25
aug
Seneste opdatering: 26/8-09 kl. 0732
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

… så døjer alle andre med konsekvenserne. Nå, men mon ikke dette er noget forbigående der vil forsvinde i samme øjeblik vi aflægger os kolonihavementaliteten og åbner os mod omverdenen? (LFPC)

[…] »Den får lige en ekstra tand hos dem, der normalt har en lidt aggressiv ’tilgang’ til tingene. Resten bare er passive, næsten apatiske. Dem, der før havde svært ved at klare en 45 minutters undervisningstime, de går nu døde efter 20 minutter. Ikke lige ønskesituationen, når man står og skal formidle glæden ved at lave mad’, fortæller hun mig, hendes veninde, i telefonen. […]

»Det er købt dér, hvor jeg køber ind, og hvor dine forældre nok også køber ind – i Netto«, svarede Anne med et imødekommende smil, og blev noget overrasket, da Ahmed rejste sig op og erklærede: »Alle muslimer: I spiser ikke kyllingen!« hvorefter flertallet af gafler skyndsomt blev lagt på tallerkenen. Selv ikke indvendingen, at danske kyllinger som hovedregel er hallah-slagtet beroligede Ahmed: »Danske supermarkeder lyver hele tiden, så vi vil ikke spise deres kød’« var svaret.

Ahmed gav sig ikke og blev mere og mere højlydt. Der var en ubehagelig stemning og mange vidste ikke, om de skulle spise eller lade være. Derfor valgte Anne at bede Ahmed forlade klassen. Da hun siden forklarede klasselæreren hvorfor og foreslog, at eleverne i givet fald selv kunne tage kød med, hvis det skulle være noget specielt, spurgte klasselæreren, der er ’etnisk dansk’, om Anne mon ikke var racist?[…] Kronik: Rend mig i ramadanen

Samtale eller mord?

Svenska Dagbladets  lederskribent Gudmundsson har græsset på de islamistiske blogs, der er dukket op i Sverige. Én af dem møder Lars Vilks på en togstation, og overvejer om det kan betale sig at slå ham ihjel. Det kunne det så ikke lige. Mandens rationale er interessant:

“De alternativ jag hade i tankarna var: att döda honom, att misshandla honom, att inte göra något alls eller att gå fram och prata med honom. De första två alternativen uteslöt jag då jag tänkte att om jag skulle göra något sådant skulle pressen på och förföljelsen av muslimer att öka markant och jag skulle vara ansvarig för detta. Dessutom har västvärlden mestadels sett våld, hot och aggressivitet från muslimer och den bilden ville jag inte stärka. Att inte göra något var också uteslutet då det är min plikt som muslim att stå upp för sanning och rättvisa. Så det enda som var kvar att göra var att gå fram och prata med honom.”

Nyttoresonemanget om huruvida det vore lönsamt eller ej för den muslimska gruppen att döda Vilks ger inte precis några demokratipoäng, även om det är glädjande att man väljer samtalet före våldet. Så länge det är gynnsamt. Unga shiitiska antidemokrater kliver fram

Ni ud af ti “vælger at blive”

An explosion in the number of non-EU students allowed to stay in the UK is adding 100,000 to the population every year, figures show. It is by far the biggest factor in the boom in net migration from outside the European Union – the only immigration route over which the Government has any control. The number of foreign students granted permission to stay for a year or more has trebled to 110,000 a year since Labour came to power. But annually only 10,000 go home – a ratio of 11 arrivals for every departure. Twenty per cent came from China, 5.5 per cent from India and 4.3 per cent from Pakistan. Overseas student surge hits 110,000: And all but a tenth decide they’ll stay in Britain

Solidaritet på  svensk

Man siger jo siden gammel tid, at jo længere væk et problem er fra Sveriges grænser og politikeres og akademikeres dagligdag, desto mere brænder de for det. Mao og Pol Pot var pingeling, men idealet ville være en forfulgt, revolutionær transvestit fra Samoa. Mon ikke lille Hampus fra Kristianstad vil synes det samme, når han bliver stor nok ?

Skolan har börjat. Men inte för Hampus, sju år. Han skulle blivit det enda svenska barnet i sin F1-klass på Gustaf Hellströmskolan. Oacceptabelt tycker familjen och håller honom hemma. På rasterna pratade de andra barnen på sina hemspråk. Hampus kom inte in i leken utan kände sig utanför. Jag vill inte vara där för ingen leker med mig. Jag går runt i cirklar och får panik, säger han.Ingen klasskamrat pratar svenska med Hampus


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Poul Højlund

Posted: 26 august 2009 - 08:01 - Svar

Rend mig i Ramadanen: hvilken herlig titel i bedste danske tradition. En god kronik med skræmmende perspektiver.

Signe

Posted: 26 august 2009 - 08:14 - Svar

Det er altså fjollet at insistere på ramadanens fasteprincipper, når man bor i Skandinavien, hvor de lyse timer er mange. Det vidste Muhammed formentligt ikke noget om. Det er utroligt, at så mange muslimer ikke er i stand til at anskue deres religion i dens historiske og geografiske kontekst, men insisterer på, at de oldgamle regler skal gælde i vor tid og på hele kloden.

Islamister og deres børn opfører sig netop som børn, man bliver nødt til at sætte grænser for. Hver eneste dag, hver eneste klassetime er en magtkamp for dem. Og jo mere plads, vi giver dem, jo mere magt vil de tilrane sig på bekostning af mere fornuftige mennesker.

Vi kunne stoppe deres undergravende adfærd med det samme, hvis vi blot havde viljen til det. Så smid dog de fundamentalister ud – ud af skolen, ud af landet. Sæt grænser!

Jo længere tid vi venter, jo værre bliver det – for dem.

JensH

Posted: 26 august 2009 - 08:27 - Svar

OT

Så er der endnu en forfatter der får ørenen i maskinen af de evigt krænkede. Denne gang er det best-seller forfatteren Sebastian Faulks, som blot har udtalt følgende:

“Koranen er svulstig tale fra en skiziofren blottet for en etnisk dimension.”

Hvilket han selvfølgelig har fuldstændig ret i, men alligevel har han desværre måttet ile ud med en undskyldning og en masse dhimmi-snak om hvor meget han respekterer islam:

http://kpn.dk/boger/article1793647.ece

  Niels Hansen

  Posted: 27 august 2009 - 04:52 - Svar

  Han skulle have sagt at hans kommentar var taget ud af en sammenhæng og iøvrigt tolket helt forkert

Peter Buch

Posted: 26 august 2009 - 08:45 - Svar

At kolonihavementalitet, med egen dyrkning og avl af fødevarer kan være en glimrende metode til at begrænse og delvis undgå konjukturudsvings uheldige konsekvenser, eller kriser kort sagt, udelades ofte.

bl

Posted: 26 august 2009 - 08:53 - Svar

rend mig i.. Forfatteren er samboende eller gift med N.Khader. Så mon ikke vi kommer til at høre meget mere fra hendes side. Hun er imod omskæring af muslimske drengebørn. Hun har i det hele taget en hel del sunde holdninger.

Johansen

Posted: 26 august 2009 - 10:30 - Svar

Fremragende kronik af Bente Dalsbæk.

Helt ufatteligt at de bogstavtro muslimer nærmest har taget helt over i husgerningstimerne på nævnte skole.
Verdslige skoler skal slet ikke gå ind på den præmis, at der findes “rent” og “urent” kød. Det kommer ikke de danske folkeskoler ved, at nogle mennesker vælger at følge disse præ-moderne leveregler. Folkeskolerne skal ikke rette ind efter islamiske lovregler og indkøbe halalkød samt undlade svinekød. Hvilken misforstået særbehandling af bogstavtro muslimske elever.

Desuden så skal børnene selvfølgelig ikke faste. De er i vokseperioden og har behov for mad og drikke. Denne 5. søjle af islam, ramadanen skal ikke sabotere undervisningen i danske skoleklasser. Børn skal ikke faste og tørste hver dag i en måned om året. Det er galimatias.
Det er ikke børnenes tarv at undvære mad og drikke. Det er i de islamiske fundamentalisters interesse. Derfor ser vi også Islamisk Trossamfund på banen. De er ikke interesseret i integration i dansk kultur men i segregation af muslimer. Adskillelse mellem de rettro og de vantro.

Peter Buch

Posted: 26 august 2009 - 10:43 - Svar

Et kort øjeblik nåede jeg at se nedenstående på Berlingske Tidende under kronikken, så var det væk:
Berlingske kronik
http://www.berlingske.dk/article/20090825/kronikker/708250061/
Peter Buch

http://www.uriasposten.net/?p=7402

En fortsat historie:

Ikke langt fra H.C.Andersens grav. http://www.hcandersen-homepage.dk/gravstedet.htm

Det var en eftermiddag for ikke så længe siden, sol, varme, børn legede ved og i soppebassinet, deres forældre stod og sad deromkring, da kom de andre små børn og smed småkviste, grus og sand i bassinet. En dansk far forsøgte at forklare, at det skulle de ikke gøre, de stirrede som om han var sær, og de ikke forstod noget som helst, og ligesom lurede på manden vendte ryggen til.

Jeg skulle videre…

H.C. – de andre små folk er i Danmark født, de har her hjemme, de ved ikke hvad de gør, har det ikke nemt,…”Geniet er ikke en Praas, der gaar ud for en Vind, men en Ildebrand, som Stormen blot udæsker.”, “Aa, nej, nej, er Søren (http://www.ichthys.dk/Kierkegaard/sk.html ) nu også vågnet”, sukker H.C. og forsøger at nynne med ynde, vende sig i en fordelagtigere positur, opgiver og tier lidt.

Jeg ser på bogstaverne foran mig…og hører Søren sige: „Forunderligt!“ … „Her uden for byen ligger de Dødes Have – et lille Husmandslod, knap saa stort som en Husmands Lod, og dog rummes her hele Livets Indhold. Det er et compendieust Afbillede af Virkeligheden, et kort Indbegreb, en Lomme-Udgave!“ .

http://www.assistens.dk/kierkegd.htm lidt redigeret, et “der” blev til “her”. PB
“Hvad så H.C…”, Søren er ikke bleg, han ser godt nok noget sur ud.

“At rejse er at leve”, HC stammer ordene frem…

“Hillemænd. Ja, H.C. du trænger sandelig til en tur ud i virkeligheden for at få lidt eventyr.”.

Søren ER sur…

“Du, hvad har du tænkt dig at gøre”. Jeg tier og aner egentlig ikke hvad jeg kan, kunne, burde, ville,.. “Jeg kom bare forbi …”, forsøger jeg,

Søren knækker en pen og ser rasende ud.

H.C. tør af angst ikke nynne med ynde mere, gisper og tager sig fortvivlet til hovedet…

“Der findes to ting, som er uendelige: universet og den menneskelige dumhed.”. Søren taler stille mens han slår faretruende ud med en ny pen, han får op af jakkelommens etui, og bruger til at pege på os med bevægelser som var det en trefork, der parterede vore legemer, den allerede dødes og en endnu levendes…

“H.C. hvad siger du?”, H.C. svarer ikke, men forsøger med et smil at se interesseret ud, jeg holder min mund, en stund…

“Ja, åbne byens volde, sikke dog et eventyr, det kan blive – hvad H.C.”, Søren er højt humør, ingen kan røre ham alligevel.

Jeg siger, jeg må lidt videre, og de herrer nikker nådigt og fortsætter med deres…

Det er virkelighed og lidt eventyr, –

om byen, om landet, og lidt om- dyr. ( sat ind her på Snaphanen – dyr – de madlavningen relaterede omtalt i kronikken)

Om særheder og fantasi-

som jeg en sommerdag faldt- i.

Ovenstående minus indledningen og parentesen var nogle sekunder på Berlingske.

– der skal stå “i højt humør” ellers har jeg ikke selv bemærket stavefejl eller udeladelser, der er/var væk fra oplægget.

Janne

Posted: 26 august 2009 - 11:03 - Svar

Godt at se en kronik der viser klar modstand mod det religiøse børnepoliti i folkeskolen. Et religiøst børnepoliti der både chikanerer danske børn, indvandrerbørn og skolelærere.

Kronikken udstiller også den danske folkeskole, som en offentlig institution, der lader det religiøse børnepoliti herse rundt med både klassekammerater og skolelærere og ødelægge den gode danske skolekultur.

Jutta

Posted: 26 august 2009 - 12:01 - Svar

Den 15-årig dreng fra Rønne har i dag fået 10 dagbøder á 200 kroner for at fremstille “racistisk” materiale.

http://www.tv2bornholm.dk/moduler/nyheder/news.asp?id=43824&

Kan man faa en Adresse af anklageren eller drengen, for at betale en del for ham ?

  Mia

  Posted: 26 august 2009 - 13:37 - Svar

  Jeg er med på at betale. Hvor er hans kontonummer?

JacobCT

Posted: 26 august 2009 - 13:58 - Svar

Herrefolksmentaliteten slår også igennem her

http://www.dr.dk/P3/P3Nyheder/2009/08/26/083707.htm

En libanesisk familie chikanerer alle de 24 andre familier i området til at flytte
ved brug af trusler, hærværk og vold, så beboerne lever i konstant frygt.

Og Lejerbo er magtesløse
http://www.dr.dk/P3/P3Nyheder/2009/08/26/101044.htm

  Victor

  Posted: 26 august 2009 - 18:07 - Svar

  Det er det, jeg ikke bryder mig om ved danskerne. Der er en eneste familie. Det skulle for pokker da ikke være noget, som ikke kan klares med …….et bastant kulturmøde.

JensH

Posted: 26 august 2009 - 14:03 - Svar

Ja, det er ikke alt det denne 15-årige knægt skriver der er lige begavet, men jeg vil da også gerne spytte lidt i kassen hvis han offnetliggør et kontonummer.

Mette

Posted: 26 august 2009 - 14:17 - Svar

Lad os håbe, at vore dommere holder skansen mod anklagere som den konservative politiker Benthe Pedersen Lund. Hun har efter min mening udvist en ikke ringe grad af hensynsløshed og overemsighed i tjenesten.

Gad vide, hvor meget en sådan sag koster det offentlige? Man skulle tro, at den lå under en bagatelgrænse og i stedet kunne være overgivet til en lærer, skolepsykolog, socialrådgiver eller anden person med forstand på børn.

Mette

Posted: 26 august 2009 - 14:40 - Svar

bl

Vi har allerede hørt meget fra forfatteren til den udmærkede kronik. For blot få år siden var der en sag, hvor hun gik til pressen med en racismeanklage mod pædagogerne i den børneinstitution, som hun ønskede, at parrets søn, skulle passes i. Den sæbeboble fik meget og uberettiget omtale i hele landet. Så hun har selv optrådt på samme måde og endda meget værre end den kritiserede lærer i kronikken.

En anden gang førte forfatteren, der er jurist, sag mod den danske stat, da hun var blevet fyret uden varsel af Folketingets direktør. Hun var taleskriver for Folketingets formand. Sagens substans er dunkel, men hun fik bjerget sig et års ekstra løn, og Folketinget blev fri for hende. Siden har hun levet af holde foredrag om sin vidunderlige muslimske svigerfamilie og skrive en bog om sin mest vidunderlige svigermor, men det er, som om bogen er noget tvetydig – faktisk sladderagtig langt ud i det infame, synes jeg – mange steder. Dog forsikrer hun allerede fra starten, at man skal være opmærksom på, at hun er meget intelligent.

Derfor har jeg det med denne kronikskriver som med mange af samme generation, Niels Krause-Kjær for eksempel. Jeg tiltror dem at kunne forsvare ethvert synspunkt, der på et givet tidspunkt gavner dem selv bedst. Men det gør de så til gengæld glimrende.

Man burde kunne lovgive om, at muslimske læger ikke må faste, og da slet ikke kirurger. Det samme gælder i det hele taget indenfor mange erhverv. Om lidt skal jeg med et tog og håber, at lokoføreren har spist mindst to måltider i dag.

  bl

  Posted: 26 august 2009 - 15:29 - Svar

  o.k. taget til efterretning! Jeg vil se lidt mere kritisk på hendesskriverier fremover. Jeg har ikke læst hendes bog/bøger og har heller ikke intentioner om det, der er lidt for meget “dameblad” over det, undskyld udtrykket, efter min smag. Det formindsker dog ikke kronikkens kvaliteter, hvem får efterhånden ellers lov til at skrive sådan i Berlingeren, givetvis vil den være en øjenåbner for mange?

  God tur i toget, håber du ikke bliver forsinket og ankommer i god behold.

Mette

Posted: 26 august 2009 - 22:39 - Svar

bl

Der var også for meget dameblad over det efter min smag. Det var én lang hyldest til multikulti.

Jo tak, jeg kom godt frem til tiden med mit tog. Det er lang tid siden, at jeg sidst har været med toget, men det er faktisk dejligt at sidde og se ud på et kønt landskab.

Leave a Comment