14
sep
Seneste opdatering: 16/9-09 kl. 0534
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

(*Piet Hein)  86-83 for regeringen. Stemmeprocent kun 73. Den laveste siden 1927. Stoltenberg er omgivet af fede, mætte landsmænd, men også af sultne, der er bristefærdige som kastanjer i maj:

Let me have men about me that are fat, sleek-headed men and, such as sleep o’nights. Yond Cassius has a lean and hungry look. He thinks too much, such men are dangerous. (William Shakespeare, Julius CaesarAct I, )

På grund af et valgsystem, der gavner de tyndt befolkede fylker, kunne regeringssiden vinde selvom den fik færre stemmer:

Ap+SV+Sp (venstreblokken) = 1.257.303 stemmer
KrF+V+H+FRP (højreblokken) = 1.302.572 stemmer

Valget er en udskydelse og en polarisering af norsk politik, “en kannibalisering fra fløjene”, en tendens mod at udslette såkaldte midterpartier, den upolitiserede  nydeligheds bridge-klubber, som vi har gjort i Danmark med KrF, CD, Ny Alliance og formentlig snart de Radikale. Fremskrittpartiet gør sit bedste resultat hidtil. Høyre og AP går frem. Norges Kristelige og Radikale, Senterpartiet Venstre står til at ryge ud trods fire % spærregrænse.  Når de borgelige taber snævert denne gang,  er det fordi de ikke gjorde som i Sverige, at formerede en alliance i god tid inden valget. Det er tæt knyttet til holde-sig -for -næsen- strategien overfor FrP. Man har lov at kalde det amatøragtigt. Nu vil Norge polarisere yderlige de kommende fire år. Endnu et  land der stemmer tryk op, delt af indvandringsspørgsmålet. I Norge 50-50. I Danmark cirka 80-20. I Sverige ? Ingen har rigtig nogen anelse i et dysfunktionelt teater-styre, der satser på andre kanaler: Cover-ups og gadens demokrati.

TV-journalistene later som om det er politics as usual, men det er det ikke. Det er et politisk jordskjelv vi er vitne til: sentrumspartiene utraderes fra norsk politikk. Partilederne smiler stivt, men gråten kan ikke være særlig langt unna. Enten de beholder regjeringsmakt eller faller ut av Stortinget slik Venstre kan komme til å gjøre: Det er katastrofe for Krf, Senterpartiet og Venstre.Politisk jordskjelv

Asle Toje  blev You Tubet.

Man kan sige om DR hvad man vil, men det er dog noget andet end SVT: Rödgrön spurt – men räcker det? Sverige følger også Norge, skriften på den svenske væg. Video: Fremskrittspartiet har lockat många väljare i Norge. Expos chefredaktör Daniel Poohl och författaren Lena Sundström diskuterar främlingsfientlighet i Norden. Den er også på You Tube, for en sikkerheds skyld.

DN´s ekspertpanel: en venstre-sosse, Sundström, det anstændige Sveriges nuværende spydspids mod ondskaben, og chefredaktør for nazijægerne på Expo, Poohl, der i al fald åndeligt er Vänsterpartist og ikke så meget demokrat, så det gør noget. DN og Politiken har malet sig op  i det samme hjørne. I Stockholm bides der negle. Aftonbladet bider med: De vill ha läger för flyktingar, En seger för Siv, en kick för SD. Når man tænker  på alle ofrene for tilvandret kriminalitet, døde, fysisk og psykisk skadede, så får man kvalme over dette formynderiske, svenske propagandashow og ønsker kun at Norge sætter en lavine i gang i Sverige. Et land der i fremskridtet og frisindets navn har genindført slægstfejder, dagens svenske grotesque.

Dagen indledes norske muslimers politisering imod en kandidat for Arbeiderpartiet. Løbeseddelen her har været uddelt på gaden og ligget fremme i moskeen på Mortensrud.  “Bedehusenes” amatørpolitikere får deres gyldne øjeblik ligesom Sveriges muslimska förbund havde med deres sharia krav i den svenske valgkamp 2006:

Tajik er sjokkert. Jeg reagerer veldig sterkt på dette. Det er lavmål å spre løgner og det er lavmål å bruke moskeen som arena for dette, sier hun.

“Den kvinnelige kandidaten Hadia Tajik sine upassende tanker om islam, Bekymringsfullt””Den kvinnelige stortingskandidaten Hadia Tajik som i disse dager fisker stemmer både fra nordmenn og norsk-pakistanere, har upassende og uaksepteble tanker og holdninger, noe som er bekymringsfult. Folk må vite at Hadia Tajik mener at Islam er en diskriminerende religion. Hadia Tajik mener at arrangerte ekteskap er tvangsekteskap og har de siste årene jobbet aktivt for å øke aldersgrensen for giftermål. Hun har heller ikke gode tanker om moskeene. (…) Hadia Tajik sine tragiske uttalelser er å finne på nettet. Hvis hun kommer inn på stortinget vil muslimene ha mer å frykte. På grunn av slike som henne i Arbeiderpartiet har vi ikke behov for et parti som FRP. Slike mennesker forblir i Arbeiderpartiet for å jobbe på FRP sin agenda. Muslimer må være ekstra forsiktig når de avgir stemme. De må absolutt ikke gi sin stemme til slike.” Hadia Tajik utsatt for grov sjikane, Tajik utsatt for sjikaneHadia Tajik sjikanert av muslimer. Løbeseddel, foto.

Som bekendt mener vi, at politisering er et sygdomstegn. Politik er et nødvendigt redskab, men jo mindre der er brug for det, desto bedre. Enhver der har rejst i Mellemøsten ved, hvor sygt det er. Bare at købe noget i en bazar, er politik – man tinger om prisen. Alt er til forhandling, ikke mindst sandheden. Vi har haft det privillegium at leve i uskyldsamfund siden 1945, hvor man kunne tillade sig at være upolitiseret. 70 ernes politisering er en opblæst myte, den var koncentreret til redaktioner, universiteter overvejende i København, der havde fjerne, ideelle og abstrakte mål, men i deres hverdag var der ikke noget der krævede deres politiske tilstedeværelse. Nordens befolkninger kunne være ligeglade, og det var de for tingene fungerede hvad enten de var “samfundsengagerede” eller ej. Politik var i det store hele en gratis flirt. Den tid er ovre. Politik er krøbet ind på menigmands dagligdag. Nogle tror Muhammedkrisen er ovre, andre ved at vi skal leve med den igenerationer endnu. Dét er den nye tids politik, og den er opblandet med vold og trusler. Man kan ikke sige sig fri eller føle sig hævet over det. Vi  har importeret en agressiv, politiserende kultur, der kræver at vi er på vagt, kæmper og vælger side. Hvor gerne man end vil, kan man ikke melde sig ud af den kendsgerning. “Er det ikke snart ovre?”, “Jeg troede det var overstået” – det er kun lige begyndt. Det er venstrefløjens arv til os, nu 1968 alligevel ikke blev en revolution. Majoriteten i Danmark er omsider vågnet op og på vagt. Det tog 18 år. Det officielle Sverige snorksover, hallucinerer og censurerer. Hvem har i 100 år haft mindre brug for politik, end svenskerne, og hvem er kommet mere fra asken i ilden fordi redskabet er rustent? Elitens fantaster fangede dem med bukserne nede på “utedass“. Norge er vågnet, men hvor meget ? Det ved vi i aften. (Se også i dag: Helle Merete Brix: Mens vi venter på fredagsbønnenLad os lave et moratorium for moskéer og Selvcensur og selvhad i Vesten, Steffen Ravn Jørgensen domprovst, Helsingør)

Velferdsstaten dør

”Valgkampen har vært kjedelig. Journalistene beviser nok engang at de mangler den mest banale innsikt og analytiske evne, eller de forstår og velger å tie. Det er bortenfor enhver kritikk at en så stor sosioøkonomisk omveltning som innvandringen er, ikke får et regnskap. Jeg skulle sett den administrerende direktøren i Statoil som hadde beholdt jobben etter å ha nektet aksjonærene innsikt i en bestemt utgiftsside.” Dette skriver Ola Mikalsen til rights.no. Han jobber i helsevesenet, og mener at hans erfaring tilsier at velferdsstaten er død innen 20 år.

Ola Mikalsen, intensivsykepleier:

Med tidligere erfaring fra arbeid i Trondheim Kretsfengsel, Haukåsen Psykiatriske Sykehus, Verneplikt, UNIFIL, to runder i Afghanistan som sykepleier og nå arbeid v/intensivavdelingen St. Olav i Trondheim, ble jeg tidlig oppmerksom på at diverse avdelinger innen det offentlige kan overkjøres av stigende behov for heldøgns kriminal eller helseomsorg.

Avdelingene er forpliktet til å stille med ei celle eller ei seng. Konkret kan det rett og slett bli for mange forbrukere/mottakere og for få ytere. Brøken forskyves i gal retning for mottaker og yter. Alt dette erfarte jeg mens jeg fremdeles var uvitende om innvandringens konsekvenser. Jeg hadde ingen innsikt i demografien og fødselstallene, hverken for nordmenn eller utlendinger. Det har jeg nå. Derfor, angående velferdsstaten og dens videre liv som dere tok opp, så må jeg si at min tro på dette prosjektets videre eksistens er lik null. Og hvorfor det?……  HRS.NO


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Robin_Shadowes

Posted: 14 september 2009 - 04:44 - Svar

Läste på GoV att dom tre “svenska” dårarna som åkte fast i Pakistan tydligen hade en dansk ambassad som mål för sina planer att självmordsbomba. Måtte dom aldriga mera komma tillbaka till Sverige. Ingen här utom eliten vill ha dom tillbaka. Hoppas dom blir dömda enligt den sharia dom själva propagerar för och blir hängda högt.

Victor

Posted: 14 september 2009 - 06:01 - Svar

To ting – lad lige være med at offermale Hadia Tajik – hendes rolle under sagen om hijab til norske betjente indbyder ikke til det.

Og nu i nævner, at folk jublede i Cairo – det gjorde de jo osse på djævleøen. Ved I hvad Tarek Asmar laver i dag?

Mette

Posted: 14 september 2009 - 10:50 - Svar

Der var også jubel i Odense. Bilkorteger med pal-arabiske flag vajende ud ad vinduerne kørte gennem byen, og i Vollsmose stod folk på altanerne og sang smædeviser om jøder.

Krydser fingre for Siv men bliver overrasket, hvis det hjælper. Tror desværre, at den småborgerlige, hovmodige pænhed har for stærkt tag i for mange.

Hvem der end danner regering efter det norske valg vil imidlertid få en hård tid, og det under jeg både Stoltenberg og Solberg. Begge har i den grad fortjent det efter mange års hykleri.

Mette

Posted: 14 september 2009 - 15:59 - Svar

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article3267595.ece

Siv Jensen ser for en gangs skyld træt og anspændt ud. Det er forståeligt, for det er meget, der hviler på hendes skuldre.

Det er ikke for at sætte lus i skindpelsen, men hun opponerer kraftigt, når man sammenligner Fremskrittspartiet med DF og understreger, at det er Venstre, der er hendes partis søsterparti i Danmark.

  Anonym

  Posted: 14 september 2009 - 16:32 - Svar

  “Det er ikke for at sætte lus i skindpelsen”.
  Det syntes jeg heller ikke du gør, da det er mit indtryk at Fremskritspartiet har valgt en mere borgerlig stil, hvor DF jo efterhånden bliver opfattet som Socialdemokratiet anno 1950.
  En anden ting er vel så at i de så pokkers politiskkorrekte nabolande, er en sammenligning med DF vel stadig noget nær det værste, det spiller nok også ind.

  PB

  Posted: 14 september 2009 - 16:32 - Svar

  “Det er ikke for at sætte lus i skindpelsen”.
  Det syntes jeg heller ikke du gør, da det er mit indtryk at Fremskritspartiet har valgt en mere borgerlig stil, hvor DF jo efterhånden bliver opfattet som Socialdemokratiet anno 1950.
  En anden ting er vel så at i de så pokkers politiskkorrekte nabolande, er en sammenligning med DF vel stadig noget nær det værste, det spiller nok også ind.

Victor

Posted: 14 september 2009 - 16:36 - Svar

Vil lige gøre reklame for Mona Eltahawys kommentar om Farouk Hosnis UNESCO-kandidatur:

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/09/13/AR2009 091302248_pf.html

Niels Hansen

Posted: 14 september 2009 - 16:40 - Svar

På DDR i går havde de en et indslag om en fantastisk ny succes, Direktøren for Tryg forsikring i Danmark tog på vandretur sammen med 4-6 unge kriminelle indvandrere i et par dage og forærede dem alle praktikpladser eller job i firmaet bagefter. Fantastisk måde at fortælle de 5-6000 danskere der ikke kan få en praktikplads hvad de skal gøre for at få en chance i vores apartheid samfund

  PB

  Posted: 14 september 2009 - 16:50 - Svar

  Direktøren for Tryg forsikring ,Stine Bosse er også Socialdemokrat.
  De vil så gerne please muslimerne, hvilket vel er ret sikkert at det er, når der er tale om når det er kriminelle indvandrere der er på tur.

steen

Posted: 14 september 2009 - 16:52 - Svar

@ Mette: I Norge synes det at være vigtigere end i Danmark, ikke at blive marginaliseret af moralske argumenter. Derfor tror jeg FRP vælger Venstre. (Valgkampen et rotterace mot Frp)

Interessant detalje:

Fremskrittspartiet kan få oväntat många invandrarröster

När det norska valresultatet är färdigt är det inte bara frågan om det blir rödgrön eller borgerlig majoritet som kommer vara avgörande. Hur invandrarna har röstat kan förändra det politiska landskapet i Norge på längre sikt. En studie visar att invandrare som tänker rösta på Fremskrittspartiet ökar från 2,6 till 10 procent.

Mette

Posted: 14 september 2009 - 17:41 - Svar

PB

Du har ret, Siv Jensen har trukket partiet i mere acceptabel borgerlig retning og i det hele taget givet det en fastere kontur.

Jeg mener, at Siv Jensen gjorde det fantastisk godt, da hun gik enegang i januar og under stor opmærksomhed holdt en tale til benefice for Israel men også med ønsket om fred for begge de stridende parter i Gazakrigen. Det var utvivlsomt en smuk og varm tale.

Hvor var det modigt gjort, og hvor blev hun hun behandlet usselt af de fleste. Siv Jensen og hendes partifæller blev endda nægtet at gå med i det store fælles fredstog, der drog gennem Oslo, og som, så vidt jeg kunne bedømme, ellers optog revl og krat. Hun blev i det hele taget udsat for en hæmningsløs fordømmelse, og som dansker er det en af de situationer, hvor man græmmer sig. Det skete som meget andet ondt i godhedens og anstændighedens navn.

Det har tidligere været svært at placere Fremskrittspartiet i Norges politiske spektrum, fordi Carl Hagen, der grundlagde partiet, var mindre klar i mælet end Siv Jensen er,og desuden en meget temperamentsfuld herre, der kunne svinge ganske meget i sine sympatier.

Jeg læste for nogle år siden partiprogrammet og fandt, at det var meget socialt og spiseligt – også for socialdemokrater vil jeg mene, bortset fra det næsten unævnelige emne om indvandringen. Det er og bliver invandringsmodstanden, der tegner Fremskrittspartiet, skønt det har et omfattende program i andre henseender. Det samme gælder jo DF, og det er både en styrke og en svaghed.

Mette

Posted: 14 september 2009 - 19:01 - Svar

Steen.

Meget interessant med de indvandrerstemmer til Fremskrittspartiet, men de kan vel se, at det går stærkt den forkerte vej. Det vælter jo ind med asylanter, og husk på at befolkningen er en million mindre end den danske og spredt over et langt større område, mens indvandrerne hober sig op i Oslo-området.

Der er ingen tvivl om, at man nemt kan støde ind i mere moralsk fordømmelse i Norge end i Danmark, men også i sporadisk en frigjorthed i sprogbrug, som kan få os til at rykke baglæns.

I sin tid blev “Life of Brian” markedsført i Danmark som filmen, der var forbudt i Norge, men hvis man har været på fjellet med nordmænd og hjemmebrændt i påsken ved man, at moralen er relativ.

For slet ikke at tale om store julegilder i forsamlingshuset i bygden, hvor alle mænd ankom med skolemapper, der klirrede med forsyninger fra “Polet” (vinmonopolet der sælger alkohol som Systembolaget i Sverige), og parkerede dem i garderoben, fordi der ikke måtte udskænkes alkohol. Til sidst sad vi piger næsten alene i festsalen, mens mændene tog fast ophold i garderoben og kun af og til kom på besøg, for hver gang gladere og mere rødmossede. Der var også afsyngning i garderoben af en kampsang om, at hvis lensmanden dukkede op, blev han smidt ud. Til gæld måtte svigerfar af og til tilkaldes med en sprøjte når nogen gik bersærk

DEt var langt fra de store olierigdomme, der siden ændrede landet,og fik politikerne og “eliten” til at anlægge det moralske overmod og hovmod, der tenderer stærkt mod sødladen pietisme uden pietismens sagtmodighed. Den udvikling kan jeg slet ikke snuppe.Det kan blive ulideligt med al den dyd.

Du har sikkert være inde på document.no i dag og set maleriet af I.C. Dahls birk i storm. Meget velvalgt og et af de mest kendte norske kunstværker. Stærkt, intenst, voldsomt og på afgrundens rand. Men på samme tid fint og graciøst, og det er også typisk norsk, som jeg oplevede det i sin tid. I betragtning af hvor bittelille befolkningen var i mange år ,har den skabt mange skatte, og det gør mig virkelig ondt, at der ikke er en langt større opposition mod det selvhad, der doseres som en pralende dyd i overdådige mængder

http://www.document.no/2009/09/dahl.html

Elefanten

Posted: 14 september 2009 - 20:34 - Svar

Og så påstås der, at magtfulde kvinder ikke kan være tiltrækkende.
Siv Jensen, vi elsker dig!

kimpo

Posted: 15 september 2009 - 00:01 - Svar

Hun er nuttet nok. Der er nu også noget Kirsten Jacobsensk over hende, men hende kunne jeg også godt li..

Hænger det hele ikke på om Venstre kommer ind, de ligger på 3,9%. Er det ikke muligt, at det lige tipper til blå?

Niels Hansen

Posted: 15 september 2009 - 02:08 - Svar

RIP Norge

Ironisk nok bliver oliemilliarderne jeres død, i har penge nok til at ignorere problemerne lidt endnu, snart er det for sent ligegyldigt hvor mange penge i så har

JensH

Posted: 15 september 2009 - 10:02 - Svar

Okay, så har Nordmændene altså gen-valgt denne rød-grønne regering, selvom de ved at det indbærer en fortsættelse af den nuværende ekstremt generøse asyl-politik. Såvidt jeg husker regner man med at antallet af asylnasøgere når 18.000 i år, og i 2008 havde man ikke færre end 20.766 familiesammenføringer, hvilket ligger langt over ‘Danmarks-rekorden’ på omkring 12.000. Og denne politk har Normændene med ‘åbne øjne’ givet deres ‘godkendelse’ til, at regeringen kan fortsætte med at føre i endnu fire år. Når jeg skriver ‘med åbne øjne’ skyldes det, at det var et emne der i høj grad blev diskuteret i valgkampen, og Nordmændene har således ikek den samme ‘undskyldning’ om undertrykkelse af en fri debat, som Svenskerne har.

Nu ved jeg ikke hvor stor en andel indvandrere og flygtninge udgør af den samlede Norske befolkning, men jeg en fornemmesle af, at demografien ændrer sig med stor hast deroppe i fjeldene, og at den udvikling er bliver mer eog mere irreversibel?? I så fald er det værd at erindre, at Danmark traditionelt har haft et meget tæt sikkerhedspolitisk samarbejde med Norge. og at vi måske nok skal til at indstille os på, at de Norske politkere vil få sværrere og sværrere med at eksempelvis deltage 100 procent loyalt i den internationale kamp mod den radikale islamisme, da en voksende gruppe i det Norske samfund vil se med helt andre (anti-vestlige) øjne på ‘krigen mod terror’, (som reelt burde hedde ‘krigen mod islamisk terror).

Gad vide hvordan den ‘almindelige’ Nordmand ser på Stortingsvalget igår. Som et ganske almindeligt Stortingsvalg, hvor man såfremt man ikke er tilfreds med den valgte regering, kan afsætte den ved næste valg i 2013, og hvor en ny (borgerlig) regering så kan ændre på de ting den rød-grønne regering har lavet?? Fatter de ikke, at det der sker i disse år mht. asyl-og indvandringspolitikken vil totlalt ændre Norge, og at denne udvikling er irreversibel???

Mette

Posted: 15 september 2009 - 13:18 - Svar

JensH

Der sker trods alt noget i Norge, men herregud hvor de tager sig tid til det. Ikke desto mindre har de nu fået udraderet midten, fordi de søgte det mest trygge, Høyre eller Arbeiderpartiet. Som du ved, har jeg hele tiden frygtet, at mange ville springe fra Fremskrittspartiet, når det kom til stykket. Fordi “eliten” sidder hårdt på medierne.

Men lad os glæde os over, at nogle emsige politikere har fået sparket af vælgerne. Ikke mindst gælder det advokat Abid Raja fra Venstre, der måske er mediedarlingen over dem alle,. Her skal man lige være opmærksom på, at i Norge svarer Venstre til vores Det Radikale Venstre. Raja har længe haft frit spil, han er ustandselig på tv og i aviserne og ser racisme alle vegne, og ingen tør sige ham imod, han er muslim og af pakistansk oprindelse. Men det hjalp altsammen ingenting, Venstre røg ud af Stortinget, og det må diverse redaktører så tygge på. Vil de mon fortsætte med at markedsføre Abid Raja tidligt og silde med alt hans racismehysteri?

Kristeligt Folkeparti hænger så vidt fast med neglene, og det kan give et ekko i Nordisk Råd, hvor partiets formand Dagfinn Høybråten har været præsident siden starten af 2007. Han blev valgt på Nordisk Råds session et par måneder tidligere, hvor hans ondskabsfulde og urimelige kritik af Danmarks indvandrerpolitik sandsynligvis var med til at løfte ham mod embedet i denne lidet produktive klub for yndere af store skatteyderbetalte middagsselskaber. Så sent som i årene indtil valget 2005 var Kjell Magne Bondevik fra Kristeligt Folkeparti norsk statsminister og som sådan overvældende positiv overfor indvandring. Ham husker jeg bl.a. for hans tale for få år siden til festen i Norge fpå Pakistans nationaldag, hvor han fremhævede de nære bånd mellem Norge og Pakistan og især de mange ligheder mellem norsk og pakistansk familieliv.

Finansminister Kristin Halvorsen, formand fra Sosialistisk Venstreparti fik også en ordentlig en over snuden, og det vil få begræde. Det var hende, der førte valgkamp i Pakistan iført burka og påstod, at pakistanere havde opbygget Norge med “blod, svette og tårer”. Det var også KH, der propaganderede for boykot af Israel, så at statsminister Stoltenberg måtte undskylde overfor USA. Her skal man være opmærksom på, at Sosialistisk Venstreparti er danske SF’s søsterparti, Meget står og falder med kransekagefiguren.

Der er for mig ingen tvivl om, at Jens Stoltenberg er nødt til at ændre indvandringspolitik, situationen er helt uholdbar, og der er også meget andet, der må løftes. Ikke mindst indenfor hospitalssektoren og skolevæsenet. For slet ikke at tale om vejene, og det er i grunden besynderligt og vidner om stor slendrian og mangel på effektivitet. For det er ikke penge, der mangler, alene oliefondet er – afhængigt af kurserne – på omkring 2500 milliarder norske kroner. Da jeg for to tre år siden fulgte med i en diskussion om det norske vejnet, fremgik det af debatten, at der kun er cirka 290 kilometer motorvej i dette uhyre langstrakte land. Fra Oslo til Nordkap er der lige så langt som fra Oslo gennem hele Europa og ned til Rom. Folk klager også vor, at der er et dårligt udbud af madvarer, at de er af dårlig kvalitet, og at de præsenteres dårligt. Her tænkes på almindelige menneskers almindelige mad fra supermarkeder, for god mad fås i Norge, men er dyr.

Hvor om alting er, kan jeg ikke se andet, end at statsminister Stoltenberg må til at rydde op i mange års ineffektivitet. Så kan han tage stødet af for Siv Jensen inden næste valg. Valg i utide er ikke tilladt ifølge den norske grundlov.

Som i Danmark har de store partiet taget de små partiers vælgere indenfor den samme blok i stedet for at tage dem fra modparterne. I Danmark irriterer det Venstre, at de konservative forsøger at snuppe vælgere fra DF i stedt for at koncentrere sig om Socialdemokratiets.

JensH

Posted: 15 september 2009 - 14:15 - Svar

@Mette

“at i Norge svarer Venstre til vores Det Radikale Venstre”

Jeg kan tage Norsk TV2, og det var en fryd at se denne selvgode Venstre-partifomand, Lars Sponheim, holde sin valgtale til i partiets valghovedkvarter efter det stod kalrt, at de var røget under spærregrænsen. Og selv i denne ydmygende stund fornægtede slevgodheden sig ikke, da fjolset naturligvis gav udtryk for, at han var glad for at man var gået lodret imod “fremmedfjendskheden” i valgkampen. Så betød det åbenbart mindre at man havde fået en ordentlig lussing af vælgerne, når bare man havde bevaret sit ‘anstændige menneskesyn’. Tro mig, jeg nåede lynhurtigt kvalmegrænsen foran mit TV.

Men jeg har svært ved at se hvordan Stoltenberg skal kunne stramme væsentlig op på udlændingepolitken. Faktisk prøvede Arbejderpartiet at komme igennem med nogle stramninger i den forgangne valgperiode, men stødte på massiv modstand fra både Senterpartiet og SV. Alene det faktum, at familiesammenføringerne nu er nået op over 20.000 om året gør, at der skal væsentlige stramninger til. Men omvendt, hvad kunen en Høyre-ledet regering have opnået med Krd og Venstre?? Det skal åbenbart gå helt galt deroppe før Nordmændene vågner op til dåd.

Mette

Posted: 15 september 2009 - 14:31 - Svar

Jwns H.

Der er mange fordele ved ikke at se tv,

Har du set Hodja’s link til den sidste nye statistisk, der kommer her dagen EFTER valget? En halv million med indvandrerbaggrund i en befolkning på ca. 4,8 mio.

http://tiny.cc/RGxis

Mette

Posted: 15 september 2009 - 14:39 - Svar

En video med glade smil og fortjent bifald.

http://www.aftenposten.no/video/article3269337.ece

JensH

Posted: 15 september 2009 - 15:09 - Svar

@Mette

“En halv million med indvandrerbaggrund i en befolkning på ca. 4,8 mio”

Tjah, det ville jo ikke have været et problem hvis denne halve million kom fra de øvrige Nordiske lande samt Europa. Men nu kommer en stor del af dem fra ikke-vestlige lande, og som sådan er det alt for stor en ‘mundfuld’ for en så lille befolkning at skulle modtage så mange. Men jeg kan se, at den rød-grønne regering speccielt klarede skærene via de små tyndt befolkede fylker, hvor indvandringsspørgsmålet sikkert ikke står højest på den politske dagsorden, (der er vel ikke ret mange derude ‘hvor kragerne vender’). Men de skal nu nok komme til at mærke konsekvenserne af denne massive indvandring før eller siden. Så må man jo bare håbe det ikke er for sent den dag de vågner op i disse fylker. Jeg håber virkelig ikke dette Norske valg giver den Dansek rød blok for ‘blod på tanden’. I forvejen fremstår VK-regeringen jo ikke ligefrem stærk med Lars Løkke og Lene Espersen i spidsen.

  PeterK

  Posted: 15 september 2009 - 20:59 - Svar

  Jens,
  må jeg høfligst gøre opmærksom på at opdelingen vestlig ikke-vestlig er fusk af værste skuffe. Ukraine, Belarus (Hviderusland), Grønland, Moldavien er ikke vestlige. De regnes med i samme pulje som Pakistan, Yemen, Congo og andre af den slags. Det gør Singapoore, Vietnam og Thailand også, og de er jo absolut ikke vestlige, men de trækker særdeles positivt op i de statistikker andre ikke-vestlige lande bidrager særdeles negativt til. Opdelingen er falsk, og beregnet på at få den muslimske indvandring pyntet, og ikke en gang det hjælper.

JensH

Posted: 16 september 2009 - 08:28 - Svar

@PeterK

Du skal her opfatte begrebet ‘ikke-vestlige’ som en eufisme for indvandrere fra muslimske lande. Beklager jeg ikke var specifik i det jeg skrev. Jeg ved faktisk godt, at ‘ikke-vestlige’ indvandrere også dækker folk fra ikke-muslimske lande.

Casper | Borgerlig bums

Posted: 17 september 2009 - 17:00 - Svar

Det er ikke rigtigt at de “billige” mandater i tyndt befolkede fylker er skyld i valgresultatet. Det skyldes snarere spærregrænsen.

Venstre kom jo under de 4 % og må nøjes med to kredsmandater, hvilket giver et stemmespild på ca. 70.000 stemmer.

Hvis man ikke regner Venstre med, så står de to fløje sådan:

Regeringen – Ap, SV og SP: 1 280 490
Oppositionen – Frp, H og KrF: 1 225 633
(stemmetal fra Wikipedia)

Casper | Borgerlig bums

Posted: 17 september 2009 - 17:30 - Svar

P.S. Snaphanen skriver “Senterpartiet Venstre”, men det er altså to forskellige partier.

Både Venstre og Fremskrittspartiet taler meget om liberalisme. Venstre svarer til de Radikale eller Liberal Alliance, hvorimod Frp ret klart svarer til det danske Venstre (populistisk-liberalt parti med flair for livsnydere i middelklassen). Der er ikke noget norsk parti som svarer til DF. Kystpartiet kommer tættest på – de kalder sig værdikonservativt centrumsparti og har også kritiseret indvandringen, men Kystpartiet blev næsten udslettet. Bemærk hvordan Kystpartiet præsenterer sig på sin hjemmeside, det minder en del om DF: “Kystpartiet ble stiftet som en reaksjon mot salg av Norge bit for bit! Kystpartiet er en folkebevegelse for hele landet og hvor DU har mulighet til å være med å bestemme!”

Der var ikke noget klart borgerligt regeringsalternativ ved valget, for de borgerlige kunne jo ikke enes om især udlændingepolitik og “menneskesyn”. Det vil nok tage lang tid før den norske debat om islam og indvandring kommer op på dansk eller bare på svensk niveau. Nordmændene er åbenbart for rige til at tage sig rigtig af problemet.

Der har været røster i Senterpartiet som er svagt kritiske mod indvandring, f.eks. Ola Borten Moe, som har sagt: “Norske verdier blir utfordret av innvandrere … Først i dag står tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og vold på dagsordenen, dette har samfunnet sett gjennom fingrene med i 30 år.” Det var vist nok også Sp som begik kovending i forslaget om hijab som del af politiuniformen. Så måske er der et holdningsskifte på vej i Sp og dele af Ap. Bønder er jo jordbundne, det var også en svensk centerpartist som startede debatten i Sverige. Bonden Sven Olle Olsson från Sjöbo i Skåne, som imidlertid blev ekskluderet af partiet sammen med hele sin lokalforening.

Leave a Comment