23
jul
Seneste opdatering: 23/7-09 kl. 2336
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Svensk journalistik på feltstudier i Odense

Det var ekstremt ubehageligt for os at være vidne til. Stemningen var meget oppisket, og jeg har aldrig set noget lignende på vore breddegrader, understreger Anders Persson.Det siger en del, for Anders Persson har arbejdet både på Vestbredden i Mellemøsten, Gaza og Congo, så han har set lidt af hvert. Svenske pressefolk fanget i skuddrama Nya gängråd ska stoppa danskt gängkrig

Først spørger man sig, hvorfor det skule være nødvendigt at tage fra Stockholm til Odense, for at studere eksotiske kulturer i fri dressur. Og om de virkelig “ikke har oplevet noget lignende på vore breddegrader” ? Men på den anden side, hvor mange stockholmerjournalister har nogensinde rejst de  12 kilometer fra Södermalm til Tensta og Rinkeby eller 150 andre “følsomme områder” i Sverige, hvor kuglerne og bomber går af lige så livligt ?


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Poul Højlund

Posted: 23 juli 2009 - 20:50 - Svar

Den mand er genial. Han udtrykker med fynd og klem præcist det, vi alle tænker, og aldrig får sagt så sammenhængende og så lidet fornærmende, som han gør. En enmandshær af umådelig betydning.

Og her er lidt af dagens høst: dansk-asiat i London invalideret af syreangreb efter et angivelig platonisk forhold (som om det har nogen betydning overhovedet om det er platonisk eller ej!) til en kvinde af islamisk oprindelse. Hendes brødre udførte æresdåden. http://jp.dk/udland/europa/article1762126.ece

steen

Posted: 23 juli 2009 - 21:08 - Svar

Poul – enig. Jeg er dog ikke så begejstret når han leger Richard Dawkins (som ellers er meget fornuftig), og hagler løs på Kristendommen – som om der var nogen sammenligning. På mig virker det som et alibi, en luns til den politiske korrethed. Hvem gider rende kristne døre ind 150 år for sent ?

Jeg er ikke religiøs, men jeg forkaster ikke al religion, fordi én opfører sig psykotisk på verdensplan. Jeg er dog glad for at være født i et land, hvor religion ikke spiller nogen anden rolle end rent symbolsk og kulturelt.

Thomas Bolding Hansen

Posted: 23 juli 2009 - 21:21 - Svar

150 år for sent? Bush regeringen nægtede at støtte nødhjælpsorganisationer som fremmede prævention i den tredje verden.

Og religion, dogmer, selv kristendom, eksperter er paralyserende for hjerneaktiviteten:

http://www.wired.com/wiredscience/2009/03/financebrain/

steen

Posted: 23 juli 2009 - 21:27 - Svar

@Thomas:ja, og Paven og kondomerne og sådan nogle tosserier. Men det er hår i suppen på en kristen kultur der, stort set klarer sig forrygende og holder verden igang (med hjælp fra Kina m.fl.) – imodsætning til islam, der er en kaoskraft og en dødvægt af rang. På vores bredegrader er der ikke andet end naivitet tilbage at bebrejde de kristne, ville jeg mene. Hvis der er en militant kristendom, vi skal frygte, så har jeg ikke opdaget den endnu.

Det er forresten interessant, at den helt sekulære stat, USA, er langt mere religiøs præget – end for eksempel ikke sekulære stater som Danmark og England. De render i (fri) kirker for et godt ord og ingen præsident slipper fra at åbne munden uden at sige Gud to gange i minutet.

Mia: Ingen informerede englændere jeg har mødt eller hørt, ville røre BNP med en ildtang. Jeg ville stemme UKIP. Men nu er England koloniseret i en sådan grad, at desperation kan drive folk til hvad som helst.

Santor

Posted: 23 juli 2009 - 21:29 - Svar

Pat Condell er som altid ekvilibristisk og ikke mindst “spot on” 🙂

Mia

Posted: 23 juli 2009 - 21:32 - Svar

Elsker Pat Condell. Er dog ikke helt enig i at man ikke skal stemme på noget parti. Jeg tror, at englænderne med fordel kan stemme på BNP. En blank stemme vil ikke gøre nogen forskel.

Peter Andersen

Posted: 23 juli 2009 - 21:40 - Svar

Han burde være obligatorisk for ethvert medlem af folketinget!

Vivi Andersen

Posted: 23 juli 2009 - 23:45 - Svar

Når jeg er mest trist og ked af situationen herhjemme og i resten af Europa – så er det frem med Pat Condell !

Forresten – hvorfor har I ikke et link til ham ?

Condell siger sådan nogenlunde de samme ting som Dawkins, men ud fra sit eget ståsted og han forsøger jo ikke at bilde os ind at han er en Richard Dawkins med en videnskabelig baggrund som sit fodfæste.

steen

Posted: 23 juli 2009 - 23:59 - Svar

Signe

Posted: 24 juli 2009 - 08:43 - Svar

Skarpt. Jeg ville da også hellere brække en arm på langs end stemme på BNP.

Men skulle det komme så langt ud, at briterne har valget mellem to typer fascister, hvor den ene type vil udrydde dem, så er det da meget forståeligt, hvis de bakker op om den anden type.

Og det valg bliver en realitet, hvis ikke de anstændige tør gøre op med fascismen, uanset hvilken religion eller etnicitet den gemmer sig bag.

Jeg er sikker på, at der er et flertal, som plages af islam-kvalme (suppleret med BNP-kvalme), men hvornår gør de noget ved det og bakker op om UKIP? Eller danner et nyt parti, som vil kæmpe for de samme værdier på EU-plan? For det er jo et fælles europæisk problem, ikke kun britisk eller svensk eller dansk.

I Danmark kan vi f.eks. grine nok så meget af Sveriges selskabte plager – og ynke dem – men hvis Sverige bliver islamiseret, så udgør det da i sig selv en kæmpe trussel for Danmark, uanset om vi på det tidspunkt har fået smidt alle vores egne islamofascister ud.

Janne

Posted: 24 juli 2009 - 09:46 - Svar

Jeg er heller ikke enig i at al form for religion er et problem. Jeg kender en del fornuftige mennesker der på det private plan er religiøse og det er ikke noget de skilter med eller forsøger at trække ned over hovedet på andre. Ej heller forsøger de at tvinge egne forbud og påbud ind i offentlige institutioner – som vi ser det med halal og tørklædekrav. Men det er et problem når f.eks. kristne, folkekirkelige menigheder synes at de skal have en fra en anden trosretning til at vogte en kirke, så den ikke bliver hærget. Og altså affinder sig med at de skal have beskyttelse i et bestemt område af Danmark. Det er for mig at se det samme som at acceptere mafia kultur.

Og det er et problem når en kristen kvindelig præst synes at det er godt med hijab på kvinder i offentlige institutioner, for så kan man se hvem der vil bede sammen med præsten. Har hun helt opgivet at tale med mennesker? Det er også et problem når BT’s kvindelige politiske kommentator bruger spalteplads på at agitere for religiøs uniform til kvinder. Hun missionerer – og hun vender bøtten på hovedet og gør det til udtryk for intolerance hvis religiøs intolerance kritiseres. Hun har mistet sin fornuft og sin kritiske sans, lader det til.

Der er så mange eksempler på at religion kan gøre mennesker intolerante og smalsporede over for mennesker der har andre synspunkter og en anden livsstil. Og mange eksempler på at religionstilhængere viser tolerance overfor intolerant (religiøs) adfærd. Pat har ret i at det er venstrefløjen der er værst, når det gælder at tolerere religiøs intolerance og fordomme. Se blot hvordan SF og S kæmper for religiøs beklædning hijab til kvinder i offentlige institutioner. Selvom vi ved at netop hijab mange steder bruges til at tryne kvinder og frihedsrettigheder med.

Fritz

Posted: 24 juli 2009 - 10:02 - Svar

Jeg kan ikke forstå hvorfor altid fantastiske P. Condell flasher nazi kortet så voldsomt overfor BNP, og slet ikke efter at jeg har været inde på deres hjemmeside og læse deres formålsprogram vedr. immigranter/flygtninge. http://bnp.org.uk/policies/immigration/ jeg kan derfor kun opfordre til at man læse det, det er altid fornuftigt at sætte sig ind i tingene inden man kritisere det, ellers er vi jo ikke en skid bedre en venstrefløjen

.@ Fritz: søg på deres fortid, det er den der spøger. For 10 år siden var de f.eks antisemitiske oh Holocaustbegtende. De har de nu uddelegeret til andre kræfter til venstr og højre. Det uvægerligt klæber ved. Vi er heldige vi ikke har typen i DK. mvh Steen

Fritz

Posted: 24 juli 2009 - 12:14 - Svar

Helt enig, men jeg tror (håber) ikke at man kommer langt idag som parti, hvis man har sådan nogle rabiate holdninger. Men der er knaster i alle nye partier, jeg kan nævne Z som jeg selv var medlem af, DF har også haft deres knaster, og selv hos godhedspartierne de selvfrelste de guddommelige kommer der knaster engang imellem, så jeg håber da at BNP har høvlet de værste knaster af og holder hvad de lover, hvis ikke så har P. Condell fuldstændig ret.

  maximilian andics

  Posted: 24 juli 2009 - 14:12 - Svar

  Tag nu ikke fejl Fritz. Se bar hvor langt man kommer idag som antisemit på den ” rigtige side” af den politiske spectre. Buen spænder fra Mogens Lykketoft via Margarethe Auken til Anne Grethe Holmsgaard

   Fritz

   Posted: 25 juli 2009 - 23:00 - Svar

   Ja, men dem du nævner er forhåbentlig også på vej ud, og gerne med resten af slænget, hø hø.
   Fritz.

Thomas Bolding Hansen

Posted: 24 juli 2009 - 16:47 - Svar

Well en af knasterne er Nick Griffin.

  Fritz

  Posted: 25 juli 2009 - 23:06 - Svar

  Indrømmet, der skal sku nok en større industri-høvl til.

Sune

Posted: 24 juli 2009 - 18:18 - Svar

Hvilken veltalende guttermand..!

Han slår hovedet på sømmet. Hverken mere eller mindre.

Problemstillingen handler om kultur, indstilling til vor medmennesker og almen dannelse.

Om man er blå, gul eller grøn er derfor fuldkommen ligegyldigt,
hvis man har ovennævnte dyder.

Vivi Andersen

Posted: 24 juli 2009 - 19:26 - Svar

Tak for linket, I Snaphanegutter !

Leave a Comment