3
aug
Seneste opdatering: 4/8-09 kl. 1511
44 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

“Og brækker halsen på din hund”. I lille Danmark rykker den tredje verden tættere og tættere på dem hvis ord har vægt, og det skal vi være glade for. Naboidyl i Ålborg. Professor Gorm Winther, AUC:

“Vi bør se indvandringen, ikke som en katastrofe, men som en gave, der uafviseligt synliggør menneskelig mangfoldighed og dermed gavner den naturgivne menneskelige forskel blandt indvandrere såvel som blandt indfødte, hvorved den kan udgøre en afgørende modvægt til alle bestræbelser, der trækker samfundet i retning af konformitet og ensretning”.Sådan skrev den såkaldte “humanist” Rune Engelbreth Larsen om det multikulturelle samfund.

Siden 2004 har jeg haft erfaringer med naboskab i et villakvarter til indvandrere med en arabisk baggrund Naboer i kvarteret måtte døje med en forfærdelig larm sene aftentimer og i weekenderne. Der herskede et stort svineri på grunden. Udenfor på gaden lå knuste flasker, og stort set samtlige ruder i bygningen var slået ind. De ældste af børnene var ind imellem truende, hvis man bad dem dæmpe sig. Forbipasserende måtte finde sig i tilråb som “fucking dansker” og “danskersvin”. Beboerne forsøgte forgæves at råbe rådmanden og hans embedsmænd op, og man foranstaltede underskriftsindsamlinger, der entydigt viste at samtlige beboere var imod dette embedsmandsprojekt. Uduelige embedsmænd valgte at sætte det blinde øje til kikkerten. Der skete intet, og de nærmeste naboer valgte til sidst at sælge deres huse og flytte. Et af disse huse blev i øvrigt købt af ? ja gæt, en indvandrer med arabisk baggrund.

I marts i år flyttede en arabisk familie ind som vores nye naboer, og om ikke historien gentager sig. Der stilles affald, store papkasser og fyldte sække udenfor døren. Affaldet er ikke pakket ordentligt ind. Det flyder altid med sko og legetøj udenfor. Særligt festlig lå der i tre dage en “pispotte” ude på gangen kun halvanden meter fra vores dør. Da jeg ringede på døren for at gøre opmærksom på den uacceptable situation, truede manden i huset med “at nakke mig” og “brække halsen på min hund”. Jeg har forgæves forsøgt at gøre udlejningschefen og viceværten opmærksom på de gentagne brud af lejeloven og regler for almindelig husorden uden, at man har villet foretage sig noget som helst. Hvilken berigelse? Gorm Winther professor, Nordjyske

Swedish Somalis waging jihad in Somalia

A handful of Muslim Swedes have been killed in brutal fights. Young, Swedish-Somali men have been trained to fight and also participated in the bloody civil war in Somalia.
The Swedish security police, Säpo, told to Expressen newspaper that “a handful” Swedes have been killed in the war-torn country on Africa’s east coast.[…] Police spokesman, Patrik Peter, said that the man’s sympathy with extremist Islam began while he still lived in Sweden.[…]
”It is a process that leads to ideological and religious activism. Muslim is convinced that it is acceptable to use violence to promote political messages,” says Peter.

– Vad vi befarar är att de får ett nätverk, och erfarenheter och utbildning på plats i Somalia som kan användas i Sverige om och när de kommer tillbaka, säger Malena Rembe som är chefsanalytiker på Säpos enhet mot terrorism,  Jawa Report & Expressen

Siv Jensen som norsk statsminister?

Muligheden er ikke så fjern, eventuelt i en mindretalsregering, når det nu ikke ser ud til at norske konservative Erna Solberg (Høyre), rigtig kan bestemme sig til noget, en ganske typisk, konservativ vankelmodighed. Jeg må tilstå, jeg vil heppe på hende om en måned. For det første kunne det blive rigtigt ubehageligt for den svenske Riksdag et år inden deres eget valg. Og det har de så inderligt fortjent og sparet op til i mange år. Og Norge må ud af Sveriges fodspor som Nordens hovedaftagere af somalisk og pakistansk overskudsbefolkning, og det kan kun gå for langsomt. Oslo er fuldstændig forandret, og ikke til det bedre. FRP er priviligeret, det har ingen skummel fortid, man kan smide i hovedet på dem som i tilfældet med BNP og SD. Og så er jeg fascineret af hende og imponeret også. En stærk dame, man ikke vil trille bæ med, smuk på sin egen robuste, maskuline facon og en meget dreven taler.Valgvideoen her er selvfølgelig urkomisk, den minder om de danske landskampssange,  som trods alt var beregnet for et halvberuset publikum på et stadion. Men jeg kan alligevel godt lide de scener, hvor hun lader sig hejse ned i Nordsøen og i en frådende  norske elv fra en helikopter. Jeg er til fals for billige presse-tricks, og det genopfrisker det, Norge er for mig. En 30 år gammel, lykkelig drøm. Måske er jeg videoens “målgruppe”? Jeg må prøve at leve med det. Den ejer alt det, Carsten Jensen og Klaus Rifbjerg foragter: den er folkelig og småborgerlig, det er værd at tage med. Den er ren Kjeld Heick og Bjørn & OK, madam blå og kolonihave. Sådan er det. Spin og reklame, men jeg vil gerne rehabilitere småborgeligheden, vi lever af den og på den, hvad de  “intellektuelle” så end mener. Den er også deres livsgrundlag, selvom de ikke  bestiller andet end at bagtale den. De var ikke kun de værste forræddere på Orwells tid, det har de været lige siden, med et aldrigt svigtende instinkt. “Forræder” er Orwells ord. Norges valg ser ud til at få det helt elementære, man kan ønske sig: Spænding. Forpasser Norge chancen nu, kan løbet være kørt demografisk set, som man må formode at det er sket for Sverige, allerede for år tilbage. Hvad det har betydet, er det vi blandt andet prøver at dokumentere. Vi flagger hjem dersom Jensen blir statsminister. Danskene har valgt, Norge greier det ikke.

PS: Jeg så i går en eller anden nutcracker på nettet mente, at denne  blog agiterede for Skånelandenes hjemkomst  til Danmark. Det er  åbenbart ligegyldigt hvad man skriver, så er der altid en eller anden derude, der kan få det modsatte ud af det. Det er 25 år siden, Palle Lauring i P 1 karakteriserede det som en håbløs, 200 år forældet drøm. Det er vi selvfølgelig fuldkommen enige  i. Bare til orientering, hvis det ellers skulle nytte noget, hvad det næppe gør. Visse sites er tossernes paradis, der er ikke noget at gøre ved det.

Foucault i Uppsala

“Den svenske virkelighed har en skønhed, en strenghed og nødvendighed, der viser, at mennesket i en sådan virkelighed aldrig er andet end et punkt, der flytter sig, der retter sig efter love, skemaer og former i en trafik, der går ud over og er mægtigere end individet… Sverige åbenbarer i sin ro en næsten fuldendt verden, hvor man opdager, at mennesket ikke længere er nødvendigt.”  (Michel Foucault 1968,  ‘Knækket i Uppsala’, Jens Riis, Weekendavisen 24-30.7.09)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Mette

Posted: 3 august 2009 - 15:30 - Svar

Jeg synes også, at Siv Jensen er smuk, på en typisk norsk måde. Især øjnene, hvor blikket er meget nærværende. Hvis hun bliver statsminister, er det fordi de andre ikke aner, hvad de skal gøre og lader aben gå videre. Der er ingen spænding i valgkampen, den er som sædvanlig sløv, men derfor kan resultatet jo sagtens blive spændende.

steen

Posted: 3 august 2009 - 15:32 - Svar

@ Mette – jeg læste godt hvad du skrev om Norge igår, jeg fik det ikke kommenteret. Men når alt kommer til alt, så er du jo meget bedste orienteret om landet, end jeg er. Derfor, skriv endelig.

JensH

Posted: 3 august 2009 - 15:52 - Svar

@Steen

“For det første kunne det blive rigtigt ubehageligt for den svenske Riksdag et år inden deres eget valg”

Arh, mon ikke den Svenske nomenklatura har fulgt med i ‘den foruroligende udvikling’ i broderlandet, og har taget deres forholdsregler såfremt det Norske valg skulle resultere i ‘Danske tilstande’. Der er trods alt et år til det Svenske Riksdagsvalg, og de kan jo allerede nu ‘aktivere’ AFA-stormtropperne, hvilket skulle betyde et mere eller mindre ‘ukampdygtigt’ SD når valgkampen starter i sensommeren 2010. Resten kan klares ved valgkort der forsvinder på mystisk vis. Den sidstnævnte har trods alt altid virket.

steen

Posted: 3 august 2009 - 15:56 - Svar

@ Jens – jeg har ingen illusioner mht Riksdagvalet 2010. Men det vil nok blive “obehagligt” alligevel, at være svensk politiker med de naboer, mon ikke ? Det er nok alt hvad man kan forlange. et SD i Riksdagen med 10 % – det er som at sejle ind i Kattegat, og skulle styre uden om Anholt.

JensH

Posted: 3 august 2009 - 16:25 - Svar

@Steen

“Men det vil nok blive “obehagligt” alligevel, at være svensk politiker med de naboer, mon ikke ? ”

Jo, mon ikke. Det kan absolut ikke være rart for ‘verdens etiske og moralske supermagt’ at skulle have den slags fremmedfjendske naboer. Hvis jeg ikke husker forkert, så var der ved det nys overståede EP-valg et Finsk indvandringskritisk parti, som vandt et mandat?? Hvis jeg husker rigtigt så er ‘de renes land’ jo nærmest omriget af xenofober.

Lilli

Posted: 4 august 2009 - 07:03 - Svar

@ Steen

For 25 år siden var Øresundsbroen også en vision… Hvem sparker på en død hund…?

Mauer bleibt noch 100 Jahre…?

JensH

Posted: 4 august 2009 - 10:07 - Svar

OT

Findes der nogen større hystade i Socialdemokratiet end deres kultur-ordfører Mogens Jensen?? Den gode Hr. Jensen så sig ikke for god til at sammenligne Geert Wilders film, “Fitna”, med Nazisternes fuldstændig groteske film “Der Ewige Jude”. Nu er Mogens Jensen igen ude og spille ‘Nazi-kortet’. Denne gang mod Pia Kjærsgård, som har forlangt et opgør med det kulturradikale parnas, som rundhåndet sidder og uddeler skattekroner til hinanden:

“Pia K. bringer mindelser om nazitiden”:

http://politiken.dk/politik/article762311.ece

Teknikken

Posted: 4 august 2009 - 11:16 - Svar

“- Man skal tilbage til Hitlers modbydelige nazipropagandafilm “Der ewige Jude” for at kunne beskrive Gert Wilders film “Fitna”. Vi mangler bare rotterne som billeder på muslimer. I et sandt orgie af modbydelige mord- og voldsscener gør Wilders alle muslimer til terrorister og mordere og byder i den grad op til direkte voldelig konfrontation, siger Mogens Jensen.”

“»Det er kulturpolitisk censur, når Pia Kjærsgaard vil bestemme, hvilken kunst vi skal have. Det er den slags vi så stærkest i Nazityskland og Sovjetunionen. Og det er uhyggeligt og uappetitligt, at vi skal høre det i dag, når Pia Kjærsgaard lægger navngivne kunstnere for had og vil bestemme, hvilken kunst vi skal have«, siger Mogens Jensen.”

Manden er jo nazi-fikseret.

Janne

Posted: 4 august 2009 - 12:08 - Svar

OT – om socialdemokraternes forventelige negative og frygtsomme modtagelse af Pia K.’s kunstpolitikkritik.

Det er lidt komisk at hvis man tillader sig at kritisere Rifbjerg & Co.’s kreationer og holdninger, så trækkes nazi kortet straks af bl.a. socialdemokrater. Men skal kunstnere og kunstverdenen (den moderne og nyere postmoderne del) da ikke kunne kritiseres på lige fod med alt andet og alle andre? Og skal kunstverdenen ikke bestå af andet end halvdårlige kreationer, som så kaldes for kunst af bl.a. socialdemokrater? Selvfølgelig skal de/den da det. Ellers har vi ingen ytringsfrihed, dynamik og fornyelse på kunstområdet. Kunstverdenen skal selvfølgelig – som religion i øvrigt – ikke ophøjes til noget der ikke må kritiseres. Der trænger til glasnost på kunstområdet i Danmark.

“Socialdemokraterne anklager Dansk Folkeparti for at ville indføre en sovjetiske eller ligefrem nazistisk kulturpolitik.”

h t t p://www.fyens.dk/article/1292482:Indland-Fyn–S–Pia-K–bringer-mindelser -om-nazitiden

Pia K. har ret i sin kritik af kunstpolitik, for det er da pudsigt, at det er blevet sådan, at hvis man laver en stor udstilling af samtidskunst – også lortet, helt konkret – så er det blevet provokerende at placere et enkelt billede af f.eks. Thomas Kluge imellem alt det andet. Rigtig talentfuld, visionær og klassisk kunst behandles over en bred kam som pariaer (som et tabu) i Danmark, som noget upassende og forstyrrende. Sådan er det blevet efter mange år med netop socialdemokratisk kunstpolitik. Der trænger derfor i den grad til ny ilt på kunstscenen og på den kunstpolitiske scene.

En del (såkaldt) kunst (lort på dåse, døde grise, død hest på glas, rap tekster, graffiti) er blevet til vor tids amagerhylde nips og kitsch, som der værnes nidkært om, som var det noget helligt og ophøjet. Det er derfor en spændende, kulturkritisk og nødvendig debat, DF er med til at sætte i gang nu.

Der er ømme følelser der kommer i klemme hos socialdemokrater, når den etablerede postmodernistiske kunst kritiseres i dag. Og i panik trækkes så nazi kortet. Det minder om det der skete da JP tegnere vovede at kreere tegninger af en såkaldt profet. Da var socialdemokraterne også ude med krabasken. Det er da sølle. Det skal da være muligt at kritisere dele af Rifbjergs kreationer og holdninger – og dårlig postmodernistisk kunst – som så meget andet. Giv plads, socialdemokrater.

Så vidt jeg har forstået Pia Kjærsgaards kritik, så synes hun bare at kunsthorisonten i Danmark er lidt for flad – og at for meget ikke er kunst, men ganske enkelt talentløs lort. Det kan jeg godt følge hende i. Jeg ser ikke at hun vil forbyde noget, men blot at hun tillader sig at kritisere dårlig og intetsigende kunst – og vil gøre plads til andet kunst – f.eks. klassisk kunst – også. Og så vover hun at pille ved selveste KUNSTBEGREBET. Uhhhh… det helligste af det allerhelligste. ;o) Men det trænger da i den grad til at blive kigget efter i sømmene. Alt kan jo kategoriseres som kunst i dag, og så er der virkelig intet kunstbegreb tilbage eller kunst for den sags skyld. Bare mest det modsatte. Det er tid at genopfinde kunst og kunstbegrebet, synes jeg. Eller blot se hvad der allerede findes fra før Ritt & Co. kom til magten.

Danmark har i den grad en skatkiste af god og vedkommende kunst (og nogle talentfulde kunstnere) at hive frem på kunstmuseer, på rådhuse, i skoler, på uddannelsessteder, på arbejdspladser etc., hvis det blev muligt kunstpolitisk. Så klø på, DF. Der mangler mangfoldighed, talent og mod i den danske kunstverden. Hiv talenter som f.eks. Thomas Kluge ind i varmen og dyrk flere med hans talent, kunstneriske styrke og visioner. Det ville virkelig være nyt – i dagens Danmark. I stedet for at det bl.a. er tisse-kunstnere der ender som lektorer på danske kunstakademier. Den danske elitære kulturpolitik snobber nedad og viser foragt for talent og kunst- og dansk og vestlig kulturhistorie. Det er da møg og død kedeligt, intolerant, snæversynet, ensformigt og uambitiøst i længden. I det lys ser jeg Pia K.’s kritik som et frisk pust over landet. Ha ha..

Problemet er vel nok at i en multikult ideologisk verden, så er klassisk dansk og vestlig kunst blevet til politisk kunst. Kunst må ikke pege på (eller ’lugte’ af) danske og vestlige rødder og værdier – og slet, slet ikke skønhed – klassiske vestlige dyder – heller ikke hvad håndværk og teknik angår. Så hellere lort, døde heste (Bjørn Nørgaard), indvolde (Michael Kvium), stinkende, rådnende grise (Christian Lemmers), graffiti og rap… Lort kan vi alle lave…og så er vi alle i samme båd, ikke sandt.

Dele af dansk og vestlig kunst og talent tabuiseres og udskammes i øget grad ved hjælp af netop legaliseret – og offentlig betalt – dårlig kunst og stank og dyrkelse af det infantile og forfald – og også derfor er det skønt at Pia K. kommer med sin kritik. Der er gået socialdemokratisk drengerøv og stenalder i kunstverdenen og i kunstpolitikken. Eller socialdemokratisk århusiansk rapskole kunne vi også kalde det. Rigtig god dansk og vestlig kunst og talent drukner i socialdemokratisk helliggørelse af egne præferencer – og i stank fra dårlig – rent ud sagt afførings- og affalds (både verbale og andet) dyrkende kreationer.

Jeg mangler argumenter hos socialdemokraterne, i stedet for nazi-kort, som de snart har brugt så mange gange. Socialdemokraterne virker bange for den danske og vestlige kunst- og kulturverdens traditioner der har mere end 50 år på bagen. Det gør DF til gengæld ikke. Det er befriende og forfriskende. DF virker dejligt uafhængige og rebelske i forhold til den unge postmoderne kunsttradition og -politik – modsat socialdemokraterne, der er konservative kustoder hvad det angår. (Lige som socialdemokrater er overfor islam; kustoder)

Danmark trænger til en ny kunstpolitik i stedet for at VK blot stort set kører videre med den gamle (man fristes til at kalde den for anti-vestlige) fra socialdemokraternes storhedstid, synes jeg.

  Bjovulf

  Posted: 4 august 2009 - 14:58 - Svar

  Bare det, at Pia K kan fremkalde en så hysterisk og komplet latterlig panikreaktion hos S & co.,
  er sgu da et større kunstværk / happening, end man har set i mange årtier fra de gængse kunstnere 🙂

  Jeg tror sgu, hun kunne være blevet en god provo-kunstner, hvis hun ikke var gået ind i politik.
  Der er på sin vis mere ægte PH-ånd og oprør i Pia K, end der har været i det forsumpede,
  selvtilfredse danske kunstnermiljø de sidste 20-30 år.

   Bjovulf

   Posted: 4 august 2009 - 19:32 - Svar

   Nu må vi så håbe på, at der snart er en dansksindet, anti-multi-kulti kunstner
   med hjertet på det rette sted, der laver en spændende skamstøtte-skulptur over alle de frelste,
   der bare ikke kunne få nok at udstille deres egen endeløse godhed på andres bekostning
   og i ren uvidenhed, naivitet og uansvarlighed lige få ødelagt Danmark og dansk kultur for altid i farten.

   Sådan et værk burde da kunne give en del omtale, fx. i Smagsdommerne 🙂
   Bare at studeres deres sammensnerpede ansigter og forargede udråb
   ville være guld værd.

Jacob A

Posted: 4 august 2009 - 12:56 - Svar

Janne:

“En del (såkaldt) kunst (lort på dåse, døde grise, død hest på glas, rap tekster, graffiti) er blevet til vor tids amagerhylde nips og kitsch, som der værnes nidkært om, som var det noget helligt og ophøjet.”

Hvorfor kan rap-tekster ikke være kunst?

VH
Jacob

Jocke

Posted: 4 august 2009 - 14:47 - Svar

Gorm Winther borde kanske fundera på att anlita ett vaktbolag tillsammans med övriga grannar – ett som gör sina rundor på motorcykel.

Bjovulf

Posted: 4 august 2009 - 14:48 - Svar

Helt enig, Janne 🙂

De fleste af disse såkaldte “kunstnere” har været totalt forstenet og intet væsentligt nyt haft at sige i årevis – stivnet som de er i politisk korrekthed, forudsigelige, frelste holdninger og gloriepudsning med fuld skrue for viderekomne. Man gider jo ikke engang
at spille med og blive forarget længere, og griner bare højere og højere ad deres barnlige udskejelser, jo mere desperat de higer efter at få den udeblevne opmærksomhed.
Og så tror de ghm., at de er ansat til at opdrage “os” til et ordentligt menneskesyn – altså alle os i den gemene, “uvidende”,
“ureflekterende”, “lavt uddannede” hob af “provinsielle landbytosser” med hang til Morten Korch, kronhjorte over sofaen, kakkelborde og Jodle Birge 🙂

Det, der virkeligt ville være nyskabende kunst, ville være, hvis vi kunne begynde at se nogle nye typer kunst –
bøger, film, teater, kunstværker – der for én gangs skyld i stedet provokerede alle de frelste gutmenschen og pseudointellektuelle
og udstillede deres svig og foragt mod Danmark, danskerne og dansk kultur.
Men prøv du at få udgivet sådan en bog, indspillet sådan en film eller TV-drama – uanset manuskriptets evt. høje kvalitet – eller opsat sådan et teaterstykke, der udstiller Rifbjerg, Carsten Jensen, Kjærum, Elmquist, Espersen, Weiss, Bennedsen, Jelved mfl., som de selvgode hyklere, de faktisk er – for de kunne jo ALDRIG NOGENSINDE selv drømme om at bo op og ned ad “kulturberigelsen” og dens meget alvorlige konsekvenser, som de uden de mindste bekymringer og helt uden noget som helst folkeligt mandat har påtvunget os andre – , og derved får alle de bedrevidende frelste til at udvandre råbende og forbitrede fra teatret. Hvor mange danskes liv, førlighed eller ødelagte sind har denne sølle flok af landssvigere ikke indirekte på samvittigheden,
fordi de totalt umuliggjorde enhver saglig demokratisk debat om masseindvandringen, dens størrelse og karakter og dens yderst problematiske konsekvenser gennem adskillige årtier ved at straks at tilsvine enhver, der vovede pelsen med det mindste kritisk pip, på det groveste med sprogets allerværste gloser i den politiske korrektheds og kulturrelativismens ( “alting er lige godt”) hellige navne – ofte i ledtog med det kulturradikalt- og venstefløjsdominerede og LICENS-finansierede DR.

Sjovt nok så er det de samme selvgode folk, vi i dag skal høre på belære os om tonen, de samme folk, der har travlt
med at beskytte en intolerant, fascistisk, racistisk og kvindeundertrykkende balladereligion mod enhver berettiget kritik,
som selv i årevis har kritiseret og gjort grin med kristendommen – i øvrigt ofte med rette.
Men dengang var det jo stort set en ufarligt og næsten gratis omgang – bortset fra lidt forargelse og en seerstorm i ny og næ,
hvilket sikkert ligefrem var noget, man ventede og håbede på 🙂 Men nu, hvor det begynder at blive lidt farligt og langt, langt mere vigtigt, så klapper de samme folk pludselig i som skræmte østers og belærer os ghm. om “kulturberigelsens” og “kulturemødets” velsignelser, og om hvordan vi skal bruge vores ytringsfrihed med ynde, varsomhed og respekt etc.
Hvor ynkeligt og hyklerisk kan det egentlig blive ?!?! Forfattere, kunstnere og “intellektuelle” der ikke støtter den fulde
ytringsfrihed, når endelig det kommer til stykket og begynder at blive alvor – tænk at man skulle opleve dette. Det er i
virkeligheden dette de bør være åh-så-flove over – IKKE danskerne og deres desværre 20 år for sene oprør mod den
selvbestaltede “elite” og dens vanvittige multi-kultur-feberfantasier.

Jacob: Det kan de sandsynligvis også. Men det ville dog bare kræve et lidt højere intellektuelt niveau end de slet skjulte trusler fra en rap-lærer – betalt af offentlige midler! – om at slå Messerschmidt ihjel eller lignende svineri, som enhver anden straks ville have fået en retssag på halsen over. Det meste rap og hiphop kører bevidstløst i de samme riller og har gjort det i årevis – ren tomgang og forudsigelige holdninge, latterlige gangsterattituder samt naturligvis den obliatoriske tilsvining af kvinder ikke at forglemme.

steen

Posted: 4 august 2009 - 15:18 - Svar

Hvis DF kunne ryste op med en André Malraux, ville det da være helt ok med mig. Men hvilket parti kan det ? Der hersker vist nogenlunde enighed om, at Danmark ikke har haft en kulturminister af værdi, siden Niels Mathiasen. Det forstår man når aviserne har de her sommerspørgsmål til politikerne : “Hvilke bøger ligger der på dit natbord” . Ups !

Og ja, Jensen har nazister på hjernen.

Janne

Posted: 4 august 2009 - 18:26 - Svar

Jacob A

I dag er kunstbegrebet så bredt, at hvis du synes at rap er kunst, så er det kunst.

Jeg synes bare ikke at det er kunst. Jeg synes at det er (c)rap og jeg synes som sagt at det minder om kitsch og amagerhylde nips. Ikke at jeg foragter kitsch og amagerhylde nips – jeg kender flere dejlige mennesker der sætter pris på det – og også mennesker der synes godt om rap. Jeg synes bare ikke at det er kunst. Rap er kedeligt og overrasker og griber mig bare ikke. Rad lader mig uberørt. Rap lever ikke op til de forventninger jeg har til god kunst. Rap snobber nedad og idylliserer ofte vold og trusler og hærværk. Rap nedbryder ofte i stedet for at skabe. Sproget, musikken og den karikerede macho attitude opfatter jeg som trættende, larmende, tom og infantil – og rap mangler referencerammer til ældre, vestlig kultur og kunst. Rap har ingen ånd, hvis du spørger mig.

Og så savner jeg en opstramning af kunstbegrebet – eller i hvert fald at der laves plads til rigtig god kunst i den danske kunstverden – også. Der er alt for meget jantelov og som sagt affald og mangel på ambitioner i Danmark når det drejer sig om kunst. Der er ikke mange der vover eller gider at værdsætte rigtig god kunst, for det er der ikke meget drengerøv i.

Det er skægt og fedt at det er DF – som Politiken mener, er et kakkelbordsparti – der sætter skub i kunstdebatten. :o) Herligt! Det viser at DF ikke kan sættes i bås.

At en socialdemokrat nu mener at det er nazi-agtigt at være træt af lort, bræk, tis, indvolde osv. i kunst, det siger noget om hvordan netop socialdemokraterne har formået at spolere kunstbegrebet – opfattelsen af hvad god kunst er – i Danmark.

Lort, bræk, indvolde og forrådnelse er blevet til kunst takket være bl.a. socialdemokraterne.

Bjovulf

Ja, der er virkeligt sket et syndefald, hvad mange etablerede kunstnere angår. Vi har set at når det kommer til virkeligheden, så har flere af dem simpelthen intet tøj på. Det har været noget af en øjenåbner – både skæg og sørgelig.

  Bjovulf

  Posted: 4 august 2009 - 19:55 - Svar

  Ja, havde ham tossen med blenderen og guldfiskene fx. så endda
  bare lavet en blender i overstørrelse og selv optrådt i guldfiskedragt,
  så havde han da sat noget på spil og vovet at løbe en VIRKELIG risiko 🙂

Vivi Andersen

Posted: 4 august 2009 - 18:30 - Svar

Og Jensen er en lidelse at høre på !

Hvordan i alverden bærer Sosserne sig ad med at fremtrylle folk der er en sand lidelse at høre på ?

ole burde

Posted: 4 august 2009 - 18:31 - Svar

Bjowulf sagde ,at der er mer oproer i Pia K ,end der er i det selvtilfredse danske kunstnermiljoe. Her har vi maaske en effektiv maade at bruge de politisk-korekte ‘s FRASOLOGI (pludersnak) mod dem selv…
For de eeelsker jo at se sig selv som en slags oproerere , allerbedst i haard modvind, Che Guevarra’s diciple.
Men selv for dem , maa det jo,paa et eller andet nivaou vaere klart at hvis der er nogen i DK som er i stand til at sejle uden hjaelpemotor direkte mod en stiv kuling med udsigt ORKAN , saa er det er vidst naermest Pia , og langt , langt ,LAAAANGT fra dem selv !
Man ku’ maaske sige at de er POST revulutionaere !

  Bjovulf

  Posted: 4 august 2009 - 19:50 - Svar

  Ja, præcis, Ole.

  Hvor er T-shirten med Pia K i bedste Che stil ?:-)

  Og hvem tør mon at gå med den lige forbi de auto-monotone
  eller troppe op til et møde i Enhedslisten?

  “Navnet er Pia K. – K står for Kultur” 🙂

Janne

Posted: 4 august 2009 - 18:33 - Svar

*grrrrrr* – mente sådan en smiley 🙂

Janne

Posted: 4 august 2009 - 18:39 - Svar

Ole burde

Ja, Bjoulf har sågu’ ret. Der er mere spræl i Pia & Co. (se nu bare hvordan DF får socialdemokraterne helt op at ringe) end i hele kunstverdenen og i rap industrien til sammen. Ha haahah..

Ole, hvad er det egentlig du burde?

  Bjovulf

  Posted: 4 august 2009 - 19:20 - Svar

  Mange tak. Janne 🙂

  Ja, den gåde har jeg også undret mig en del over –
  hvad Søren er det Ole “burde ??? – haha.

Asger Trier Engberg

Posted: 4 august 2009 - 18:51 - Svar

Jeg synes, at det lyder som en god ide med Pia som kulturminister. Måske skal man være lidt kritisk overfor det, fordi sådan en post kommer ikke uden en pris. Hvad har prisen været, det gad jeg godt at vide. Lægger man det sammen med at nogle af de mest virile og frem i skoene DF´ere er sendt på pension i Bruxelles, så er det et eller andet der muligvis kunne lugte lidt.

Men anyway, det bliver underholdende.

Det er nu ikke gjort med at vi får en konservativ kulturminister. Der er et helt lag af filtre nedenunder kulturstøtten som i virkeligheden er de værste.

Jeg er selv med i Dansk Forfatterforening, og de er egentlig cool nok. Det siges ikke højt, men da vi mødte de forskellige kulturordførere, så var DF´s den mest populære. Men den danske kulturverden lider faktisk også sindsygt meget under nogle helt absurde regler. På universitetet får du f.eks. flest point for at udgive på engelsk, i engelske blade.

I øvrigt er det også sådan, at der er masser gode danske, og dansksindede forfattere. Mange forfatter vil gerne Danmark og Norden i øvrigt.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg mange danske forfattere vil være rigtig glade for Pia, men de vil nok ikke sige det.

Det er da også lidt sjovt, at jeg, som, om nogen, har været kritisk overfor både EU og muslimer nu er bliver inviteret ind i bestyrelsen af Danske Forfatter forenings fagbestyrelse.

Jeg oplever faktisk at det helt store problem er mediernes og forlagenes fokus. Jeg har intet problem med at får udgivet bøger om kærlighed og retfærdighed, men så snart det handler om Islam eller EU så er det umuligt.

Så hvis jeg var Pia, så ville jeg starte med at se på de formidlende led først; forlagene, medierne. Hvis man først kan få dem til at vise en islamkritisk/EU kritisk holdning, så kommer kunstnerne helt sikkert med.

  Bjovulf

  Posted: 4 august 2009 - 19:12 - Svar

  Aha – meget interessant Asger Trier Engberg.
  Hvem skulle nu lige have troet det ???
  Det gælder da vist ikke lige de forfattere, man hører mest til i medierne?

  Men det ville nu alligevel være yderst interessant at se ansigtsudtrykkene på de
  fleste af dem, den dag Pia K. skal uddele diverse priser til dem eller
  have dem til bords ved kulturarrangementer.

  Kan I ikke lige se det for jer ? Pia K. med Carsten Jensen som bordherre 🙂
  Den begivenhed burde jo overvåges med skjulte kameraer og mikrofoner
  og bagefter analyseres i slow motion som en anden sportskamp.

Mette

Posted: 4 august 2009 - 18:59 - Svar

Janne

JP har fået en ny kvindelig bog- og filmanmelder, som jeg systematisk er begyndt at hoppe over. Hun anmeldte Lars Triers sidste film og var selvfølgelig vildt begejstret, det er hun hele tiden, men følte sig dog nødsaget til at give sin forklaring på, hvad hun forstår ved kunst. Det er noget, der “provokerer” hende.

OK søster anmelder, så er du ikke god nok til mig.

Jeg har selv tænkt på, hvad der er blevet af det gode gamle udtryk “en kunsthåndværker”. Det var tidligere en mellemstation mellem håndværk og kunst, men i dag bruges kunst om en masse, som hverken står distancen på den ene eller anden måde og da slet ikke over tid.

Da min farmor døde, var der ingen andre, der ville have en uanseelig lille sølvbroche på ca. 4 x 4 vcentimeter med en månesten i midten, men jeg syntes, at der var noget særligt ved den. Så gik der mange år, og en dag tog jeg en lup og begyndte at se på bagsiden og fandt ud af, at den er lavet af den kendte jødiske sølvsmed Mogens Ballin, der som ung konverterede til katolicismen. Da Georg Jensen som ung fandt endeligt ud af, at det var sølvsmed han ville være, gik han i videre lære hos Ballin, der også fik en anden kendt ven, digteren Johs. Jørgensen. Det var Ballin, der introducerede ham til katolicismen, og de blev livslange nære venner og rejste sammen. Jeg mener selv, at jeg er ret god til at spotte det, der er noget ved, og derfor har jeg også for mange ting, fordi jeg sjældent skiller mig af med dem igen.

Rap bliver snart umoderne. Vulgær som den ofte er. Og trættende og idéforladt i rytmen.

Rap gør mig træt, det er ikke kunst, det er afliring af ord i hastigt tempo og kan være på sin plads, der hvor det kommer fra. Men at bruge rappen til at påstå, at vi har de forhold her i landet, og at den som kunstart kan “forløse” noget, finder jeg søgt. Jeg betragter heller ikke rap som kunst.

Mette

Posted: 4 august 2009 - 19:13 - Svar

Asger Trier Engberg.

Vores indlæg krydsede hinanden. Jeg er ikke ude på at kritisere din familie lige op i ansigtet på dig, men jeg laver ustandselig den slags numre, som andre har svært ved at tro på er tilfældige, og jeg heller ikke selv fatter. Er tilbøjelig til at tro på telepati.

Jeg er helt med på det, du skriver. Blot en ting. Kan du ikke udgive det islamkritiske på eget forlag? Henrik Ræder Clausen anbefalede mig forleden at anskaffe Roger Scrutons “Nationernes nødvendighed”, som er udgivet på dansk af Dansk Samling på non profit basis. Det ene kunne måske trække det andet med sig, og vi er efterhånden en del, der sætter pris på disse små bøger/pamfletter. De har den såmænd også på biblioteket.

ole burde

Posted: 4 august 2009 - 19:24 - Svar

Janne
Burde er mit efternavn , min bedstefar var fra graenseomraadet mellem Oestrig og Tjekkoslovakiet . Han var glarmester og havde arbejdet som svend en del staeder i Europa, bl.a med kirkevinduer . Men saa . efter at have bsluttet sig til at rejse til USA,moedte han en pige i Aarhus….og kom ikke laengere !

  Bjovulf

  Posted: 4 august 2009 - 19:39 - Svar

  Ahaaa ! – mange tak, Ole 🙂
  Nu behøver jeg så ikke ligge søvnløs over den gåde – haha.
  Jeg kan tænke mig, at du/ I ofte har fået lignende fjollede spørgsmål?

  Glarmester – interessant – den havde vi så ikke lige GENNEMSKUET 🙂
  En indvandrer med et positivt input – dem burde vi have mange flere af,
  i stedet for de andre der ikke vil os det godt.

Janne

Posted: 4 august 2009 - 19:36 - Svar

Ole burde

Ha ha.. okay, jeg troede bare at det var et nick med lune. 🙂

Janne

Posted: 4 august 2009 - 19:43 - Svar

Engberg

Jeg har læst i Brøggers nye Sløret og jeg har læst i f.eks. Fogtdals bog Skorpionens hale og begge forfattere har tilsyneladende ingen problemer haft med at få udgivet den form for litteratur, der skaber romantiserende og underholdende rammer om mellemøstlig 1001 nats eventyr. I dele af forlagsverdenen er det åbenbart stadigvæk hyggelig underholdning at sværme for eventyrlige rammer, hvor i mennesker halshugges, hænder hugges af, flerkoneri praktiseres, pigebørn giftes væk og kvinders plads er bag slør og i hjemmet – til trods for at vi nu alle kender mere til ‘virkelighedens 1001 nats eventyr’ og har set at det slet ikke er så eventyrligt som nogle forfattere gerne vil have os til at drømme om.

1001 nats eventyr er blevet til en uendelig virkelighedsgyser – og lige netop der har flere forlag simpelthen ikke fulgt med. Det virker forrykt at forlag bliver ved med at skabe idylliserende rammer om den form for kultur, når nu vi danske bonderøve godt ved at det sgu ikke er 1001 nats eventyr for de mange kvinder og piger og drenge og mænd, der undertrykkes og krænkes i mellemøstlige og afrikanske lande. Flere forlag skulle simpelthen skamme sig at lukke så meget glitter luft/lort ud. De udgiver videre i samme kolde glansbilledagtige dur, mens mange, mange kvinder, piger, drenge og mænd i dag lever under grufulde vilkår i flere mellemøstlige og afrikanske lande. 1001 nats eventyr min bare…

ole burde

Posted: 4 august 2009 - 19:45 - Svar

Asger
La’ os nu se hvordan det gaar med Messersmidt i Bruxelles , det er langt fra sikkert at det bli’r stille og roligt , glem ikke at Gert Wilders &co ogsaa er blevet valgt temmeligt talstaerkt ind. Om kort tid blir det noedvendigt for EU at forbedre illutionen om et demokratisk system ..maaske med en mer sexet mediedaeknig. I saa fald vil baade Wilders og Messersmidt vaere som fisk i vandet..

Universageni

Posted: 4 august 2009 - 19:55 - Svar

Stakkels Gorm Winther. Min gamle kollega. Hvor var det godt, at han skrev og sagde fra. Håber virkelig, at nogen kan hjælpe med at evakurere ham og hans familie fra området.

Henrik Jørgensen

Posted: 4 august 2009 - 20:04 - Svar

Ole Burde skriver:

“Om kort tid blir det noedvendigt for EU at forbedre illutionen om et demokratisk system ..maaske med en mer sexet mediedaeknig.”

Kom lige til at tænke på denne:

http://www.180grader.dk/nyheder/Svensk_t_nketank_beskylder_EU_for_prop aganda.php

Janne

Posted: 4 august 2009 - 20:08 - Svar

Mette

M.h.t. om kunst skal provokere, så må man da være temmelig hårdhudet hvis der skal provokation til for at noget kan betegnes som kunst. Med mindre der med provokation bare menes at hun forventer at blive overrasket, rystet, fortryllet, hudflettet eller ja, berørt i en eller anden forstand.

Måske man kan blive kunst-hårdfør af at se og opleve for meget bræk, lort, rådnende grise og udstoppede hundehvalpe, rap, graffiti, fisk der bliver kvast i en blender etc. – og anmeldere skal jo en tur ud at se det hele. Med hud og hår, så at sige.

Det er alt for subjektivt at en anmelder bare skal føle sig provokeret. Der må noget objektivt ind i seancen også – f.eks. kunsthistorisk og kulturel viden. Men på den anden side, hvad skal man bruge objektivitet til, når kunst er lig med bræk, indvolde, farveklatter og lort samt rap. Så behøves viden om kunst- og kulturhistorie ikke. Kun et menneske der kan provokeres behøves…

Janne

Posted: 4 august 2009 - 20:13 - Svar

Det er frygteligt det den jyske professor har oplevet af ‘kulturberigelse’. Men han får ingen hjælp fra godhedsindustrien. Den er ikke til for ham og ligestillede.

Mette

Posted: 4 august 2009 - 20:41 - Svar

I anledning af Hamsuns 150 års fødselsdag – antager jeg – viser document.no i dag et usædvanligt dynamisk og kraftfuldt billede af et ishav og et indtagende smukt fotografi af en meget gammel mand. Jeg har skrevet om Hamsun andre steder, og her skal det i stedet handle om forhold, hvor nulevende mennesker måske tog grueligt fejl og måske vil vedblive med at tage fejl i lang tid, fordi de ikke kan, vil eller tør se fejltagelserne i øjnene

Det drejer sig om en kommentar til den undersøgelse, der viser, at cirka 2/3 af danskerne ikke vil have et multikulturelt samfund. Den er indsendt i dag af Jan Hårstad, som plejer at være velorienteret, og som jeg synes er en interessant debatdeltager. Jeg mindes ikke at have læst noget om disse forhold i danske aviser. Endnu. Man kan være enig eller ej i konklusionen, jeg hælder mod enighed, men forløbet berører os alle.

“Sjokkbølger går over Israel i forbindelse med Fatah-kongressen som starter i Bethlehem idag.Delegatene overgår hverandre med krigerske uttalelser; Fatah har aldri noensinne anerkjent Israel, har heller ikke oppgitt væpnet kamp som metode, og – kanskje forskrekkeligst av alt:

Fatah-ledere har over lengre tid ført samtaler med iranske ledere i Cairo, noe som har fått israelske kommentatorer til hevde at denne venstresvingen impliserer en kommende Fatah-Iran allianse.

Alt dette må jo komme som et sjokk for såvel USA som Nato som har brukt enorme summer på å utdanne og væpne Fatah-soldater for at disse skulle være istand til å demme opp for Hizballah/Iran/Hamas penetrering av Vestbredden og kanskje gjenvinne Gaza også?

Nå ser det da ut som Fatah spisser retorikken for å konkurrere med Hamas/islamic Jihad/og Rødts PFLP og kanskje opptar konkurransen om å være Irans beste venn?

Uansett hvordan man ser på det: oppfatningene fra Vesten om Fatah fra ett og to år tilbake virker nå direkte lattervekkende. Det går absolutt den motsatte vei av hva Vesten har antatt. (…) Afghanistan er katastofenes katastrofe, men er det lov å si det?”

http://www.document.no/2009/08/danskene_sier_nei_til_multikul.html

Asger Trier Engberg

Posted: 4 august 2009 - 20:52 - Svar

@ Mette

Helt i orden. Jeg er også totalt uenig med Lars, så jeg giver dig 100% opbakning 🙂

Mht. forlagsverdnen, så var det også lige præcis min oplevelse som Janne beskriver. Alt hvad der er forherligende i forhold til den muslimske verden har intet problem med at komme igennem. Men kritiske ting er umulige at få igennem. Og ja, jeg må hellere se at få udgivet “Fristaten” selv. Så er bogen tilgængelig.

@ Ole Burde

Jeg håber du har ret mht. de herrer Ræder og Messerschmidt. Det er et stort tab for det danske Folketing at de ikke har deres fokus der 100 %. Mht. EU så er der så meget hustleri bagom facaden, så det burde være muligt at få noget af snyderi frem. Men igen, det kræver at medierne er villige til at bringe nyhederne. Og det har de ikke været indtil videre.

Problemet mht. parlamentet er også, at parlamentet har så begrænset magt. Mange af de rigtig hardcore beslutninger tror jeg slet ikke parlamentet bliver hørt om. Eller hvis de gør så i en sløret form. Men det er kun et gæt.

Anyway der er en interessant udvikling i gang i EU. Det fungerer jo også som et samlingssted for de EU kritiske, og der er nogle rigtig gode folk ind i mellem. Min kammerat Michael Drachmann mener at det er fra EU vi skal se udvilklingen komme, og han plejer at have en god næse for politikken.

Nu må vi se.

Universalgeni

Posted: 4 august 2009 - 22:40 - Svar

@ Janne, nej, godhedsindustrien kan kun synge det samme skingre vers om og om igen. Jeg fatter ikke, at de ikke læser koranen. Den er mindre end Det Nye Testamente alene. Det, der foregår i Gorm Winthers nabolag, er, hvad koranen siger, muslimer skal. De skal udøve sabotage. Underminere de vantros samfund. Krigens hus. Og erstatte det med islams hus. Det er helt enkelt schalburgtage, som jeg foretrækker at kalde det, de fremmede invasorer udøver.

Janne

Posted: 5 august 2009 - 06:21 - Svar

Problemet er at den hellige bog af nogen betragtes som et fantastisk 1001 nats eventyr – som et stykke kultur der ikke må kritiseres, trods det fæle indhold – og som romantiseres og ophøjes – trods det fæle indhold. For mange er de ‘1001 nats eventyr’ bare ikke et eventyr, men et mareridt – og derfor skal dele af den kritiseres.

Janne

Posted: 5 august 2009 - 13:16 - Svar

Hi hi, nej, man kan da ikke være enig med Pia K. – så hellere sige at man bare keder sig. Man er vel en evig drengerøv:

“Han (Henrik Dahl) mener dog ikke, at han dermed ligger i forlængelse af den kritik af kunststøtten, som Pia Kjærsgaard i går kom frem med:

“Pia Kjærsgaard er meget vred og føler, at det her har nogle meget store konsekvenser. Hun synes, det er for galt. Der er forskel. Jeg keder mig bare over nogle ting, jeg synes er banale,” siger Henrik Dahl til Information.”

h t t p://www.180grader.dk/nyheder/Henrik_Dahl_Dansk_kunst_er_statskunst.php

Jeg er sgi ligeglad med om Henrik Dahl putter sig ind under ’kedsomhed eller ej, bare der kommer skub i den kulturpolitiske debat – og Dahl er god til at sætte ord på problemet med den nuværende kunstpolitik.

Pia K. har rørt ved et meeget ømt – og betændt – punkt, lader det til. Et nødvendigt punkt. Staten – os alle sammen – skal sgutte betale for (og fordummes af) alt det affald, ekskrementer, forrådnelse, blod, kropsvæsker, ødelæggelse, voldsforherligelse osv. som nogen er så vittige og anale at kalde for højkulturel kunst.
Ha ha.. Eller bildes ind at det er storladen kunst – når vi selv har se de største værker og talenter rundt omkring i verden.

Når skidt, indvolde og affald bliver til højkulturel kunst i lille Danmark, så bliver det progressivt at en borgerlig politiker – fra et ’kakkelbords parti’ – siger fra. Kakkelbordspartiet kan godt se forskel på skidt og kanel – det kan en del af Politiken-segmentet ikke. Holberg har ikke levet forgæves.

Jacob A

Posted: 5 august 2009 - 16:44 - Svar

Til flere:

Ja, gangsta-rap er noget lort. Det er patetisk at forherlige “thug life”, grådighed og at reducere kvinder til booties og titties, som denne genre jo ofte gør. Men der findes nu også mere tænksom rap og hip hop, som fx LOCs album Melankolia/xxxCotoure, som jeg synes er udmærket.Et album som såmænd især behandler kærlighed, lykkelig og ulykkelig. Der er også gruppen Suspekt, hvis tekstunivers er mørkt og dystret, men bestemt ikke dumt.

Put up u’r hands, niggaz!
Jacob

Anonym

Posted: 5 august 2009 - 17:23 - Svar

jeg driter jeg

Leave a Comment