17
jan
Seneste opdatering: 18/1-10 kl. 2154
55 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

hedegaard- trier 009

Det er en ligning med mange variable, og jeg er ikke den der kan afgøre det endelige udfald. Tiden må vise dette: Lars Hedegaards på rekordtid notoriske generaliseringer i et interview her på Snaphanen affødte som bekendt flere brud i det antijihadiske miljø, og rigtig megen opmærksomhed blev viet formen på bekostning af indholdet, altså den virkelighed som hovedpersonen redegjorde mere nuanceret for på Sappho.

Når nu selveste Dagbladet Politiken synes at give Hedegaard ret i de væsentigste pointer, er alt så godt igen? Det er dette vi må afvente og se, men det afhænger også af hvad ‘godt’ defineres som. Der er selvfølgelig eventuelle personlige overvejelser her for de berørte parters vedkommende, men jeg vil forstå ‘godt’ i det største perspektiv, som for mig dels er udbredelsen af disse facts til et større publikum, dels at hegnspæle bliver flyttet, og at vores sædvanlige modparter begynder at beskæftige sig med virkeligheden i stedet for med budbringernes angivelige uanstændighed.

Noget tyder på at dette sidste er tilfældet. Lige pludselig er folk som Bruce Bawer og Ayaan Hirsi Ali tilsyneladende kommet ind i varmen, og lige pludselig er “moderat islamkritik” blevet stueren. Om der ligger bagtanker bag om at drive kiler ind blandt os skal jeg ikke kunne afgøre, men det er også lige meget. Hvis stridens genstand nu er trossystemet islam, og ikke en ansamling af mennesker der bare som ét træk er muslimer, fanger bordet. Så kan vi måske endelig begynde at debattere ureformerbare helligtekster, retsskoler, hvad ‘den hele pakke’ egentlig indeholder, og islams hærgen gennem de sidste 1400 år med disse pæne mennesker. Men tiden må altså vise dette.

Politiken kommer i dag Lars Hedegaard til undsætning. Hvilket vist ikke er set før. Det er heller ikke med avisens gode vilje. Hvilket prioriteringen af historien bevidner. Nyheden står på side 5, men burde være på forsiden. Den lyder: “Sexovergreb kommer aldrig frem i lyset” Viewspaper’en på Rådhuspladsen undgår behændigt at nævne formanden for Trykkefrihedsselskabets navn. På trods af at Hedegaard med sin udtalelse om udbredte voldtægter i muslimske familier har foranlediget hele historien.

Artiklen indledes: “”Det er aldrig mandens skyld”, siger ung muslimsk kvinde, der blev voldtaget af sin onkel. Hun har aldrig sagt det til nogen, for hun frygter familiens reaktioner…Seksuelle overgreb mod unge kvinder med indvandrerbaggrund er et overset problem. Sådan lyder advarslen fra en række fagfolk, Politiken har talt med.”

Inde i avisen findes en meget udførlig beretning om den nævnte onkels voldtægt af den unge muslimske pige. Og i første sektion er så nyheden, hvor Politiken har været ude at godtgøre en del af den påstand, Lars Hedegaard for kort tid siden blev kraftigt fordømt for at udslynge. […]

Mads Kastrup: Lars Hedegaard havde (delvist) ret,  Sosun Sendi og Olav Hergel, Politiken: Sexovergreb kommer aldrig frem i lyset, online i uddrag. Mads Kastrup får herefter travlt med at tage rituel afstand fra sagens hovedperson, men i et kulturlandskab der er fastfrosset i uforsonlige fronter skal man være taknemmelig for enhver bevægelse.  Hege Storhaug kommenterer Politikens artikel indgående i dag: I kjølvannet av Hedegaards utspill. (I dag: To dømt for voldtægt af 12-årig – afetnificeret af Ritzau-Politiken.) (LFPC).

Psykiater uden grænser

Jeg vil appellere inderligt til de irakiske asylforældre, der har fået afslag på asyl, om ikke at anvende deres børn i en urimelig kamp mod de danske myndigheder, idet forældrene i et af verdens bedste retssamfund har fået vurderet deres sag på en objektiv, særdeles grundig og fair måde.

Idenne uge har en af hovedhistorierne været en undersøgelse fra en række psykiatere, der tilsyneladende har vist, at 20 ud af 21 børn af de afviste irakiske asylansøgere er psykisk syge. Man kan diskutere, om denne undersøgelse er udført efter videnskabelige korrekte metoder. Jeg bemærker her, at undersøgelsen er foretaget af psykiatere, der tidligere i offentligheden ikke har forholdt sig upartisk til de afviste asylansøgere, hvorfor undersøgelsen næppe kan betragtes som objektiv, hvilket en leder i Berlingske Tidende i denne uge også problematiserede. Psykiater Bente Rich har, som jeg i et tidligere indlæg i Berlingske Tidende har påvist, udtalt sig yderst problematisk og slynget om sig med urimelige beskyldninger om, at danske læger og det danske samfund anvender tortur over for asylansøgere. En undersøgelse, som en sådan psykiater har forfattet, bør læses meget kritisk for at sikre sig, at Bente Rich og hendes medforfattere ikke er ude i et politisk ærinde forklædt som læger……

Derfor [til irakiske forældre]: vælg at rejse hjem for jeres børns skyld, inden de tager mere skade. Såfremt I ikke vælger dette, kan man med al rimelighed stille spørgsmålstegn ved, om I overhovedet egner jer til at være forældre. Asyl til alle psykisk syge? Af Henrik Day Poulsen, psykiater, ph.d.

Dr. Day Poulsen kunne ses i Deadline 22:30 søndag. Psykiater Bente Rich i TV avisen. “Det her handler om moral.Bente Rich taler om dansk asylpolitik. Bente Rich får Socialpolitisk Forenings pris for “sin medvirken til at ændre vores menneskesyn.” Bente Rich driver Center for Flygtningesundhed.

Svenska Dagbladets dobbeltproblem

Oro i förorter het säkerhetsfråga.Social oro, utanförskap och extrema islamister i storstädernas förorter utmanar rättstaten. SD-retorik dubbelt hot. Hur ska man hindra att Sverigedemokraterna använder extrema islamister som språngbräda in i riksdagen?

På den ene side er svenske forstæder blevet en national sikkerhedstrussel (“en udfordring for retsstaten” på journalistisk.) Det kan man godt kalde terrorhvervning, mindre folkelige opstande og massepyromani. På den anden side bekymrer avisen sig om, om nogen skullle “udnytte det politisk”. Livet er besværligt. Især når man med åbne og stor iver  øjne påfører sig risici, som nogen uvægerligt vil “udnytte”. SvD s loyalitet overfor riksdagspolitikerne er rørende. Vi gætter den vil vokse til det helt usete op til valget den 1 september, til trods for at avisens kandiat Reinfeldt i den grad  spæder til med  “udfordringer til retsstaten”, at man øjner den dag den er  overudfordret.

SD-retorik dubbelt hot, Hur ska man hindra att Sverigedemokraterna använder extrema islamister som språngbräda in i riksdagen?

Dødstrusler som belønning for hyldest

Jeg elsker denne slags historier der kalder på ond latter. Intet andet kan trænge igennem til velmenende Gutmenschen. Via Jihad Watch (LFPC):

Warsaw, Poland 17 January 2010 – Islamic fundamentalists posted death threats against a Polish disk jockey soon after he published a song that he says was supposed to be a tribute to the Muslim culture.

It started on Christmas Eve. Jakub Rene Kosik, a 27-year-old DJ from Poland excused himself from the dinner table and checked his Facebook. Word of his newest composition, Mekka, was out. And it was ill-received.

“You messed with Islam,” the first message read. “We’ll never forgive what you did to our religion,” read another. “You played with us, now we’ll play with you.” “We’re everywhere. Forget your international career.” By morning he had more than 300 such messages.

Fundamentalists reacted to the piece, placed on an internet music store website, because it included backing music of an Islamic prayer. “I smiled stupidly and told my girlfriend “I think they want to kill me for this composition”. In the first instant, she didn’t react. Afterwards she was hysteric,” Kosik said. […] Polish Disc Jockey Threatened By Islamic Fundamentalists

Flag i metermål

CH-DK-Fahnenverbrennung2Noget kunne tyde på at der foregår industriel fremstilling af flag i de letantændelige lande, lige til at klippe ud af rullen når behovet for krænkelse melder sig (LFPC).

In Pakistan brennen seit Freitag Schweizer Flaggen gemeinsam mit dänischen. Das Feindsymbol des Dschihad ist rot mit weißem Kreuz in der Mitte. Ob das Kreuz dabei schmal durchgezogen, wie bei der dänischen, oder fett in der Mitte wie bei der Schweizerfahne ist, spielt eine untergeordnete Rolle. Karikatur-Dänen und Anti-Minarett-Schweizer sind beide Feinde des Islams. […] Brennende Schweizerfahnen in Pakistan

Uintegrerbare tyrkere i Østrig

Ugeavisen Bayern Kurier refererer en undersøgelse fra nabolandet “Islam wichtiger als Demokratie”:

Også hos vore naboer i Østrig skaber integrationen af tyrkere vanskeligheder. En ny undersøgelse viser alarmerende, at mere end halvdelen af tyrkerne i Østrig gerne ser den grusomme sharia-lovgivning indført.

Når integration drøftes i Østrig, ser tyrkiske indvandrere sig hyppigt i en offerrolle. “Racismen manifesterer sig mere for hver dag”, citerer Wienerpressen dagligt  de selvbestaltede indvandringseksperter. Spørgsmålet om hvorvidt flertalssamfundet kan forvente af indvandrere, at de lærer sproget, forfatningen og kulturen – ikke at de overtager den, men blot accepterer den – stiller tyrkerne sig slet ikke. Det er nok for dem at have et skræmmebillede, de kan skyde al skyld på.

Mere end halvdelen af de cirka 220.000 af tyrkisk afstamning – 2,65 procent af Østrigs befolkning på 8,3 millioner – ønsker i fuld alvor at Østrigs retsvæsen tillempes islamisk lov, dvs. sharia.

For næsten tre fjerdedele (72 procent), er overholdelse af religionens påbud vigtigere end demokratiet. Og næsten halvdelen af indvandrerne fra Tyrkiet siger, at man kan se af de mange kriminelle i Østrig, hvad demokrati fører til.

Dette viser undersøgelsen også: At unge tyrkere udvikler en stærk tendens til at sub-kultur, føler sig mere forpligtet sig overfor islam end det samfund, de lever i – og dette til trods for, at de i de fleste tilfælde er født og opvokset udføres i Østrig. Således føler 45 procent af dem sig ikke indforstået med levevis og værdier i Østrig. Halvdelen føler sig mere engageret i deres gamle land. 55 procent er imod at deres søn eller datter får en ikke-tyrkisk ægtefælle.

Af særlig interesse er, at andre indvandrergrupper der bor i Østrig – landet har 1,4 millioner udlændinge – har langt færre problemer med integration. Mens kun 26 procent af tyrkerne føler sig integreret, gør 53 procent af polakkerne. Dette hænger sammen også med medieforbruget: 76 procent af tyrkerne ser næsten dagligt tyrkisk tv, at kun 30 procent østrigsk ZAP og ORF. (….)

Fire ud af ti tyrkere ønsker ikke at bo som nabo til en jøde, omkring en tredjedel vil ikke have en kristen nabo.

Ikke nok med det:  57 procent af tyrkerne ønsker ikke en ateist som nabo, 20 procent er imod i princippet enhver udlænding som nabo. Selv vicepremierminister Bülent ARINC, beskrev meningsmålingens resultater som  rystende, ikke mindst i lyset af Tyrkiets ønskede EU-medlemskab. Snaphanens oversættelse


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Robin_Shadowes

Posted: 17 januar 2010 - 21:34 - Svar

Här kommer nåt lite mer morsomt. 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=oS0qQxcMZDw

Victor

Posted: 18 januar 2010 - 00:09 - Svar

Lige en kort kommentar til Bayern Kurier-linket. Bladet er CSUs parti-avis. Det burde måske være nævnt….som en forbrugeroplysning.

Robin_Shadowes

Posted: 18 januar 2010 - 00:56 - Svar

Finns all anledning att vara misstänksam och vara försiktig. Har svårt att tänka mig att dom bara skulle ändra ställningstagande över en natt. Finns säkert någon hemlig agenda vi inte känner till än.

Fritz

Posted: 18 januar 2010 - 08:01 - Svar

Den dag Fars Fede Gris giver os ret, ér helvede frosset til is og danmark er væk.

tavsen

Posted: 18 januar 2010 - 08:30 - Svar

“Seksuelle overgreb mod unge kvinder med indvandrerbaggrund er et overset problem” Søg på daughter raped

Hvorfor bliver muslimer fremstillet som nogle overmennesker, der aldrig laver noget forkert??? Samtidig med der påstås, at de er mennesker som os andre.

Mon ikke der er mange andre oversete problemer?? 😉 😉

Når engang øjnene åbnes

JensH

Posted: 18 januar 2010 - 09:31 - Svar

@Victor

“Bladet er CSUs parti-avis. Det burde måske være nævnt”

Hvorfor?? Gør det bladet mindre troværdigt end hvis det havde været en SPD-avis?? Hovedsagen er her, at CSU (som et af Unions-partierne) er et af main-stream partierne i tyskland, (helt på linje med SPD/Die Grünen/FDP), og det gør artiklen i deres ‘parti-avis’ til talsrør for en del af main-stream i tyskland. Helt som hvis det rent faktisk havde været en ‘parti-avis’ for SPD. Det er main-strema perspektivet der gør artiklen i Bayern Kurier ekstra interessant, da den viser at der tilsyneladende er en bevægelse at spore hos den etablerede mennings-dannende elite.

  Victor

  Posted: 18 januar 2010 - 11:40 - Svar

  Jeg gider ikke diskutere CSU – kun konstatere, at partiets søjlehellige, Franz Josef Strauß, faktisk var Wehrmachtsofficer i DK. Men pointen her er, og den havde ikke været anderledes hvis bladet havde heddet Vorwärts, er, at man selvfølgelig bør få at vide, hvis bladet er et organ for et politisk parti – mainstream eller ej.

   Svend Skade

   Posted: 19 januar 2010 - 16:09 - Svar

   Og hvad så, at han var Wehrmacht officer, hvad fanden har det med sagen at gøre.T
   Tidligere kansler Helmut Scmidt var officer i Luftwaffe (Nå, han er jo et socialdemokratisk ikon, så det nævner vi ikke), og tidligere Forbundspræsident von Weisäcker var officer i Wehrmacht.
   Så prøv lige at få styr på dine prioriteter inden du kaster et så latterligt og uigennemtænkt argument ind i debatten.

    Victor

    Posted: 19 januar 2010 - 16:53 -

    Det tror jeg faktisk, jeg har svaret på – lidt længere nede i tråden.

Asger Trier Engberg

Posted: 18 januar 2010 - 09:45 - Svar

Ja, når nu Politiken er gået så langt, så er det vel på sin plads at citere PH:

DEN OFFENTLIGE MENING

Der blev hvisket i et selskab.
De har hørt det på en trappe.
De var sikkert selv til stede,
da historien blev fortalt dem,
og de leder sand’lig ikke af forbening.
De har længe anet Deres,
men De hader alt om sladder,
De har været loyal og tiet,
men nu går den ikke længere,
under hensyn til den offentlige mening.

Denne mening er en afgud,
som er helt bekvem at dyrke…
bare aldrig mene noget,
som de andre ikke mener,
altid ryggen fri og hånden klar til stening.
Næst måned vender vinden,
hele horden vender ho’det:
“Gud var rygtet ikke rigtigt?”
og den stenede bli’r hyldet,
af den offentlige vendekåbemening.

Det er god moral, at nærved
skyder ingen hul i dyden..
al salonens lummerlider,
som kan sysles med i kroge,
fandt med alle gode sæder sin forlening.
Men hvis kvinder kæmper ærligt
for en ny moral i tiden,
hvor man mener, hvad man siger,
hvor man lever, som man tænker,
skal de dyppes i den offentlige mening.

Vi skal alle tro på folket,
på det store og det bedste;
mange gange har de mange
banet brede nye veje
og forbedret slægtens vilkår i forening.
Men så snart et bål skal brænde,
må der også dannes slagger.
Alt det skidt, der bli’r tilbage,
hver gang vi kommer sammen,
er den hellige og offentlige mening.

Det er ikke mer’ moderne
at man brænder sine hekse.
Ak, men ve, den arme pige,
som af rygtets hjul bliver slynget
ud i sladderens yderste forgrening.
Det er tilladt at et mandfolk
render på bordel og drikker,
men et kvindfolk, som er fræk nok
til at elske ham hun elsker
går til helvede i den offentlige mening.

Denne offentlige mening…
Det er ikke Dem jeg mener!
Det er ham til højre for Dem,
eller også ham til venstre,
som så prompte ordner stadens forurening.
Høje hellige moralske
fine folk og samfundsstøtter,
brave borgere og venner.
I som altid vasker hænder….
Tag og rend mig i den offentlige mening.

KAINS VISE

Nå så han vil slå mig ihjel, nej han regner fejl.
Han har jo selv gjort sin dreng til den hårdeste negl.
Lige fra barn syns jeg hans argumenter var billige.
Da jeg kasted den første Sten, var det ikke med vilje.

Hans fortabte søn, det var mig, jeg var ham i vejn.
Han har jo selv gjort sin dreng til den stemplede Kain.
Prækende dømmende, dommen blev hver gang forstærket
og jeg kasted den anden sten, da jeg så jeg var mærket.

Jeg er vokset op til et had, en stigende trods.
Han har jo selv gjort sin dreng til en beatnik, et ros.
Fuld af citater, men blød som en vatnisse bagved.
Jeg fik kasted den tredje sten, da jeg mærked hans svaghed

Jeg er ikke sentimental, men fuldkommen fri.
Han har jo selv lært sin dreng en slags filosofi.
Tavlen skal vaskes, med fortiden, skal der tas afsked.
Jeg vil kaste den sidste sten og få bragt ham til tavshed.

HUMANISTEN

Er jeg en gammel nar, jeg gik jo tusind år
igennem dette skuespil med samme tro
på mennskeheden, på et mennskes værdighed.
Jeg har holdt troen fast igennem krig på krig,
den tro der går som stammen gennem slægten,
de store tænkere var træets løvspring.

Men den der tror må osse kunne tvivlens kunst,
for tvivlen er den kraft man flytter bjerge med,
og han må kende fjenden. Husk min søn var Kain.
Hver krig han overleved, overleved jeg.
Gør derfor ikke nar ad humanisten,
for han er uudryddelig som Satan.

Hvem sejrer af os to tilsidst? Ja hvad ved jeg?
Jeg ved at den der opgir har i hvert fald tabt,
Jeg ved at kampen varer ved i evighed,
og alt går fremad eller baglæns skiftevis.
Jeg ved at Kain kan slås med større vildskab,
men jeg har våben som han ikke magter:

for jeg forstår ham. Jeg kan gennemskue ham.
Jeg ved på forhånd det der hver gang gør ham blind.
Vist mangler jeg hans uudslukkelige had,
men jeg vil altid hade uretfærdighed.
Bag hadet må et hjerte slå for mennsket.
Gør derfor aldrig nar ad humanisten.

Emeritus

Posted: 18 januar 2010 - 12:00 - Svar

Voldtægt og selvtægt.
‘…Den diskussion er forlængst udskreget i et omfang, der er omvendt proportional med selskabets betydning i almindelighed og dets begrænsede folkelige udbredelse i særdeleshed. Jeg har dertil altid fundet Lars Hedegaard monoman. Min blogkollega Jacob Mchangama har ret i sin kritik af Trykkefrihedsselskabets næsten patologiske optagethed af islam og muslimer…’ (Mads Kastrup i Berlingske)

Utroligt! Når tingene endelig skal siges ligeud, så skal det i hvert fald gøres af de rigtige. Ellers er der nærmest tale om besudling. Og lad os endelig først hænge Hedegaard ud, før vi tager fat på problemet.

Situationen minder mig om en helt anden verden i helt andre tider og med forsvundne omgangsformer. Dengang – på Beethovens tid var der efter sigende en trænet koncertgænger, som henvendte sig til Beethoven, fordi han havde lyttet til til en uropførelse af en af komponistens ‘gale strygekvartetter’. Han ville da gerne have lov at give sin uforbeholdne mening til kende. Og så måtte han (efter min lettere senil-demente hukommelse) naturligvis indrømme, at det var et strålende værk, han havde overværet. Dog følte han, at han i den og den sats og den og den takt måtte henlede mesterens opmærksomhed på, at sådan kunne man virkelig ikke skrive. Ludvig van Beethoven fikserede manden og svarede med eftertryk: “Nej, De har ganske ret. – MAN kan ikke – men JEG kan!”

Også på Monokultur står det klart, at det, Lars Hedegård absolut ikke måtte sige, var det, han mente, han tematisk godt kunne tillade sig afslappet at generalisere over nede i vor fælles kælder, Snaphanen over en køkkenbajer. Nu, bagefter viser det sig så, at det rent faktisk alligevel var, hvad der SKULLE til, før der gik hul på bylden. Samtidig kom Lilleør, Pind og Khader til at hænge i et velfortjent etisk limbo. De smak med døren. Hvad gavner deres holdninger nu? Hvem gavner de?
Intet og ingen. Men de smak med døren. Og det hjalp, for så fik HEDEGAARDS generaliseringer kraftige ben at gå på.

Med venlig hilsen

li

Posted: 18 januar 2010 - 12:18 - Svar

Det da dejligt, at Hedegaard har formået at trænge igennem den tykpandede mur af uvidenhed omkring i slam’s kvindemishandling.
Det kan så godt være Hedegaard ubevidst har glemt at tage det altid vigtige forbehold, det ikke “alle muslimer” der er sådan! for at tilfredsstille de kommafejl,stavefejl søgende idioter, der mere klandre budbringeren for stavefejl! fremfor at forstå det budskab, budbringeren prøver at få til diskusion, men er debatten tabt på forhånd, jaså, griber de uvillige debat politiske korrekte til stavefejl og komma sætningsfejl retorikken, sølle siger jeg bare.
De kunne jo have grebet debatten an, med at spørge om den belæste i slam kritikker Hedegaard virkelig mente ALLE muslimer var sådan eller om der bare var tale om et tabu emne omkring nogle muslimere adfærd, som ikke må belyses, som man ved forekommer i andre tros samfund.
Men, nej, de politiske korrekte buldrede frem med ubegrundede anklagere, fordi de ikke fornuftigt ville forholde sig til Hedegaard’s tabu-brud på problemerne i det stærkt religiøse muslimske miljø. Hvorfor skulle det stærkt religiøse volds trussels muslimske miljø, ikke behandles ligestillet med os vantro, der erkender misbrugs problemerne, hvorfor denne afstandstagen fra at hjælpe de muslimsk misbrugte kvinder? for fredens skyld? så skide værd med de muslimske kvinder der lider overlast! er det DET de politiske korrektes budskab er?

Herfra en kvindelig TAK til Hedegaard, for at fremkomme med de tabu belagte problemer, med de mishandlinger af kvinder der foregår i de muslimske miljøer.De har om nogen krav på vores omsorg, for middelalderlige undertrykkelse af kvinder, og kvinder ikke er andenrangs ejendomme til mænds ejendele! De har samme krav på, at få deres mishandlinger frem i lyset, trods i slams mørkemænds idelogi!

  steen

  Posted: 18 januar 2010 - 14:08 - Svar

  @ li: Der er mange, mange kilder til seksuelt misbrug i islam, ikke noget noget samlet overblik selvfølgelig. Hege Storhaug skriver ovenfor om hvorfor. Britta Mogensen og Kirsten Sarauw anvendte centerlederen Anusheh Hussains bog som kilde i deres KrD kronik forleden. Jeg græssede lidt i cenret Sahils rapporter om seksuelt misbrug af børn i Pakistan, og det er fuldstændig overvældende, oprørende læsning. Prøv selv. “62,5 procent av børn i Punjab utsættes for seksuelle krænkelser. ”

  Der er ingen tvivl om, at vi har fat af fligen af noget større og i meget høj grad fortiet her. Der er næppe heller tvivl om, at vi aldrig får området afdækket. Bla. af den grund, at få forskere vil føle sig fristet og selv de, der måtte føle sig, løber ind i en mur af fortielse, skam og angst.

  – Og en helt subjektiv betragtning, helt uvidenskabelig. Jeg har kendt Sverige i 40 år og jeg har aldrig tidligere set så mange (uetnificerede) sager om seksuelt misbrug i pressen, som gennem de seneste ti. Man har lov at gætte om grunden. Jeg tilføljer det faktum til rækken af svenske tabuer.

  Tøndersagen er blevet anvendt mod Hedegaard i betydningen “vi danskere kan skam også”. Javel, 8 ud af ti børnemisbrugere var ikke-europæere.. Det troede jeg enhver vidste.

JensH

Posted: 18 januar 2010 - 15:24 - Svar

@Victor

“Franz Josef Strauß, faktisk var Wehrmachtsofficer”

Og hva’ så. Det var SPD-kansleren Helmuth Schmidt også. Centrum-Venstre forfatteren og debatørren Günther Grass var sågar i Waffen-SS, og CDU-kansler Helmuth Kohl stod som 15-16 årig ved en flak-kanon og prøvede at skyde allierede fly ned. Og sådan kunne vi fortsætte med at gennemgå Tyske politkere/samfundsdebattører hvad den generation angår. Hvad er din pointe??

  Victor

  Posted: 18 januar 2010 - 15:41 - Svar

  Jøp – Kohl var i Jungvolk. Gerhard Schröder havde et billede af sin far i Wehrmachtsuniform på sit skrivebord. Joschka Fischers far var i Wehrmacht. I øvrigt var Helmuth Schmidt ikke alene i officer – han sad osse i Volksgerichtshof, da Stauffenberg-konspiratorerne blev dømt til døden.

  Så det kan siges kort: Det her er hvad tyskerne gør. De bliver aldrig anderledes.

  Og nu må I ikke blive kede af det. På Youtube ligger der en video, hvor en kendt debattør langer ud efter Snaphanen og Trykkefrihedsselskabet. Han kan ikke li jer:

  http://www.youtube.com/watch?v=nqAoZijP9wo

   Gunnar Biering

   Posted: 18 januar 2010 - 16:04 - Svar

   Nu er Victor da ved at køre helt ud ad tangenten i sit tyskerhad. Især den om Helmuth Schmidt i “Volksgerichthof” støder mig. Kan du henvise til en kilde?

    Peter Buch

    Posted: 18 januar 2010 - 16:14 -

    Als Angehöriger des Reichsluftfahrtministeriums wurde Oberleutnant Helmut Schmidt als Zuschauer zu den Schauprozessen des Volksgerichtshofes gegen die Männer des 20. Juli 1944 abkommandiert. Angewidert vom Verhalten des Vorsitzenden Richters Roland Freisler, ließ sich Schmidt von seinem vorgesetzten General von der Zuhörerschaft entbinden.[2]
    http://de.wikipedia.org/wiki/Helmut_Schmidt
    Det er nok det, der ikke ganske forstås.

    steen

    Posted: 18 januar 2010 - 16:45 -

    Peter har fundet kilderne i die Zeit og Die Welt.. De taler for sig selv.

    1937 bin ich als Wehrpflichtiger eingezogen worden. Damals habe ich die nationalsozialistische Führung Deutschlands für verrückt gehalten und habe sie als ein Übel betrachtet. Aber dass sie aus Verbrechern bestand, das habe ich noch während des Hitlerschen Weltkrieges nicht begriffen. Erst als ich im Herbst 1944 als Zuhörer zum sogenannten Volksgerichtshof abkommandiert war und dort einen Tag des unmenschlichen Schauprozesses gegen die Widerstandskämpfer des 20. Juli miterleben musste, erst da habe ich angefangen, den verbrecherischen Charakter des „Dritten Reiches“ zu begreifen.

    Peter Buch

    Posted: 18 januar 2010 - 16:48 -

    I de nævnte kilder står så godt jeg formår at tolke det, at han udkommanderes som tilhører eller tilskuer, indan adgang til salen skal hans våben afleveres, og han efter at have bedt en general om at blive fritaget for hvervet som tilskuer slipper han for det. Han deltager ikke i “domstolens” arbejde, men skulle referere til luftfartsministeriet hvad der skete.
    Det var hvad jeg tolker ordene i denne sammenhæng som.

    At man kunne ønske Hitler var død længe før han gjorde det, og tysk virketrang og opfindsomhed havde vist sig fra dens bedste side deri, er vist noget helt andet end dette specifikke.

   Thomas Bolding Hansen

   Posted: 18 januar 2010 - 16:13 - Svar

   Jeg tvivler på at der er nogen som forventer andet af Bashy Qurashi. Skulle han pludseligt sige noget pænt om Danmark, ville vi blive overrasket. Det ville være helt surrealistisk.

   At Bashy ikke kan lide Hedegaard, bliver aldrig nogen overraskelse. At Bashy ikke har forandret sig, er heller ikke nogen overaskelse.

   Bashy har i al den tid jeg husker, og den inkluderer firserne og hans tidligste medieoptræden der, aldrig åbnet munden uden at udtale sig negativt og fordømmende om Danmark.

   Jeg forventer heller ikke noget mirakel, fra en mand så indoktrineret i denne bestemte form for manikæisk/marxistiske offer/bøddel verdensankuelse.

   steen

   Posted: 18 januar 2010 - 16:18 - Svar

   @ Viktor: Det er Bashy Qureshi i sin ret til. Hedegaard kan ikke bevise, at han har ret hvad angår seksuelt misbrug. Kun sandsynliggøre det ved alle de kilder, der peger samme vej. Qureshi kan til gengæld ikke modbevise det, og prøver det heller ikke på anden måde en ved saftige, smædende adjektiver. Man kan passende undersøge, hvem Qureshi omgås. Det er nemmere at bevise.

   Europe’s Wahhabi Lobby, Extremists get together to worry about intolerance.

   Når han nu mener, at “Der er noget råddent i Danmark” (har han ikke altid ment det?) kan jeg bare sige: Der var noget konkret råddent i hans hedengangne POEM. Nogen må have glemt at briefe Bent Melchior om Bashy Qureshis meritter. – Jeg ville være meget betænkelig, hvis Qureshi kunne lide Hedegaard eller denne blog.

   Bortset fra det, så har jeg svært ved at sætte mig ind i dine meget sarte Tysklandsfølelser eller hvad der nu er på spil.

    Victor

    Posted: 18 januar 2010 - 16:55 -

    Steen – som god sønderjyde kender jeg, desværre, vores nabo ret godt. Et kort kig på Danmarkshistorien og de utallige tyske invasioner, burde vel være forklaring nok. Det er altså også kun fire-fem år siden, at ledende tyske politikere ville opsige aftalerne om Slesvig-Holsten. Hør evt. hvad Langballe siger i udsendelsen her – jeg er fuldkommen enig med ham:

    http://www.dr.dk/P1/Kulturkontoret/Udsendelser/2009/04/14144518.htm

    Liva

    Posted: 18 januar 2010 - 18:38 -

    “Bortset fra det, så har jeg svært ved at sætte mig ind i dine meget sarte Tysklandsfølelser eller hvad der nu er på spil.”

    Det kan måske skyldes familiemæssige bånd til den del af Danmark/Tyskland – 200.000 danskere kom under tysk herredømme, da Danmark blev mindre – frem til 1920 – og det husker familier – og noget andet er at det måske kan skyldes personlige oplevelser under 2. verdenskrig. Jeg kender flere ældre danskere, der har måttet undvære de mest basale ting under 2. verdenskrig og som desuden har oplevet svære ydmygelser, som de er blevet udsat for af dele af besættelsesmagten. Vrede der er opstået på den baggrund synes jeg der må tages noget hensyn til. At der kan følge generaliseringer med engang imellem er ikke godt. Men det er vel menneskeligt at fejle og oplevelserne/erfaringerne, der har skabt synet på Tyskland, kan være forbundet med store personlige tab og smerte. Så jeg har forståelse for at der hos nogle ældre kan være et, ja, noget følsomt forhold til den gamle nabo mod syd. Trods de mange freds år nu og et generelt set meget bedre forhold til Tyskland.

    Thomas Bolding Hansen

    Posted: 18 januar 2010 - 19:45 -

    Mine bedsteforældre boede i nærheden af den franske skole i København, da den blev bombet.
    Min bedstefar fortalte forleden en dag, hvordan den stok han gik med, var købt i en forretning som blev bombet af Gestapohåndlangere dagen derpå. Det er langt fra de eneste historier.

    Sådanne historier påvirker en, selv om det ikke nødvendigvis er på en hensigtsmæssig måde. Som barn lærte jeg hurtigt at hade tyskerne tilbage i halvfjerdserne, som ældre lærte jeg dog også hurtigt at kaste proportionerne ind og ikke anklage en ny generations gerninger, for en ældres.

    Men hver gang man møder (og i højere grad mødte ) en tysker som er gammel nok til at have levet dengang, så spøger tanken, hvad lavede han under krigen?

    Den er trods alt ikke ældre denne krig, end flertallet af dens overlevende deltagere var i live for ganske få årtier siden.

   PeterK

   Posted: 18 januar 2010 - 19:38 - Svar

   “Så det kan siges kort: Det her er hvad tyskerne gør. De bliver aldrig anderledes.”

   Undskyld, men jeg har aldrig hørt magen til vrøvl. Den kommer i citatsamlingen. Tror du også på arvesynden?

Liva

Posted: 18 januar 2010 - 15:26 - Svar

Jeg glæder mig over at der nu i højere grad lyttes til det Hedegaard har forsøgt at sige.

  Victor

  Posted: 18 januar 2010 - 19:02 - Svar

  ÆLDRE!!!

  Jeg skal komme efter dig skal jeg. Bortset fra det, har du ret. Tipoldefar, oldefar, farfar havde alle nok at gøre med at slås med de neanderthalere. Og en af de ældre mænd sad i Buchenwald, kom hjem med KZ-syndrom og blev aldrig, rigtigt, til menneske igen.

   Liva

   Posted: 18 januar 2010 - 19:44 - Svar

   Thi hi, jeg kender dig jo ikke. 🙂 Jeg taler om nogen JEG kender og forhold JEG har hørt om. Men kan da læse at du har en væsentlig grund til at synes som du gør.

   Gunnar Biering

   Posted: 18 januar 2010 - 20:24 - Svar

   Vi kan alle have vore reservationer overfor tyskerne som helhed rent udenrigspolitisk – dog hver ting til sin tid, under den kolde krig var de nu gode at have som allierede. Iøvrigt er det farligt at styre efter bakspejlet.

   Men når du tilsviner en enkeltperson ved at tillægge ham nazi-medskyld, som han absolut ikke har, hvilket bl.a. fremgår af dine egne links – så er du helt ude af kontrol. Har du overhovedet læst de artikler, du henviser til? Du skylder Helmuth Schmidt en undskyldning. For jeg går ud fra, at du ikke vil fordømme alle tyskere kollektivt, uanset om de selv har gjort noget ?

    Victor

    Posted: 18 januar 2010 - 21:02 -

    Se, nu begynder det at blive interessant. Du mener altså, at Helmut Schmidt er fuldkommen uden dadel….til trods for, at det klart fremgår, at manden

    1) Var medlem af Luftwaffe, deltog i Ardenner-slaget og havde modtaget et Jernkors….

    2) Lod sig bruge som staffage af Freisler.

    Jeg kan gå med til, at man – måske – kan sige, at de unge tyskere ikke har nogen personlig skyld for det 3. Rige og dets forbrydelser. Men når du, som Schmidt, er med i Wehrmacht under en forbryderisk krig, som ovenikøbet ender med, at både hans øverstbefalende, Göring, og flere af generalerne i OKW kom om at hænge, så har man – i min optik – et personligt ansvar. Når du ovenikøbet, som Schmidt, deltager i Battle of the Bulge, hvor allierede soldater, som havde overgivet sig, bliver henrettet – så har du altså en personlig medskyld på dit generalieblad.

    Så nej – jeg skylder ikke Helmut Schmidt nogen undskyldning….

    LFPC

    Posted: 18 januar 2010 - 21:27 -

    “Jeg kan gå med til, at man – måske – kan sige, at de unge tyskere ikke har nogen personlig skyld for det 3. Rige og dets forbrydelser”.

    “Måske”?

    Hvad kommer forbeholdet af, gammeltestamentelig arvesynd, kollektiv national skyld der klæber til tyskerne, eller et screwed-up rum-tids-kontinuum, med deraf følgende invertering af kausalitet?

steen

Posted: 18 januar 2010 - 17:17 - Svar

Tak, jeg kendte ikke udsendelsen. Skal høre det i aften.

(PS: Nu fandtes jo endnu ikke noget Tyskland i 1864 (v.Dybbøl var det Prøjsen Østrig), men som jeg husker historien, var tabet af Sønderjylland ikke mindst danske politikeres dumhed. Ligeså at vi fik så lidt tilbage i 1920, ikke mindst Flensborg men også de store områder med dansksindet flertal. Det er ikke rart at tænke på…..med hilsen til de Radikale og det, som sønderjyder nu kalder partiet, og som en pæn blog dårligt kan gengive.)

update: Nu du henviser til Langalle, så er hans beskrivelse af Sebatians sang om EU “Deutsche dollars osv. ” – ubetalelig. Herlig nedrakning af 70 erne venstrens fjendlighed overfor lige dele EU, Tyskalnd og USA.
**********************************************
Her er Schmidts krigskarriere. Jeg kan ikke se hvad man kan bebrejde ham. Efter at have været udkommanderet til Roland Freislers show én dag, bad han sig fritaget. Det var næppe uden risiko.
Burde Victor ikke snarere undskylde denne vildledning :” han sad osse i Volksgerichtshof, da Stauffenberg-konspiratorerne blev dømt til døden.” Jeg tror de fleste er enige om, at Willy Brandt og Helmuth Schmidt var to at (Vest)Tysklands store statsmænd. Selv i Sønderjylland.

Nach dem Abitur 1937 an der Lichtwark-Schule in Hamburg leistete Schmidt zunächst seinen Arbeitsdienst ab. 1939 wurde Helmut Schmidt zum Wehrdienst bei der Flakartillerie in Vegesack eingezogen. In dieser Zeit hatte er eine intensive freundschaftliche Beziehung zu Tim und Cato Bontjes van Beek und deren Familie. Als er dann in Berlin eine Offiziersschule besuchte, brach er diese Freundschaft wegen deren Kontakte zur Widerstandsgruppe Rote Kapelle ab.
Von 1941 bis 1942 diente Schmidt als Offizier an der Ostfront und war u. a. an der Blockade Leningrads beteiligt; er erhielt das Eiserne Kreuz 2. Klasse.[1] Anschließend war er bis 1944 als Referent für Ausbildungsvorschriften der leichten Flakartillerie im Reichsluftfahrtministerium in Berlin und in Bernau eingesetzt.
Als Angehöriger des Reichsluftfahrtministeriums wurde Oberleutnant Helmut Schmidt als Zuschauer zu den Schauprozessen des Volksgerichtshofes gegen die Männer des 20. Juli 1944 abkommandiert. Angewidert vom Verhalten des Vorsitzenden Richters Roland Freisler, ließ sich Schmidt von seinem vorgesetzten General von der Zuhörerschaft entbinden.

Seit Dezember 1944 als Batteriechef an der Westfront, äußerte er sich Anfang 1945 während einer Übung auf dem Flak-Schießplatz Rerik an der Ostsee kritisch über Reichsmarschall Hermann Göring und das NS-Regime. Dafür wollte ihn ein NS-Führungsoffizier vor Gericht stellen lassen. Ein Prozess wurde jedoch verhindert, indem zwei vorgesetzte Generäle Schmidt durch ständige Versetzungen dem Zugriff der Justiz entzogen.
Im April 1945 geriet Oberleutnant Helmut Schmidt in Soltau in der Lüneburger Heide in britische Kriegsgefangenschaft. In einem belgischen Gefangenenlager nahm ihm der „Vortrag“ des religiösen Sozialisten Hans Bohnenkamp über das Thema „Verführtes Volk“ im Juni 1945 die letzten „Illusionen“ über den Nationalsozialismus.[3] Am 31. August 1945 wurde er aus der Kriegsgefangenschaft entlassen.[4]
Nach Gründung der Bundeswehr wurde Helmut Schmidt im März 1958 zum Hauptmann d. R. ernannt. Im Oktober/November 1958 nahm er an einer Wehrübung in der „Reichspräsident-Ebert-Kaserne“ in Hamburg-Iserbrook teil und wurde zum Major d. R. befördert;[5] noch während der Übung wurde er daraufhin mit der Begründung, er sei ein Militarist, aus dem Vorstand der SPD-Bundestagsfraktion abgewählt.[6][7]
Studium und Beruf [Bearbeiten]

  HelgeD-H

  Posted: 18 januar 2010 - 19:55 - Svar

  På øen Føhr i vadehavet var der overraskende mange dansksindede stemmetal ved afstemningen i 1920.
  Faktisk var der omkring 1/3 danske stemmer på øens tre sogne, Sct. Johannis hed det ene af sognene.
  Det var noget med at det var kongelige enklaver, noget man ikke hører noget om i dag.

  Og iøvrigt : Hvordan er det med Euro-region Sønderjylland-Schleswig ? Indført i 1997.
  Det er EU måden at udviske nationale grænseområder.
  Det kan blive at Sønderjylland eller også hele region Syddanmark indlemmes i Tyskland igen engang ?

  Victor

  Posted: 18 januar 2010 - 21:50 - Svar

  Steen – kunne det ikke, bare lidt, tænkes at manden har pyntet på et blakket CV og at episoden i Volksgerichtshof er røget gennem erindringens helt egen spin…filmen med den senere Bundeskanzler på tilhørerpladserne, er kendt i Tyskland.

  Jeg vil gøre opmærksom på dettee glimrende studie “Bedstefar var ikke nazist”, om omgangen med den personlige historie i tyske familier. Det er nemlig sjovt, hvor mange modige modstandere af regimet og af holocaust der var – enten efter Stalingrad eller efter den 8 maj:

  http://www.amazon.de/Opa-kein-Nazi-Nationalsozialismus-Familiengedäch tnis/dp/3596155150

  Ang mit måske ved de unge: Har I allerede glemt, hvordan en del helt unge tyskere opførte sig under Klimatopmødet – i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset eller inde i Hyskenstræde? Jeg ser det som en logisk fortsættelse af den gamle tyske Herrenvolksmentalität over for Die dumme Dänen – nu med nye generationer og nye paroler; men, basalt set, den samme attitude.

   steen

   Posted: 18 januar 2010 - 22:07 - Svar

   @ Victor – alt kan tænkes. Men den udførlige tyske Wiki problematiserer ikke oplysningen. Det er Wiki ellers flinke til. Deres kilde er en tysk forfatter, hvis far netop blev dømt af Freisler ved den rettergang:

   Natürlich wusste Wibke Bruhns, solange sie denken kann, dass Vater mit den Männern des 20. Juli 1944 vor den Freislerschen Volksgerichtshof gezerrt wurde, und mit diesen einen qualvollen Tod sterben musste. Als sie aber 1979 – schon auf dem Sprung nach Jerusalem – in einem Dokumentarfilm eine kurze Sequenz lang das Gesicht des Hans Georg Klamroth als Angeklagtem vor dem sog. Volksgerichtshof erblickte, sah sie sich selbst in diesem Gesicht. Damit war der Entschluss geboren, diesen Mann für sich “so dreidimensional wie möglich auferstehen zu lassen, um ihn nicht “geronnen zu sehen in irgendwelchen Namenszügen auf Gedenktafeln oder in Geschichtsbüchern, wo dann unter K wie Klamroth hinten der Name steht – das war mir einfach zu wenig. Das war mir zu flach..”

   Mit der Biografie ihres Vaters hat Wibke Bruhns sich keine idealisierte Vaterfigur geschaffen. Sie hat in einer ganz konkreten Brechung deutsche Geschichte in ihrem Katastrophenweg vom Wilhelminischen Kaiserreich bis in die Selbstzerstörung des Nazi-Reiches verfolgt. Sie hat Fragen, die er ihr nicht mehr beantworten kann.

   “Denkt HG darüber nach, daß auch er dem Regime, das ihn jetzt töten wird, die Steigbügel gehalten hat, daß er teilhat an dem Verhängnis, das ihn nun ereilt?” (S.375)

   Am 15. August werden Johannes Georg und Bernhard Klamroth im dritten Schauprozess gegen die Attentäter vom 20. Juli zum Tod durch den Strang verurteilt. Der Saal ist übervoll mit zwangsverpflichtetem Publikum. Auch der spätere Bundeskanzler Helmut Schmidt war als junger Oberleutnant hinkommandiert.

    Victor

    Posted: 18 januar 2010 - 22:40 -

    Nu er Vibke Bruhns ikke ligefrem et sandhedsvidne. Jeg vil lige minde om, hvad hun skriver på side 290 af Meines Vaters Land: “Es ist wohl so, das die deutsche Abwehr um ortskundige, sprachgewandte Agenten in Dänemark verlegen ist, weil sie von der strikten Neutralität des Landes im Konliktfall ausgegangen war. Jetzt steht eine Landung der Briten in Norwegen unmittelbar bevor, das hätte eine britische besetzung Dänemarks möglicherweise nach sich gezogen und eine strategische Veränderung im gesamten Ostsee-Raum bewirkt – Eile tut also not”.

    Sådan undskylder man sin far – der var en af Abwehrs spydspider i Danmark i ugerne før den 9. april. Onde Winston var på vej.1

    Og så så Klamroth endda sig selv som en “ven” af Danmark. En gang skal han have sagt “Hvis jeg ikke havde været prøjser, ville jeg helst have været dansker”. (Hans kone var nemlig halvt dansk).

    Han har sikkert været meget glad for Danmark: Så glad, at han altså medvirkede en af historiens største familiesammenføringer.

    I øvrigt er Klamroths breve og optegnelser fra tiden i Danmark – han var her også senere – desværre blevet destueret. Af hans familie. Det fremgår også af bogen.

   Gunnar Biering

   Posted: 19 januar 2010 - 09:48 - Svar

   > Victor.
   Unge tyskere er uden tvivl godt med i venstrefløjs-optøjer, men det er danskere altså også – ja, selv italienere. Du kommer med dine fornemmelser (og fordomme) – må vi bede om statistik, så kan vi vurdere, om du har ret.

   At du fastholder, at socialdemokraten og kvartjøden Helmuth Schmidt og katolske og konservative Franz Josef Strauss har personligt medansvar for nationalsocialisternes forbrydelser, svarer til at give de 30.000 danske sønderjyder, der blev tvangsudskrevet til den tyske hær under 1. verdenskrig, personligt medansvar for at have kæmpet for deres egne besætteres interesser. Iøvrigt er du den første og eneste person, jeg har oplevet har omtalt Schmidt på den måde.

   Din almindelige modvilje mod tyskerne er nok mere udbredt, det bliver den ikke mere meningsfuld af. Det drejer sig vel om, hvordan folk opfører sig i dag i den konkrete situation. Der kan være problemer med tyskere i flok, og med engelske hooligans, og med arabere – og med alle andre.

    Victor

    Posted: 19 januar 2010 - 11:02 -

    1) “Kvartjøden” – når du overhovedet tænker i de baner, accepterer du faktisk den opdeling, som Nürnberger Rassengesetze foretog. Det siger mere om dig end om mig.

    2) 1. Verdenskrig – mig bekendt blev den tyske hær ikke – dengang – anklaget for krigsforbrydelser i samme omfang som efter 2.0.

    Men nu du siger det, så var vores nabo i den lille landsby jeg kommer fra, faktisk hjemmetysker – og gammel nazist. Vi hilste ikke på ham i alle årene – vi talte ikke med ham, hjalp hverken ham eller hans kone eller bestilte nogen tjenesteydelser hos ham. (Du kommer fra Aalborg – du kender det vel fra det nu lukkede Kristine).

    Var det ikke osse i Aalborg, at en dommer, der hed Rasmus, flere gange havde prominent familiebesøg fra Kempten – og politimesteren gjord alt for ikke at anholde den pæne dommers bror.

    Nu var jeg selv lovligt forhindret i at have oplevet den 9. april, men det gjorde præsten H.J. Hansen fra Løjt. Hans beskrivelse af deres oplevelse under besættelsen bør ikke glemmes.

    http://tidehverv.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=145&Item id=39

    Selv blandt hjemmetyskerne indrømmes det efterhånden, at de måske var lidt for venlige overfor værnemagten:

    http://www.dengang.dk/readarticle.php?article_id=210

    Når det gælder empirien, kan du bare tage et tit på billederne fra Hyskenstræde….der vil du se adskillige tags der har forbindelse til “Köpi” – et besat hus i berliner-bydelen Kreuzberg – eller “36” – det er bydelens postnummer. Eller So – det betyder Südost – der ligger Kreuzberg.

    Cop15: Se hvad antifa berlin selv skriver:

    http://www.antifa.de/cms/content/view/1225/32/

    Jeg hørte, at op mod 40 pct af de arresterede i Kbh var tyskere. Dermed følger de durk i deres bedsteforældres stolte traditioner for at gøre, hvad der passer dem, i Danmark.

    Når det så gælder “den almindelige modvilje mod tyskerne” – hvor mon den så kommer fra? (Sarkasmefont). Hvis en pædofil en snes gange havde voldtaget børn i nabolaget, tror jeg alle ville være enige om, at han fortjente at få skåret en vis legemsdel af. Fordi det er Tyskland, så slipper de. Gang på gang på gang.

    Og vi finder os, f.eks., i at vores såkaldt gode venner i årtier beskytter en morder mod at blive udvist til Danmark.

    I øvrigt skrev du tidligere: “under den kolde krig var de nu gode at have som allierede”. I think our bread is buttered stateside.

    Gunnar Biering

    Posted: 19 januar 2010 - 13:11 -

    > Victor:
    Kvartjøde – jeg tænker ikke i de baner, det er Helmuth Schmidt selv, der har oplyst det. Jeg mener, at det mindsker sandsynligheden for, at han skulle have skjulte (for alle andre end dig) nazi-sympatier.

    Jeg kommer ikke fra Aalborg, har kun været der på gennemfart, du forveksler mig åbenbart. Iøvrigt har min person ingen betydning her – hold dig venligst til mine indlæg og drop motivanalyse!

    Din ekstreme modvilje mod tyskerne må du så have lov at have, selvom du nok balancerer på kanten af diverse racisme-paragraffer. Jeg synes blot, at du går baglæns ind i fremtiden, og at din holdning er udtryk for tunnelsyn. Men, som en tysker engang sagde, lad enhver blive salig i sin tro.

    Slut herfra i denne sag.

Peter Buch

Posted: 18 januar 2010 - 17:47 - Svar

Personligt ville jeg mene tabet af Skåne, Halland og Blekinges er værst og slaget ved Lund overgår alle andre i historisk tid i mandefald og betydning.
Hvilket jeg nævnte til de tilstedeværende og Tom Buk-Swienty da denne holdt foredrag om Slagtebænk Døbbøl på Louisiana. Hvortil han så vidt jeg erindrer bemærkede, at det med Lund kendt han ikke meget til, han ville kort fortalt ikke ytre noget om Skånelandene.

Liva

Posted: 18 januar 2010 - 19:53 - Svar

Det er godt at høre psykiater Poulsen komme med sin faglige holdning til asylbørns vilkår – og ikke mindst de forhold forældre får skabt ved ikke at rejse tilbage til Irak. Indtil nu har vi nærmest kun hørt asyl industriens mening. Jeg synes at Dansk Røde Kors bør rejse til Irak og hjælpe med at få de afviste asylansøgere godt i gang igen i Irak. Tænk alle de penge der bruges på en lille flok mennesker her i Danmark. De kunne bruges meget bedre i de afviste asylansøgeres hjemlande. Eller i jordskælvsramte Haiti.

Thomas Bolding Hansen

Posted: 18 januar 2010 - 20:11 - Svar

I øvrigt et af de store problemer med den politiske klasse i dag, er at de går og forestiller sig andre mennesker som dem selv. Altså mennesker der hvis de bare bliver oplyste, så vil de hæve sig over alle nationale og kulturelle tilhørsforhold, glemme alt om dem og os.

De lever i en fantasiverden, hvor alle grænser kan sprænges og alle kulturelle bånd skæres over og bindes på en anden konstrueret måde.

Hvor det sagtens kan lade sig gøre at blande øst og vest, Islam og os, uden at der sker noget ved det.

At det menige menneske ikke tænker sådan og aldrig vil tænke sådan, og at kultur er printet dybt ind i begge parter, det overvejer de slet ikke.

Foragten for tyskerne kom ikke helt ud af det blå, det gør foragten for Islam heller ikke.

Men en ting er sikkert, foragten er der og forbliver og hvad angår Islam vil den kun vokse i takt med muslimernes antal.

De små, daglige, ubehagelige oplevelser gør nu engang indtryk på mennesker.

Jeg er dybt uenig i at tyskerne er de samme i dag, som dengang, de har begravet sig selv i skam og anger og gid Islam ville gøre det samme, fremfor at føle sig som den nye herrereligion.

Jeg er mere bekymret for franskmændene, som hverken var helt uskyldige i 1870 eller 1914. De fortsætter deres selvcentrerede, opportunistiske politik og har nu bare udnævnt USA som den store konkurrent til deres ønskede fremtrædende position i det multipolære verdensbillede.

De er for så vidt også en stor drivkraft i både EU og Euromediterranean, hvilket gælder ønsket om at skabe noget stort, ikke blot en spændende multikulturel superstat, men simpelthen noget med potentialet til at blive verdens største magt, politisk, økonomisk, militært.

ole burde

Posted: 18 januar 2010 - 20:53 - Svar

Hvis “hegnspaelene” virkeligt er blevet flyttet som foelge af Hedegaards tilsyneladende bummert , saa er der meget at laere heraf.
Muslimerne arbejder ALTID efter ” good-cop-bad-cop” systemet , hvor de mest extreme elementer terroriserer ikke-muslimer til paa den ene eller den anden maade ,at soege beskyttelse og “venskab” hos de knap-saa-extreme , og dermed nettop “flytter hegnspaelene”.
Dette er bare et enkelt exempel paa ,at muslimer (foreloebigt altsaa!) er i besiddelse af mere POLITISK SNUHED end vesteurpaeere.
Et godt spoergsmaal maa saa vaere ,om fx “the english defence league” (God bless them ) vil have en positiv indflydelse paa hegnspaelenes postion i den engelske variation af Islaam-debatten ?
Maaske ER det noedvendigt at have en vis maengde af “extremister” paa vores egen side som meget HURTIGERE kan flytte hegnspaelene ?

“Life is a bitch , that’s why I prefare to be a DOG !”

Mette

Posted: 18 januar 2010 - 23:16 - Svar

Victor.

Det er en realitet, at der foregik et spil mellem England og Tyskland om Norge, og hvem der kom først, samt at Danmark i første omgang var tyskernes springbræt til Norge. Jeg synes, at Wibke Bruhns skriver mere interessante ting netop om det forløb, men jeg har ikke bogen og husker ikke præcis, hvad der står.

  Victor

  Posted: 19 januar 2010 - 00:09 - Svar

  Det er muligt – jeg kom til dette afsnit i bogen og….og så var det slut. I den grad.

  Og jov – det hedder blondT hår. Skulle jeg mene.

Mette

Posted: 18 januar 2010 - 23:23 - Svar

Politiken bringer sikkert med glæde dette indlæg.

“BLOND HÅR GØR KVINDER KRIGERISKE

….Risikoen for at blive blond er størst i Skandinavien.”

http://politiken.dk/videnskab/article882388.ece

Er der blondiner til steder?

Hedder det forretsten ikke blondt hår med t?

  Egtvedpigen

  Posted: 19 januar 2010 - 09:09 - Svar

  Ville det så ikke være nærliggende at konkludere at ligestillingen vil forsvinde i takt med udbredelsen af (gys!) “det mørke hår”? 🙂

  Politiken ville for øvrigt næppe have bragt en undersøgelse, der viste, at mænd med brune øjne og sort har var mere stridslystne end andre mænd.

  P.S. Var blondt med slangekrøller som barn, tæller det?

   Mette

   Posted: 19 januar 2010 - 14:43 - Svar

   Ja, er du gal, Egtvedpige, det tæller!. Også hvis du var blonderet med H2O2. 🙂

   Jeg synes, at det er skægt, at Politiken ligefrem skriver om “risikoen” for at blive blond. Tak skæbne, at jeg slap med mit askebrune hår, men søskende og barn er ægte blonde, vi har det i os – det ariske. (Dette er bidende ironi og bedes venligst opfattes sådan) 🙂

    Thomas Bolding Hansen

    Posted: 19 januar 2010 - 16:38 -

    Blonde kvinder har ellers langt mere østrogen, hvor feminitet vel klassisk regnes som fredeligt? Men ifølge nogle startede blonde kvinde faktisk som “konkurrencekvinder”:

    “According to the study, north European women evolved blonde hair and blue eyes at the end of the Ice Age to make them stand out from their rivals at a time of fierce competition for scarce males.

    The study argues that blond hair originated in the region because of food shortages 10,000-11,000 years ago. Until then, humans had the dark brown hair and dark eyes that still dominate in the rest of the world. Almost the only sustenance in northern Europe came from roaming herds of mammoths, reindeer, bison and horses. Finding them required long, arduous hunting trips in which numerous males died, leading to a high ratio of surviving women to men. “

    Morsom teori 🙂 og ikke helt uplausibel.

    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article735078.ece

    Så blonde kvinder er altså genetisk skabt som skarpe konkurrenter, de burde dog forlængst have forandret adfærd, for i dag er der jo rigeligt med mænd, som eftertragter blondiner.

    Men generne arbejder måske ikke helt så hurtigt, som socialkonstruktivisterne gerne vil have det.

    Et eller andet sted, tror jeg at selv under den svenske lyse “paryk”, findes der et genetisk folk, man ikke skal skubbe for langt op i krogen.

    Ikke at det er nødvendigvis er noget godt. For en primal reaktion kan aldrig på en god måde erstatte en løsning af problemerne, før de opstår, via fornuften.

    Men pointen er i mine øjne, vi er mere styret af generne og den dyriske arv, end vi vil indrømme over for os selv,

    Nogle er mest af “flugtdyret”, andre igen af “kampdyret/rovdyret”. Jeg tvivler på at der på det grundlæggende genetiske plan, er ændret meget de sidste århundreder. Intelligensniveauet er angiveligt steget, hvilket gør at de fleste foretrækker fred, fremfor kamp, hvilket er grundlæggende intelligent i langt de fleste tilfælde, krig er dog dårskab, men selve dårskaben fører som regel til krig og dårskaben er langt fra udryddet.
    At vi rationelt, så rationelle vi nu er, foretrækker fred, skal dog ikke forveksles med at det basale kampinstinkt, endnu mere overlevelsesinstinkt, er udelukket som en dominerende faktor.

    Jeg mener at både islamisterne og politikerne her i Europa i kollektiv, men broget ideologisk selvindbildning, slet ikke aner hvilke kræfter de leger med.

    Et Europa truet på sin eksistens, vil ikke være behageligt selskab, så tager det primale over, koblet stadig med høj intelligens, store organisatoriske evner, tekniske og strategiske færdigheder.

    Jeg tror bestemt ikke vesteuropa vil blive nazificeret eller balkaniseret, vi vil ikke gentage sådanne grusomheder, medmindre vi er helt presset op i hjørnet og truet fuldstændigt på vores eksistens – noget alá det som skete i Spanien for 500 år siden, er nok mere sandsynligt. Men omvendt så bliver konsekvensen af en islamisering i for højt tempo en reaktion, der ikke bliver helt køn.

    Jeg finder det bizart, at de samme mennesker, som advarer mod nazismen og betragter os som med et frygteligt potentiale, fortsat støtter en indvandring og lader som om, at vi bare kan glemme alt det kulturelle og genetiske gods, bortset fra muslimerne naturligvis, de skal bevare deres kultur, alt andet ville jo være diskrimination, det er os andre, der skal glemme vores kultur og være internationale, multikulturelle, tolerante og fleksible.
    Altså de frygter på den ene side en reaktion og fortsætter på den anden side med det som skaber reaktionen.
    Det svarer lidt til at man sidder og kaster tændte tændstikker vilkårligt rundt i en stue og frygter, at der skal gå ild i noget.
    Altså det er for dem betingelsen for det uproblematiske, at vi europæere ophører med at betragte det som problematisk, hvilket bestemt ikke afgøres i isolerede hjernevindinger af abstrakt filosofisk idealisme, men på gaden og i det daglige liv.

    De tror altså på, at vi kan gøre det uproblematisk, ved at mentalt forestille os dette, samtidigt med at de frygter, at et voksende mindretal ikke evner at gøre dette. De er naturligvis godt klar over det ikke er uproblematisk, for det er jo ikke reaktionen over for amerikanere, indere, thailændere, russere, buddhister osv. de frygter.

    Alligevel insisterer de på at smide tændstikkerne rundt i stuen. Fortsat håbende, at den europæiske befolkning vil se mentalt indstille sig på det uproblematiske i det og at de som ikke vil det, de vil forblive få.

    Jeg ønsker naturligvis ikke det skal komme så vidt, eller ende i kaos og vold på nogen som helst måde.
    Men det kræver det urimelige af det europæiske folk, at forvente at de fortsat skal acceptere at blive udskiftet som folk, med muslimsk indvandring i ticifrede milliontal.
    Det kræver det urimelige af muslimerne, at de skal helt opgive deres kultur på nul komma fem og blive europæere fra den ene mentale ende til den anden. Det er urimeligt at forvente en transition fra kirkevælde til sekularisme, fra religiøs livsindstilling til rationel, som tog flere århundreder på vores egen breddegrader, skal ske på få årtier blandt muslimerne.
    For at slet ikke at glemme at den rationelle impuls inden for vores egen del af verdenen, er det så som så med successen af. Religiøse dogmer er blot blevet erstattet med politiske og andre.

    Det er derimod rimeligt at forvente af politikerne, at de ikke skal gamble med et helt kontinents fremtid og handle sikkert og rationelt, fremfor idealistisk og fantasibåret. Meget rimeligt endda!
    Hvis eliten ikke selv kan handle rationelt, kan den heller ikke forvente at folket skal gøre det. Eller for at vende den om, hvis folket ikke kan finde ud af at stemme på politikere, som tænker rationelt og pragmatisk og handler sikkert, så kan vi heller ikke regne med, at det ender “sikkert”.

    Egtvedpigen

    Posted: 19 januar 2010 - 21:00 -

    Politiken er et kapitel for sig. Jeg er nu også blevet offer for diskrimination! :-)… Is it cuz I’m blonde?

    Jeg mener at kunne huske, at Thomas på Logisksnit har et billede liggende af sig selv… som RØDBLOND!!!
    Sig mig Thomas, hvad er du egentlig ude på??!!

Peter Buch

Posted: 18 januar 2010 - 23:27 - Svar

Generaliseringer og idealer også kan være uhyre fristende, og- havde der været nogle tusinde Georg Elser og Claus Schenk Graf von Stauffenberg i tyverne eller trediverne havde Schmidt næppe været i retten ved sådanne “sager”. Der var beklageligvis kun få der nogensinde seriøst søgte Hitlers død.

Göring dør før dommen kan fuldbyrdes. Generalerne Jodl og Keitel hænges.
At jeg ikke lige har tal på hvormange tyske generaler, der var i live og i vestlige lande da Nürnbergdomstolen sidder, håber jeg ikke lastes mig.
http://de.wikipedia.org/wiki/Nürnberger_Prozess_gegen_die_Hauptkriegs verbrecher
Afsnit – Verbrecherische Organisationen og Führung der Wehrmacht
http://de.wikipedia.org/wiki/Joachim_Peiper

Leave a Comment