24
dec
Seneste opdatering: 23/12-10 kl. 1939
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er – tro det eller ej – syvende jul her på bloggen. Det skal være det samme som alle de andre år. Hver julenat kl 12 synger årtusindets tenor og naturkraft  Jussi Björling fra Stora Tuna i svensk radio. Det gør han også her hvert år, med ønsker om en glædelig jul til vores venner i Danmark, Sverige, Norge, England, Tyskland, Østrig, Schweiz, Belgien, Holland, Israel, USA og Canada.. Fagfolk kan tale om Björlings stemme og gøre os klogere, at den er ubeværet ligegyldigt i hvilket leje han synger, men til syvende og sidst må de kapitulere overfor en egentlig forklaring på klangen. Den er som Dalarnes svampeskov, der ikke kan dyrkes kunstigt eller indfanges efter opskrift. Man må kalde det natur og acceptere det. Så rige gaver har Sverige givet os uden vilje og uden bagtanker. Dét er det umiddelbare Sverige, jeg holder af. Ikke det overlagte, styrede og villede, som desværre fylder alt for meget her på bloggen, og vel også i Sverige selv. Det egentlige  Sverige ligger  langt dybere, og lader sig ikke køre om hjørner med. Vi der kender det, er heldige. Enstøringerne der var tilbage på den fædrene gård, og kviknede gevaldigt til ved synet af et par damelår og en flaske Rød Aalborg. Det sker at medierne også fanger det.

læs Thomas Nydahls: Nu går vi alla för att fira jul. Vi gör det utan att be om lov. Vi gör det därför att vi vill

04

hør den hele her

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Også herfra en Glædelig Jul til Snaphanerne 🙂

 • Tak, og i lige måde!

 • JensH

  Glædelig jul til Snaphanerne, og mange tak for det store arbejde i gør.

 • li

  Glædelig jul til Snaphanerne, tak for jeres oplysende arbejde, der ikke lader os tilbage i (D)DR’s dhimmi anstændigheds selvmord-terapi!
  Det bare dejligt, at der eksistere ikke politiske korrekte selvmords kandidater, kors i røven hvor må allah i helvede grimme sig over OS!!
  Men, god jul til alle selv allah i helvede!

 • Robin_Shadowes

  Efter att ha lyssnat på DR P4 i ett halvår på natten,morgonen och förmiddagarna kan jag bara konstatera att dom spelar mer svensk musik än vad SR gör med dansk, tyvärr för det finns trots allt många bra artister även om deras musik-producenter bara tycks känna till Aqua och Alphabeat.Det enda jag finner lite märkligt är att de flesta av dessa artister sjunger på svenska och inte på engelska, även om det finns några undantag som ABBA och Eric Gadd. Så det måste finnas nån charm i vårt märkliga språk antar jag. God Jul på er!!! 🙂

  • Bjovulf

   Svensk är särskillt bra och vackart för at sjunga på med alla sina öppna vokaler
   och sin melodiska intonation – ni övar det ju faktiskt hela tiden 🙂

   Många danskar tycker mycket bra om att lyssna på sångar på svenska,
   då det ju helt klart är bättre för det endamålet än det flatare, mera innestängta danska,
   ( Vi orkar ju helt enkelt bare inte – med några få behagliga undantag 🙂 ).
   Och vi förstår ju också det mesta, om vi lyssnar ordentligt.

   Sen har ni ju så många oerhört bra artister ( kunstnere) – om de då för F. i H.
   kunna begränsa seg til bara att göra musik LOL

 • Peter Buch

  Selv uden sprog kan somme vel stadig være charmerende Robin_Shadoes
  Værre er det vel heller ikke.

  Teksten til O helga natt kan ses i en anden browser eller et andet vindue opslået imens musikken spiller:
  http://sv.wikisource.org/wiki/O_helga_natt

  God jul til alle – og en særlig tak til redaktionen, der gør det muligt, vi overhovedet kan mødes her.

 • Ulla Nørtoft Thomsen

  Glædelig jul til jer begge to og tak for jeres fantastisk dygtige indsats.

 • Thomas Nydahl

  Hej, vill du v.v. ändra länken till min jultext: http://nydahlsoccident.blogspot.com/2009/12/god-jul-med-vila-varme-och -kunskap-kom.html
  Jag har nämligen flyttat den.
  God jul till alla danska och svenska snapphanar!

 • Robin_Shadowes

  Glömde att nämna att jag dragit slutsatsen av hur många gånger jag hört dem spelas att Orup och Bo Kaspers Orkester måste vara väldigt populära. Tycker däremot att det är lite tråkigt att inte SR spelar mer dansk musik än ovan nämnda artister och möjligtvis Hanne Boel ibland och Sanne vid något enstaka tillfälle. Får känslan av att det är för hennes svenska “alibi” Mats Ronander då jag inte kan erinra mig ett enda tillfälle dom har spelat något med Sneakers. Får också den lite obehagliga känslan av att dom inte vill gynna dansk musik på grund av DF. Men det kanske är mer grundlös paranoia från min sida då dom spelar lika lite norsk och finsk musik.

 • Pk

  Robin_ Shadowes..Lidt paranoia er i dagens politiske klima ganske fornuftigt.
  Bruger selv paranoia til at prøve at forstå hvad der foregår. Om ikke andet kan der komme noget
  sjovt ud af det.
  Kære Snaphane,,GOD JUL OG GODT NYTÅR.
  DU HAR EN VIDUNDERLIG BLOG, PÅ TRODS AF AL DET MUSLIMSKE..
  TAK FOR SNART MANGE ÅRS INDSATS….
  Poul K.

 • Fritz

  God jul til jer alle.

  Og lad os så skynde os og holde jul, vi ved jo ikke hvor længe vi får lov til det.
  Venstre ved man ikke hvor man har…
  Der er faktisk mere troværdighed over S og SF. De lover sku da på forhånd at de vil smadre resten af vores land, og det løfte holder de 100%.

 • Mette

  Kære Snaphaner og alle I andre.

  En blog som denne kræver en næsten ufattelig stor arbejdsindsats ved siden af alt det andet. Vi er mange, der påskønner den og har gjort besøgene her til en del af vor hverdag. Det er dejligt, at bloggen nu ligefrem har fået traditioner.

  Kære svenskere. Jeg hører også til dem, der kender jeres skønne land fra en helt anden side end den triste politiske korrektheds voksende inferno. Min families år i Sverige hører til vore bedste minder. Noget af det skønneste var for mig de mørke vinternætter med lys på skiløjperne og skøjtebanen under stjernerne.

  Kære nordmænd. Jeres land står mig så nært, at det må være fremgået mange gange. Vi har fulgtes ad det meste af mit liv, og jeg vil helst tænke på jer som en tidlig efterårsdag med karsk luft, rødmende fjeldbirk, fennalår og lefse i hytten, når ilden buldrer i pejsen og komfuret.

  Glædelig jul allesammen. Vi ses i det nye år i den kulturkamp, som vi aldrig ønskede og meget mod vor vilje er blevet tvunget ud i.

  Bedste hilsen

  Mette

 • Bjovulf

  Glædelig jul til alle Snaphaner & Snaphøns 🙂

  Tak for et stort og supergodt arbejde imod politisk korrekthed, uvidenhed, naivitet og bekvem
  følgagtighed over for muslimernes vanvittige krav blandt vore politikere, “kunstnere”, “eksperter
  og såkaldte “elite” i 2009 til Steen & LFPC. Jeg håber, I har mod på at fortsætte mange år endnu.

  H.

 • PeterK

  Tusind tak for det store arbejde med at grave det frem, som de betalte journalister burde grave frem.

  Jeg tror, at en del af postyret omkring interviewet med Hedegaard skyldes, at det her blev vist med al ønskelig tydelighed, at det ikke var MSM, der satte dagsordenen, men blogverdenen. MSM føler sit meningsmonopol truet.

  God jul til alle. Her bliver det ikke med kalkun som normalt, men med en politisk ukorrekt flæskesteg, der med garanti er slagtet hurtigt og humant.

 • Pk

  glemte at takke LFPC..takker takker takker.
  Til Mette, som Helsingoraner (Helsingør) så voksede jeg op med Sverige, som mit andet fædreland.
  rejser,,,piger….min mor blev noget overrasket over een blev dansk gift.
  Ja, det skønne Sverige…og så blev Oluf palme og Mona Muslim født. Ak ja, hviken sorg og ødelæggelse
  de har skabt over det, der engang var et af klodens bedste lande….

  God Jul allesammen….

 • polinos

  Glædelig jul til snaphanerne og alle de faste debattører!
  Snaphanen var fra begyndelsen til en våge i et tilfrosset debathav, og har ydet sit store bidrag til, at der nu også er forbudte ting, man godt kan diskutere, også i mainstream-medierne; isen er ikke så tyk, som den var for seks år siden. Men der vil fortsat være brug for jer, så i må for guds skyld ikke opgive det gode arbejde!

 • Glædelig jul til alle og endnu en gang tak for en fantastisk blog.

 • MIKE

  Må jeg udtrykke min aller største respekt for de herrer bag Snaphanen og ønske dem, og alle andre en rigtig dejlig og glædelig jul. (den er i det mindste ikke taget helt fra os – endnu …

  MIKE

 • Gunnar Biering

  Glædelig Jul til jer Snaphaner og alle andre!

  Hvis I ikke eksisterede, måtte man opfinde jer. I udfylder et hul i nyhedsstrømmen, som de etablerede medier ønsker at opretholde. Men sandheden vil sejre til sidst, som Masaryk sagde.

  Faktisk må man misunde jer. Man fornemmer, at I med denne blog er trådt i karakter, opfylder jeres bestemmelse, som Kierkegaard sagde.

  Bare hold kursen i fremtiden. Jeg, og mange andre, følger jer løbende!

  Gunnar

 • Børge

  O helga natt.

  Størstedelen af 40 år juleaftner har jeg i mit voksenliv tilbragt på familiens gård deroppe. Lukket inde mellem sne – granernes mørke væg og den dybblå himmel med stjernedrys kunne et storbymenneske fejre rigtig jul.

  Storstuen blev varmet op denne ene gang om året, og i den muggenvarme luft duftede der af kakkelovnens træ og den traditionelle julemad – traditionel når der var danskere på besøg. Gås, rødkål og sukkerkartofler. Oven på risalamande.

  Før julemaden hørte vi altid O helga natt på tv. Ikke med Björling, men live med nye svenske tenorer. Der var et par særdeles kapable brødre – de deltes om opgaven fra år til år. Jeg synes, de var bedre end Björling. Ikke så svulstige og bedre teknikere. Jeg husker ikke længere, hvad de hed, men jeg husker det faste ritual før maden. Først da var det jul. Så kunne vi i stilhed fylde os med al den velduftende mad, indtil vi lige netop havde kræfter i behold til at slæbe os op i de varme senge.

  Nu er det hele borte. Familien deroppe på gården er alle døde (af alder). Og mit Sverige, hvorfra min fars familie stammede, er borte for altid. For tiden styrter de ned i en afgrund af fattigdom og elendighed. Uden mindste udsigt til bedring. De to bilfabrikker i de tre nærliggende byer deroppe er under lukning. Intet arbejde – ingen fremtid.

  Jeg tager aldrig derop mere. Jeg vil hellere bevare de varme minder om den hellige nat. Sne, gran og stjerner.

 • morlille

  Glædelig jul til alle!

 • Jutta

  Glaedelig jul og tak!

  Jeg synes, at det svenske sprog “synger”.
  Men denne Tenor, Jussi Bjoerling, ….wunderschoen!

 • Børge, som dig har jeg tilbragt en del juleaftner i Sverige – dog ikke så mange – Jeg begræder ligeledes hvad der sker med Sverige, for uanset om de undslipper de værste scenarioer, bliver det økonomisk og socialt en væsentlig bet.

  Mine lænker til Sverige vil fortsætte, så længe min lillebror lever for han er født og opvokset i Sverige.

  “Den lyse nat – det klare hvælv
  som møder os i mindet
  Den er et tegn for Danmark selv
  dets åbenhed i sindet.

  Den stille sne – den hvide fred
  omkring vor barndoms banke
  Den er et træk vi kendes ved
  en svalhed i vor tanke.

  Det åbne sind, den svale ro
  så god en arv at gi os.
  De bar os vidt. Vi blev dem tro.
  De to er Danmark i os.

  Hvor fjernt omkring vor kurs er sat,
  vi lyder Danmarks stemme,
  for sneen og den lyse nat
  Dem kan vi aldrig glemme.”

  Piet Hein

  http://logisksnit.blogspot.com/2009/11/hyldest-til-norden-og-vesten.ht ml

 • HelgeD-H

  Glædelig jul ønskes eder alle snaphaner fra HelgeD-H .
  Tak for en god blog ledet af Steen og LFPC, samt alle de gæve kvinder som også markerer sig i denne blog:
  Vivi Andersen, Mette, Jutta, Li, Johansen m.fl. .
  Jeg har fået pyntet juletræet færdigt derhjemme, rør blot ikke ved min jul.
  Ved julegudstjenesten opfordrede præsten til indsamling til “Åbne Døre” .
  “Åbne Døre” er en upolitisk, international missionsorganisation, der arbejder på tværs af kirker og foreninger
  med en omfattende tjeneste verden over.
  I dag leverer organisationen millioner af bibler hvert år til forfulgte kristne i bl.a. muslimske lande.
  Målsætning : Personligt at overlevere bibler og undervisningsmaterialer til kristne i “lukkede” lande, samt
  give dem oplæring. At forberede kristne i truede lande på at møde førfølgelse og lidelse, og at opfordre
  de kristne i den frie verden til at tjene de forfulgte kristne.
  Arbejdet finansieres udelukkende ved frivillige gaver fra menigheder og enkeltpersoner.
  -Dette vil jeg støtte, for det kan også blive at Danmark bliver truet.

  En gang snaphane, altid snaphane.

 • Mats (Malmo)

  Tack – snaphanar – för en mycket fin och läsvärd blogg!
  God Jul och Gott Nytt År ! /Mats (Malmo)

 • Tak alesammen, det varmer at høre fra jer.

 • Mette L.

  Glædelig jul. Mit juleønske er, at det store oplysningsarbejde, I bidrager til, må nytte i det lange løb, og at mange, mange flere må få øjnene op for de trusler, vort samfund og vore børn står over for og at vi kan finde ud af, at gøre noget effektivt imod den udvikling (med hvad??). Jeg er ofte forbi bloggen, men nogle gange må jeg holde mig væk for ikke helt at miste modet og humøret, for jeg synes, virkeligheden er så nedslående.
  Alt godt i det nye år til jer og alle medlæsere og kommentarskrivere.

 • Johansen

  Glædelig jul til snaphanerne for en uundværlig blog.
  Snaphanen er blevet flittigt citeret i den seneste tid qua Hedegaard-interviewet. Stor cadeau til Snaphanen for at hoppe ned på de allerømmeste tæer og bringe svært tabuiserede emner frem i lyset.

  Også glædelig jul til alle læsere og debattører på denne skelsættende blog.

 • @Johansen: Der kan menes det ene og der kan menes det andet, og det gør der. Så det er vel unødvendigt at vi blander os i koret og Hedegaard kan udmærket tale for sig selv. Men en slags replik vil der komme : Et nyt interview mellem jul og nytår. Watch out !

 • Vivi Andersen

  Steen

  Det er rigtig godt, at I klør på med interviewe dissidenter (?).

  Fantastisk, at der bl.a. kom det ud af interviewet med Hedegaard, at Krause Kjær ufrivilligt, må man formode, afslørede sig selv som den manipulatør (= løwnhals) han tilsyneladende er !

  Måske det er blevet almindeligt i vores tider, at sandheden behandles på de Orwell´sk 1984 måder.

  Dette gør at blogs som Snaphanen, Uriasposten, Hodja, og andre gode blogs, er blevet ualmindelig nødvendige !

  Pressen, både den skrevne som den audio-visuelle kan vi ikke stole på, desværre, hvis det er sandhed eller så tæt på denne som overhovedet muligt vi er ude efter.

  Dette blev jeg belært om da jeg for nogle år tilbage begyndte at grave i EuroMed-projektet og dets historie.

 • Peter Buch

  Julemusik for alle, fra tonemestre til brummere.

  http://www.berlingske.dk/debat/hvad-synes-du-om-tonen-i-den-danske-deb at

  Frygt ikke
  Skrevet af Peter Buch (ikke efterprøvet), fre, 12/25/2009 – 22:15

  Hvorfor er tonen et emne? Fordi det for tone-vogtere, ikke handler om essensen i udsagn, men om den gode tone.
  Dette være en mindre omskrivning af nogle ord i Drokles oplæg på:
  http://monokultur.dk/2009/12/23/de-anti-intellektuelle-tanter/

  Inderst inde.
  Skrevet af Peter Buch (ikke efterprøvet), fre, 12/25/2009 – 22:57
  I det i Snaphanen bragte interview med hr. Hedegaard vil enhver elsker af multikulturalisme, eller strikt krævende opfyldelse af ikke nærmere definerede betingelser være over hvert ord, hver vending, hver ting der ses som en fejl eller blottelse. Det er betingelserne når man bruger ytringer, der ikke først er gennem tonemesterens vridemaskine eller “De absolutte gehørs” kontrolinstans. At der er tale om endnu et angreb under falsk anstændigheds dække i felttoget mod DF, ytringsfrihed med videre er de færreste vist inderst inde i tvivl om.

  Andre kan muligvis stadig skrive…et julekort eller andet.

 • HelgeD-H

  @ Vivi -Det kan være medierne ikke engang fortæller befolkningen, at Euro-Mediterranean Aftalen
  er trådt i kraft og kører på skinner i det nye år 2010.

 • Rigtig glædelig (bag)jul og alle ønsker for et godt nytår til Steen og alle de andre “snaphaner”.
  Din blog er daglig læsning herhjemme.

 • Vivi Andersen

  HelgeD-H

  Tjae, det er rigtigt for hvorfor fortælle om noget der for alvor sættes i sving, når man ikke har villet fortælle om det inden det kom så langt ?

  Håber I alle har haft en god juleaften og 1. juledag.

  Her blev julen aflyst, da selv duften af flæskesteg, rødkål osv, blev så kvalm at det var en gru.

  I dag, 2. juledag, er ikke så meget bedre, så sovsen, kartoflerne, rødkålen, stegen med den skønne flæskesvær – åh, ikke at få sat tænderne i den! – røg ud.

  MIG, der altid vasker hænder så snart jeg er kommet hjem og ud af overtøjet får alligevel denne elendighed med kvalme, svimmelhed, ondt i maven osv. ombord !

  Dette onde MÅ simpelthen komme gennem luften !