19
apr
Seneste opdatering: 19/4-09 kl. 2202
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Probably and hopefully, but not necessarily. Democracy (or dictatorship) is not a destination that you arrive to, but an ongoing journey. During this journey, democracy can be strengthened, weakened, or lost.When these dear freedoms and rights have been won, it is easy to take them for granted. Will Sweden limit fundamental human rights? Yes, it could. There are many tragic examples. […]

Firstly, freedom of speech and religion is decisive for democratic processes and for respect of the integrity and freedom of the citizens.

Secondly, the state shall not govern religious institutions, and religious institutions should not rule the state. The church should be a prophet in society, but not its king. And the state should be everybody’s servant, but not the high priest of the church.

Thirdly, a strong civil society is crucial for democracy. There must be voluntary organizations which are independent from the state.

 Världen Idag, Sveriges Kristeligt Dagblad. Gå ikke glip af tre svenske netafstemninger.

Nulrede ører som værn mod tæskehold?

Vibeholmskolen i Ishøj var som nok bekendt i nyhederne i den forgangne uge:

En elev på Vibeholmskolen i Ishøj pudsede sin voksne storebror og dennes kammerat på sin lærer. […] To voksne mænd kom brasende ind og prøvede at finde læreren, som kort forinden havde haft en konflikt med den enes lillebror. “Jeg skal kraftedme bare smadre ham,” råbte den ene ifølge Folkeskolen.dk. […]

Ifølge deres tillidsmand, Morten Risager, er flere lærere begyndt at gå ad andre gange rundt på skolen for ikke at støde på de største elever. Folkeskolelærer truet af tæskehold

Gutmenschen kommer i flere former, og en af dem er disse her mikro-makrobiotiske, auralæsende ‘I feel your pain’-sværmere, som jeg altid har fundet komiske. Jeg er ikke helt sikker på om de stadig findes i større tal, eller om de hører en anden tid til. I hvert fald står dette feelgood-citat med kun lidt over et årti på bagen i et lidt rørende naivt skær:

På Vibeholmskolen i Ishøj kureres eksamensskræk og indlæringsproblemer med kinesiologi. Med ny-nulrede ører bliver der færre fejl i diktaten, mener Mette Pedersen. Hun er en af de folkeskolelærere, der bruger kinesiologi i undervisningen. – Mine elever syntes i begyndelsen, at det var lidt skørt. Men når jeg sagde: ‘Nu skal vi have diktat, men inden nulrer vi lige ørene lidt!’, så vidste en del af dem godt, at de profiterede af at gøre, som jeg sagde, siger Mette Pedersen. […]

Ved at mærke på musklernes spænding kan læreren lynhurtigt konstatere en ubalance ‘helt nede på celleplan’ og med et par lette tryk og strygninger på bryst og arm er den ude af verden […] Nulrede ører giver færre fejl [Politiken 12.6.1997]

“Frugt” er et feelgood-ord:

Ishøj: Vejlebroskolen, Vibeholmskolen og Strandgårdsskolen i Ishøj har fået tildelt en bid af den otte millioner kroner store forsøgspulje, som Fødevareministeriet har uddelt som et forsøg på at få mere frugt og grønt ind i skolerne. […] Gratis frugt til tre skoler i Ishøj [Dagbladet Roskilde 14.8.2007]

Sig ikke at man ikke har ‘prøvet med kærlighedens stærke arm’:

Skoleelever i Ishøj får belønning Ved at ‘spare’ på hærværket er eleverne på fem skoler i Ishøj Kommune ved København godt i gang med at belønne sig selv. Systemet i Ishøj er enkelt: Jo mindre hærværk, desto flere penge får elevrådet i sin pengekasse.[…] Mindre hærværk [Politiken 15.12.1991]

Ønsketænkning er en af de store hurdler vi er oppe imod (LFPC):

På Vibeholmskolen i Ishøj viste trivselsundersøgelsen en høj tilfredshed, så her handler det om at fastholde og blive bevidst om, hvad man gør godt. […]

Den er en af de skoler i kommunen, som scorer højest tilfredshed. 79 procent af medarbejderne er meget tilfredse eller tilfredse med trivslen […] Mere af det gode [Folkeskolen 30.5.2008]

“Hvorfor kaste brænde på bålet endnu en gang?” – bl. a. derfor:

Debatten om ytringsfriheden og ‘retten til at håne andres tro’ er afgået ved døden for mit vedkommende. Jeg ville gerne forklare modparten at deres formulering af problemet er spild af alles tid – der vil vedblive med at komme krænkelser, virkelige eller påtagede, så spørgsmålet de skulle stille sig burde være hvordan de vil leve med den kendsgerning. Men emnet er som bekendt så polariseret og følelsesladet at det er formålsløst at forsøge. Hvad man kan gøre, derimod, er at prøve at sætte ord på de stivnede debat-memer, der om ikke andet har en vis morbid underholdningsværdi. Én fremtrædende retorisk stil er den jeg kalder ‘appel til en kollektiv besindelse der aldrig kommer (eller kan komme, al den stund at der ikke er en instans der kan vedtage denne besindelse)’. En snørklet formulering, men fænomenet er velkendt, som i dette hyl af arrigskab fra en blogger (LFPC):

Okay, nu har jeg sgu fået NOK! Hver gang man håber på, at den sag bliver glemt, og at man oprigtigt ønsker at der ikke skabes mere had mellem muslimer og ikke-muslimer, sker sådan noget! Nok er fandeme da nok. Vi HAR forstået at der er ytringsfrihed i Danmark, så hvorfor genoptrykke de satans billeder igen igen IGEN? Hvorfor kaste brænde på bålet endnu en gang? Jeg tror ærlig talt ikke, at det har noget med ytringsfrihed at gøre længere, hvis det da nogensinde har haft noget med ytringsfrihed at gøre. Nu er man simpelthen bare flabet, og viser ingen respekt, selv om man så, at det var noget der sårede flere millioner muslimer. […] Muhammed tegninger igen igen

Japan på Langelinie

japan-032

Copenhagen Sakura Festival 2009


Hvert år når kirsebærtræerne er sprunget ud. Jeg holder af Japan, ikke bare fordi det er min mors fødeland, mit eget første rejsemål, landets skønhed, det forfinede køkken. Jeg er i det hele taget en halvjapaner. Et land hvor hidsighed er lig med  at tabe  ansigt. Man læser mine tanker……….

japan-044japan-008japan-046

japan-0171

japan-0381


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Fatima

Posted: 19 april 2009 - 20:12 - Svar

At du bruger mit indlæg om Hedegaards beskidte tricks i et indlæg, hvori du poster en video med en fra Hamas der snakker om zionisterne, er for mig uforståeligt. Hvad har de tegninger med din video at gøre? Der er krig, K-R-I-G mellem palæstinenserne og jøderne, og når man er i krig, har man til formål at sænke modparten. Du må være naiv, hvis du tror på, at zionisterne viser idyliske, søde, rare videoer om palæstinenserne og om at de ønsker frem med dem, til deres folk. Zionisterne er skam lige gode til at skabe had.

Jeg er glad for at du morer dig over mit indlæg. Grin du løs. At du åbenbart ønsker mere splittelse mellem øst og vest, er op til dig. Mit indlæg var skrevet, fordi at jeg havde fået nok af de tegninger. Det har DU åbenbart ikke.
Din titel til dit indlæg er også noget jeg kan more mig over. Det er virkelig en børnehaveklasses-tanke. “Jamen hun tog min dukke, så nu ødelægger jeg hendes”. Man burde jo ønske at den ene part tager det ene skridt og forbedrer forholdene, i stedet for at gøre dem endnu være. Men nå jo, du ønsker jo at der kastet flere brænde på bålet.

Vivian

Posted: 19 april 2009 - 21:12 - Svar

Er det den svenske anti-semitisme Andreas Malm tänker på?

Emeritus

Posted: 19 april 2009 - 21:14 - Svar

Til Fatima.
Vi tager ikke din ophidselse for gode varer, fordi du efter vor mening lader dig ophidse på et falsk grundlag og taber ansigt, fordi du ikke kan beherske din ophidselse, som er ubegribelig for os. Hvad kan en gammel, horebuk, der huggede hovedet af folk, som han ikke brød sig om betyde for dig så mange år efter. Vi forstår det ikke og vil blive ved med at drille dig og dine, fordi vi ved, du bliver rasende i stedet for klogere, uden at du har mindste grund til raseriet?

Hvorfor holder i arabere liv i en K-R-I-G med jøderne. Alle de jøder, jeg kender, er da skidesøde, hjælpsomme, morsomme og kloge. Mange af dem er meget klogere, end jeg er. Tænk på Einstein og Oppenheim og Bohr og alle de andre. Sådan nogle kloge folk har I ingen af, fordi i uden grund bliver aldeles rasende og vil slå fredelige folk ihjel i stedet for at blive klogere – ligesom jøderne, der er meget kloge. Jeg tror I tvinger dem til at forsvare sig, fordi der er så mange arabere i verden, der bliver rasende på dem og for ingenting i stedet for at blive klogere.

Med venlig hilsen

Robin_Shadowes

Posted: 19 april 2009 - 21:18 - Svar

Mycket klokt sagt, Emeritus! Tråkigt bara att mohammedanerna inte lyssnar på det örat.

Johansen

Posted: 19 april 2009 - 21:37 - Svar

Vel talt, Emeritus.

Respekt for islam = underkastelse.

steen

Posted: 19 april 2009 - 22:26 - Svar

Nu er du en skælm, Vivian 🙂

Emeritus

Posted: 19 april 2009 - 22:54 - Svar

Til Robin_Shadowes og Johansen.

Tak!

Med venlig hilsen.

Vivi Andersen

Posted: 20 april 2009 - 00:15 - Svar

Oh, at du kan nænne det, Emeritus !

At drille sprøde mennesker er ikke pænt gjort.

Og hvis nogen er sprøde er det muslimerne, specielt når f.eks. det de byder de vantro rammer dem selv.

Hvem kender ikke til den arabisk-islamiske verdens evner for at lave karikaturtegninger omhandlende Jøder.

Disse er virkelig ikke for sarte og sprøde sjæle !

Giv muslimerne af samme medicin og vupti går de bananas hele bundtet .

At de føler sig stødte og krænkede fordi gamle MO, en landevejsrøver, pædofil, morder bliver tegnet med en bombe i hovedbeklædningen kan ikke klares, fordi tegningen sender signaler om noget af det han foretog sig, at terroriserer og dræbe de, der ikke ville som han ville.

En gennemført led og amoralsk stodder som fik held med at oprette en menneskefjendsk dødsdyrkende kult.

Der findes ikke tydeligere beviser for sandheden i dette end ved at drage sammenligninger mellem MOs meritter og Jesus´.

Hvor MO dyrker hadet mellem mennesker, dyrker Jesus kærligheden.

MO repræsenterer Mørket og Jesus Lyset.

MO vil have hans muslimer skal hade dette jordeliv, Jesus vil at vi skal elske livet .

Fortsæt selv – listen er lang!

Thomas Bolding Hansen

Posted: 20 april 2009 - 00:31 - Svar

Selv når der er krig Fatima, så snakker man ikke om, eller har til hensigt at dræbe alle fjenderne, inklusive børn.

Det er jo Nazisme det der, og ikke engang en nazisme, man holder lav profil med og skjult for befolkningen.

Ja, netop derfor bliver tegningerne relevante, historien mellem jøder og muslimer startede i Medina, da Muhammad brugte dårlige undskyldninger for at røve, bestjæle, de jødiske stammer. Han, ville i ovenkøbet slå dem alle ihjel, men lykkedes kun med Qurayza.

intel

Posted: 20 april 2009 - 09:44 - Svar

“Vi HAR forstået at der er ytringsfrihed i Danmark, så hvorfor genoptrykke de satans billeder igen igen IGEN?”

Man har næppe forstået, at der er ytringsfrihed i vesten, når man opfordrer til, at man ikke gør brug af denne ytringsfrihed.

intel

Posted: 20 april 2009 - 09:45 - Svar

@ Fatima

At du undskylder opfordringer til drab på børn er afstumpet.

intel

Posted: 20 april 2009 - 09:46 - Svar

@ Fatima

Hvad kan Muhammed den gamle, horebuk, der huggede hovedet af folk, som han ikke brød sig om betyde for dig så mange år efter.

intel

Posted: 20 april 2009 - 09:55 - Svar

Interessant læserbrev om Muhammed som militant og relevansen af Kurt Westergaards tegning:

http://jp.dk/opinion/breve/article1666358.ece

Emeritus

Posted: 20 april 2009 - 12:45 - Svar

Kære Vivi Andersen.

Oh, Vivi, jeg kan nænne det, kan jeg. Jeg er fuldkommen hjerteløs. Jeg kan faktisk slet ikke n-æ-r-e mig.

Hvad du selv skriver, rammer glimrende.

En muslims femdobbelte underkastelse dagligt bl.a. – for den historiske skurk, MO, er en deprimerende og frastødende slaveskik at indtage og at føre op gennem historien. Når en religion på den måde bliver lov, i et ultimativt alt for Muhamed og Allah, ophører enhver selvstændig stillingtagen til liv og væren og Verdens tilstand. Rituel undertrykkelse fører til systematisk undertrykkelse, fordi det er denne lovreligions iboende konsekvens, hvad vi selvfølgelig gennemskuer og kan se folde sig ud i alle muslimske samfund. Fraværet af religiøs kritik fører til folkelig fordummelse, fanatisme og hjerneblæste selvmordsbombemænd og -kvinder. Hvor svært kan det være at forstå. Så svært, at muslimer nægter alt og fortsætter, som om intet er sket. På alle planer bedriver Islam dobbelte standarder, for det må Islam godt for Islam er altiid i K-R-I-G.

Lige nu har Verden tilsyneladende og kun farligt i det små pådraget sig farcen, Durban II, den med ytringsfriheden – og herhjemme har vi de satans imamer og flerkoneriet, som vi skal til at slås med oveni i første fase af den muslimsk-kriminelle street-jihad.

Som Abu Laban så rigtigt udtrykte det. ‘Det bliver en lang rejse’. Og det var ikke forsonligt ment. Udfaldet syntes givet på forhånd i hans optik. Han kunne lige så godt have brugt det berømte vikingeudsagn brugt mod den romerske konsul, der kom for at forhandle.

‘VAE VICTIS’. Hvilket er latin. På dansk: ‘VE DE OVERVUNDNE’.

Men det faldt aldrig den Laban ind at bruge en så direkte nordisk tilgang som at synge med ét næb. Næh, nej, han var jo muslim og imam, og det indebar altid udsagn med dobbelte standarder, så det, vi tror, han sagde, har han aldrig sagt og slet ikke på den måde.

Det er nok derfor, visse politikere på rådhuset og på Christiansborg har så let ved at komme i dialog med folk som ham.

Med venlig hilsen

Emeritus

Posted: 20 april 2009 - 13:02 - Svar

PS:
‘… Hvor svært kan det være at forstå. Så svært, at muslimer nægter alt og fortsætter, som om intet er sket. På alle planer bedriver Islam dobbelte standarder, for det må Islam godt for Islam er altiid i K-R-I-G…’

Når det er så svært for nogle arabere at forstå, hvad vi mener om deres uhyrligheder, kommer det garanteret af deres massive indoktrinering og det vidt udbredte fætter-kusine hejs, de dyrker med hinanden.

De har aldrig opdaget, at man skulle blive dummere af at bolle med kusinen, de bliver det bare.
Nobelpriser er af samme grund – og fordi arabere i deres religiøsitet bliver fordummet – slet ikke noget for dem.
Nobelpriser er for jøder, som har noget positivt at bidrage med – sammen med andre kloge folk, der også af gode grunde holder sig langt væk fra både blodskam og Islam.

Med venlig hilsen

Janne

Posted: 20 april 2009 - 17:47 - Svar

Fatima

Hvis du har fået nok af de tegninger, så lad være med at kigge på dem. De er her og de er en del af vores verden. Den dag de ikke er her mere eller ingen tegner dem, så har vi sharia regime og det ønsker vi vesterlændinge ikke. Tegningerne er ikke tegnet til eller for dig. Der er så meget andet der ikke er skabt til eller for dig. Og der er så meget andet der er værd at se på. Så se den anden vej. Ingen der ikke bekender sig til sharia skal overholde sharia love her i vores del af verden.

Jeg bryder mig ikke om boksning, så derfor ser jeg ikke boksekampe. Jeg bryder mig heller ikke om formel 1 løb, så det ser jeg heller ikke. Jeg kan nemlig vælge det fra lige som du kan vælge fra at købe tegninger af muhammed.

Janne

Posted: 20 april 2009 - 17:48 - Svar

Emeritus

Godt du ikke er emeritus på bloggen her. Du kommer godt nok ofte med 5 eller flere skarpe. :o)

Thomas Bolding Hansen

Posted: 20 april 2009 - 19:43 - Svar

Jeg elsker boksning, hvad er fysisk smerte? Well jeg må indrømme, at der stor forskel på individuelle menneskers smertetærskel, og når kvinder ikke bryder sig om boksning, hænger det nok sammen med at deres hud kan være op til ti gange så sensitiv som mænds.
Men vi mænd mærker ikke nødvendigvis en skid, jeg har selv bokset med en brækket hånd, uden at ane den var brækket, og spillet fodbold med en brækket tå, uden at tro det var specielt slemt.

Ikke fordi Rocky filmene er specielt virkelighedstro, men den her speech er dybere, end man skulle forvente af en Sylvester:

“The world ain’t all sunshine and rainbows. It’s a very mean and nasty place and I don’t care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain’t about how hard ya hit. It’s about how hard you can get it and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done! Now if you know what you’re worth then go out and get what you’re worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain’t where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain’t you! You’re better than that!”.

steen

Posted: 20 april 2009 - 19:47 - Svar

boksning – det gør jeg faktisk også, hvis det er på et teknisk højt niveau. Jeg plejede at veje 67.5 kilo, netop Kalules vægtklasse, hvis nogen husker ham. Jeg traf ham af og til i Øbro Hallens dampbad, når jeg fik mit ugentlige bad med fodboldklubben. Det var min hemmelige drøm at bokse med hans stil, dog nok med en stærkere kæbe. Den drøm har været hemmelig indtil nu, så det er godt nok nogle år. Og bokser blev jeg aldrig, selvom jeg stadig er overbevist om, at jeg ville være et mega talent 🙂

Tildist gjorde Sugar Ray det færdigt med ham, en sorgens dag for boksekunsten. Det er skønheden, der tæller, jeg har ikke megen sans for de der masseslagsmål nogle sender fra England af og til. Har du nogrnsinde læst Camus´referat af en boksekamp i Algier ? Den beskriver også det helt særlige publikum – jeg kan ikke lige huske hvad essayet hedder. Den lille sarte Joyce Caroll Oates er også vild med boksning, desværre har jeg aldrig læst en bog af hende.

Casper | Borgerlig bums

Posted: 20 april 2009 - 23:22 - Svar

Angående ytringsfrihed: Man har vel lov at kritisere Muhammed-tegningen, lige så vel som man har lov til at kritisere Muhammed. Jeg har dog intet håb om at “den sag bliver glemt”, som skribenten tror.

Motivet for at genoptrykke tegningen har vel været følgende: vise at man ikke bøjer sig, PR til Trykkefrihedsselskabet og penge til selskabet.

Jeg forstår ikke at ingen journalister har gjort regnestykket: 1000 reproduktioner à 250 dollars = 1,4 millioner kroner. Hvad skal Trykkefrihedsselskabet bruge alle de gode penge til? Det er i forvejen temmelig dyrt at deltage i de forskellige foredrag (typisk 100 kr.) og medlemskab koster 400 kr. (halv pris for studerende/pensionister).

Jeg er ikke medlem, og måske er jeg lidt mistænksom, men det har man vel lov til?

LFPC

Posted: 20 april 2009 - 23:27 - Svar

Pengene går mig bekendt til det nystartede International Free Press Society, som altså dels skal op at køre, dels foregår i større regi. Steen må korrigere mig hvis dette er misforstået.

Emeritus

Posted: 21 april 2009 - 11:37 - Svar

Kære Janne.

Jeg er glad for, at du sætter pris på min poesi og ikke lider af tendenser til den form for aldersdiskrimination, man ser i erhvervslivet, hvor man som ingenting kan frasortere mennesker før tiden til pensionering reelt er kommet.

Dybest set siger jeg jo kun, hvad enhver allerede har fundet ud af. Hvis jeg er heldig i form af den specielle distraktion, der ligner professorens, når han pludselig opdager, at han egentlig længe har vidst, at hans snørebånd da vist må være gået op.

På tilsvarende måde som du sætter jeg på disse kvalitetsblogge pris på andre for deres eminente evne til gang på gang at grave faktuelle statistikker og vigtige oplysninger og bortgemte sager frem og dele dem med os.

Med venlig hilsen

Leave a Comment