14
apr
Seneste opdatering: 15/4-09 kl. 0810
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

De fleste husker nok Janne Josefssons Valstugareportage fra valget 2002: En mand to synspunkter, det private og det offentlige.  Når vi minder om den igen, er det fordi disse sammenklip er fuldstændigt nådesløse, men også fordi SR´s spionage på Sverigedemokraterna, har bragt historien i erindring. Valstugareportagen er pinagtig til det yderste, ikke først og fremmest for de par håndfulde politikere der fik bukserne trukket ned, men fordi billedet der gives er en miniature på den svenske samfundsdebat i det større format. Løgn, fejghed og hykleri i særklasse fra stort set alle i samfundseliten. Det er en moralsk sygdom, der skal tage sig ud som godhed. Den har inficeret enhver med indflydelse, og kontrasten til befolkningen og virkeligheden ses ikke større i noget nordisk land. Ærgerligt at SVT “ikke kunne træffe repræsentanter for S, VP og MP” dengang. Et realitets-check af deres “menneskesyn” til hjemmebrug, havde ikke  været mindre interessant. De vandt valget. Vi befinder os syv år efter indspilningen. Siden da har yderligere 426.992 udlændinge fået permanent ophold i Sverige, familiesammenføringerne ventes at overstige  40.000 i år. Andet er der ikke sket. (hat-tip – Robsten)

»Danske tilstande« i Norge

Det må være den stedlige anstændighed, der  har opfundet udtrykket og næppe som en ros. Norske tilstande i Danmark ville i omvendt fald være et DF på 30 %, hvad siger anstændigheden så ?

Det norske Fremskrittspartiet stormer frem i meningsmålingerne efter, at partiet har advaret mod en snigende islamisering af Norge. I en meningsmåling for nylig var partiet Norges næststørste kun overgået af Arbeiderpartiet. Og islam ventes at blive et hedt emne ved efterårets Stortingsvalg. Medvirkende: Tore Lindholm, Hege Storhaug, DR P 1 Morgen ( ca. min. 22:00 inde i udsendelsen)

Burkaer blander sig med norske sweatre på Oslos hovedstrøg Karl Johan.Den norske hovedstad har mistet sit præg af provins, men internationaliseringen har en pris. Oslo vrimler med møder om islam, islamisering, hijab-tørklæde, sharia-lovgivning kontra norsk lovgivning. En af de ivrigste debattører er forfatter og journalist Hege Storhaug. Hun finder debatten vigtig og nødvendig:

– Politikere, journalister og intellektuelle har længe lagt låg på af frygt for såkaldt danske tilstande med en polarisering af debatten.Hun er kendt som islam-kritiker. For to år siden skrev hun en bog om den muslimske tilsløring af kvinder. Den vakte skarp kritik i intellektuelle kredse i Norge. I dag har hendes bekymring og frygt for yderligtgående muslimer bred folkelig opbakning. Hege Storhaug mener, at traditionelle norske rettigheder er i fare med forslagene fra regeringen: Vi må værne om de norske friheds-rettigheder. Dem må vi stå vagt om! Det er kapitulation overfor de mest yderligtgående muslimer, når debatten bliver undertrykt, mener Hege Storhaug. Og det giver islamisterne meget større magt end i for eksempel Danmark: De har langt højere anseelse hos os. Islam ventes da også at blive et hedt emne ved efterårets Stortingsvalg, ikke mindst fordi Arbeiderpartiets vælgere er dybt splittede i spørgsmålet. Herhjemme følger politikerne interesseret med. Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, deltog først på måneden i et af Fremskrittspartiets møder for at vise sin opbakning til partiet. Hed islam-debat i Norge

The rise of piracy as a metaphor for the retribalization of the world

[…] Piracy on the high seas is an atavistic barbarism that England and the United States all but stamped out in the 19th century. That it is making an enormous comeback now is just one more reminder of the extent to which the world is more and more succumbing to the pressures of retribalization. The point is that civilization is never finally achieved: its triumph is always temporary, always subject to renegotiation, to erosion from the forces of anarchy without and existential fatigue within. Writing in 1938, when the world was undergoing another period of retribalization, Eveyln Waugh noted that

Barbarism is never finally defeated; given propitious circumstances, men and women who seem quite orderly will commit every conceivable atrocity. The danger does not come merely from habitual hooligans; we are all potential recruits for anarchy. Unremitting effort is needed to keep men living together at peace; there is only a margin of energy left over for experiment however beneficent. Once the prisons of the mind have been opened, the orgy is on. There is no more agreeable position than that of dissident from a stable society. Theirs are all the solid advantages of other people’s creation and preservation, and all the fun of detecting hypocrisies and inconsistencies. There are times when dissidents are not only enviable but valuable. The work of preserving society is sometimes onerous, sometimes almost effortless. The more elaborate the society, the more vulnerable it is to attack, and the more complete its collapse in case of defeat. At a time like the present it is notably precarious. If it falls we shall see not merely the dissolution of a few joint-stock corporations, but of the spiritual and material achievements of our history. […] Obama’s societal Blitzkrieg: the rise of piracy as a metaphor for the retribalization of the world

»Det har intet med tørklæder at gøre«

Det havde det så muligvis ikke, når den stakkels chauffør nu gik til psykolog efter overfald på sit arbejde:

Odense: Tørklædesagen har dog intet at gøre med afskedigelsen af chaufføren, understreger kommunikationsdirektør i Arriva Skandinavien, Jan Wildau. Den buschauffør, der for et par uger siden afviste en somalisk kvinde med tørklæde, fordi han på grund af tørklædet ikke kunne kontrollere, at hun var lig med personen på hendes buskort, er blevet fyret.Det oplyser hans fagforening, 3F, der finder opsigelsen af chaufføren ubegrundet.Chauffør fyret efter tørklædesag,En chauffør, der afviste en tørklædeklædt kvinde i en bybus i Odense, er nu blevet fyret.

»Världens modernaste land«


Tusentals drabbade av hederskulturen. Bara i Stockholm beräknas över fyra tusen tonåringar vara utsatta, det visar en ny undersökning från Stockholm stad.Våld och förtryck hör till mångas vardag.Fler unga söker dispens för äktenskap.

Det kan ikke vare længe inden der kommer en Andreas Malm typer og råber “isalmofob” efter rapportforfatterne. Der er flere onde ironier på spil her: Det er hidtil lykkedes Sveriges græshoppesværme af superfeminister fuldstændigt at ignorere det importerede problem. Og den svenske venstrefløj, der jo stadig sidder på hele den offentlige diskurs, har forsøgt sig med at “svenske mænd er jo lige så undertrykkende som Talebaner”, som om kvindehad var et universelt fænomen. U-sjovt nok er  hele denne misére muliggjort af det min lærde kollega kalder “det post-maskuline samfund”, the permissive society, med de bløde, kvindelige og humane værdier. Det har været en motorvej for reaktionære barbarer. Er der mon mandfolk nok tilbage til at vende skuden ? Jeg ser dem ikke. Nu må al landsens kvinder m/k selv nedkæmpe eller lide under det bagstræb, de har romantiseret så stærkt.

Bibliotekernes  EU service

mandag-026

mandag-0251


og de nye nummerplader – DF vil have den nederste model. Det vil jeg også, hvis  jeg – det ske sent – igen skal udskifte cyklen med en bil.  ( fotos © Snaphanen )

mandag-015


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


JensH

Posted: 14 april 2009 - 12:36 - Svar

OT

Den Fynske buschauffør, som korrekt afviste en Somalisk kvinde med buskort, der ikke ville vise sit ansigt, er nu blevet fyret af busselskabet:

http://politiken.dk/indland/article689374.ece#poll682585

3F finder fyringen helt “ubegrundet”, men historien melder ikke noget om hvorvidt de vil tage sagen i retten for at få dom for uberrettiget fyring.

Robin_Shadowes

Posted: 14 april 2009 - 18:45 - Svar

Och Ninjan kan fortsätta åka buss maskerad? Är ordningen återställd?

HelgeD-H

Posted: 14 april 2009 - 20:09 - Svar

Ny EU-nummerpladeserie ad bagdøren i Danmark. Efter forbogstaverne ZZ
startes forfra med AD -blot med den forskel, at EU-stjernerne er præget på
nummerpladen uden alle danskeres samtykke.
Behændigt tales ingensinde mere om Danmarks Edinbourg-undtagelser,
dvs. Danmarks EU-forbehold. Dette er klart efter metock-dommen, som underkendte Danmarks egen stramning af udlændinge og integrations-loven
i 2002, og som fungerede fint til midt i 2008.
Udskiftning til en ny måde at lave en nummereplade-serie på
er sammenligneligt med et EU som tilgodeser en ny tilvandrende befolkningsgruppe -muslimer.
Europas oprindelige nationers befolkninger kan lige så godt pakke sammen,
synes EUs toneangivende toneangivende elite, for de oprindelige europæiske nationers befolkninger er efter deres mening for nationalpatriotiske.
Så synes de europæiske ledere bedre om et multikulturelt projekt, at det hele blandes sammen til Eurabia.

steen

Posted: 14 april 2009 - 21:16 - Svar

fik lige denne, uden link.

Vivi Andersen, Middelfart | Skrevet: 13. apr 09 kl. 20:11
Jeg aner faktisk ikke hvordan vi skulle have båret ad, fordi jeg har den opfattelse at rigtig mange danskere ikke aner hvad Euromed er for noget.

Den opfattelse er jeg kommet frem til ved gennem et godt stykke tid at have spurgt folk hvor jeg kom frem, om de kender til Euromed og til EUs Fire Fundamentale Frihedssøjler.

Det gjorde ca. 8 ud af 10 IKKE !

Når jeg har fortalt dem hvad jeg har vidst om Euromed så var de fleste ved at tabe underkæben når jeg kom til fortællingen om de arabisk-islamiske Middelhavslande som Partnerlande til EU fra 2010 OG at disse Partnerlandes befolkninger får adgang til EUs 4 Søjler og dermed den frie bevægelighed for arbejdskraften rundt i EU-landene.

Det ER faktisk også en noget rystende erkendelse, at der på den anden side af Gibraltar Strædet befinder fabelagtig store, islamiske ungdomsårgange parat til MÅSKE at søge deres lykke i EU-landene .

EU-politikerne har med stor succes fraholdt deres hjemlandes befolkninger viden om det kommende, af Bat Yeór kaldet, Eurabia.

For hvem kan forestille sig at en tilvandring til EU-landene af millioner af unge muslimer, fra disse Mellemøstlande + Tyrkiet som også får status som Partnerland, vil kunne foregå uden det på sigt kommer til at betyde radikale ændringer i de enkelte EU-lande uanset hvor mange af de mange millioner de enkelte lande får ombord ?

De europæiske befolkninger er blevet forrådt af deres egne politikere.

For dette Euromed-projekt har en lang forhistorie, faktisk helt tilbage til Kul-og Stål Unionens dage.

http://www.wsws.org/articles/2004/jan2004/tunn-j05.shtml

http://www.swissinfo.org/eng/front/detail/Swiss_plan_tunnel_under_Stra it_of_Gibraltar.html?siteSect=105&sid=7118024&cKey=1159613846000

Ikke for at være ond!

Heldigbvis går det vist trægt med barcelonaprojektet.

Janne

Posted: 15 april 2009 - 08:53 - Svar

”Burkaer blander sig med norske sweatre på Oslos hovedstrøg Karl Johan. Den norske hovedstad har mistet sit præg af provins…” står der…

Burkaer er netop udtryk for provins. Burka er udtryk for U-landsprovins der er importeret til Oslo. Ja, til mange lande i EU. EU borgere betaler fortsat for denne mærkværdige og frihedsforskrækkede import af U-landsprovins hvor kvinder skal have heldækkende kønsapartheid dragter på. Men hvor længe vil EU borgere betale for det? Hvor længe endnu vil EU kvinder betale for import af kultur og skikke der gør kvinder usynlige i det offentlige rum?

….

”Er der mon mandfolk nok tilbage til at vende skuden ?

Godt spørgsmål. Jeg oplever at en del europæiske mænd nu glæder sig over at flere og flere kvinder spræller i det nye multikulturelle macho religiøse EU. Desværre er der også mange kvinder der arbejder for at kvinder får mindre indflydelse og bliver mindre synlige i det offentlige rum. Det bliver næppe bedre fremover jo mere magt islam får i Vesten. Et eller andet overjordisk væsen forbyde det.
………

”Og den svenske venstrefløj, der jo stadig sidder på hele den offentlige diskurs, har forsøgt sig med at “svenske mænd er jo lige så undertrykkende som Talebaner””

Hmm… de svenske mænd jeg kender, er både venlige og ekstremt høflige.

Dele af venstrefløjen lever i en osteklokke. Hvilket en del europæiske arbejdere af begge køn nu får lov til at mærke på egen krop på flere måder. Som eksempel kan nævnes Socialistisk Folkepartis reaktion da en dansk buschauffør ville kende identiteten på en kvindelig passager i niqab…

SF er blevet et religiøst macho parti. Et niqab parti.

JensH

Posted: 15 april 2009 - 11:19 - Svar

Nu har vi jo -med god grund- meget travlt med at kritisere den Svenske udlændingepolitik herinde, men her er dog en enkelt historie hvor Sverige er foregangsland. Sverige har fået en aftale med Irak om hjemsendelse af afviste Irakiske asylansøgere, mens den Danske regering tilsyneladende snorksover og stadig ikke kan slippe af med de afviste asylansøgere fra Irak vi har været så uheldige at få:

http://politiken.dk/indland/article689778.ece

Nu kan man jo sige, at det er grotesk at et land nægter at tage imod sine egne borgere, og at de Danske myndigheder åbenbart ikke kan ikke tvinge dem til at rejese hvis de ikke vil. Men nuvel, hvad i alverden foretager den Dansek regering sig så mht. at få en aftale med irak. I modsætning til Sverige havde vi rent faktisk soldater i landet 2003-2007, og har postet en masse penge i gen-opbygningen af landet. Når Sverige kan få en aftale med den Irakiske regering, så burde vi vel også kunne få det.

Emeritus

Posted: 15 april 2009 - 11:54 - Svar

Kære Janne.

‘…”Er der mon mandfolk nok tilbage til at vende skuden ?

Godt spørgsmål…’

Har du tænkt over, hvor kontradiktorisk det, du fremfører, er i en feministisk sammenhæng?

Rødstrømperne gjorde alt, hvad de kunne for at kastrere manden og standse ethvert tilløb til alfahanner.

Jeg husker endnu det lysende eksempel, et kæmpestort, venligtsindet mandfolk, Otto Sigvaldi (Hindbærbrus og Kragetæer), som dengang dannede par med Kirsten Delholm, mens han fredsommeligt skubbede rundt på en barnevogn op og ned ad Strøget iført hendes tåbelige papegøjestrik og stofklunker i stedet for at vise sine egne medfødte klunker lidt større respekt. Som den dresserede mand, han var, lod han imidlertid være. Samværet med Kirsten gik overstyr, og han endte som en sut et eller andet sted nede på Falster eller Lolland. Et skvat og et symbol på ham, du efterlyser, den overvundne mand.

Virkningen har været forbløffende, siden ø-lejrene og rødstrømperne, der gik til angreb på maskulin dominans. Det lykkedes. Mandfolkene forsvandt. Dressuren har oven i købet ført til et modefænomén, Mange unge mænd har efterhånden fået så meget hængerøv i deres bukser, at de er ved at falde helt af.

Derfor tror jeg på, at den tid, hvor skandinaviske mandfolk ville have kunnet vende skuden definitivt er forpasset. Du må i højere grad sætte din lid til alle de mange alfa-hunner, som er kommet til at dominere i stedet for.

Et resultat af mandfolkenes forsvinden ser du også i, at et stigende antal unge kvinder har besvær med at finde passende mænd, som er i stand til at leve op til de krav, de finder det helt naturligt at stille til manden, hvis de skal være sammen med ham i et parforhold. Et symptom på det samme kunne også være mange midaldrende kvinders søgen efter sex i visse afrikanske lande.

Janne

Posted: 15 april 2009 - 16:42 - Svar

Emeritus

Det er altid en fornøjelse at læse det du skriver. Det er ikke altid jeg er enig men jeg bliver oplyst og også godt underholdt – det er stensikkert. :o)

Helt støvsuget for mandfolk er Danmark nu heller ikke. Nogle mænd gør deres bedste for netop at forsøge at vende skuden – bl.a. her. Tak for det. :o)

Jeg vil hverken have kvat mænd eller kvinder, men ligeværdige ditto. Hvis det kan lade sig gøre…

Janne

Posted: 15 april 2009 - 16:52 - Svar

For resten så husker jeg kun alt for godt da både kvinder og mænd gik i hønsestrik og fløjls pludderbukser, andefødder og havde langt hår og skæg – og så dansede vi færøsk kædedans og drak urte the – og ved du hvad – vi var flere der syntes at mændene var rigtige mænd. Det er lidt skægt at tænke på nu. Det var sejt at være blød dengang. Men trods alt vil jeg hellere se mænd som de var dengang end mænd som dem der rapper nu, eller råber at allah er stor og kritiserer og fordømmer alt der er dansk og vestligt eller råber luder og so efter kvinder…

Og så var der mere åbenhed og tolerance dengang end der er nu. Nu kan man knap åbne munden før der er nogen der råber islamofob eller lignende af venstrefløjen arrogante og konstruerede ord. Jeg ved dog godt at det ikke er mænd som dem var i vælten sidst i 70’erne og først 80’erne – den bløde mand – der kan hamle op med islamisterne. Der skal der andre boller på suppen så at sige. Det er jeg helt med på. Verden er en helt anden i dag.

Emeritus

Posted: 15 april 2009 - 17:21 - Svar

Kære Janne (II).
Eftersætning:
Når jeg i fraværet af ikke-muslimske, skandinaviske alfa-hanner (eller bare ‘rigtige mænd’) i stedet anbefalede vore alfa-hunner (de er jo rollemodeller og lette at få øje på), så gjorde jeg det, fordi det – alt taget i betragtning er sikrere at anråbe disse power-girls om hjælp i en svær tid end at anråbe et overnaturligt væsen om at forbyde genkomsten af den maskuline dominans i det offentlige rum (et muslimsk take-over).

Jeg kan oprigtigt talt heller ikke få øje på nogen europæisk mand i den fertile alder, som har modet eller lysten til igen at skulle være ‘ridderlig’, holde døre, skubbe stolen ind for sin borddame og forsvare hendes dyd og ære. Det var jo også bare en rolle, han blev befriet for. De kønsspecifikke roller er stort set løftet fra hans skuldre, og rigtig mand må han helst ikke være. Så han er efterhånden renset og har efterhånden kun sin personlige forstand i behold, selv om den også kan beskyldes for at være lidt for kønsspecifik og mangle empati.

Til gengæld er der blevet meget bedre plads til nørderne, bøsserne, de ubestemmelige, der er til lidt af hvert, de androgyne og de metroseksuelle.

Jeg kan til desværre i kølvandet på denne landvinding se et skræmmende hav af muslimske mænd, som hellere end gerne vil fratage europæiske kvinder både dyd og ære.

Men udviklingen går i den retning, selv om det har betydet, at den vesteuropæiske kvinde midlertidigt er både frigjort og selvstændig – med indvandringen koste, hvad det vil i det lange løb. Spørgsmålet er, om hun har de rette våben og kræfterne tl at forsvare sin frigjorthed og selvstændighed.
Manden gør det ikke. Ellers var han trådt i karaktér.

Enhver mand kan se, hvor stærk hun er, og tager bestik af det – også hængerøvene. Den skandinaviske mand ved i hvert fald, at hun kan klare sig selv – og det må hun så i masser af tilfælde. Men jeg er enig med dig i, Janne, at en større fare truer Vesteuropas kvinder end den, de undslap i halvfjerdserne.

Jeg har for resten ikke talt helt sandt, for jeg har i mellemtiden fået øje på enkelte nulevende alfahanner, men det er spredt fægtning, og de er både så gamle og velbeslåede, at de er uopnåelige og stærkt på vej ud af systemet. De får ingen indflydelse på fremtiden, som de ikke allerede har haft. Asger Aamund er en af dem. Han undslap i sin tid og synes at være fuldkommen intakt, måske fordi hans firma gik globalt.

Med venlig hilsen

Emeritus

Posted: 15 april 2009 - 17:31 - Svar

Tak for den søde rose.

Du åbnede selv for troldspejlet, og det har moret mig at kigge ind i det – selv om det er splintret – alligevel, fornøjelsen har været gensidig.

Med venlig hilsen

Emeritus

Posted: 16 april 2009 - 09:44 - Svar

Vedr. ‘DK/EU AD 99800’
Man behøver vel ikke en hel DK eller EU nummerplade. Hvorfor ikke lade det lille felt stå frit og overlade det til en entreprenant skiltemaler for en billig penge at udfylde feltet i mere relativistisk retning. Så kan vi både få anbragt hamer&segl, hagekors, korancitater med halvmåne og kristne symboler efter sande tilhørsforhold.

Med venlig hilsen

Leave a Comment