31
okt
Seneste opdatering: 1/11-09 kl. 0119
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ogsĂ„ af James Cohen og ved samme lejlighed som Lord Pearson nedenfor – International Legal Conference on Freedom of Speech & Religion, Capitol. D.C.

Dansk Folkeparti pÄ hjernen

Hvis nogen kan henvise til en tekst af Frederik Stjernfelt eller Jens-Martin Eriksen der ikke er opbygget som en rituel afsvĂŠrgelse af Dansk Folkeparti og alt dets vĂŠsen, hĂžrer jeg gerne nĂŠrmere. 13 gange bliver dette fuldt demokratiske parti nĂŠvnt i kommentaren her af sidstnĂŠvnte forfatter, der sammen med makkeren Stjernfelt har fundet et ophĂžjet tredje standpunkt hvorfra de kan fremsĂŠtte pĂŠn og anstĂŠndig islamkritik, uden at blive sat i bĂ„s med det forfĂŠrdelige parti. “Kulturalisme” hedder lĂžsenet, og det indebĂŠrer at man oppe fra podiet kan uddele karakterer og pege fingre, og sĂ„ lige i samme omgang kan opstille moralsk ĂŠkvivalens mellem partiet DF og apologeterne for den voldelige herrefolksideologi islam – “hĂžjre-” kontra “venstrekulturalisterne”.

Eriksen er noget af en one trick pony, og hans store viden mÄ ses i sammenhÊng med sÄre primitive behov for at profilere sig korrekt i forhold til de usofistikerede DF. FÞrst og fremmest er identifikationen af skarp islamkritik med Dansk Folkeparti demagogisk og lÞgnagtig. Partiet er den eneste eksponent for egentlig islamkritik herhjemme, men kritikken udformes altsÄ af helt andre personer herhjemme og udenlands: Folk som Wafa Sultan, Ayaan Hirsi Ali, Ibn Warraq, Walid Phares, Patrick Sookhdeo, Nonie Darwish og Ali Sina. Hvorfor refererer Eriksen ikke til dem? Det gÞr han ikke fordi hans stunt med DF sÄ ville falde ynkeligt til jorden.

Eriksen bruger et andet demagogisk trĂŠk: Karikeret gengivelse af modstanderens synspunkter. Banditterne i Tingbjerg har ikke hejst den “grĂžnne fane”, osv. Sagt med andre ord, modparten er paranoid. Eriksen snor sig derved udenom sĂ„ meget som at nĂŠvne den internaliserede opdeling af verden i muslim/vantro og halal/haram, der ikke forudsĂŠtter religiĂžs forsĂŠtlighed. Han nĂŠvner ikke fravĂŠret af lignende chikane og hĂŠrvĂŠrk mod muslimske institutioner, og hvad dette indikerer om gerningsmĂŠndenes motiver og prioriteter. Han ignorerer ogsĂ„ den allerede etablerede empiri mht. dannelse af muslimske enklaver, og tillĂŠgger modparten dette som rent udokumenterede prognoser (LFPC).

[…] Men for DF’s talsmĂŠnd og andre handlede det om civilisationernes sammenstĂžd. Det var endnu engang islam, der var pĂ„ spil.

MĂ„ske ikke som noget voldsmĂŠndene selv erkendte. Men som en mere eller mindre uerkendt motivation for dem. Det var derfor, de overfaldt prĂŠsten, trakasserede ham, brĂžd ind i hans hjem og Ăždelagde hans indbo. Det, de foretog sig, var angiveligt led i en stĂžrre plan, en etnisk udrensning, hvor man sĂžger at skabe territorier, hvor kun muslimer har ret til at bo og fĂŠrdes.

FĂžrst prĂŠsten, som symbolet pĂ„ den kristne kultur i Tingbjerg. DernĂŠst de resterende danskere, indtil hele omrĂ„det er befriet. Tingbjerg som en slags bosĂŠttelse midt i et vantro land. Siden hen vil andre ghettoer fĂžlge; i Århus, i Odense osv. Indtil man har fĂ„et gennemfĂžrt den totale etniske og religiĂžse adskillelse. Ralf Pittelkow skrev en artikel med denne tendens, Sven Ove Gade gjorde det, Peter Skaarup, Katrine Winkel Holm og SĂžren Pind gjorde det, og SĂžren Krarup sagde det i radioen.

Men er det sandt, kunne man spĂžrge sig selv. Hvor har de det fra? Er der nogen af voldsmĂŠndene, der i forrige uge har hejst den grĂžnne fane over Tingbjerg og rĂ„bt fra hustagene, at ‘Allah er stor’? Er der med andre ord nogen af voldsmĂŠndene, der pĂ„ denne mĂ„de direkte har ideologiseret deres egen afskyelige forbrydelse? Nej, i hvert fald ikke med islam som begrundelse. Denne ideologisering mĂ„ ene og alene tilskrives Dansk Folkeparti og skribenterne. […] Jens-Martin Eriksen: Ingen siger sandheden om Tingbjerg

Bandernes terrorregimente i Paris

The Paris prefecture has created a law-enforcement section whose purpose is to fight the multiethnic gangs that proliferate in the capital. These gangs are responsible for assaults, murders (at least three, and ten wounded in 2009), drug trafficking and anti-white racism, as was the case during the latest Techno Parade.

The result of an inquiry shows that 60 gangs operate within the boundaries of Paris. RenĂ© Bailly, head of intelligence for the Paris prefecture, estimates that the “primary motivation (of the gangs) is confrontation for the sake of confrontation”. Around 1300 persons, accused of being gang members, have been arrested since the beginning of 2009. More than fifty percent of the time, a weapon is used by these multicultural groups. Three quarters of the gang members implicated in these crimes were minors. Notable also is the emergence of gangs of girls. When the uprooted populations become transformed into enraged gangs, it is the French who pay. Novopress via A Tale of Two… Three… Four Cities: Tours, Le Havre, FrĂ©jus.

I det lidt mere tempererede Sverige, er bilbrande endnu hÞjeste mode, selvom bandekriminalitet jÊvnligt koster liv. I Är hidtil bare i de tre stÞrste byer:Stockholm: 350 bilbrande hidtil i 2009, MalmÞ: 102 bilbrande i 2009,Göteborg: august til oktober : 106 bilbrande. Tallet for hele landet hele Äret bliver astronomisk. Sydsvenskan mener at vide, at danskerne vil bebrejde regeringen bandekrigen til kommunevalget. Det tror jeg nu ikke. De vil bebrejde dem, der overhovedet gjorde den mulig og vi tror i det smÄ, at Frank Jensen ikke helt  har gjort sig klart, hvilket job det er, han har sÞgt.

Takk Danmark!

Vi er anderswo engagiert i dag sÄ vi lÄner et stykke af vores gode norske venner pÄ Document.no.:


Trykkefrihedsselskabet fyller fem Ă„r idag. Truslene mot Kurt Westergaard og Flemming Rose kaster en mĂžrk skygge over feiringen. I Danmark er det alvor. Derfor er det all grunn til Ă„ minne om hva Trykkefrihedsselskabet har betydd og hva Danmark gjĂžr – for Norge.

Trykkefrihedsselskabet ble stiftet fordi Danske P.E.N ikke gjorde jobben med Ă„ forsvare det frie ord. Lars Hedegaard, Helle Merete Brix og Torben Hansen skrev boken: I krigens hus. Islams kolonisering av Vesten. Det ble for mye for danske P.E.N. Hedegaard hadde sĂžkt om medlemskap, men fikk avslag. Danske P.E.N. mente boken var hatespeech, dvs. utenfor akseptabel debatt. I dag er Trykkefrihedsselskabet stĂžrre enn danske P.E.N.

En medvirkende faktor var at kulturministeren tok konsekvensen av at det nÄ var to foreninger for ytringsfrihet, og delte pÄ bevilgningen. Det hadde neppe skjedde i Norge, men sÄ har Danmark gjennomgÄtt det SÞren Krarup kaller Systemskiftet, i 2001. Trykkefrihedsselskabet er avantgarden i kampen for dansk selvforstÄelse og besinnelse pÄ egne verdier.

Man mÄ ikke undervurdere denne prosessen. Trykkefrihedsselskabet er en liten gruppe mennesker, med begrensede ressurser. Men de har rÞttene godt forankret i en mye dypere bevegelse, som har snudd befolknings innstilling fra skjÞrlevnet til edruelighet. En stor del av danskene har vÄknet og for det har de pÄdratt seg stor vrede fra de som Þnsker at TornerosesÞvnenen skal vare ved. Denne oppvÄkning kan avleses pÄ mange omrÄder.

Man kan avlese den i den store oppslutning om innsatsen i Afghanistan, til tross for at landet har mistet rundt 30 soldater. Danskene vet at kampen for frihet og demokrati ikke er noe man kan rÞmme fra. Den pÄgÄr hver eneste dag, i Danmark og i Afghanistan. Denne erkjennelse gjÞr den norske elite alt for Ä avverge. De vakler mellom frykt og feighet og et aktivt medlÞperi.

Derfor stÄr det danske eksempel der som en stor provokasjon.

Denne uken ble vi minnet om hva som stÄr pÄ spill. To menn ble arrestert i Chicago, den ene ble arrestert idet han skulle stige om bord i flyet til KÞbenhavn.

Danmark er blitt et symbol for frihet. Det kan ikke forvalterne av multikulturalismen tilgi danskene. De fremstiller det som at danskene har rotet seg opp i noe, pga sitt stivsinn. De kunne ha valgt annerledes og har derfor en grad av skyld for situasjonen de befinner seg i. Det er logikken i deres resonemment.

Leder av Norsk P.E.N, Anders Heger, forfektet samme logikk da han mĂžtte Presseforbundets generalsekretĂŠr, Per Edgar Kokkvold, til debatt i Dagsnytt Atten om uttrykket “arabisk fascisme”. Kokkvold brukte kraftutrykket for Ă„ illustrere hvilke krefter som stĂ„r Westergaard og Rose etter livet. Men det var ikke Heger enig i. Han mente at vi i hĂžy grad kritiserer islamismen og at det kanskje heller er i overkant med kritikk av alt som har med muslimer og islam Ă„ gjĂžre. Men skulle redaktĂžrene ha trykket tegningene, ble han spurt. Se, det hadde ikke Heger noen formening om.

Heger dukker opp ved hver korsvei der det frie ord stÄr pÄ spill, for Ä sÄ tvil og forvirring eller gi frihetens banemenn en hÄndstrekning. Slik er det.

Det hevdes stadig at Bush-administrasjonen spilte pĂ„ frykt. Men er det ikke de politisk korrekte som nettopp benytter en slik strategi? Hver gang noen tar bladet fra munnen spĂžr de med Goebbels: “Vil dere ha den totale krig?” “Nei, fri og bevare oss, det vil vi da ikke, svarer folk”. Akkurat som i folkeeventyrene.

Men sÄ skjer det noe: Nyheten om drapsplanene mot Rose og Westergaard overrumpler oss. Vi ser i et glimt hatets heslige ansikt: pÄ den andre siden av jorden smis det renker for Ä drepe en kulturredaktÞr og en tegner. De fÄr hjelpe av krefter i Pakistan, de samme som anstaltet blodbad i Mumbai. Vi forstÄr instinktivt at dette er alvor.

Da forstÄr den andre siden at det gjelder det Ä rykke ut, fÞr fÞlelsen omdannes til erkjennelse. Da gjelder det Ä minne om at det er danskenes egen skyld at de befinner seg i denne situasjonen. Beklagelig, selvfÞlgelig, men likevel sant.

Hvor langt er denne siden villig til Ă„ gĂ„ for Ă„ forsvare sin versjon? Hur langt som helst. Selv den dagen en fasade pĂ„ en av de staselige bygningene langs Bernstorff eller Amager Boulevard er sprengt vekk av en bilbombe, kommer de til Ă„ synge pĂ„ det samme verset: “Var det ikke det vi sa, vi har bare forsĂžkt Ă„ advare danskene.”

En slik situasjon ville minne om krig, om BesĂŠttelsen, og det er da ogsĂ„ hva det er: krig. Det skal holde hardt Ă„ holde fatt ved at dette er noe danskene selv er “om”. Men den andre sidens verdensbildet dikterer en slik konklusjon. Uvegerlig.

Det er to syllogismer som kolliderer: den ene stÄr for frihet, den andre stÄr for kaos og opplÞsning. Begge medfÞrer kamp. Men det ene stÄr for HÄp, det andre for destruksjon.

Det er Trykkefrihedsselskabets store fortjeneste at de uten skam har vedkjent seg Danmarks kultur og historie. Det er kanskje det vi er dem mest takknemelige for og det er det som gjÞr Trykkefrihedsselskabet til et nordisk prosjekt: kun ved Ä bekjenne oss til det beste i vÄr kultur kan vi ha noe hÄp om Ä vinne.

Det er en lang kamp som er begynt, og mange syntes det er slitsomt. Det er slitsomt, men det er intet mot det slitet som tidligere generasjoner har levd med, enten det var i fred eller krig. Det er dette som er uvant for oss. Vi er ved Ä vÄkne opp til historien. Paradis kjenner ingen historie.

Trykkefrihedsselskabet fylder 5 Ă„r. Interview med Katrine Winkel Holm.

Man kan lÊse mere om Trykkefrihedsselskabet pÄ:

www.trykkefrihed.dk.

www.sappho.dk

se ogsÄ omtalen av I Islams hus i document.no

Islam – en totalitĂŠr trussel?

Hans Rustad og holdet pÄ Document.no.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
GĂ„rdmand BjĂžrn
GĂ„rdmand BjĂžrn
14 years ago

IfÞlge ODS har udtrykket dansk skalle ogsÄ tidligere vÊret brugt pÄ dansk.
http://ordnet.dk/ods/opslag?id=540140

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
14 years ago

Jag har faktiskt ingen aning, Steen men visst Ă€r det ett nĂ„got mĂ€rkligt uttryck. Är vĂ€l inte helt otĂ€nkbart att dĂ€r nĂ„nstans finns ett litet korn av sanning och att nĂ„n svensk vid nĂ„t tillfĂ€lle för nĂ„gra decennier sedan har fĂ„tt en sĂ„dan skalle helt enkelt. Man skulle ju kunna fĂ„ för sig att det Ă€r sĂ€rskilt vanligt i Danmark bara för det men jag har sett det i sĂ„ mĂ„nga Hollywood-filmer att jag för lĂ€nge sedan har tappat rĂ€kningen och dom kallar ju det för head butt.

Hans Erling Jensen
Hans Erling Jensen
14 years ago

Hans Rustad og Co fĂ„r 5 stjerner fra mig, der var pĂ„ Vartov idag pĂ„ Trykkefrihedsselskabets 5 Ă„rs fĂždselsdag. Det var vĂŠldigt positivt. Det er englĂŠde at sidde i samme “stue” med Pia KjĂŠrsgĂ„rd, Lars Hedegaard, Steen fra Snaphanen, Uwe Max, der skriver ufortrĂždent for Sappho, Helle Merete, Johan Gade, Michael Jalving og alle de andre, som jeg kender og holder af som med-medlemmer af dette fantastiske selskab. Det mest forstemmende var PET-agenterne som var der. Hvorfor er det nĂždvendigt i et dmokrati? Flinke og rare var de, hjalp med stolsĂŠtningen og at rydde op efter selve festen – men… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
14 years ago

Nej inte att sparka i röven men att skalla en annan i huvudet kallas av nÄgon anledning för dansk skalle. Ett litet exempel cirka 1 minut in i videon.

http://www.youtube.com/watch?v=-_l0f_X3XOA

Benjamin
Benjamin
14 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

Ahh ok, sorry, my bad 😉 jeg blev nok bare snydt af det der “butt” i udtrykket.

JensH
JensH
14 years ago

@Bjovulf & Robin_Shadowes Nu vi er ved disse Engelske huligans, sĂ„ ved jeg ikke om der er nogen af jer der kan tage TV-kanalen Discovery Channel?? Hvis i kan, sĂ„ kommer der i aften kl. 24.00 et program om fodbold holigans, and det handler om holigians fra West Ham United og Milwall. Vi mĂ„ jo nok hellere orientere os lidt om disse ‘crews’ hvis det virkelig er dem der skal vĂŠre ‘frontsoldaterne’ i kampen mod islamisterne i Europa, og det kan det jo meget nemt blive, hvis ‘main-stream’-eliten bliver ved med at give efter for islam. Jeg tror efterhĂ„neden EuropĂŠerne… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
14 years ago

Fotbollshuliganer Àr inte mina favorit-mÀnniskor direkt men lyckas dom spöa skiten ur en massa vÀlfÀrds-jihadister sÄ borde dom fan i mig fÄ medalj!! Om nÄn av dom sen dessutom lyckas head-butta (varför det kallas dansk skalle pÄ svenska har jag aldrig lyckats utröna) sjÀlvaste Andy Choudary och Àven ge honom en vÀlriktad fotbolls-spark pÄ nötterna sÄ vore det rena bonusen.

Benjamin
Benjamin
14 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

(varför det kallas dansk skalle pÄ svenska har jag aldrig lyckats utröna)

Ha ha 😉 hedder det virkelig en “dansk skalle” i Sverige, nĂ„r man sparker nogen i rĂžven? Det ville da vĂŠre for sjovt.

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago
Reply to  Benjamin

Nej, det er det, vi bare kalder “en skalle” pĂ„ dansk 😉

Vi har jo ikke sĂ„dan et behov for at “hĂ€ttsa imot folkgrupp”,
sĂ„dan som de Ă„benbart har i Sverige – hĂŠhĂŠ

Janne
Janne
14 years ago

M.h.t. Jens Martin Eriksen om DF, sĂ„ er det glĂŠdeligt at han fĂžlger sĂ„ meget med i hvad sĂ„ mange DF’ere mener om dit og dat og det er glĂŠdeligt at se hvor aktive DF’ere er. BĂ„de nĂ„r det gĂŠlder problemer for prĂŠster, homoseksuelle, jĂžder, kvinder, ytringsfrihed, tryghed for borgere i Tingbjerg osv. DF favner mange flere vĂŠlgere med sĂ„danne holdninger og tiltag. Godt gĂ„et DF. Som jeg lĂŠser det Eriksen fĂ„r skrevet, sĂ„ virker han lidt rystet over at DF netop ikke passer til det billede som f.eks. Politiken og Information i sĂ„ mange Ă„r har forsĂžgte at lave… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago

Wife Beating in Islam – Only a rod will help!

http://www.youtube.com/watch?v=iWGA8i6scYY

Hmmm, bare man dog havde en tyk kÊp og sÄ ham det her
muslimske #(/&/%€^%€*$@ lige her, sÄ skulle han edderm.
fÄ som fortjent

Poul HĂžjlund
Poul HĂžjlund
14 years ago

Hans Rustad skriver smukt og engageret om Trykkefrihedsselskabet og Danmark, og har du sprunget linket over, sÄ giv det lige en chance til.

JensH
JensH
14 years ago

“that Millwall football club supporters were going to join in and the Muslims caved in out of fright 
 “

Det var ogsĂ„ sĂŠrdeles smart af disse Britiske velfĂŠrds-jihadister. Milwall har nogle af de mest berygtede fodbold-hooligans i England, og det siger ikke sĂ„ lidt 🙂

Men efter at have hÞrt interviewet med Lord Pearson, (sammenholdt med de daglige horror-historier derovre fra), er jeg blevet sÄ desperat pÄ Strobritainiens vegne, at jeg er parat til at heppe pÄ deres berygtede fodbold-hooligans hvis de gÄr i kÞdet pÄ islamisterne.

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago
Reply to  JensH

Ja, JensH – det er ogsĂ„, hvad jeg har hĂžrt om dem.
De er vist ikke ligefrem Guds bedste bĂžrn.

“velfĂŠds-jihadister” LOL – fedt ord.

Det er skrÊmmende, at man fra politisk hold har vÊret sÄ lÊnge om at vÄgne op
og Ă„benbart bare har troet, at man kunne byde sin egen befolkning at skulle finde
sig i stort hvad som helst i den politiske korrektheds og multikulturens “hellige” navne.

Men mĂ„ske er der hĂ„b forude, om at flere og flere langt om lĂŠnge vil komme til fornuft –
kun ca. 30-40 Ă„r for sent.

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago

Seneste nyt fra EDL-demonstrationen mod de muslimske sharia-tilhĂŠngere i London fra en som var tilstede, er at muslimerne aflyste deres demonstration / provokation. “We were all congregating on the steps of Eros in Piccadilly when the press gave out the announcement that Anjam Choudray had called off the march. The press were pissed off – one journalist told me “they’ve cancelled the march then they’ll do what they always do, they’ll go to a hotel give a short press conference and fuck off” We see it as a victory as the word had spread that Millwall football club supporters were… Read more »

Egtvedpigen FKA Mia
Egtvedpigen FKA Mia
14 years ago

Morten Messerschmidt! Det er lige fĂžr man fĂ„r sukrede Ăžjne og et mjav i Brystet af henrykkelse over at se det yndige Menneske 😉 HvornĂ„r mon han vender nĂŠsen hjemad? Fandt i Ăžvrigt klassikeren “Bietermann und die Brandstifter” pĂ„ Youtube, og den er bestemt et gensyn vĂŠrd! Han er kun kommet pĂ„ besĂžg, fordi det regner sĂ„ slemt udenfor; han forstĂ„r slet ikke, hvorfor alle er sĂ„ bange for ham, og nĂ„r man byder ham et stykke brĂžd eller et glas vin, sĂ„ vil han have begge dele og noget flĂŠsk til… og et par agurker…og noget sennep og en… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago

Tak Mia, 😉

Jeg tror faktisk, det er “Der Alte” himself i rollen, som hr. Biederman.

FKA?

Egtvedpigen FKA Mia
Egtvedpigen FKA Mia
14 years ago
Reply to  Bjovulf

Det tog sandelig sin tid, fĂžr folk stod op i dag! Har I alle sammen vĂŠret henne og Ăžnske Trykkefrihedsselskabet tillykke? FKA = Formerly Known As (I render alle sammen rundt med oldnordiske navne, og jeg vil vĂŠre med! Jeg har nĂ„et skĂŠldsĂ„r og alder og vil fremdeles fĂžre mig frem som mosefundet Egtvedpigen… (Der er langt imellem kendte kvindelige danske oldlevn, sĂ„ valget stod mellem dette navn, Dronning Gunhild eller Gefion. Overvejede kort Hanne Bech Hansen zonked (HBHZ), men det lyder ikke nĂŠr sĂ„ godt som LFPC… NĂŠste gang vil der blot stĂ„ Egtvedpigen, for nu er indkĂžringsperioden nemlig… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago

Ja ja, vi skulle jo lige nĂ„ en bette demonstration i London fĂžrst, ikke? – hehe

NĂ„, ja naturligvs, Egtvedpige – jeg er bare for slĂžv i dag *SUK*
Husk nu, at det faktisk er “Eg-tved”, ikke ? 😉

Kan man mon sÄ fÄ din flotte bronzeplade at se? LOL

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago

Der er jo ogsÄ Thyra ( som dog vist var af angelsk afstamning ?) & sÄ naturligvis Kraka.

Jeg har af “uvisse grunde” en vis forkĂŠrlighed for den sidstnĂŠvnte 😉

Egtvedpigen
Egtvedpigen
14 years ago

Jeg er bange for, at man skal vĂŠre en anden Martin Krasnik, fĂžrend man ser mig rende rundt ifĂžrt fiskenet og med et lĂžg i munden; sĂ„ du kan skyde en hvid pil efter Kraka 🙂 “Egtvedpigens tĂžj har ledt tankerne hen pĂ„ bĂ„de glĂŠdespige og slavinde – men i sĂ„ fald havde man nĂŠppe ofret en gravhĂžj pĂ„ hende” og “Ved Egtvedpigens fĂždder havde man begravet en lille spand af bark – i denne har der vĂŠret en form for Ăžl.” Sese! Begravet i et skamlĂžst sĂŠt tĂžj sammen med en kasse Ăžl, sĂ„ er vi straks ovre i… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago

ØV ! 🙂

Men tak for det flotte billede, Egtvedpige – bedre end ingenting.

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x