24
sep
Seneste opdatering: 25/9-09 kl. 1807
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Det starter i en fjern forstad i et marginalt trossamfund. Måske vil der blive indgået et kompromis om lydstyrken i første omgang, eller magtdemonstrationen vil blive forpurret. Men tag ikke fejl, dette er et af mange små puf til vores grænser vi vil opleve i de kommende år. I forbindelse med Muhammedkrisen for tre år siden blev det ofte fremført, at denne måske var udtryk for at Europa var ved at blive betragtet som muslimsk interesseområde der skulle undergives muslimske krav. I dag er det en selvfølge at vi opfattes som sådan. Ikke som resultat af en erklæring, ikke som resultat af erobring af territorium. Det er bare lige så stille blevet en etableret kendsgerning som følge af konstant grænseudfordring, brok, offerretorik, og eftergivenhed fra vores side (LFPC).

Ulovlig muslimsk støjsender forpester naboers liv: En nabo fortæller, at det allerede begynder med bilstøj kl. 5 om morgenen, hvor den første af ialt 5 bønner om dagen finder sted. Der foruden er man nu begyndt at indkalde til bøn over højttaler. Sidste søndag morgen blev naboer vækket af høje råb fra højttalere, der kaldte til bøn kl. 8 om morgenen. Larmen blev ved en times tid og kunne høres i luftlinie en kilometer væk. Allah u akhbar, Allah u akhbar – lød det. Se (og hør!) videoen om moskeen og indkaldelsen til bøn.

Ghezali & Benouda: »Basically they are criminals«

“The indicators we have so far are they have been associated with Al Qaeda,” Interior Minister Rehman Malik told reporters. Commenting on the Swedes, Malik added, “They are Swedish nationals, but basically they are criminals and they were here on some other mission.” Malik said the group was captured August 28 on the outskirts of Dera Ghazi Khan. They all had entered Pakistan illegally. Islamabad: Pakistan probes detained Swedes on Al Qaeda ties

Der  hersker en slags radiotavshed i  Sverige. Om Ghezali kun, om ambassaden nu kan besøge ham eller ej.  Om datteren til lederen af Sveriges Muslimske  råd, Safia Benouda, heller ikke noget videre:

Det faktum att denna 19-åriga kvinna är dotter till Sveriges muslimska råds ordförande, Helena Benouda borde ge upphov till ett stort intresse hos svensk media om det sedvanliga mönstret efterlevdes. Att Safia Benouda gripits två gånger misstänkt för terrorism och dessutom tillsammans med före detta Guantanamofången Mehdi Gehzali borde göra henna till en mycket ”intressant” kvinna för media. Alla landets ”grävande” journalister borde kasta sig över denna historia och använda sig av alla tänkbara knep för att få fram fakta om Safia Benouda och vad hon sysslat med efter hennes gripande i Somalia 2007 fram till hennes gripande i Palistan. Men så är inte fallet. Det råder en skrämmande tystnad bland svenska journalister. Uppenbarligen har svenska chefredaktörer beordrat locket på när det gäller Safia Benouda.  ÄR SAFIA BENOUDA HELT OINTRESSANT?,

Polisen: ”Safia ljuger”. Se også Svenskkopplingar igen i Marocko?, Pakistan discovers ‘village’ of white German al-Qaeda insurgentsNio svenskar i fångenskap för terrorbrott : Rapport om terrorisme fra US State Departement fra foråret:

”Terroristorganisationer utnyttjar Sveriges beaktansvärda skydd för personlig frihet och mänskliga rättigheter”, konstaterar USA:s utrikesdepartement. Rapporten slår fast att en rad terrorgrupper har anhängare i Sverige: al-Qaida, al-Shabaab, Ansar al-Islam och Islamic Jihad. ”Sveriges asylpolitik drar till sig personer från konflikthärdar”

Tøger Seidenfadens vaklende taburet

Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, nyder utvivlsomt det stormvejr, han endnu engang har fået til at rejse sig om sin person. Ikke mange besidder hans helt unikke evne til at sætte sig selv i opposition til hvad som helst og hvem som helst. Det profilerer Politiken, og det differentierer utvivlsomt avisen i et særdeles hårdt avismarked. Det er med ret stor sandsynlighed derfor egenskaber, som chefredaktørens arbejdsgivere i bestyrelsen og direktionen for JP/Politiken-koncernen værdsætter. Men denne gang er han måske alligevel gået for vidt. Der er ikke så få ting, som faktisk tyder på, at hans dømmekraft ikke længere er, hvad den har været. Denne gang synes den i hvert fald at have ledt ham på gale veje, ud i et venneløst ingenmandsland, hvor alle er rasende på ham.  [..]

Ender sagen ikke med at koste Tøger Seidenfaden jobbet i denne omgang, kan den med stor sandsynlighed være den faktor, som gør, at bestyrelsen nu så småt begynder at tænke i et generationsskifte i Politikens ledelse. Børsen

Westergaard og Hedegaard på Yale

Kurt Westergaard’s famous drawing of Muhammad with a bomb for a turban won’t grace the pages of the Yale University Press’s new book when it comes out next week. But Westergaard himself will put in a campus appearance at Yale’s Branford College. Westergaard is one of the Danish cartoonists whose work, critical of Islam, sparked riots worldwide in 2005 — the subject of Jytte Klausen’s book The Cartoons That Shook the World. That book in turn sparked outrage last month, when the New York Times reported that the Yale University Press, citing fears of renewed violence, had decided to publish a book about cartoons without the cartoons. The book is scheduled for release on Monday. Three days later, on October 1, Westergaard will speak in the Branford College Common Room, along with Lars Hedegaard, founder of the Danish Free Press Society.

Jamie Kirchick ‘06, a member of the Yale Committee for a Free Press — formed by alumni to protest what they see as YUP’s and the university’s caving in to Islamist pressure — first mentioned Westergaard’s planned visit to campus in the New York Daily News last week. Since then, the news has popped up on a few blogs, notably the National Review’s The Corner. Muhammad cartoonist to speak at Yale

»Plötsligt i Vinslöv«

Hem till Vinslöv – igen. Johan Malmberg åkte i lördags kväll på galapremiär i Vinslöv för att se uppföljaren till den omhuldade dokumentären ”Plötsligt i Vinslöv”.

Vinslöv er en lilleby på kanten af Nävlingeåsen på vej 21 mellem Kristianstad  og Hässelholm i det nordøstlige  Skåne, et sted man tager  hen fordi man bor der, eller fordi man skal købe arbejdshandsker  eller reservedele til motorsaven, bilen eller traktoren. I Vinslöv bor 3.600 sjæle og byen skriver tilbage til før-middelalderen. Jeg læste en artikel om byen og filmen igår, og blev ført tilbage til 2001, da jeg så den i SVT og sad klinet til skærmen.

Titlen er underfundig. “Plötsligt i Vinslöv”.  Der er intet, der er pludseligt i filmen, og overfaldisk set sker der mindre end ingenting i filmens skildring af hverdagsliv i en skånsk provinsby. Men Vinslöv er en myretue, og livet i en myretue er mere begivenhedsrigt end man lige får øje på. Jo nærmere man kommer, desto mere myldrer det. Jenny Bergmans och Malin Skjölds film zoomer helt ind og åbner en verden, der er så skæv og intim , at den meget, meget sjældent kommer ud i vores offentlige rum, vores torve – medier og film, hvor det er det ydre og mest prangende, der er kriteriet for virkelighed og interesse. Jeg mener, en filmhelt som Holger Nilsson, overvægtig, diabetisk førtidspensionist, der kører på sin Tomos knallert, spiller bingo-bongo og taler med sin papegøje Jacko Jackonelli og brorsan i Australien på det bredeste skånske, det kommer man ikke langt  med på DR og i biffen nu om stunder:

Holger har arbejdet ved  jernbanen med at reparere spor. “Var det interessant?” . “Jo, når der kom et tog” svarer Holger lakonisk. Han gør ikke tingene  sværere end de er.

Men Jenny Bergmans och Malin Skjölds film satte tydligen fingret på något. Den blev SVT:s mest sålda dokumentär någonsin. Orsakade debatt. För kritikerna talade om lyteskomik, mobbning av enkla människor. Malin Skjöld som är uppvuxen i byn tyckte att hon filmade människor som normalt inte syns på film. Men kanske var det ett typexempel på hur den intellektuella medelklassfilmaren kom till byn för att skratta åt enkelt arbetarfolk? Det vet man ju – eller åtminstone Göran Hägglund – hur det går när kulturvänstern beblandar sig med ”verklighetens folk”. HD.SE

“Enkla människor.” Nok lyser Holger af ærlighed og uskyld, men han er ikke mindre kløgtig for det. Man behøver ikke være kynisk, for at være hurtig i pæren og man kan være ærlig uden at være naiv. Det sås på elitens reaktion, at filmen viste noget utilsigtet: Den evige, uoverstigelige kløft i mellem  den politiske og kulturelle elite, og de  mennesker, den så uberettiget føler sig hævet over. Eliten var så “fremmedgjort”, at den simpelthen ikke kunne se, at dette var en hundrede procent indfølt kærlighedserklæring, der gav de fleste såkaldte kunstfilm baghjul. En film, hvis folkelige, uprætentiøse indhold fik fine folk til at rynke på deres  ideologiske, højtuddannede næser.

Tjekov skrev: “Jeg kender kun ét kriterium for et kunstværk: Enten kan jeg lide det, eller også kan jeg ikke lide det.” – Folk kunne  lide det. Det siger ikke  så lidt om Medelsvenssons sans for kvalitet, at Vinslöv blev den mest sete og solgte dokumentar i nyere tid. Nattergale er svære at fange, også med et kamera.

Filmen viser det Sverige, jeg er nogenlunde fortrolig med. Det landlige, gule og Falu-røde Sverige hvor man har snavs under neglene fordi man beskæftiger sig med konkrete, fysiske ting. Det andet Sverige,storbyernes, har jeg ikke noget førstehåndskendskab til, det er noget der foregår på en teaterscene, det interesserer mig kun delvist og mætheden indfinder sig hurtigt. (Det er klart for mig, at jeg ikke er særlig interesseret i svensk politik. Det der fascinerer mig, er den “offentlige psykologi” der ligger bagved, og som om noget er historien om Kejserens Nye Klæder.)

Filmen blev “kult”. Jeg kan ikke lide ordet. Der er ikke  noget kultagtigt ved hverdagen, havde den ikke været  så nedgjort af det kunstlede og specielle. Jeg har min egen fortid med Vinslöv, Önnestad og Nävlingeåsen, men det er en anden, sideløbende historie, der vist kun kan interessere mig selv.

SR Dokumentär Plötsligt i Vinslöv . Der er desværre ikke så mange klip på You Tube, men dog nogle. Måske kan man låne den på danske biblioteker eller  købe den i Sverige.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


PB

Posted: 24 september 2009 - 08:07 - Svar

Herligt You Tube klip fra filmen ”Plötsligt i Vinslöv”. Søren Ryge havde også på et tidspunkt nogen fine potræt dokumentar film om mennesker i det “ukendte” Danmark , det er godt at blive mindet om at det gode liv ikke nødvendigvis leves i storbyen.

Nietzsche

Posted: 24 september 2009 - 08:33 - Svar

Hei

Vi ser du følger utviklingen nøye i Sverige. Det er meget bra at du gjør det, for svenskene synes å være bevisstløse hva angår innvandringen. Merkelig at de ikke bare måker inn nasjonalgarden og hiver ut hele bøtteballetten fra Rosengård, Göteborg osv. Hvor vanskelig kan det være å ta knekken på en steinkastende bande? Vi her i Norden må gjøre klinkende klart at dersom disse innvandreres hjerner ikke innfinner seg med våre lover og regler og at dersom de ikke umiddelbart avstår fra å presse igjennom alle mulige og umulige særkrav, og dette gjelder spesielt muslimer som viser seg bortimot umulig å integrere og få til å internalisere vestlige verdier som ytringsfrihet, likestilling og demokrati, så sendes de rett ut. Og, ja, gjerne til månen.

Mvh
Nietzsche

Mette

Posted: 24 september 2009 - 08:36 - Svar

“den är uppstoppad” 🙂

Jeg kender typen fra min ansættelsestid på et sygehus i provinsen, hvor jeg af og til tog på hjemmebesøg på landet for at se, hvad vi sendte patienterne hjem til. Hvis der var “badeværelse” var det tit en bruser, der var sat op i en skummel, gammel vaskekælder, og der kunne sagtens være lokum ude i haven. Men den berømte kronhjort over sofaen manglede sjældent.

JensH

Posted: 24 september 2009 - 08:44 - Svar

OT

Suk, så skal vi åbenbart have en ny runde med ‘borgerlig anstændighed’ og den dertil hørende DF-bashing. Oven på Eyvind Vesselboes tåbelige kronik igår kommer de lalle-liberale fra VU nu op af hullerne:

“Dansk Folkepartis indflydelse i dansk politik er “pinlig”.

Sådan lyder den markante udtalelse fra Venstres Ungdoms (VU’s) nye formand, Jakob Engel Schmidt.

“Dansk Folkeparti har groft sagt slået sig op på tre standpunkter. De kan lide gamle, de kan lide dyr, og så kan de ikke lide indvandrere. Jeg synes, det er pinligt, at et parti, der har så indsnævrede holdninger i forhold til en bestemt gruppe mennesker i samfundet, har så stor indflydelse,” siger han til Urban.”

http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-25275313.html

  Peter GH

  Posted: 6 februar 2010 - 01:16 - Svar

  Det var dog en latterlig kommentar

steen

Posted: 24 september 2009 - 09:02 - Svar

@ Mette: Jeg husker en scene i filmen: Holger skal ud med killarna og spise gås på restaurant, så han skal have vasket sine bukser. Men da er hans vaskemaskine gået i stykker.

Har du kun et par bukser ? spørger filmen. “Jo da, jovist”…………………………….Jeg kan ikke huske det, men Holger MÅ være ungkarl.

  Mette

  Posted: 24 september 2009 - 12:08 - Svar

  Steen. Det hele er sikkert gået i stykker hos Holger, og han er helt bestemt ungkarl. Ikke fordi han ikke kan lide piger, men det er lisson ikke blevet til noget med ham ogt pigerne .Heller. Når han ryger på hospitalet, blander han sig ikke i behandlingen, og man får nemt det indtryk, at han ikke synes, at det er hans bord. I øvrigt er han sød og rar, og man bliver nødt til at tage ham, som han er. Det er i grunden slet ikke så svært. Medmindre man er perfektionist. 🙂

Victor

Posted: 24 september 2009 - 09:44 - Svar

steen

Posted: 24 september 2009 - 10:14 - Svar

@ Victor – ja, så den. Kritik af islams politiseren er lagt i entreprise hos et lille smalt antal skribenter – af indvandrerbaggrund. Andre MÅ bare ikke. Det er lige så latterligt at indenlandske, hvide svenskere ikke kan HMF krænkes, skønt der sker hver dag og må være den hyppigst krænkelse overhovedet. Et flertal kan IKKE krænkes, mindretal er altid de forurettede.

steen

Posted: 24 september 2009 - 14:00 - Svar

@ Mette – du er vist erhvervsskadet.* Det er ikke en patient, jeg ser. Dertil har jeg set for mange dybt besynderlige mennekser, langt ude på landet i Sverige. “Folksjuka enstöringar” som fungerede ideres lille sammenhæng.

En en lægeven jeg kendte, der i sin ungdom vikarierede i Sverige sagde: Jeg har set sygdomme, der aldrig er beskrevet i nogen psykiatrisk lærebog.

Eller kort sagt: Det ser ud om om Holger trives og er glad og tilfreds. Det er vel snarere livskunst ?

(*Erhvervsskaden har jeg fuld forståelse overfor også. Mine forældre var også i hospitalsbranchen :-))

Mette

Posted: 24 september 2009 - 16:08 - Svar

Steen. Du har misforstået mig. Jeg anser på ingen måde Holger for at være syg, men jeg kender især typen, fordi de af og til bliver lidt forkomne og indlagt, og det kan være svært at bedømme, hvor længe man skal beholde dem, fordi de for det meste er helt på egen boldbane og højst har venner af samme type. De spiser jo sjældent noget ordentligt.

Jeg kender også typen fra Norge, hvor der er mange af dem. Engang oppe ved polarcirklen, hvor vi boede meget primitivt, fik vi besøg af en same, der var af samme slags og en gammel ven af mine svigerforældre, som havde været lægepar deroppe i deres ungdom ifm. et jernbanebyggeri. Min daværende mand blev født i vildmarken og ville altid gerne tilbage dertil. Som tak for god lægebehandling fik min svigerfar og hans familie lov til resten af livet at fiske i nogle søer og vandløb, der tilhørte blandt andet denne mand, og han og andre samer byggede også nogle gammer, en slags tipier af birketræer og mos, til familien. Det var i virkeligeheden en meget fornem og kostbar gave, fordi der så at sige ikke blev fisket på det sted resten af året, og vandet var fyldt med fede fjeldørred, der smagte aldeles vidunderligt.

Denne same var rig på natur men levede ellers uendelig beskedent med flere hundrede kilometer til nærmeste by. Han var forkølet under vores gæstebud, som fandt sted efter fjorten dages “sommerferie” i otte graders varme og silende regn, og hvor forrådet var ved at slippe op. Min svigerinde og jeg konverserede manden, der var meget højtidelig i sit væsen og sine få udtalelser. Man sidder mest stille overfor hinanden i sådant selskab. På et tidspunkt trak han en stor klar plastikpose, der var foldet omhyggeligt sammen, op af lommen og pudsede sin næse godt og grundigt i den, hvorefter den blev foldet omhyggelig sammen igen og lagt på plads med stor omhu. En lille ceremoni. Den mand kunne have tjent millioner på at leje sit fiskevand ud til englændere og amerikanere.

Senere besøgte en anden nordmand af samme slags os i København. Han var en halvgammel ungkarl, der var blevet boende hjemme hos sin mor og søster. Da vi tidligere havde besøgt dem i bygden i en af de store dale, gik det for sig som i gamle dage. Vi sad til højbords med ungkarlen, mens moderen og søsteren vartede op og ellers stod lidt på afstand, strunke og med hænderne foldede over forklæderne, mens de betragtede os. Der blev kun serveret kager, og det var som et større sønderjysk kaffebord. Da min mand havde sukkersyge måtte han helst ikke spise noget, så det var mig, der måtte stå distancen. Der blev heller ikke sagt meget ved den lejlighed, mens bløtkage efter bløtkage blev båret ind og hver mundfuld fulgt med øjnene af de dygtige husmødre, der må have brugt meget tid på alle de kager.Jeg havde i forvejen fået at vide, at det var uhøfligt ikke at tage flere gange.

Da ungkarlen kom til Købehavn, ville han gerne i Det Kongelige Theater .Det kom han, og der var bl.a. ballet på programmet den aften. Det var det mest vanviittige han havde oplevet, og – måske fordi han forudgående havde fået en drink – brast han i lydløs latter, så at han var ved at trimle ned af stolen, for aldrig havde han set noget så dumt som mænd i trikot, der sprang rundt på en scene. Senere spiste vi middag og opdagede alt for sent, at han ikke kunne tåle alkohol. Vi fik fat i en taxa og kørte til et af missionshotellerne i Helgolandsgade, og mens min mand betalte chaufføren fik jeg ungkarlen bakset ind på hotellet. Der stod en fjern tante i hat og pels og rungede forfærdet gennem lokalet; “Mette!!!! Hvad laver du her!!! Hvad hun så, var en 22 årig, med en stærkt beruset, trallende ældre herre hængende om halsen på vej hen mod elevatoren, og jeg vidste for en gangs skyld ikke, hvad jeg skulle svare, da en hel masse pæne mennesker vendte sig og bare stirrede, mens ungkarlen vinkede og grinede forsorent til dem. Min tante så tydeligt lettet ud, da min mand arriverede, og fik lagt sin landsmand i seng.

Den københavnertur var alligevel en succes, og som tak modtog jeg kort efter en stor pakke, der var blevet fragtet en lang vej fra Norge til Danmark. Det var selvskudte ryper med fjer og indmad og hagl. Afsenderen var rørende sød og sund og rask. Sikkert lettet over at komme hjem efter sin første rejse ud i verden, tog til fjelds og skød ryper. Da vi fik ungen, tog han sig også vældig pænt af ham, for vi havde fået en ven for livet. Jo, jeg har skam mødt mange aparte men dejlige mennesker.

  Beezy

  Posted: 24 september 2009 - 21:19 - Svar

  @Mette
  Kostelig beskrivelse. Håber du skriver mere og andet end blogs. Din beskrivelse fra Nord Norge er af højeste karat. Tak!

fl

Posted: 24 september 2009 - 16:46 - Svar

Da jeg boede oppe i Norge 2001-3 læste jeg ofte AP’s dabat om indvandring, Mette havde mange meget spændende og velunderbyggede indlæg på debatten. Måske skulle I (Snaphanen) overveje at lade hende kommentere på en mere regulær basis på selve hovedsiden.

steen

Posted: 24 september 2009 - 17:17 - Svar

@ Mette : :-)))))))))))))))))))) – det er altså for eksotisk, det kan jeg sgu ikke slå ! Jeg har skam haft en kæreste fra Sortland-Harstad, men hun var helt – hmm, normal…………Det var lidt langt med 2100 kilometer op til hende.

Vi var en flok unge der lejede et hus hos to sønner i Nordskåne i starten af halvfjerdserne. Den sædvanlige historie, de var ugifte, blevet på gården efter forældrenes død og drev landbrug som jeg forestiller mig det i 30 erne. Pløjede med hest og malkede med håndkraft.

De var kære, men besynderlige. Men vi havde to ting at byde på. For det første havde vi altid en flaske snaps med til dem. Og for det andet – det var dengang det var meget moderne at springe nøgne rundt om sommeren – kunne vi byde på nydelige københavnertøser, der sprang nøgne ned i deres sø. DET var populært ! Vi kom fint ud af det med dem.

@ FL: Mette er meget velkommen– andre også .Man kan se, at vi da af og til har gæsteskribenter.

Lige idag ville det passe os godt. Jeg har en af de dage hvor jeg ikke rigtig orker flere dårlige, svenske nyheder, der må være en grænse. Men jeg ser da at Sverige har været under militært angreb. Det får så være.

Leif GW: “Det är åt helvete” “Förskräckligt att det var så lätt.”

og så lidt dagligdags småtteri Ännu en värdetransport rånad

  Thomas Bolding Hansen

  Posted: 25 september 2009 - 14:36 - Svar

  Man må nok sige, at the real hollywood er flyttet til Sverige, med det røveri. Nu mangler vi bare heltene. Dem har de så nok kun i deres glimrende krimiforfatteres bøger 😛

   steen

   Posted: 25 september 2009 - 14:38 - Svar

   @ Thomas: He ! Du ved jo at de stenrige krimiforfattere siger, at efterspørgslen er så stor, fordi Sverige er så fredeligt og udramatisk ?
   Denne her på havnen i Malmø får en stadig mere dobbeltbundet betydning:

   der er som sædvanligt nogen fremme og pege fingre af politiet. Uretfærdigt mod et overmatchet politi. De får et par tusinde flere betjente nu, men de skal bruge 40.000-60.000, ikke 20.000.
   Ekstra Bladet har en artikel idag om den mulige serbiske bagmand :

   Manden på billedet her hedder Milan Sevo. Han havde i flere år status som ‘godfather’ for Balkan-mafiaen i Stockholm.I går kom frem, at det svenske politi fik et tip fra myndighederne i det tidligere Jugoslavien om, at mafiaen ledte efter en helikopterpilot til en vanskelig særopgave i Stockholm. Siden har spekulationerne om en mulig bagmand fra Balkan raset.Spekulationerne samler sig blandt andet om ‘en kendt serbisk kriminel i 40-års alderen, der tidligere har boet i Stockholm’.Ekstra Bladet erfarer, at den omtalte serbiske mand kan være identisk med Milan Sevo.

   Balkan maffian i Stockholm myrder for penge. Uden skrupler.

   Det var Balakn maffian i Stovkholm Anna Lindhs morder sværmede for, hvorfor man godt kunne have tiltænkt Mihailovic et politisk motiv: bombningerne af Serbien. Det blev dog grundigt tysset ned og nu har vi allesammen glemt og fortrængt det.

Enkefru Madsen

Posted: 24 september 2009 - 20:04 - Svar

Hvis man har betalt sin svenske licens, så er der vel ikke noget i vejen for at hente filmen her:
http://thepiratebay.org/torrent/3244553/Pl_igt_i_Vinsl_
Jeg vil dog ikke opfordre nogen til piratkopiering af copyrighted materiale.

Bjovulf

Posted: 25 september 2009 - 04:41 - Svar

OT Hyggeligt – gad vide, om der også er nogle “danskere” på sprogkursus i Ægypten ;-(

http://www.nrc.nl/international/Features/article2368327.ece/Egypt_susp icious_of_European_language_students

Egypt suspicious of European language students
Published: 24 September 2009 11:02 | Changed: 24 September 2009 16:45
Many deeply religious students from Europe come to Egypt to learn Arabic. The question is: are these European Salafists coming to study the language of the Koran or to prepare terrorist attacks.
By Alexander Weissink in Cairo
Feature – Egypt free port for illegal trade in kidneys
Young men with downy beards, caps, kneelength galabeyas and sandals sat chatting in a MacDonald’s restaurant in Nasr City, a large middle class district in the eastern part of Cairo. Women wearing concealing black garments and veils over their faces scurried around the small dusty streets between their apartments and the neighbourhood shops. They were not from here and they barely spoke any Arabic. Asking around revealed that every one of them came from Europe and most of them have North African roots.

Amidst the neighbourhood Egyptians, the European Salafists [!!!] – Sunni religious fundamentalists – are outsiders. Ashraf (26), a Dutchman of Moroccan descent, came to Cairo a year ago. “To learn Arabic,” he said, “the language of my religion.” He had just visited the mosque, where many kindred spirits go to pray five times a day. A not-so-secret agent of the security service stood outside the mosque. The house of prayer is under surveillance. “We aren’t hurting anyone,” said Ashraf, whose apartment was recently searched. “We only come to study and pray.”

….

Looking for trouble

“Religious fanatics want to be taken seriously,” said Walid al-Gohari, founder and director of the Al-Fajr institute, one of the many language schools in Nasr City. “But Salafists who don’t even know Arabic are not considered credible.” Al-Fajr is popular among import Salafists and Al-Gohari acknowledged that some come to Egypt with bad intentions. “Most students are mainly centred on themselves and their faith, but some come here with firm opinions about Islam and call anyone who sees it differently an infidel,” [!!!] the director said. “We try to teach them the language so they learn to understand the true message of the Koran, but they often look for trouble. They get in with a bad crowd, visit the wrong mosque and listen to the wrong sheik.” [!!!]

The Egyptian security service is concerned about the situation. It therefore keeps a close eye on fundamentalist visitors with a European passport. Students said their homes are regularly searched and they are randomly taken in for questioning. “They ask stupid questions, like how often do I pray each day,” Ashraf described his brief time in custody. “As if you are an extremist if you do what Allah has ordered.” [!!!]

Jihadist intentions

The Egyptian authorities claim there are dangerous individuals with jihadist intentions among the European students. A number of students from France, Belgium and the United Kingdom for instance are suspected of involvement in a bomb attack in Cairo in February which killed a French tourist. The chief suspects – Dodi Hoxha, a French woman of Albanian descent, and Farouk Taher Ibn Abbas, a Belgian of Tunisian origin – have been subjected to heavy-handed interrogation since April, a diplomatic source reported on condition of remaining anonymous. Both studied at Al-Fajr, director Al-Gohari confirmed when asked.

Janne

Posted: 25 september 2009 - 09:03 - Svar

Mette

Pragtfuld historie fra det norske. 🙂 Tak for det. Glemmer nok sent historien om plastikposen og den om balletten.

Janne

Posted: 25 september 2009 - 09:12 - Svar

Socialdemokratiske politikere skriver i dag bl.a.:

“Efter det kommende valg og forhåbentlig efterfølgende regeringsskifte har vi tænkt os at bryde de kedelige parlamentariske unoder, der har bredt sig under VKO. Vi lader os gerne undersøge, vi samarbejder gerne hen over midten, og vi har ikke tænkt os at føre gold blokpolitik. Men vi ønsker ikke et særligt samarbejde med DF. Dertil er partiet alt for borgerligt og højreorienteret.”

h t t p://www.berlingske.dk/article/20090924/kronikker/709240064/

Men det er jo ikke DF der fører islam-konservativ politik. Det er socialdemokraterne. Senest har vi set det med socialdemokraternes intense kamp for stormoskeer og koran-kultur flere steder i Danmark. Socialdemokraterne er når det gælder religion ikke mere venstreorienteret, men dybt reaktionære.

Peter Buch

Posted: 25 september 2009 - 10:05 - Svar

Tillad mig dette fra det norske fra omkring 30 år siden der var mig en god erfaring til erkendelse af min egen forstands rækkevidde og et glimt af indsigt i menneskets generelle uhyre skiftende specielle stilling, fra fast i sporet til snurrende for kræfter man ingen indflydelse har på- efter at have medbragt mine bedste støvler på turen til Østerdalen måtte jeg erkende det var et uhyre dårligt valg, jeg havde gjort, 20 minus grader fik metallet i tåspidserne iskolde og hele foden blev det samme.

Da det ene bilhjul frøs fast fik bonden i sin traktor dog maskinen trukket igang til at køre på alle hjul, og vi kom rask hjemad. I et sving var der isbræmmer i begge sider og en orange folkevogn i bobletypen nærmer sig i modsat spor, vor bil rammer højre sides is og snurrer rundt som en top samtidigt ses den orange bil i hurtige glimt og livet passerer revy, et hug og bilen står fast i isbræmmen og folkevognen ses fjerne sig. En stund gik det lidt mere- for alle næsten stille i ytringer- forsigtigt hjemad.
Kun en stund.

Limewoody

Posted: 25 september 2009 - 11:10 - Svar

Ham fyrer de aldrig. Said En Faden. Det vil koste for meget at fede en ny op.

  LFPC

  Posted: 25 september 2009 - 11:24 - Svar

  Hmmmm: Kunne dette være en rygende pistol? “Said” betyder “sværd” på arabisk, og Tøgers skæggede husfilosof talte jo som bekendt om at gribe til “sværdet”. Det hele går op i en højere enhed 🙂 .

Janne

Posted: 25 september 2009 - 11:36 - Svar

Ramadan mission på Flakhaven i Odense.

“I år er der også danske foreninger med på Flakhaven, og Islamisk Trossamfund har inviteret Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde til at deltage.”

h t t p://www.fyens.dk/article/1328399:Ekstra–Ramadanfesten-klar-paa-Flakhav en

Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde har for nyligt arrangeret foredrag om islam og kristendom på rådhuset i samme by.

Desuden har Præsteinitiativet, der har lavet en støtteerklæring til kirkeasyl, også støtter i Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde.

JensH

Posted: 25 september 2009 - 11:51 - Svar

@Janne

Det er utoligt der stadig er nogen der vil have noget som helst at gøre med Islamisk Trossamfund, og her tænker jeg ikke bare på deres rolle i.f.m. at hidse den muslimske verden op imod Danmark under Muhammed-‘krisen’. Nej, idag kan Mikael Jelving på sin JP-blog fortælle en artig lille historie om, at Islamisk Trossamfund på deres hjemmeside opforderer muslimske forældre til at opdrage deres børn til væbnet jihad mod de vantro:

http://blogs.jp.dk/frontalt/2009/09/25/jihad-for-begyndere/

  Janne

  Posted: 25 september 2009 - 13:49 - Svar

  Tak for kaffe. Gad vide om de forskellige danske byer der er begyndt at fejre ramadan med IT på rådhuspladser kender til den side af IT.
  Danske kommuner der bruger skattekroner til at feste med IT i offentligt regi bør stå til ansvar for samarbejdet med IT. Gad vide om Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde kende til den side af IT?

Morten - - -

Posted: 25 september 2009 - 12:03 - Svar

“(…)som følge af konstant grænseudfordring, brok, offerretorik, og eftergivenhed fra vores side”.

Næ-æ-h – kun som følge af “eftergivenhed fra vores side”.

Løsningen er alene, at vi lærer at tage ansvar. Det er os, der oplever problemet – det er os, der har problemet. Og vi kan ikke med rimelighed bede muslimerne om at løse det for os.

Vi har et internt problem, der skaffer os problemer med muslimerne. Vi er svage, og derfor tiltrækker vi stærkere folk til vort land. Ligesom det gælder helt universelt i den verdensorden, vi nu lever i.

De bakterier, der giver øjenbetændelse, er altid i vore omgivelser. Når vi får øjenbetændelse, kan det skyldes, at vores immunforsvar af en eller anden grund, som kunne være skørlevned, er så kompromitteret, at vores øjne tilbyder sig som “mad” for bakterierne. Det ved bakterierne ikke engang. De er ikke de ansvarlige for genen – ansvaret for et sundhedsproblem er vores. Vi kan ikke bede andre om at overtage det.

– – –

Vivi Andersen

Posted: 26 september 2009 - 00:36 - Svar

Morten

Korrekt !

Men vi vil jo ikke sætte de behandlinger igang, der kunne komme elendighederne til livs!

Vi ved ganske glimrende hvad der skal til, men vores politikere TØR ikke .

Der skal naturligvis startes med repatrieringer og samtidig sættes ind med forbud mod mere indvandring hertil fra de arabisk-islamiske lande.

Om repatrieringerne er der at sige, at de første der skal hjemsendes er de kriminelle.

Dernæst de som ikke vil integration, men som arbejder for at implementere den islamiske ideologi her i landet.

Forbud mod mere indvandring fra de arabisk-islamiske lande er helt modsat de planer EU har med de europæiske lande.

Så om dette overhovedet kan stilles op som en mulighed ved jeg ikke, men det virker bare så logisk at lukke helt af for indvandring fra disse islamiske lande.

Sorry, men gode ideer har jeg ikke.

Om det skyldes jeg er så uendelig trist over den fremtid som tegner sig for Danmark, Europa, og alle vi europæere, er måske ikke utænkelig.

Jeg mister humøret alene ved at tænke på EuroMed og alle de mange, mange penge som EU hælder i de kommende Partnerlande.

Tilstanden vender sig så til vrede når jeg læser hvilke krav, der stilles til amerikanerne af de folk, der har skrevet DOHA dokumentet.

Nu er det endnu “kun” forslag de kommer med i dette dokument til amerikanerne.

Hvorimod det, der foregår her i Europa er den knaldhårde, virkelige mærkbare udnyttelse af europæerne – som lænses godt og grundigt af Partnerne i det Sydlige Middelhav og Nordafrika.

T. Snorrason

Posted: 26 september 2009 - 06:51 - Svar

Først må jeg sige, at jeg finder denne hjemmeside glimrende og oplysende.
Ja, den fik mig endog til at købe “Modern Day Trojan Horse” af Sam Salomom og E Al Maqdisi.
Har man læst den, indser man, at den “muslimske kolonisering”, der pt. foregår af de vestlige demokratier ikke er nogen ny foreteelse, men en nøje udarbejdet plan for overtagelse af ikke-muslimske samfund, som allerede den såkaldte profet fremlagde og brugte, hvor man ikke kunne bruge sværdet.
Essensen er at få opbygget selvstændige enklaver/gettoer med udelukkende muslimske beboere, muslimsk område med sharia osv. Dernæst at infiltrere det omliggende samfund og holdninger, gerne via økonomiske tilskud til “islamisk” forskning ol., for til sidst at overtage styret. Små landvindinger hele tiden frem mod målet. Lidt tørklædeprovokation, lidt krav om ikke at bespotte Islam, lidt stenkast osv. Koranskoler med udenadslære af Koranen på arabisk. Indlæring af had til det omliggende samfund. Bederum hist og her, langsom tilvænning af halalprodukter, ingen grise som sparebøsser og ingen julenisser. Kernepuktet er at få oprettet en moske med minareter, kalden til bøn og hele halløjet. Moskeen er den egentlige kommandocentral, hvorfra man styrer det omliggende muslimske samfund med egne “kommissærer”, som holder øje med alle de troende – og griber ind ved mindste afvigelse med gode råd, henstillinger og evt vold.
Intet af alt dette er nyt, vi kender alle episoder og beretninger af enkeltdelene, men at det er en nøje indstuderet fremgangmetode udviklet allerede af Mohamed, var nyt for mig.
Og hvad gør man så mod det? Vi har jo nogle problemer i vort demokratiske samfund, som gør det nemt at udnytte til dets egen undergravelse, idet vore love og samfundsopfattelse ikke er indrettet på at bekæmpe fjendtlige religioner, som samtidigt er en velorganiseret politisk partimaskine. Kommunismen gav som bekendt også en del hovedbrud, i Tyskland feks. med Berufsverbot, i andre lande lidt mere diskret med sikkerhedsclaringer til bestemte embeder.
Under enevælden og under stærke ledere havde man blot udryddet og forbudt dyrkelsen af Islam i kristne lande, lukket eventuelle ghettoer – og der ender det også denne gang, hvis man ikke vil acceptere islamiseringen.
Jo længere tid inden det sker, desto voldeligere bliver opgøret.
Men indtil da, kan man hæmme og bremse den organiserede islamiske infiltration ved på det private plan hele tiden oplyse om Islams egentlige mål, tale imod og modsætte sig alle de små provokationer, såsom bederum i kommunale og andre offentlige bygninger, søge at bremse moskeer (starter i lejligheder, dernæst fabriksrum og til slut moske, som bevis på sejren.)
Forsøge at få lukket og fjerne tilskud til koranskoler, som udbreder had til ikke-muslimer. Det burde ikke være så svært. Hvis man oprettede en skole og underviste efter “Mein Kampf”, ville lukningen nok komme hurtigt. (Måske det var en idé at forsøge at ansøge til et sådant projekt og henvise til, at når man støtte og tillade Koranskoler, så ….;-))
Ganske simpelt tvinge muslimer til at dyrke deres tro i stilhed, hvis man ikke forbyder den som bevidst samfundsnedbrydende, og uden alle de udvendige symboler. De er slet ikke nødvendige, hvis man læser Koranen, og endnu bedre, muslimer er forbudt at tage ophold i fremmede lande, medmindre det er af kort forretningsmæssig karakter – eller hvis det er for Jihad, hvor alt er tilladt for at vinde området for Islam. Alle muslimske regler kan i så fald brydes.
Hvis man sørger for, at muslimske regler ikke kan overholdes ved lov, så bremses invandringen automatisk.
Med andre ord, læs bogen og se, hvad der er den muslimske køreplan. Oplys andre om forholdene og modarbejd aktivt de forskellige muslimske tiltag i kampen om vort samfund.
Husk, at Islam kun fører til fattigdom, korruption og stagnerende samfund uden ny teknologisk udvikling, eneste der har glæde af denne politiske fascisme er skæggede mullaher og åndsformørkede magtmennesker.
Islam er så afgjort ikke fredens religion, men et særdeles voldeligt samfundssystem.
Kan muslimer ikke slås mod ydre “fjender”, slås de gerne indbyrdes, som man ser det overalt i de såkaldt muslimske stater..

Leave a Comment