13
apr
Seneste opdatering: 14/4-10 kl. 1400
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Sangeren Kim Larsen har tidligere takket nej til at modtage ridderkorset og til at underholde de kongelige, for som han tidligere har sagt, så “sømmer det sig ikke for en gammel gadedreng” som ham.Men i aften har Kim Larsen alligevel ladet sig overtale til at underholde gæsterne til dronningens gallamiddag i anledning af hendes 70-års fødselsdag.”Jeg kan jo godt lide damen,” siger han til TV2. (Dronningens  kalender omkring  fødselsdagen.Majestæten begår profetfornærmelse: TV 2 lokkede Dronningen til at støde de sarte følelser hos 9,8 fantazillioner muslimer ved at signere en skinke!)

Menneskesynets nødværge

En blokoverskrivende alliance mellem S og M i Stockholm, der meget vel kan blive model for hele landet, selvom det ikke er tænkeligt at riksdagspolitikere vil spekulere offentligt i det inden valget. Megen menneskesynslyrik her, når man betænker at det blot drejer sig om noget så prosaisk, som at blive siddende på magten. Det er længe siden vi selv har haft så meget menneskesyn på så kort tid i Danmark. Fire gange på to minutter og atten sekunder. Det er  ædelt:

Såväl Socialdemokraterna som Moderaterna vill bilda en blocköverskridande majoritet i Stockholm, om Sverigedemokraterna skulle väljas in i fullmäktige och bli vågmästare. Det säger de båda partiernas ledande företrädare till Ekot. Stockholms stad är den näst största valkretsen i Sverige och den växer stadigt.Valresultatet där är alltså mycket betydelsefullt för vilken allians som får styra landet efter riksdagsvalet i september.

“Jag har för egen del pekat på det samlingsstyre vi hade fram till 1994. Det är inget vi önskar tillbaka, men i en särskild situation. Poängen är att inte ge Sverigedemokraterna något inflytande. Jag tror att vi är överens över blockgränserna om att vi inte delar deras människosyn,” säger Sten Nordin.
Hur demokratiskt tycker du att det är att stänga ute ett parti från inflytande på det här sättet?

“Jag tycker att det är både en rättighet och ett ansvar för oss andra partier som definitivt inte delar människosynen som Sverigedemokraterna har, eller kan tänka oss att samarbeta med dem och att före valet också redovisa att det tänker vi inte göra,” säger Sten Nordin.Så ska S och M stoppa SD i Stockholm hør indslaget. Socialdemokraterna i samarbete med Moderaterna. Partierna har ingått en ohelig allians för att stoppa Sverigedemokraterna i Stockholm. SE også Mikael Jalving: Turen går til Fjendeland.

Ian Wachtmeister skriver: SD får minst 8%. Jeg tror, at SD kan få alt mellem 4 og 12 procent, men det er svært at komme med skud, når man har meningsmålinger  der adskiller sig op til over 100 procent, og som uvægerligt vækker mistanken om manipulation. Fra 3.2 procent til 7.2 procent, det er store udsving. Derfor gætter vi ikke nærmere før der foreligger en måling, vi tør tro på.

Tikkende bomber

Hugh Fitzgerald på Jihad Watch opstillede engang et sjovt hypotetisk dilemma: Hvis man nu skulle ud at flyve, og fik fortalt at piloten på det seneste var blevet stærkt religiøs, ville det så gøre en forskel for en selv om han var kristen, hindu eller muslim? Sådan hånden på hjertet? I mainstreamverdenen, hvor tv-serier kan laves om kristne fundamentalister der halshugger muslimer, eller hos neo-ateister af den lettere kaliber, gør dette måske ikke den store forskel. Men i virkelighedens verden er dette at blive ‘stærkt troende’ oftest ganske forskellige ting for kristendommen eller islam. Man kunne også henvise til vestlige konvertitter: Hvor forbløffende ofte at de får den – angiveligt – helt forkerte idé, at islam handler om hellig krig mod de vantro.

Eller sagt med andre ord: Når pæne mennesker nu rystes over at en multikulti-kæledægge, en fin og flunkende rollemodel, finder ind til noget man ikke havde fantasi til at forestille sig, og springer ud som frådende rabiat, ja, så siger dette kun noget banalt om dem selv. Så længe mainstream-islams aggressive og menneskefjendske dogmer er absolut tabu i debatten, og man antager eksistensen af – uden at udpege den – en moderat candy-floss-islam, så længe vil vi opleve pæne menneskers bestyrtelse. Og lige så længe vil der ikke komme noget pres for revision af den mentale bagage som smutter gennem toldkontrollen ved disse menneskers indrejse.

Mohamed Omar var indtil for nylig det kulturelle Sveriges maskot. Han blev båret på hænder, for han var drømmen om en rollemodel: en ung, talentfuld lyriker og kulturel debattør med indvandrerbaggrund. Omar blev alles yndling, en svensk kulturpersonlighed, der regelmæssigt skrev i landets store aviser og blev symbol på en brobygger mellem kulturer.

Nu er han med et brag faldet nedenud af de fine kredse og ingen rører ham med en ildtang. Omar er nemlig sprunget ud som islamist og optræder med flammende antisemitiske taler ved demonstrationer i Sverige. Han mener i dag at zionisterne stod bag terroren den 11. september 2001, at homoseksualitet skal straffes, og at Iran er en demokratisk nation. […]

I Svenska Dagbladet fortælles Omars historie, og avisen har talt med en række af de kulturpinger, der stod ham nær. Nogle giver Omar ret, når han selv hævder, at det var Gazakrigen, der radikaliserede ham – eller »åbnede hans øjne«. Andre mener, at han har narret alle og altid har haft de radikale holdninger. Han gik blot stille med dørene for at skaffe sig fordele. Det synspunkt har forfatteren Torbjörn Elensky. Han mener, at Omar endelig har »kastet masken« og først nu viser sit sande ansigt. Knut Lindelöf, webredaktør for Fib/ Kulturfront og gennem mange år politisk mentor for Omar, er af den mening, at eks-kulturpersonligheden har ændret standpunkt. […] Svensk rollemodel bliver antisemit [JP 13.4.2010, ikke online]

“Sprunget ud”, “radikaliseret”, “åbnede … øjne”, mummespil og opportunisme: Forskellen er uden betydning, og det er dén pointe som ikke kan trænge igennem i mainstreammedierne. Der vil komme et ukendt antal Omar’er igen og igen, fordi man hverken kan eller vil screene for denne mentale bagage, og ikke vil erkende at den er et grundvilkår, snarere end ekstremisme eller radikalisering (LFPC). SVT, der har ikke altid kontrol over direkte TV, i anledning af et lille kup Omar lavde i direkte transmission: “Det händer inte så ofta att någon säger något som inte var…tänkt.”

A Farewell to Newsmill

En kommentator skriver i anledning af Grandmos borttagne artikel:

Eftersom jag då får anta att debatten är slut och bara våld återstår så tackar jag för mig här på Newsmill och önskar alla lycka till. Kommer aldrig gå in här igen.Ingen ide att sitta här och låtsas att man har yttrandefrihet när det bevisligen inte finns någon kvar.Demokrati fungerar inte.

At “frisere” debatten på denne måde, er at købe tid til et projekt, der ikke har nogen lang fremtid for sig. I Norge gennemgår HRS enkeltpunkterne i artiklen: Grandmos artikkel ville knapt oppnådd oppmerksomhet i Norge. Sier det noe om hvor rasistiske Norge er blitt? La oss ta en titt på den.

Amnesty som politiske aktører

Min egen støtte til et ellers udmærket foretagende sluttede ved Irene Khans blanden sig i storpolitik omkring  Irak og Afghanistan, og efter hendes forsøg på at lægge sig i dansk fremmedpolitik. Her graver Document i den seneste sag: Amnesty som islamisternes våbendrager:

Seniorleder Gita Sahgal slutter i Amnesty International, etter at den stadig mer politiserte menneskerettighetsorganisasjonen suspenderte henne i februar som følge av hennes kritiske holdning til organisasjonens allianse med Storbritannias mest kjente Taliban-supporter, Moazzam Begg, og hans gruppe Cageprisoners. Begg ble holdt på Guantanamo i tre år frem til 2005, mistenkt for al Qaida-forbindelser, og blir nå fremstilt som en menneskerettighetsforkjemper av Amnestys ledelse. Gita Sahgal – som er ekspert på religiøs fundamentalisme og har jobbet med menneskerettigheter i 30 år – er imidlertid av den oppfatning at Begg og Cageprisoners aktivt fremmer radikale islamske ideer og individer. Sahgal mener derfor at Amnesty ødelegger sitt eget rykte som menneskerettighetsforkjemper ved å assosiere seg selv med mennesker som Begg og hans gruppe. Men bare timer etter at Sahgal offentlig kalte Amnestys forbindelser til den tidligere Guantanamo-innsatte Begg for en “seriøs feilvurdering”, ble hun suspendert fra sin stilling som leder for menneskerettighetsorganisasjonens avdeling for kjønnsspørsmål. Fredag 9. april valgte hun å avslutte sitt arbeid i Amnesty. Amnesty har kvalt sin egen samvittighets stille, lille stemme


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Matti från Finland

Posted: 13 april 2010 - 17:48 - Svar

Det är alltså [i]Cordon Sanitaire[/i] som det heter i Belgien, betyder att man under inga som helst omständigeter samarbetar med Vlaams Belang.

Tyvärr funkar cordon sanitaire enbart i sådana fall där partiet som ska diskrimineras är så pass liten att det överhuvudtaget går. Det går inte i Belgien, där VB har 20 % av rösterna i Flanders. Journalisterna påstår annat, men så är det bara att på vissa orter VB är så pass stor att det ej går att blockera.

Skalman

Posted: 13 april 2010 - 18:43 - Svar

Det jag kan läsa ut av det här är ju att det är uppenbart hur nära varandra M och S står om de kan tänka sig att regera tillsammans i koalition och det i sin tur visar ju på den minimala spridningen i det svenska politiska livet.

Rent politiskt så innebär det ju att de, de svenska hjärntvättade och fördummade valboskapen till trots, riskerar att skjuta sig rejält i foten. På andra ställen där man har försökt sig på såna dumheter har det slutat med att SD har fått ÖKAT snarare än minskat inflytande.

Dessutom begriper ju vanligt folk att en röst på M innebär en röst på S och vice versa. Hur många är intresserade av det? Det påminner ju om ett, om än inte i teorin så i praktiken, flerpartisystem a la DDR med flera partier som tycker likadant.

steen

Posted: 13 april 2010 - 18:57 - Svar

@ Skalman: Ja, der er kommet en professor på samme link, som siger: Professor Björn Fryklund tror att samarbetet stärker Sverigedemokraterna.

Man kan nok formode, at det også vil vise, at når man lægger forhindringer i vejen for folkestyrets fri funktion, så ved man aldrig hvad man får i stedet. Det er et svært spil at kontrollere for M og S, og jo mere de prøver, desto sværere kan det blive. Det begynder at ligne “kontrolfreaks mister kontrollen.” De skulle tage en slapper og lade naturen gå sin gang, men det får vi ikke at se.

Skalman

Posted: 13 april 2010 - 19:19 - Svar

Steen: Jo, men man behöver ju inte vara professor för att kunna räkna ut det. Om två personer stoppar en tredje, med foul play, så brukar en normal människa reagera och tycka att det är för djävligt. Politik fungerar likadant.

Vad som kan ske? Weimar är ett exempel. Inget jag vill veta av men leker man med eld och bensin så brukar det ta fyr och envisas man med att hälla mer bensin på brasan så tar det fyr hus i helvete. Där någonstans befinner sig Sverige nu.

steen

Posted: 13 april 2010 - 19:24 - Svar

@ Skalman: Netop, det er den sørgelige konklusion Newsmill debattøren drager: “Demokrati fungerar inte.” Det er usandsynligt farligt at drive store mængder bort fra folkestyret på denne måde. Jeg har altid troet, at det var en del af grunden til, at Sverige har cirka 10.000 nynazister, hvor vi efter bedste skøn har cirka 100 i Danmark. Selvom der lige er kommet en ny film, Broderskab*, der mener at vi har nok til at gøre dem til tema i en spillefilm, der foregiver at handle om virkeligheden.

(* Man må definere en nazist: Han skal være antisemit, antidemokrat, antikapitalist, antikommunist, homohader og lommeraceteoretiker som minimum.)

  Casper | Borgerlig bums

  Posted: 13 april 2010 - 20:19 - Svar

  En film kan jo godt være en god historie selv om den ikke handler om et stort samfundsproblem. Nu synes jeg du kritiserer ikke-samfundsrelevant kunst for at være unyttig, ligesom en ægte socialist ville gøre.

   steen

   Posted: 13 april 2010 - 20:52 - Svar

   @ Casper: Jeg siger ikke , den skal være “nyttig”, – det er kun et krav man kan stille til propaganda – bare at den skal have en vis berøring med virkeligheden. Gode historier skal have et moment af genkendelse, mener jeg. ER det for eksempel nazister, der nu om dage forfølger homoseksuelle i DK og banker dem ned i Ørstedsparken og ved barer, eller er det nogle andre ?

   På dette punkt synes filmen at være direkte uhæderlig, hvis jeg skal dømme efter de åbenhjertige pressehistorier jeg har set, hvor iblandt der ikke er ét eksempel på “nazivinklen.” – Jeg efterlyser igen en ærlig statistik på de overfald. Det er ringe at LGBT ikke selv tilvejebringer den.

    Casper | Borgerlig bums

    Posted: 13 april 2010 - 21:05 -

    “ER det for eksempel nazister, der nu om dage forfølger homoseksuelle i DK og banker dem ned i Ørstedsparken”

    Ja, det har forekommet, ligesom rockerlignende typer og almindelige machomænd, men det er oftest muslimske teenagere, som også er de mest beslutsomme og bestialske i de sager.

    Casper | Borgerlig bums

    Posted: 13 april 2010 - 21:20 -

    Angående statistikken har LBL, eller hvad de nu kalder sig, længe krævet en sådan, men politiet og politikerne er modstræbende.

    Her har jeg foreslået DF at gå ind i sagen og kræve en etnisk opdelt statistik, så de for en gangs skyld kunne gøre et homo-emne til en vindersag. DF har da også nævnt det på nogle vælgermøder, hvor jeg på forhånd havde tippet DF, men så interesseret er partiet vist heller ikke. Alle regner vist med at homo-vold er meget marginal, indtil de konfronteres med fakta. Selv har jeg aldrig været udsat for noget, men mange har (husker ikke lige procenten). I mange dele af samfundet er homoer stadig den mest uglesete gruppe, så det er en simpel forklaring på hvorfor de udsættes for vold og verbale angreb.

    Det er blot mærkeligt at man ikke drager en sammengæng mellem nyheder som denne her: Vold mod homoseksuelle stiger og denne her: Danske jøder oplever stigende antisemitisme

    Jeg synes man ser mange tegn på at muslimsk adfærd smitter af på de laveste danske grupper.Det kan evt. forklare hvorfor etnisk danske voldsepisoder, herunder angreb på homoer, også er blevet værre. Jeg er udmærket klar over at denne påstand ikke kan bevises med en statistik – det er jo kulturanalyse.

    Casper | Borgerlig bums

    Posted: 13 april 2010 - 21:30 -

    LBL er heller ikke noget skalkeskjul for venstrefløjsmennesker, de valgte bl.a. Louise Frevert som næstformand, ganske vist uden modkandidater, men alligevel. LBL har på et tidspunkt været bonkammerater med VU, men ellers er radikale og SF’ere nok stærkest repræsenterede, eller i hvert fald de mest synlige. De virkelig venstreorienterede bryder sig ikke om LBL, som de finder for mainstream og kommerciel, derfor har de jo deres egne små queer-bevægelser:

    Kom og vær med til at udvikle og planlægge ’ad-bust’-aktioner rettet mod Priden i Queer-cafeen ’Cafe under Dekonstruktion’ part III fredag d. 15. august. Københavns Pride Parade har i mange år ikke villet vedkende sig sin politiske beskaffenhed, men samtidig kastet sig i grams for kommercielle sponsorer og logret for nationalistiske og racistiske fortællinger om det liberale Danmark versus de homofobe muslimer. Alt sammen pakket ind i et dansende og glittet freakshow til ære for Normaldanmark på klapstole langs Nørrebrogade. Det radikale køns- og seksualpolitiske miljø har for mange år siden opgivet at deltage i Priden og i stedet arrangeret alternativer, som f.eks. SKAM/KLAM/TAM og Queerfestivalen, og ad den vej forsøgt at fastholde og udvikle politisk protest mod heteronormativitet, racisme og kapitalisme. Enhedslistens Queerudvalg/Modkraft, 2008

Skalman

Posted: 13 april 2010 - 19:30 - Svar

@Steen: 10.000 nynazister i Sverige? Det tror jag inte ett ögonblick på. Då är de fler än soldaterna i försvaret och kunde ha gjort en kupp när de ville. Men jag kan ju ha fel även om jag inte hoppas att det finns så många stolpskott i Sverige.

Men jag håller med. Man ska vara försiktig med att tysta folk. Det har inte slutat väl någonstans. Jag bara väntar på att den första cellen av en organisation av typen “IRA” ska dyka upp. Det finns gott om folk med ilska, låg våldströskel, vapenkunskap och tillgång till vapen.

steen

Posted: 13 april 2010 - 19:48 - Svar

@ Skalman: 10.000 var bare et tal jeg slyngede ud fra hukommelsen. Det er forhåbentlig forkert. Men der er jo mange nuancer i spekret. Nationaldemokraterne har enkelte strejf af nazistisk retorik (“sjuk och degennererad konst”* i partiprogrammet.) – Nordisk Ungdom i det seneste tilfælde fra Gøteborg, er decideret nynazistiske ligesom deres kontakter i Tyskland. Så det hænger meget på, hvordan man vil definere det og hvor man drager grænsen.

* fra ND partiprogram:

På samma sätt som konstnären har frihet att ställa ut sina verk på ett galleri skall medborgaren ha rätten att slippa osund konst i sin vardag.

Åtgärd
Det svenska folket skall vara betygsättare av den offentliga konsten, inte konstnären själv. Sjuk och degenererad konst påverkar oss negativt och kommer på detta sätt att kunna undvikas på offentliga platser. Konsten skall om så är möjligt appellera till vårt folks kultur, vår historia, våra hjältar och våra erfarenheter.

Det er unægtelig en genkendelig røst fra fortiden, vi hører her. Det er komisk når det gælder en promille minoritet, men tragisk hvis ND får flere tilhængere. ND kerer sig åbenbart ikke om, hvilke associationer den retorik automatisk vækker. Et virkeligt skud i foden.

  Skåning

  Posted: 13 april 2010 - 20:56 - Svar

  Steen: Det är knappast 10 000 nazister i Sverige. Det är förmodligen inte ens en tiondel av den summan. Vad du däremot faktiskt har rätt i, är att invandringskritiker i Sverige av tradition har varit mer av den “naziliknande” sorten, om uttrycket tillåts. Det är därför ND har en programpunkt om “degenererad konst”. De är självfallet inte ett nazistiskt parti, men påminner mer om tyska partier av samma sort, än om danska och holländska.

  Skalman

  Posted: 13 april 2010 - 21:07 - Svar

  OK. Då förstår jag din siffra lite bättre. Jag hade snarare gissat på ca 1000 nynazister, give or take.
  ND räknar jag inte dit även om du har en poäng i att de använder sig av uttryck och retorik som även användes av NSDAP.

  Jag kan i och för sig förstå vad de menar med “entartete kunst” men jag menar att den sortens konst visst kan få visas. Däremot anser jag kanske inte att staten ska ge bidrag till konsten som sådan oavsett vilken sorts konst det är och i all synnerhet inte konst av typen “Ecce Homo” och “Piss Christ”.

  Vad privata gallerister och muséer visar upp har ingen med att göra så länge det inte bryter mot svensk lag.

   Skåning

   Posted: 13 april 2010 - 22:36 - Svar

   Svensk lag ger jag förstås inte så mycket för. Både du och jag har skrivit hundratals inlägg som bryter mot svensk lag. Jag tror mer på en något “högre” princip. Att sprida lögner om enskilda personer eller att uppmana till våld mot personer eller grupper bör vara olagligt. Övrigt ska vara tillåtet, oavsett vad svenska lagstiftare har att säga om den saken.

    Skalman

    Posted: 14 april 2010 - 19:07 -

    Hehehe. Touché mon frere. Visst har vi bägge brutit mot den delen av den svenska lagen men nu tänkte jag ju mer på konst som stred mot svensk lag som tex barnpornografisk “konst” och liknande. I övrigt skiter jag i vad konstnärerna syslar med. Jag gillar bara inte att staten ska försörja “konstnärer” eller lägga skattebetalarnas pengar på konst av den nämnda typen.

    Förutom det så är jag helt och hållet enig med vad du skriver.

Casper | Borgerlig bums

Posted: 13 april 2010 - 20:39 - Svar

Man må ikke glemme at Sverigedemokraterne primært et et sydsvensk parti. Ved sidste valg fik de 7 % i Skåne vest (bl.a. Helsingborg og Landskrona) og 5-6 % i resten af Skåne og Blekinge.

I hele resten af landet var man under de 4 %. I Stockholm så lavt som 1,6 %, og Västerbotten 1,1 %. På landsplan fik de 2,9 %.

Jeg er ikke i tvivl om at det har noget med den gamle grænse at gøre. Skånelændingene (i mindre grad i Halland) tænker som danskere. Det svenske forhold til udlændinge er anderledes – på godt og ondt.

Jeg tror godt de kan komme over spærregrænsen næste gang. Hvis man ikke får 4 % på landsplan kan man også komme ind via 12 % i en enkelt valgkreds, dog uden tillægsmandater, det ville betyde at de fik 2-3 mandater, nok til at blive hørt og bemærket. Mon ikke pressen, især SVT, ville opfinde en regel om at kun parrtier i rigsdagen, der kom over den “rigtige” spærregrænse, ville være berettiget til at deltage i debatter osv.

I Danmark findes der en anti-DF-effekt i meningsmålinger, da DF altid scorere højere på valgdagen end i målinger. Det skyldes enten at folk ikke tør oplyse i telefonen hvad de stemmer på eller at DF’ere bestemmer sig sent (sidstnævnte ekspertforklaring citeres gerne i pressen, da den bygger på at DF’ere skulle være dummere eller mere følelsesbetonede end andre). De bedste meningsmålinger kompenserer for anti-DF-effekten, men det er aldrig til at vide hvilke meningsmålinger der gør og ikke gør det.

Sverigedemokraterne har følgende problemer, sammenlignet med DF:
– Intet gennembrud på landsplan
– Der er ikke så meget spræl i SD. Den svenske debat er væsentlig mere kold og rationel (eller pseudo-rationel) end den danske. Derfor er det svært for et oprørsk parti at argumentere på de vilkår, som etablissementet har opstillet. Man kan selvfølgelig tale om statistikker, men de produceres af magthaverne.
– SD har vitterlig haft berøring med højreekstreme kredse, dog mest tilbage i 1990’erne, hvilket DF ikke har.

Menig 442

Posted: 13 april 2010 - 21:05 - Svar

Der findes mange forskellige former for menneskesyn. Men den form som Socialdemokraterne og Moderaterne har taget patent på, vil før eller siden ekspedere dem ud på møddingen. Man kan så gætte på, om det bliver dem de vil gavne eller dem de vil skade med deres menneskesyn, som får æren af at sparke dem ud.

Universalgeni

Posted: 13 april 2010 - 21:52 - Svar

Helt ærligt: det islamiske menneskesyn er da det værste af alle. Hverken den danske eller den svenske presse har nogensiden defineret, hvad de mener med Pias eller SDs menneskesyn.

Ulla Lauridsen

Posted: 13 april 2010 - 23:05 - Svar

Jeg har også tænkt det der med afsmitning, Borgerlig bums. Det ser ud, som om nogle danske, unge voldmænd og kriminelle lærer af indvandrernes metoder og skruer op for råheden. Men det er bare noget jeg har tænkt ud fra artikler i formiddagsbladene – nogle gange har jeg bemærket en metode – f.eks. optræden i større grupper omkring et offer, brug af jernstang m.m., hvor jeg har tænkt – okay, det er helt sikkert indvandrere. Og så har de vist sig at være danskere. Det er ærgerligt, at politifolk bliver fyret eller truet med fyring lige så hurtigt, som de kan udtale sig. Det ville være godt at høre fra dem, om det er noget, de har iagttaget.

Matti från Finland

Posted: 13 april 2010 - 23:15 - Svar

Jag kom på att tänka om valfusket nu igen. Undrar om PK-laget komer att till slut att greppa till helt enkelt valfusk, om det verkar så att SD skulle komma in precis över 4 % -spärren ? Steen skriver, att SD kan få allt mellan 4 och 12 % , men det är ju (fortfarande) inte sagt, att SD kommer över spärren med mer än typ 4.01 %. Då skulle det räcka med till och med några hundra valsedlar i strategiska kretsar ifall det ser ut att bli en rysare.

Om SD kommer in med dörrkarmarna runt axlarna är det ingen vits att ens försöka, men däremot kan fusk förekomma om marginalen är mycket liten.

  Casper | Borgerlig bums

  Posted: 14 april 2010 - 04:39 - Svar

  Jeg tror ikke rigtig på valgfusk i stor stil, det vil trods alt være umuligt at organisere og hemmeligholde i et åbent samfund. Det foregår sikkert i meget lille skala (spontant) ude på nogle valgsteder og især ved brevafstemning. http://sv.wikipedia.org/wiki/Valfusk

  Fusket ved svenske valg består i selve afstemningsmodus, som gør at valget ikke er 100 % hemmeligt, altså udsat for social kontrol og selvkontrol, men svenskere har en anden tærskel for privat og ikke-privat end os. Derfor føler de ikke noget pågående behov for at ændre det. Jeg har været ude for en svensk veninde der skældte mig ud over ikke at ville sige hvem jeg stemmer på, for “du måste stå upp för dina synpunkter”. I Danmark bliver det dog næsten altid respekteret at man holder det privat.

  Sandheden er at SD ikke har fået stemmer nok endnu, da partiet ikke rigtig fænger, ud over blandt skåninger. Den åbenlyse konspiration er nem at få øje på, nemlig meningskontrollen i medierne og den politiske adelsklasses greb om magten. Der er ingen grund til at lave yderligere konspirationsteorier om valgfusk.

  Jeg gætter på 3,5 til 6 procent for SD, men meget kan ske før valget. Selv hvis der skulle udbryde muslimske optøjer, tror jeg dog næppe SD kommer højere end 6 %. Der er derimod ved at ske det at de andre partier justerer deres politik pga. trykket fra SD, og det er jo også et godt resultat for SD, selv om det går meget langsomt.

   Matti från Finland

   Posted: 14 april 2010 - 07:58 - Svar

   Jag tror också att SD kommer att få ensiffrigt men snarare 4-5 % istället för 6 %. Detta vill säga att man tar den sämsta gallupen 3.2 % och lägger till 1-2 % i skamlighetsfaktor. Och detta resulterar i siffror typ 4.2 – 5.2 %

   Varför tar jag då den sämsta gallupnoteringen som utgångspunkt ? Nåja, det är ju Sverige: i sådana gallupar där SD får 7.6 % bör man komma ihåg att en del av dom som säger sig rösta kommer trots allt under valdagen snällt och lydigt rösta socialdemokraterna.

   Gallup-siffror slår alltså åt två håll i Sveriges fall: dom lägsta noteringarna tror jag inte är verkliga utan där kan man tala om samma fenomen som i Danmark där DF underskattas i gallupar. Dom högsta noteringarna i sin tur tycker jag kommer inte i fråga på grund av att det är trots allt svenskar det handlar om så att gå från ord till handling är en oerhörd tröskel för svenskarna.

   Som sagt det finns en skamlighetsfaktor som kan gynna SD, men å andra sidan svenskarnas ofattbar lyhördhet innebär en risk. Man kan därmed inte ta skamlighetsfaktor rakt av i dom största noteringarna och glädjas åt 7.6 % i Sentio – risken finns att i någon skede svenskarns mesighet kryper fram.

Christina

Posted: 13 april 2010 - 23:36 - Svar

“Jeg har også tænkt det der med afsmitning. Det ser ud, som om nogle danske, unge voldmænd og kriminelle lærer af indvandrernes metoder og skruer op for råheden.”

…och vice versa…

Christina

Förresten, är det någon här som minns den heta debatten om det amerikanska videovåldet på 80-talet…?

http://www.youtube.com/watch?v=Lgj6gR-Kbt0

Christina

“Med ett schysst järnrör slår man hela världen med häpnad”

http://www.facebook.com/group.php?gid=22940780151

(Christina – gider du spare på pladsen i samme kommentarspor ? mvh S )

  Gunnar Biering

  Posted: 14 april 2010 - 09:47 - Svar

  Det er jo helt irrelevant, hvad vi hver især tror, tænker eller føler på området kriminalitet og indvandrere. Der findes jo statistiske data, altså FAKTA om forholdene.

   Christina

   Posted: 14 april 2010 - 11:00 - Svar

   “Der findes jo statistiske data, altså FAKTA om forholdene”

   Facts are stubborn, but statistics are more pliable.

    Gunnar Biering

    Posted: 14 april 2010 - 11:43 -

    Og så kan man jo også vælge at benægte de fakta, der ikke understøtter ens følelser.

    Christina

    Posted: 14 april 2010 - 17:46 -

    “Og så kan man jo også vælge at benægte de fakta, der ikke understøtter ens følelser”

    Det tycker jag nog att du ska försöka undvika, Gunnar… 😉

Jens A

Posted: 14 april 2010 - 01:06 - Svar

@ flere
Er det ikke selve ideen med kulturberigelse, at danskerne skal tage ved lære?

Johansen

Posted: 14 april 2010 - 09:29 - Svar

Det bliver en stor fejring af dronningen på Amalienborg slotsplads, med karetturen og på Rådhuspladsen på fredag i København. Jeg vil være på pletten. Lidt royal har man vel lov at være. :o)

Fint med Kim Larsen ord og sang til hendes majestæt i aftes. Henriks pige.

Eyvind Dk

Posted: 14 april 2010 - 10:40 - Svar

Ja, hold da op!!
Kim Larsen gjorde det sgu’ godt – flot indledning og fantastis sang derefter.
Smukt smukt smukt!!!

Liva

Posted: 14 april 2010 - 13:43 - Svar

Skønt at se og høre Kim Larsen være med til at fejre den danske dronning. Og så foran de flotte gobeliner.

Dronningen blev til ‘Larsens kvinde min’. 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=mNC1G3IQH7E&feature=related

Robin Shadowes

Posted: 14 april 2010 - 23:06 - Svar

Det var härligt att se Larsen framträda inför drottningen. Försnacket påminde lite om Lennons inför det brittiska hovet på sin tid. Det där med att “ni kan rassla med juvelerna”. Får intrycket av att det danska kungahuset är mycket folkligare än det svenska och trots det så verkar dom ha mycket stöd och popularitet trots att dom uppträder arrogant och överlägset. Ut med fransoserna!!

z

Posted: 17 april 2010 - 12:52 - Svar

Danmark har også sin Omar. Journalisten Tarek Omar fra Politiken.

Leave a Comment