1
nov
Seneste opdatering: 2/11-09 kl. 1317
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Jeg forudså det i al beskedenhed for et par dage siden, og at det er Ritzau der lægger ud kan ikke overraske. Terrorsagen vedrørende Jyllands-Posten drejes nu væk fra det forhold at nogen vil sprede død og ødelæggelse på grund af nogle tegninger, og begynder i stedet at fokusere på de noget anderledes forhold som folk holdes indespærret under i USA. Den varetægtsfængslede Tahawwur Rana er spærret inde i et “cementtårn”, og Ritzau er meget optaget ikke bare af de beskedne byggematerialer, men sandelig også af de arkitektoniske detaljer i fængselskomplekset, og de obligatoriske klager som anholdtes forsvarer kan divertere bureauets udsendte med. Bliver det næste nu krav fra venstrefløjen om at danske myndigheder retter henvendelse til amerikanerne over disse overgreb? (LFPC)

[…] Siden sin anholdelse 18. oktober har Rana skiftet sin forstadsvilla i det nordlige Chicago ud med en isolationscelle i det topsikrede fængsel Metropolitan Correctional Center, der sine mange etager til trods umuligt kan brødføde ret mange af byens vinduespudsere.[…]

23 af døgnets timer er Rana isoleret fra omverdenen i sin celle, oplyser hans advokat, Patrick Blegen. – Han må ikke se sin familie, og når jeg mødes med ham, så skal han have håndjern på, siger Blegen. – Men nu har han fået dommerens ord for, at han må se en læge, fordi han har ondt i nakken og skulderen, lyder det fra advokaten, der samtidig afviser, at hans klient har haft besøg af dansk politi undervejs. […] Terrormistænkt isoleret i cementtårn

Baggrund: Minaretinitiativet i Schweiz

Den 29 november stemmer schweizerne. Fra swissinfo.ch 08.10.2009. (UN troubled by minaret initiative.)

Til lykke Norge!

Af Britta Mogensen

Den nyvalgte norske regering har fremsat lovforslag til begrænsning af indvandring til Norge. Måske har regeringen set skriften på væggen, måske har den lyttet til den store del af befolkningen, som med sorg ser det land, de elsker, forsvinde. Ingen regering i noget land i Europa kan være uvidende om, hvordan sværmeriske, multi-kulti drømmerier kan ændre et land, så de indfødte ikke længere kan genkende det som deres. De grelleste eksempler er Storbritannien og Sverige. I disse lande er løbet kørt. Jeg husker et Sverige med en rig svensk kultur, men er af multikulturalisten Mona Sahlin blevet belært om, at en sådan ikke eksisterer. For Sverige har ikke selv kultur, men har med indvandringen fået kultur. Snart hedder landet vel ikke engang Sverige. Det Sverige, jeg er rundet af på mødrene side.

”Også et rigt lands pengekasse kan tømmes, hvis der er hul i bunden.” Så meget desto mere må man lykønske Norge for at have vendt skuden i 11. time. Selv om lovforslagene næppe kan siges at være særligt vidtgående, og at man ikke skal forvente den helt store forskel, er det et skridt på vejen. En 21-års regel vil være en hjælp til alle de muslimske unge, især kvinder, der nu kan få lov at vente, til de er 21 år, før de skal tvangsgiftes. Et fast håndhævet tilknytningskrav kan komme til at betyde – som det er sket i Danmark – at de unge finder ægtefæller blandt norskopvoksede, så de håbløse og ofte nyttesløse integrationsbestræbelser ikke skal begynde forfra med hvert nyt ægteskab. Endelig kan påregnes, at loven vil være medvirkende til at nedsætte de offentlige ydelser til bistand til uintegrerbare familier, hvor det har lange udsigter med at få job i et højteknologisk samfund. Også et rigt lands pengekasse kan tømmes, hvis der er hul i bunden.

Den modstand fra venstrefløjen mod lovforslagene, som Norge har oplevet, er fuldstændig efter bogen. Også i Danmark måtte vi høre det rene øllebøllevrøvl om, at ”så kan man ikke engang gifte sig med den, man elsker”. Den løgnagtige påstand skal vække forargelse hos dem, der ikke ved bedre. I Danmark gik det såmænd så vidt, at forskere glemte, at de var forskere, og kastede al anstændighed og objektivitet over bord og skrev hjerteskærende om unge elskende, der nu ikke kunne få lov at gifte sig og leve sammen.   HRS  Norge snudde i 11.time?.  (Britta Mogensen har skrevet flere indlæg her på bloggen. Hun er antropolog, har i mange år arbejdet med flygtningejura og på kvindekrisecentre.)

Unge svenske konspirationsteoretikere

Nästan var femte svensk under 30 år tror att USA:s regering under ledning av George W Bush låg bakom terrorattackerna i landet den 11 september 2001, enligt en undersökning av Novus Opinion.18 procent tror på konspirationsteorin. På frågan om USA:s regering var inblandad i attackerna tror 8 procent på den teorin medan 64 procent inte gör det.Islamistisk världsbild slår igenom i Sverige.

Trusler mod charterselskab

2 oktober offenliggør Politiken selskabets navn. 3 oktober er detajler om selskabets ansatte på anarkistiske debatfora :

Charterselskabet transporterede i september 22 udviste irakere fra blandt andet Brorsons Kirke i København og et større antal politifolk fra Odense Lufthavn til Irak. Den heftige debat og eksponeringen af det lille flyselskab førte til chikane, og det ønsker Danish Air Transports direktør Jesper Rungholm ikke at udsætte de 245 ansatte for. JP DK


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


PeterK

Posted: 1 november 2009 - 21:49 - Svar

Når voldsfanatikerne og “de anstændige” bedstemødre for asyl m.v. kan terrorisere et flyselskab fra at foretage helt legitime forretninger med staten, så burde dette selskab rykke højt op på listen over statens faste leverandører. H.C. Hansen havde den rigtige indstilling. Da “Situationens Generalstab” – kommunistiske fagforeningsbooser styret fra Moskva – prøvede hvem der var stærkest, dem eller regeringen sagde HC: “Mig skal de ikke tage pis på”, og derefter ophøjede han mæglingsforslaget til lov. Han var helt klar over, hvad det var han var oppe imod og hvordan det skulle tackles, det er der ingen af de sjatpissere vi har i folketinget idag, der har rygrad til.

Problemet med at sende de sidste hjem, løses ligesom når ministre og kongehuset skal transporteres: Luftvåbenets fly. Forsvaret har mange transportfly i forskellige størrelser, og mange af deres piloter kender vejen til Irak som deres egen baghave. Jeg vil gerne se voldsfacisterne fra Dortheavej plus Per Ramsdal’s farisærere prøve at stoppe en flyafgang fra Skrydstrups militære lufthavn. Kan de ikke flyve, findes der vel stadig busser?

Robin_Shadowes

Posted: 2 november 2009 - 07:36 - Svar

Verkligen sjukt att man fokuserar på fängelset och dess utseende. Så skulle dom politiskt korrekta agerat på andra sidan sundet också. Vi får väl vara tacksamma att planerna gick i stöpet och inte utvecklades till en ny fasansfull Mumbai-massaker.

Emeritus

Posted: 2 november 2009 - 13:11 - Svar

‘…Jeg forudså det i al beskedenhed for et par dage siden, og at det er Ritzau der lægger ud kan ikke overraske. Terrorsagen vedrørende Jyllands-Posten drejes nu væk fra det forhold at nogen vil sprede død og ødelæggelse på grund af nogle tegninger, og begynder i stedet at fokusere på de noget anderledes forhold som folk holdes indespærret under i USA…’

Du har helt ret. Det er automatreaktionen. Jeg har i JP fundet et andet maskeret eksempel på dette typisk danske bøttevenderi, der er om muligt endnu værre.

Under overskriften ‘Vreden ulmer i Danmark’ citeres stiftspræsten for etniske minoriteter i Danmark, Lissi Rasmussen. Hun beskæftiger sig med vrede, frustration og udstødelse. Siden november 2008 har hun arbejdet på et forskningsprojekt, hvor hun har talt med 200 unge indsatte heraf nogle med muslimsk baggrund. Hun slår fast, at det hun siger ikke er for at være politisk korrekt, men ud fra hendes erffaringer og daglige omgang med de unge.

Hvad er så disse indsattes problem? ‘…at de unge med muslimsk baggrund oplever, at medier og politikere hele tiden peger på noget hos dem, der er problematisk…’ ‘…Der er noget galt med dem og deres religion. Så er det debatten om burkaer, så er der ballade i Tingbjerg. Og nu er der så en terrorsag…’ Hun øser mere op, og hun mener, at ‘…som samfund har vi en del af ansvaret for, at det er gået, som det er…’ ‘…Vi er nødt til at forholde os til dem på en langt mere inkluderende måde,’ mener hun.

Er det nu rigtigt?

Hvis vi er inkluderende over for deres opfattelse af homofile, vore vantro kvinder, sharia, stening, no-go areas og terror-romantikken, vil disse unge så føle sig bedre tilpas og integrere bedre og blive mere danske?

Hvorfor sidder de mon i fængsel? Skyldes det mon ikke årsager, som automatisk er ekskluderende, fordi vi ikke kan ha’ det i vort samfund? Hun hævder, de bliver tabt på gulvet, hvis hvis vi ikke ændrer adfærd over for dem. Er de ikke for længst tabt på gulvet, siden de er kommet i fængsel for den adfærd, vi ikke kan leve med?

Det spørgmål stiller hun ikke, men blander behændigt de unge indvandrere med andre kriminelle indsatte, som måske kan nås, hvad véd jeg.

http://jp.dk/morgenavisen/maindland/article1869876.ece?ncc=1

med venlig hilsen

  LFPC

  Posted: 2 november 2009 - 13:44 - Svar

  JP forstår virkelig at opstøve de rette ‘eksperter’:

  1) Lissi Rasmussen er trekvart muslim selv, mindst, og hun er særdeles velkendt i debatten som apologet af den værste skuffe.

  2) Lene Kühle, altid god for bagatelliserende sniksnak overfor mikrofonholdende journalister.

  3) Stenings-Pedersen indkaldes til at udtale nogle vise ord om at bremse ekstremismen. Stenings-Pedersen som der er almindelig konsensus om blandt journalister og myndigheder er moderat. Interessant, ikke: Der er grænsen for det moderate altså forrykket hen – ikke at ville tage afstand fra at dræbe mennesker ved at kaste sten mod deres hoveder er i dag på den pæne side af kridtstregen.

  Hvad er JP egentlig, når det kommer til stykket? Ikke andet end en håndfuld gode kommentatorer og skribenter, og så journalistkloner fra metervarehylden.

   Mette

   Posted: 2 november 2009 - 17:12 - Svar

   Jeg er i høj grad uenig i det synspunkt og de foregående indlæg om, at JP ikke har fattet verdens gang, men for Snaphanen er det jo heldigvis nemt og konsekvent at lægge stof fra JP på is og i stedet koncentrere sig om noget, som man finder lødigt.

   Efter en tur i udlandet, hvor jeg udelukkende fik mine danske nyheder via Internettet, var det imidlertid en lise for mig at komme hjem til min papirudgave af Jyllands-Posten. Bevares, der er væsentlige emner, som jeg kunne ønske mig grundigere behandlet, men der er efter min mening også meget at sætte pris på.

   Det, der desværre plager mange i den islamkritiske debat, er, at JP er en liberal avis, og vi liberale har i øjeblikket et kedeligt image, fordi det ikke har ladet sig gøre at omvende os til socialdemokrater, og mange heller ikke har fattet, hvad ordet liberal spænder over, og at det kan være højst forskellige ting og ikke må forveksles med det, som amerikanere og englændere lægger i ordet. Man kan endda opleve, at Søren Pind – der helt ind til hjerterødderne er klassisk liberal – udnævnes til en lovende konservativ politiker. Og det er der ingen anden logisk forklaring på, end at folk ikke vil vide af, at de kan lide en liberal politiker. Fordi venstresiden er lykkedes med at gøre liberal til et skældsord på dansk. Al denne frihedtrang, der ligger i det liberale, er jo farlig for kæft-trit-og-retningmentaliteten.

   Men tænk, hvis vi alle havde været socialdemokrater – mere eller mindre- , så havde der ikke været nogen Muhammed-krise, og der havde heller ikke været nogen nævneværdig islamkritisk presse om overhovedet nogen. Læsere af de øvrige skandinaviske aviser ved, hvad jeg skriver om. Ingen socialdemokrater ville have holdt skansen under en muhammed-krise, hvis de uforvarende var kommet ud i en sådan. De ville have slugt lykkepiller og bøjet sig i rezzzspekt, som de gjorde det i Norge. Og skam få dem!

   Som erklæret borgerlig og liberal giver JP helt naturligt plads til meget divergerende synspunkter og mange skribenter, som flertallet af de borgerlige læsere og avisens redaktørerer er forrygende uenige med. Masser af læserbreve vidner endda om, at nogle af JP-skribenterne er direkte forhadte. Her skal blot i flæng nævnes Per Nyholm og Egon Clausen samt i mere behersket grad Claus Bryld, der alle er faste leverandører. Professor Brylds kronik fra i går burde ellers nok få en og anden til at spærre øjnene op og tænke dybere over, hvad pokker, der mon er i sin vorden eller har været det et stykke tid i den lejr. Det er jo i grænsefladerne, at det spændende sker, og dagens kronik indeholder også nye toner fra professorside.

   Det er som sagt en stor misforståelse at tro, at en liberal avis vil indskrænke sig til kun at trykke sine egne meninger, og desuden vil man i en avis som JP ofte finde en kommentar mellem linierne og i layout’et. Den slags finesser går tabt i internetudgaven, men den trofaste læser af papirudgaven ved, hvor han eller hun skal lede efter avisens holdninger, og det er for eksempel ikke hos ovennævnte tre herrer.

   Avisen er heller ikke enig med Frank Jensen, som i dag har fået tildelt en hel side, hvor han udbasunerer, at “Københavnerne siger nej til regeringens liberalistiske prædiken om egoisme osv.” og ellers bebuder, at hans styrke består i, at han kan skabe gode relationer, og at han vil bruge dem til at sætte en stopper for bandekrigen. Man skal jo være mere end naiv for at tro på den slags vrøvl, og jeg glæder mig helt primitivt til, at det går ad helvede til for Frank Jensen. Because he is worth it.

   Jeg væmmedes også over Lissi Rasmussens idiotiske tidsspilde og Lene Kühles supplement. Men ingen havde vel ventet sig andet fra de kanter, og jeg synes, at det lægges frem for læserne, hvor usselt det står til. Det skidne vasketøj hænges uvasket op på tørresnorren til offentlig beskuelse. Som dengang det meste af et tilæg var helliget Naser Khaders vandgang i dyr habit og bowler. Det var ond satire, når den er virkelig ond på en sund måde, så det forstod han ikke. Der er i det hele taget meget, han ikke fatter, og derfor er det sidste nye i hans mange tilbud om foredragsaftener, at han for en klækkelig sum kan hverves til at fortælle, hvordan han blev en del af den danske stamme. Det skriver han faktisk.

   De faste og opmærksomme JP-læsere ved, at det især er i lederen og en klumme som “Hjørnesparket”, at man finder avisens holdninger, og de er meget anderledes end dem, der luftes af de vege og tandløse forskere, der ikke kan få øje på det, som Ane i Kæret har vidst hele sit liv eller i det mindste i lang tid.

   “Hjørnesparket” var førhen en ugentlig foreteelse men er indenfor de seneste måneder blevet et dagligt syrebad for landets kendisser, hyppigt DR og endnu hyppigere Politiken og Tøger Seidenfaden. Vi andre ligner duksedrenge og -piger ved siden af den spaltes satire. En af dem, der er blevet direkte fornærmet over at havde været under behandling, er integrationskonsulent Manu Sareen. Han har sågar på den baggrund meldt sig ind i den nye kendisforening, hvor han, Khader og andre, der plager os med deres evindelige trang til opmærksomhed, nu samles for at dyrke deres medieofferstatus.

   Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at den meget omtalte ti-øre er faldet for længe, længe siden hos Morgenavisen Jyllands-Posten. Chefredaktøren hedder for øvrigt ikke Flemming Rose, som de åbenbart tror i Sverige, navnet er Jørn Mikkelsen, og det har det været i 1½ år. Før det hed chefredaktøren Carsen Juste, og det var ham, der bar det største ansvar under Muhammed-krisen. Flemming Rose er kulturedaktør.

    Janne

    Posted: 2 november 2009 - 18:24 -

    “Fordi venstresiden er lykkedes med at gøre liberal til et skældsord på dansk.” Ikke kun. Det er også Ny Alliance og Det Radikale Venstre segmentet og dele af 180 grader net avisen, der har gjort ‘liberal’ til et skældsord på dansk, hvis du spørger mig.

    Janne

    Posted: 2 november 2009 - 18:31 -

    “Københavnerne siger nej til regeringens liberalistiske prædiken om egoisme osv.” siger den socialdemokratiske borgmesterkandidat Jensen.

    Og så kæmper han og socialdemokraterne for hijab og stormoskeer i København. Ha ha.. At kræve at have hijab på, på job er netop udtryk for egoisme. Hvad stormoskeer angår, så taler koranen for sig selv.

    LFPC

    Posted: 2 november 2009 - 20:08 -

    Mette –

    Hvornår noget er godt nok, og hvornår glasset er halvt fuldt og ikke halvt tomt, er selvfølgelig individuelt og subjektivt. Jeg er helt med på de gode skribenter og klummer du nævner i JP. Min personlige afvejning, og den målestok som nok står klart i de fleste blogposter jeg laver her, er hvorvidt den erkendelse, perspektivering og refleksion der er en selvfølge i blogs skrevet af glade amatører i deres fritid, også viser sig i avisernes daglige reportager og interviews, skrevet af almindelige journalister uden den ballast som Hauge, Pittelkow og andre besidder.

    Dette er mit kriterium, og min interesse er først og fremmest hvor langt folkeoplysningen er nået. Gode baggrundsartikler og kommentarer er forgæves, hvis den daglige nyhedsdækning bevidstløst kolporterer naive antagelser, og fortier vigtige perspektiver eller uddybende oplysninger.

    I den pågældende artikel som Emeritus linker til, får vi lige endnu engang stadfæstet Stenings-Pedersens status som ‘moderat’. Forleden var det en helt blank journalistfrøken der kaldte Geert Wilders for “provo-politiker”. Der er uendeligt mange af sådanne eksempler fra JP.

    Vi har gode kommentarer og baggrundsartikler i danske MSM. Debatten er vist den frieste i verden. Fint nok. Men ingen aviser har en perspektivering i den daglige dækning der bare nærmer sig hvad man finder i blogverdenen. EB havde vistnok én undercoverartikel om Kirkeasyl. Ellers blev de igen og igen portrætteret som idealister for en humanitær sag. Det var Kim Møller på Uriasposten, ikke reportagejournalister, heller ikke på JP, der lavede det store afdækningsarbejde om det venstreekstreme bagland.

    At dækningen er overfladisk illustrerer jeg gerne med mine eksempler på søgninger på Infomedia – at f. eks. “taqiyya”/”taqija” kun bliver brugt af læserbrevsskribenter osv., ikke af journalister. Kun én journalist har brugt ordet, så vidt jeg kunne finde ud af: EB i 2002, hvor det blev kaldt “et arabisk krigsudtryk der betyder at narre fjenden”. Dét er det bedste MSM har kunnet diske op med, og det er den målestok jeg bedømmer dem ud fra, incl. JP.

  Janne

  Posted: 2 november 2009 - 15:59 - Svar

  “Hvad er så disse indsattes problem? ‘…at de unge med muslimsk baggrund oplever, at medier og politikere hele tiden peger på noget hos dem, der er problematisk…’ ‘…Der er noget galt med dem og deres religion. Så er det debatten om burkaer, så er der ballade i Tingbjerg. Og nu er der så en terrorsag…’ Hun øser mere op, og hun mener, at ‘…som samfund har vi en del af ansvaret for, at det er gået, som det er…’ ‘…Vi er nødt til at forholde os til dem på en langt mere inkluderende måde,’ mener hun.”

  Skulle vi som samfund og borgere undlade at beskæftige os med problemer af hensyn til unge indsattes følelser? Uanset hvad problemer det måtte dreje sig om? Hun må af spist for mange oblater. Religiøse mennesker er ikke altid dem der er blevet begavet med flest talenter, om jeg så må sige. Vi – borgere og samfund – inkluderer netop ved at tale om og handle på de problemer der er, uanset hvor de stammer fra og hvem der er involverede i dem og hvem har skabt dem.

Emeritus

Posted: 2 november 2009 - 13:24 - Svar

Tillægsbemærkning til 2.november 2009 – 13.11.

Hun har dog ret i, at børn helt ned i 10 – 12 årsalderen kan nås, men det kræver for de forhærdede, som hun vist taler om og beskæftiger sig med, at de helt fjernes fra det miljø, der gør dem forhærdede. Professionelle institutioner kan ændre deres værdisæt over lang tid, men det er dyrt. Det ved hun forhåbentlig godt.

Med venlig hilsen

  Janne

  Posted: 2 november 2009 - 16:04 - Svar

  “Hun har dog ret i, at børn helt ned i 10 – 12 årsalderen kan nås, men det kræver for de forhærdede, som hun vist taler om og beskæftiger sig med, at de helt fjernes fra det miljø, der gør dem forhærdede. ”

  Det er jeg enig i.

Egtvedpigen

Posted: 2 november 2009 - 13:36 - Svar

Uha for en ubehagelig mand, ham Mustafa Karahan fra Turkish Cultural Association. Han virker åh så sympatisk i begyndelsen, men 5 minutter og 46 sekunder inde i udsendelsen kommer truslen:
“Hvis kampagnen imod minareter slår igemmen, så vil det skade Schweiz’ renommé i udlandet…specielt i de muslimske lande…for så kunne muslimer i Schweiz nemlig finde på at sladre…undskyld, appellere dommen til European Court of Human Rights, og det ville efterlade Scheiz med en kraftig hovedpine.

Altså: Hvis Biederschweiz ikke giver muslimerne, det de vil have, så kan de, med andre ord, roligt regne med ikke længere at være en del af det gode selskab.

  Benjamin

  Posted: 2 november 2009 - 18:16 - Svar

  Og hvad skulle det så være for et “godt selskab”? De vrøvlende gutmenschen i FN unde deres kaffeslabarads? At en så vandet trussel overhovedet kan tages alvorligt, skyldes at det lader til at være en særlig europæisk syge, at bekymre sig over hvordan andre ser på dem ude i verden. “Danmark har fået et dårligt ry” uha uha lad os vræle over det. At det så slet ikke passer, er en helt anden sag. Først og fremmest ved de færreste på de 7 have hvor Danmark/Schweiz ligger henne, og siger du til en Columbianer i Columbien at “i Danmark bliver vi mere og mere bekymret over islamiseringen og vil derfor gerne tage en række indvandringspolitiske forholdsregler”, vil han svare “Nå? Jamen det er da fint nok, hvad kommer det mig ved?”

  Det er dem fra venstrefløjen, som spreder frygten om Danmarks dårlige image ude omkring i verden, som bruger det som våben til at få gennemtrumfet deres egen, skjulte dagsorden om flere indvandrere og flere penge til deres mislykkede bistandsprojekter i den tredje verden.

  Desuden er det jo slet ikke underligt, at den (velintegrerede?) muslim i indslaget bruger trussel som magtmiddel mod de vantro for at få gennemtrumfet sin vilje. Trussel og vold er jo de eneste midler de kender til i deres retarderede ørkenkultur. Der er det sådan, at den der har knytnæven/pistolen er den, der bestemmer.

Mette

Posted: 2 november 2009 - 20:44 - Svar

LFPC

Jeg synes fortsat, at din kritk skyder langt over målet. Men som sagt kan Snaphanen jo blot give en god dag i JP eller håndplukke Pittelkow og nogle få andre, som man ikke finder belastet af at være liberale.

Leave a Comment