31
aug
Seneste opdatering: 7/6-14 kl. 0241
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Omkring 50 mennesker var mødt op da den iranskfødte, eksilerede redaktør og forfatter Amir Taheri forleden gæstede København. Taheri holdt et skarpt – og trods det alvorlige emne – også vittigt oplæg om situationen i Iran. Sappho glæder sig til at byde Taheri velkommen en anden gang i København og anbefaler hans seneste bog The Persian night – Iran under the Khomeinist Revolution (uddrag) på det varmeste. (brug evt. høretelefoner. En udgave med forbedret lyd kommer i løbet af et døgns tid – og se Amir Taheri in Copenhagen, I.)  Update: Version with improved sound. Et par citater:

“God is  hardly ever mentioned in the mosques. An Imam said to me: “No, we dont do Allah, we do Palestine, Iraq, Tjetnia.”  The tragedy is that this political movement has nothing to offer. They have therfore taken to violence.”

“Show me your beard, and I´ll tell you who you are”

“The Islamic Republic is a triple lie: It´s not a republic, it´s not islamic and its not Iran.”


Forlods placering af skylden

Ideen om at fremtiden formes af valg som vi i Vesten foretager i forhold til de ædle vilde er udbredt. Hizb ut-Tahrirs speciale, den hvislede mafiøse trussel:

Hizb ut-Tahrir blandede sig for alvor i bandekrigen i forsommeren, da der blev skrevet en såkaldt løbeseddel, der redegjorde for »håndteringen af bandekonflikten«, som ifølge Hizb ut-Tahrir varsler yderligere uorden. Organisationen fremhæver »dem mod os« -fænomenet, hvor der advares mod, at danske politikere og medier »forsøger at udnytte konflikten til at tjene deres Islamfjendtlige dagsorden«.

En skolelærers Stockholmsyndrom:

Lise Egholm, skoleleder på Rådmandsgades Skole [:…]

Der er en enorm vrede og stærke aggressioner blandt nogle af de unge på Nørrebro. De føler sig ikke som en del af samfundet, de føler sig ikke anerkendt, og de føler sig ikke som medborgere.« Hun mener, at hovedstaden nu betaler prisen for, at danskerne selv har været med til at skabe et parallelsamfund.

‘Angreb’ på koreanske adoptivbørn, indiske it-folk og vietnamesiske restauratører? Hvem har hørt om dette?

I Mjølnerparken siger en 24-årig mand, som er en del af det hårde miljø: »Jeg ser ikke nogen løsning. Det kommer til at gå helt galt. Det her handler om racisme. Det er et angreb på folk, der har en anden etnisk baggrund«. Dem og os [JP 30.8.2009, ikke online, større uddrag her og her:Lykkes de i å gjøre konflikten til en rasestrid, bryter helvete løs.]

Se i øvrigt også:

Do the many supporters of anti-Islam politician Geert Wilders fully realise the dangers of a divided society? When people feel rejected, they will start to display hostile behaviour.[…]

Islamic extremists would like nothing better. Some racists in the Netherlands might applaud it too. But whether the 40 percent of Dutch people who now say they agree with Wilders will still want any part of it is another question altogether. It is in any case something worth considering on the way to the polling station. Ian Buruma: When the blood starts flowing, where will the Wilders voters be?

I øvrigt vil skyldspørgsmålet i en ophedet konflikt være inderligt ligegyldigt. Også de pæne og anstændige, og på længere sigt selv de autonome, vil komme til at foretrække beskyttelse af danske myndigheder, frem for at forlade sig på velvilje fra deres ædle protegeer (LFPC).

Når bare kuglerne ikke rammer

Bruger man som Politiken de nye tal som argument for, at hovedstaden ikke er blevet farligere, så må det jo betyde, at en storby, hvor kuglerne konstant flyver, faktisk er sikker, så længe de bare ikke rammer nogen. Det er netop den slags journalistik, der ikke er brug for i dag; man behøver ikke blive skudt for at føle sig utryg, det skulle være rigeligt, at projektilet borer sig ind i muren bag én. […]

Hvem ved, måske er nogle af de unge velmenende cafegængere på Blågårds Plads begyndt at tvivle lidt på idealerne om et sammenhængende multietnisk Nørrebro, på at de stemte Enhedslisten ind på socialborgmesterposten, måske tog de fejl, måske mener de det faktisk, når de snakker om at flytte væk fra Nørrebro.  [Peter Johannes Erichsen, cand. mag. i Moderne Kultur og Filosofi : Det udanske Nørrebro og Mere vold med våben.]


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Janne

Posted: 31 august 2009 - 14:49 - Svar

“Egentlig er det bizart, at netop Nørrebro er så hårdt ramt af indvandreroptøjer, når den alternative bydel måske i højere grad end nogen anden har hilst multikulturaliteten velkommen,”

Det er måske netop Nørrebro der nu viser at multikultur kun duer på tegnebrættet.

Leave a Comment