4
apr
Seneste opdatering: 5/4-09 kl. 2312
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

NOTORIOUS ISLAM HATER TO SPEAK AT CHAPMAN UNIVERSITY TOMORROW

Vores indre grimhed

“Danskerne er blevet grimmere. “Sådan sætter skuespiller og skuespilforfatter Nicolas Bro ord på Danmarks otte år med Anders Fogh Rasmussen. Men forringelsen i danskernes skønhed er ikke knyttet det ydre udseende eller beklædningsvalg.” Danskernes holdninger til omverdenen, medmennesker og alting, der har menneskelig betydning, er blevet grimmere. De er blevet menneskeligt grimmere, og jeg synes, det har været en meget trist periode,” siger Nicolas Bro. Selvom perioden med Anders Fogh Rasmussen nu når sit endeligt, ser skuespilleren ikke, at efterfølgeren, Lars Løkke Rasmussen, vil kunne ændre noget som helst.

“Jeg har ingen forventninger til ham. Og egentlig burde der blive udskrevet valg, for der er ingen, der kan spå om, om danskerne støtter op om Lars Løkke,” siger Nicolas Bro. “Danskerne er blevet grimmere.”

Det er forår og den samlede anstændighed er vågnet til dåd. Hele Politiken segmentet står i kø for at give Fogh karakterer for den kunstneriske udførelse, og det kunstneriske bourgeoisi er ikke mindre væmmede, end det var for syv et halvt år siden. Deres værdidomme skal ses under evighedens synsvinkel, deres bandbuller har noget papalt over sig. Uden at ville være impertinent, så kan man måske godt forstå, hvorfor skuespiller  Bro er så optaget af netop indre skønhed . Vi “støtter dog op” om Bro. Som skuespiller. Folk der kender os, vil vide at nok kan det knibe med garderoben, men vores indre skønhed betragter vi som intakt. Vi var da i al fald ikke på Amalienborg med anstændigheden og chikanere Lars Løkkes besøg hos dronningen:

“Lars Løkkes  tvivlsomme  karakter og blakkede ry”

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) ser med skepsis på valget af Lars Løkke Rasmussen som ny statsminister. DSU mener at befolkningen skal have lov til at tage stilling til Lars Løkkes tvivlsomme karakter og hans manglende løsninger på den økonomiske krise, og det markerer de i dag på Amalienborg slotsplads når Lars Løkke udnævnes. DSU net, Vrede over DSU-aktion.

Den rød-grønne alliances soignerede stormtropper

Jeg postede i forgårs et billede fra britiske the Daily Mail af en deling anarkistiske gadesoldater. Stilmæssigt var der øjensynligt også tale om en høj grad af anarki, omend fyren til højre syntes at være ekstra udmajet, og måske en anarkistisk pendant til en Obersturmbannführer, hvis en sådan findes. Det er vistnok dette segment der herhjemme kendes som autonome eller antifa’er, og som gerne vil slå hovedet ned i maven på sådan nogle som os her, alene for at mene noget andet end dem. De er villige til at gå til ekstremer i kampen for multikulturen og ‘åbne grænser’, men ved deres demonstrationer glimrer de tilvandrede tredjeverdensborgere sjovt nok ved deres fravær. Klippet her fra fransk tv viser tilsyneladende nogle andre lag af venstrefløjen i direkte samarbejde med deres arabiske allierede. Supermarkedet sælger israelske varer, og det vil de ikke acceptere. Dette ligner mest en typisk vestlig venstrefløjsaktion, mere end frådende zombiehorder fra ‘the Arab street’. Via Gates of Vienna (LFPC):


Søndag – nye public service smæk til SD

i Kalibers tredelte serie. Man kan dennegang høre en længere introducerende selvretfærdiggørelse fra svensk P 1. Grova felaktigheter i Kaliber“,  Skålade – och sjöng snapsvisa om Palmemordet,SD-politiker mest utsattaGrovkalibrig journalistik skjuter över målet, PINSAMT KALIBER, Även Centern och KD har problem – SD vågmästare.

Kalibers virkning er umulig at forudse. Der er tre muligheder. 1) ingenting,  2)  øget tilslutning på grund af forargelse over SR´s politiseren,  3)  SD er færdige og kompromitterede. Det vil de i så fald kunne  takke også sig selv for. Dagens program kan høres online  her. Man kan benytte lejligheden til at genkalde sig de lidt større linjer om Sverige og antiimmigration, der ikke er fraveget siden Bruce Bawer skrev dette i 2006:

Sweden Democrats have been the targets of events that recall China’s Cultural Revolution. Staged “people’s protests” by members of the “youth divisions” of other parties have led to the firing of Sweden Democrats from their jobs. A few weeks ago, a junior diplomat was dismissed when it became known that he was a member of the party and had criticized his country’s immigration policy. On several occasions, thugs loyal to the ruling parties have broken up Sweden Democratic meetings and beaten up party leaders. And this is a nation in which a party led by an admitted communist was, in recent memory, part of the ruling coalition.

The Sweden Democrats enjoy considerable public sympathy. But given Sweden’s oppressively conformist political climate, that sympathy is of necessity largely sub rosa. Mr. Friedman has suggested that one reason why the party has no seats in Parliament is that Swedish elections aren’t really secret — other people at the polling place can look at your ballot and see which party you support. The stigma attached to voting for the Sweden Democrats is just that strong. Another reason is that the major parties have worked together vigorously to keep the Sweden Democrats out of the public square. The success of this collaborative effort is reflected in the fact that Sweden is the only major Western European country whose legislature contains not a single representative of a party critical of its immigration policies. Bruce Bawer  While Sweden Slept

Dramatisk vælgerskred i Sverige

I Expressens och Demoskops nya väljarbarometer ökar de med nio procentenheter – och Socialdemokraterna backar nästan lika mycket. Alliansen går nu förbi oppositionen och leder med knappt fem procentenheter.

Mona Sahlin är ett alltför svagt nummer. Skaffar Socialdemokraterna sig inte en ny ledare före sommaren är loppet kört. Sanningen att säga är det nog kört redan i dag – går oppositionspartiet ner i den värsta ekonomiska krisen sen 30-talet har man inte gjort mycket rätt. En ny partiledare före sommaren, Nu är Reinfeldt störst

Det er en meget stor og stabil føring, den siddende regering her  indhenter. Der er flere gunde, men skal man nøjes  med én, hedder den Mona Sahlin. Hun stod som nummer fem i køen, da det nu skulle være en kvinde, og ikke engang dybt troende sossar kan udstå hende. Mon ikke SAP har skudt sig grundigt i amatørfoden der? (Kanske ett historiskt misstag att satsa på kvinnligt ledarskap.)

Og apropos dumpap-opposition: det er ganske irriterende at blive tiltalt af Søvndal, Thorning og Vestager, som om man er idiot. De kunne ikke engang kvinde sig op til at lyde som om de selv troede på det, da de krævede nyvalg efter Foghs udnævnelse i NATO. Endsige gad nogen svare på deres automatreaktion til husarerne. De seneste fem (5) nye  socialdemokratiske statsministre i Danmark, er tilkommet  uden et forudgående folketingsvalg. Begyndende da H. C. Hansen tog over  ved Hedtofts død i Stockholm i 1955, Kampmann da HC døde, Krag da Kampmann blev syg, Jørgensen da Krag gik, Nyrup da Schlüter gik. Så selvfølgelig skal vi ikke have valg før i 2011, når de kan få bank igen. Tillykke til Fogh, forresten. Tænk, at slippe efter 31 år i Folketinget, jeg kan dårligt høre debat i 30 minutter, uden at blive fjern i blikket. Der er viljestyrken til forskel. – Alle  er ude og hyppe deres eget lille kartoffelbed:  David Rehling: På flugt fra PiaEksperter: Fogh bør søge forsoning med muslimer, Jeg tror jeg foretrækker Ulla Lauridsens til Vestager: Og hvad vil du blive husket for, din ynkelige, rethaveriske lille pissevisker?

Fogh ved en skillevej

“Vil komme ind på” – mere ildevarslende ord kan man vanskeligt forestille sig. Betyder det det som man kunne frygte, er det et vink med en vognstang om hvilken vej Obama ønsker at trække Europa. Personligt har jeg absolut ingen illusioner længere om Anders Fogh Rasmussens integritet, og jeg tager det for givet at den snart forhenværende statsminister ryggesløst ville sælge Danmarks assertive stjernestund for denne til ulidelighed omtalte ‘toppost’. Men dolker han os i ryggen på mandag, må hans eftermæle herhjemme være røget på historiens losseplads – og det er forhåbentlig noget der indgår i hans overvejelser. ‘Topposten’ varer ikke evigt, og ønsker han at blive en respekteret forhenværende vil denne parentes i NATO måske vise sig at have været dyrekøbt (LFPC).

Det var tilsyneladende løfter om aktivt at forholde sig til Roj Tv og til Muhammed-sagen – samt et løfte om tyrkisk repræsentation i Natos topledelse – der fik landet til at blåstemple Anders Fogh Rasmussen.[…]

Tredje punkt er Anders Fogh Rasmussens manglende undskyldning efter Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammed-tegninger i 2006. Hvordan den danske statsminister vil bære sig af med det nu, står hen i det uvisse, men det ventes, at Anders Fogh Rasmussen mandag i Istanbul vil komme ind på de tre betingelser. Ifølge flere internationale medier har den amerikanske præsident stillet sig som garant for, at løfterne bliver indfriet. Her er prisen for Tyrkiets ja

For forfængeligheden og for Allah

Raymond Ibrahim kommer her med en i og for sig oplagt, men tankevækkende fremstillet, observation i anledning af et islamisk korrekt modeshow til fordel for Gaza (LFPC).

[…] Aren’t we always told that the whole point of the hijab is to preserve female modesty? Conversely, since “fashion shows” are about anything but modesty, having a hijab fashion show goes to prove it’s not about modesty, after all, but rather, as with all things Islamic, fulfilling the letter of the law — sharia law. […] Fashion show for Muslim women hits runway, supports Gaza


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Hanboen

Posted: 5 april 2009 - 09:46 - Svar

-> LFPC: Du tænker alt for lavt om statsministeren (jo, han har ikke i skrivende stund været hos dronningen) – begrunder du det i et svigt i forhold til det liberale arvegods i Venstre, eller har du andet i tankerne?

Jeg tolker ham faktisk helt anderledes: Han sagde allerede meget tidligt, at detaillovgivning ikke flyttede noget for alvor; derimod skulle der flyttes hildninger og værdier. Det er dels sket gennem offentlig debat – husk på opgøret med samarbejdspolitikken, husk på stålsatheden omkring Irak og Afghanistan, husk på hans ageren under karrikaturkrisen, – og dels gennem den såkaldte aktivistiske udenrigspolitik, der ihar gjort det muligt igen at ranke ryggen som dansker.

Mener at have set et tal på ca. 100.000 danske, der i Foghs regeringsperiode har gjort militær tjeneste i udlandet – kan nogen bekræfte eller afkræfte? Under alle omstændigheder har den danske udenrigspolitik ført til en meget stærk spredning af de “militære dyder” i samfundet, og hurra for det. Fordums langskæggede militærnægter i islandsk trøje – kan I huske dem!! – er bare så meget ut, så det er helt utroligt.

Min fornemmelse er også, at han har de helt store briller på, og har spottet, at NATO bliver udgangspunktet for forsvaret af vores frihed i forhold til islamisk fundamentalisme. I den sammenhæng bliver den danske andedam netop en andedam.

Jeg tror ikke, at nogen endnu helt har fattet, hvor meget han har flyttet dette land. Vi skal nok vente på nogle begavde historikeres vurdering. Personligt blev jeg virkelig glad og lettet over nyhed om NATO-posten; – det gjorde mig næsten optimistisk på vegne af fremtiden.

Vivi Andersen

Posted: 5 april 2009 - 13:27 - Svar

Det der med NATO som udgangspunkt for forsvaret for vores, Vestens landes, frihed i forhold til Islam – ja, det er også en tanke jeg har haft.

Ovre på Uriasposten var den een der kom ind på hvad der mon er sket, siden NATO-landene minus Tyrkiet ønskede Fogh, Danmarks statsminister som kommende leder af NATO .

For NOGET har rykket sig, siden det blev MO-tegningens fædreland der skulle være leverandør af den nye NATO-leder .

Jeg ville sådan ønske vi kunne grave mere i dette her, for det er virkelig betydningsfuldt at finde ud af .

Jeg, og givetvis mange andre end mig, har efterhånden fået behov for noget optimisme, men denne skal altså være funderet på et klippefast grundlag.

Ellers kan det være det samme for jeg orker ikke mere at læse om og høre på ønske/ drømmetænkning.

Jeg vil ha` facts !

Peter Buch

Posted: 5 april 2009 - 14:15 - Svar

27. november 2001 til dags dato 100.000 danske i militær tjeneste i udlandet?
Næppe. På omkring 7,5 år ville det jævnt fordelt over årene kræve en hær noget større end den eksisterende efter de oplyste tal. Efter hukommelsen er/var der maximum 600 på Balkan, 1.200 i Irak og 500 i Afghanistan, plus andre scener medregnet som 300 – flåden på togt Grønland/Færøerne/ud for Somalia, træning i udland o.s.v. – ikke alle samtidigt udsendte.
Brug af Tordenskjolds soldater i beregningene tæller en mand flere gange hvis han er to gange på orlov fra tjeneste i udland bliver han til tre mand så det er måske en Tordenskjoldsk beregning, der gør tallet så stort.
Men tallene er fra er min hukommelse og den er ikke 100 % pålidelig.

hans olo

Posted: 5 april 2009 - 15:27 - Svar

@LFPC

Fogh kommer til at udtrykke sig MEGET diplomatisk. Han ved, at hans ord vil blive vejet på en guldvægt. Mit bud er, at han ikke giver mange formelle indrømmelser til tyrkerne. Og hvorfor skulle han også det.

Tyrkerne ved på den anden side, at de ikke skal stramme buen. De er godt nok islamister, men de er ikke blevet totalt idioter endnu, og de foretrækker alt andet lige vestens sikre havn fremfor islamismens frådende hav.

erik pedersen

Posted: 5 april 2009 - 19:26 - Svar

Samme prædikat fik vi af fhv.chefredaktør Arne Notkin der efter den salut blev fjernet fra BT.
efter en ultrakort karriere som chefredaktør.
Nu ved jeg ikke om denne “skuespiller” er i familie med ovennævnte,-men denne håbefulde
person udtaler sig bestemt ikke på mine vegne! 2001 var året hvor man endelig tog fat om
det stor problem mht.til den vanvittige politik hvor døren var åben som en ladeport og re-
striktioner blev sat i værk mht.begrænsninger overfor den uhæmmede trafik til landet(læs)
såkaldte indvandring/flygtninge trafik.Det ønskede vælgerne i 2001 at sætte stop for,og har
siden ved de eftervølgende folketingsvalg bekræftet at man stadig støttede..
Hvis vi er så slemme * kan det undre at man står i kø for at komme hertil,det kan naturligvis
skyldes vores aldrig svigtende dumhed, som er kombineret med vores villighed til at blive
misbrugt.(trukket rundt ved næsen!) etc.etc.
Mvh.bernadotte36
05-04-2009

polinos

Posted: 5 april 2009 - 19:39 - Svar

Gåde nummer 1: Hvorfor er det altid sådan, at “de anstændige” taler om dette lands beboere i flertal, “vi”, “danskerne”, når de så åbenlyst mener “i” og “de danskere, der stemmer til højre for SF”?
Gåde nummer 2: Hvad er det for en mærkværdig selvovervurdering, der får skuespillere – om hvem Hitchcock så rigtigt sagde: “Actors are cattle” – til at tro, at deres ligegyldige, aldrig overraskende, altid overfladiske betragtninger skulle være af interesse for offentligheden – og medierne til at mene, at deres lommefilosofi er værd at rundkringkaste.
Gåde nummer 3: Hvordan kan en mand med et udseende som den unge Bro dog driste sig til at tage ordet “grimhed” i sin mund? Der må da være tale om årets hidtils største projektion.
Gåde nummer 4: Er de “progressive” en slags Duracell-kaniner? Nu har de skældt ud på den borgerlige regering og fraskrevet den enhver menneskelighed siden 2001, og de ser ikke ud til at stoppe endnu, på trods af, at selv SF mere eller mindre har accepteret VKO’s udlændingepolitik, og på trods af enhver konfrontation med den virkelige verden. Er det en form for mani? Bros synspunkter antyder i alt fald på intet tidspunkt, at han er i kontakt med noget, der minder om den virkelighed de fleste af resten af os oplever.

Limewoody

Posted: 5 april 2009 - 19:47 - Svar

Vi gi´r lige Landhvalen og hans hylklere en Asterix:

§ 266 b.
Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, nationale eller etniske oprindelse, straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil 2 år.

Stk. 2.
Ved straffens udmåling skal det betragtes som en skærpende omstændighed, at forholdet har karakter af propagandavirksomhed.

hans olo

Posted: 5 april 2009 - 19:49 - Svar

Ny vinkel:

Kan det tænkes, at Nato landene netop har valgt en mand som Fogh, fordi han vil være i stand til at sætte hårdt mod hårdt, når det gælder islamisterne.

Peter Buch

Posted: 5 april 2009 - 20:20 - Svar

“The ugly and the stupid have the best of it in this world. They can sit at their ease and gape at the play. If they know nothing of victory, they are at least spared the knowledge of defeat.”
Oscar Wilde

Stiller kunstnere op til valg vælger danskere Jakob Haugaard. Er andre kunstnere valgt inden for de sidste mange år?
Peter Buch

Menig 442

Posted: 5 april 2009 - 21:50 - Svar

Hvad gavn har de andre lande i NATO i grunden af Tyrkiet i dag? Det kunne være Anders Fogh Rasmussens første opgave at få udredet.

Henrik Petersen

Posted: 5 april 2009 - 22:28 - Svar

For så vidt angår Nicolas Bro: En fremragende skuespiller, men det gør ham vel ikke til orakel med hensyn til politik??

Hans forestillinger om, at der burde have været udskrevet valg, er ikke just betegnende for politisk intelligens: Dels er det lang fra unormalt, at statsministerposten overgår uden valg (det mest kendte eksempel var vel Jens Otto Krags overgivelse af posten til Anker Jørgensen umiddelbart efter EF-afstemningen 2. oktober 1972).

Hvad er det i øvrigt, der gør, at skuespillere og forfattere konstant føler sig kaldet til at lufte deres – sjældent særligt interessante – politiske synspunkter, og at de får den ukritiske presse til at trykke det??

Jutta

Posted: 5 april 2009 - 22:30 - Svar

Undskyld, men Anders Fogh Rasmussen har gjort alt for at vaere en meget god Dhimmi.
Som tysker har jeg skrevet ham et tillykkebrev for hans holdning til ytringsfreden/karikaturen-strid. Jeg fik et answer, hvor han takkede for opbakning.
Siden den tid har EU arbejdet med ham og paa ham: doed eller slav. Han er nu en slav! Hele EU er det!
Men jeg laver ferie paa Fanoe!

Henrik Petersen

Posted: 5 april 2009 - 22:47 - Svar

At ‘The usual Suspects’ (Vestager,Søvndal, Thorning) har været ude med krav om nyvalg, kan vel ikke komme bag på nogen. Sjovt nok ikke Enhedslisten, hvilket muligvis skyldes, at partiet har læst meningsmålingerne…..

Blot er det således, at Danmark har dén variant af parlamentarisme, hvor en regering kan blive siddende, med mindre den har et flertal imod sig.

Andre lande har den anden variant, at en regering skal have et flertal for sig.

VK regeringen og dens støtteparti opfylder begge varianter, i modsætning til adskillige mindretalsregeringer gennem årene. Tydeligst i 70’erne, hvor Anker Jørgensen og også Poul Hartling var regeringsledere.

@ LFPC og Steen: Måske er det mig, der er dum, men det er for mig at se vanskeligt at gennemskue, hvilket indlæg jeg kommenterer på. Kunne det ikke være således, at hvert indlæg fra jer har sin egen kommentardel??

mvh Henrik

LFPC

Posted: 6 april 2009 - 01:23 - Svar

“Kan det tænkes, at Nato landene netop har valgt en mand som Fogh, fordi han vil være i stand til at sætte hårdt mod hårdt, når det gælder islamisterne”.

Svar til flere i denne tråd: Min bekymring går på noget der ikke er sket, og forhåbentlig heller ikke kommer til at ske. Måske er det bare traditionel overbudsretorik fra de tyrkiske medier, med henblik på de volatile temperamenter i folkedybet.

Så hvad lige denne sag – dolker han os i ryggen ved at sige undskyld mandag? – gælder er det enten/eller, og det får vi måske snart afgjort. Men mine bekymringer mht. Fogh er nok ikke ud fra en politikers vinkel, hvis politik er ‘det muliges kunst’. Min kæphest er at få virkeligheden på dagsordenen, og at få denne virkelighed til at danne udgangspunkt for politik. Og her er Fogh ikke en disse bedre end stort set alle andre politikere. Han opererer lige som alle andre indenfor et paradigme hvor sandheden er for farlig at sætte de rigtige ord på: Islam er i sin reneste form en herrefolksideologi der er os fjendtligt stemt. Ordet ‘islamisme’ er en lynafleder der skal forhindre at de hysteriske temperamenter flammer op fordi sandheden er ilde hørt.

Ingen vestlig leder ville turde sige dette som det er, heller ikke Anders Fogh Rasmussen. Min egen overbevisning er at der ikke vil komme et gennembrud her, en ‘glasnost’, uden at det er fremtvunget af en katastrofal udvikling, måske engang senere i dette århundrede. Det er simpelthen for varm en kartoffel, og i stedet spildes kostbar tid og ressourcer på illusoriske løsninger af noget der måske slet ikke kan løses (også min overbevisning – vi er inde i et stort pendulsving i historien).

For mig er Fogh derfor bare endnu en mainstream-klon, og lidt slagkraftig retorik i ny og næ vil intet ændre.

Fint nok hvis NATO bliver en toptunet organisation der kan tackle de militære udfordringer vi står overfor, men hvis problemet – en aggressiv herrefolksreligion – slet ikke kan nævnes vil nok så meget isenkram ikke nytte. Det er ikke defaitisme eller radikal ‘hvad skal det nytte?’ jeg udtrykker her, det er simpelthen arrigskab og frustration over at virkeligheden ikke må nævnes med de rigtige ord. Den virkelighed der skulle være udgangspunktet.

Hvis Tyrkiet har fået lovning på EU-medlemskab helt uden at de europæiske befolkninger bliver spurgt, og hvis Fogh kommer med noget der ligner en undskyldning for Motoon, så er det dette der er det afgørende, ikke at det er en dansker der bliver leder af NATO.

Man kan endda sige, at hvis Tyrkiet bliver medlem af EU bliver NATO overflødiggjort, for så vil kontinentet synke ned i et mørke som ingen militær indsats kan redde det ud af.

Vivi Andersen

Posted: 6 april 2009 - 02:55 - Svar

LFPC

Lad os forudsætte at Tyrkiet kommer med ind i EU.

Men en del år forud for dette blev de arabisk-islamiske Middelhavslande Partnerlande til EU med de rettigheder som bl.a. EUs Fire Fundamentale Frihedssøjler giver.

Søjle 4 får masser af unge muslimer til at rejse ind i EU-landene jvf. arbejdskraftens frie bevægelighed.

Så kommer Tyrkiet til som EU-land og historisk set har der aldrig været venlige forhold mellem Osmannerne og andre muslimer og arabere.

Hvilke problemer dette kan give tør jeg ikke tænke på.

Og da slet ikke at uvenskaberne sagtens kan komme til at udspille sig på europæisk jord.

Samtidig har de forskellige Sunni-og Shia- muslimske grupper i EU vokset sig endnu større og deres traditionelle uvenskaber kan de ikke længere holde i ave, men finder måske alligevel på at gå sammen om at “tage sig af” de tyrkere vi må forvente vil rejse ind i EU- landene, du ved Søjle 4.. arbejdskraftens frie bevægelighed.

Vi, de oprindelige europæere bliver færre bl.a. også p.g.a. den fortsatte indvandring fra de arabisk-islamiske Middelhavslande og vi bliver yderligere færre ved hjælp af de antal af tyrkere der givetvis vil tage ophold i et andet EU-land end deres eget..

Deres fødselsrater ligger betydelig over de oprindelige europæeres ….så vores status som minoritet i eget land vil hurtigt kunne blive en realitet.

Vi synker måske som en sten ned i det mørke du nævner.

steen

Posted: 6 april 2009 - 05:43 - Svar

@LFPC – nu forudsætter vi, at det egtl. er for tidligt at bedømme Fogh retfærdigt – men jeg i udgangspunktet mere positiv i min vurdering end du er.

Fogh er en super-pro, en rigtig skakspiller, så hvad han selv har ment og tænkt, kan vi i mange tilfælde bare gætte os til. Jeg synes det fremstår af det du skriver, som om du mener en statsleder skal sige det han tænker, men det er vel ikke dit alvor ? Jeg har især beundret Fogh evne til at tie, og til at tale på de rigtige tidspunkter. Det har også holdt ham fra at sige eller gøre noget direkte dumt, som f.eks. Nyrup gjorde i tide og utide, ligesom også Blair og Clinton.

Lad os antage at han vidste det samme om islam som for eksempel Spencer, Bostom, Hans Janssen eller Bat Ye Or, – så ville han i kraft af sit job alligevel ikke kunne tale om det frit fra leveren, undtagen der rådede åben krig.

Jeg ser på de lyse sider: vi befinder os ikke i et socialt og økonomisk morads som i f.eks. Sverige og England, og vi har ikke regeringspolitikere der ytrer sig så idiotisk som de svenske. Vi har mindre grund til bekymring end de fleste. Men det er alligevel stadig gætteværk. Der skal nok gå 20 år, inden vi helt kan vurdere Fogh – som én iøvrigt sagde om Søren Krarup. Én ting er sikkert – vi trængte hårdt til ham i november 2001 og udviklingen i Europa kommer til at blive sådan, at Lars Løkke nok skal lære rigeligt, bare ved at kigge på fra Danmark.

LFPC

Posted: 6 april 2009 - 10:31 - Svar

“Jeg synes det fremstår af det du skriver, som om du mener en statsleder skal sige det han tænker, men det er vel ikke dit alvor ? […]
Lad os antage at han vidste det samme om islam som for eksempel Spencer, Bostom, Hans Janssen eller Bat Ye Or, – så ville han i kraft af sit job alligevel ikke kunne tale om det frit fra leveren, undtagen der rådede åben krig”.

Men det er det jeg skriver, at mit udgangspunkt ikke er politikerens, men at min dagsorden er at få virkeligheden gjort til udgangspunktet. Vi kommer slet ikke i gang med at tackle virkeligheden når den ikke en gang kan nævnes – når dem der sætter de rigtige ord på, som Geert Wilders, dæmoniseres.

Det er helt, helt uacceptabelt at mainstreampolitikerne spilder kostbar tid med at benægte virkeligheden og dæmonisere dem der siger sandheden. Sådan ser jeg også blogverdenens opgave: At blive ved og ved med at sige de ting højt som politikerne ikke kan/tør sige, og derved forhåbentlig være bare lidt medvirkende til at flytte grænserne for den tilladelige diskurs.

Jeg har slet ikke din tillid til at Fogh nok bare spiller sine kort som en kløgtig politiker. Dét signal han sender ved f. eks. at sige at han aldrig har set Fitna, eller (hypotetisk) ved at undskylde for tegningerne, er noget der har virkelige konsekvenser. Jeg kan ikke deponere min tillid hos ham og have tillid til at disse skadevirkninger i virkeligheden her og nu nok bliver opvejet af at han spiller sine kort dygtigt.

LFPC

Posted: 6 april 2009 - 10:35 - Svar

Her er så det kompromis han landede på:

“Mange tyrkere havde forventet, at tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen på et dialogmøde i Istanbul her til formiddag ville sige undskyld for Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Den undskyldning fik de ikke.

“Min position var klar før, under og efter krisen. Jeg fordømmer enhver handling, der demoniserer folk på baggrund af religion eller etnisitet. Jeg respekterer islam som en af verdens store religioner ligesom deres symboler. Jeg respekterer andre menneskers religiøse følelser, og jeg ville aldrig selv tegne nogen religiøs figur, heller ikke profeten Muhammed, så folk bliver sårede.” ”

Ingen undskyldning fra Fogh

Det gik så ikke så galt som jeg havde frygtet. Fint nok. Men er det godt nok, at han stadig ikke kan sige tingene som de er?

JensH

Posted: 6 april 2009 - 11:00 - Svar

@LFPC

Hvis Fogh havde undskyldt for JP’s tegninger ville han jo fuldstændig have ødelagt sit eftermæle, som i høj grad vil være knyttet til værdikampen, ikke mindst hans ageren under Muhammed-‘krisen’. Derfor var jeg helt overbevist om, at han ikke ville undskylde for tegningerne, men blot nøjes med at hælde lidt (feel-good) vand ud af ørene. Jeg tror absolut heller ikke, at Merkel og de øvrige Europæiske ledere har bedt ham om at gøre noget sådant. De var faktisk ret irriterede på Tyrkerne p.g.a. deres obstruktion under NATO-mødet.

Janne

Posted: 6 april 2009 - 11:35 - Svar

“Danskernes holdninger til omverdenen, medmennesker og alting, der har menneskelig betydning, er blevet grimmere. De er blevet menneskeligt grimmere…”

Nogle danskeres holdninger er blevet grimmere. Kvindesynet er med tørklædet i arbejdsdresskode blevet grimmere. At parallelsamfund nu tillades i Danmark er udtryk for et grimt menneske og samfundssyn. At vi har ghettoer er udtryk for et grimt menneske- og samfundssyn. At der nu finder kønslemlæstelse sted i Danmark, systematisk kønsapartheid, arrangerede ægteskaber, giftermål med piger under 18 år, tilsløring af helt små piger og at der laves kunstige mødomme er udtryk for et nyere og meget grimt menneskesyn i Danmark. Et meget grimt kvindesyn.

Der er også mange der brænder andres ting af og hærger rundt i gaderne. Det er også udtryk for et grimt menneske- og samfundssyn. Dele af religiøse menneske- og samfundssyn er grimme og intolerante og alligevel tillades de i vores samfund – uden at skulle stå model til kritik. Det er også udtryk for et grimt menneskesyn. Og sådan kunne jeg blive ved.

Menneskesynet i Danmark har det skidt når det gælder tolerance over for det enkelte individ og den enkelte borger. Til gengæld så lever det grimme menneskesyn godt – det menneskesyn der kalder andre mennesker for islamofobiske og for fremmedfjendtlige, blot fordi de bruger deres demokratiske ret til at kritisere, hvis der er noget de finder er urimeligt og udemokratisk samt diskriminerende.

LO har et grimt menneskesyn overfor nogle arbejdere, nemlig de arbejdere der gerne vil arbejde på en arbejdsplads der er sekulær og rummelig. Kommuner og uddannelsessteder har et grimt menneskesyn, når de kalder mennesker for islamofobiske. Osv.

Det er et skidt og koldt menneskesyn der sætter religiøse dogmer og ideologi højere end mennesker.

intel

Posted: 6 april 2009 - 12:33 - Svar

@LFPC

Fogh gav trods alt ingen indrømmelser. Mere tror jeg, at det vil være urealistisk at håbe på.

Emeritus

Posted: 6 april 2009 - 17:26 - Svar

Til LFPC. (Posted: 6 April 2009 – 10:35)
Jeg er ikke så sikker på, at AFR’s omtale af ytringsfriheden indeholder et kompromis. AFR lader måske nok sin udtalelse fremstå som en imødekommelse af muslimske synspunkter. I virkeligheden giver han blot udtryk for noget fundamentalt i vores daglige omgang med hinanden og ytringsfriheden. Hverken du eller jeg er opdraget til at forlange af hinanden, at vi partout SKAL rakke Islam eller Kristendommen ned, fordi de formaster sig til at være Verdensreligioner. Det står os helt frit for at lade være eller vælge hvilken grad af hensyn, vi agter at udvise under det personlige ansvars råderum.

Der er jo en verden til forskel på, hvad man selv føler sig for god til, og så gå til den yderlighed, at hvad jeg personligt ikke kunne finde på, det må ingen andre heller. Som jeg hører AFR, er det blot denne personlige stillingtagen, han understreger. Man kan sige, at der ligger en skjult adresse til dansk kulturelite, mediepolitik og venstrefløj gemt i hans udtalelse, fordi ‘parnasset’ i årtier aldrig tillod andre synspunkter, end sine egne. Alle rettroende skulle tænke på deres korrekte måde. Det stod ikke andre frit for at tale eller skrive eller forske frit. Det kan mange tale med om – Bent Jensen blandt andet.

Med venlig hilsen

Peter Buch

Posted: 6 april 2009 - 17:39 - Svar

At ønske andre bruger bestemte ord, formuleringer, temaer, betoninger og sætten særlige problematikker frem for andre i deres ytringer er måske lovligt “fromt”- hvilket her bør forstås som ganske urealistisk i denne specifikke Generalsekretærudnævnelses-sammenhæng, “den nyvalgte sekretær møder andre og pressen”.

HelgeD-H

Posted: 6 april 2009 - 21:16 - Svar

Ball-gagged vantro i overført betydning, det kunne muslimerne tænke sig.
At ikke-muslimer skal tie med islam-kritik, og brug af ironi over visse ting hvor logikken halter i islamisk kontekst.
Den som tier samtykker.
Muslimske despoter som f.eks. Erdogan bruger enhver lejlighed til at vise, at de er krænkede over at danskerne har fornærmet deres profet ved at illustrere ham på 12 tegninger i Jyllands-Posten den 30. september 2005.
Maschallah, HerreGud Erdogan det er ikke værre end de kristne kulturmindesmærker i tyrkere ødelægger og jævner med jorden på Nord-cypern
og i selve Tyrkiet.
Men jeg vil råde NATO-generalsekretær Fogh til at passe på, samt huske på det
råd Ralf Pittelkow gav under Muhammed-krisen – Nemlig at stå fast i at pressefriheden er ukrænkelig, og at censur og lignende foranstaltninger ingensinde skal genindføres.

Janne

Posted: 7 april 2009 - 17:00 - Svar

Tak til Wilders for så kraftigt at tage afstand fra religiøse love der giver mænd lov til at voldtage kvinder. Hvor er de gamle betonfeminister henne? Hvorfor hører vi dem ikke tage afstand fra islamiske religiøse love der forbyder kvinder at forlade hjemmet uden en vagt af hankøn og love der tillader mænd at voldtage kvinder? Har rød/grønne feminister ikke nogen mening – eller må de ikke have nogen mening om religiøs undertrykkelse af kvinder?

Emeritus

Posted: 7 april 2009 - 17:35 - Svar

Til Janne.
Det har også undret mig, at de gamle feministers og rødstrømpers kærlighed til Islam og tilhørende sharia må være større end deres kærlighed til deres medsøstre. At de holder kæft er et paradoks og en underkastelsesdrift, som de burde være de første til at bekæmpe hos sig selv. Især fordi de har bekæmpet driften hos andre. Jeg tror, det var sjovt, dengang de sparkede allerede halvåbne døre i stykker. Islam derimod er risikabel – ‘the real thing’.

Mænd skal begære kvinder – ellers er der ikke noget ved det, men voldtægt og pædofili indgår ikke i vort værdisæt.

Vi har en indlysende pligt til både at behandle hinanden herunder jøderne ligeværdigt – og de sagesløse herunder børnene således, at man ikke blander sin personlighed ind i børnene og deres opvækst. Og man må slet ikke komme i nærheden af at ødelægge børn ved at gøre forsøg på at vække sine egne tilbøjeligheder i dem, især fordi de slet ikke er nået dertil i deres udvikling. Var de det, ville de ikke være børn, men voksne.

Med venlig hilsen

JensH

Posted: 7 april 2009 - 17:48 - Svar

@Janne

Jeg har lige hørt Wilders tale, og den er virkelig glimrende. På en præcis og skarp måde får han opsummeret udviklingen i dagens Europa. Under talen sad jeg faktisk og blev rasende på de Europæiske politkere og medier. Det er fuldstændig gritesk at Wilders, som lever under konstant beskyttelse, er den der bliver udskreget som værende ‘ekstremist’, mens de der truer ham på livet bliver beskrevet som ‘ofre’. Alt Wilders har gjort er at udøve sin ret til at udtale sig frit, og har aldrig opfordret til vold. Det er ganske enkelt en skandale.

Men nu vi er ved ytringsfriheden, så har Informnation.dk idag en artikel om Trykkefrihedsselskabets genoptrykning af Kurt Westergaards nu verdensberømte tegning af Muhammed med en bonmbe i turbanen:

http://www.information.dk/187489

Prøv at lægge mærke til nogle af læser-reaktionerne:

“Med andre ord: det rører mig ikke en meter om Kurt Westergaard og Lars Hedegaard – eller Pia Kjærsgaard for den sags skyld – bliver snigmyrdet en dag.”

Eller hvad med denne her:

“.en anden ting er at det er skidesmart at sådan en flok manipulerende uansvarelige individer kan kapre hele nationen i ytringsfrihedens navn, midt i en finanskrise ville jeg betegne det som landsskadelig virksomhed, hvor DK risikerer yderligere boykot og tab på arbejdspladser, så spørgsmålet er om disse ytrings-terrorister ikke kan slæbes i retten for de tab de måtte forvolde danske firmaer”

“ytrings-terrorister”??!!! Så langt ud på skråplanet er vi altså kommet i Danmark!!!!

Janne

Posted: 7 april 2009 - 18:31 - Svar

Emeritus

“Det har også undret mig, at de gamle feministers og rødstrømpers kærlighed til Islam og tilhørende sharia må være større end deres kærlighed til deres medsøstre.”

Ja, noget kunne tyde på at det forholder sig sådan. Men det er ikke til at vide, for de rød/grønne feminister – f.eks. Kvinfo – siger hverken fra eller til, og så kan vi jo kun gætte os til hensigten med den vedvarende tavshed.

På Kvinfo’s hjemmeside kan man til gengæld læse:

“Diskussionerne om tørklædet handler mere om retten til at definere den nationale identitet end om ligestilling. Det konkluderer det netop afsluttede europæiske forskningsprojekt VEIL, der har undersøgt tørklædedebatten i otte europæiske lande, herunder Danmark.”

h t t p://www.kvinfo.dk/side/559/article/871/

Dybt, dybt arrogante Kvinfo.

PeterK

Posted: 7 april 2009 - 18:39 - Svar

Prøv også at læse Weekendavisen sektion samfund side 5, evbentuelt linket nedenunde. Her kan man læse åndsfyrster som Bornedahl, Jens Unmack, Søren Ulrich Thomsen og Frederik Stjernfeldt, vælte sig i fordomme om de fantastiske mennesker der bor i København, kontra det menneskelige affald resten af Danmark er befængt med.
Bryg lige en kop kaffe først, inden du sætter dig til rette foran kakkelbordet og den afsyrede egeskænk iført klaphat og sutter med såler af gamle dæk.

http://www.weekendavisen.dk/artikler/artikel/til-taeskebal-i-jydeland

Janne

Posted: 7 april 2009 - 18:52 - Svar

JensH

Tja, nogle af debatdeltagerne på Information har det vist ret svært med den vestlige oplysningstidsinspirerede tanke- og meningsfrihed. Det er lidt underholdende at se hvor gode mange af dem allerede er til at underkaste sig reaktionære religiøse dogmer (og kræve det af andre tillige med), selvom vi bor i et moderne, sekulært og vestligt demokrati.

Som jeg ser det er det ikke borgerlige der længes tilbage til ‘de gode gamle dogme-stive dage’? Det er en stor del af venstrefløjen.

Janne

Posted: 7 april 2009 - 19:02 - Svar

PeterK

Go’ humor. :o)

Uha, vi må se at få os et kakkelbord her i hjemmet.

Og en amagerhylde haha…

M.h.t. Søren Ulrich Thomsen, så har han ellers begået nogle af de fineste digte i nyere tid. Det gør ikke så meget at han er blevet hellig på sine ældre dage. Han har fylde og kan argumentere uden sentimentalitet.

Hvad Bornedal angår så er han desværre blevet så kedeligt gammel-biskoppelig og uklædeligt fordømmende på sine ældre dage. Trist.

Janne

Posted: 7 april 2009 - 19:12 - Svar

PeterK

De fire kunstnere gør byen til en åndehul og kultur, men det er fordi de ikke har boet på Nørrebro eller i Tingbjerg – eller har læst bøger af f.eks. Tove Ditlevsen og andre forfattere der malende beskriver skidenheden og det uhumske ved at bo i storbyer – førhen eller i nyere tid. Eller også så har forfatterne ikke læst Paul Auster om den ekstreme tomheds- og fremmedfølelse der kan opsluge bymennesker.

Jeg har både boet i byen og på landet og ved at der kan være pragtfuldt og forfærdeligt begge steder, så når der romantiseres for meget eller det modsatte om by eller landliv, så må jeg stå af.

Janne

Posted: 7 april 2009 - 19:24 - Svar

Professionelle tørklædevogtere:

“De danske forskere opfordrer til i højere grad at anskue tørklæderne ud fra et diskriminationsperspektiv. Det er en af de anbefalinger, VEIL-projektet også er mundet ud i. Og de så også gerne, at spørgsmålet om tørklæder og kvindediskrimination blev anskuet ud fra minoritetskvindernes adgang til arbejdsmarkedet. Den danske retspraksis er den eneste i Europa, der har tilladt forbud mod tørklæder på det private arbejdsmarked.

– Vi synes, at Danmark burde styrke sin indsats ved at udpege et særligt ligestillingsombud i stil med det norske, siger Birte Siim.

Og så bør ligestillingsargumentet sættes ind i en mere teoretisk, feministisk ramme, der ikke kun fokuserer på religion og kultur, mener de.

– Man kan med fordel inddrage moderne feministisk teori, der for eksempel opererer med intersektionalitet. Her undersøges samspillet mellem køn, race, kultur, religion, socialklasse osv. Også post-kolonial feminisme, kan bruges, da den beskæftiger sig med, hvem der får stemme. Det vil sige, hvem der får lov til at udtale sig om hvem, siger Rikke Andreassen.

Det er tilfældet for eksempel i Frankrig, hvor historiske feminister som Christine Delphy, medstifter af tidsskriftet Nouvelles Questions Féministes sammen med Simone de Beauvoir i 1980, nægter at adskille undertrykkelsen af minoritetskvinder fra kønsuligheden i det franske samfund generelt.

– Det er desuden karakteristisk for den danske debat om neutralitet i retssalene, at indholdet i denne neutralitet ikke udsættes for kritik. Det samme gjaldt diskussionen om Asmaa Hamid-Abdol på DR2. Ingen hæfter sig ved, at det, vi definerer som neutralt, er hvid, kristen middelklassekultur, som ikke nødvendigvis er neutral for andre end den hvide middelklasse, siger Rikke Andreassen.

– Det er i vid udstrækning hvide mænd, der udtaler sig om minoritetskvindernes ret til at bære tørklæde, konkluderer hun.”

h t t p://www.kvinfo.dk/side/559/article/871/

Kvinfo fremmer bestemt ikke kvinders frihedsrettigheder og så er Kvinfos syn på hvide mænd meget problematisk, synes jeg.

Janne

Posted: 7 april 2009 - 20:01 - Svar

“Når man ved, hvordan venstreorienteret kunst så ud i 1970’erne, så har jeg meget svært ved at se det venstreorienterede i de tv-serier, der bliver lavet i DR for tiden, siger Tue Andersen Nexø.

Han mener, DR netop er meget opmærksom på at være apolitisk i dag. Politisk musik som fx Røde Mor fra 70’erne ville i dag aldrig finde vej til radiostationerne.”

h t t p://www.dr.dk/P1/Agenda/Udsendelser/2009/0403212500.htm

Til gengæld så har religiøse bands afløst den ekstremt venstrefløjede musik i dag på nogle af Danmark Radios kanaler. Det religiøse – og dermed faktisk også politiske band – Outlandish spilles en del.

Bjovulf

Posted: 7 april 2009 - 21:18 - Svar

Der findes altså alligevel en smule kosmisk retfærdighed.

Danskerne boykotter i stor stil den pseudointellektuelle Bornedals danskerhadende makværk – gid den samme skæbne må overgå hans ånds(amøbe)fælle Lars fun Trier senere på året 😉

http://kpn.dk/film/article1656720.ece

Ole Bornedals nye film “Fri os fra det onde” fik en skidt åbning i biograferne.

Kun 5.235 gæster så filmen i den vigtige første weekend, og det er meget skuffende tal for en film, der skal forsøge at indhente et budget på hele 25 mio. kr. [!] Filmen har fået syv mio. kr.[!] i støtte af Det Danske Filminstitut.

….

Hmmm, man har altså ikke noget imod at modtage filmstøtte betalt af alle de “provinsielle”, “fremmedhadende”, “småracistiske” danskere, som man normalt kun
har hån tilovers for – tankevækkende.

Hvorfor fanden laver de narrehatte ikke en film om sig selv i stedet ? Bedrevidende, danskerhadende, politisk korrekte oikofober, der udelukkende tørrer deres endeløse godhed af på andre, pudser glorierne og føler sig åh-så-flove ved enhver given lejlighed.

Leave a Comment