5
sep
Seneste opdatering: 6/9-09 kl. 2033
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

flag 014

Første flagdag for de faldne: Min ven historikeren sagde, da vi  så alle flagene på gaden og på busserne. “Det er godt nok. Det er ikke sundt for et land, helt at glemme hvad det vil sige at være i krig.” Om Afghanistan nu er den rigtige krig, har man sandelig nok lov at tvivle på, men så langt har han sikkert helt ret. Soldaterne fortjener al  hæder og opbakning, og det synes de da også at få fra befolkningen. Prøv at se gadeinterviews fra København i svensk TV 8 reportage: VÄRLDEN I FOKUS: Danske soldater dör i Afghanistan:

The point of withdrawal is not to stop destroying America’s active enemies in Afghanistan or elsewhere; this can continue from worldwide bases, or “lily pads,” as necessary, as retired Army Maj. Gen. Paul Vallely argues. The point of withdrawal is to stop trying to create an American ally out of Shariah-supreme Afghanistan, something we attempted at great expense in Shariah-supreme Iraq, and failed. Of course, what animates and drives most conservatives today is their vision of Iraq as a “success,” and their desire to repeat that “success” in Afghanistan. What has become increasingly clear to me, however, is that an infidel nation cannot fight for the soul of an Islamic nation.This, in effect, is what our “nation-building” troops have been ordered to do both in Iraq and Afghanistan. Let me rephrase: An infidel nation can indeed fight for the soul of an Islamic nation. It just can’t win it. Diana West: Clarity growing on stakes for U.S. in Afghanistan

Ramsdal-gate: Forhold der skriger til himlen

Jeg vil godt på dette tidspunkt fremsætte en lille lægmandsprofeti: Den aggressive konfrontation der udspilles i disse dage og timer mellem fløjene i sagen om Per Ramsdal og besættelsen af Brorsons Kirke, er blot ét brændpunkt. Der vil komme et utal af lignende situationer i de kommende år. Vi er vist alle så meget oppe på mærkerne i forhold til den afgrundsdybe konflikt der splitter hele den vestlige verden, at enhver ny manifestation får os alle til øjeblikkeligt at indtage vores respektive pladser på barrikaderne.

For mit vedkommende er tidspunktet kommet til at gøre status over de for mig helt uacceptable anstødsstene i sagen om Ramsdal og kirkebesættelsen.

* Det hører ingen steder hjemme at prøve at tage patent på godheden og anstændigheden. Senest set i et frastødende forsøg fra Ramsdals præstesupportere på at afvise den pinligt afslørende optagelse som BT lavede af en telefonsamtale med pastoren.

* Indsnævringen af den overordnede problematik ved den refleksagtige henvisning til lignelsen om den barmhjertige samaritaner. Ramsdal-fløjens fokus på deres egen barmhjertighed i en konkret situation (nogle aktuelle, nødstedte mennesker) er ikke hele historien. Der er som bekendt også spørgsmålet om konsekvenserne af indtaget af disse mennesker for det danske samfund. Ramsdal & co. må høre op med denne indsnævring: De må forholde sig til forholdene i ghettoerne; til den kendsgerning at de selv med denne argumentation i sidste ende ville havne i en situation hvor de må afvise mennesker, og at det derfor altid vil handle om grænsedragninger; til de økonomiske og sociale konsekvenser ved uhæmmet optag af folk der vil udgøre en økonomisk belastning.

Kort sagt: Samaritaner-analogien er perfekt til at profilere egen ‘godhed’, og at manipulationen er lykkedes skyldes fortielsen af de afledte konsekvenser.

* Forbindelserne mellem Ramsdal/Kirkeasyl, og venstreekstremister som tæskeholdet “Antifascistisk Aktion”. Mere skærende hykleri i denne sag er svært at forestille sig: Stormtropper med kasketter prydet med dødningehoveder står for ‘ordenshåndhævelsen’ når de anstændige marcherer (LFPC).

Mursten

Socialdemokratiets linje er på ingen måde “moderat”. Den er gallopperende suicidal i sin ekstremisme. Tydeligere eksempel på at den selvpålagte blindhed er effektiv – de ved ikke hvad de taler om – får man næppe. Tror Jensen at der er nogen måde at garantere at der prædikes “tolerance” og “respekt”, helt uafhængigt af og i modstrid med islams solidt etablerede dogmatik? Tror han som udgangspunkt at imamer er ligeså harmløse som bestyrere af bankospil, og hvis bare man finder en flinker fyr med de rette floskler på læben, så går det alt sammen? Og har han gjort sig den mindste overvejelse over hvad han skal stille op hvis aktiviteterne indenfor “murstenene” ikke lever op til hans ønsker?

[…] »Jeg kan godt forstå bekymringen om, hvor pengene kommer fra. Men vi må også huske på, at det vigtige jo ikke er, hvem der betaler murstenene, som moskeen er bygget med. Det vigtigste for mig er, at de religiøse budskaber, der forkyndes i moskeen, gøres med respekt for København og den tolerance, vi ønsker i byen«, sagde Frank Jensen torsdag til Jyllands-Posten. […] Frank J. støtter moderat linie i moskesag

Integrationsborgmester Jacob Hougaard, der ellers har været indbegrebet af virkelighedsfortrængning ved hjælp af plusord, ser ud til at være nået et forsigtigt museskridt videre – han kan i det mindste se problemerne ved stormoskéens finansiering som sagerne står nu. Om der går en prås op for ham når han hen ad vejen opdager at der aldrig vil kunne findes økonomisk støtte fra kræfter i den muslimske verden der eksplicit, umisforståeligt og troværdigt bekender sig til demokrati på ubestemt tid, det må vi vente og se (LFPC).

“Eurabia” jämförs med konspirationsteorier

Västeuropa hotas av en muslimsk invasion. Muslimer kommer hit, föder många barn och tar över västerländska samhällen inifrån. Europa blir odemokratiskt, anti-amerikanskt och antisemitiskt. Kristna och judar förtrycks. Så lyder kärnan i Eurabia-teorin, som blev populär i USA efter den elfte september 2001. Tanken om Eurabia är en klockren konspirationsteori. Den är inte särskilt trovärdig, säger islamologen Jonas Otterbeck, verksam vid Lunds universitet och Malmö högskola. Han jämför Eurabiateorin med gamla antisemitiska föreställningar om hemliga judiska maktnätverk. Sydsvenskan

Ikke sandt? Der er  1.3 mia jøder i verden. De sejler over Middelhavet i titusindvis, slår sig  ned i Europa, er voldparate, kræver særregler for sig selv og er en social og økonomisk belastning. Deres lande er forarmede, mislykkede stater. Nogle erklærer krig og sprænger toge med civilister i luften. De truer fredelige muslimer i Malmø, som må overveje om de vil flytte fra byen eller fra landet. Brænder forstæder af, kaster sten mod politiet, overfalder gamle damer og røver og voldtager. – I et normalt land og i en normal avis, ville islamologen eller avisen tage til København den 26. og interviewe begrebets opfinder Bat Ye Or, for at få konspirationsteorien belyst og  vise, at hun ikke har noget tøj på. Men det kunne hverken Sydsvenskan eller islamologen drømme om. De  formidler ikke viden, de formidler intellektuelle ready-mades. Skulle nogen mene noget andet, Ekeroth som er er citeret for eksempel, kan han kigge i vejviseren efter at få et indlæg i Sydsvenskan*. De kalder det ytringsfrihed og demokrati. Man kan være ligeglad med aviser og lade være med at læse dem, men Sydsvenskan har klaret den bedrift det er, ligefrem at gøre sig forhadt. Man ser i avisen, så ser man ud af vinduet. Man ser to forskellige ting, og så giver man op og det er lige det, der er meningen med det hele: Man skal lade være med at blande sig i sager, man ikke forstår. Man er en fobiker, konspirationsteoretiker og en “rättshaverist.”

(* seneste svenske censur- undskyldning: “Vimmerby Tidning har som princip att inte publicera insändare från sverigedemokrater, eftersom partiet inte sitter i riksdagen.“)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


PB

Posted: 5 september 2009 - 16:27 - Svar

Anthony Beevor’s bog om den spanske borgerkrig beskriver et land der bliver splittet så dybt på fundamentale spørgsmål at det hele til sidst bliver sort/hvidt og ender med borgerkrig.

Det er lidt de processer man kan se komme frem i de spørgsmål omkring vort samfund lige nu. Skal vi forsøge at overleve som folk og stat eller er fremtiden flyden ud i global multikultur eller snare, muslimsk interesse område.
For nogen er det billedlig talt et spørgsmål om liv eller død og det syntes jeg skinner igennem denne sommers begivenheder.

Jeg frygter at det bliver et voldsomt klimatopmøde i København.

Mette

Posted: 5 september 2009 - 17:19 - Svar

Foreløbig er der intet, der tyder på, at politiet vil kunne magte store konfrontationer ifm. klimatopmødet. Det er derfor på aller højeste tid, at, vort politi går i tænkeboks og når frem til, at det simpelthen ikke er dygtigt nok. Dette kan vi godt tilgive politiet, men det er utilgiveligt, hvis politiet ikke får rettet profilen op og bliver effektivt både i det store og det små. Det gælder jo i masser af tilfælde, at borgerne har tabt tilliden til politiet, men jeg føler mig også overbevist om, at vi alle meget gerne vil genvinde tilliden.

Det der sker i disse dage er farligt, fordi det er meget samfundsundergravende. Det nytter ikke, at vi kasserer alle de rammer, som vores tilværelse udfolder sig indenfor, vi må holde op med at sætte os selv først og i stedet gøre os klart, at vi pt. opviser alt for mange tegn på et samfund i opløsning.

Dette gælder ikke mindst alle de ansvarsløse politikere, politiet og de mange præster, der er i gang med at omdefinere kristendommen og har glemt alt om at give kejserens, hvad kejserens er. Jeg håber virkelig, at hele dette cirkus med flygtninge under jorden, der får hjælp af præster, læger, tandlæger, jordemødre, socialrådgiver, advokater, lærere – you name it – bliver kulegravet, og jeg vil græde tørre tårer, hvis de må i fængsel. De opfører sig som forkælede pattebørn. Finder de myndighedernes handlemåde forkert, må de som alle andre skrive læserbreve, henvende sig til politikerne og i det hele taget bruge de kanaler, der findes i vort demokrati. Kommer de ingen veje med det, må de erkende, at man ikke altid kan få ret, og at de selv kan tage fejl.

Jutta skrev forleden om EU’s Cepol, som jeg ikke tidligere havde hørt om. Måske skal forklaringen på danske politis mangel på effektivitet findes der.

Som jeg ser det, var politiet rigeligt udfarende med kniplerne udenfor Brorsons kirke, men det virkede først og fremmest som nødværge og desperat ineffektivt. Ved andre lejligheder skal politiet blot se til og tåle og bagefter udtale sig, som om det er socialpædagoger. Det dur ikke. Politiet må vende bøtten og forstå, hvilke ansvarsløse væsener, man er oppe imod, og at det ikke er politiets pligt at få dem kostet ind på dydens vej. Politiet skal sørge for lov og orden og må aflastes for al det pædagogpræk.

Der må først og fremmest langt større konsekvens til. Det ligner jo ingenting, at vi på den ene side smider folk i fængsel, fordi de har glemt et par hobbyknive i deres bil eller et øjeblik har holdt en kniv for en anden person, hvilket skete for en ung pige tidligere på året. Og det næste nøjes med at se til, mens andre sætter ild til sagesløse menneskers biler og anden ejendom. For slet ikke at tale om sagen med den 15-årige bornholmerdreng, som chefanklageren ville smide i fængsel og trak gennem retsapparatet.

Jeg er træt af, at politiet løber rundt og leger røvere og soldater med autonome, muslimer og rockere. Måske skulle man aflaste politiet i en periode, indtil det får styr på sig selv. Jeg ser gerne, at man benytter soldater, indtil vi har fået magt over situationen.

Sidst men ikke mindst kunne jeg ønske en erkendelse af, at tumulterne i de fleste tilfælde sikkert kan henføres til uvirksomhed, kedsomhed og tomhed. Det er blevet alt for nemt at være ligeglad, doven og at “melde sig ud af det her samfund”. Pengene indløber alligevel fra de få, der forsørger de mange.

Enkefru Madsen

Posted: 5 september 2009 - 17:57 - Svar

Hvordan kan vi opruste imod de anti-demokratiske strømninger vi oplever for tiden? Råd søges… Hvordan kan vi bekæmpe nogen der ikke mener at lovene skal overholdes? At de har et en moralsk ret der overtrumfer flertallet?

Enkefru Madsen

Posted: 5 september 2009 - 17:59 - Svar

Man kunne måske statuere et par eksempler? Sætte Johanne og Per 20 år i fængsel, for at opildne til ulovligheder?

Enkefru Madsen

Posted: 5 september 2009 - 18:01 - Svar

Een anden ting jeg har bemærket. Tonen på venstrefløjen er blevet så hadefuld og ekstremistisk, at jeg frygter reelle attentater på danske politikere. Hvis forstyrrede unge virkeligt TROR PÅ at VKO’s politikere er nazister, og at de selv har moralsk ret, så kan det ende i en katastrofe. Jeg håber PET er obs for tiden!

  Mia

  Posted: 5 september 2009 - 18:53 - Svar

  Ja, stemningen er virkelig hadefuld. Hverken Pia Kjærsgaard eller Morten Messerschmidt ville slippe levende fra en gåtur langs den planlagte stormoské (hvilket burde være grund nok til at forbyde byggeriet!). Jeg er ret sikker på, at der findes mennesker i Danmark, der ikke alene ønsker disse demokratisk valgte politikeres død, men også har diskuteret, hvordan dette kunne effektueres.

  LFPC

  Posted: 5 september 2009 - 19:43 - Svar

  Som jeg også har nævnt i et par blogposter, så kunne man godt have en kraftig formodning om at det vi har set på indvandrings- og asylområdet står for at gentage sig på klimaområdet: At dem med den ‘etiske’ og ‘anstændige’ indstilling her finder en platform de føler giver dem legitimation til at opføre sig som dumme svin og rødgardister over for de ‘uanstændige’ – her dem med dyre biler osv. Man kan forestille sig AFA eller et lignende korps af voldsparate unge der begynder at overfalde og øve hærværk imod ….. folk der har råd til det de ikke har råd til.

  Der vil så også være lagt op til massivt hykleri: Man vil øve hærværk mod store biler og store villaer, mens man selv ikke holder sig tilbage for udlandsrejser til eksotiske egne. Med jetfly.

  Foreløbig kun formodninger, men der har været eksempler på noget i denne boldgade.

Jumo

Posted: 5 september 2009 - 19:28 - Svar

“De må forholde sig til forholdene i ghettoerne; til den kendsgerning at de selv med denne argumentation i sidste ende ville havne i en situation hvor de må afvise mennesker, og at det derfor altid vil handle om grænsedragninger; til de økonomiske og sociale konsekvenser ved uhæmmet optag af folk der vil udgøre en økonomisk belastning.”

Så sandt. Men dette er vel netop en politisk opgave og ikke noget der kan udledes af en kristelig etik – derfor er det at blande religion og politik sammen at hævde at præsterne har pligt til at tænke sådan …

  LFPC

  Posted: 5 september 2009 - 19:58 - Svar

  Nej, netop min pointe. Hvis de begyndte at kigge på hele virkeligheden, med inddragelse af menneskelige og økonomiske konsekvenser af den myopisk definerede ‘barmhjertighed’ à la den barmhjertige samaritaner, så kollapser hele deres moralske platform, og de lander i grumset, verdslig politik, hvor de ikke er hævet over os andre.

  Det vil jo netop ikke ske, og man kunne sige det med andre ord: Muligheden for at definere godheden snævert og selektivt, så man selv bliver en uselvisk helgen, udøver en stor dragning i en post-lutheransk kultur. Derfor vil der være modstand mod at give sig ind i enkle økonomiske overvejelser som ‘hvilket slutresultat vil min her-og-nu-godhed have på længere sigt, og ender det i sidste ende med noget ødelæggende og ondt for helheden?’.

Vivi Andersen

Posted: 5 september 2009 - 23:28 - Svar

LFPC

Netop sådanne spørgsmål er aldrig blevet stille,t når det har drejet sig om at udøve den såkaldte humanitære hjælp.

Glimrende eksempler er mange U-landprojekter i Afrika som ikke har været til gavn, men tværtimod har øvet yderligere skade.

Det er hjælpen der er ydet til ulande, hvis befolkninger som resultat af denne har reproduceret sig til yderligere elendigheder.

Det gælder også de lande som Europa forsørger, nemlig de arabisk-islamiske Middelhavslande.

Vivi Andersen

Posted: 5 september 2009 - 23:42 - Svar

PS

Og hvad angår de arabisk-islamiske Middelhavslande, så er de kolossalt store befolkningstilvækster i disse områder også dem der vil komme til at medvirke til at destruere de europæiske lande.

Ikke bare har europæerne betalt så godt at befolkningstilvæksterne har kunnet lade sig gøre i det omfang som er sket, men samme europæere har samtidig betalt for på sigt at blive gjort til dhimmier i egne lande netop ved hjælp af disse arabisk-islamiske befolkningstilvækster.

Årsagen skal søges i de elendige fremtidsudsigter disse mange, mange unge muslimer har i deres egne lande, samt EUs positive holdning til indvandringen fra disse lande.

  PeterK

  Posted: 6 september 2009 - 18:30 - Svar

  Jeg havde en brevveksling om befolkningskatastrofen: Det tog hele menneskehedens historie at blive 3 milliarder, det tog kun 50 år at mere end fordoble det, med en der havde været i Ægypten i et projekt om indvinding af landbrugsjord. Det tog flere år at skaffe under 100 kvadratkilometrer, og prisen var høj. I det samme tidsrum havde Ægypten forøget sin befolkning med et antal der svarede til Danmarks befolkning.
  Så længe Mellemøsten, Afrika og Sydøstasien ikke kan styre sit sexliv, eller i det mindste bruge prævention, så går det ad helvede til med ekspresfart. Det kræver et håndfast opgør med den katolske kirke og Islam, det tør ingen, så vi må nok hovedrystende nøjes med at se på, mens vi styrter i afgrunden. I mellemtiden leger den selvudnævnte intelligentsia med megalomaniske fantasier om at kunne bestemme klimaet.

Emeritus

Posted: 6 september 2009 - 17:21 - Svar

‘…Danske soldater dör i Afghanistan…’

På flagdagen holdt Helle Thorning-Schmidt en af de mest uforbeholdne taler til vore udsendte soldater. Hun sluttede af med at sige: “I er noget af det bedste, Danmark har at byde på.” Jeg håber, hun mente hvert ord.

Hendes ordvalg kunne i et svagt øjeblik få mig til at tro og stemme socialdemokratisk.
Især var ærligheden bag vigtig, når man tænker på, hvad disse unge mennesker er og har været oppe imod.
– – Og ikke mindst med pens. generalmajor Vallely’s deprimerende udsagn i erindring.

Med venlig hilsen

Emeritus

Posted: 6 september 2009 - 17:26 - Svar

Apropos!
Per Ramsdal er ikke kristen, men en mental bedrager, der camuflerer sin private og overfladiske sentimentalitet som godhed og kalder det at være kristen. Kristendom har hans asylstunt intet med at gøre.

Med venlig hilsen

Leave a Comment