19 - Svar

1:38 inde i filmen begynder Astmaa at snakke totalt sort.

Johansen

Posted: 14 januar 2009 - 11:02 - Svar

Hold da helt ferie en islamistisk hættemåge.

Hun rabler om den virkelige ekstremisme. Men hun glemmer spejlet. Hun er en klokkeklar repræsentant for den aggressive ekstremisme, islamismen.
Hvorfor taler hun ikke om de tusindvis af terrorraketter, som de islamiske fascister fra Hamas har sendt ind over den jødiske befolkning omkring Gaza? Hvor er hendes medfølelse for de jødiske børn, som i årevis har levet i angst og med raketregn over deres byer?

Er der ikke snart nogen fornuftige mennesker, som giver denne islamist en hjælpende hånd ud af selvbedraget og den islamiske hjernevask?

PeterK

Posted: 14 januar 2009 - 11:58 - Svar

@Janne og Magge – og mange flere.

Læs bogen “Besat igen” af formanden for Foreningen Dansk Kultur, Rolf Sloth-Henriksen. Den kan bestilles på foreningens hjemmeside (www.danskkultur.dk) eller i boghandelen. Den er udgivet på forlaget Rafael.

Det er en række interviews med de sidste levende modstandsfolk, meget interessant. Specielt er det interessant hvordan de alle som en, drager paralleller til det skammelige svigt politikerne også foretager i dag.

Hvorfor i alverden vælger folk den flok intellektuelle undermålere ind i folketinget gang efter gang? Her er virkelig en upåagtet forskningsopgave.

Magga

Posted: 14 januar 2009 - 12:59 - Svar

Hollandsk minioprør.

“Ukendte embedsmænd i det hollandske Justitsministerium har ændret teksten i det hollandske opslag for profeten Muhammed i netleksikonet Wikipedia. De beskrev ham som “krigshetzer, og islam blev – indtil deres besøg blev bemærket – betegnet som “den til alle tider mest morderiske ideologi”. Nu truer Wikipedia med at lukek adgangen for ministeriet. Det har sat en undersøgelse i gang for at finde de skyldige.”

Dette er fra en lille notits “Embedsmænd piller ved Wikipedia”, der i dag findes side 14 i Jyllands-Posten og angiver ar som kilde.

Lad os håbe, at de ikke finder dem, der foretog denne helt igennem korrekte korrektion.

PeterK.

Jeg skal huske bogen, det bliver godt nok til meget læsning mellem år og dag. 🙂

Håber inderligt, at kulturkampen vil munde ud i en langt bedre oplysning i landets skoler, men det vil kræve lidt af et mirakel, bla. tilgang af en type selvstændigt tænkende lærere, som der findes få af i disse år.

JensH

Posted: 14 januar 2009 - 13:05 - Svar

@Magga

“Det har sat en undersøgelse i gang for at finde de skyldige”

De skyldige???!!! Skyldige i hvad??? Er det at sige sandheden nu blevet til en forbrydelse?? Men iøvrigt god værkstedshumor af disse embedsmænd, og jeg håber ikke de finder ud af hvem de er, for så bliver de nok desværre afskediget. Det er jo trods alt dhimmi-Holland vi taler om her.

PeterK

Posted: 14 januar 2009 - 14:29 - Svar

Det første offer i en krig er som bekendt sandheden. Vi har længe været i krig, og efter Rådhuspladsen og andre steder i weekenden er det synligt for enhver. Selv heilen og jødehad sker nu helt åbenlyst.
Ifølge EU er det jo helt klart strafbart at sige sandheden. Ordene muslim og islam på ikke nævnes i forbindelse med vold, heller ikke hvis volden helt klart er betinget af islam og koranens anvisninger. PET kom jeg også med et forslag til retningslinier for tilladelig sprogbrug. Goebbels har ikke levet forgæves.

Er det egentlig ikke meget tankevækkende, at vi kender allesammen Goebbels, Himmler og Auswich. Nogen ved også at kommandanten i Auswich hed Hoess (mit tastatur kløjs i et tysk ø).

Hvad hed deres sovjettiske pendanter? Hvem var kommandant i Kolyma, i Vortyka, i lejr nr xxxx for der var så mange, at de bare fik numre?. Vi kender Felix Drzjinski, der er endda opkaldt en cafe efter ham. Hvad hed alle de andre? Hvad hed Mao’s bødler?

Er vi vidne til bevidst historieformørkelse og forfalskning foretaget af det danske skolevæsen og akademiske miljø, nu støttet af pressens lejesvende?

Kakao

Posted: 14 januar 2009 - 18:32 - Svar

“Google, nu også for “müslüman””

Der findes også et Google-logo skabt af forskellige Muhammed-tegninger.

Janne

Posted: 14 januar 2009 - 18:38 - Svar

PeterK

Mange tak for bogforslag. :o)

Kakao

Posted: 14 januar 2009 - 18:38 - Svar

Asmaa Abdol-Hamid er i øvrigt også lillesøster.

Til en bror, der overfalder danske piger, som ikke går med slør.

Den Kutteklædte Hævner

Posted: 15 januar 2009 - 00:57 - Svar

Astmaa taler om de 1,5 millioner mennesker i Gaza – skal man forstå det sådan at Asmaa sammen med Hamas kræver mere “Lebensraum”.

Er Gaza overbefolket?
Ja, men det forsøger Hamas jo at gøre noget ved som “ansvarlige” politikere.
Løsningerne er mange og omfatter bl.a. at hjernevaske den palæstinensiske befolkning til at danne levende skjolde (tjek selv de videoer som DDR og TV2 er bange for at vise dig på youtube “hamas human shields”).

Nej de palæstinensiske araberes ulykke er at de er forfalden Hamas, det mest psykotiske dommedags-regime siden Adolf Hitler.
“Der End-Sieg” skal åbenbart sikres med kvinder som fødemaskiner (5,19 barn per kvinde) til at skabe kanonføden der skal læres at elske døden mere end livet.

Hamas gnider sig i hænderne hver gang det lykkes dem at få nye medievirksomme billeder af døde “civilister” på tv, vel vidende at de fleste af dem er nogen de selv har sendt ud til at være levende skjolde eller er HamaSS medlemmer der klædt i civil sælges til ukritiske journalister som stakkels civilister.

“Hamas og Hizbollah er ikke terrororganisationer med frihedskæmpereHamas og Hizbollah er ikke terrororganisationer med frihedskæmpere”, siger Asmaa.

Asmaa, det kan godt være at du finder “soul”-mates til dit jøde (undskyld “zionist”-had) hos Enhedslisten. Men det er vist hos de “rettroende” du virkelig hører hjemme.

steen

Posted: 15 januar 2009 - 04:00 - Svar

Hamas, det psykotiske dommedags-regime- Hamas henretter Fatah medlemmer, video, barsk

http://oladobde.multiply.com/video/item/373

Johansen

Posted: 15 januar 2009 - 08:39 - Svar

Ja, sådan kan man åbenbart behandle sine medmennesker. Kollektiv henrettelse af Fatah-medlemmer.

Det er dog påfaldende, at public service kanalerne kun viser, når israelerne har dræbt civile palæstinensere i kampen mod de islamiske fascister fra Hamas. Hvofor bringer DR eller tv2 ikke nogle videoklip fra børn, der hjernevaskes til at blive hellige krigere eller Hamas propagandavideoer?

Sandheden om Hamas er måske for overvældende og vil måske give et forkert billede af konflikten med israelerne. Så hellere fastholde konsensus om, at palæstinenserne er ofrene og israelerne er skurkene. Hvilken forvrængning af virkeligheden!
Jeg spekulerer nogle gange på, hvorfor vi i Vesten ser konflikten så forskelligt. Hvad er det der gør, at primært venstrefløjen omfavner araberne og sluger deres retorik og offermentalitet? Jeg har uendelig svært ved at sætte mig ind i det.

Hvorfor vil EL have udvist Israels ambassadør og ikke den iranske f. eks.? Man vil have udvist demokratiets ambassadør men ikke teokratiets ambassadør. Repræsentanterne fra mørkets rige må gerne blive i Danmark men den jødiske ambassadør skal forvises. Se det er helt ude af proportioner.

Johansen

Posted: 15 januar 2009 - 08:55 - Svar

Mere af det, Per Stig Møller, som kalder Hamas´ børnesoldater for Hitler-jugend:

http://www.berlingske.dk/article/20090114/verden/701140136/

Leave a Comment