13
jun
Seneste opdatering: 13/6-09 kl. 1210
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Frederiksberg Rådhus havde inviteret en dansk-irakiske kunster til at bidrage med et værk til kommunens integrationsdag. Men da vicekommunal-direktøren havde set værket, blev det straks pillet ned, fordi det var for provokerende. Men ifølge formand for Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard er det ikke Mahmoud Alibadi, der burde skamme sig:

“Det er fuldstændig forkasteligt. Hvad skal vi ellers havde kunstnere til, hvis de ikke må stille nogle provokerende spørgsmål? Ligesom der skal være mulighed for at tegne et billede af den såkaldte profet Muhammed med en bombe i turbannen, skal der også være mulighed for at gøre det her. Det er en forfærdelig glidebane, når vi begynder at gribe ind i kunstneres ytringsfrihed. Det må man tage afstand fra,” siger Lars Hedegaard , som ikke er tvivl om, at værket skulle have haft lov til at hænge på væggen ved siden af de andre festindslag. (Information)

jpg_danmark_vaerk

I en følgetekst til Mahmoud Alibadis installation hedder det således:

»Integration som ren assimilation? Det er den diskurs, som er repræsenteret i »integrations-debatten«. Ved at ombytte ansigterne på de to politikere Pia Kjærsgaard og Asmaa Abdol Hamid visualiseres spørgsmålet omkring integration som assimilation. Flaget stiller spørgsmålstegn ved, hvor uskyldsrent Danmark er i forhold til vores behandling og opfattelse af andre mennesker. De brændte huller i flaget symboliserer brud og »huller« i den danske pænheds facade«. Irakisk kunster afvist til integrationsfestival

Asmaa Abdol-Hamid: Europa bliver “base for islam”

‘Resistance is futile. You will be assimilated’. I bedste Tokyo Rose-stil præsenteres nederlaget som uafvendeligt. Lige p.t. er klassiske propagandatrick dog overflødige – europæerne kunne ikke være mere ligeglade. Fra Europe News (LFPC):

Iranian broadcaster IRIB reports that Asmaa Abdol-Hamid, city council representative in Odense (Denmark), said in a recent interview that Europe should accept that in the near future it will become a base for Islam.

According to IRIB Abdol-Hamid said in an interview with Zeitung Standard that Muslim men and women in Denmark are trying through their behavior, their morals of pure and Mohammedan Islam, to propagate and legitimize this religion in all fields.

– Abdol-Hamid, as quoted by IRIB, h/t Marie-Luise Quote: Dewinter vs. Abdol-Hamid

Lige mange asylsøgende  i Sverige  og Norge

The number of asylum seekers arriving in Norway is again on the increase. In the first five months of this year 6595 persons applied for asylum, compared with 4324 in the same period last year. In May alone, 1490 applications for asylum were registered, according to the Immigration Directorate. This compares with 996 applications in May last year. Increased number of asylum seekers

I Sverige søger 15-1900 om måneden. I Danmark 2-300. Sverige laver nye svenskere hurtigere end man kan nå at sige SAAB. Om en generation har Danmark en helt ny nabo mod øst:

Sedan 2005, när den svenska nationaldagen blev helgdag, har Migrationsverket beviljat 107.085 ansökningar om svenskt medborgarskap. Hittills i år har verket tagit emot drygt 11. 000 ansökningar om medborgarskap. Jag är glad att vi kan ge så många människor svenskt medborgarskap och att vi nu kan ge så snabba besked.  Ett svenskt medborgarskap är viktigt för många för att känna delaktighet i det svenska samhället, säger Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson.Den genomsnittliga handläggningstiden för medborgarskapsärenden är i dag 51 daga. Migrationsverket arbetar nu med att möjliggöra elektroniska ansökningar för att det ska bli enklare och gå ännu snabbare att ansöka om svenskt medborgarskap.

Den svenske, liberale regerings mantra er, at “der bliver brug for dem ved næste højkonjunktur”. Det må man sandelig håbe. Det var der ikke tilstrækkeligt under den forgangne rekord-konjunktur, og lige pt. presser regeringens politik i titusinder af svenskere til Danmark og Norge, og man skal ikke være sikker på de nogensinde vender hjem, –  eller hvad de nu kalder Sverige. Fremtidens arbejdskraft skal være super- intelligent , smidig og højtuddannet. Resten er der meget lidt brug for. Det er svært at se, at det er den Sverige grundlægger i disse år. En av tio utan jobb nästa år.Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


steen

Posted: 13 juni 2009 - 01:04 - Svar

She has numerous times called Danmark an Islamic Country – http://avisen.dk/danmark-er-et-islamisk-land_7262

Quote:
You call Denmark an islamic country?
Yes. Because we have freedom rights, human rights, a welfare society. The principle of redistribution of wealth is taken from islam. The tax-system is islamic. When I look at the situation many places in the Middle East, I don´t see islam , but dictatorship and suppression. In Syria the freedom of speech and freedom of religion are suppressed – this is not islamic.

End quote. kommentar herfra

Altså: ytringfrihed er en islamsk dyd. Var det i 1200 tallet det senest blev forsøgt praktiseret ? Bortset fra det, tror vi på nyhedsbureauet ?
Havde det samme problem, da en syrisk avis skrev, at den svenske ambassadør havde undskyldt for Lars Vilks……….

Peter Buch

Posted: 13 juni 2009 - 06:31 - Svar

Der er vist den begrænsning i forudsigelser af hvor kloge, fleksible og uddannede der er behov for i fremtiden og en defineringen af fremtidens arbejdskrafts intelligens- at arbejdskraften, af væsentlige aktører med stor indflydelse efter min erfaring, nødig selv ses blive- væsentlige aktører.

Peter Buch

Posted: 13 juni 2009 - 07:00 - Svar

Væsentlige aktører ser nødigt andre selv blive væsentlige aktører. Så er de ligesom ikke selv ene de væsentlige aktører. Hvilket jeg forudsætter de gerne vil være.

Det væsentlige er at borgerne har magt, for at genbruge min argumentationen fra debatten om Tronfølgeloven, ikke om en regent er det ene eller andet køn.
Det væsentlige er stadig at borgerne har magt. At de bruger magten fornuftigt kan man ønske, men at de overhovedet har magt er det væsentligste.

Peter Buch

Posted: 13 juni 2009 - 07:21 - Svar

intel

Posted: 13 juni 2009 - 12:16 - Svar

Sikke flittige I er i øjeblikket.

Fornemt!

Morten - - -

Posted: 13 juni 2009 - 14:13 - Svar

Dét, der er problemet er i k k e, at Asmaa kalder Danmark for “islamisk”, men at hun vil udskifte den proces, der har ført til, at vi i hendes øjne er blevet “islamiske” med fem daglige bønner. For vi ser jo ikke “den hellige praksis” føre til “et helligt samfund” nogetsteds.

Det ville jo give give mere mening, at erstatte de fem daglige bønner med en dansk udviklingsproces, f. eks. baseret på forståelsen af grundsætningen “ikke pr. høved, men pr. hoved”.

Muslimer vil gerne have den magt, demokratiet giver dem, det ved vi fra statistikken (I ved: “muslimer er mere demokratiske, end “gammeldanskere”” :)). Men demokrati handler om det modsatte, nemlig at bevilge en anden indflydelse.

– – –

Casper | Borgerlig bums

Posted: 13 juni 2009 - 14:25 - Svar

Det kan diskuteres her:

Festlig Integrationsdag på Frederiksberg
http://www.facebook.com/event.php?eid=111164586277&ref=ts

Så vidt jeg kan se ud fra kataloget, så er dette værk af ret dårlig teknisk kvalitet sammenlignet med de øvrige. Men det blev jo ikke afvist ud fra en kvalitetsvurdering.

Jeg er helt enig med Lars Hedegaard i at der ikke skulle være politisk censur. I øvrigt mener jeg det er muligt at tolke det på flere måder. Nemlig også som udtryk for at indvandring og kultursammenstød kan være voldsomt og ende med flagbrænding. Man kan altså lige så godt se det i en pro-Pia-sammenhæng som det modsatte. Derfor burde man naturligvis have udstillet det, man kunne vel altid have fundet et hjørne.

Der er 9 “etniske” og 3 danskere i Integrationsrådet, så det er altså ikke danskere der har afvist værket. Jeg gætter på at de velintegrerede indvandrere ikke ville have et provokerende værk med, i en slags misforstået loyalitet mod Danmark, men også for at undgå splittelse og ballade. Integrationen skulle være en solstrålehistorie.

Kan man konkludere at de nye danskere i integrationsrådet har et ufrit og udansk syn på kunst og censur? Det ville nok være en lidt for vidtgående konklusion. Men jeg gad godt høre hvad de har sagt under deres diskussion.

Eller er det vicekommunaldirektørens beslutning (formentlig en småborgerlig, konservativ frederiksbergborger)?

Henrik Petersen

Posted: 13 juni 2009 - 19:31 - Svar

Det er – som sædvanligt – ikke til at vide, hvilken artikel man egentlig kommenterer på her på Snaphanen. Det må sgu da kunne lade sig gøre, som alle andre steder, at man kan kommentere på præcis dén artikel, man henviser til.

Nå, men med hensyn til artiklen: EU-valget: Overraskelser i Stockholm (tror jeg nok, men det er altså noget forvirrende med jeres konsekvente adskillelse af indlæg og kommentarer) husker jeg, at Politiken for år tilbage, sådan et sted i 90’erne, skosede vælgere, der ville stemme på ‘en simpel hjemmehjælper’.

Præcist der skiftede jeg holdning, fordi demokrati omfatter alle, og fordi Politikens selvfede elitære holdning, som stadig holdes i hævd af Vestager, Seidenfaden m.fl., er antidemokratisk og – ville jeg kalde det – nærmest leninistisk. Eller som hans efterfølger Stalin – frit oversat – sagde: Valget afgøres ikke af vælgerne, men af de, der optæller stemmerne.
Hvis man får associationer til det netop overståede iranske præsidentvalg, er det tilsigtet.

Henrik Petersen

Posted: 13 juni 2009 - 19:38 - Svar

Hov, for en ordens skyld: Den nævnte sprogbrug fremkom i en leder i Politiken, altså udtryk for avisens holdning. Det var op til et FV, mener det var FV i 1998.

mvh Henrik

steen

Posted: 14 juni 2009 - 06:21 - Svar

@ Casper : Ja, det er heller ikke noget éntydigt billede for mig.

Og nej, det er sgutte verdenskunst. Men hvis dårlig kunst skulle censureres bort………………………………:-)

Leave a Comment