25
maj
Seneste opdatering: 25/5-09 kl. 2200
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Jo, jo, vrede autonome og etnikere har jo længe været fast nyhedsstof, men jeg taler om europæere der er vrede fordi de oplever deres egne værdier som truede, og politikerne som apatiske.  Noget jeg ofte har efterlyst. Jeg har i skrivende stund ingen som helst anelse om hvem de protesterende briter er eller repræsenterer. De kunne godt vise sig at repræsentere i sig selv tvivlsomme tendenser, og er måske slet ikke nogen jeg ville associeres med.

Men det er ikke det væsentlige her og nu. En genassertivisering af europæiske værdier vindes ikke ved gadeoptøjer alligevel. Det drejer sig om at få fornægtelsen og berøringsangsten ryddet af bordet, og få virkeligheden på den politiske dagsorden i samtlige partier (OK, vi må herhjemme nok på forhånd afskrive Enhedslisten og de Radikale). Ikke om at give Dansk Folkeparti et flertal. I dette perspektiv finder jeg de seneste dages nationalt sindede begivenheder i Storbritannien og Grækenland positive, hvis de vel at mærke er et forskælv for en mere udbredt, og parlamentarisk orienteret, vrede. På samme måde som landsbytosserne i Fremskridtspartiet ikke kunne bruges til ret meget i sig selv, men sagde ting som ikke ret mange turde sige dengang – netop fordi de var landsbytosser (LFPC).

Nine people have been arrested after hundreds of anti-Islamist protesters clashed with police yesterday.

The streets of Luton descended into violence after demonstrators, many hiding their faces behind balaclavas, brandished England flags and chanted at officers.

A group called March for England was said to have organised the rally as a peaceful protest against Muslim extremists. They were joined by a local group United People of Luton.[…] Nine arrested after masked mob’s march against Muslim extremists turns violent

Vackert väder

sverige-iii-038

Idealism och realism
Nu är jag led vid tidens schism
emellan jord och stjärnor.
Vår idealism och realism,
de klyva våra hjärnor.

Det ljugs, när porträtterat grus
får namn av konst och fägring.
En syn, som svävar skön och ljus
i skyn, är sann som hägring.

Men strunt är strunt och snus är snus,
om ock i gyllne dosor,
och rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor.  (Gustav Fröding)

sverige-iii-021

sverige-017


sverige-ii-016

fotos Snaphanen


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Robin_Shadowes

Posted: 25 maj 2009 - 22:04 - Svar

Är fotona från Värmland? Gissar på det eftersom Fröding kom därifrån precis som Lagerlöf och några till.

steen

Posted: 25 maj 2009 - 22:44 - Svar

@ Robin : njoh………………………..men underbart änddå.

Conservative Swede

Posted: 26 maj 2009 - 00:08 - Svar

Tack för den! Fröding är helt underbar.

Conservative Swede

Posted: 26 maj 2009 - 02:19 - Svar

Robin,

Fotona förefaller vara från Halland.

Casper | Borgerlig bums

Posted: 26 maj 2009 - 06:51 - Svar

O, den lange, lange E4 🙂

Men, Steen, du må rejse lidt mere til Norrland også. Der ligger meget og venter.

Janne

Posted: 26 maj 2009 - 07:36 - Svar

Fra billederne fra England kan det konstateres at det er unge vestlige mænd der demonstrerer mod islamisme. Det er et godt tegn. Det kan også konstateres at de langkjortlede mænd med grønne flag desværre ikke befinder sig i samme anti-islamist demonstration.

polinos

Posted: 26 maj 2009 - 08:06 - Svar

-> LFPC
Som dig er jeg lidt loren ved, HVEM det egentlig er, der demonstrerer. Der er næppe ret mange, der læser denne blog, der har meget til overs for fascister af nogen art – hverken “de grønne”, “de sorte” eller “de brune” af slagsen.
Men symptomerne på, at folk er ved at få nok af kulturberigende terror – ikke mindst den hverdagslige af slagsen – bliver stadig flere over hele Europa. I Nordsverige, i Grækenland, i Italien, i Danmark (hvor man oven i købet har set en demonstration MOD de irakiske kirkebesættelser) og altså også i det dhimmificerede England.
Det MÅTTE jo også komme. Ophobningen af dårlige personlige erfaringer med kulturberigelsen koblet med den kulturelle og politiske elites stadig mere trætte, skingre og uoverbevisende udskamning af det modvillige folk er formentlig mange steder tæt på et mætningspunkt. Det interessante er, om der så sker et faseskifte, at vi træder fra én tilstand ind i en helt anden på ganske kort tid, som når kogende vand skifter fra flydende til dampform.
Det, der kan få gryden i kog og for alvor befordre faseskiftet, er formentlig den økonomiske krise, som vi slet ikke har set bunden af endnu. Viser det sig, at vor elite slet ikke har styr på den, vil den miste den sidste rest af legitimitet, og folk – i alt fald i Europa – vil være tvunget til at falde tilbage på sidste forsvarslinje, nemlig nationen.
Nationen er blevet udhulet af internationalisme, globalisme, kommercialisme, multikultur, antikolonialisme og postmoderne relativisme, men den er trods alt stadig fundamentet under de fleste europæeres daglige liv. I en krisesituation, der afslører de anti-nationale kræfters hulhed, kynisme og egoisme, er der ikke andet at støtte sig til.
I en sådan situation vil illoyalitet – fra elitens eller fra indvandrede mindretals side – over for nationen blive betragtet som en form for forræderi. Og så kan alt ske. Forhåbentlig i form af en art besindelse på det nationales og de vestlige værdiers betydning. Men i værste fald i form af uartikulerede udbrud af vold.
At vi er kommet dertil, hvor der – som Enzensberger engang skrev – er “udsigt til borgerkrigen” , kan vi takke vores elite for. Forstår den ikke de kræfter, der nu kommer i spil, vil den blive fejet væk af historiens udvikling, når faseskiftet sker.
Det er ikke sikkert, det bliver sjovt. Men det kan jo også være, at eliten – som i Danmark og Italien og selv i det slatne Spanien – læser skriften på væggen, og begynder at lægge kursen om.
De seneste, uartikulerede reaktioner i Grækenland, Sverige og England viser, hvad der er på spil, og hvad der kan ske. Ud fra den betragtning – at der er tale om varselsskud – er det noget positivt. Lytter eliten ikke… well… så kan det blive slemt.

Ulla Lauridsen

Posted: 26 maj 2009 - 08:12 - Svar

Ja, jeg er også ret bange for, hvad der kan ske i England. De har ikke et civiliseret, kritisk alternativ til de etablerede partier, de har kun BNP, og de er ikke sjove. Og så har de – med al respekt – en middelklasse, der for en dels vedkommende snobber nedad.

Peter Buch

Posted: 26 maj 2009 - 08:36 - Svar

Hvorfor bruge ordet og begrebet “elite” om nogle styrende og meningsdannere hvis afsporede teoretiske fundament (multikulturalisme, kultures relativering ad adsurdum) og førte praksis, ( reel fri indvandring, ophold trods domme mod dette), har givet individer og samfund en efter min og flere andres opfattelse ganske gal overordnet kurs?

Elite bør retteligt – efter min opfattelse- men hvorfor dog ikke rette opmærksomheden mere mod indholdet end betegnelsen, der som jeg har forsøgt at vise ovenfor kan være aldeles misvisende – kunne benyttes om mennesker hvis indsats i større omfang giver individer og samfund et bredt funderet teoretisk fundament og i praksis udfører gerninger, der minimerer for eksempel finanskrisers påvirkning.

dana

Posted: 26 maj 2009 - 08:38 - Svar

“I en sådan situation vil illoyalitet – fra elitens eller fra indvandrede mindretals side – over for nationen blive betragtet som en form for forræderi.”

Det er jo netop problemet. Vesten har voksende befolkningsgrupper, der ikke er loyale overfor de samfund, de har valgt at bosætte sig i.

Janne

Posted: 26 maj 2009 - 08:47 - Svar

Polinos

Selvfølgelig skal der tages hensyn til hvem det er der demonstrerer mod islamisme. Desværre er der brodne kar imellem dem der gør det, men alligevel er det godt at se at der faktisk er nogen der tager klart afstand fra islamisme. Modsat er venstrefløjen nu lammet som aldrig før. Vi så det skåret ud i pap da Villy Søvndal (ikke overraskende) trak sin lovning på en anti-mørkemænd demonstration tilbage. Det er da påfaldende at det netop er humanisternes højborg venstrefløjen der nu er så tavse og handlingslammede. Venstrefløjens vattethed er fatal. Og den er grum.

Enkefru Madsen

Posted: 26 maj 2009 - 11:41 - Svar

Hvis de var kloge, så ville de følge venstrefløjens demonstrationsmønster. Få sig nogle ‘bedstefædre imod politivold’, påstå det var en fredelig demonstration – og benægte ansvar når volden bryder ud. De muslimske ekstremister gik over stregen i Luton, og selv Gordon Brown fordømte dem. Man kan kun gå så langt, før folk eksploderer.

Duffman

Posted: 26 maj 2009 - 14:38 - Svar

Carsten Jensen är som en Dansk version av “Kapten Stofil” med eterindränkt snusnäsduk…
En alltigenom sorglig figur.

bennyguldfot

Posted: 26 maj 2009 - 15:51 - Svar

Dan-mark nej tak

Thomas Bolding Hansen

Posted: 26 maj 2009 - 16:01 - Svar

Steen, meget OT. Hvis man skal have et kamera, der kan tage gode naturbilleder uden at blive rippet og flået, hvilke kameraer kan så anbefales?

bennyguldfot

Posted: 26 maj 2009 - 16:51 - Svar

Vi får tacka danskarna för Halland, för tack vare danskarnas världsberömda feghet kan man semestra i Halland utan att träffa på sinnessvaga alkoholister med talsvårigheter dvs danskar..
Vi får tacka för den bästa delen av danmark..
Vi borde resa en megamoske så vi kan tacka gud för skatteåterbäringen och danmarks benägenhet att ta till harvärjan.
Märkligt att ett så ynkligt folkslag är så krigstokiga.

JensH

Posted: 26 maj 2009 - 17:13 - Svar

@Steen

Ifølge TV2.dk “jagter Svenskerne danske boliger”, da bolig-priserne er raslet ned, og 272 svenskere og andre nationaliteter har fundet vej over sundet fra Skåne til hovedstads-regionen:

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-22601660.html

Ifølge analysechef for Øresundsbroen Britt Andresen viser det, at boligpriserne er en styrende faktor for, hvor man vælger at bosætte sig. Det har hun sikekrt ret i et langt stykke hen ad vejen. Men nu er prisen vel ikke det eneste udslagsgivende parameter når der skal vælges bolig. Fohold som eksempelvis beliggenhed, omgivelser og forhold i kvarteret generelt spiller da ogå en rolle. eller hur??

Under alle omstændigheder lyder det argument lidt mærkeligt i mine øren. Allerede før finanskrisen var boligpriserne i Skåne lavere end i Københavns-området, og nu er det ikke sådan, at Svenske boligmarkedet er gået ram forbi i forbindelse med finanskrisen. Faktisk “rekordrasar” Svensk økonomi i 2009, hvor man nu regner med en nedgang på 4 procent i BNP, hvilket er det værste siden 1940’erne:

http://nyhetskanalen.se/1.1015548/2009/05/26/sveriges_ekonomi_rekordra sar

Påvirker denne rekordnedgang i Svensk økonomi ikke boligmarkedet hinsidan??

Samtidig viser den seneste meningsmåling fra Sverige, at SverigesDemokraterne ville blive ‘tungen på vægtskålen’, hvis der var Riksdagsvalg imorgen:

http://nyhetskanalen.se/1.1015721/2009/05/26/matning_ger_sd_vagmastarr oll

Men skulle det blive virkelighed ville det jo nok alligevel være en 10-15 år for sent.

steen

Posted: 26 maj 2009 - 19:46 - Svar

@ Thomas – jeg bruger pt. dette, det kan alt undtagen levere en prof flash.

http://www.dpreview.com/news/0607/06071904panasoniclx2.asp

det kan vist fåes online helt ned til 3200. Der er kommet en 3 ´er for nylig.

Vi er kun meget sporadisk online via en mobiltelefon.

Robin_Shadowes

Posted: 26 maj 2009 - 21:53 - Svar

“Vi får tacka danskarna för Halland, för tack vare danskarnas världsberömda feghet kan man semestra i Halland utan att träffa på sinnessvaga alkoholister med talsvårigheter dvs danskar..
Vi får tacka för den bästa delen av danmark..
Vi borde resa en megamoske så vi kan tacka gud för skatteåterbäringen och danmarks benägenhet att ta till harvärjan.
Märkligt att ett så ynkligt folkslag är så krigstokiga.”

Jag hoppas innerligt att du inte kommer från något av dom tre landskap som fordom kallades för Skåneland. För i så fall skäms jag för att dela samma jord och andas samma luft som en sådan som du. Visst fanns det en del danska herremän som också behandlade oss illa, vi talar ju faktiskt om flera århundraden här, så jag tänker inte bara vitvaska den delen av historien. Men trots allt är det i huvudsak svenskarna som har behandlat skånelänningarna illa. Det var svenskarna som hade fäblessen att praktisera pålspetsning av tillfångatagna snapphanar. Trots att det gått mer än 300 år så glömmer vi aldrig denna illgärning. Jag tycker ni kan bygga om Globen till en supermoské istället. Denna sorts byggnad skulle definitivt göra sig mycket bättre uppe i den kalifatiska hufvudstaden. Sedan kan ni ju, oavsett om ni är vänster-dhimmis eller rättroende mohammedaner njuta av islam fullt upp med sharia och hela paketet. Sedan får väl en folkomröstning avgöra om vi skall bilda egen mini-nation eller ansluta oss tillbaka till Danmark. I vilket fall som helst så har vi alla fall att se fram emot att leva i ett fritt demokratiskt samhälle, till skillnad från er som antingen kommer bli kommunistiskt alternativt muslimskt. Knappast vare sig fritt eller demokratiskt vad det än blir av de två. Vad är det för skatteåterbäring du suktar efter? Är det månne jizyan?

Tack för dom natursköna bilderna. Kunde inte läsa på skyltarna tyvärr så jag gissade på Värmland eftersom du citerade Fröding. Mina glasögon är 15 år gamla men förhoppningsvis kommer jag få råd att köpa nya senare i sommar.

Leave a Comment