17
okt
Seneste opdatering: 17/10-09 kl. 2229
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Eiffel tårnet var iklædt de tyrkiske farver fra den 6-11 oktober. En gruppe protesterede med en lysprojektion på Palais de Chaillot på den anden side af Seinen:

Turkey has seventy million inhabitants (ninety-five million in 2020), plus two hundred million Turkish-speaking peoples as far as Sakhalin Island. For Turkey, any Turkophone is considered to be a Turk. According to an official study, one third of the Turks would emigrate immediately, were Turkey admitted into Europe. Civitas.

Turkey – Resisting the Occupation, Illumination turque de la tour Eiffel : Les Identitaires ripostent sur le Palais de Chaillot !

Norges nye fremmedpolitik
Statsminster Stoltenberg er ikke dummere end vi andre, så han må have vredet armen om på Sosialistisk Venstreparti, og spurgt dem ligeud om de vil tabe  næste valg. Her er nogle af punkterne i den fremtidige  politik:

1. Økt bruk av adgangen til å «frihetsberøve utlendinger som er i en utsendelsesprosess», særlig der det foreligger unndragelsesfare eller uavklart identitet. Regjeringen åpner for at det også «kan benyttes frihetsberøvelse ved rettens kjennelse i utsendelsesprosessen overfor personer som begår kriminelle handlinger og personer som utgjør en trussel mot grunnleggende nasjonale interesser».

2. «Vurdere dagens adgang til å fremme omgjøringsbegjæring»

3. «Utvide bruken av meldeplikt og pålegg om bestemt bosted blant annet overfor asylsøkere som ikke medvirker til sakens opplysning eller begår kriminalitet».

5. Gjennomføre opptak av biometriske kjennetegn i visumsakene

8. Flere asylsøkere som har fått avslag skal bare gis tilbud om å bo i ventemottak frem til uttransportering kan gjennomføres.

9. Heve terskelen for oppholdstillatelse på humanitært grunnlag

10. Innføre et generelt krav om fire års arbeid – og eller utdanning som vilkår for familieetablering. (“21 års regel”)

De allerfleste af de 18.000 asylsøgere kommer ligesom til Sverige uden gyldigt ID. Dem vil man af med  hurtigt. Et dansk tilknytningskrav har været nævnt, men indtil videre er det blevet til 21 års reglen, der vil virke som et halvt tilknytningskrav. I 2008 giftede 51.200 personer sig til Norge,  43 procent af disse med en indvandret eller efterkommer. Har Sverige set skriften på væggen til 2010 ? Ikke  meget tyder på det endnu. Helt  aktuelt  råder der fuldt virvar ovenpå Sverigedemokraternes partikongres i denne weekend. Ondskaben sniger sig ind på journalisterne, og der vrides hænder og hjerner og hvis det ikke også var lidt komisk, ville det være trivielt. Det er dog utvivlsomt, at disse regler vil dirigere en betydelig del af menneskestrømmen mod Sverige i stedet for Norge. Tiden nærmer sig hvor Reinfeldt og co. ikke kan skyde deres beslutsomhed ud i fremtiden: skal det være SD eller den nøgne nødvendighed, der sætter den svenske regering i bevægelse ? Døden skal have en årsag. Hvilken ? (HRS: Man kan gifte sig med hvem, man vil, men det er ingen menneskeret at bo i NorgeEn halv million innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre.) – Lidt fra moralsvadaen mod SD: Populismens profeter, Du är ute och far, Åkesson!, Det går inte ihop. Populisme burde være et udtjent  udtryk. Når 40 procent af hollænderne er enige med Geert Wilders´synspunkter på Islam, er det så populisme eller et legitimt folkeligt synspunkt? Eller når 4 af 10 svenskere mener at andre partier bør samarbejde med SD ? Eler når over 50 procent af tyskerne støtter Thilo Sarrazin ?(Populisme etymologisk.)

En norsk skalle

Aslak Nore har en solid journalistisk og militær baggrund. Han er søn af forfatteren Kjartan Fløgstad og journalisten Sætre der fik en flad, er uden tvivl en pjalt at dømme ud fra hans nylige interview med professor Sigurd Skirbekk med overskriften “Kongen av grums“. Man mindes da den gæve Dirch Passer smed en lagkage i hovedet på en smudsjournalist. Sætre løb en erhvervsrisiko og årets skandale er i kassen:

Jeg ga ham et klaps, og beklager det, sier «Ekstremistan»-forfatteren. Det ble svært ampert både under og etter et debattmøte i regi av Morgenbladet på Litteraturhuset i kveld. Formatet var en samtale mellom Morgenbladets journalist Simen Sætre og forfatter Aslak Nore, om sistnevntes kontroversielle bok «Ekstremistan». Sætres aggressive spørsmålsstilling skal gjennom store deler av seansen tydelig ha provosert forfatteren, og da den offisielle delen av debatten ble avsluttet var begeret helt fullt for Nore. Ifølge folk som var til stede veltet han et mikrofonstativ og gikk fysisk på Sæthre. Forfatteren bekrefter overfor Dagbladet at han deretter slo Morgenbladet-journalisten med flat hånd i ansiktet. Jeg ga ham et klaps. Jeg beklager det. Det skjedde i kampens hete, det var feil, og jeg legger meg flat, sier Aslak Nore. Aslak Nore slo journalist i ansiktet etter debatt, Det rant over for Aslak Nore. Hele debatten her på You Tube i 6 afsnit. Kommentar: Tenk at Morgenbladet legger navn til noe sånt über-konformt svineri. Dét er den største skandalen i det her.

Grasserende ‘ekspertise’

Helle Lykke Nielsen mestrer sniksnakanalyser af mellemøstlige forhold til fingerspidserne, og er derfor en flittigt benyttet ekspert hos mainstreammedierne. Det er ikke helt klart om pegefingervinklingen her er hendes eller journalistens, men budskabet er at når ‘vi’ laver Muhammedtegninger, så kan ‘vi’ også vente ufordelagtig omtale på Al-Jazeera. Det ene udligner altså det andet, forstår man. Som det ofte er tilfældet er der en ufortalt pointe i journalistens udeladelser: Fraværet af gadehysteri og ambassadeafbrændinger oven på den dokumentar som vi i virkeligheden bør være taknemmelige for (LFPC).

Med den kritiske tv-dokumentar om Danmark er det danskernes tur til at smage mosten, mener mellemøst-ekspert. Nu er det danskerne, der smager mosten. Det siger Helle Lykke Nielsen fra Syddansk Universitet i anledning af den kritiske film om Danmark, ‘ Konfrontation i København’, som den arabiske tvstation, al-Jazeera, viste i aftes.

»Muslimerne er dødtrætte af den måde, de bliver omtalt på i Danmark – ikke mindst af Dansk Folkeparti. Så ude omkring i de arabiske stuer, vil der uden tvivl være mange der tænker: Nu kan I selv prøve det, kan I,« siger HELLE LYKKE NIELSEN.

Helle Lykke Nielsen peger på, at muslimerne verden over blandt andet har lagt ryg til karikaturtegningerne af profeten Muhammed og ikke mindst stærkt unuancerede dokumentarfilm ‘ Fitna’ af den hollandske højrefløjspolitiker, GEERT WILDERS . Og i disse situationer har muslimerne fået at vide, at de må respektere ytringsfriheden og finde sig i at blive kritiseret. […] Al-Jazeera-film er et tak for sidst til Danmark [Urban Øst 9.10.2009]

Thilo Sarrazin:  “Den åndelige brandstifter”

Jyllands Posten fører i dag sine læserne ajour med Sarrazin-sagen i Tyskland. Vi benytter  anledningen til at linke til hele interviewet (på tysk) – 5 sider  pdf.

Sarrazin har undskyldt sine bemærkninger og afstår fra at ytre sig i debatten. Han deltager derfor heller ikke i talkshows i tv, hvor gæsterne kalder ham en åndelig brandstifter og racist.Lederen af Tyske Jøders Centralråd, Stephan Kramer, sammenligner ham med Goebbels og Hitler. Flere meningsundersø gelser viser dog, at lidt over 50 pct.af tyskerne støtter Sarrazin. Hos alle partiers vælgere, inklusive Die Linke, mener et flertal, at han beskriver virkeligheden. [..]
Der har også meldt sig prominente støtter til den trængte Sarrazin. Necla Kelek, fremtrædende sociolog og kvindesagsforkæ mper med tyrkisk baggrund, mener, at Sarrazin giver et præcist billede af forholdene i Berlin. »Jeg undrer mig over, at det tyske samfund viser så svag selvbevidsthed, at det ikke vil tale åbent om sine problemer,« kommenterer hun. »Men den sociale virkelighed lader sig ikke mane væk med forargelse og et “ikke den tone, tak!” Skønsnakkens lak skaller hurtigere af , end man kan stryge den på.«  (fra JP: Kritik af indvandrere udløser tysk drama, ikke online.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Victor

Posted: 17 oktober 2009 - 18:59 - Svar

Ang Sarrazin – historien er endnu mere grotesk. Bundesbankens spindoktorer havde læst interviewet inden det blev offentliggjort – og havde ingen kommentarer.

Og så vil jeg lige anbefale en artikel i Economist:

Laggards trying to catch up

One reason that too many Arabs are poor is rotten education

Den siger ikke noget, som ikke er blevet sagt bedre i UNDPs rapporter – men den er osse noget kortere

http://www.economist.com/world/middleeast-africa/PrinterFriendly.cfm?s tory_id=14660446

PB

Posted: 17 oktober 2009 - 22:56 - Svar

Vive la résistance!

Robin_Shadowes

Posted: 18 oktober 2009 - 08:18 - Svar

Grodätarna har, för att citera Zenster fått “Le Bingo”.

Leave a Comment