7
jun
Seneste opdatering: 8/6-09 kl. 1544
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

med største fremgang på 8.5 %, en fordobling af stemmetallet. SF med den næststørste. Usædvanlig stor valgdeltagelse – næsten 60 %.

screenshot0011

Socialdemokraternes begejstring kendte ingen ende. De er gået rekordagtige 11.1 % tilbage, men Thorning var lige så glad og kvidrende som efter nederlaget i 2007. Margrethe Vestager tog lussingen mindre stiligt. Agressiv og kamplysten talte hun kulsort, hver gang DR gav hende taletid.  VKO går samlet  11 % frem og Morten Messerschmidt nærmest fordoblede DF partiet ene mand. Endvidere kan venstrefløjen kan skyde en hvid pil efter en større grundlovsrevision, der vil udgrænse  monarkiet og indskrive menneskerettighederne, vejrudsigten, den globale retfærdighed og cirklens kvadratur i Grundloven. Line Barfoed og Margrethe Auken har forklaret så udmærket, hvad det nærmere gik ud på, og de er not amused. Det er vi til gengæld. Man afskaffer ikke verdens ældste kongehus, basta! Ikke engang det noget yngre i Sverige, hvor der har været Riksdagsflertal flertal for det i generationer. De tør ikke for folket. Foghs sidste “Laudrup-finte” gav forsinket katte-pote: Se til venstre, aflevér til højre. (Morten Uhrskov uddyber synspunktet på sin blog idag)

“Og så tilbage til virkeligheden”

Pia Kjærsgaard efter at DR klipper 30 billedsekunder ud af hendes partiledertale, for at besøge Socialdemokraterne, lige efter at Thorning og Dan Jørgensen havde talt alenlangt og uforstyrret på kanalen.

I Sverige kom  fildelerne i Piratpartiet  ind med over 7 %. Svenska Dagbladet har en en løbende opdateret svensk grafik her. SD har pt. 3.3 % af stemmerne lig med nul mandater, i Skåne Län er det dog det fjerde største parti med 7.7 %.  Bladet meddeler at valget har gavnet “Europas ekstrem- og populistpartier“. Sjovt nok kalder ingen svensk journalist Piratpartiet for populister. I Sverige stemte kun 44 % . I følge Expressen kan man takke storbyerne, ikke utænkeligt også deres høje indvandrerandel, for at Sverigedemokraterna ikke kom ind:

Ett tag såg det riktigt dystert ut. Sverigedemokraterna var uppe och nosade på fyraprocentssprärren och junilistan såg ut att bli kvar i EU-parlamentet. Men det var innan storstadsbornas röster hade räknats. Nu ser man hur Sd tappar decimal för decimal. Tack för det, nollåttor!  (08= Stockholm)

screenshot0031

Den samlede fordeling i Europa Parlamentet ser nu således ud. Den borgerlige kritik markant styrket.

Demokratiets festdag?

Et parlament  man ønsker flyttet fra Bryssel og Strasbourg til Wandsbeck og Pommern, og en grundlovsændring man er imod, men som er et led i et taskenspilleri, man er for? Fest og fest. Jeg trøstede mig med en dyrlægens natmad hos mine foretrukne kinesere, og med at jeg endnu aldrig har valgt sofaen, skønt det næppe har været tættere på. Lidt har også ret.

valg-017

På Rådhuspladsen havde Socialdemokraterne en vognpark af kampagnebusser og røde roser. Deres kandidat, Dan, ligner grangiveligt en popsanger fra da Otto Brandenburg var ung. Her i bydelen stemte 65 %  rødt i 2007, lægger man Ny Alliance og Radikale oveni, når man 85 %, så her man er på fornavn med  sine kandidater. “Søren og Margrethe”, siger vi indforstået. Svarer nogen “Søren hvem?”, er de femte kolonne eller jyder og nærmest selv ude om det. I Sverige havde Mona Sahlin denne grund til at stemme på SAP: “Därför att det är ett bra parti som har ett bra politiskt program“, så er det alligevel  ikke idag, at verden går under, og så går de ind for retfærdighed, det skal man ikke kimse af.

I Sverige, business as usual

Lidt à la valg i Moldavien eller Hviderusland:

Under natten misshandlades två ungdomspolitiker grovt av ett gäng vänsterextremister, som använde sig av knogjärn och sedan sparkade på de liggande ungdomarna. Tyvärr är nattens händelse symbolisk för denna valrörelse. Genom hela valrörelsen har Ung Vänster och andra vänsterorganisationer utmärkt sig genom ett organiserat, frekvent och grovt våld riktat mot sverigedemokrater.

Blodig avslutning på valrörelse, Hvis svensk presse overhovedet omtaler det, er der så mange mishandlinger at vælge  imellem, at det er en nål i en høstak. Update: Två personer gripna för misshandeln av Sverigedemokraternas pressekreterare.

It came from the south

Jeg har ingen rigtig føling med situationen i USA vis-a-vis mexificering og illegal indvandring sydfra, og jeg kan derfor heller ikke helt sætte mig ind i de tydeligvis helt reelle problemer denne medfører i form af kriminalitet og belastning af politi og andre myndigheder, men det er interessant at parallellisere med vores situation her i Europa med kriminalitet og demografiske forskydninger forårsaget af muslimske indvandrergrupper. På mange måder er der jo store ligheder, hvor faldende fødselstal hos den oprindelige befolkning og en ustoppelig indsivning og højere fødselstal hos fattige tredjeverdensborgere uvægerligt vil føre til store ændringer i dette århundrede.

Men der er selvfølgelig en afgørende forskel: Latinoerne medbringer måske tilsvarende førmoderne æresbegreber og iltre temperamenter, men hvad de ikke har i bagagen er en herrefolksideologi forklædt som religion der driver værket. Derfor er jeg også tilbøjelig til at tro på denne skribents optimisme med hensyn til assimilering på længere sigt. Havde det været en af vores apologeter ville han ikke have nævnt den religiøse legitimering med ét ord, og hans troværdighed ville have været lig nul i mine øjne. Pajamas Media er for øvrigt en konservativ site (LFPC).

[…] Some people seem to be holding out hope that they can turn back the tide, and that more aggressive immigration crackdowns can return the United States to what it was fifty years ago.

Sorry, folks. No such luck. Ready or not, and like it or not, the country’s demographics will continue to change. And whether the tipping point comes in 2042, or 2050, or 2055 is irrelevant. These Census projections were always based on those who were already here as opposed to those expected to arrive in the coming decades. So unless we have a mass exodus of millions of people with no one coming to replace them, there is not much anyone can do to alter the nation’s destiny.

No worries. Yes, America is becoming more Latinized. But at the same time, Latinos are becoming more Americanized. As was the case of earlier waves of immigrants from Germany, Italy, Ireland and other countries, over one or two generations, Latinos will learn English, adopt American values, and take their place in the mainstream. And with their optimism, family values, and work ethic, they are – far from being a threat to the country – likely to be one of its most valuable assets.  Ruben Navarette jr.: It’s the Demographics, Stupid

»Talentløse perler?«

Først fik de hjemløse deres talerør, Hus Forbi. Nu er det asylansøgernes tur. I går lancerede Asyl Dialog Tanken første nummer af VisAvis – en gadeavis lavet af og med asylansøgere. I Danmark portrætteres asylansøgere i medierne ofte som ofre uden talent, evner eller muligheder. Et billede som i høj grad er med til inddele samfundet i to grupper: ‘os’ og ‘dem’. Megafon for asylansøgereVisavis.dk

Integrationen af indvandrere og flygtninge fra fjerne lande har så meget rygvind, at vi bør skynde os at åbne portene og tage imod nogle flere, mener forfatteren Hans Larsen. Hit med perlerne

To gange stærk vinkling og abstraktion fra virkeligheden, hvor det er svært at se forskel på Information og Berlingske. DREAM har lige regnet ud, at hver indvandrer og efterkommer fra “mindre udviklede lande” i basisudgifter koster os 29.000 om året. (Det er minus et over- sygehus- og fængselsforbrug, nedbrændte børnehaver, svie og smerte og alt det løse.) Altså godt 2 mio. pr. næse på 70 år, absolut lavt sat. Og så taler vi endda slet ikke om, at landet segregeres og fragmenteres i uoverskuelig fremtid, med det Balkan, der kan følge af det. Invandringens pris: En Øresundsbro om året, scroll lidt.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Buch

Posted: 7 juni 2009 - 13:08 - Svar

Steen du fandt vel frem til:
The wayback machine: en ting der gemmer mængder, jeg ved ikke hvad det hedder hvis tingen har et navn på dansk, det er i hvert fald det den gør-

http://www.archive.org/web/web.php

steen

Posted: 7 juni 2009 - 13:11 - Svar

Jo, tak – gemmer og udforsker. Men den gav mig ikke Petra Åkesson, da jeg ikke havde noget link. (Det kom dog senere)

Peter Buch

Posted: 7 juni 2009 - 13:23 - Svar

Maskinen er heller ikke perfekt. Jeg så lidt på siderne man kan gå til, dels brokker nogen sig over det ene og det andet ikke er at finde, dels skal “firmaet” slette ting folk vil have fjernet. Det er noget der lige skal bruges lidt tid på for at finde den eller de bedste metoder, til at få det frem man gerne vil finde. Hurtigst.

Tonny

Posted: 7 juni 2009 - 14:49 - Svar

Suprise, suprise! Sjovt nok så arbejder registraten for asylavisens hjemmeside,Sylvester Roepstorff, for DR…

Thomas Bolding Hansen

Posted: 7 juni 2009 - 18:13 - Svar

29.000 kroner, og ja plus fængsel og integration, sundhedsomkostninger osv.

Og så mangler der et vigtigt element i regnestykket stadigvæk – nemlig de indirekte udgifter i form af danskere som er blevet skubbet på førtidspension og efterløn, i et desperat forsøg på at skabe mindre arbejdsløshed.

Thomas Bolding Hansen

Posted: 7 juni 2009 - 18:22 - Svar

Og udgifterne til offentlig orden og sikkerhed er steget siden 1970 – fra panserbasse følger andefamilie over gaden tiden – fra 1,455 milliarder til 18,058 milliarder i 2008. Eller 12,4 gange. Men det er dog mindstedelen af stigningen, som er mest markant i sociale ydelser, og mindre end den samlede stigning i offentligt forbrug på over 15 gange siden 1970.

Peter Buch

Posted: 7 juni 2009 - 19:45 - Svar

Tysk kommentar fra pi-news:
In Deutschland wählt man lieber Grüne Ökofaschisten und Kommunisten statt demokratisch Rechts zu wählen….Dieses Volk verdient was es wählt : Islamisierung Deutschlands.

Peter Buch

Posted: 7 juni 2009 - 19:47 - Svar

Nogle vælges andre går, nogle arbejder med noget helt andet:
http://www.guardian.co.uk/uk/2009/jun/05/afghan-gang-pizza-takeaways

Peter Buch

Posted: 7 juni 2009 - 19:58 - Svar

BBC news kl 19:51:
UK Independence Party leader Nigel Farage hopes his share of the vote, which was 16% in 2004, will “push up towards 20%” tonight. But he fears that the way ballot papers were folded will have hurt UKIP more than other parties.

JensH

Posted: 7 juni 2009 - 21:28 - Svar

@Steen

Jeg sidder og ser valgudsendelse SVT2, og der tog de en rundtur til deres korrespondenter i de forskellige EU-lande for at høre om valget i disse lande. Jeg skal love for at både disse ekorrespondenter og i studiet i Stockholm er de dybt bekynrede over den fremgang de “främlingsfientliga partier” har fået rundt omkring i Europa. Ja, faktisk ligger SD ifølge SVT lige på vippen til at komme ind i EP., (det gør SD nu ikke, så de behøver ikke yage valium på SVT).

Det der vistnok specielt bekynrer dem er, at tidligere har repræsentation i EP for disse “främlingsfientliga partier” været forløber til deres entre i de natioanle parlamenter, bl.a. fordi de via deres EP-repræsentation får en masse penge de så bruger til deres nationale kampagner, (de nævnte bl.a. Vlaams Belang). Jeg tror ikke det er nemt at være Svensk jornalist på en aften som denne 🙂

steen

Posted: 7 juni 2009 - 21:38 - Svar

Ka desværre ikke se svensk tv pt, men jeg tror det gerne. Jeg ser det når det kommer på you tube. Kan intet finde om SD på svenske medier – de ligger under øvrige.

Victor

Posted: 7 juni 2009 - 22:01 - Svar

Peter – du kan godt bande over die Linke. Men et faktum er, at det er det eneste parti i Tyskland, som afviser Lissabon-traktaten.

Jeg har lige været i Tyskland et par dage og haft lejlighed til at diskutere EU valget med folk fra SPD, de Grønne og CDU.

CDU og de grønne først – begge partier er ikke alene fuldblods føderalister. De kunne heller ikke se noget problem i, at op mod 80 pct af vælgerne har stemt for en politik – og så får påduttet en anden. De har også begge denne ulyksalige tyske hang til at mene, at de kan tromle de mindre stater….og at vi skal finde os i det. (Det er vel den prøjsiske DNA).

Når det så gælder CDU – den helt store perlerække kom til Tyskland under Kohl. Samtidig åbnede det parti, sammen med FDP, også dørene på vid gab for de såkaldte “russland-deutschen” – altså russere med tyske aner. Dën gruppe er mindst lige så blodtørstig som libaneserne og fylder rigtigt godt op i de tyske fængsler.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,298564,00.html

De seneste år har Merkel – de fact – heller ikke gjort ret meget for at få bremset tilstrømningen af familiesammenførte og asylsøgere. (Mit gæt er, at CDU/CSUs magtbasis er kirkene – og at de kristelige ikke vil lægge sig ud med en anden gruppe af abrahams sønner).

Og så – som dansker (lige nu er partitilhørsforholdet lige gyldigt). De eneste, som opbyder bare en smule respekt for de små stater og for København-Bonn-erklæringerne er faktisk socialdemokraterne. Hvis man læser “Ausser Dienst: Eine Bilanz” af Helmut Schmidt, tidligere kansler, er han sgu en af de få tyskere, som har forstået hvorfor danskerne ikke stoler på vores sydlige naboer.

Robin_Shadowes

Posted: 7 juni 2009 - 22:18 - Svar

Det verkar som Sverige fortsätter mot undergången i ren warp speed. Frågan är nu bara om det har varit rent spel eller inte. Övriga Europa säger nej till mångkultur och islam men Sverige skall tydligen bli ett kalifat, det har tydligen eliten gett sig fan på.

JensH

Posted: 7 juni 2009 - 22:26 - Svar

@Steen

“Kan intet finde om SD på svenske medier – de ligger under øvrige”

Ja, de liggger under øvrige, og sidst jeg så på SVT havde ‘Øvrige’ vistnok 5,3 procent af stemmerne, men ‘Øvrige’ inkluderer også gudrun schymans Feministisk Initiativ. Hende havde SVT i studiet for et interview, men altså ikke Jimmy Åkesson fra SD, (surprise, surprise).

Iøvrigt, der er også EP-valgaften på BBCWorld, og hovedfokus er selvfølgelig på UK, men de har også ind imellem en opdatering på resultaterne fra de øvrige EU-lande, herunder Danmark, og DF bliver konsekvent omtalt som “far right”. Så Morten Messerschmidt må nok indstille sig på, at han ikke længere kan få ndrejsetilladelse til UK 🙂

Peter Buch

Posted: 7 juni 2009 - 23:35 - Svar

Stockholm mangler kommunen altså, SD står til 3.3 %.

Peter Buch

Posted: 7 juni 2009 - 23:37 - Svar

dana

Posted: 7 juni 2009 - 23:47 - Svar

Den svenske demokratiske debat ville have godt af, at SD kom ind.

Peter Buch

Posted: 7 juni 2009 - 23:54 - Svar

Dansk resultat klar.

steen

Posted: 8 juni 2009 - 00:02 - Svar

sjovt nok har jeg ikke set en svensk journalist kalde piratpartiet for “populister” – hvis ikke de er ? – nå, men de er jo bare unge leftifst med en IT sag, så kan de jo ikke være populister 🙁 selv Kalla Anka partiet – det hvis det bare var multikulturelt nok – ville ikke være populister.

Omvendt: selv den mest saglige multikultur kritik, er højreorienteret og populistisk. Det kan man da kalde en journalistik, sproglig totalsejr, om noget.

Det er nok også derfor svenske journalist aldrig behandler de helt tunge islamkritikere i deres aviser – Ibn Warraq, Andrew Bostom, Daniel Pipes, Bat Ye Or for eksempel. Eller Wafa Sultan, der meget snart kommer til København. Ville se lidt FOR idiotisk ud, at kalde dem populister. Meget nemmere helt at lade som om, de ikke eksisterer. Den taktik er gennemsigtig som glas.

Peter Buch

Posted: 8 juni 2009 - 00:10 - Svar

Ja, de svenskere.
Malta med 400.00 indbyggere har 5 mandater i EP.
Danmark med 5.3 mill. har 13 mandater i EP.
???
Mindretals / fåtals hvad hedder det- begunstigelse?

Peter Buch

Posted: 8 juni 2009 - 00:14 - Svar

8.8 % fildelere i Gøteborg kommune.
Er de blevet helt tossede?

Peter Buch

Posted: 8 juni 2009 - 06:28 - Svar

Ja, Steen.
Relateret- Det med de svenske mediers ikke laden de tunge islamkritikere komme på, eller blive omtalt overhovedet.

Er der tal du kan og vil oplyse om hvormange af de der ser på hjemmesiden Snaphanen, om hvormange af de der ser på hjemmesiden, der OGSÅ ser på kommentarerne?
Ikke for de enkelte poster men et tal groft afrundet procentuelt?
Er det 2%, 5%, 11%, 17 % eller er vi oppe på 21 %?

steen

Posted: 8 juni 2009 - 06:59 - Svar

@ Peter: Vi har cirka 1800 unikke hits i døgnet som gennemsnit, plus minus nogle hundrede. Mellem 2400 og 3400 sidehenvisninger i døgnet. Det har ligget konstant i fem år, men – den gang var der stort set ingen blogkonkurrence. Avisblogs fandtes heller ikke, så det er meget godt i et lille land.
Procentuelt må det være mere betydeligt end PI´s cirka 30.000 daglige i Tyskland.

Jeg gætter på at de fleste kigger på komentarer, navnlig da der sjældent er 150 at mase sig igennem.

Jeg kan se på Google analytics, at der er mange højere læreranstalter rundt omkring i verden, sådan noget som University of Saskatchewan og Luleå og State Department US, sender ens tanker på flugt.
Men jeg ved også fra tips, at bloggen er spærret på visse store skandinaviske arbejdspladser…..ingen nævnt, ingen glemt og dem om det.

Peter Buch

Posted: 8 juni 2009 - 07:02 - Svar

Hvad er det for et grundlag der er benyttet for at sætte antal af mandater på de enkelte lande?

Tyskland med over 80 millioner indbyggere har 99 parlamentsmedlemmer.
Danmark med omkring 5 eller 6 millioner har 13 parlamentsmedlemmer.
Malta med 400.000 indbyggere har 5 parlamentsmedlemmer.
Det virker totalt absurd. Indbyggerantal synes dermed ikke at være benyttet som grundlag.

Er der en forklaring? Eller flere forslag til hvad det egentlig går ud på?

polinos

Posted: 8 juni 2009 - 07:49 - Svar

-> Robin_Shadowes

Som mange danskere holder jeg meget af Sverige, har rejst der meget, og føler mig beslægtet med svenskerne. Taler man med almindelige svenskere, forekommer det mig, at deres holdninger til nation, multikultur etc. ikke er meget forskellige danskeres.
Alligevel er den politiske og kulturelle udvikling i de to lande vidt forskellig, og jeg er ganske enig med dig: Det ser ud til, at Sverige har valgt en kurs, der fører til nationalt selvmord og opløsning af både nationalstat og Folkhemmet.
Jeg gad godt at høre din forklaring som svensker: Hvad er det, der sker i Sverige? Hvorfor har udviklingen været sådan? Er der håb om, at det går anderledes? Hvad sker der, hvis ikke den nuværende kurs ændres?

Peter Buch

Posted: 8 juni 2009 - 07:58 - Svar

Tak for det Steen

Du kan altså ikke se direkte hvormange der KUN ser på siden af det samlede antal, og dermed hvormange der også ser på kommentarerne?

Peter: Nej, det mener jeg ikke. Google analytics er blevet uhyre detaljeret, sÅ detaljeret er den vist ikke blevet, og jeg har ikke tid til at studere den mere end én gang om året. Det er iøvrigt også sådan, at man skriver friere, når man bilder sig ind, at man næsten skriver for sig selv 🙂

Peter Buch

Posted: 8 juni 2009 - 08:18 - Svar

Tak for det!

Peter Buch

Posted: 8 juni 2009 - 17:21 - Svar

Victor

Beklager manglende respons. Tak for de oplysninger. Det var jo ikke nødvendigvis et citat fra pi jeg selv er 100% enig i, det var ærlig talt mest slutningen jeg faldt over og fandt skulle sættes på siden her.

Gunnar Biering

Posted: 8 juni 2009 - 19:54 - Svar

> Peter Buch
Mandatfordelingen mellem landene: Så vidt jeg husker, har EU-parlamentet selv forhandlet sig frem til fordelingen, som er tilstræbt at favorisere de små stater, jo mindre de er, jo mere favør.

Peter Buch

Posted: 8 juni 2009 - 20:10 - Svar

Det skulle ikke undre mig. Et parlament uden nogen demografisk relevans laver regler for fordeling der ikke har demografisk relevans. Klart nok.

Peter Buch

Posted: 8 juni 2009 - 23:52 - Svar

I 3 af de 13 valgdistrikter i Skåne er SD over 10 %.
For få, for lidt, for sent?

Leave a Comment