13
dec
Seneste opdatering: 14/12-09 kl. 1723
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ScreenShot003-1

Ekonomifakta, ungdomsarbejdsløshed. I oktober 2009 till 25,7 procent.

På Herrens mark II

Under samma tid som den här utredningen pågår [helikopterånet] kommer tusentals människor här i landet att få sina liv förstörda genom att de utsatts för grova brott; misshandel, rån, våldtäkter, grova stölder. Människor som bokstavligt slagits sönder och samman för att därefter malas ner till radannonser i våra medier och på sin höjd kommatecken och avskrivningsbeslut i den polisiära utredningsverksamheten. Nio gärningsmän av tio kommer att klara sig utan straff och den väsentliga förklaringen till det är att polisen inte haft tid och resurser att utreda dem. Den samlade insatsen vid dessa tusentals brott är ungefär densamma som den som man ägnat åt helikopterrånet ute i Västberga. En resursfördelning som inte bara är stollig utan snarast kriminell med tanke på det uppdrag som landets medborgare gett till polisen. Leif GW Persson: Polisen ägnar sig åt dagisverksamhet.

Reinfeldt har lovet en 2-3000 poliser ekstra. Det forslår som en skrædder i Helvede. Det bedste er et land hvor folk opfører sig ordentligt af sig selv, og ikke af frygt for sanktion. Den tid er forbi. Det næstbedste er et, hvor det koster dyrt at forbryde sig, og hvor man vel at mærke blive fanget. Det værste er den situation Sverige er i nu, hvor jeg ikke har set én kriminalitetskurve, der ikke peger  45 grader op til højre. Alligevel ser det ud til, at 95 % af de indfødte vil stemme på de partier, der sidder i Riksdagen nu, ja nu vil tilsyneladende Gud hjælpe mig vælge Sahlin og de røde og grønne post-kommunister, til at lede sig. Set udefra er det uflytteligheden og en apati, der ikke er til at skelne fra fatalisme, som slår én. Vist gærer det i befolkningen, men ikke så meget så det gør  noget. Vist er opinionen noget ændret, ikke mindst af nettets korrektiv til mediernes sindelagshegemoni, men det store flertal sover endnu en tung og tryg politisk søvn.

Man kan mene hvad man vil om det danske politi i disse dage, og det er der helt som forudsagt, nogen der gør: “Flera demonstranter som greps på lördagen i Köpenhamn tänker stämma den danska polisen för tortyr“, – men de viser også noget betryggende, nemlig at det stadig er dem der har magten, når de vælger det. Det har ikke været tilfældet i Sverige længe, og det er som at kigge ned i en afgrund. “Min systerdotter som är polischef i Malmö sa till mig för redan 5 år sedan att det är kört i Malmö. Enligt henne har brottsligheten tagit sådana proportioner att polisen inte ensam kan klara av situationen.” Jeg følger ofrene for dette, selvom jeg ikke skriver om dem. Den dræbte Daniel Stråhake på Øland i sommer, den unge pige, der blev lemlæstet af en tilvandret vaneforbryder og barbar i Kristianstad i november, og ikke er vågnet endnu. Der er en lang tråd om det her, hvor hendes far også deltager, hun bliver aldrig menneske igen, hvis hun vågner. Der er ingen perspektiv i at blogge det, der er for meget af det, og desuden er det for tragisk til at have med at gøre til dagligt. –  Fordobl antallet af svenske poliser, og give dem en ledelse og en uddannelse der svarer til det land, de skal prøve at holde styr på.

På kræfternes frie markedsplads må også samfund bukke under

Jeg nævnte forleden at Steen og undertegnede har en tommelfingerregel om ikke at beskæftige os med de mere loonistiske aktører i samfundsdebatten. Hvor grænsen lige præcist skal trækkes vil selvfølgelig altid kunne være genstand for diskussion. Her forsøger et liberalt fyrtårn der normalt henviser til udeladelse af statslig indgriben i religioners gøren og laden at argumentere for netop dette, udeladelse af indgreb i forhold til en gruppe forenet med bestemte religiøse karakteristika. Her dog ud fra en etisk vurdering, snarere end en markeds-ditto. Resultatet er det samme, men Ole Birk Olesen kan med denne begrundelse bedre se sig i spejlet inden han bliver pandet ned:

Jamen, det er da så enkelt at fremkomme med forslag, som vil virke, uanset hvor reel man så mener, at faren er. Jeg kan jo foreslå, at vi sender dem alle ud af landet – det vil da virke.

Men spørgsmålet er jo, om man kan se sig selv i spejlet bagefter? Selv hvis du skulle have ret i, at truslen er overvældende – hvilket jeg ikke mener, at den er – så er selvopholdelsesdrift for mig ikke et mål, der retfærdiggør alle midler. Vi hylder da fortsat i vores kultur de helte, der faktisk trodser deres egen selvopholdelsesdrift, fordi hensynet til retfærdighed og ære er vigtigere for dem. Hvis jeg f.eks. blev stillet overfor valget mellem at slå en uskyldig ihjel eller selv miste livet, så håber – og forventer – jeg, at jeg tager kuglen selv. Ole Birk Olesen: Kommentar til Leder: Jesper Langballes sammenblanding af religion og politik

Absurditeten i denne udefinerede situation udspringer selvfølgelig af Birk Olesens uvilje mod at acceptere fænomenet enabling: Hvis dette suicidale dilemma skulle opstå, vil de faktiske aktører kun kunne handle i kraft af et større bagland der yder fysisk og moralsk support, eller i bedste fald lukker øjnene, eller som man ganske enkelt kan gemme sig iblandt. Birk Olesen ville kun kunne komme væk fra dilemmaet ved at begynde at kigge på screeningsmuligheder: Hvem vil til enhver tid være loyale med det danske demokrati, og hvem vil ende med at vælge side med religionen/ideologien – og opholdstilladelse tildeles kun de der screenes OK ved denne ukendte metode. Vi kender godt svaret: Den liberale redaktør vil ikke tilsmudse sine fingre ved uanstændig granskning og sortering, og vil altså endda gå i døden for konsekvenserne af dette standpunkt (LFPC).

»Så er det nok«

“sagde schweizerne med en udlændingeandel på 22 %. De rigtig antiautoritære folk i Europa er islændingene og schweizerne. Igen viste befolkningen at den er  klogere end eliten….de dumme  er klogere end de kloge.” Om at være en jødisk pauseklovn, at grue for hver januar når Auschwitz befries, mens der foregår massemord i Sudan og om at skaffe sig en jødisk indentitet, for at havne på historiens rigtige side. “En sund afstandstagen til Gud, er grundlaget for den åndelige jødedom.” Et interview med Henryk Broder fra ARD i formiddags, også om Thilo Sarrazin og eliternes angst for menigmand. Jeg valgte at høre det i stedet for Malene Fenger Grøndahl, Safia Aoude, Lene Andersen, der netop er sådan en tilvalgsjøde, på P 1 om klimaet og “det spirituelle”, som det  hedder. Jeg har ikke fortrudt endnu. Selvfølgelig kan man blive jøde, hvis man vil. Jeg er selv blevet tilbudt det, men jeg ville tro Broder ville hælde til, det er en skæbne man er født til. (Tysk utekstet.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Liva

Posted: 14 december 2009 - 09:41 - Svar

“Der er ingen perspektiv i at blogge det, der er for meget af det, og desuden er det for tragisk til at have med at gøre til dagligt.”

Måske det er disse overvejelser MSM har gjort sig, når der ikke skrives om det. Det er for tragisk at have med at gøre, og der er for meget af det?

  Universalgeni

  Posted: 14 december 2009 - 10:18 - Svar

  Nej. Så havde de heller ikke skrevet om klimaet…

JensH

Posted: 14 december 2009 - 12:02 - Svar

Oveni at Svenskerne skal ‘tolerere’ at der dagligt begåes terror mod af tilvandrede ‘ædle vilde’, så har de nu også pådraget sig det man i økonomisk og social forstnad klader ‘en tabt generation’. Herhjemme er det ofte 1980’er generationen man kalder ‘den tabte generation’, og der var da også høj ungdoms-arbejdsløshed, og en al for stor andel af årgangene fik aldrig nogensinde “fodfæste” på arbejdsmarkedet. Med en absurd høj ungdomsarbejdsløshed på 25 procent tør man slet ikke tænke på hvor stor en byrde disse årgange vil udgøre for samfundet i de kommende årtier. Med mindre Sverige har/får en fantastisk dynamisk beskæftigelses- og arbejdsmarkedspolitik, så vil en meget høj andel af disse nuværende ungdomsårgange aldrig få det man her i landet kalder “fodfæste” (læs: evig lediggang kun afbrudt af ‘aktiveringsprojekter’) på arbjedsmarkedet.

polinos

Posted: 14 december 2009 - 12:09 - Svar

Set på afstand af København har hændelsforløbet under COP 15 været yderst interessant. Har en god bekendt, der er højtstående politiembedsmand, og som for kort tid siden betroede mig, at politiet var overordentlig bange for, at venstreekstremisterne helt ville smadre byen.
Alt tyder derfor på, at politiet fra politisk hold har fået mere eller mindre grønt lys (bemærk ikke mindst SF’s meget afdæmpede reaktion) til med hård hånd at kvæle ethvert forsøg på optøjer i starten. Det må siges at være lykkedes! Selv de mest hårdkogte ekstremister bliver formentlig bløde i skorpen af at sidde i timevis i “futtog” på iskold asfalt, og derefter være stuvet sammen i et dansk sidestykke til Guantanamo i yderligere nogle timer, bevogtet af kampklædt politi. Virkningen på eventuelle medløbere kan man kun gisne om, men revolutionen virker nok mindre gloværdig og hærværk knap så tillokkende, når man sidder bagbundet i timevis i sit eget pis i selskab med betjente, der for en gangs skyld har fået frie hænder til ikke at “lege med”.
Ja, du har ret Steen. Dette viser, at den danske statsmagt stadig har viljen til at bruge magt- og endda voldsmonopolet, hvis det virkelig gælder; egentlig er det meget betryggende at vide, at evnen er der. For den enkelte politibetjent, der har været udsat for utallige ydmygelser gennem de sidste år, må det være en befrielse at opleve. Og for aktivisterne en øjeåbnende begivenhed: Hvis du fucker for meget med statsmagten, hvis tiltrækkelig meget står på spil, kommer jernhånden ud af den slatne fløjlshandsker. Ingen “Dialgopolis” her.
I den forbindelse kan jeg for øvrigt nævne, at jeg spurgte min bekendt om, hvorfor man ikke havde taget mod tilbuddet om at låne 600 svenske betjente. “De drikker sig bare pissefulde, og er ikke til en skid,” lød hans uofficielle forklaring.
Bevares, man kan ikke vide, hvordan resten af ugen forløber. Jeg tror, vi vil se sporadisk hærværk – er allerede sket – og måske nogle 2g’ere, der benytter sig af lejligheden til at udøve lidt lavfrekvens-terror, men sikkert ikke ret meget, da byen ser ud til at være pakket med politi, som ikke virker vanvittigt interesseret i “dialog”.
Der er dog også en skræmmende side ved denne opvisning af magt: Jeg er personligt meget utilpas ved elementer af “lømmelpakken”. Der er ingen tvivl om, at i denne situation er præventive anholdelser eneste måde at undgå kaos i gaderne. Det er et tveægget sværd, der også vil kunne bruges i andre situationer til at kvæle “ægte” demonstrationer med en “reel” politisk dagsorden – og det uanset hvor på det politiske spektrum, demonstranterne befinder sig.
Men den sørgelige kendsgerning er vel, at den politiske udvikling i Danmark og i resten af Europa/verden beviser, at Hobbes er den samfundstænker, der har tænkt dybest og mest klarsynet, og at vi har valget mellem kaos eller “Leviathan”. I København ser vi lige nu “Leviathan” i aktion, og for mit eget vedkommende glæder, at min fryd over at se “sorte blok” og dens middelklassemedløbere trynet er iblandet en pæn portion foruroligelse.

  Mats (Malmö)

  Posted: 14 december 2009 - 13:48 - Svar

  Nu tror jag inte att svenske betjente “drikker sig pissefulde” – men de är säkert förödmjukade av “utskällningar” i svenska pressen (t ex Sydsvenskan), och av dålig ledning och politikerkrav. Jag tror det hade varit bra för dem att vara med i Danmark, och kanske t o m bli uppskattade.

Emeritus

Posted: 14 december 2009 - 12:48 - Svar

Polinos, jeg deler din bekymring. Det er forbandet, at aktivister uden indhold fremprovokerer alt, hvad vi er imod – politistaten. Hvis samfundet er til fals og lader stå til, skaffer provokatørerne os straks det samme i værre form via fremprovokeret kaos. Det onde i verden er kommet for at blive. Den vesterlandske livsform og civilisation udfordres ikke kun af totalitær Islam, men også af vore egne totalitære drømmere og fantaster.

Historisk set foregår der i fredstid en samfundsmæssig lagdeling af befolkningerne, hvor det bliver sværere og sværere for de underste lag at komme til fadet.
(EU er i princippet sådan en lagdelt konstruktion på forventet historisk efterbevilling, endnu før Lissabontraktaten er begyndt at virke.)
Hvis der er indbygget en omfordeling i samfundet, er der uafbrudt en tendens til, at omfordelingen stivner, tager af og glider ned i forkerte lommer. Den ballade tager Folketinget én gang om året. I opbrudstider vendes der op og ned på alting. Det er det, MAN håber på – opbrudstider, hvor man kan komme til fadet, men der skal jo være et fad, det er rimeligt at komme til – en mening med galskaben. Galskaben for sin egen skyld (Pandoras æske) må ikke slippes løs. Rote Arme Fraktion var en sådan uforløst galskab.

Med venlig hilsen

steen

Posted: 14 december 2009 - 14:40 - Svar

@ Mats : Det er også mit indtryk, at det er på ledelsesniveau den er gal for svensk politi og så er de svært underbemandede. De menige i marken har min fulde sympati – jeg oplevede dem i Malmø i foråret (Israel demo) – det var som om de havde bagbundne hænder. For eksempel reagerede de ikke på adskillige store, dødsensfarlige kanonslag, der blev kastet mod den pro israelske demonstration.

Polinos: “De drikker sig bare pissefulde, og er ikke til en skid” – det har jeg godt nok ikke hørt, men jeg kender en betjent i Kbh, jeg skal spørge når jeg igen kan få fat på ham. Det er helt umuligt lige nu.
Lømmepakken virker efter hensigten, og Amnesty, Politiken og bla bla. reagerer som forventet. Men når man sidder midt i det hele, som jeg gør, ser og hører man døgnet rundt at potentialet for “urban guerilla” er meget stort, jeg forstår så godt at politiet har villet sætte sig tungt på det hele fra starten. Dér skal de blive siddende indtil København er sluppet helskindet fra dette.

polinos

Posted: 14 december 2009 - 14:59 - Svar

-> Mats!
Det var absolut ikke min hensigt at såre svensk politi. Jeg er godt klar over, at de arbejder under vanvittigt vanskelige forhold (alene det ydmygende, latterlige “Dialogpolis”-begreb er til at græde over) og jeg tror at min bekendtes bemærkning mere var en form for grovkornet værkstedshumor end en reel vurdering af menige svenske politifolks kampkraft. Som du sikkert ved, er dansk humor ikke altid lige fintfølende! Den reelle forklaring er sikkert, at man faktisk ikke kan pakke mere politi ind i byen, end der allerede er, og at man vil indgå risikoen for sproglige kommunikationsproblemer.
-> Steen!
Enig i, at i den nuværende situation er der intet alternativ til “lømmelpakken” og præventive arrestationer; det skulle da være København som rygende ruinhob. Og jeg indrømmer også, at jeg er dårligt, skadefro menneske, der skamfuldt fryder mig over at se middelklassens destruktive, forkælede børn sidde i “futtog” på Amagerbrogade og fryse deres lille nummer. Men som Emeritus skriver oven for: Det er tragisk, at vi for at forsvare den offentlige orden mod vort eget afkom og deres generation er nødt til at indføre den slags regler.
Håber, København kommer ubeskadiget gennem COP15!

Liva

Posted: 14 december 2009 - 18:43 - Svar

Apropos På (den opdigtede – store religiøse fortællings) Herrens mark:

“– Vi er samlet her for at bede for Guds skaberværk. Helligånden skal være vores guide, siger domprovst..” – blev der prædiket i København under Klima topmødet.

h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/349517:Kirke—tro–Koebenhavn-i-bo en-for-skabervaerket

Han prædikede om kloden – og bl.a. DR holdt mikrofon.

Derfor skal religion ikke blandes sammen med politik og derfor skal der ikke sendes gudstjenester i licensbetalte medier.

– Først opdigter mennesker en religiøs figur.
(Som ofte ikke kan siges imod og ikke bliver det. Der laves religiøs envejskommunikation, som både praktiseres i kirke – og i stigende grad i radio og på TV – i og med der transmitteres gudstjenester. Og journalister tier andægtigt. Når det gælder religion og religiøse udsagn er MSM journalister for det meste umælende væsener – slet ikke klædt på til opgaven.)
– Denne magt figur kaldes for gud.
– Dernæst gøres denne fiktive gud figur til intet mindre end skaber af hele kloden.
– Og så siger samme fantasifulde mennesker at vi andre – og samfund – skal indrette os efter denne fiktive figurs syn på kloden – ifølge dem der har opdigtet guden.

Klimaet og kloden og naturen – og godhed og menneskelighed – tages som gidsel af mennesker der har opdigtet og bruger en religiøs uimodsagt magt figur. Hvem søren tror de egentlig, at de er, dem der siger at det er en gud (fiktiv figur som de selv har opfundet), der har skabt kloden? Hvor søren ved de det fra? Den religiøse tros skråsikkerhed er godt nok hoven og arrogant. Sådan som gejstlige (sammen med socialister i øvrigt) bredbaget forsøger at sætte sig tungt på både klode og klima – og menneskelig godhed. Mere klima debat fri for religion og fri for religiøse fordomme og fiktion, tak.

Der er så meget snak om at køers prutter er farlige. 😉 Jeg synes at nogle gejstlige er værre. Religiøs forurening og religiøs politik skader demokratiet, sekularisme og verdslighed.

Benjamin

Posted: 14 december 2009 - 18:59 - Svar

A propos tysk fjernsyn og islam: RTL har lavet et udmærket indslag efter tyrkernes voldsomme reaktion på det schweiziske minaretforbud. En tyrkisk avis afbildede Sarkozy som Hitler, fordi han havde udtalt sig positivt om schweizernes beslutning og tyrkerne nyder jo til daglig den tolerante og åbne mentalitet i de europæiske lande med religionsfrihed og ytringsfrihed og selvsamme tyrkere tillader ikke kristne at bygge kirker i Tyrkiet.
http://www.youtube.com/watch?v=DQBo4_F8xwc
En kristen pastor i Istanbul må leve med politibeskyttelse og boduguard, fordi overgreb og mord på kristne er “normalt” i Tyrkiet. En tyrkisk konvertit til kristendommen frygter dagligt for sit liv og hans nabo lagde sag an mod ham for “ikke at være en god tyrker”. Hans familie og venner udstødte ham. Indslaget er godt, fordi det afslører tyrkernes hykleriske dobbeltmoral: At kræve tolerance og respekt fra de europæiske lande mod de tyrkiske mindretal rundt omkring, samtidig med at man selv ikke tillader andre religioner end islam i det (sekulariserede??) land Tyrkiet.

JensH

Posted: 14 december 2009 - 19:18 - Svar

I en tid hvor det Danske politi giver en opvisning i hvordan man ‘neutraliserer’ venstrefløjens stormtropper, så går det knap så godt for det Svenske politi mht. at belæmpe disse rød-fascister:

“Få antifascistbrott ledde till åtal

Nästan inga våldsbrott som knyts till antifascistiska grupper i Västsverige
har lett till åtal, konstaterar Göteborgs-Posten efter en granskning
av en rad fall några år bakåt i tiden.

Tidningen hävdar att det utförts fler än 180 bekräftade sådana attacker i
Västsverige de senaste tre åren. Bara en enda av dem har lett till åtal.

Enligt säkerhetspolisen består denbrottsaktiva delen av den antifascistiska
rörelsen i Västsverige av ett trettiotal personer som knyts till två organisationer,
Antifascistisk aktion samt Revolutionära fronten.”

http://svt.se/svttext/web/pages/119.html

180 konstaterede angreb på politiske modstandere, og alligevel er har det kun en gang ført til at der er blevet rejst siftelse. Ikke just en imponerende opklaringsprocent.

Liva

Posted: 14 december 2009 - 19:31 - Svar

”I har udviklet jer. Vi vil også udvikle os. Men ikke som jer.” – blev der sagt af ærkebiskop på Rådhuspladsen. Men han vil godt have Vestens penge til ulande. Han er ikke ked af det. Men siger da tingene lige ud.

h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/tv?params=_video_147

steen

Posted: 14 december 2009 - 20:09 - Svar

@ Jens: Gøteborgs Posten “kortlægger” det igen, det er gjort før i Expressen og Aftonbladet, såvidt jeg husker. Uden noget praktisk resultat.


G-P kartlägger extremvänsterns våld

apropos venstreekstremister. Jeg surfede lidt på Expos hjemmeside i går, for første gang i lang tid. Det er som om de er røget noget ud i kulden, at dømme efter manglen på medieomtale.

pap

Posted: 14 december 2009 - 21:03 - Svar

Ole Birk Olesen er fuld af pis. Nu leger han også helt.

JensH

Posted: 14 december 2009 - 21:22 - Svar

@Steen

Mange tak for linket. Også interessant at læse kommentarerne til artiklen. Men hvordan ville se Svenske medier reagere, hvis nu det Svenske politi virkelig begyndte at slå hårdt ned på venstrefløjens stormtropper?? Vi har i denne weekend set hvor hysterisk og ensidigt specielt de Danske TV-journalister har reageret på det Danske politis indsats i ved lørdagens demonstration. Med det in mente kan man jo godt begynde at forstille sig hvordan deres Svenske kolleger vil reagere, hvis politiet hinsidan skulle formaste sig til at sætte hårdt mod hårdt og ganske simpelthen nedkæmpe den slags optøjer??

Men appropos weekndens begivenheder i Køebnhavn, så er det faktisk betryggende at se, at når politiet virkelig udfolder statens magtmnopol er der ingen tvivl om ‘udfaldet’. Denne betragtning skla naturligvis ses på baggrund af de debatter vi har haft om emnet tidligere herinde.

Gunnar Biering

Posted: 14 december 2009 - 22:29 - Svar

Iøvrigt:

Jeg synes ikke, jeg hørte meget til eller om den ekstra klokkeringning i går. Det floppede som vådt wienerbrød. Der er trods alt grænser for klimagalskaben.

Selv er jeg meget skeptisk overfor CO2-teorierne, men som jeg før har skrevet, er det et godt borgerligt princip at spare på de begrænsede ressourcer og iøvrigt ikke ødelægge naturværdierne, så jeg føler også en del overlappende synspunkter med de klimabekymrede.

Og så vil jeg ikke gerne lægge mig ud med Arnold…

Emeritus

Posted: 15 december 2009 - 11:05 - Svar

Som den perseverenstype, jeg til tider lægger vægt på at være, har jeg ikke tænkt mig at glemme min islamofobiske fremmedfrygt, men er fast besluttet på bevare dette utryghedsperspektiv foran mig hele klimatumulten igennem. Derfor er min politistatsbekymring i høj grad blandet med samme store tilfredshed, som andre her på tråden giver udtryk for. Politet har i et sjældent set omfang og med højt organisationsniveau orkestreret og demonstreret rettidig omhu. De har været intelligent forudseende – også på det underfundige, overpylrende plan (de lysegrønne underlag til mors drenge).

Hvad er nu så forsonende ved politiindsatsen? – At der ikke er noget at komme efter. Magtdemonstrationen er overvældende. Staten demonstrerer helt åbenlyst og effektivt, at den ikke er til sinds at lade sig løbe over ende af sådan en lille flok internationale demonstranter på – var det ikke ca. 40.000 global-vagebonder af begge køn?

Jeg mener, ét er trods alt, hvad klimaet kan afstedkomme på fjorten dage i dronningens København, noget andet er, at nu må kældermoskeernes åndelige vejledere i de store byer faktisk til at tænke sig grundigt om og på mere end blot at tælle, hvor mange mobiltelefoner de råder over, når de næste gang har tænkt sig at velsigne mobiltelefonkæder og brand i gaderne på landsplan. Signalet fra politiet er advarende, indirekte, men meget klart. Vi vantro er ganske effektive, når det gælder og kan håndtere en del, før det går helt galt.

Hvis politikerne derimod i de kommende år på trods af den nuværende balance bliver ved med at pumpe troende fra Mellemøsten og Afrika ind i landet, rækker Christiansborg måske i øjeblikket anerkendende politiet hånden på den korte bane (hvor kan de andet), men på den lange bane rækker de tunge af politiets bestræbelser og ødelægger enhver mulighed for at løse fremtidige opgaver.

Alt for ofte har vi set politikere optræde som bondemanden, der trillede ud på marken med heste og vogn for at hente sine sten. Han kiggede mere på hestene end på vognen. “Kan de trække denne sten, kan de også trække denne.” – Det blev han ved med at sige, til vognen var mere end fuld. Nu kunne hestene ikke rokke vognen ud af stedet, ligegyldigt hvor meget de trak, eller hvor meget bondemanden piskede løs på hestene…”

Problemet er, at politikerne ikke er bondemænd. Det ændrer historiens gang. De kan jo ikke tømme vognen, som bonden kunne, for politikerne kan ikke løfte stenene, når først de er kommet op i vognen.

Med venlig hilsen

Leave a Comment