16
apr
Seneste opdatering: 17/4-10 kl. 0032
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Dronningens karettur gennem København i fire dele med fantastiske forårsbilleder fra København. Man ser svenske og skånske flag. Norge: Vi takker for alt Danmark har gitt oss i de siste 10 år, av tanker og ideer, og idealer. Berlingeren har en interessant  kronik om verdens ældste monarki: Margrethe kan blive en af de absolut længst regerende monarker i Danmarkshistorien. Dronningens tale, Frederik: Jeg er stolt af dig, mor, Statsministeren: Du er helt din egen, Margrethe.

Expressen får tørt  på

Chatten handler i høj grad om den såkaldte “hvidpixellering”, svenske aviser der tryller mørkhudede forbrydere kridhvide. I forhold til tidligere lidt af  en revolution, hvad Expressen tillader af kommentarer. Avisen forsøger at skrive sig efter allerede forlængst tabt troværdighed: Läs chatten med Mattsson om kriminaljournalistik, Chefredaktör Thomas Mattsson chattade om invandrare och brott Läs frågor och svar här!Lilla Saltsjöbadsavtalet, marts 1987 der omtales, skulle handle om svenske journalisters uofficielle overenskomst om at mørklægge de negative konsekvenser af multikulturen. Thomas Gür og Susanna Popova udtalte sig som de gjorde. Vi er en del der har set det nogle gange og opfattet Gür og Popova som utvetydige og troværdige. Hvis der ikke eksisterede en overenskomst, hvordan kunne de så sidde og mindes den i detaljer på TV tyve år efter? TV klippet fra Axess´ Åsiktsmaskinen 2007 er desværre nu fjernet fra You Tube.

Fredsproces på skinner

Memri TV: Sports Show on Egyptian TV Turns into Platform for Spreading Antisemitism, Conspiracy Theories, and Anti-Americanism, marts-april 2010. Sportskommentatoren mener også at vide, at Israel vil angribe Europa med A-våben. Vi tilegner klippet til brødrene Melchior og vor tids Sørine Kierkegaard,  Lene Andersen.

Homo Sovjeticus

DR Kanal Kultur sendte den tyske dokumentar Menschenlabor Sowjetunion i aftes. Den findes på You Tube i seks dele med engelsk lydspor og dansk undertekstning.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Christina

Posted: 16 april 2010 - 18:08 - Svar

Robin Shadowes

Posted: 16 april 2010 - 20:51 - Svar

Det gör inte jag heller men det hindrar mig inte från att önska dronningen a happy bithday. Hoppas hon hygger sig ordentligt på bemärkelsedan.

Christina

Posted: 17 april 2010 - 09:20 - Svar

Qu’ils mangent de la brioche.

Universalgeni

Posted: 17 april 2010 - 11:24 - Svar

Brød og skuespil for folket? Nej, vi har endnu ikke svenske tilstande her, Christina.

Emeritus

Posted: 17 april 2010 - 13:59 - Svar

Om dronning Margrethes fødselsdag og – danskhed som – den danske måde.
Min kone elsker at se på rober. Det gør jeg ikke, men det medfører, at jeg lejlighedsvis faldt ind og ud af fødselarens fest, som den blev gengivet i TV.

Et unikt øjeblik opstod, da den kongelige livgarde strandede i menneskehavet på vej ned gennem Frederiksgade. Ikke et øjebliks panik. Kan man ikke komme frem, kan man med ynde marchere og spille på stedet. Fantastiske, næsten surrealistiske eventyrbilleder af det danske folk, nogle i og masser uden uniform. Et udtryk for samhørighed. En særlig opvisning i, hvad dansk kan være, når man man må improvisere lidt i en festlig stund. Livgarden skulle egentlig have fulgt en anden rute.

Modtagelsen på Københavns Rådhus var fortryllende gennemført. Normalt er iscenesættelser, hvori børn optræder som et ‘kært’ element, tåkrummende misforståelser. Men ikke her. Faderen til fem, Sigurd løste opgaven forbilledligt. Ikke én falsk tone – og her tænker jeg ikke på slåfejl på klaviaturet. Det lykkedes Sigurd med absolut gehør at overbringe byens hyldest som børnenes (og fremtidens) særlige hyldest til dronningen. Med perfekt timing lod Sigurd børnene bevæge sig i sang – men helt naturligt, inden de nåede at blive trætte af at sidde stille. Hans professionalisme fik mig til at klistre til skærmen.

Der har været megen kritik af prins Henriks diktion. Jeg ville derfor gerne høre, hvordan han på denne dag ville slippe fra den bundne opgave, det er at holde en tale ved en sådan lejlighed. I mine ører var det tydeligt, at han havde lyttet til kritikken uden at slippe sin franske rod. Han artikulerede meget tydeligt, talte langsomt – og leverede en meget smuk, velformuleret tale på et meget smukt dansk, og talen VAR oven i købet meget dansk. Men han er franskmand, og det må man godt kunne høre. Herefter fulgte, hvad jeg må betegne som endnu to fremragende taler af henholdsvis statsministeren og kronprins Frederik. Det kan godt være, Frederik er kejtet og har svært ved at formulere sig, når han bliver interviewet. Man kan ligefrem se, hvor han leder efter noget fornuftigt at sige. Men det er der aldrig tid til, og så bliver han forkrampet og smiler genert. Modsat hurtigsnakkeren, Lene Espersen, der i alle situationer kan lade munden løbe, men hvem kan dog huske, hvad hun sagde? I går holdt Frederik derimod en tale, som nogle i hvert fald husker, som han har haft tid til at forberede i fred og ro – og viste det sig en fremragende tale, I kvalitet fint flugtede med de to første.

Med venlig hilsen

Emeritus

Posted: 17 april 2010 - 15:20 - Svar

OT
EU-parlamentariker og kosmopolit – Jens Rohde fylder fyrre, ham med missilet. Han savner ikke dansk politik, som han mener er præget af en stærk nationalkonservatisme for tiden. Aha. Forbløffende. Er det mon et forbigående fænomén! – Med den indvandrerpolitik man har ført og de problemer, det giver? Økonomisk vurderet en ekstraregning på mindst 20 mia. kroner om året. Hvad med en industri, som både afskediger og påstår, at vi om få år har brug for bl.a. at få tilført 20.000 ingeniører udefra – skriver: tyvetusinde! Hvem har brug for dem? Og til hvad? – Med hvilke superkvalifikationer skal de ankomme og skrevet på hvilke papirer? – Kan de samme 20.000 mon ikke gøre god fyldest i hjemlandene i den halvdel af industrien, som allerede er anbragt udenlands?

Udenlandske læger, som ikke er læger.

Hvordan kan Jens Rohde forvente andet end en kraftigt voksende nationalkonservatisme blandt danske politikere, når dét, en lille, letsindig minoritet ønsker, er en udviskning af nationalstaterne til fordel for vildtvoksende globalisering og Rohdløshed.

Hvis partierne herhjemme på den baggrund skal holde balancen og en regeringsbærende vælgertilslutning, går det ikke længere at rakke danske værdier ned. Derfor skal Helle Thorning og Pia K i år ud og slås om danske værdier på landsplan. Herlev-Helle vil repræsentere de rigtige værdier og gøre alt for at Gentofte-Pia repræsenterer de forkerte.

Samme Rohde må se i øjnene, at den bedst begavede del af den yngre danske intelligentsia af meget gode grunde, hvoraf et par er nævnt her, udpræget er nationalkonservativt orienteret. Man er træt af alt det utopiske globaliseringspis, der flytter ulykkerne fra fejlslagne stater til de succesrige stater – med destabiliserende virkning. De nationalkonservative kan selvfølgelig godt gennemskue, hvor utopien fører hen.

Med venlig hilsen

Leave a Comment