24
aug
Seneste opdatering: 25/8-09 kl. 0955
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Hitlers reaktion på “Reclaim Rosengård”. Måske for de indviede, men vi kunne ikke stå for den. “Proggen må tilbage, Hola Banddola må gøre come-back”, der må kræves autonome batikkurser”.

(HBT = Homo, bi, trans. Mikael Wiehe og Svend Wollter, to af svensk ekstremvänsters grand old men.)

Galleriejer: “Jeg troede vi var kommet videre”

Evighedens synsvinkel er i Silkeborg tre et halvt år:

Galleri Farvegården i Silkeborg blev udsat for hærværk på grund af en Muhammedtegning. Galleriejer Claus Møller Jensen er overrasket over, at tegningen stadig vækker så stærke følelser. Galleri Farvegården på Vestergade fik natten mellem fredag og lørdag oversmurt et udstillingsvindue, hvor der hang en reproduktion af den berømte avis-tegning af Muhammed med en bombe i turbanen.

Jeg havde slet ikke forestillet, at der kunne ske sådan noget. Jeg troede, at vi var kommet videre, siger galleriejer Claus Møller Jensen, der, siden tegningen kom op at hænge midt i sidste uge, har fået mange reaktioner på netop det billede.bHan har ikke nogen planer om at fjerne tegningen fra udstillingsvinduet.Det kommer af sig selv, når det bliver solgt, og det tror jeg ikke bliver noget problem. Der er allerede flere mulige købere af det. Men jeg vil ikke flytte det før. Det ville være at bøje af, siger Claus Møller Jensen. Galleriejer: Jeg troede vi var kommet videre (ikke online) og Galleriejers Muhammed-tegning udløste svinsk hærværk, med foto

‘Mikro-moralisme’

Dette ord kom pludseligt ved læsning af denne historie, og det kan meget vel være noget jeg har set andetsteds og som betyder noget helt andet. Men ordet kan også beskrive et fænomen der vel ikke er nyt, men som tydeligvis tiltaler rigtig mange i dag: Man finder en bestemt sag eller en bestemt gruppe mennesker som man hyper som et særligt moralsk omdrejningspunkt – som aktivisterne altså forholder sig til på rette måde – og ved mediernes aktive eller passive medvirken bliver sagen eller gruppen så vedtaget at være et sådant omdrejningspunkt eller lakmusprøve. Undervejs er utallige millioner andre veldokumenteret nødlidende mennesker blevet forbigået. De var bare uheldige, og vandt ikke i lotteriet om opmærksomheden.

Den anden form for mikromoralisme tiltaler de udpræget usympatiske, idet de finder en person, eller som her et sagesløst busselskab, som dømmes moralsk forkasteligt – hvorefter selskabet er frit bytte for alskens nedrigheder. Når de nu er så uendeligt moralske og anstændige, mon så de kommer med en undskyldning, nu hvor det viser sig de tog så grueligt fejl? (LFPC)

[…] Busselskabet Abildskou er uforvarende blevet hvirvlet ind i striden om de afviste irakiske asylansøgere i København. Da politiet rømmede Brorsons Kirke, blev de afviste irakere kørt væk i en bus, der tidligere var ejet af det jyske busselskab. Sagen er bare den, at bussen ikke længere tilhører Abildskou, og at busselskabet på intet tidspunkt har været i kontakt med politiet. […]

Natten til mandag blev en af Abildskous busser udsat for hærværk, mens den holdt parkeret ved banegården i Silkeborg. Langs bussens ene side har ukendte gerningsmænd udstyret med sprayflasker med store typer skrevet “Fucking nazikollaboratører! I skulle skamme jer! Stop fangetransporten af de afviste irakere!”. […] Aktivister lægger østjysk busselskab for had

Danmarks-shaming i Expressen

Danmarks inställning till irakiska flyktingar är sedan länge mycket tydlig: man vill inte ha med dem att göra. Samtidigt är den danska politiska debatten lika deprimerande som vanligt. Den senaste symboldebatten rör de ytterst få burkor som kan skymtas i danska offentliga miljöer. De konservative, med sin nya integrationstalesman, den alltmer pajaslika Naser Khader, i spetsen yrkar på förbud. Ett sådant strider sannolikt mot den danska grundlagen. Det vore dessutom så uppenbart kontraproduktivt.

För Sverige finns det viktiga lärdomar att dra. Många i den svenska debatten antyder att främlingsfientligheten framför allt beror på invandringen och politikernas ovilja att tala om den. Men i Danmark pratar man knappt om något annat numera och gränserna är stängda. Främlingsrädslan firar likväl – och just därför – ständigt nya triumfer. Om lille havfrue hade kommit från Irak hade hon avvisats. Dansk läxa

Expressens lederskribent er en skinhellig demagog. Danmark smider 35 ud. I Sverige smider de tusinder ud på samlebånd. Det hænger jo ikke sammen, men det er der så meget der ikke gør i svensk journalistik:

På kort tid har Sverige sendt ca. 4.000 irakiske asylansøgere retur, og yderligere 8.000 skal snart af sted. Den svenske migrationsminister kalder det en succes, mens kritikerne mener, man går for hårdt til værks. Sverige sender irakere ud i ekspresfart


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Mette

Posted: 24 august 2009 - 16:54 - Svar

OT

Snaphanen og Uriasposten er i dag citeret i JP på side 13 “Journalister – ikke missionærer”. Det drejer sig om en artikel Ulla Terkelsens tørklæde i Afghanistan. Det er anden gang i denne uge, at jeg har set sådan en henvisning.

  Janne

  Posted: 24 august 2009 - 17:20 - Svar

  Glimrende at der er nogen der er OBS på det problem på TV2. Det er jo sådan de fremstår, de to kvindelige journalister med tørklæde på, på TV2.

  De to kvindelige journalister med tørklæde fremstår som to religiøse missionærer og ikke som to objektive og selvstændige journalister med integritet. Dertil reklamerer de to kvinder og TV2 alt for meget og systematisk med netop kønsuniformen tørklædet. De to kvinder skilter nu via tørklædet både med religion og deres køn. De kvindelige journalisters køn stikkes ind i stuerne til os seere, netop fordi tørklædet er så kønnet.

  Det er kun de mandlige journalister der nu fremstår som objektive journalister med integritet. Simpelthen fordi de ikke skal have kønsuniformen tørklæde på hver eneste gang de laver nyhedsrapporter for TV2.

  De mandlige journalister får mere saglig og faglig pondus og autoritet end kvinderne netop ved at mændene ikke skal bruges til at vise tørklæder frem mens de raporterer. Mændenes indslag mudres ikke via tørklæde, som de kvindelige journalisters indslag gør. Kvinderne kommer nærmest til at tale med to tunger, når de laver TV indslag. Uanset det er tilsigtet eller ej. Giv dog kvindelige journalister mere pondus og autoritet i TV2 igen og lad dem slippe for at skulle klæde sig ud som gamle koner og i reaktionære missionsuniformer.

  TV2 fremstår som en tv-kanal der missionerer med sine kvindelige journalister. De to kvinder fremstår som stærkt kønnede redskaber for tv-kanalen, når de skal have tørklæde uniformen på når de laver reporter for TV2. TV2 minder på det punkt om DR2 da kanalen valgte en kvindelig vært der var tørklædeklædt i studiet.

   Janne

   Posted: 24 august 2009 - 17:56 - Svar

   I øvrigt finder jeg det ret tragikomisk at to granvoksne kvinder – den ene endda over 60 år gammel – i arbejdstiden skal klædes ud i noget der ligner jomfru udklædningstøj. Det er da noget der ligner latterliggørelse af de to voksne kvindelige journalister. Mon de mandlige journalister ville finde sig i at skulle stå model til jomfru outfit i arbejdstiden? Vel næppe.

Janne

Posted: 24 august 2009 - 16:55 - Svar

Det udstillede profet billede med skidt der løber ned af vinduet kommer til at ligne Francis Bacons pave parafrase. Gad vide om det er bevidst lavet eller det blot er sure rettroende der har tilført billedet denne ekstra dimension ved et uheld og derved har skrevet (sig selv og) Westergaards billede ind i en spændende kunsthistorisk kontekst.

h t t p://digitalrightsmanifesto.files.wordpress.com/2009/03/study_after_vel azquezs_portrait_of_pope_innocent_x.jpg

Janne

Posted: 24 august 2009 - 17:51 - Svar

Mens kvindelige TV journalister dukseagtigt klædes korrekt islamisk på i dansk TV, så arbejdes der i det store udland på at dansk popmusik ikke må spilles. F.eks. i Malaysia.

h t t p://www.bt.dk/musik/dansk-succes-band-fornaermer-islam

Mette

Posted: 24 august 2009 - 18:02 - Svar

Nå da.. Malaysia er der ellers blevet nævnt mange gange som et eksempel på en moderne demokratisk muslimsk stat.

Ikke at jeg nogensinde har troet på det, og en bekendt af mig har fortalt mig, at det er der heller ikke grund til. Men alligevel. Muslimer har gentaget det som et mantra.

JensH

Posted: 24 august 2009 - 18:13 - Svar

@Mette

“Malaysia er der ellers blevet nævnt mange gange som et eksempel på en moderne demokratisk muslimsk stat.”

Apologeterne har i årevis prøvet at finde den berømte enhjørning i form af et muslimsk ‘mønster-land’, og det er selvklart ikke lykkedes dem endnu. En overgang var det således Tunesien der blev fremhævet som et eksempel på et vefungerende muslimsk demokrati, men Tunesiens status som ‘mønster-land’ hos apologeterne røg, da Danmark ville udvise de to Tunesere, der planlagde at myrde Kurt Westergård. Fra det øjeblik blev Tunesien fremhævet som et barbarisk land, hvor brugen af tortur nærmest var dagligdag.

  Fritz

  Posted: 24 august 2009 - 20:32 - Svar

  -Fra det øjeblik blev Tunesien fremhævet som et barbarisk land-

  Ja JensH, der rammer du sku hovedet på sømmet.

Peter Buch

Posted: 24 august 2009 - 18:31 - Svar

Malaysia, netdebat muligvis Berlingske debat eller andetsteds på avisen hvor der der mulighed for kommentarer. Der er en herre med et dansk -sen navn der bor derude som priser landet og gået på klingen og forelagt diverse belæg om forholdene i landet forsvinder han, som jeg husker det.

Johansen

Posted: 24 august 2009 - 20:20 - Svar

Det er glædeligt, at flere galleriejere bl. a. i Silkeborg og Skanderborg udstiller Kurt Vestergaards tegning af Muhammed med bomben i turbanen.
Godt at galleriejeren fra Silkeborg ikke lader sig intimidere af folk, som oversmører et udstillingsvindue, hvor tegningen hænger. Mærkelig adfærd at smøre et vindue til i et galleri.

Den islamiske organisation, OIC har udsendt “advarsler” om den kommende udstilling i Skanderborg, hvor “Bomben i turbanen” også er med i en udstilling af Kurt Vestergaards produktioner. OIC synes ikke at have forstået, hvad ytringsfrihed går ud på. Vi skal ikke påtvinges sharia-reglement om forbud mod at tegne Muhammed. Det skal OIC ikke blande sig i. De skal stikke piben ind.
OIC kan koncentrere sig om deres egne medlemslande, hvoraf størstedelen er dysfunktionelle samfund med en ukontrolabel befolkningseksplosion og menneskeligt armod til følge.

  Janne

  Posted: 25 august 2009 - 07:25 - Svar

  Det er nye tider. Det er i provinsen at vi ser frisindet og et forfriskende oprør mod islamisme. Ikke i København der er blevet så islam-konservativ og reaktionær med ramamdan fest på rådhuset og halal mad til alle i kommunens folkeskoler.

Fritz

Posted: 24 august 2009 - 20:30 - Svar

Galleriejer: “Jeg troede vi var kommet videre”

Det er vi da skam også, men det er imod en islamisk stat, vi har jo allerede flere muslimske områder i danmark.

Mette

Posted: 24 august 2009 - 21:10 - Svar

Finansministeren har set noget forstyrret ud i de sidste dage og startede med at være floromvunden. Men den gik ikke. Nu får vi så at vide, at han regner med et underskud på statens finanser på 85 milliarder til næste år, og det er lige godt en klat penge. Især fordi såvel den offentlige sektor som de offentligt forsørgedes antal har vokseværk.

Der har været tale om at sætte København under administration, i gaderne brænder bålene og fyger brostenene, og politiet udtaler, at man kæmper for at “generobre” dele af byen. Mange af brostenskasterne er overborgmesterens hjertebørn fra Ungdomshuset, viser det sig.

Så kunne man jo forvente nogle nogle alvorsord fra “førerbunkeren på Rådhuspladsen”, som Hodja kalder vor mors palads. Men åh nej, hun har travlt med noget helt andet, som hun sikkert føler sig overbevist om, at ingen vil eller tør kritisere. Tør er måske det mest korrekte ord.

” Det skal være slut med at stå på rådhuset og sige: »Eftersom I nu har erklæret at indgå partnerskab, erklærer jeg jer hermed for registrerede partnere«.

http://politiken.dk/politik/article774431.ece

Her grines ubehersket. Tænk, at de står og siger det. Prøv at se fotografiet af de hyggende damer og tænk så på det, der var udenpå JP i dag med gasmasker osv.

Peter Buch

Posted: 24 august 2009 - 22:08 - Svar

Peter Buch

Posted: 24 august 2009 - 22:15 - Svar

Værre end ovennævnte ser dog dette ud:
http://www.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=36025

JensH

Posted: 25 august 2009 - 09:48 - Svar

@Steen

Apropos “Reclaim Rosengård”-videoen, så bliver ‘aktionen’ i videoen beskrevet som den allerstørste solidaritetsfiasko siden Friggebo. Jeg formoder de henviser til Folkepartisten Birgitta Friggebo, der som ansvarlig minister for alvor satte turbo på indvandringen til Sverige under Carl Bildt regeringen 1991-94. Hvad er det for en ‘solidaritets-fiasko’ de henviser til i.f.m. hende??

steen

Posted: 25 august 2009 - 09:53 - Svar

jeg tror den hentyder til dengang Friggebo ville synge fællessang i Rinkeby. Et umisteligt øjeblik i nyere svensk historie 🙂

Det blev ett stormigt möte när Carl Bildt och Birgit Friggebo gjorde ett PR-besök i Rinkeby. Den senaste tidens attentat mot invandrare av den så kallade lasermannen föranledde en upprörd diskussion i Folkets hus. Ur Rapport 1992-02-05.

walkerious

Posted: 26 august 2009 - 14:33 - Svar

steen: Ja det stämmer att jag syftade på Friggebos sång i Rinkeby 1992 =)

Kul att ni danskar tyckte om min film.

Leave a Comment