1
apr
Seneste opdatering: 25/9-16 kl. 1946
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En samtale med mange lag. Bedst som man tror Arne Melchior er fuldstændig humorforladt, indtræffer – vi sku´lige til at sige påskemiraklet, – men det var kun onsdag, som Uwe Max Jensen pointerede:

Men Uwe Max Jensen tog det pænt. Han forklarede, at han havde klippet det yderste af den erigerede penis af og anbragt det øverst på korset. Og så kom Arne Melchiors kostelige bemærkning: ”Det vil sige, han blev omskåret – men det var han jo også”!

Overfor den bemærkning blegnede resten af diskussionen, både Melchiors egen benægtelse af, at vi her har med kunst at gøre, og også bemærkningerne fra en kunstkender og præst, der var med fra et studie andetstedsfra, om, at der ikke var meget provokation og heller ikke meget kunst i piberenserværket. Og selv Mads Brüggers vedholdende forsøg på at få dog nogen til at sige, at der var provokation i det, mislykkedes. Både alvoren overfor det ’store’ kunstværk og diskussionen om provokation faldt ynkeligt til jorden.

Men det, at Melchior kunne se koblingen mellem at klippe det yderste af en piberenser af, og så den omskærelse, som hvert jødisk drengebarn blev udsat for, også Jesus, det var kunst, stor kunst, kunst, der ironiserede pragtfuldt over de andres kunstalvor. Jesus og den omskårne piberenser.  Deadline med UMJ og Melchior kan ses her fra min. 18:45. Uwe Max Jensens hyldest til Jens Jørgen Thorsen.

Dagens Danmarks-bask

Den lange føljeton, der hedder Håkon Arvidsson og virkeligheden i det land han er i eksil i, får endnu et kapitel. Tonen bliver mere bitter for hvert år der går, det kører i den samme rille, men SvD trykker det:

Såväl i Norge som i Danmark har populistiska tendenser gjort sig allt bredare både kulturellt och politiskt och med denna utveckling har följt en ökande främlingsfientlighet och en allt stramare flyktingpolitik……Eller, för att säga det utan omsvep, till rasism.Etnisk meritjakt steg mot rasism.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?