28
jul
Seneste opdatering: 29/7-09 kl. 1522
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

se Evigheden venter og Flertal ser Afghanistan som uden mulighet for sejer. En bekendts søn skal derned snart og “kæmpe for vores frihed”. Det har han hørt og det tror han på, heldigvis for ham. Han er skarpskytte, og han skal nok få god træning i felten og det er altid noget. Der var en god grund til at gå ind, men er den en god grund til at blive der ? De grunde politikerne giver offentligheden, må de længere ud på landet med. Så er der to muligheder: enten hører vi ikke de gode grunde, – de kunne jo være en hemmelighed mellem NATO´s forsvarsministre – eller også kender politikerne dem heller ikke selv. Altså: hvad er kort sagt succeskriteriet ? Jo flere vestlige drenge der dør, desto mere presser svaret sig på. Hver gang der kommer en kiste hjem, tænker  jeg: til hvilken nytte mon ? Det virker også paradoksalt at bekæmpe jihadister i Afghanistan, samtidigt med at islam vælte ind i Europa, ikke så få afghanere, forresten. Var det ikke en idé at forsvare Europa i Europa, for eksempel mod det som EU´s integrationsministere nu er ved at koge sammen, der kun vil opmuntre til yderligere storm på Europas grænser ? “Tage vores ansvar”, som TV-Avisen gentog inkvisitorisk i aftes, “tage vores ansvar” for fallerede staters uansvarlighed ? Jeg skulle mene Europæerne snart ville betakke sig for at hæfte for den, og iøvrigt vil give  Fanden i enhver konvention, med den effekt de har haft.

Bigotteriets endeløse rænker

Jeg gider ikke rigtig komme med den obligatoriske disclaimer: Dette er ikke apologi for chikane som den her skildrede, eller for alvorlig racisme i almindelighed. Lad dette være nok, for det er så trivielt og uinteressant at man ikke støtter den slags. Dét der er indgangsvinklen for mig er dette at jeg trykkede Refresh på JPs forside, og nyeste hovedhistorie siden sidst var endnu en historie om racisme og fordomme. Efter at luften havde sydet op til Outgames – kommer der nu nogle homofobiske anslag, hvilket der så gjorde – straks popper den næste historie så op, som altså handlede om et reb med en løkke på en Mærsk-tanker.

Den virkelige historie er mit sædvanlige mantra: Mediernes manglende refleksion og analyse. Hvorfor er historier om alskens diskrimination, noget af det komplet ligegyldige sager fra den anden side af jordkloden, et område i eksponentiel vækst? Hvorfor dækker man ikke spørgsmålet om etniske offergruppers egen racisme og bigotteri? Hvorfor prøver man ikke at afdække den religiøse legitimation af muslimske unges homofobi? Racisme og bigotteri har eksisteret til alle tider, hvorfor er der en eskalerende opmærksomhed på det? Har det noget at gøre med håbløsheden af det multikulturelle projekt, hvor den nederdrægtige fjende bliver ved med at poppe op her og der og alle vegne? Har det at gøre med afkristningen af Vesten, og med dette et fravær af et klart sted at lokalisere ondskaben? Der er en metahistorie, men mainstreammedierne dækker den ikke. Rundt omkring i blogverdenen gør man (LFPC).

Sorte medarbejdere på et Mærsk-skib hævder, de blev hånet med et Ku Klux Klan-symbol, og nu kræver de erstatning ved en domstol i Texas. A.P. Møller – Mærsk er stævnet i en sag om tilsyneladende grov racediskrimination, hvor den næstkommanderende på det dansk registrerede forsyningsskib ”Maersk Attender” ifølge anklagerne førte an i langvarig chikane mod tre sorte medarbejdere. […]

De hævder blandt andet, at de efter at have klaget over at blive nedværdiget på grund af deres hudfarve blev hånet ved, at et reb med en galgeløkke blev hængt op på deres skab i skibets omklædningsrum – et tegn, som i USA rangerer mindst på linje med Ku Klux Klans brændende kors som symbol for forfølgelse af sorte. Ifølge anklagen var det den næstkommanderende på ”Maersk Attender” som anbragte galgeløkken.[…] Mærsk anklaget i racisme-sag

»Hele venstrefløjen stormede mod højre«

Kaare Bluitgen sommergæst på P 1

Billede 057

Findes der egentlig er særlig dansk folkekarakter?

Ja ,det var jeg jo ideologisk modstander af at udnævne den inden jeg begyndte [min Danmarks historie]. Men som tiden skred frem, kunne jeg godt se to helt klare træk. Det ene hedder øl, det er helt påfaldende hvordan øl fylder i Danmarkshistorien. Og når man ser hvad udlændinge mener om danskerne gennem historien, så drejer det sig om øl. Og det andet er mindst lige så interessant. Danskerne går altid på midten af vejen. De slingrer måske lidt på grund af øllen, men politisk-ideologisk, der kan man se. Der er alle mulige gesandter og ambassadører , der har opholdt sig i Danmark. De siger allesammen det samme: I Danmark findes ingen fantaster, ingen tosser, ingen genier, ingen galninge. Vi har denne nationalkarater: kan vi ikke lige sætte os og få en øl og snakke om det? Jeg gør lidt grin med det i min 1848 historie, der hvor hele Europa bliver revet i stykker af revolutioner, og det nærmeste vi kommer et lidt ballade på et gods nede på midt-Sjælland, hvor amtmanden møder op og forslår at de alle mødes nede på kroen, så gir´han øl og så snakker vi om det.

Vi kan gå hel tilbage til inkvisitionen, som kostede så uendeligt mange mennesker livet over hele Europa, og det er kun muligt i kilderne at finde ét dansk offer, og han døde nede i Spanien. Vi har enevældens indførelse, grundlovens indførelse, selv de største omvæltninger – åh, lad os snakke om det, ikke. “Lykkelig er det folk der har en fredelig historie,” siger en fransk historiker. Det var lidt tyndt at skrive på, men jeg er da glad for at være et produkt af så mange århundreders relativ fred.

Fandt du ud af hvorfor det er sådan ?

Jeg tror det stammer helt tilbage fra vikingetiden. Nogle vikinger kommer til Normandiet og de lokale vil tale med deres leder. “Vi har ingen leder” svarer vikingerne. Det er en form for relativ lighed, der går gennem vores historie. Kvinder har også haft en enorm indflydelse. Derfor blev højskole- og andelsbevægelsen på stærk, lige præcis i Danmark. Man har været knyttet sammen.

[ Bluitgen fortæller om den gradvise optakt til Muhammedkrisen i første halvår af 2005 og om sit liv mens det stod på]

“På Nørrebro var det ikke nogen sag, det som Politiken og imamerne prøvede at køre op.. “

Du blev en del af den diskussion i hele verden, og du kom til at stå et andet sted, end der hvor de fleste socialister stod ?

Jo, det var jo rystende at se. Hvis man kender socialismens historie, sin Danmarks historie bare 150 år baglæns, så ved man at det altid er venstrefløjen, der har talt imod religion. Det har været vores grundlag. Det er starten på al kritik, som Karl Marx siger. Det var rystende at se, at nu stod den pludselig frem og forsvarede det yderste af islams højrefløj, den fascistiske del. Det var rystende. Omvendt har det måske været med til at rykke noget.

Forstår du hvorfor venstrefløjens stillede sig der, hvor den gjorde ?

Jeg forstår det ikke rigtigt. Jeg tror det er en angst for at lade noget gå ud over et mindretal på 1.2 mia muslimer. Men i mine øjne er det folk der slet ikke forstår, hvad det vil sige at være socialist. For det er da i høj grad at forsvare ytringsfriheden, særlig overfor religiøse overgreb. Jeg forstår hverken de kulturradikale eller de såkaldte socialister i denne her sag. Jeg mener at størstedelen af den danske venstrefløj stormede mod højre og det gjorde de for at tilfredsstille de religiøse strømninger, der står så stærkt idag….Selvfølgelig skal vi forsvare ytringsfriheden. Den er jo ikke faldet ned fra himlen, Gudgivet, det er noget vores forfædre har tilkæmpet os i hårde hårde kampe. Det kan vi ikke bare opgive. Vi må blive ved med at skrive og tegne. Konfrontationen vil fortsætte, men man skal blive ved med at overtræde tabuerne.  (Snaphanens transskript fra Manden der skrev Danmarkshistorie.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Poul Højlund

Posted: 29 juli 2009 - 07:17 - Svar

Som ølbrygger kan jeg jo kun sympatisere med betragtningerne over øllets indflydelse her i landet. Men det gør det nu ikke alene, idet øllandet par exellence, Tyskland, unægtelig har en lidt anden historie. Vi skal også have forfatteren Knud Sørensen med: de mange bittesmå samfund på landet og den meget ringe geografiske mobilitet plus den udbredte egalitet fremelskede en evne til konfliktløsning “på sprogets bagside”, som han skriver. Altså ingen åbne konfrontationer, derimod skæv humor og indforståethed og for alt i verden ingen uoprettelige stridigheder. Vi har altid vidst, at vi skulle fortsætte med at leve tæt sammen med vore naboer.

Janne

Posted: 29 juli 2009 - 07:25 - Svar

Først så siger forfatteren at Danmark altid har været et fredeligt land og så siger han:

“Selvfølgelig skal vi forsvare ytringsfriheden. Den er jo ikke faldet ned fra himlen, Gudgivet, det er noget vores forfædre har tilkæmpet os i hårde hårde kampe.”

Men bortset fra det så er det honning for mine ører, det han siger. Vi skal blive ved med at skrive og tegne, skrive og tegne og skrive og tegne! Og lave satire og fusionere og overraske – som det f.eks. skete da Uriasposten – den gode kulturkonservative blog – lige midt i sommerferien pludselig – og på trods, er det mit indtryk – blev befriende progressiv og præsenterede sine læsere for koran-bloggen. Som jeg ser det kunne det ske fordi både Koran-bloggens ejer og Uriaspostens ejer mener at det er koranen, der skal kigges nærmere på – at det er den der er et problem. Noget af den i hvert fald. Et kulturkonservativt og flabet venstreorienteret møde som der måske på sigt kan komme noget positivt ud af – f.eks. noget mere religionskritik – også på venstrefløjen. Det er nemlig min opfattelse at venstrefløjen – hvor koran-bloggens ejer hører til – har svigtet koran-bloggen og dens ejer, som så har måttet søge andre græsgange. Hvor længe kan venstrefløjen holde til den form for svigt af begavede og politisk interesserede personer? Venstrefløjen har på det område været sært og fatalt feje.

Jeg ved at der er flere venstreorienterede der har det som Bluitgen og som er trætte af at dele af venstrefløjen er blevet så religions-konservativ og puritanske når det gælder islam. Hvornår er det ‘kætterne’ på venstrefløjen, der får lov til at præge mediebilledet – og Danmarkshistorien – og ikke kun Villy og mange kvindelige venstreorienterede, der går mere op i at vogte religiøse dogmer (tørklæder, kønsapartheid, halal og tegneforbud f.eks.) end at fremme frihed, humor, demokrati og ligestilling mellem mænd og kvinder?

Robin_Shadowes

Posted: 29 juli 2009 - 07:41 - Svar

Här i skåne brukade vi säga röka en banan. Man skulle kanske rent av kunna säga att om det råkar vara afghan, att man meckar en talibanan om man nu skall raljera kring det…

Janne

Posted: 29 juli 2009 - 08:01 - Svar

“Var det ikke en idé at forsvare Europa i Europa, for eksempel mod det som EU´s integrationsministere nu er ved at koge sammen, der kun vil opmuntre til yderligere storm på Europas grænser ? “Tage vores ansvar”, som TV-Avisen gentog inkvisitorisk i aftes,…”

Det er jeg enig i. Jeg synes desuden at det er uansvarligt at EU fjerner så mange unge mænd fra Afrika, som i stedet for kunne være med til at bygge Afrika op og hjælpe kvinderne med både at arbejde og at tage sig af børnene. Med alle de afrikanske mænd der flygter til EU, så er der mange kvinder og børn – og opgaver – der lades i stikken – med EU’s hjælp.

    Signe

    Posted: 29 juli 2009 - 09:02 - Svar

    Mit indtryk er, at mange afrikanske kvinder bliver en byrde mindre, når manden skrider 😉

    Men jo, vi skal åbne grænserne for deres varer, såfremt de har noget at byde på, men afrikanerne selv bør selvfølgelig blive i Afrika.

Janne

Posted: 29 juli 2009 - 09:38 - Svar

Signe

“Mit indtryk er, at mange afrikanske kvinder bliver en byrde mindre, når manden skrider.” Jeps, men det faktum skal vi da ikke støtte op om. Kvinder (og mænd) i EU skal vel heller ikke belemres med borgere som er en byrde for kvinder derfra hvor de kommer?

Janne

Posted: 29 juli 2009 - 09:56 - Svar

Mandlig muslim – bosiddende i Danmark – om koranens syn på homoseksualitet og hans problem med at blive accepteret af familie og af det muslimske miljø:

“- Jeg kan ikke tro på en religion, der fordømmer den, jeg er.

Sådan siger 23-årige Ahmad fra Århus om islam. Han er opvokset med islam, og hans familie praktiserer religionen. Men Ahmad er homoseksuel, det er en synd ifølge Koranen, siger han selv – derfor kan han ikke tro på det.”

(…)

“Når han går på gaden med vennerne, ser han hele tiden langt frem for at sikre sig, at der ikke kommer nogen, der kender hans familie. Hvis det sker, går vennerne som aftalt væk fra ham.

– Det er frustrerende og krævende. Jeg kan ikke være 100 procent til stede med mine venner, jeg bruger altid 20-30 procent på at være på vagt, siger Ahmad, der lever i konstant frygt for, at farens venner skal opdage, at han er homoseksuel.”

h t t p://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090728/AAS/979713574/1010/ net2

Man kan være for eller imod homoseksualitet – men sådan skal mennesker altså ikke behandles i Danmark!!!!

Religion skal ikke kunne bruges til at tryne og true mennesker i Danmark – eller andre steder i verden!

Jeg har ind imellem undret mig lidt over at der skulle sættes så voldsomt fokus på homoseksualitet netop i Danmark – jeg troede faktisk at der generelt var kommet bedre forhold for homoseksuelle, men nu kan jeg godt se at det er nødvendigt med Out Games – også i Danmark. Ikke mindst af hensyn til homoseksuelle – bøsser og lesbiske – i nogle indvandrerfamilier. På det felt er nogle homoseksuelles rettigheder desværre bombet tilbage til stenalder niveau i Danmark.

Nu må venstrefløjen på banen med politisk handling – og de borgerlige – i fællesskab.

JensH

Posted: 29 juli 2009 - 10:03 - Svar

“tænker jeg: til hvilken nytte mon ?”

M.a.o. “hvad skal det nytte”!!! Man må sige gamle Hørup ikke har levet forgæves, selvom det må siges at hans gamle avis, Politken, idag har et noget mere nuanceret syn på det Danske militær. Ja, selv gammel-pascifisterne i SF støtter idag forsvaret og de Danske troppers indsats i Afghanistan. Men de sidste her i landet som er imod vore tropper og ders indsats er altså diverse muslimske foreninger, Klaus Rifbjerg, Enhedslisten og Snaphanen. Det er i sandhed nogle underlige ‘sengekammerater’ vi oplever i disse år.

Og nu vi er ved særheder, så beskrives det tyske ugemagasin altid som ‘velanskrevent’ eller ‘seriøst’. MEn det forhinder tilsyneladende ikke magasinet i at bringe lodret forkerte oplysninger til torvs. I et forsøg på at beskrive nyudnævnte generalsekretær for nato, Anders Fogh Rasmussen, som en ‘midelmådig’ kandidat til posten kommer denne Tyske pamflet med følgende svada:

“den tidligere danske stats­minister Anders Fogh Rasmussen, 56, er en konservativ politiker, som har fremmet en anti-immigrations­politik i et ellers liberalt land. Han var den laveste fællesnævner, som alle kunne blive enige om,” lyder det.”

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-23976823.html

“anti-immigrations­politik”??!!! Både i 2006 og 2007 slog indvadringen til Danmark alle hidtige rekorder. Men der var selvfølgelig først og fremmest tale om arbejdskraft-indvandring, og derfor tæller det måske ikke med som “rigtig” indvandring i de Europæiske mediers univers, hvor det åbenbart kun er velfærds-hungrende indvandrere fra muslimske lande der tæller med når et lands ‘åbenhed’ skal måles. Gad vide hvilke kilder Der Spiegel har i Danmark??

Janne

Posted: 29 juli 2009 - 10:19 - Svar

JensH

Ja, det er skørt. Sådan ser jeg heller ikke Danmark. Her hvor vi bor er der mange udlændinge og immigranter. Fra Afrika, Mellemøsten, USA, Polen, Sverige, Tyskland, Holland, England, Australien osv. Jeg kan ikke genkende Danmark som et anti-immigrations land. Slet ikke. Og rigtig mange af dem får børn, og det er vel ikke er tegn på at de har det så forfærdeligt i Danmark. Hvorfor slå sig ned i og sætte så mange børn i verden i et såkaldt anti-immigrations land?

LFPC

Posted: 29 juli 2009 - 10:42 - Svar

“Men de sidste her i landet som er imod vore tropper og ders indsats er altså diverse muslimske foreninger, Klaus Rifbjerg, Enhedslisten og Snaphanen. Det er i sandhed nogle underlige ’sengekammerater’ vi oplever i disse år”.

Det er et dilemma at sidde komfortabelt herhjemme og kritisere, når man ikke selv er blandt dem med ‘the ass in the grass’. Men hvad skal vi gøre? Skal debat om indsatsens værdi forstumme så længe dette er situationen? Med den mulige konsekvens at endnu flere bliver dræbt, og det på længere sigt viser sig at det hele har været nyttesløst.

Bedre end bare at tale om “underlige sengekammerater” ville det være at komme med et helt konkret svar på hvad succeskriteriet er, som Steen efterspørger. Jeg selv er ikke helt sikker på hvad jeg mener i tilfældet Afghanistan, for det kan meget vel være at der er strategiske sejre i form af stækkelse af globale jihadisters træningslejre, f. eks., men at nogen fra vores side skal dø for at indsætte eller opretholde et ‘demokrati’ der har indføjet i forfatningen at det ikke må stride mod sharia – beklager, Jens, der siger jeg fra. Så fortæl venligst hvad vores interesser er, som sagt vil jeg ikke udelukke at det er det værd af andre grunde.

Hvad Irak angår må jeg sige at jeg tog helt fejl, i øvrigt af nøjagtig de samme grunde som Ulrik Høy nævnte forleden. Her ville inddæmning af Saddam, evt. ved hjælp af indsats fra luften, eller ligefrem at vi havde pustet til ilden for at de forskellige grupperinger i landet havde brugt energien på at bekæmpe hinanden, klart have været at foretrække. Jeg kan slet ikke få regnskabet til at gå op, menneskeligt og økonomisk fra vores side, når resultatet bliver valg af endnu værre slyngler end Saddam, og demokratiet p.g.a. de etniske spændinger i sidste ende må bukke under, og landet fragmenteres.

JensH

Posted: 29 juli 2009 - 11:07 - Svar

@LFPC

“hvad succeskriteriet er, som Steen efterspørger”

Dette ‘kritierium’ er for længst (de facto) blevet ændret fra ‘demokrati-opbygning’ til et mere realistisk ‘kriterium’ om, at Afghanistan ikke igen må blive en ‘safe-heaven’ for terrorister. Flere vestlige ledere med Obama i spidsen taler allerede om forhandlinger med de ‘moderate’ dele af Taliban, men disse forhandlinger skal foregå ud fra en styrkeposition, og ikke ud fra den samme svagheds-position som den Pakistanske regering fohandlede med Taliban, da man overgav dem f.eks. Swat-dalen, (vi så hvad der så skete!!!).

Det er meget muligt, at den globale jihad-bevægelse så kan oprette nye træningslejre i lande som Somalia eller det nordlige Nigeria. Men når Afghanistan er vigtigere (set ud fra ‘vores’ synspunkt), så skyldes det, at landet ikke ‘blot’ kan bruges som ‘base’ for angreb ind i vesten. Afghanistan kan også bruges som base for angreb ind i og de-stabilisering af ATOM-MAGTEN Pakistan. Pakistan er i forvejen mildest talt noget der kommer meget tæt på en såkaldt ‘failed state’, og selvom den Pakistanske hær (tilsyneladende) har vundet et par betydelige sejre over den stedlige Taliban-bevægelse, så kræver det vist ikke ret meget ‘ekspert-viden’ at forstille sig hvordan det ville se ud i landet, hvis det grænser op til et Taliban-kontrolleret Afghanistan, (a la det styre der sad der fra 1996-2001).

Vi kan ikke ‘udrydde’ den globale jihad-bevægelse i Afghanistan, men vi kan sikre den kun har ‘safe-heavens’ i visse strategisk set ligegyldige Afrikanske lande er vi efter min mening kommet et stykke af vejen. Men det er en evægelse jeg tror det vil tage årtier at ‘nedkæmpe’, og lad mig i den forbindelse minde om, at den kolde krig varede 40 år.

Mette

Posted: 29 juli 2009 - 11:20 - Svar

En af mine nære slægtninger kom for ikke længe siden hjem fra Afghanistan efter at have arbejdet der som læge. Der havde løbende været traumebehandling af danske soldater på programmet, og jeg hørte intet positivt om det land. Jeg har både før og siden læst artikler, hvor andre læger lige ud har fortalt, at de heller ikke kan se nogen idé i, at vi er der.

Efterhånden hælder jeg i samme retning, men jeg føler mig sikker på, at vore soldater gør en god indsats, der hvor de er, jeg har det blot elendigt med, at unge liv går tabt, for jeg har svært ved at tro, at det gør en forskel, og det er det værste man kan sige til de efterladte. Da vi gik ind i krigen i Afghanistan skrev jeg på JP’s blog, at det ville jeg under ingen omstændigheder lægge barn til. Jeg fik nogle kontante svar fra mænd, der belærte mig om, at det skulle jeg ikke blande mig i. OK, sønnike trak frinummer, skønt han egentlig gerne ville have været soldat, og der gik de glip af et oplagt officersemne. Heldigvis.

Men Afghanistan er et stort land med en sær forhutlet historie og et folk, der har så meget skummelt i deres kulturelle bagage, at jeg har tabt troen på, at vi kan gøre en forskel derude. Samtidig mener vores venstrefløj, at vi er forpligtet til at tage mod de irakere og afghanere, som det passer at tage hertil og angle om asyl. Så mens vi kæmper en sær endeløs kamp derude, flytter de trojanske heste ind herhjemme.

Bevar mig vel, hvor vi mangler ansvarlige politikere, der begynder at tænke nye tanker.

Mette

Posted: 29 juli 2009 - 11:55 - Svar

Forresten spekulerer jeg på, hvor den video fra Afghanistan mon kommer fra, hvem der har tilladt den og hvorfor? Den fremstår som propaganda.

Har nogen af jer et link til den uhyggelige video, som alle burde se, og som handler om hvordan Pakistan vha. spionage i Holland fik sine atomvåben og kunne eksportere andre? Condoleezza Rice optræder på videoen.

JensH

Posted: 29 juli 2009 - 12:07 - Svar

@Mette

“Samtidig mener vores venstrefløj, at vi er forpligtet til at tage mod de irakere og afghanere, som det passer at tage hertil og angle om asyl.”

Det ville de jo have ment uanset om vi havde soldater i disse lande eller ej. Og så tror jeg godt du kan udvide betegnelsen “Venstrefløjen” til “centrum-venstre”, da både Soc. og de Radikale også ser muslimerne som denne verdens offergruppe. Disse to partier deltager også i hylekoret hvergang en kriminel muslim bliver dømt til udvisning af landet. Bemærk de forskellige holdninger de har når det drejer sig om udviste kriminelle fra øst-Europa. De har intet problem med at Polakker, Baltere eller Bulgarere bliver udvist, men hvis de udviste kommer fra enten Kosovo, Bosnien eller Albanien så bryder helvede løs, og forargelsen hos centrum-venstre kender ingen grænser.

Jeg tror vi skal holde disse to ting adskilt. Jeg kender naturligvis ikke den læge du henviser til, men jeg må sige at jeg har hørt anderledes historier derude fra. Jeg regner som sagt ikke med, at det er muligt at indføre demokrati derude, men en eller anden form for stabil central-magt, der i ‘forståelse’ og ‘magtdeling’ med lokale stammeledere/krigsherrer, sikrer at landet ikke bliver en terror-base må være inden for mulighedernes grænse.

JensH

Posted: 29 juli 2009 - 12:25 - Svar

@Janne

“Jeg kan ikke genkende Danmark som et anti-immigrations land. Slet ikke. ”

Nej, det kan jeg sandt for duden heller ikke, ogjeg ved ikke hvorra Der Spiegel har sine ‘oplysninger’ om forholdene i Danmark. De kan ihvertfald ikke have haft nogen journalist heroppe. Men siden valget i 2001 har der været personer/grupper her i landet, der har ‘fodret’ den Europæiske medier med et totalt fordrejet billede af situationen i Danmark. Om det er det der gør sig gældende mht. til Spiegel-historien kan jeg naturligvis ikke vide. Men det kunne jo også tænkes, at for en stor del af de Europæiske journalister drejer dette emne sig ikke så meget om fakta, men mindst lige så meget om følelser, forstået således, at størrelsen af indvandringen er ikke så betydningsfuldt i forhold til det faktum, at den lokale etnske Euroæiske befolkning får (hørbart) lov til at udtale kritik af den massive indvandring fra specielt den muslimske verden.

steen

Posted: 29 juli 2009 - 12:39 - Svar

@ Jens: Jeg stiller mig bare tvivlende. Hvis jeg er sengekammerat med nogen, er det f.eks. ham her, hør det hvis du får tid:

Edward Luttwak ironiserede i et foredrag på Berkeley over Vestens efterrationaliseringer i Afghanistan. Da man var landet og havde blæst Talebanstyret ud i bjergene, opfandt man efterfølgende grundene til at blive i landet: “genrejsning af landet” , “demokrati” og “kvinders rettigheder” osv, fortsæt selv..: “Hvordan skaffer man kvinder rettigheder i Afghanistan? “, spurgte Luttwak forsamlingen. “Jo, man placerer en mariner i hver eneste lerhytte. Hver gang en mand slår sin kone, og det gør han tit, skyder marineren manden.”

Gunnar Heinsohn har også kommenteret Afghanistan ud fra et demografisk sysnpunkt. Og jeg skulle som Mette, i al fald ikke “lægge søn” til så luftigt et foretagende. Iøvrigt minder videoen om den fantatiske historie, vistnok i Ekstrabladet, hvor en dansk leder af et felthospital flippede fuldstændigt ud over forholdene og mentaliteten i Afghanistan ved afrejsen, hvius nogen kan huske den. Ingen af de lokale kunne binde deres egne snørebånd, og de få der kunne, gad ikke.

Hvis jeg var et USA på fallittens rand, ville jeg nok komme ud, beholde Bagram og ordne the bad guys fra luften. Men det er kompliceret og jeg har en fornemmelse af, at vi menige ikke har hele grundlaget for at bedømme det. Jeg har kort sagt ikke nogen fikseret mening om det, i modsætning til så mange andre.

ole burde

Posted: 29 juli 2009 - 14:00 - Svar

Hmmmmm……….Nu har det jo lige vist sig , at der faktisk ER baade billige og politisk korekte maader at totaludradere de saakaldte Islamister . I NIGERIA slagter regeringen frejdigt loes paa de lokale islamister; uden at det lader til at genere hverken BBC eller Obama .
Hmmmmmmmm…….. Maaske er det en slags udlicitacion vi har brug for………..hva’ nu hvis man ku’ oprette en slags lokale filialer af den nigerianske haer i Afganistan eller Gaza eller maaske enda paa Noerrebro….. saa ku danske eller israelske soldater bare smoere sig godt ind i sort skosvaerte , og maaske skrive under opaa at de MIDLERTIDIGT var frivillige iden Nigerianske haer……
Saadan lissom de her MIDLERTIDIGE iranske giftermaal , hvor boedlen blir gift med et kvindeligt offer for at ku’ ha’ lov til at voldtage hende…
Hmmmmmm……. Den maa vaere skudsikker !

Proclus

Posted: 29 juli 2009 - 16:34 - Svar

Felttoget i Afghanistan er fuldstændigt forfejlet!

Hvad fanden skal vi der efter??

Jo, Taleban skulle væltes. Det er gjort! For længst.
Nu er man fanget i sump af død, ødelæggelse, menneskerettigheder og “hearts and minds”.
Det er ualmindeligt dumt! Per Stig synes det er en god ide! Behøver man mere end dette ugendrivelige bevis på
hvor tåbeligt projektet er?

Afghanistan er helt igennem islamisk land og dertil et enormt bjergmassiv fyldt med klaner og jihadister.
Dem kan man så udmærket ramme fra luften, hvis man overhovedet gider.
Jo mere Islam muslimerne får i deres hjemlande jo bedre, så får de afprøvet det en sidste gang for prins Knud.
Islam er rent lort, det trænger muslimerne til at føle på egen krop.
Iranerne ved godt hvordan det er og de har fået nok, det kan de takke Khomeini og Carter for.
Der er ikke noget der er så dårligt at det ikke er godt for noget!

Vær opmærksom på hvordan englænderne opruster i Afghanistan, men er i vild opløsning hjemme.
Eliten har i dette fjerne uland fundet en undskyldning der kan skygge for deres eget lede kujoneri!
Hvis man selv er igang med at ødelægge demokratiet, samt lov og orden hjemme, så kan man da bare indføre det i Afghanistan.
Det her siger noget om Vestens elendige og forløjede lederskab.
Man ofrer hjerteløst egne soldater på et fallitbo, istedet for at tage Islam ved hornene, men uha nej det er jo en gammel og KÆMPEstor civilisation vi skylder alt!
Lort og Gøgl, JensH.

Poul Højlund

Posted: 29 juli 2009 - 16:39 - Svar

Vi – hele den vestlige verden – konfronteres i disse år af problemstillinger, der før kunne holdes isolerede, fordi vi dels ikke var særligt internationale, dels ikke havde særlige fine fornemmelser, når det gjaldt at beskytte os selv. Nu er verden global og de fine fornemmelser er helt og aldeles på vores side, ikke modstandernes.

Vi kan naturligvis give op og lægge vores kultur til at dø. Intet er lettere. Det er tilsyneladende EU-vejen i disse år, men lur mig, om ikke selv de politisk korrekte får nok en dag. Ligesom det skete med Chamberlain, da det gjaldt.

Derefter – altså når det gælder for alvor – vil vi se konfrontationer, som ingen forestiller sig i dag. Jeg frygter vitterlig civilisationernes sammenstød, og jeg ved, at de fine fornemmelser ryger sig en tur, når det gælder egen overlevelse. Det bliver ikke rart, – godt, at man er halvgammel, og skidt at ens børn skal kæmpe den kamp, der kunne være undgået, hvis ikke vores generation havde svigtet.

Afghanistan er begyndelsen, der kan se håbløs ud. Men hvor barsk, det end lyder, så har Danmarks såkaldte aktive udenrigspolitik gennem de sidste 10 år betydet, at en hel ny generation af danskere er vant til krig og vant til at yde selv det største offer. I titusindvis har været udsendt i aktiv tjeneste, i hundredetusindvis har været pårørende, familie og venner. Danmark er på det mentale plan helt anderledes rustet end for blot 10 år siden.

Måske er det regeringens største fortjeneste overhovedet, og måske er det derfor, Fogh valgte NATO. Samme opgave, samme medicin.

hp

Posted: 29 juli 2009 - 16:48 - Svar

Beklager, ser ingen grund til, at vestens soldater skal sætte livet på spil i Afghanistan. Et land, der forlængst er fortabt.

Et land, hvis befolkning ikke ønsker sig befriet, et land, der hvis befolkning for størstedelens vedkommende er tilhængere af en islam-sharia-tilstand, uanset om det hedder taleban eller noget andet eksotisk.

“Når et flertal af befolkningen ønsker at frigøre sig fra Islam, ønsker demokratiske tilstande, ønsker, at piger også kan uddanne sig til andet end fødemaskiner.”…..bør vesten træde til med såvel bistand som militær magt. Men ikke før. Vi kan ikke tvinge demokrati og velstand ned over en befolkning, som ønsker at leve i stenalderen.

Inden da går de nok deres undergang i møde pga. manglende udvikling (hvor blev de seneste ca. 700 år af i Afghanistan?), enorme fødselsrater og indbyrdes stammekrige.

Altså, hjem med vestens soldater, lad afghanerne sejle deres egen sø, så grusomt det end måtte blive for især kvinder og børn.

Beklager min kynisme, men er der noget som helst, der taler for alternativer?

mvh hp

Proclus

Posted: 29 juli 2009 - 17:03 - Svar

En lille ting mere.

I Gaza bliver der til stadighed mere og mere islamisk.
Tørklædetvang, åbenlys jihad osv. osv.

Det er Islam for fuld udblæsning hjemme i Dar al Islam vi har brug for.
Så kan vi bytte nogle af vores muslimer med koptere.
Alle bliver glade.

Undtagen muslimerne som finder ud hvad Islam vitterligt er. Det bliver hårdt men lærerigt og godt.
Det er på tide ædrueligheden indfinder sig hos disse mennesker, som alt for længe har ladet sig køre rundt i manegen af en meget syg mand (Muhammed) og hans bøller.

Thomas Bolding Hansen

Posted: 29 juli 2009 - 17:11 - Svar

Der er altså mere på spil end som så, hvis vi trækker os ud. En af grundene til at Osama Bin Laden angreb USA, var at forventede det var en papirtiger, som ville trække sig ud og bakke baglæns, når det kostede blod. Som de gjorde det i Somalia.

Som JensH siger, er der også Pakistan ved siden af, hvis man frigører militær ressourcer til at erobre det lan fra Taleban, ser det ikke godt ud. Husk der er kredse langt ind i det pakistanske militær som faktisk sympatiserer med taleban og hjælper dem. Og A våben i deres hænder ville principielt betyde enden på Israel en dag, specielt hvis hvis man ikke reelt kan give hverken Iran eller Pakistan, men obskure al qaida skylden.

Hvis vi trækker os ud, ser det noget sort ud for både kvinder, og dem som har arbejdet for USA. De vil blive undertrykt, nægtet skolegang og alle som har vist sig som pro-vestlige massakreret, hvilket gør at vi får mange rigtige flygtninge.

Så i mine øjne skal vi blive der meget længe. I stedet skal vi kigge på hvilket udstyr og hvilke forholdsregler, der kan minimere tab. Det må ved gud være muligt at lave et køretøj, som er så effektivt pansret at det er stort set umuligt at gennembryde, Israelerne alene har vist en del gode tips.
At det så koster mange penge er hvad det er.

Emeritus

Posted: 29 juli 2009 - 17:15 - Svar

Bluitgen er reduktionist i disse citater.

Vi har ikke kun tradition for fredeligt samvær.

De folk fra Rold, havde for mange år siden og for et eller andet formåls skyld dannet vognborg ved Simested å. Men for at dem fra Rold ikke skulle tro, at folkene fra Rind havde tænkt sig at gå af vejen for dem, blev de oppe på vejen og gik de dem i møde indtil de stødte sammen.
Det kom der et vældigt slagsmål ud af samt en del døde og sårede.

Brøndby- og FCK-fans har også let ved at komme op at slås.
Man kan også tænke på klammerierne i hjemmet, på værtshusene og i de kriminelle miljøer.

Det mærkelige er dog, at de store ideologier, hvis flammer sagtens ihjelslår millioner verden over, synes alt for store til vort lille land. De fænger ikke i det fugtige danske klima. Det er et gennemgående historisk typisk dansk nationaltræk, at vi kvæler disse verdensomspændende ildspåsættelser, før de får fat. Der er masser af eksempler.

Med venlig hilsen

@ Emeritus: For en ordens skyld: Citaterne ER et meget lille udpluk, han skam godt at vores historie er fuld af strid. Man må høre programmet 1 t 26 minutter

Mette

Posted: 29 juli 2009 - 17:41 - Svar

Det plejer at være et effektivt råd i mange sammenhænge, at når man skal trævle noget op eller ødelægge noget, skal man gå efter pengene. De har nu haft mange år i Afghanistan til at sysle med nye afgrøder, meget hjælp har det fået, men valmuerne blomstrer som aldrig før.

Man kunne give de afghanske bønder et varsel om, at fra nu af bliver de forbandede valmuemarker sprøjtet, tæppebombet eller hvad der nu skal til for at ødelægge dem fra luften. Ikke noget med senere nødhjælp, hvis de alligevel vælger valmuerne. Alle ved, at det er valmuerne der finansierer taleban, og uden pengene får de det svært og taber magt.

Det er muligt, at jeg er for pessimistisk, men jeg har ikke meget tiltro til, at Pakistan undgår at blive et nyt Iran. Det er jo allerede galt helt op i toppen af samfundet, mange af os læste for et halvt års tid siden et interview med en fysikprofessor på et af landets store universiteter, der fortalte, at de unge studerende nu er inde i en rivende religiøs udvikling, så at naturvidenskab er ved at blive til religion med alt, hvad det indebærer, såsom at jorden er flad osv. Guderme må vide, hvordan begavede unge mennesker kan forføres på den måde, jeg gætter på, at angst er en væsentlig faktor.

————–

Ang. Mærsk havde jeg tidligere på dagen en direkte telefonforbindelse til Esplanaden, hvor en mand fnøs, da jeg nævnede racismesagen fra USA. Den slags har vi hele tiden, sagde han, folk forsøger at slå os for penge, men der er ikke noget at komme efter. Der er jo næppe den nationalitet og hudfarve, der ikke er repræsenteret i den koncern. Og nu vi var ved det, fortalte han mig, at man heller ikke er homofobe, og at en af hans kolleger i mange år har været gift med en anden mand. Han var irriteret på pressen og slog så pludselig over i en sjofel latter og sagde, at byen er fuld af “mænd der vimser rundt i små lyserøde shorts”, og at de i øvrigt er ganske harmløse, og at pressen også skulle geare ned i den sammenhæng.

Det kunne vi nemt blive enige om. Men pressen elsker åbenbart at opgejle en hetzstemning og at udråbe martyrer. Politiet har desværre igen bidragt med at være emsigt hjælpsomme, og homolobbyen er altid rede. Stod det til mig, skulle Per Larsen havde forbud mod at lade sig interviewe, politiet og pressen er blevet alt for meget slyngvenner, og det har ikke været til gavn for samfundet som helhed.

Vivi Andersen

Posted: 29 juli 2009 - 18:58 - Svar

Nu må EU til at tage sig sammen og finde ud af at få sendt disse mange muslimer fra Afrika, Afghanistan, Mellemøsten og hvilke islamiske lande de ellers kommer fra, retur til deres oprindelseslande.

Det er ikke og har aldrig været de europæiske landes PLIGTER at tage imod revl og krat af bekvemmelighedsflygtninge.

Men bevar´s hvis det modviljen mod EU de vil have forøget og en virkelig mærkbar modstand mod indvandringen fra islamiske lande EU-kraterne vil have frembragt, så skal de bare fortsætte i det valgte spor .

Jeg er stensikker på jeg ikke står alene med en afsky over den måde europæerne behandles på af deres egne politikere, nemlig som de skaffedyr der bliver pålagt at betale for den islamiske besættelse af deres egne lande.

Hvad med om EU begyndte at tage samtaler med og lytter til deres egne borgere om, hvad de mener om den islamiske indvandring? .

Vivi Andersen

Posted: 29 juli 2009 - 19:33 - Svar

Hvad angår Afghanistan, så giver jeg PROCOLUS ret .

Min ældste fløj togter i sin F-16 over Afghanistan – havde base hos amerikanerne i Kirgistan.

Specialenheder på jorden i samarbejde med piloter i luften er en rigtig god konstellation, skulle jeg hilse at sige.

Hvad gør man så f.eks. herhjemme… jo, politikerne lytter i hvert fald ikke til “håndværkerne” – men føre politik med henblik på næste valg.

Min foragt for de forskellige politikere, specielt de Radikale, er efterhånden enorm og jeg stoler ikke på dem over en dørtærskel.

Enten tager man fat på en måde der virkelig batter noget – eller man holder sig væk !

Robin_Shadowes

Posted: 29 juli 2009 - 19:49 - Svar

Med tanke på att Christianias dagar verkar vara räknade borde man kanske passa på att åka över och röka sin talibanan innan det blir försent. Att bara få sitta ned i lugn och ro och lyssna på musik. Guuud vad jag saknar den biten.

JensH

Posted: 29 juli 2009 - 20:08 - Svar

@Poul Højlund

“Men hvor barsk, det end lyder, så har Danmarks såkaldte aktive udenrigspolitik gennem de sidste 10 år betydet, at en hel ny generation af danskere er vant til krig og vant til at yde selv det største offer. I titusindvis har været udsendt i aktiv tjeneste, i hundredetusindvis har været pårørende, familie og venner. Danmark er på det mentale plan helt anderledes rustet end for blot 10 år siden.”

Fuldstændig korrekt. Den håbæøse naivitet der herskede i Dansk udenrigspolitk før indstasen Bosnien i 1990’erne er gudskelov blevet afløst af en noget mere ‘robusthed’, som kan vise sig at være guld værd om det skulle komme til opgør med de ‘hjemlige’ jihadister. Man kan sige noget kynisk, at den Danske nation er blevet ‘vænnet til’, at et opgør med de totalitære kan indebære tab af menneskeliv, hvilket står i fuldtændig i modsætning til den flæbende ‘vi voksne kan også være bange’-mentalitet der herskede under eksempelvis fodnote-politiken. Til sammenligning kan vi jo bruge Sverige. De Svenske ‘tøsedrenge’ befinder sig i det relativt fredelige Nord-Afghanistan, men de har dog (utroligt nok) været i kamp med Taliban, hvor de faktisk har dræbt 3 af ‘the bad guys’. Ud over de Svenske medier er dybt forargede over at ‘verdens etiske supernagt’ ligefrem slår fjenden ihjel, så er de også ved (rent ud sagt) at skide lysegrønne smågrise over ‘hvad Taliban nu vil gøre for at få hævn’ over Sverige:

“Hot från talibaner: Svenskar kommer att dö

Tre av oss blev martyrer. Men hämnden kommer – kanske inte i dag eller i morgon eller nästa
vecka, men den kommer. Svenskar kommer att dödas. Men just nu är vårt mål att sabotera valet.”

http://svt.se/2.22584/1.1637926/svenskar_kommer_att_do

De Svenske medie-horer er dybt rystede, og hvad medel-Sevenson egentlig mener om det hel tæller jo som bekendt ikke hinsidan.

Poul Højlund

Posted: 29 juli 2009 - 21:04 - Svar

@ JensH: Noteres bør også Hjemmeværnets popularitet og vækst, der næppe skyldes Mary-effekten, selvom det tager sig pænt ud i pressen at skrive noget sådant. Alt i alt er landet langt mere militariseret og kampberedt end for 10 – 15 år siden. Dengang troede jeg at det var håbløst, – se hvad der dog ikke er sket i mellemtiden, herunder også opgøret med samarbejdspolitikken under besættelsen.

Stakkels Sverige, eller rettere: stakkels svenskere. De er end ikke begyndt at vende rundt endnu, – og fører sig fortsat frem som bagtroppens fortrop. Gad vide om hr. menigsvensker nogensinde vågner op og siger fra?

JensH

Posted: 30 juli 2009 - 01:29 - Svar

@PoulHøjlund

“Noteres bør også Hjemmeværnets popularitet og vækst, der næppe skyldes Mary-effekten,

Nej, naturligvis skyldes det ikke nogle pæne ugebladsbilleder af Mary. (eller hvad pressen nu måtte skrive om af feel-good-historier). Hvemmeværnests succes skyldes selvfølgelig at de ‘har sparket røv’ i Helmand provinsen. Alt andet andet er snik-snakl!!!

Angantyr

Posted: 30 juli 2009 - 14:13 - Svar

Problemet er at krigene i Irak og Afghanistan fra starten er blevet ført ud fra forkerte ideologiske forudsætninger.

Man er enig om at rydde reaktionære magthavere af vejen, men så kommer man ikke så meget længere. Man vil ikke støde islam, selvom det faktisk er det man skal for at indføre demokrati. Det er slående hvor elendig koalitionen har været til at påvirke afghanere og irakere via massemedierne, men sådan skal det næsten gå når man har mistet den kulturelle selvtillid. Hvordan kan tingene i øvrigt være meget anderledes når koalitionen består af regeringer, som på hjemlig grund har travlt med at give højtråbende muslimske indvandrere særrettigheder ?

Proclus

Posted: 31 juli 2009 - 20:10 - Svar

Angantyr

jeg er helt enig!

Et lille problem dog! 🙂

Taleban som reaktionære? Jeg er bange for det er tid til lidt ordkløveri!

Muslimernes jihadister er ikke reaktionære, eller som Kaare Bluitgen synes at sige: “højreorienterede”.
De er utopister, idealister, totalitære og hellige mordere der ikke standser før de har vasket sig rene i vores vantro blod. Iøvrigt et umuligt projekt da selvfrelseriet og den “TOTALE AFVASKNING” ikke lader sig gøre. Islam er desværre bærer af noget evigt i mennesket eller universet. Trangen til at afslutte historien.
Denne trang bryder med højre eller venstre.
Vi misforstår Islam hvis vi tror at der bare er tale om noget gammelt lort som snart lægger sig ned og dør af alderdom. Jødedommen og Hinduismen er snare kendetegnet ved at være alderstyngede “reaktionære” hobbyværksteder, som for hver dag der går bliver mere og mere sultede for mening.
Islam ryger ikke på at falde sammen af rust, men på at brænde cirutten i begge ender. At æde sig selv i hellig virketrang. Derfor er det så vigtigt at muslimerne får lov til at oprette så mange shariaregimer så muligt i deres hjemlande. Der kan de så i deres vanvid inddæmmes og fise ud.
Gaza er det bedste eksempel. Hamas, en rabiat jihadmilits har nu magten og islamisere og jihadder på livet løs.
De får imidlertid aldrig erobret Israel, men istedet kørt deres egen befolkning fuldstændigt istykker.

At isolere muslimerne er vores hovedopgave, ikke at omvende dem. Man kan tvinge kamelen til brønden, men ikke tvinge den til at drikke. Muslimerne rider nu på en bølge af had/jihad og skriger på sharia. Lad dem få det.

Det hele skal nemlig ses i sammenhæng med Leth og Schopenhauer! 🙂

Proclus

Posted: 1 august 2009 - 10:57 - Svar

En lille udbyggelse!

I værste fald så for min egen skyld. 🙂

“Trangen til at afslutte historien” er selfølgelig lig med shariastaten, hvor alt går som et urværk af daglige rutiner som alle tjener underkastelsen for Allah. Gudsstaten. Historien står stille i underkastelse.
For Muhammed var det mestensdels sjov og ballade. Han døde fra hele mollevitten, fred være med ham.
For ummaen og kalifferne blev det efter hans død alvor. Noget gik tabt med Muhammed, Allahs fysiske tilstedeværelse!
Man sad tilbage med en helligstat, et gudssurrogat, modeleret efter jødisk forbillede, iranernes zarathustriske kunne også været brugt, men var for fremmed med sin indo-euro kultur og royalisme. For mange guder, hellige køer og grise. Kristendommen, hellensk, mirakuløs og filosofisk anlagt, var blevet totalt forkastet, kendetegnet ved den tomme og forvredne Isa figur.
Muslimerne er således tvunget til en evig genopførelse af Medinatiden, der er fuldstændigt tabt.
Det er netop fra denne problematik man henter sin idealisme, fremad det kan lykkes, “Yes we can”.
Har vi så fat i en evighedsmaskine? Jeg skriver selv at Islam er bærer af noget evigt!
Nej! Og der følger ikke rigtig nogen god forklaring på hvorfor, er jeg bange for. Men der er et eller andet galt med Islam i vor tid. Noget der stinker af opbrud og pludselig død. Jihadisterne er omend aktive og selvsikre, sjovt færdige! Der flyder en sær og kraftig nihilisme fra dem, de griber efter noget som ikke længere findes eller lader sig gøre. Jeg modsiger nok mig selv og det er fordi det er umuligt at forstå fuldstændigt og at spå om fremtiden. Man har i den henseende kun sin “gutfeeling”.
Talrige shariaregimer synes på vej, måske endda et løst organiseret sunni kalifat, men Islams guddommelighed er undergravet, den er nu blot endnu en magtideologi som så mange andre. Dette tab overlever den ikke.
Europa vil mærke Islams overherredømme i den forstand at man må tilpasse sig den konstante fare ved at have lukket denne kødædende zombie ind af hoveddøren. Vi er nu tvunget via denne historiske fejltagelse til at opleve dens hærgen på egen krop. Samtidig kommer man ikke uden om at der er noget uendeligt spændende i at være konfronteret med sin arve og ærkefjende.

En spænding som føles bedst på afstand, skal det lige siges! 🙂

Leave a Comment