21
jun
Seneste opdatering: 22/6-09 kl. 1935
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Som man vil vide, har Danmark i Sverige kun tre skønlitterære forfattere: Suzanne Brøgger, Carsten Jensen og favoritten,  den dedikerede socialdemokrat Hanne Vibeke Holst. (Update: fire ! Rifbjerg). Nu læser  midaldrende, reaktionære og populistiske bloggere som bekendt ikke megen fiktion. De læser  en gammel bog,  for hver gang der kommer en ny, som Churchill så rigtigt sagde. (Den seneste var en gammel sag af fattiglægen Céline, som kunne hade Danmark, så det stadig er en lyst:  »Som de fidusmagere, de har været i sekler, klarer de sig pænt, kalder deres makreller for sardiner og deres roer for artiskokbunde! Danskerne aldrig går i krig: »de skaffer forsyninger, det er alt … og til begge sider … hen mod slutningen tager de parti, for vinderen, og den er hjemme!«)

Derfor må jeg henholde mig til Helsingborg Dagblads referat af plottet i Holsts nyeste, svenske bestseller: Altså, en kvindelig, socialdemokratisk, statsminister in spe i  det lille, racistisk og åndeligt omskårne Danmark, må gå så grueligt meget ondt igennem, fordi hun er kvinde, taler den danske “extremhöger”  midt imod……og  er jøde. Sådan er vi, vi danskere. Femifober, sossofober og jødehadere til hobe. Det er fiktion, der vil frem i verden, – helt til Rungstedlund, hvis det står til Holst – programlitteratur der går lige ind i hjertekulen på en avis i Helsingborg, hvor de jo selv skriver en hel del fiktion, hvis sandheden skal siges. Og så er Danmark også landet hvor “damesagen”, som en vis århusianer kalder den, står sørgeligt  i stampe og fortjener langt større ambitioner, end en hel temaaften om amning på DR 2. “Sagen” skal slå Rasmussen, Rasmussen og navnlig Kjærsgaard, der ikke kan være en rigtig dame, højest en hun-rotte. Giv mig den gule fagbog, Statstidende og Svend Auken´s samlede værker:

Så när nyval utlyses har Meyer bestämt sig; hon ska bli Danmarks första kvinnliga statsminister och med på tåget ska Charlotte, hennes självklara efterträdare. Så när nyval utlyses har Meyer bestämt sig; hon ska bli Danmarks första kvinnliga statsminister och med på tåget ska Charlotte, hennes självklara efterträdare. Med en sällan skådad frenesi tar de båda toppolitikerna sig an valkampanjen. De slåss inte i första hand mot de politiska motståndarna, utan Meyer för ett tvåfrontskrig mot klockan och mot yttre hot för att hon är judinna. Detta föranleder säkerhetsvakter i släptåg och av naturliga skäl får hon svårt att bevara sin privata hemlighet. Charlotte som är politiker av idealistiska skäl (finns det några andra?) för en kamp mot sitt dåliga samvete för att familjen kommer i kläm och mot en infam press som nosar efter privata skandaler…Damgaard ger valrörelsen hjärta och humor och engagerar sig i pojken Abdul som blivit illa misshandlad under en sammandrabbning mellan invandrare och extremhögern.

Vad ingen av de båda politiska essen verkar förstå, är att de är måltavla för de senaste årens främlingsfientliga strömningar i Danmark. Meyer och Damgaard resonerar väl som vi alla gör; varför ska man ta dessa ljusskygga, förvirrade och misslyckade människor på allvar, trots upprepade flagranta hot? Vi bor ju i världens mest demokratiska hörn så här händer väl inget? Förutom mordet på Olof Palme och Anna Lindh förstås som borde ha stuckit hål på den politiska oskulden i hela Norden.
Vi pratar ändå om ett land som i allra högsta grad drabbades av andra världskriget, där högerpopulistpartiet rönt stora framgångar på senare år och där publicerade Muhammed-karikatyrer fått delar av den muslimska världen att rasa. Danmark kan när vi har gått bort oss, Hanne-Vibeke Holst.

»What about Neda ?«

En fyldt Rådhusplads tændte her til aften lys for dødsofrene i Iran.

Rådhuspladsen juni 2009 011

86

Fotos og mobilvideo © Snaphanen, (foto 2: Zonka), se video i HQ,  klik fotos til helskærm.

Sms revolutionen når Rådhuspladsen
En stille protest mod det iranske præstestyre gav frit løb for indestængte følelser
22. juni 2009 – Lars Hedegaard
Det skal være en stille manifestation, råbte et medlem af initiativkomiteen til de ca. 1500 iranere, der søndag aften samledes på Københavns Rådhusplads for at mindes ofrene for det iranske præstestyres blodige undertrykkelse af landets frihedsbevægelse. Her skulle der hverken være taler eller musik. Man skulle bare være sammen for at sørge over alle de uskyldigt dræbte, som der stod på et af de skilte, demonstranterne havde medbragt.
Sms revolutionen når Rådhuspladsen
En stille protest mod det iranske præstestyre gav frit løb for indestængte følelser
af Lars Hedegaard
Det skal være en stille manifestation, råbte et medlem af initiativkomiteen til de ca. 1500 iranere, der søndag aften samledes på Københavns Rådhusplads for at mindes ofrene for det iranske præstestyres blodige undertrykkelse af landets frihedsbevægelse. Her skulle der hverken være taler eller musik. Man skulle bare være sammen for at sørge over alle de uskyldigt dræbte, som der stod på et af de skilte, demonstranterne havde medbragt. Sappho

Rådhuspladsen juni 2009 093Rådhuspladsen juni 2009 173

Rådhuspladsen juni 2009 143

Rådhuspladsen juni 2009 107

Rådhuspladsen juni 2009 120-1

De iranske kvinder præger protesterne, Iran protestors remind mullahs what happened to Saddam, Multiculturalists and Iran, Protests aren’t enough to topple the Islamic Republic.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Robin_Shadowes

Posted: 22 juni 2009 - 06:13 - Svar

Det är inte bara danska författare det är renons på här i Asien. Det verkar inte heller finnas mycket musik heller om man skall tro Sveriges Radio. Det enda jag har hört riktigt mycket under ett halvår eller så är ett par låtar med Alphabeat som nu är riktigt uttjatade. Nån enstaka Hanne Boel eller Kim Larsen ibland. Men skall man då tro SR så verkar det inte finnas så mycket annat på andra sidan sundet. Vilket är lite lustigt då jag dom senaste veckorna lyssnat på DRs natt och morgon-radio. Har faktiskt hört en del svenska artister, Bo Kaspers Orkester, Lisa Nilsson, Veronica Maggio, Eric Gadd, Anders Glennmark, Lisa Ekdahl, ABBA och säkert nån till som jag inte kommer på på rak arm. Eftersom jag inte hört SR på ett tag vågar jag inte svära mig fri att dom inte har uppmärksammat att Aqua gjort comeback. Dom var ju trots allt rätt populära för 10-talet år sedan. Men lika många svenska artister jag hört på tre veckor på dansk radio, lika många motsvarande danska artister skulle inte SR spela ens om dom fick tre år på sig.

polinos

Posted: 22 juni 2009 - 07:54 - Svar

Steen, jeg må opponere! Du kalder Suzanne Brøgger og især Carsten Jensen og først og fremmest Hanne Vibeke Holst forfattere. Kun da i den forstand, at såfremt man nedfælder nogle ord på papir og får et forlag til at udgive dem, er man kvalificeret til betegnelsen forfatter.
Suzanne Brøgger har uomtvisteligt nogle litterære kvaliteteter (så vidt jeg kan bedømme ud fra de læsestykker af hende, jeg i tidens løb har kæmpet mig vej igennem), men har til gengæld ikke andet end tidstypiske banaliteter at byde på. Som Rifbjerg lutter form og stort set intet indhold.
Carsten Jensen… tja, jeg prøvede mig at kæmpe mig vej gennem “De druknede og de frelste” sidste år, men druknede totredjedele inde i bogen, da der gik tredjerangs magisk realisme i den, og opgave. Jeg må så konstatere, at jeg heller ikke dér hører til de frelste. At bogen kan blive bedst sælgende i Danmark, siger noget om det kulturelle klima her i landet – og ikke noget pænt.
Og så er der den konstant brægende og drævende Hanne Vibeke Holst, hvis stemme alene er nok til at give mig migræne. Hendes “litterære” udgydelser er vel kun interessante som sociologiske fænomener – socialdemokratisk og feministisk spin omsat til uopfindsomt og ubehjælpsomt fiktion.
Hvis de tre forfattere rent faktisk også læses i vore nabolande, er det s’gu ikke underligt, hvis de begynder at se skævt til os. Så 1000 gange hellere Celines hyperbole og hysteriske udfald mod Danmark (dybt uretfærdige, godt nok) – de er da i det mindste underholdende og af sproglig værdi.
På den anden side set – betragt det som en raffineret form for hævn over svenskerne, der tilsyneladende arbejder på at begrave os i en tsunami af elendige krimier og eskapistisk pop.

Ulla Lauridsen

Posted: 22 juni 2009 - 08:58 - Svar

Jeg vil gerne slå et slag for Klaus Rifbjerg. Ja, han er rædselsfuld at høre på, rent politisk, men sådan er der så meget – og det er irrelevant. Han har vundet uvisnelig hæder ved at skrive ‘Under vejr med mig selv’, selv hvis der intet andet var af værdi. Læs den. Rædderlige mennesker kan snildt være store forfattere. Tag Strindberg, f.eks.

polinos

Posted: 22 juni 2009 - 09:14 - Svar

Okay, Ulla, godt ord igen. Nu når jeg tænker efter, har Rifbjerg ind imellem skrevet noget af værdi. Nogle af hans noveller er faktisk rigtig gode, f.eks. Jeg husker bl.a. “Skyernes skygge har rørt mig” (tror jeg nok, den hedder) som et mesterværk. I virkeligheden burde han holde sig til digtene, for han er et stort sprogligt og lyrisk talent og novellerne, for hans ideer rækker sjældent til en hel roman (ikke at jeg har læst ret mange af dem, indrømmer jeg – netop af samme grund). Og så burde han absolut afholde sig fra at kommentere aktuelle politiske strømninger, for han er og bliver et burgøjser-produkt, der åbenlyst er uden kontakt med den virkelige verden.

polinos

Posted: 22 juni 2009 - 09:16 - Svar

PS En af min bogelskende venner, der absolut afskyr Rifbjerg, siger altid, at én af de ting, der varmer ham om hjertet, er at se de umådelige stabler af usolgte (og usælgelige) Rifbjeg-bind, der hober sig op på det årlige bogudsalg. Jeg forstår ham…

Peter Buch

Posted: 22 juni 2009 - 10:50 - Svar

Et land som blev i høj grad ramt af anden verdenskrig- Danmark- det kan vist kun være i sammenligning med San Marino, Monaco og lignende Danmark blev ramt.
Selv i Helsingborg synes de uvidende om historien og realiteterne i anden verdenskrig.
Holland anslået 210.000 døde. 2.5 % af førkrigsbefolkningen
Belgien anslået 88.000 døde. 1.1 %
Finland anslået 84.000 døde. 2.2 %
Albanien anslået 28.000 døde. 2.5 %
Norge anslået 10.262 døde. 0.3 %
Luxenborg anslået 5.000 døde. 1.7 %
Antallet af døde danske søfolk og alle andre danske døde hvis død kan forbindes med krigen befinder sig mellem Norge og Luxenborg. Antal er ikke fundet pt.
Materielle ødelæggelser, økonomisk udbytning kunne blandt mange faktorer eksempelvis også nævnes men er her udeladt.

Tal nævnt er fra Noakes & Pridham “Nazism 1919-1945”.

Janne

Posted: 22 juni 2009 - 10:55 - Svar

Jeg har det lidt som Ulla hvad Rifbjerg angår. Han har skrevet både godt og skidt litteratur og lyrik. Hvad politik og indvandrings problematik angår, så synes jeg ikke at han ved hvad der foregår. Hvad det angår er han en verdensfjern og forkælet kulturbaron. Engang havde vi svinebaroner. I dag har vi, ja f.eks. Rifbjerg, Ib Michael, Brøgger osv. Også de sidder på flæsket og folket kan bare passe sig selv. ;o)

M.h.t. Holst så må jeg sige at jeg har læst hendes tidlige bøger med glæde (de var både sjove og lette at ‘gnaske’ sig igennem), men efterhånden synes jeg at hun bliver trættende at høre på og læse. Hun er gået hen og er blevet en kvote, kønsapartheid og hijab feminist, som ikke mere er til nytte for kvinders frihedsrettigheder.

Gunnar Biering

Posted: 22 juni 2009 - 12:13 - Svar

LFPCs post om Dreyer Lassens kritik af Sennels er en diffus omgang. F.eks. citeres DL for:
“For at se på, hvilke faktorer der bidrager til kriminalitet, også blandt muslimer og andre trosretninger, er det imidlertid nødvendigt at forholde sig til det faktum, at der faktisk er muslimer, der ikke bliver kriminelle.”

Hvad er meningen her? Det, vi alle skal “forholde os til”, er selvsagt først, at de fleste muslimer ikke er kriminelle. Når det er på plads, kan vi “forholde os til”, at muslimer – i Danmark såvel som i det øvrige Vesteuropa – som gruppe har en markant højere kriminalitetsfrekvens, også efter korrektion for alle kendte forhold, incl. krigstraumer (nedarvelige?), end den øvrige befolkning.

Den eneste kendte samvariation med kriminalitetsfrekvens er altså kultur/religion. Derfor kan der godt være andre, ukendte variable, der er den sande årsag til merkriminaliteten – men indtil de findes, er det vel fornuftigt at undersøge den kendte faktor, islam. Det er da relevant at lede efter tanke- og handlemønstre i den muslimske kultur og (drenge)opdragelse, der kan synes at fremme kriminalitet? Godt nok gør kulturen ikke alle muslimer kriminelle, ligesom cigaretrygning ikke giver alle rygere lungekræft – men frekvenser er alt nok til at være relevante.
Og det er ikke blot “dette forårs bud”. Bl.a. Churchill har været inde på noget lignende – og det var ikke i dette forår!

LFPC

Posted: 22 juni 2009 - 13:13 - Svar

“Hvad er meningen her? Det, vi alle skal “forholde os til”, er selvsagt først, at de fleste muslimer ikke er kriminelle. Når det er på plads, kan vi “forholde os til”, at muslimer – i Danmark såvel som i det øvrige Vesteuropa – som gruppe har en markant højere kriminalitetsfrekvens”.

Min pointe er, at nej, det væsentligste for os er det faktum at vi netto har pådraget os et uløseligt problem. Jeg kunne i denne sammenhæng ikke være mere ligeglad med om de fleste muslimer ikke er kriminelle – Danmark har et problem, der findes ikke nogen screeningsprocedure der kan sortere farlige og potentielt farlige fra ved indrejsen, og selv om der gjorde ville der absolut intet flertal være for at udelukke dem.

Det må være kriteriet: Uløselige ledsageproblemer der ikke formildes af tilstedeværelsen af et fredeligt flertal. Her kommer jo også den ubehagelige ‘enabler’-dynamik ind: Det hav af mere eller mindre rettroende og/eller ikke-kriminelle der er en forudsætning for at problemerne ikke kan tackles.

I Rosengård opsøger alvorlige ældre mænd nytilflyttere for at indskærpe tørklæder til døtrene. Det kan de kun i kraft af puljen af mere eller mindre passive enablers. I Paris blev fyren der brændte en pige ihjel i et æresdrab hyldet af beboerne da han deltog i en rekonstruktion. Noget lignende skete på Nørrebro i forbindelse med drabet på den italienske turist – beboerne samlede sig om sig selv i solidaritet.

Der er altså et spektrum af aktiv og passiv opbakning, og det meste er formentlig ikke af kriminel art. Men selv de100% kosher og fredelige muslimer er en del af puljen så længe de ikke yder aktiv modstand mod gruppenormerne.

Jeg mener hermed at spørgsmålet om hvorvidt den enkelte muslim er et problem er mere speget end du implicerer. Men uanset dette vil jeg stadig fastholde at dét faktum at der er nogle problemer i det danske samfund der ikke eksisterede for 30 år siden er alfa og omega. Selvfølgelig kommer dette forhold før betoningen af flertallets fredelighed.

Men jeg skynder mig at tilføje at alt dette jo står og falder med om empirien virkelig er som jeg her antager. Det var dette som mine kommentarer til Lassen gik på. Uden at jeg (selvfølgelig) kan antaste hans faglige kritik kan jeg se at vi ender med aldrig at få etableret en empirisk basis, fordi forskerne ikke vil have snavsede hænder. Min alternative tilgang handler derfor om at etablere en historisk empiri (går det altid sådan?), i stedet for at etablere den kausale sammenhæng Lassen taler om. Hvis empirien virkelig er sådan – og det findes der vist righoldig historisk litteratur der dokumenterer – så er det dét der tæller for mig.

JensH

Posted: 22 juni 2009 - 13:20 - Svar

OT

Hahaha, det er næsten for morsomt, men ‘Fonden Jagtvej 69 ‘har netop udgivet den årlige beretning om det nye ungdomshus på Dortheavej, og den viser at dette nye ‘ungdoms’-hus er en stor succes, som alle er tilfredse med, (surpise, surprise). Dogh er den en enkelt undtagelse, da en “gruppe lokale unge” har overfaldet ‘brugerne’ af huset og smadret “vinduer, afbrændt containere og lavet hærværk på huset”. Topmålet af naivitet kom, da ‘brugerne’ “forsøgte at slutte fred med gruppen ved at stille et rum til rådighed for dem, øvede de også hærværk der”. Gad vide hvilke ‘lokale unge’ vi her taler om. En gruppe lokale KU’ere?? VU’ere??DFU’ere???Eller måske lokale AK81 medlemmer?? Svaret blafrer i vinden 🙂

http://politiken.dk/indland/article737432.ece

Gunnar Biering

Posted: 22 juni 2009 - 14:36 - Svar

> LFPC
Jeg er stort set enig med dig (det var professorens udtalelser, jeg fandt diffuse): For 30 år siden var befolkningen homogen, vi vidste alle, hvor vi havde hinanden. Det er nu delvis sat over styr, og hvad har vi fået af udbytte? Nogen shawarma-butikker, og hvad ellers? Dette er ment som et åbent spørgsmål, ikke et polemisk.

Jelved-fløjen har vist sagt, at udviklingen var og er uundgåelig. Så se på Japan! Der er ingen leflen for eksotiske fremmede. Det er heller ingen naturlov, at den enstrengede bistandslov fra Anker Jørgensens tid skal gælde for hele verden, i det omfang verden får opholdstilladelse her. Der kunne være et optjeningskriterium i stedet for et behovskriterium. Indvandringsloven fra 1983 var også et bevidst tilvalg, et kup fra Over-Danmark mod det intetanende folk.

Men selv om meget er sat over styr, er der stadig meget tilbage. Jeg har selv haft en dejlig weekend, uden at mærke nogen problemer med kriminalitet eller chikane. Men det er det ikke alle, der har. Byrderne bæres af de svage danskere i de udsatte bydele.
De fleste af de andre er åbenbart ligeglade.

steen

Posted: 22 juni 2009 - 17:05 - Svar

@ Polinos – jeg glemte sørme Rifbjerg, hvordan er det muligt ? Brøgger er glimrende, det jeg har læst – engang.

Ib Michael – øh, hmmmm……

Skalman

Posted: 22 juni 2009 - 18:03 - Svar

Jens H: Det ER morsomt at læse på trods af den utrolige naivitet “brugerne” af “ungdomshuset” opviser. Eller lige på grund af den…

De har selv været ude om det, så det er som vores venner i den engelsktalende del av verden plejer at sige: “When the shit hits the fan..” Hvornår skal disse unge og naive mennesker begynde at forstå at alle mennesker ikke er lige så hyggelige, fredelige og gode som de selve? Hvor mange af dem skal blive tæsket, hvor mange vinduer skal blive smadrede og hvor mange containere skal blive afbrændte før det fiser ind?

Og undskyld en svensker der skriver dårlig dansk, men siden hvornår er dansk “højrefløj”, bortset fra Jonni Hansen og drengene, begyndet at hade jøder? Sådant noget vrøvl er der ikke mange skåningere, eller en gang svenskere, der vil tro på.
Set i lyset af hvad DF mener om Israel og jøder bliver et scenario lignende det i bogen kun latterligt.

@ Skalman: Jeg glemte Infomedia, men nu har jeg skrevet det ned. S

Skalman

Posted: 22 juni 2009 - 18:13 - Svar

@Steen: Mange tak.

Pk

Posted: 22 juni 2009 - 19:10 - Svar

Tidligere, i over 30 år, var Suzanne Brøgger en jeg læste med stor glæde.
Brugte hendes bøger som gave og fik diskuteret hendes bøger med gode venner.
Nå , så læste jeg at SB mente,at især danskere ikke havde ret til deres land.
Kan desværre ikke citatet korrekt.
Det vil sige væk/ud med danskerne.
Så SB bøger røg ud.
Ved nogen hvor citatet stammer fra,hvorfor og hvornår?

JensH

Posted: 22 juni 2009 - 19:58 - Svar

@PK

“Nå , så læste jeg at SB mente,at især danskere ikke havde ret til deres land. Kan desværre ikke citatet korrekt.”

Mon ikke du tænker på denne udtalelse fra Suzanne Brøgger:

“Uanset hvor mange stramninger, vi laver for at bremse strømmen, så kan ingen modificere folkevandringens realitet… Jeg tillader mig at sætte spørgsmålstegn ved, om det (Danmark) overhovedet er vores… Man kan ikke eje et land, og slet ikke Danmark.”
(Suzanne Brøgger, forfatter; BT 21/3 1990)

Der er flere af dette nationale selvhad i følgende link:

http://www.uriasposten.net/?p=5346

Robin_Shadowes

Posted: 22 juni 2009 - 20:03 - Svar

Jag glömde en grej men det gick faktiskt en dokumentär om Dan Turell för några månader sedan så dom känner uppenbarligen till honom också. Sen kom jag på en sak om Aqua också. Där är en vers i låten som går nåt i stil med “I remember when Michael Jacksons skin was still black”. Förvisso med sanning överensstämmande med verkligheten men SR är mycket mer politiskt korrekta än DR. Har en känsla att det kanske blir lite för mycket för batikhäxorna på SR. Trots allt, det är här man DO-anmäler saker som negerbollar och Nogger Black och nu senast Kvarteret Negern i Värmland.

Pk

Posted: 22 juni 2009 - 20:46 - Svar

@ JensH.
Tak for hjælpen. Når jeg læser hvad SB sagde, så fatter jeg ikke hvad hun har gang i.
Som mine drenge ville sige.
Får SB en bedre verden ved at danskerne mister deres land?

steen

Posted: 22 juni 2009 - 20:59 - Svar

@ Jens -det er svenske aviser, der i deres valg udviser politisk bias og blander kunst og politik sammen. De danske fænomener, de ikke bryder sig om, fortier de helst.

(Når de ikke KAN komme udenom en person, laver de noget a la interviewet med Pia Kjærsgaard fra 2002. Det er på over 1700 ord, de 500 er Kjærsgaards egne ! : Pia Kjaersgaard ser framåt, DN 2002.)

Jeg vil gerne holde en god eller dårlig kunstner adskilt fra, om jeg mener vedkommende er en politisk idiot. Det er også sådan jeg bedømmer Brøgger. Céline som jeg nævnte, var en forbenet jødehader og nazi kollaboratør, der måske endda havde fortjent den galge, Frankrig havde stående til ham. Men derfor kan han jo godt være en af de største forfattere i det 20 århundrede…..

Robin : Dan Turell, på SVT? Nu døde han i 1993, så han er på den sikre side.

Det er forresten interessant at se, hvor kunstnernes i PEN har bragt selskabet hen: Forfatterforening svigter

JensH

Posted: 22 juni 2009 - 21:48 - Svar

@Pk

“Får SB en bedre verden ved at danskerne mister deres land?”

Det nationale selvhad er utroligt på den kulturradikale fløj, og hvad der gør det endnu mere grotesk er, at det er den samme fløj som i tide og utide hyler op om Palæstinensernes, Kurdernes og Tibetanernes ret til et eget land. Hvorfor gælder denne ret så ikke Danskerne?? Fordi den herskende mening på parnasset er, at den Danske nation er en “konstruktion”, som blev ‘opfundet’ i midten af 1800-tallet. Jeg synes de mangler at forklare, hvorfor eksempelvis Svenskerne i 1600-tallet måtte bruge endog særdeles brutale metoder fro at ‘Svensknificere’ Skåne, og hvorfor Bornholmerne smed den Svenske besættelsesmagt på porten, og erklærede sig som en del af det Danske rige.

@Steen

Lige i øjeblikket har de Svenske meider vist travlt med at ‘varme op’ til Sveriges overtagelse af EU-formandskabet. Den Svenske regering har allerede annonceret, at asylpolitkken vil blive sat højt på dagsordenen, og forventningen hos de Svenske ‘journalister’ er vist, at hele EU nu skal til at føre den samme (uansvarlige) udlændingepolitik som Sverige, (‘Europas syge mand’).

Robin_Shadowes

Posted: 22 juni 2009 - 23:44 - Svar

Steen: Japp! Nu kommer jag inte exakt ihåg när det var den sändes men det var några månader sedan. Det var en dansk dokumentär och den var rätt originellt gjord så tillvida att trots att det var en ny dokumentär så var den gjord med Dan själv som berättare trots att han hade varit död i många år! Känner du igen det? Den måste ha gått på DR eller TV2 eftersom den var dansk, nåt annat kan jag inte föreställa mig.

Janne

Posted: 23 juni 2009 - 07:29 - Svar

Brøgger taler om at eje et land. Den tankegang kan jeg slet ikke forstå. Behøver man at eje et land? Og hvorfor blande ejerskab ind i den debat?

Det er til gengæld muligt at have følelser for et land og at erkende at området og kulturen har betydning for ens skæbne, sprog, kultur og … herfra min verden går. Brøgger kommer til at gøre diskussionen så materialistisk, åndløs og udvendig. Det er unødvendigt.

Bortset fra det så har Brøgger skrevet en fantastisk flot slægtskrønike med titlen Jadekatten. Den er bestemt værd at stifte bekendtskab med.

Leave a Comment