3
mar
Seneste opdatering: 4/3-09 kl. 1744
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Wilders’ historic address to Massachussetts synagogue, min 32:27, NUTS ! (min. 16:00),Synagogue Hails Dutch Lawmaker as a Hero,Radio: An intimate conversation with Geert Wilders in Boston,Video: Geert Wilders and Fitna at The Conservative Political Action Conference. Rækkefølge: Andrew Bostom, Robert Spencer, Geert Wilders (fra min.20:00)

Venstre vågner af slummeren, eller hur ……….

og hvor længe mon det varer ?

Venstre har tirsdag har fremlagt en bandepakke med en kraftig stramning af våbenloven, en ny børnebeskyttelseslov, der tvangsfjerner umyndige bandemedlemmer, samt afskaffer strafrabatten til unge under 18 år.Venstre vil blandt andet skærpe straffen for besiddelse af skydevåben til en såkaldt normalstraf på ét års ubetinget fængsel. Hvis man er tidligere straffet med ubetinget fængsel, skærpes straffen med 100 procent for hver overtrædelse af våbenloven eller straffeloven, hvis det står til Venstre. Derudover foreslår regeringspartiet, at der fremover i førstegangstilfælde skal ske udvisning af Danmark for bestandigt af personer, der ikke er danske statsborgere, hvis de bliver taget med ulovlige skydevåben eller besiddelse af ulovlig kniv på offentligt tilgængelige steder. Berlingske

‘Will You Open Fire on UK Citizens’ Army Personnel Being Asked

……… Nu er dette på nuværende tidspunkt rent ‘hearsay’, men at der er overvejelser undervejs om forholdsregler i tilfælde af uro i Storbritannien er ingen hemmelighed. Hvis det er sandt at man spørger briter om de vil skyde på deres landsmænd i en given situation, er jeg ikke i tvivl om at én bestemt minoritetsgruppe ikke vil blive bedt om at skyde på andre medlemmer af samme minoritetsgruppe – men nok på etniske briter (LFPC).

In a stunning conversation with a friend, who is a serving member of the Armed Forces, over the weekend, it was revealed that transfers to regiments and other units in the UK on home duties are being undertaken by the MOD based upon whether an individual was prepared to ‘open fire’ on UK citizens during civil disturbances.

I found this long and extracted conversation to be both bizarre and frightening. I will state at this point that he is someone that I have known for years, and trust implicitly. The fact that service personnel are actually being asked in special briefing sessions whether they would fire on their own nationals indicates that the rumours about the Army being put on standby are indeed very true.

As if to add weight to this, it was reported yesterday as a tag on a posting about UKIP by Richard North on EUReferendum that plans for Army involvement were well advanced… ‘Will You Open Fire on UK Citizens’ Army Personnel Being Asked

Muslimer – eller ekstremister – i dialog med politi?

Af Helle Merete Brix

I disse dage er den amerikanske imam Khalid Latif i Danmark. Den unge imam er ansat som religiøs rådgiver ved New York Police Department. Derudover er han blandt andet tilknyttet New York University som imam. Latif er inviteret til Danmark af organisationen Muslimer i Dialog, en af underorganisationerne i den for tiden i medierne meget omtalte paraplyorganisation, Muslimernes Fællesråd.

Under Danmarksbesøget har imamen indtil videre talt i Odense og Århus. Foredraget i Odense foregik ifølge hjemmesiden for Muslimer i Dialog (MID) i Vollsmose Kulturhus og havde overskriften: ”At gøre en forskel i samfundet kræver oprigtig tro og fællesskab”.

Søndag den 1. marts taler imamen på Nørrebro i København under overskriften:  ”Kender vi nok til Profeten?” På plakaten, der reklamerer for foredraget ses en lille ørkenkaravane, der bevæger sig afsted gennem sandet. Ude i siden er der indsat et foto af Khalid Latif, der ser tænksom ud. Alt sammen meget betryggende.


Danmarksbesøget tog dog sin begyndelse et andet sted. Den 25.  Februar var Latif ifølge MIDs hjemmeside hovedtaler på Politiskolen i Brøndbyøster. Et arrangement, der var blevet til i samarbejde mellem Muslimer i Dialog, Politiskolen og Nationalt Efterforskningscenter. Centret er en afdeling under Rigspolitiet.

Overskriften på seminaret var: ”Politiarbejde i muslimsk kontekst”. Her studser læseren måske, det gjorde jeg i hvert fald. Kunne man forestille sig et seminar med overskriften ”Politiarbejde i buddhistisk kontekst?” Eller: ”Politiarbejde i kristen kontekst?”

Næste spørgsmål, der melder sig, er: Hvad menes der egentlig med ”politiarbejde i muslimsk kontekst?”  Som måske en art uddybende forklaring tales der om, at ”Der vil også være fokus på erfaringer fra Danmark, hvor en taler fra politiet vil tale om politiets indsats overfor unge, især unge med anden etnisk baggrund…..”

Heilen, råben og beklagelse

Jeg kom til at tænke på om det er sådan noget som denne episode, der menes: På MIDs hjemmeside ligger en beklagelse fra søstrene Gülay og Hawa Kocbay, der trak sig ud af bestyrelsen efter en noget uheldig opførsel ved en moddemonstration januar i år på Rådhuspladsen. Her forsøgte en ophidset muslimsk menneskemængde at gøre livet besværligt for en fredelige demonstration til fordel for Israels ret til at forsvare sig mod Hamas´ angreb.

Min medredaktør Lars Hedegaard var til stede og beskrev optrinnet i en artikel: ”Hvor anderledes (end den fredelige demonstration, red.) optrådte ikke de ca. 60 larmende arabere og enkelte autonome typer, der havde taget opstilling uden for Industriens Hus omringet at talstærkt politi, efter at de have forsøgt at komme i karambolage med de fredelige demonstranter? De smed med kanonslag, råbte og skreg, hævede højre arm og råbte Heil Hitler, forlangte udryddelse af alle jøder. “Down down demokrati, Down down Danmark, Allahu akbar, Takbir (erobring, ekspansion)” brølede de uafladeligt, mens de viftede med plakater med fotos af døde børn, som Hamas havde taget som gidsler i deres langvarige terrorkampagne.”

Gülay Kocbay har skrevet om episoden på sin blog: ”Da weekendens heftige oplevelse havde lagt sig, og jeg reflekterede over det skete, var det meget for sent. I al den tid havde jeg netop med vrede skrevet mine indlæg på min blog, og med vrede og med stærke følelser havde forsøgt at modarbejde en demonstration, som er alles ret i et demokratisk land. Jeg vil dog understrege at hverken mig eller min søster har heilet, og som historiskbevidste personer ville heller aldrig gøre det.”

Stening og dialog

Kocbay-søstrene trak sig ud af MIDs bestyrelse, fordi, som Gülay Kocbay skriver, ”hverken jeg eller min søster har kunnet leve op til de værdier Muslimer i Dialog stræber efter”. Ifølge Gülay Kocbay arbejder organisationen på ”at fremme dialogen i det danske samfund”.

Set udefra forekommer det overflødigt at søstrene trak sig, da der er højt til loftet hos MID. Således har formanden Fatih Alev aldrig villet tage afstand fra stening. Det er heller ikke et krav at man er historisk bevidst. For nylig mindede jeg i en klumme på netavisen 180grader om det tidligere bestyrelsesmedlem i MID Safia Aoude, der i 2007 på sin blog såede tvivl om hvorvidt Zyklon B blev brugt til at myrde jøder i tyske koncentrationslejre.

Da Sappho skrev om sagen udstyrede Aoude på et fotomanipuleret billede min medredaktør Lars Hedegaard og jeg med naziarmbind. I forbindelse med tumulten i medierne gik MID ud med en pressemeddelelse, hvor man skældte ud på sappho og fremhævede tilliden til Aoude.

Jeg går ikke ud fra, at disse episoder er blevet omtalt på det pågældende seminar. Jeg går heller ikke ud fra, at de politifolk, der har entreret med MID har ringeste idé om, hvem der tegner Muslimer i Dialog. Eller hvad den unge amerikanske imam Khalid Latif står for.

Forhindrede visning af Muhammed-tegninger

I 2006 fik Latif forhindret, at de danske Muhammed-tegninger blev vist ved et arrangement på New York University. Historikeren Daniel Pipes, der ved flere lejligheder har gæstet Trykkefrihedsselskabet, har nævnt sagen her. Bella Rabinowitz og Willliam Mayer har omtalt sagen på militantislammonitor.org

Latif sendte i marts 2006 et brev til President of New York University, John Sexton. En studentergruppe med navnet the Objectivist Club havde planer om at diskutere tegningerne ved et møde og ville i den forbindelse naturligvis vise, hvordan de så ud. Latif brød sig ikke om ideen og skrev til Sexton, for at forhindre det. Naturligvis var der intet problem var i, at tegningerne blev diskuteret. Men ”tegningerne selv er udelukkende udtryk for hadefuldhed og intet kan retfærdiggøre, at man prædiker noget, der fremkalder den form for had”.

Latif havde, ikke overraskende, særligt set sig gal på Kurt Westergaards berømte tegning med bomben i turbanen. Den sidestillede islam og terrorisme, mente Latif, der videre skriver i brevet: ”Hvis sådanne ideer ikke er tilstrækkeligt til at forhindre sådanne tegninger i at blive vist er muligheden for hvad der kan ske efter at de er vist noget andet der burde tages med i overvejelserne og ikke noget, der bør tages let på”.

En slet skjult trussel? Jihad over New York? Latif mindede også Sexton om, hvordan nyheder i dag hurtigt går verden rundt. Der bor muslimer over hele verden, og når balladen tog form, påpegede Latif, ville man ikke tænke, at det var en studenterklub med ti-tyve studerende, der viste tegningerne, nej, man ville tænke, at det var New York University, der tog beslutningen.

Latif gik af med sejren og tegningerne blev ikke vist. Hans brev til rektoren cirkulerede også på en mailingliste for muslimer, der blev opfordret til at skrive og protestere på lignende måde til Sexton. Det er muligvis sådan noget, der menes med den tidligere omtalte overskrift for et af Latis foredrag: “At gøre en forskel i samfundet kræver oprigtig tro og fællesskab”.

En af de muslimer, der tog opfordringen til at protestere op, var Yvonne Ridley, den radikale britiske konvertit.

I en mail skrev Ridley, at hun ville forsøge at skaffe støtte til aktioner i Europa og opfordrede til at man viste New York Universitys administration at ”hvis de generer vores brødre og søstre i New York, så generer de os alle sammen”.

Yvonne Ridley gæstede i september 2005 Danmark indbudt af såmænd, Muslimer i Dialog. På det offentlige møde forklarede Ridley, at de videofilm fra Irak, der viser de islamiske oprøreres slagtning af gidsler, er en nyttig alternativ nyhedsformidling. Hun havde også godt at sige om talebanerne i Afghanistan.

Alt dette blev der formentlig ikke talt om ved mødet på politiskolen forleden. Men måske skulle politiet og den nye rigspolitichef til en anden gang overveje om det ikke kan betale sig at undersøge sine samarbejdspartnere lidt nærmere. I dette tilfælde kunne man måske kalde deres holdninger for ja, nærmest ekstreme?  Sappho.dk


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


polinos

Posted: 3 marts 2009 - 12:04 - Svar

Dette er paranoide tider, og desværre ser det ud til, at paranoiaen er velanbragt. Hvor hurtigt volden kan eskalere og mutere fra bandekrig om krimininelle forretninger til noget helt andet, ser vi alt for tydeligt i København lige nu. I en verden, der i realiteten er i fuld gang med en total reboot, vil det, tænkeren Nicolas Taleb kalder “Black Swan”-begivenheder florere – d.v.s. hændelser, som ingen har forudsagt, og som ingen har kunnet forudsige (måske bortset fra nogle få røster, der har råbt i ørkenen), men som totalt ændrer spillereglerne. 9.11 var en “Black Swan”, nedsmeltningen af den globale finansindustri en anden, og den københavnske bandekrigs hastige forvandling til en racekrig med meget ubehagelige mindelser om Balkan i 90’erne en tredje.
At man i England planlægger at slå folkeopstande ned, kommer ikke som nogen overraskelse. New Labour har på intet tidspunkt virket som demokratiets mest ihærdige forsvarere.

Men her min “open source warfare”-guru, John Robbs vurdering af, hvad der venter os i 2009:

The summer of 2009 will see protests in the ‘West’ as the newly financially destitute vent their anger at both the incompetence (unable to anticipate events or formulate plans that work) and corruption (due to looting of government coffers by firms like AIG, RBS, an Citibank) of their respective governments. However, this phase of the crisis will likely quickly pass as:
The realization that peaceful protest, from marches and placard waving, has ceased to be effective tool of political change. Efforts are lost in the noise.
Regulations on protest have neutered it. Protesters can’t even get within earshot of ‘protected’ targets — from the President to targeted firms.
Police departments will crack down on protesters. From the use of counter-insurgency tactics and legal pressure against organizers to a rapid escalation to violence in the street (as the police in London are planning — as in, no repeat of Athens here).
The unanticipated result will be that as protest quickly fades and the depression deepens, an open source insurgency will begin as groups form based on new primary loyalties (global guerrillas). A plethora of groups, from criminal to nationalist to family to religious to ethnic, will form in an attempt to address the needs of specific/targeted populations. Many of these groups, as we have seen elsewhere, will quickly resort to violence in order to advance their interests.

This will create a ‘long or fat tail’ of violent groups, made possible by the growing weakness and demonstrated failure (in that it can’t protect its population from the harshness of the now dominant global market system and its financial predators) of the nation-state as a system of governance.* The common themes of these groups, will be opposition to the ineffectual state and the advancement of the group’s economic interests. The result will be:
the rapid proliferation of temporary autonomous zones as these groups take control of localities (as in, co-opt or cow police/local governance and coerce local populations not in the group membership),
new forms of ‘off the grid’ economic activity (black market, smuggling, etc.) flourishes, and
an open insurgency, mostly disruptive events meant to coerce and distract, between these groups and the national government that is trying to regain control.

LFPC

Posted: 3 marts 2009 - 12:34 - Svar

“Police departments will crack down on protesters. From the use of counter-insurgency tactics and legal pressure against organizers to a rapid escalation to violence in the street”.

Det der gør dette så vanskeligt at se for sig er jo, at politietaten i hvert fald herhjemme så åbenlyst skyer gammeldaws magtudøvelse, som vi så det da de autonome fik lov til at hærge for et par år siden. Man har forsøgt at pakke det ind med managementtermer og påstande om at den slags var helt umoderne. Politikerne – med de velkendte undtagelser – vil helst bare kaste flere penge ned i hullet og håbe at det driver over. For få dage siden blev anholdelser i denne forbindelse erklæret uretmæssige.

Hvordan vil et 180 grader paradigmeskift blive gennemført? Kan man bare gå fra den ene yderlighed til den anden? Gad vide om de har lignende scenarier i kikkerten herhjemme som i UK.

polinos

Posted: 3 marts 2009 - 13:11 - Svar

-> LFPC

Det er rigtigt, at politiet tilsyneladende skyr at udøve magt; det er jo netop angsten for at stå ved retten til at udøve magt og bruge voldsmonopolet, der er problemets kerne og årsagen til opløsningen på gaderne. Banderne har mistet respekten for ordensmagten, og almindelige borgere gør det hastigt. At det nu går ud over den type borgere – beboerne på det røde Nørrebro – der traditionelt har bakket op om de politiske kræfter, der har forsøgt at kastrere statsmagten, er blot en særlig delikat ironi.

Jeg tror blot, at der meget hurtigt kan ske ændringer. Der er næppe tvivl om at almindelige politibetjente syder af frustrationer over deres magtesløshed – giv dem en åbning, og vi vil se scener på gaderne, vi aldrig havde troet mulige.
Hvis ikke bandekrigen i København og Århus kommer under kontrol, vil der – trods alt – opstå et voldsomt folkeligt politisk pres for at få gjort noget ved sagen, og denne gang bredt politisk funderet. Der er ingen tvivl om, at banderne med deres visitationer, trusler og almindelige respektløse ageren har overskredet en grænse, selv for “de progressive” (nu er det jo dem selv eller nogen som dem, det går ud over). Et eller andet kommer der til at ske.
Den anden store ubekendte – klart den største – er, hvad der vil ske, når depressionens følgevirkninger for alvor slår igennem: Massearbejdsløshed, frit faldende bruttonationalprodukt, velfærdsstatens sammenbrud.
Bandekrigene truer ikke samfundets virkelige magthavere direkte, de er blot et irritationsmoment, som der må gøres noget ved, hvis magthaverne vil genvælges/vælges eller bevare deres job.
Men massedemonstrationer og optøjer (som i Island) af rasende og frustrerede “almindelige” borgere vil være en virkelig trussel. I Danmark har vi jo set, hvor hurtigt det kan eskalere, hvis myndighederne mister kontrollen over rasende folkemængder – Nørrebro 18. maj 1993. Nu står vi midt i en akut økonomisk og social nedsmeltning, og sitationen er potentielt ulig farlige for eliten, end den var i 1993, så hvad vil den gøre?
Jeg tror, at noget snart vil ske. Løsningen – selv om den kun vil være midlertidige – på Nørrebro bliver formentlig en massiv fysisk tilstedeværelse af politiet, mandsopdækning af bandemedlemmerne, stressning og hurtige domme for alt det, man nu kan finde på dem – om det så er en ubetalt bøde for at cykle uden lys på. Dette kombineres sikkert med Al Capone-metoder, hvor man forsøger at bure dem inde for skattesnyd, socialbedrageri eller hvad man nu kan finde på.
Med hensyn til, hvordan politiet vil reagere på brede folkelige opstande, vil vi sikkert komme til at se hen over sommeren rundt om i Europa. Opstandene vil givetvis også komme til Danmark, men formentlig starte i Syd- og Østeuropa, der står på randen af en decideret økonomisk nedsmeltning. Hvad gør myndighederne her? Nedkæmper de opstandene med hård hånd, og udebliver det sædvanlige ramaskrig fra medierne og den “progressive” fløj, er det sikkert også det, vi kan vente her. Trods alt er “de progressive” og medierne i virkeligheden en del af magthaver-komplekset, en del af problemet, ikke en del af løsningen. Det bliver en lang, varm sommer.

Her lige et lydspor til begivenhederne:

http://www.youtube.com/watch?v=6QEz6OGm6_E

LFPC

Posted: 3 marts 2009 - 14:03 - Svar

Artiklen her af den fhv. police detective Tim Priest:

The rise of Middle Eastern crime in Australia

som jeg linkede til i går viser med al tydelighed, at vi er ved at gentage de fatale fejl som det australske politi begik. Priest frygter at skaderne der er så omfattende at det er uopretteligt på nuværende tidspunkt.

Det var interessant med skandalen om den åbenhjertige video fra Malmøs politi, for den antydede jo at den menige betjent ikke plaprer multikulturalistiske floskler af sig. Vi har i dén grad brug for whistle blowers på alle planer, for der må sidde rigtig mange lige op til toppen af EU med en masse ‘eksplosiv’ viden.

Magga

Posted: 3 marts 2009 - 14:04 - Svar

Et af de emner, som jeg flere gange har kredset om i den sidste tid er angst, for angst fratager folk handlekraften eller får dem til at handle kortsigtet og overilet. Angst har det også med at gøre blind og manifestere sig som noget andet, end den er og på områder, hvor det er mindre farligt at give den frie tøjler.

Jeg mener for eksempel, at Hans Jørgen Bonnichsen har fungeret som katalysator både for harmløs udenomssnak, som de konfliksky kan lade sig trøste af. Og for en diffus uro hos dem, der tænker, at den mand ikke er intelligent nok til det job, som han har haft, og at måske er PET i det hele taget ikke den skarphjernede institution, som vi troede, håbede og har brug for.

Gudskelov er amerikanerne mere handlekraftige end europæerne, og nu handler det – jeg er ked af at skrive det – om atomvåben.

Den britiske ambassadør her i landet har et læserbrev i JP i dag om emnet, hvor han understreger denne aktualitet, og forleden læste jeg, at amerikanerne tror, at Iran har bomben. Der er netop indløbet en hístorie om,at Obama forhandler med russerne om en deal, hvor missilskjoldet opgives imod at russerne hjælper med at få styr på Iran.

Men forholdene er værre end som så. Som mange af os ved, lykkedes det en pakistansk forsker at bedrive så megen spionage i Holland, at han hjemme i Pakistan kunne gå i gang med at fremstille atomvåben og senere videresælge dem. Dette har jeg aldrig set omtalt i den danske presse, men den dag det bliver almindelig kendt, må vi regne med, at samfundet deler sig i to: Skrækhønsene der bukker under for angsten og bøjer sig. Og vi andre, der ikke gør det og kræver handling for at bekæmpe de farer, som muslimsk ekstremisme er for vore samfund og landes fremtid.

Samrtidig er det vigtigt at være klar over, at disse forhold er nøje indkalkuleret i det pres, som de mest destruktive kræfter i ummaen sætter ind. De ved, hvad de gør og kender vesterlændingens svager sider. De kalkulerer helt koldblodigt med angsten og vil sætte skrigende demonstranter og gadens parlament i funktion, når de forsøger at opnå fordele på andre områder. Det hele hænger sammen og foregår lige for øjnene af os.

Spørgsmålet er, om disse kræfter har forstået, at vi har nogle ressourcer, som de ikke selv råder over, og at det derfor kan blive totalt ødelæggende for islam, den dag Vesten samler sig og fx får gjort sig fri af olietyranniet og begynder at smid muslimer i stort antal ud af landene.

http://jp.dk/udland/usa/article1620424.ece

LFPC

Posted: 3 marts 2009 - 14:18 - Svar

“Samrtidig er det vigtigt at være klar over, at disse forhold er nøje indkalkuleret i det pres, som de mest destruktive kræfter i ummaen sætter ind. De ved, hvad de gør og kender vesterlændingens svager sider. De kalkulerer helt koldblodigt med angsten … ”

Også med belæg i dette meget citerede Koranvers, hvor “sætte en skræk i” i den engelske oversættelse gerne er gengivet som “strike terror into the hearts”.

Sura 8 (Byttet) vers 60
Udrust imod dem så stor en styrke og så mange kampheste, som I formår, for dermed at sætte en skræk i Guds og jeres fjende og i andre foruden dem, som I ikke kender, men som Gud kender. Alt hvad I giver bort for Guds sag, vil blive betalt jer fuldt tilbage. I vil ikke blive gjort uret.

LFPC

Posted: 3 marts 2009 - 14:26 - Svar

“at amerikanerne tror, at Iran har bomben.”

Dette var vist en redaktionel opstramning i overskriften, for det var vist ‘kun’ tilstrækkeligt fissilt materiale til én bombe, som de mente de havde. Iranernes opsendelse af en satellit skulle iflg. andre formodninger være et signal om at deres missiler kan nå Europa. Det øjeblik de har bomben og fremføringsmidlerne er vores situation forandret for altid.

Magga

Posted: 3 marts 2009 - 14:47 - Svar

“Det øjeblik de har bomben og fremføringsmidlerne er vores situation forandret for altid.”

Ja, og det er kun et tidsspørgsmål.

Jeg tror ikke, at Obama vil tøve længere end McCain, når man skønner, at det er tid at foretage det nødvendige rent militært.

Men fra det øjeblik må noget også ændre sig drastisk i vores indvandringspolitik og synet på menneskerettigheder og vores ansvar overfor resten af verden.

PeterK

Posted: 3 marts 2009 - 15:01 - Svar

@Magga,

Jeg er bange for at du tager fejl. Der vil ske en drastisk ændring i vores indvandringspolitik, men til det værre. De politikere der i øjeblikket appeaser islam af frygt for banale gadeoptøjer som en fast hånd kunne fjerne på 2 døgn, vil reverenter talt pisse i bukserne af skræk, den dag de har en bombe og en raket. En af hver er nok. Hvis du tror vi har set appeasement, så vent – det bliver værre.

Vendepunktet kommer først den dag de dropper bomben over TelAviv.

LFPC

Posted: 3 marts 2009 - 15:10 - Svar

“Vendepunktet kommer først den dag de dropper bomben over TelAviv”.

Jeg tvivler. Jorden er allerede gødet med flere års anti-israelsk propaganda, så dette vil blive set som en fortjent straf, ikke som noget der kan overgå os.

I øvrigt når vi snakker om hypotetiske vendepunkter, så er det også et vink med en vognstang, at selv lande som Israel der har disse ting inde på livet, stadig er splittet mellem realister/hardlinere, og appeasenikker. Og andre europæiske lande med langt mere gadevold har ikke oplevet noget skred i den retning. I og med at vi kun er på begyndelsen af denne glidebane kunne det antyde, at det ikke automatisk vil føre til opbakning til f. eks. DF eller folk som Søren Pind.

polinos

Posted: 3 marts 2009 - 15:22 - Svar

En følge af den globale finans- nedsmeltning, der under overfladen dækker over konvergensen af en række akutte kriser, der hver for sig ville være dybt alvorlige (især peak oil) bliver også et sammenbrud i globaliseringen. Globaliseringen har været drevet frem af billig kredit (tryllet frem ud af den blå luft) og billig energi. Begge dele er slut nu. Den billige kredit afhang af forventningen om en fortsat økonomisk vækst, og den fortsatte økonomiske vækst afhang af den fortsatte tilgængelighed af billig energi. Det er slut med det sidste (det er jo ikke mere end trekvart år siden olien var oppe i 150 dollar tønden) og dermed også med det første, og uanset bestræbelserne fra verdens desperate politikere, får de aldrig pustet boblen op igen.
En følge af den store reboot bliver en enklere, mere overskuelig, mere lokal og – navnlig – fattigere verden. Vi vil opdage, at de postindustrielle arbejdspladser (marketing, finans, service af enhver art, alle mulige former for “konsulentvirksomhed”) går op i røg. Der vil ikke mere ske udflagning af virksomheder, for i en verden præget af eksploderende energi- og dermed transportpriser, vil langt mere af produktionen skulle foregå lokalt.
Med sammenbruddet i globaliseringen som økonomisk fænomen følger også globaliseringen som kulturel og sociologisk fænomen. Folk kommer ikke til at rejse nær så meget længere, de fede globaliserede jobmuligheder, eliten har nydt godt af, forsvinder også. Vi vil være overladt stadig mere til os selv i vore lokale sammenhænge – en skrumpende verden vil igen vokse. Når millioner dør af sult i Bangladesh), vil det – lige som før globaliseringen satte ind – være noget, vi måske hører om, men som vi højst hilser med en medlidende tanke og ellers et skuldertræk, for vi kan jo ikke gøre noget.
I en sådan verden, hvor vi skal være glade, hvis vort eget land kan hænge sammen, bliver én form for kapital vigtigere end nogen som helst anden: Social kapital, sammenhængskraft. Derfor vil det være slut med fri indvandring, og presset på indvandrergrupper for assimilering vil blive enormt. I et lokalt orienteret mangelsamfund kan du ikke melde dig ud og lave dit parallelsamfund. Jo, det kan du godt, men så kommer du til at sulte.
Væn jer til det… Vi er allerede på vej ind i post-globaliseringens tidsalder. Det er slut med billigt kinakram og fede, meningsløse job. Goddag til nærhed, afhængighed af din nabo og til rigtige job (håndværk, landbrug o.s.v.), der betyder noget. På godt og ondt.
Men jeg undrer mig stadig over globaliseringens bizarre sengekammerater: Globaliseringen er en ærkekapitalistisk idé, presset ned over resten af verden af reaginisterne, thatcheristerne og deres efterfølgere i den amerikanske og engelske elite. Men at denne røverbaron-kapitalisme overhovedet har kunnet presses ned over befolkninger, købt med kinakram og mcjob, skyldes først og fremmest den venstrefløj, der sukrede pillen med den multikulturalisme, som de antog, da socialismen døde.
Historiens ironi over dem alle: Det var de ” progressive”, der skaffede storkapitalen dens ideologiske legitimering!

Magga

Posted: 3 marts 2009 - 15:38 - Svar

“så er det også et vink med en vognstang, at selv lande som Israel der har disse ting inde på livet, stadig er splittet mellem realister/hardlinere, og appeasenikker.”

Ja, det virker jo sært, men det svare rtil min teori om, at vi selv kommer til at dele os i dem, der giver efter for angsten, og dem der tager kampen op, og begge parter vil hævde, at de er styret af fornuften..

Jeg bygger min teori på mine erfaringer fra mine år indenfor sygehusvæsenet og i bedriftssundshedstjenesten. Til sidst kunne jeg efter få øjeblikkes samtale i de fleste tilfælde se på folk, hvem der ville overvinde deres problemer – i de mest kritiske tilfælde overleve.

Nogen kæmper som løver, og andre lægger sig blot stille og fredeligt til at dø og kan ligefrem give udtryk for, at det ikke rigtigt er deres bord..

At stå overfor sådan en patient er en grum oplevelse for typer som mig. Jamen! Har du da slet ikke lyst til at blive rask/leve videre? Svar: Det betyder ikke noget, hvad jeg mener! Den slags mennesker kan endda være sindsygt stædige midt i deres ulykke.

.

Janne

Posted: 3 marts 2009 - 16:35 - Svar

Finder DR det også nødvendigt at forklare hvorfor forhærdede rockere skyder mennesker i København?

“Indvandrerbanders trusler mod de madvogne, der bringer mad ud til ældre i den københavnske Nørrebro-bydel har fundet en forklaring.”

h t t p://www.dr.dk/Nyheder/Indland/kriminalitet/2009/03/03/03130521.htm

Peter Buch

Posted: 3 marts 2009 - 17:06 - Svar

Naboen er rejst. ( Det er vist ikke mig, der er årsag til beslutningen.)

Svaret på de udfordringer vor tids eventuelle brug af ganske lokal mindre destruktion og masseødelæggelse af større områder af millionbyer er forholdsregler og handlinger på flere niveauer.

Gode forslag med fornuftige svar kan også sendes til Peter Buch
Søndre Fasanvej 35. 1.t.h.
2000 Frederiksberg.

På forhånd tak.

Emeritus

Posted: 4 marts 2009 - 01:03 - Svar

Der var rundbords-sniksnak på TV2news mellem Ritt Bjerregaard, Hanne Bech Hansen m. fl. i dag. Meldingerne var flad symptombehandling, som vi kender den. Men kropsvisitationer og stop for mad til hjælpeløse er foragt for civilsamfundet. Rockere og civile myndigheder har modtaget et umisforståeligt og vigtigt signal fra Islams paramilitære fortropper, de kriminelle bander. Dette er på en måde enden på begyndelsen. Udfordringen er ikke til at misforstå. Nørrebro vil blæse os andre et stykke.

Der er ikke tale om racekrig som hævdet i medierne. Rent sludder. Islam afprøver uafbrudt de vantro, men indvandrerbanderne ved det ikke selv. De kæmper bare om markeder og territorier. Disse dummernikker, som gør Islams beskidte arbejde er blevet iklædt klanmønstre, æresbegreber og dødsdrift. Med Islams snoretræk i hjernen, afprøver de Islams territorium og nærliggende omgivelser – lige nu med lidt skræmmevold og skyderier. Sidste år var det med påsatte brande. Hvad bliver det næste?

Rockerbanderne er ikke i tvivl om, hvad det her drejer sig om. Der er ikke så meget pjat, men kontant afregning. De kender prisen. Dem eller os. Hvis ikke politi og politikere forstår, hvad det her ender med, vokser sympatien for rockerne i den brede befolkning dag for dag. De er i det mindste handlekraftige.

Med venlig hilsen

PB

Posted: 4 marts 2009 - 09:19 - Svar

Ritt Bjerregaard virkede mere eller mindre konfus og resten af “panelet” var absolut heller ikke betrykkende mht. forslag. Det gik kort sagt på , flere penge, flere tilbud og flere pædagoger, sådan groft sagt.

JensH

Posted: 4 marts 2009 - 10:03 - Svar

@PB

“Det gik kort sagt på , flere penge, flere tilbud og flere pædagoger, sådan groft sagt”.

Den sædvanlige ‘løsning’. Når politkerne stadig bruger den skyldes det de ikke aner hvad de skal stille op. Dertil kommer, at for Ritt som Socialdemokrat nærmest er et ‘must’ at kræve flere penge til ‘integration’. Dermed signalerer hun, at problemerne har sociale årsager, og er noget der kan klares med et stykke socialt ingenør-arbejde. D.v.s. lige en opgave for velfærdsstaten.

Når ´integrations-konsulenter’ kræver ‘flere penge’ skyldes det for første, at de dermed kan bortlede opmærksomheden fra egen in-kompetence, og dermed undgå kritik af af den totalt forfejlede indsats som de mange spildte milliarder af skattekroner er et uhyggeligt udtryk for. For det andet ønsker ‘integrations-industrien’ som alle andre brancher selvfølgelig vækst, og da politkerne gerne vil tage sig ud som om de ‘gør noget’, (selvom de ikke aner hvad de skal stille op), så er de selvfølgelig lydhøre overfor den ‘snuptags-løsning’ det er bare at pøse flere skatteyder-penge ud på ‘integrations-projekter’.

Journalisterne (mikrofon-holderne) fungerer bare som heppe-kor i den forbindelse. Poul Erik Skammelsen stillede ikke et eneste kritisk spørgsmål til sine gæster igår, (ihvertfald ikke i det af udsendelsen jeg så).

Magga

Posted: 4 marts 2009 - 10:12 - Svar

PB.

Du skriver, at Ritt Bjerregaard virkede konfus. Er du sikker på, at det er det rette ord?

Det ville i bekræftende fald være et godt tegn, for er der noget, den dame normalt ikke er, så er det konfus. Det vil være godt, hvis hun er rystet.

PB

Posted: 4 marts 2009 - 10:58 - Svar

Magga, ja jeg syntes det kunne fornemmes at konen ikke aner sine levende råd men hun er vist allerede godt igang at give regeringen og DF skylden for tilstandende i København.

Til overflod havde man forøvrigt Malene Callisen og en eller anden kindelig konvertit(med klud), med på sidelinjen,ikke at de kunne bidrage med noget, det var mere af sangen om inkludering, respekt,offerrolle, nørrebro som et fedt sted osv osv, plus igen”send fler penge”. , så ja, det var alt i alt ikke et tillidsvækkende indslag.

Det er jo så muligt at man som læser af div. blogs efterhånden er blevet mere hårdhudet overfor varmluft sælgere.

Hanzi

Posted: 4 marts 2009 - 19:33 - Svar

CNN har i øvrigt en dansk chef, som har arbejdet i Atlantas hovedkvarter i mange år. Han har bl.a. foretaget rejser til Zimbabwe og Afghanistan.
Nu arbejder han i Europa: http://www.business.dk/article/20010705/nyhedsoversigt/107050941/
Min mor er nær ven af hans forældre. (De er naboer i Fredensborg). Forældrene er begge to medlemmer af Dansk Folkeparti, og var bl.a. for ikke så langt tid siden til middag med Pia Kjærsgård og hendes mand (og Ole Hyltoft).
Jeg er selv meget glad for CNN og også BBC og Sky TV, fordi de har sådan nogle smukke kvindelige Afro-Amerikanske eller British-Caribbean nyheds-oplæsere.
(Nu nedstammer jeg jo selv fra negerslaver fra Dansk Vestindien, så det kan være, at jeg er genetisk disponeret)
Jeg har ikke fulgt så meget med i, hvordan CNN tager sig af religiøse spørgsmål, men der er jo en hvis berøringsangst til den slags i de anglo-saksiske lande, især i U.S.A., hvis befolkning for en stor dels vedkommende består af efterkommere til nybyggere, som indvandrede fra Europa p.g.a. manglende frihed dér til at dyrke deres religiøse tro.
Men Myrna (moderen til den danske CNN-chef) synes i hvert fald, at TV-stationen er mindre rød end DR. Men der tænker hun nok også mere på, kanalernes dækning har været af U.S.A.’s deltagelse i Irak- og Afganistan-krigene.

JensH

Posted: 4 marts 2009 - 20:27 - Svar

@Hanzi

“fordi de har sådan nogle smukke kvindelige Afro-Amerikanske eller British-Caribbean nyheds-oplæsere.
(Nu nedstammer jeg jo selv fra negerslaver fra Dansk Vestindien, så det kan være, at jeg er genetisk disponeret)”

Overhovedet ikke. Zeinab Badawi fra BBCWORLD er en utrolig smuk kvinde:

http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pressreleases/stories/2005/04_april/2 6/badawi.shtml

Leave a Comment