5
jan
Seneste opdatering: 6/1-10 kl. 0150
38 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Norge igen: Jeg er Kurt Westergaard

Ligesom i 2006 er Norge igen først til at solidarisere sig med Kurt Westergard på tryk. Mange målskiver,  mindre fare. Selvom verden er fuld af kyllinger – jævnfør stort set hele den svenske presse – skal terrorister og tyranner skal ikke dirigere rundt med os ved at dele os

Aftenposten later som om avisen ville publisert Muhammed-karikaturene dersom det hadde en konkret nyhetsbegrunnelse. Et mordforsøk på tegneren, begrunnet av tegningen, er tydeligvis ikke nok. Sannheten er at Aftenposten og andre ledende aviser har overdratt redaktørgjerningen til terroristene.

Mange målskiver, mindre fare: Dette er ikke bare en mer eller mindre symbolsk solidaritetshandling, men har også et praktisk formål. De som islamistiske terrorister gjør til mål utsettes for ekstra fare dersom det er få av dem. Dersom tusenvis av redaktører og journalister har begått den samme ”krenkelse”, synker faren for hver enkelt radikalt. Samhold gir trygghet.Jeg er Kurt Westergaard, Muhammed-tegning trykt i Norge. Og af alle aviser laver The Guardian en Westergaard, så tæt de kan komme. (Tak til Victor.) Belgien, Tjekkiet, Slovakiet, Portugal og i Surinam – Seks aviser genoptrykker Muhammed-tegningen.

Bomberne der blev væk

Säkerhetspolisen sprängde en misstänkt bombfabrik i Malmö natten till nyårsafton. Två män togs in. Bomben skulle enligt uppgift användas för en attack mot Kastrup. Misstänks ha tillverkat bomb i Malmö.

En besynderlig historie vi har efterforsket. Eneste svenske avisartikel. Svensk politi vil ikke udtale sig, PET afviser kendskab og journalisten på Kvällsposten vil ikke sige noget. Så dette er blot til orientering, ikke mindst for os der husker svenske palestinensernes hærgen i København i 1985.

En af årets unge døde

Selvom vi følger svensk  kriminalreportage, er det af mange gode grunde meget få sager vi følger  her på bloggen. Da vi nu fulgte Ølandsmordet i sommer (Daniel Strålhakes ubekvemme død), skal slutningen også med her. De to mordere var ret hurtigt afsløret på et internet-debatforum med navn og foto, men vi kan ikke udpege mordere pr. internet-rygter. Det viste sig dog at være til god hjælp for politiet. Thoralf Alfsson har læst dommen. (Foto af Daniel Strålhake)

“Jeg kommer, jeg kommer, jeg kommer”

Lars Vilks er lige kommet hjem fra fodboldtræning, da Sappho ringer.

Du har kommenteret øksemandens overfald på Kurt Westergaard i to ny tegninger på din blog. Hvad handler det om?

“Jeg kan imodsætning til en karikaturtegner som Kurt Westergaard gøre direkte brug af truslerne i mit kunstneriske arbejde. Som kunstner har du den fordel fremfor en karikaturtegner, at du kan gøre alt til kunst. Derfor kan alt blive en stor performance. Sådan har jeg altid gjort det. […]

Er der noget, du gerne vil sige til Kurt Westergaard?

“Jeg er lillebror i familien af Muhammed-tegnere. Lillebror sender sin sympati til Kurt Westergaard. Vi må holde humøret oppe. Der findes intet, vi ikke kan grine af. Hverken profeter eller attentatforsøg.”

Tror du, at din flugtplan virker?

“Jeg er i god form, fordi jeg spiller fodbold. Får jeg 50 meters forspring, er der ingen med en økse i hånden, der kan indhente mig.” Lars Vilks håner Westergaards attentatmand, – Vilks.net.

Vilks


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Victor

Posted: 5 januar 2010 - 15:53 - Svar

Det er altså bare så SØND for somalierne:

http://www.information.dk/220294

Mette

Posted: 5 januar 2010 - 15:56 - Svar

Ja, stakkels Vebjørn Selbekk fik bære al skyld og skam, og han gav sig først da hans familie havde modtaget flere end 50 dødstrusler.

Hermed bevidner jeg, at jeg flere gang under Muhammedkrisen så Muhammedtegningerne publiceret på de største norske netaviser. Den ene avis var Aftenposten, men jeg kan ikke huske, om den anden var Dagbladet eller VG, måske var det begge.

Faktum er, at de store dagblade blot fjernede tegningerne, da det begyndte at blive hedt, og derefter løj alle de ansvarlige, og regeringen og tvang sammen med fundamentalister Selbekk i knæ. Det var en ualmindelig fej og modbydelig handlemåde, hvor man krøb for muslimsk fundamentalisme.

Forinden havde den norske regering haft forhandlinger med Det Muslimske Broderskab, og Norge godkendte som det eneste vestlige land Hamas’ valgsejr og bevilgede senere 150 mio. kroner til koranskoler i de mest usikre provinser i Pakistan og afslog at føre kontrol med brugen af pengene. JP bragte forleden en artikel om,hvordan fundamentalister i dag overtager mere og mere af den pakistanske undervisning

Jeg har aldrig været i tvivl om, at der findes mange nordmænd, som til det yderste beklagede Norges handlemåde under Muhammedkrisen, og jeg nærer heller ikke tvivl om, at Jens Stoltenberg mente det, da han forleden udtalte sin medlidenhed med Kurt Westergaard – vores Salman Rushdie. Men jeg kunne godt have undværet Stoltenbergs efterfølgende bemærkning om, at han ikke vidste, hvorfor Westergaard blev jagtet af en mand med en økse. Det hykleri var meget uklædeligt.

JensH

Posted: 5 januar 2010 - 16:13 - Svar

@Victor

“Det vil skade integrationen af den befolkningsgruppe, som i forvejen har det allersværest i Danmark«, siger Ahmed Dhaqane fra Dansk-Somalisk Netværk, der til daglig er kommunalpolitiker i Rødovre”

Mere end daglig tyggen khat gør??

Victor

Posted: 5 januar 2010 - 16:26 - Svar

NU står verden ikke længere. Se lige denne tegning fra – af alle – the Guardian:

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/1/4/126 2593351942/04.01.10-Martin-Bell-on-t-006.jpg

  Mette

  Posted: 5 januar 2010 - 17:09 - Svar

  Det må jeg sige, den tegning er et godt tegn.

   Liva

   Posted: 5 januar 2010 - 17:31 - Svar

   Tak til den del af Norge – og tak til Guardian.

   Zentropa bryster sig til gengæld angiveligt af at have muslimske instruktører. Hvorfor ikke bare borgere eller mennesker som instruktører?

   “- Intet kunne være firmaet mere fremmed, og jeg skal hermed fastslå, at Zentropa altid har og altid vil respektere alle religioner og alles ret til at dyrke disse religioner på egen måde, siger Peter Aalbæk Jensen fra Zentropa i en pressemeddelelse.

   – Firmaet har som det eneste selskab i Skandinavien muslimske instruktører ansat og har med mange film formidlet både nuancerede og personlige film, der skildrer den muslimske verden på yderst respektabelt vis..”

   h t t p://www.bt.dk/udland/zentropa-afviser-racisme-anklage-mod-film

   Hvorfor bare respektere alle religioner og alles ret til at dyrke disse religioner på egen måde? Hvorfor ikke se på hvad den enkelte religion og den enkelte dyrker af den enkelte religion står for og praktiserer? Hvorfor denne dovenhed? Ligegyldighed? Slaphed?

    Liva

    Posted: 5 januar 2010 - 19:13 -

    “Zentropa altid har og altid vil respektere alle religioner og alles ret til at dyrke disse religioner på egen måde..”

    Hvorfor ikke se på konsekvenserne af “alle religioner og alles ret til at dyrke disse religioner på egen måde?

    Victor

    Posted: 5 januar 2010 - 19:47 -

    Liva – hvorfor overrasker det dig. Præstebørn har vel altid været snoskforvirrede på det her felt. Hvad er det man siger: Du kan tage en ung mand ud af præstegården; men du kan ikke tage præstegården ud af ham.

    steen

    Posted: 5 januar 2010 - 20:01 -

    Zentropa kryber ikke for islam, de kryber for en internationalt efterlyst folkemorder, Omar Al -Bashir. Hvordan rimer det med Aalbæks moderate socialdemokratisme og Lars von Triers inkluderende humanisme ?

Erling

Posted: 5 januar 2010 - 18:12 - Svar

Klassisk Rowson, især hvis man ved, hvem Johnny Fartpants er. En skam deres dækning af attentatet mod Westergaard består af een artikel, naturligvis i stringent tråd med Guardians redaktionelle linie: det er Kurt Westergaards skyld, han er plat og ufølsom.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/belief/2010/jan/04/prejudiced- danes-kurt-westergaard-cartoons?showallcomments=true#comment-51

Artiklen får naturligvis det glatte lag fra Guardians læsere, og jeg noterer mig nu, at der stadig er mange aktive læsere på tråden, til trods for at den blev fjernet fra forsiden i morges.

  Victor

  Posted: 5 januar 2010 - 18:47 - Svar

  Det forbløffende ved dét indlæg er, at forfatteren er tidligere afdelingsforstander på Journalisthøjskolen. Her har vi altså en situation, hvor en sur khattygger forsøger at halshugge en bladtegner, som også er medlem af djf – og den her sæk kan kun komme med bortforklaringer og undskyldninger.

Altermedia Danmark

Posted: 5 januar 2010 - 19:13 - Svar

Søsteren kan jo slet ikke snakke dansk.

Utroligt hvad vi har modtaget de seneste årtier.

Danskere bliver de i hvert fald aldrig.

Proclus

Posted: 5 januar 2010 - 20:01 - Svar

At man bliver ved med at tale “integration” er en hjerneblødning!

Læser man Koranen finder man her, sort på hvidt, at muslimerne af Allah er kommanderet til at betragte alle ikkemuslimer som urene, “najis” (ligesom lort) vantro,”kuffar”, der skal bekæmpes “jihad”. Den eneste sikre vej til paradis for muslimen er at dræbe og blive dræbt i krig mod den vantro.

Selvom ikke alle muslimer praktiserer deres tro – omend Allah utvetydigt kommandere dem – så er denne verdensopfattelse kernen i islam.

Lader man, som vantro, som om dette ikke er tilfældet, har man gravet sin egen grav.

Der graves og graves og graves, for tiden.

  Liva

  Posted: 5 januar 2010 - 22:22 - Svar

  “Jeg er i god form, fordi jeg spiller fodbold. Får jeg 50 meters forspring, er der ingen med en økse i hånden, der kan indhente mig.”

  Se, hvordan de vrede, alvorlige rettroende vækker drengerøven i de nordiske kunstnere. Det er herligt. Religiøse, fornærmede bussemænd er en god kunstnerisk katapult. Det har de alle dage været.

   Proclus

   Posted: 6 januar 2010 - 01:08 - Svar

   Hvad med “50 meters bagspring”? så får øksemanden pludselig bedre kort på hånden! 🙂

   Spørg mig iøvrigt ikke hvad et bagspring er, andet måske end et forsprings modsætning.

   Den nordiske “kunstner” skal ikke nyde noget af islam kritik, der er alt for farligt. Han/hun (pigerøven, drengerøvens modsætningen, om end funktionen er den samme: Ikke at få skrabet knoglerne på sædet) risikere at dø ensom, penge og prestigeløs, med en somalisk tomahawk i rø..ryggen.
   Alle dem der venter på at de faglærte journalister og etablerede kunstnere skal komme ind i kampen,
   kommer til vente meget længe.
   Islam må imellemtiden skuldres af den almindelige og “talentløse” befolkning.
   Når faren er drevet over kommer det ikke til at skorte på dokumentarer, profetkarikaturer osv.
   Det vil gå islams ofre som det gik nazismens! Først død og ødelæggelse, så monumenter, skåltaler og et patetisk: “Aldrig igen”!
   Og det kan ikke være anderledes…bliver aldrig anderledes.

    Proclus

    Posted: 6 januar 2010 - 01:28 -

    Et bagspring som forspringets modsætning er vel egentlig ret åbenlys!

    Min simulerede uvidenhed om begrebets egentlige betydning er derfor fjollet og mit “måske” overflødigt!

    🙂 🙂

    Godnat!

Victor

Posted: 5 januar 2010 - 20:03 - Svar

Det skal bestemt ikke hedde sig at det danske søværn er kulturelt insensitivt. Når Absalon stikker kursen mod Afrika, har de godt med bedetæpper og koraner med. Til de tilfangetagne pirater…guddødemig.

http://www.nordjyske.dk/webtv/forside.aspx?clipId=9539

Niels Hansen

Posted: 6 januar 2010 - 02:17 - Svar

hehe jeg synes du overdriver lidt, jeg er 36 år gammel og jeg har oplevet det unikke fredelige samfund da jeg voksede op. Er det ikke kun inden for de sidste 5-10 år at det er gået rigtig galt?

  Morten - - -

  Posted: 6 januar 2010 - 02:36 - Svar

  Det geografiske har jeg måske ikke taget nok højde for – sted kan forskyde tid en smule i gunstig retning. Så du tror, der er galgenfrist ? 🙂

  Jeg vil også tro, det kommer en hel del an på, hvor i landet, man er vokset op. I de første år var det helt klart København ,og evt. de større provinsbyer, der holdt for. Det var en stor mental aflastning for os københavnere at tænke på, at folk i Jylland stadig stort set ikke var berørt. Samtidig vidste vi også, at det betød, at de skulle igennem hele den samme åndssvage tur, som vi andre før dem – at de kort sagt nu havde hørt om al den skrækkelige racisme mod “anderledes udseende” i København (som min tante rystet fortalte mig, at hun havde hørt om). Og snart var klar til at tage imod indvandrerne på nøjagtigt samme, naive måde som vi tilforn. Og det var ikke muligt at advare dem! De vidste bedre, og lyttede ikke (ikke!) til racister.

  Hvor voksede du op ?

  – Jeg kan huske, at nogen i firserne skrev på et plankeværk ved en byggeplads: Lede perkerby. Jeg er ikke 5 sekunder i tvivl om, hvor den person, der skrev det, stammede fra.

  Jeg er 46 og bliver forhåbentlig ikke en olding med vandigt, blåt blik lige foreløbig 🙂

  – – –

  Anna Lyttiger

  Posted: 6 januar 2010 - 02:49 - Svar

  Jeg er midt i 50’erne, og kan huske, da de eneste muhamedanere i Danmark var ambassadernes personale.

  Det var en helt anden verden – et knivstikkeri ville have ryddet forsiderne på alle landets aviser, i dag får det en underrubrik på side 17.

   Morten - - -

   Posted: 6 januar 2010 - 02:59 - Svar

   Ja. Vi drenge havde dolke, som vi på det nærmeste bar hvorsomhelst og nårsomhelst. Og det faldt ikke en eneste ind, at de var potentielle mordvåben! Det forekom så umulig en tanke dengang – at man simpelthen ikke beskæftigede sig med den. For hvis man tænkte sådan – hvad var så ikke et mordvåben ?

   Men selvfølgelig kunne man da være for lille til at gå med kniv. Man skulle jo nødig komme til skade med den …

   – – –

Mohamed

Posted: 12 januar 2010 - 19:25 - Svar

Hvad fanden er det bare mig eller er i alle imod ISLAM. I vil have vi tage den med ro men eftersom, i er for dum til at opdage at det er jer der er provokerende så tage en lille del af muslimerne i Denmark det på deres eget hånd og hvad så skal det gælde for os alle.

At man bliver ved med at tale “integration” er en hjerneblødning!
Læser man Koranen finder man her, sort på hvidt, at muslimerne af Allah er kommanderet til at betragte alle ikkemuslimer som urene, “najis” (ligesom lort) vantro,”kuffar”, der skal bekæmpes “jihad”. Den eneste sikre vej til paradis for muslimen er at dræbe og blive dræbt i krig mod den vantro.
Selvom ikke alle muslimer praktiserer deres tro – omend Allah utvetydigt kommandere dem – så er denne verdensopfattelse kernen i islam.

Ja Det er rigtigt vi ser nogen af jer som nijas, og vi har slet ikke i tanken om at dræbe (flere tallet af os) vi er gæster i jeres land hvilket betyder vi ikke har retten til at dræbe men hvis det var et muslimsk stat så vil i være gæster og NEJ vi ville ikke dræbe jer allah subhana watala har givet mennesket fri vilje, hvor vi ikke kan tvinge den individ person i den “muslimske stat” til a konverter, for så er det af tvang og noget men ikke gider hvilket er forkert i islam. Såsom at lave selvmordsbomber osv. Men eftersom der er nogen personer der har opfattet det på denne måde er jeg virkelig ked af, men vis nogen krænker ens religion så er der et sted hvor man selv bliver skadet at det samfund man lever i er imod en. Det får personen til at tage sagen i egen hånd så vis vi kunne hjælpe hinanden ville vi ikke have haft problemet fra starten af.
Salam til jer alle

  LFPC

  Posted: 12 januar 2010 - 19:35 - Svar

  Rezzzzzpekt, wallah, og ikke for meget dressing i min shawarma.

  Det sproglige her kan virke lige vel omtåget, men der er vist tilstrækkeligt med markører til at bekræfte de værste pointer vi plejer at fremhæve om underkastelsens religion.

  Erling

  Posted: 12 januar 2010 - 22:03 - Svar

  Hvad fanden er det bare mig eller er i alle imod ISLAM…

  Jeg tror de fleste herinde synes at religion er noget af det mest latterlige der findes, Mo.

  …vi er gæster i jeres land…

  Du er godt klar over, at når normale, svinedanskere deler befolkningen op i vi og jeres, dvs. ikke anerkender at I er rigtige danskere, så får vi på puklen for at være racister, mens vi konstant må høre på, at muslimer og venstresnoede gør det samme, bare med modsat fortegn.

  men vis nogen krænker ens religion så er der et sted hvor man selv bliver skadet at det samfund man lever i er imod en. Det får personen til at tage sagen i egen hånd så vis vi kunne hjælpe hinanden ville vi ikke have haft problemet fra starten af.

  Så godt som alt, hvad der udtales i islams navn, krænker mig, der er opdraget i en oplysningstradition, dybt og inderligt. Så hvis vi skal hjælpe hinanden, synes jeg du skulle pakke Muhammed og al hans latterlige og intellingesfornærmende væsen bort, ellers kunne de tænkes, at nogen tog sagen i egen hånd. Dette er ikke en trussel, det er en advarsel.

  Snowball

  Posted: 13 januar 2010 - 08:47 - Svar

  Gæster – betyder det så, at i kun er her på besøg, og at i tager hjem på et tidspunkt?

Mackety

Posted: 13 januar 2010 - 08:02 - Svar

>Mohamed

Du vælger selv, om du vil føle dig krænket – og hvis jeg skal være helt ærlig, så interesserer det mig ikke synderligt.

Hvad der til gengæld interesserer mig er, at islam legitimerer mord og undertrykkelse på mod mig og mine. Så længe du ikke er i stand til på troværdigvis at tage afstand fra det, så er din mening helt og aldeles uden relevans.

Et lille hint til dig Mohamed – en god måde at tage afstand fra islams morderiske fremfærd ville være at forlade islam – alternativt at skrotte størstedelen af koranen.

Kan du det? Eller er det kun varm luft du har at bidrage med?

Mohamed

Posted: 25 januar 2010 - 01:57 - Svar

Ok jeg har forstået jeres besked klart og tydeligt i vil vist ødelægge det for alle andre, og hvis min religion havde noget med (dræb kristne) tror i virklige det havde været sådan her at jeg var i sådan i en religon. Islam er så meget mere end det og det er noget i (de få der er utolerante overfor muslimer) aldrig fatter for i er misledte. Men jeg lover jer den dag i har brug for et sted land kan i kommer og ja jeg har intensioner til at forlade Danmark og gengælde dens hjælp en dag. Jeg vil enda ikke forlade islam vis i tog mit hjerte ud. Den dag jeg skrotter Islam er den dag da aldrig kommer. Vis det skulle hænde at kristne, jøder eller en form for en religon førte krig mod islam vil jeg ikke tøve med at stille op. Vis i ville have fred så det samme her, men jeg lover jeg starter aldrig en krig mod et der ikke har skadet mig personligt eller fysisk. Men inshallah jeg kommer til at bo i et muslimsk stat en dag, uden alle de fristelser der er her. Husk det her ALLAHU AKBAR OG DER ER IKKE NOGEN STØRRE END ALLAH (gud).
Fred vær med jer alle
Jeg er stadig en mindreårig der prøver at forene folket og det er af den grund jeg bruger ordet i og vi for vi har ikke udviklet os nok til at kalde os vi muslimer og dansker.
I tror måske ikke på gud men det lyder så åndsvagt for mig som vis jeg spurgte dig “hvem har bygget det hus” så vil du svar “ikke nogen” hvor dumt lyder det. Universet blev ikke skabt af sig selv.

  LFPC

  Posted: 25 januar 2010 - 02:25 - Svar

  Mohamed, du har muligvis hørt påstanden om at “islam har brug for et dygtigt PR-firma”. Der er imidlertid et alvorligt problem her: I – og nu generaliserer jeg, hvilket jo er hvad al balladen handler om i øjeblikket – forstår slet ikke problemet, og derfor kan selv det bedste PR-bureau ikke hjælpe jer.

  ‘I’ mangler evnen til at reflektere over jeres eget indtryk. ‘I’ mangler empatien der gør det muligt for jer at konceptualisere at, hey, islam er måske ikke lige alles kop té. Faktisk er der rigtig mange gode grunde til at afsky din religion/ideologi.

  Du/I fatter bare ikke en hujende fis af det. Dit ubehjælpsomme ordskvalder her ligner noget jeg har set igen og igen på debatboards fra hele verden: Uartikuleret brovten, uskønt offerflæberi og snake-oil-sælgerens hyperbolske insisteren på at hans juks er en gave til menneskeheden, en stream-of-amoebic-consciousness, dårlig fornemmelse for og beherskelse af det danske sprog –

  – jeg, Mohamed (find dog på nogle bedre navne snarest end denne klonbetegnelse) løber om muligt endnu mere skrigende væk fra dit selvbedrag end før, efter at have oplevet denne fatale PR-fiasko.

  Du fatter bare ikke hvad det er jeg siger her, og lige netop i denne kendsgerning har vi – den frie verden – et meget stærkt kort i forhold til jer.

  Hvad vil du nu, Mohamed: Kalde mig nazist, “utolerant”, flæbe over “misledte Danmark”, eller bare stikke af fra debatten?

  Liva

  Posted: 25 januar 2010 - 10:52 - Svar

  Fint at du går ind i debat.

  “Den dag jeg skrotter Islam er den dag da aldrig kommer.”

  Det er der heller ikke nogen der beder dig om. Men må vi andre ikke godt være fri. Tak. Vi ønsker ikke at leve i et kommunistisk styret samfund – og heller ikke i et gude styret samfund. Hverken et kommunistisk eller religiøst styret samfund. Religion skal heller ikke bestemme kvinders påklædning i offentlige institutioner og heller ikke afgøre hvad mad vores børn spiser i folkeskoler og i børneinstitutioner.

  ”I tror måske ikke på gud men det lyder så åndsvagt for mig som vis jeg spurgte dig “hvem har bygget det hus” så vil du svar “ikke nogen” hvor dumt lyder det. Universet blev ikke skabt af sig selv.”

  Du synes måske at det er åndssvagt at vi ikke tror på din gud – og hvad så. Vi tænker ikke som dig. Vi har forskellige holdninger. Vi tror på mange forskellige ting. Og vi behøver ikke at tænke og tro som dig. Det kaldes for religionsfrihed. Det har vi heldigvis i Vesten. Vi behøver ikke at tilbede den samme gud og religiøse dogmer som dig. Det er udtryk for religionsfrihed.

  Det er slemt for dig hvis du tror at din tro og religion falder sammen, hvis ikke alle vi andre tænker og tror det samme som dig. Netop det du siger, får din religion til at virke slap og ulevedygtig, hvis religion og guder hele tiden skal beskyttes så voldsomt. Du får dig næsten gjort større end det du tror på. Lad da være med det. Stol på at religion og guder godt kan selv.

  Der er også flere bud på hvad der skabte universet. Der er nogle religiøse bud – det nogen tror – og så er der videnskab, der har nogle andre bud på hvordan universet blev skabt.

  Vær åben for at hele verden ikke er skabt i dit billede.

Mohamed

Posted: 27 januar 2010 - 00:01 - Svar

Islam er svært at forklar for nogen der er fuld af had mod religionen, og Allah viser den rette vej til den han ønsker og misleder ikke nogen. Det er jeres valg at forstår islam på en hadefuld måde. Hvor har i fået informationen fra hvis jeg var jer vil jeg ikke bare høre hvad andre have at sige om Islam men finde informationen selv.
Jeg stikker ikke af,tværtimod vil jeg sige nogen ting.
1. Nej islam legmiter ikke for at dræbe nogen som dig. Det er haram at dræbe dig uden en rigtig god grund.
2. En dag vil folket gå imod islam og dens folk som sultene løver. Hvor vi vil bekæmpe jer og som jeg ser er det ved at ske.
3. Bekæmp islam og jeg ville bekæmpe jer.
4. Islam er lyset og i er stadig i skyggerene.
Håber i virkelige forstår min religion en dag inshallah.

  LFPC

  Posted: 27 januar 2010 - 00:40 - Svar

  Her i vores kultur er der ingen forpligtelse til at “forstå” din hadefulde religion. Under de fleste omstændigheder kan vi eksistere sammen ved at debattere på baggrund af facts og argumenter.

  Du demonstrerer – endnu en gang – at du ikke hører hjemme i vores land. Jeg har præsenteret dig for adskillige argumenter og facts. Du klynker bare videre om den overtroiske ideologi som de fleste her foragter. Så gå dog for pokker ind i hvad jeg har fremlagt for dig. Nåh nej, det kan du ikke. Start med at lære at udtrykke dig på dansk.

  “1. Nej islam legmiter ikke for at dræbe nogen som dig. Det er haram at dræbe dig uden en rigtig god grund”.

  Her er endnu en gang det spørgsmål du ikke kan svare på: Vis mig hvor i islams tekster du finder Den Gyldne Regel. Du ved ikke hvad Den Gyldne Regel er? Så lad mig spørge på en anden måde: Er kuffars liv lige så meget værd som muslimers i islam? Sura, hadith, sira, tafsir – vis mig hvor du finder dette bekræftet af førende mainstream-muslimer.

  2. En dag vil folket gå imod islam og dens folk som sultene løver. Hvor vi vil bekæmpe jer og som jeg ser er det ved at ske.

  3. Bekæmp islam og jeg ville bekæmpe jer“.

  Aha, det var da noget af en indrømmelse. “Folket” inkluderer ikke “vi”, muslimerne. Dét du gør her er at kridte banen op til defensiv jihad. Så er det ‘lovligt’ for dig og dine blodtørstige brødre at bekæmpe os med alle midler.

  Nu skal jeg fortælle dig noget andet: Dette kaldes ‘anstiftelse til oprør’ eller ‘grundlovsstridig virksomhed’. I et normalt samfund vil dine pizzeria-mujahediner blive nedkæmpet af kuffars velsmurte styrker sådan her: ‘Klask’. Jeg ved ikke om vi har et normalt fungerende samfund den dag dette sker. Måske vil flertallet overgive sig uden videre. Men tro ikke I kan vinde mod os med et dusin stjålne jagtgeværer og et par hjemmelavede gødningsbomber. Det er helt op til os om vi vil tabe.

  Du truer os. Klar tale. Jeg vil ikke blæse min beskedne skrivevirksomhed op til at være regulær “bekæmpelse” af islam, men tro mig, jeg vil ønske at det blev opfattet sådan. Det er vist ved at være på tide du kommer hjem til dit eget tabersamfund, er det ikke, Mohamed? Her hører du ikke hjemme.

  Liva

  Posted: 27 januar 2010 - 09:25 - Svar

  Kan du ikke selv se hvor uindbydende du har fået præsenterer det du tror på? Og hvor ubehagelig du har fået præsenteret dig selv? Jeg har helt ondt af dig hvis du tror at din opgave er at agere på den måde? Du udelukker mange ting med den facon og det fokus du har vist os. Hvis der virkelig var en gud er jeg sikker på at han/hun/det ikke ønskede at du skal gøre og sige som du nu gør. Lad da være med at skabe sådan en galhovedet gudefigur. Sig nej til den form for negativ og destruktiv gudefantasi.

  Og så skal du vide at kritik af religion ikke er udtryk for had. Kritik er ikke had – det er udtryk for uenighed – at alle ikke nødvendigvis tænker og tror og vil det samme som dig – det er ønske om at vise at der findes forskellige holdninger – også når det gælder religion. Også islam. Det virker som om du ikke selv kan se at din facon er problematisk. Demokratisk og pluralistisk udannet og i demokratisk underskud.

  Du får nok meget svært ved at få nogen til at få tillid til dig eller det du siger ved at sige som du gør. Det virker som om, at du er opdraget med at hvis du ikke makker ret og ikke siger som du gør, så vanker der. Men der vanker ikke noget. Du kan SELV VÆLGE ikke at sige og agere som du gør. Du kan og må selv vælge hvad du lukker ud af din mund eller ud af dine fingre når du taster på dit tastatur. Du vælger lige nu at skrive en masse ubehagelig og uindbydende udenadslære. Lad være med det. Prøv at vælge noget andet. Noget andet der ikke får fremstillet dig selv og det du tror på som meget ubehageligt og meget frastødende.

  ”Håber i virkelige forstår min religion en dag” – skriver du.

  Det er ikke til at vide om vi kommer til det. Under alle omstændigheder er det vores eget valg. Vi har religionsfrihed. Men jeg kan i hvert fald se hvad religion har gjort ved dig. Tilsyneladende til en der har det meget dårligt med at andre ikke synes og tror og vil PRÆCIS det samme som dig. Jeg synes at det er meget, meget trist det religion har gjort ved og mod dig.

  Proclus

  Posted: 27 januar 2010 - 11:40 - Svar

  “Det er haram at dræbe dig uden en rigtig god grund”

  Er det god grund nok for dig Mohamed at din gud Allah kommanderer dig, hans slave, til at kæmpe for hans sag og “dræbe og selv blive dræbt” (Sura 9, vers 111)?

  Det tror jeg det er! 🙂

  Det er nemlig slet ikke “haram” at myrde den vantro ifølge islam, vel Mohamed?

  “4. Islam er lyset”……

Liva

Posted: 27 januar 2010 - 09:47 - Svar

Jeg genså lige snaphanens foto af de tre gamle – for mig at se – skønne og (ikke i ånd) gamle hippier: Hedegaard, Vilks og Westergaard. Det er et herligt foto af nogle skønne frie og vestlige mænd. 🙂 På en måde ser jeg fotoet som en ny udgave af en gammel klassiker: De tre gratier. En mandlig udgave hvor det ikke er ynde, skønhed og musik der er dyderne, men mod, satire og spræl. 🙂 Der kunne laves en herlig parafrase over det gammelkendte tema – hvor de modne og sprælske mænd indgår. Prøv det – hvis de og I gider. 🙂 De træ mænd har virkelig noget af byde på. Noget der når langt ud over de nordlige og vestlige grænser.

  Liva

  Posted: 27 januar 2010 - 09:50 - Svar

  De træ mænd skriver jeg. Haha, nej det er netop ikke træmænd – men det modsatte. 🙂

Snowball

Posted: 27 januar 2010 - 10:07 - Svar

Hej Mohamed. Nu skal du høre:

Du er glad for din religion, og du bliver bange når andre kritiserer den. Det har du ikke grund til. Du bor i Danmark, og her er religionsfrihed. Det betyder, at man må tro hvad man vil, også selv om andre er uenige. Man må endda også praktisere sin tro, så længe man bare overholder dansk lovgivning.

Dette gælder selvfølgelig for alle mennesker i Danmark, og for alle religioner. Tænk på, at der er nogen, der er lige så glade for at være kristne, som du er for at være muslim. De har så lov til at tro på kristendommen og praktisere kristendom, sålænge de overholder den danske lov. Det har de lov til, selvom du er uenig i deres tro. Præcis på samme måde som du har lov til at være muslim, selvom andre ikke er enige i din tro.

Andre igen er lige så glade for at være uden religion, som du er for at være muslim og de kristne er for at være kristne. Det har de så lov til.

Vi behøver ikke at tro på det samme, og det er ikke en trussel mod din religion at andre tror noget andet. Fordi vi har religionsfrihed i Danmark, er det ikke nødvendigt at overbevise andre om, at ens egen tro er den eneste rigtige. For der kan ikke ske noget ved at de mener noget andet.

Når mange her på Snaphanen kritiserer Islam, er det blandt andet netop fordi de tror at Islam ikke anerkender religionsfriheden. Tror du de har ret i det?

Snowball

Posted: 27 januar 2010 - 10:14 - Svar

Og en anden ting til dig Mohamed:

Når man har boet i Danmark i mange år og måske endda er født i Danmark og måske endda har dansk statsborgerskab, så er man selvfølgelig ikke gæst. Så er man et medlem af familien, overholder husreglerne, og bidrager til det fællesskab man nyder godt af det bedste man har lært. Gæst kan man kun være en kort periode.

Leave a Comment