30
jan
Seneste opdatering: 31/1-10 kl. 0242
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Søren Krarup og Naser Khader diskuterer: Er der forskel på islam og islamisme?

Det står efterhånden til ulidelighed klart hvor det pædagogiske dødvande befinder sig, for så vidt at det giver mening for os uanstændige at prøve at overbevise modparten i spørgsmålet om verden skal forstås ud fra kendsgerninger eller holdninger. Svaret kan synes indlysende, men i mainstreammedierne er holdninger Allah, som når DR i omtalen af programmet her annoncerer at man “diskuterer …, om der [er] forskel på islam og islamisme, og hvilken betydning det får for ens holdning til indvandring, terrorisme og demokrati om man synes, at islam og islamisme kommer ud på et eller om der er forskel”. Den pædagogiske hurdle er af psykologisk art, og derfor kan vi kun vedblive med at trække ‘faktualitetskortet’, og bede modparten om at argumentere i stedet for at “synes”. Ligeledes er spørgsmålet i overskriften et af de mest knusende kort vi kan trække, for i sidste ende må relativisering, ikke-essentialisering, anstændighed, flinke grønthandlere, og forskel på muslimer og ‘islamister’ kunne løse helt akutte problemer hvis disse begreber skal have nogen værdi – kan denne tilgang  med tiden gøre det sikkert for Naser Khader, Kurt Westergaard, Robert Redeker, Ayaan Hirsi Ali og Geert Wilders at gå på gaden uden livvagter? (LFPC).

Sverige: Skænding af kristne grave

Det kan bli larm och stängda grindar på Östra kyrkogården, efter bilbränder och vandalisering. Efter flera brinnande bilar och skadegörelse på kyrkogården har personalen fått nog. I början av februari kommer en säkerhetskonsult med förslag om åtgärder.Östra har haft det värst med tre stulna bilar. Först en traditionell bilstöld, där bilen övergavs nära platsen där det tidigare stod ett krematorium. Nästa stulna bil parkerades uppe på “rikemanskullen”, nära den Renströmska graven. Den branden åstadkom viss skadegörelse på ett par andra gravar.Nästa bil parkerades och tändes på ovanför Seatons grav, nära SA Hedlunds grav. Här skadades ingen grav, men bilarna har varit totalt utbrända. Seatons grav, som är den största och pampigaste graven på Östra, fick granitlocket förstört genom att någon eldade på det.Kyrkogård kan stänga efter vandalisering

Östra kyrkogården, Göteborg. Foto:Rikemanskullen. Fænomenet er ikke nyt. Svensk journalistik slår hvergang over i en dans på gloende kul og glasskår. Her skal ikke tydes eller tænkes ængstelige tanker, det er dog svært at forhindre folk i begå mindre tankeforbrydelser: Arabiska tonårsgäng trakasserar kyrkogårdspersonal i Malmö. Mere: Flera brandhärdar på Östra kyrkogården i Malmö,Vandaler välte 40 gravstenar i Malmö, Hemmagjorda bomber exploderade vid Östra Kyrkogården, Inkastade flaskor låg bakom smäll på kyrkogård, Hemmagjorda bomber oroar polisen. Se kommentar:“Muslimer i Sverige krever egne gravplasser. Man kan tenke seg oppstandelsen hvis det var deres graver som ble krenket på samme måte.”

Malmø: Bombesikker børnehave

Sedan min lille son Jacob, 2,5 år, som jag hade hoppats kunna växa upp i min hemstad. Han gillar Malmö FF och Zlatan. Han går – tillsammans med ca 20 andra barn – på det enda judiska dagiset. Dagiset är omgärdat av övervakningskameror. Jacob passerar varje dag en sluss med bombsäkra ingångar i samband med att pappa eller mamma hämtar honom. När dagiset skulle märka sina västar så vågade man inte skriva namnet på dagiset på dem. Listan kan göras lång.

Min fråga till dig, Ilmar: – Är han värd ett skydd och ett kommunalpolitiskt stöd från trakasserier i Malmö, eller är även han ansvarig för israelisk politik? Skulle han vara värd ett politiskt stöd även om han växer upp och stödjer existensen av en judisk stat? Jacob får snart en lillebror. Hur skall jag som pappa kunna stanna kvar i Malmö, när stadens företrädare är såväl okunniga som likgiltiga för den situation som råder.

Tyvärr närmar sig den dagen då även jag och min familj packar våra väskor och lämnar Malmö. Utan någon politisk vilja att sätta sig in i problemen och samarbeta för att motverka dem så ser jag inte någon möjlighet att låta mina barn växa upp och gå i skola här. Vi blir inte de första som flyttar, och inte heller de sista. Judar som inte intar vissa politiska åsikter och gör bot är uppenbarligen inte välkomna. Björn Goldman: Vilken framtid har min familj i Malmö, Ilmar? – se kommentarerne.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Robin_Shadowes

Posted: 30 januar 2010 - 09:30 - Svar

Inrättar dom en muslimsk begravningsplats i min hemstad så svär jag att jag skall göra till en regelbunden nattlig vana att gå dit och pissa och fläska på gravarna.

  Sveas rika

  Posted: 30 januar 2010 - 18:12 - Svar

  ha ha
  Jag kom just på att de skaffat en där jag bor så jag måste nog fan spara fläsksvålen på julskinkan och gnida in deras gravar nån natt!!
  Det roligaste är att jag har en hund som fått för sig att skita på upphöjningar så jag ska nog fan ta med honom också. 🙂

  \Svea
  (kom precis på nåt bättre,vi har en helvetes massa vildsvin här som kommunen inte tar tag i .
  om man kunde få deras stråk att gå in på musseslutstationen)

Snowball

Posted: 30 januar 2010 - 12:17 - Svar

Off topic: Kan jeg tillade mig at henlede opmærksomheden på et interview i Politiken:

http://politiken.dk/debat/article890455.ece

Forfatteren Lars Olsen bliver interviewet – Han har skrevet en bog om det nye klasseskel i Danmark, og jeg mener at han har fat i det underliggende problem, der giver grobund til så mange konflikter i vores samfund. Nemlig at vi har fået os en ny adel, der sidder på magten, og som ikke vil anerkende den virkelighed som resten af befolkningen lever i.

  Victor

  Posted: 30 januar 2010 - 18:46 - Svar

  Fint link. Ikke overraskende eller banebrydende; men Lars Olsen har jo ret. Jeg ville nok være endnu skarpere – jeg er hamrende træt af den DJØF-fraktion, han taler om. Det er i grunden forbløffende, at de typer er sluppet afsted med at tage magten over læger og sygeplejersker, bilde folk ind, at du kan få ordentlig hospitalsrengøring for en brøkdel af det, det kostede, da læger og personale faktisk arbejdede sammen. At en politireform, som bliver gennemført på trods af betjentenes advarsler, af en skole-politik, hvor lærerne skal bruge uanede mængder af tid på at udfylde skemaer, lave tests og samtaler – og samtidig se, hvordan hospitalssektoren, skolerne og politiet ansætter uanede mængder af DJØF-ere, til at kontrollere alle de andre.

  I øvrigt er det noget af det, jeg bedst kan li ved Pia og Villy. De er i det mindste ikke jurister eller økonomer.

JensH

Posted: 30 januar 2010 - 12:20 - Svar

Så er Snaphanen nævnt på TV2.dk, hvor de i gårs dagens historie om at Lars Hedegård forlader DF bl.a. skriver:

“Han blev kraftigt kritiseret i offent­ligheden efter et interview på bloggen Snaphanen, hvor han udtalte sig om muslimske familier.”

http://nyhederne.tv2.dk/politik/article/28161537/

Egentlig utroligt de ikke skriver “den højre-ekstreme blog Snaphanen”. Jeg troede de på Journalisthøjskolen lærte, at alt hvad der ligger marginalt til højre for Det Radikale Venstre skal omtales med betegnelsen “Højre-ekstrem”. Men det kan selvfølgelig være en ren forglemmelse fra journalistens side.

ole burde

Posted: 30 januar 2010 - 20:24 - Svar

Hvis tv2 hermed uforskammet proever at insinuere at snaphanen IKKE ligger til hoejre for det radikale venstre kan det blive noednendigt at sagsoege dem !

ole burde

Posted: 30 januar 2010 - 20:47 - Svar

Lars Olsen har fat i noget af det rigtige ,han har fundet ud af at der noget rivende galt med samfundseliten som helhedsfaenomen,godt klaret, men hvorfor er det saa vigtigt for ham at distancere sig fra DF ? Den simpleste og derfor den mest logisk rigtige forklaring er , at han er en blind hoene med et veludviklet talent for at finde GULDKORN som kan saelges i bogformat !

  Snowball

  Posted: 31 januar 2010 - 14:37 - Svar

  Hvis han ikke tager afstand fra DF, vil de anstændige ikke høre en lyd af hvad han siger, hvor fornuftigt det end måtte være.

Pk

Posted: 30 januar 2010 - 21:03 - Svar

En kirke har store problemer. Biler brændes og nu skal en sikkerheds-konsulent komme og give gode råd.
Hvorfor ikke spørge Mona Muslim ? Hun er jo sveriges fremtid og hun ved om nogen, hvad der skal gøres.
Hvor er de heldige, at have Mona Sahlin til at klare problemerne…

JensH

Posted: 30 januar 2010 - 21:19 - Svar

@ole burde

“Hvis tv2 hermed uforskammet proever at insinuere at snaphanen IKKE ligger til hoejre for det radikale venstre kan det blive noednendigt at sagsoege dem !”

Du siger noget. Det kunne da om end ikke andet være en ‘fed happening’ at sagsøge dem. Men hvad Lars Olsen angår, så er han skam en ‘god socialdemokrat’, der har arbejdet både på Politken og LO’s Ugebrev ‘A4’. Han har også skrevet bogen ‘Det Delte Danmark’, hvori han beskriver sine mange år på Nørrebro, og ikke mindst hans datters trængsler gennem sin skoletid, hvor der år for år bliver flere og flere muslimske elever på hendes Folkeskole. Hans tese i bogen er, at landet er ved at blive mere og mere opsplittet, og at dette i sidste ende vil gøre en ende på ‘solidariteten’ mellem de forskellige samfundsgrupper, og dermed vil viljen hos middelklassen til at betale til velfærdsstaten forsvinde. Specielt er han bekymret på vegne af børnenes skolegang. Før i tiden mødtes Danske børn på tværs af sociale skel hinanden i deres skoletid, (meget få gik i provatskole), og derfor kendskabet mellem samfundsgrupperne meget stort, hvilket ifølge Lars Olsen danner baggrund for den store opbakning til velfærdssaten, (og villighed til at betale en meget høj skat). Men eftersom middelklassen hiver deres poder ud af skolen såfremt der er for mange ‘to-sprogede’ , (hvorved det kun er den Danske underklasses børn der er tilbage i disse skoler), så mistes dette kendskab samfundsklasserne imellem. Dette vil ifølge Lars Olsen også betyde, at viljen til at finansiere ‘den solidariske’ (socialdemokratiske) velfærdsstat vil forsvinde, da middelklassen vil fortrække et mere forsikringsbaseret system. Der hvor Lars Olsen teori/tese halter er selvfølgelig at han ikke tager højde for det man kalder ‘velfærds-koalitionen’, som er det flertal af vælgerne der har deres udkomme af den offentlige sektor, (enten i form af løn eller overførselsindkomst), og som absolut ikke ønsker nogen ændring i den nuværende velfærdsstat. Faktisk vil vi om få år stå i den situation, at et flertal af vælgerne modtager overførselsindkomst, hvilket gør enhver tanke om et ‘middelklasse-oprør’ mod velfærdsstaten til en illusion. Hvis disse rescoruce-stærke mennesker ønsker at undslippe denne (kollosale) byrde de skal finansiere via stadig højere skatter så må de ganske enkelt udvandre. Der er ingen anden realistisk vej. Men ellers er Lars Olsen bog ‘Det Delte Danmark’ absolut læsværdig på grund af hans beskrivelse af hvordan ‘integrations-problemerne’ på Nørrebro bliver større og større gennem 1990’erne grundet den stadig større tilstrømning.

  Peter Buch

  Posted: 31 januar 2010 - 07:00 - Svar

  Den omtalte “solidaritet” er gennemskuet af flere og flere som finansiering af ikke-kompetitive grene på et velfærds-ønsketræ, der allerede længe har trængt til beskæring.
  Når det offentlige lægger beslag på så store beløb, et så stort omfang af landets samlede økonomi, følger logisk at de erhvervsgrene der er ude i en virkelig konkurrencesituation lokalt og på verdensplan må få, nej HAR det rigtig svært i forsøget på at få midler til blot deres egen overlevelse.

  Bortset fra opfordringer til at finde billig bolig og isolere denne, gøre venskab med en bonde eller få skaffet jord til dyrkning af diverse grønt til brug henkogt i vintertid ingen umiddelbare løsninger herfra.

Robin_Shadowes

Posted: 30 januar 2010 - 21:29 - Svar

Bloggen Muslimska Friskolan skriver att om 30 år kommer Turning Torso vara en minaret. Jag tror dom är för generösa. Säg om 5 år istället….

Mea Culpa

Posted: 30 januar 2010 - 22:13 - Svar

Selvfølgelig er der ikke forskel på islam og islamisme. Get a grib….

  Victor

  Posted: 30 januar 2010 - 23:06 - Svar

  Hvorfor begynder du at snakke om vejrmodeller?

Mette

Posted: 30 januar 2010 - 23:40 - Svar

Ja, hvorfor har Naser Khader livvagt, det har jeg ofte spurgt.

Wikipedia oplyser, at flg. personer med PETs velsignelse har livvagter i Danmark:

Dronningen med mand og to sønner – men ikke sønnernes hustruer og børn eller andre medlemmer af kongehuset.
Statsninister Lars Løkke Rasmussen
Pia Kjærsgaard
Kurt Westergaard og
Naser Khader

Det skulle være åbenbart for en hver, at her er noget galt, og at det må holde op.

I tidsskiftet “Psykologi” fra september 2006 udbreder Naser Khader sig om sin truede situation, men der er faktisk intet reelt i den smøre. Alt er meget diffust, de sædvanlige trusler, som fyger gennem luften i hans muslimske miljøer, hvilket han jo udmærket ved, men PET åbenbart blev forfærdet over. Så at sige hele artiklen handler om, hvordan Khader får terapi, zoneterapi, massage osv. for at lindre sin forfærdelige situation, og det skulle ikke undre mig, hvis det er Hans Jørgen Bonnichsen, der har truffet beslutningen om livvagt.

Dette cirkus må allerede have kostet os en del millioner.

Jeg kan kun på det stærkeste anbefale PET og journalister at sætte sig ind i, hvad Khader og hans omgivelser rent faktisk går og bedriver mellem år og dag. Læs hans og hans kones bøger, kik på den retssag, som hans kone anlagde mod den danske stat, da hun blev smidt ud fra Christiansborg efter at være flyttet sammen med Khader. Det skete ikke i første omgang, for da de henvendte sig og fortalte, at de flyttede sammen, havde ingen noget imod det. Men siden røg hun ud uden varsel efter ti år på betroede poster. Hun er jurist,havde været sekretær for mange udvalg og taleskriver for Folketingets formand. Hun vidste og ved meget, men det blev der sat en stopper for! Eller gjorde der? Han er vel fortsat formand for Udenrigspolitisk nævn og repræstenterer på den måde Danmark i udlandet.

Hvorfor er der ingen, der undersøger Khaders families forhold? Hvordan kan det gå til, at han og halvsøsteren Kristina begge hævder, at være vokset op med den samme far, når de har forskellige mødre, som de også voksede op hos?

Hvorfor fortsatte Khader som tolk, efter at han havde fået sin universitetseksamen? Og blev medlem af Etisk råd!!!!

Læs antalogien “Islam i vesten. På Koranens vej?, kapitel 12, Regnar Rasmussen, Efterretningstjenesterne og islam – trusselsbillede og beredskab, (2002), der bl.a. handler om de såkaldte “banantolke”, der var betegnelsern for tolke som Khader, og hvor lidt kontrol der var med deres arbejde, når asylansøgeres historier blev oversat og brugt som vurderingsgrundlag. Hvor håbløst dårligt det hele fungerede, og at ingen nogensinde kontrollerede sagsmappernes indhold, der blot blev lagt til side, efter at jurister havde læst nogle få oplysninger men slet ikke resten. Man skulle hellere bruge pengen til at undersøge, hvor mange milliarder det koster os med disse banantolke.

Det muslimske miljø på Nørrebro er stærkt overtroisk, og Khaders mor har ord for at hekse og kaste “onde øjne”. Hun fabrikerer heksevæsker, som hun kan finde på at smide på folks dør for at ødelægge ægteskaber osv. Og det virker efter sigende, så hun har stor magt og er frygtet på Nørrebro! Hvad kan det ikke skabe af vrede!

Interview i Femina:

Hvornår er du virkelig træt af dig selv?

Svar fra Naser Khader: “Når jeg kommer til at tale over mig ”

Desuden røber han, at han læser alle aviser på toilettet, og egentlig passer det jo fint til det indtryk han efterlader af sit forhold til dansk politik.

. http://tinyurl.com/yeooanh

  PB

  Posted: 31 januar 2010 - 10:43 - Svar

  Naser Khader ses ofte på gaden på Fredriksberg, uden livvagt, såå hvor overhængende er truslerne så lige?

Pk

Posted: 31 januar 2010 - 09:37 - Svar

“Hvorfor har du livvagt, Naser?” lyder spøgsmålet, men vi bør hellere spørge:” Hvor er I ligeglade med at
Naser har livvagt, fru Jelved og Fru Vestager?
Ja, og alle de andre fruer og herrer i Folketinget.
Måske det er nogle hårde typer, som sidder derinde?

Pk

Posted: 31 januar 2010 - 10:23 - Svar

Mette, lidt kort ,en kan huske at Naser blev truet ved offentlige møder.
Husker jeg forkert? Fint indlæg du har , nu vil jeg genlæse På Koranens Vej,
kap. af Regnar Rasmussen….

Mette

Posted: 31 januar 2010 - 13:32 - Svar

Pk

Du kan glæde dig til at læse det kapitel om den vestlige efterretningstjeneste, det er en lille perle. Jeg har læst noget lignende i en norsk blog, hvor en tidligere ansat i efterretningstjenesten (sådan forstod jeg det) ofte skrev indlæg. Han var meget opsat på at advare mod det hastigt voksende antal af musllimer i Rusland, som Norge jo har grænse til. Regnar Rasmussen er dansk sprogofficer og mener, at Ruslands efterretningstjeneste var den eneste velkvalificerede i Vesten, da vi fik choket den 11. september 2001. Kapitlet blev skrevet, førend Irakkrigen tog sin begyndelse og stemmer udmærket med den mangel på pålidelig information, der siden viste sig at være amerikanernes achilleshæl.

Jo, der har været trusler af forskellig art mod Khader, men de fyger jo igennem luften mod snart sagt alle og enhver, der kritiserer islam, og folk som Flemming Rose, Carsten Juste og Jørn Mikkelsen – ja alle på Jyllands-Posten er jo langt mere udsatte, fordi de ligefrem har mindst én fatwa imod sig. De har ingen livvagter betalt af det offentlige.

Jeg har hele tiden ment, at den hemmelige videooptagelse, hvor Akkari talte om Khader og en bombe, var en ligegyldig episode, hvor nogle muslimer lavede tykt grin med Khader, fordi de opfatter ham som latterlig. Men den scene, der foregik i en bil, fik jo hele armen i medierne, der tog den seriøst. Akkari var blevet jaget vildt, men der gik man efter min mening for langt, fordi man ønskede hans hoved på et fad.

Der var også den scene, hvor Abu Laban i en fredagsbøn og ifm. Khader talte om “rotter i hullet”. Det tolkede Khader med sin “ekspertviden” som en henvisning til, at rotter udrydder man, og ergo skulle han selv udryddes. Og det troede medierne og PET åbenbart på.Eller lod som om. Der er jo så meget taskenspilleri involveret, når det gælder Khader.

Diskussionen mellem Khader og Krarup endte med 50-0 til Krarup, og ordstyreren afsluttede jo også på hans parti.

Det var fermt gjort. Krarup lykkedes med små midler med at få Khader fremstillet som sød og rar og meget, meget naiv for ikke at sige torskedum og uvidende ikke mindst om islam samt helt ude i hampen, når det gælder demokrati.

Khader røg på limpinden og påstod, at halvdelen af de muslimske stater er demokratiske. LOL.

Tak til Steen for henvisningen.

  tavsen

  Posted: 31 januar 2010 - 16:56 - Svar

  “rotter i hullet” jo, der var flere mennesker end Khader, der blev omtalt som rotter. Men er rotte et urent dyr??

  Mærkeligt nok var der ingen anstød af den debattone 😀

JensH

Posted: 31 januar 2010 - 16:45 - Svar

@Mette

“Han var meget opsat på at advare mod det hastigt voksende antal af musllimer i Rusland, ”

Er det ikke også det i Norge. De må da efterhåneden have relativt lige så stor en andel af muslimer som Rusland, eller hur??

JensH

Posted: 31 januar 2010 - 17:02 - Svar

@tavsen

Der var heller ingen der tog anstød af de heilende Palæstiensere, der i.f.m. med pro-Israel demonstrationen på Rådhuspladsen i janaur 2009 stod og råbte ‘kill, kill the jews’.

Leave a Comment