11
maj
Seneste opdatering: 11/5-10 kl. 1834
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Det er skidt at tie og det er skidt at tale. Her bliver der så talt fordi doktor Noa Reddington mener, det er det mindste onde. Men der er ikke én forælder i hele landet, der ikke ved hvad dette drejer sig om : “I – der ikke har 13.000 om året at sende jeres børn i privatskole for – hæfter solidarisk for 30 år socialdemokratisk politik. Vi der har pengene og som har gennemført den, hæfter ikke”. Tyg lidt på den!  Damage control og delvis sort tale. “Hvorfor forsvinder børnene?” – “Jeg ville ønske, jeg vidste det. Det er en fin skole, den er meget mangfoldig….Det er vores alle sammens ansvar, at vi har en god folkeskole…Det er meget kompliceret, for det er mit barn.”

Ingrid Jespersens rektor, Otto Strange Møller, sagde i går til Ekstra Bladet: “Vi er en kulturradikal skole. Og vi er en skole for lokalområdet” Det sidste passer i al fald ikke. Ingrid Jespersens har altid haft elever der kom langvejs fra, og mere nu end før. Hvad er der inde bag den spinnede, kun mikroskopisk krakelerede facade? Dårlig samvittighed eller ærgrelse? Vi kan ikke vide det. Det er fem års arbejde med at mane partiets fortid og ansvar i jorden, der truer med at ramle. – Problemstillingen genfindes selvfølgelig i hele Europa, ikke mindst i Sverige, hvor nomenklaturaen  meget skal have sig frabedt at nyde frugterne af deres fuldstændige omkalfatring af landet. Og i Norge skriver Document: “For Helle Thorning-Schmidt er det ikke et spørsmål om samsvar mellom liv og lære, men hvordan man rir av mediestormen og avleder oppmerksomheten, dvs. gir et svar som får mediene til å miste interessen”. (Helle Thorning Schmidt valgte monokulturel privatskole til sin datter. Så kom det etniske element ind i historien.)

“Det har med årstiden att göra”
“Rån, våldtäkter och fickstölder ökar när värmen kommer” säger  inre befäl A.K. Af og til havner man lige tæt nok på, når man søger om bag svenske mediers kvarte sandheder:

Kvinnan hade kommit gående då fyra för henne okända män följde efter henne och attackerade henne i Bredgränd. Tre av männen höll fast kvinnan medan den fjärde begick våldtäkten.En polispatrull kallades till platsen och kvinnan fördes till Nationellt centrum för kvinnofrid på Akademiska sjukhuset. Polisen har inga spår efter gärningsmännen.En 20-årig kvinna har anmält att hon utsatts för våldtäkt i centrala Uppsala natten till söndagen.
Kan bekräfta att det hänt på riktigt, det var 4 afrikaner som slog ner henne bakifrån. klockan var halv 4 på natten och min flickvän var påväg hem till mig från bj. sorgen är som ni säkert förstår stor så respektera att jag kanske inte är så jätteaktiv i tråden. eventuella tips tas via pm
Den ‘islamistiske’ fejlslutning

Enfoldigheden og de ureflekterede antagelser i Mette Bocks kronik er lige efter bogen, og er ikke værd at dvæle ved (optøjer, trusler og overfald med økse som en naturlig reaktion på tegninger). Kronikøren har i det hele taget ikke lagt større forarbejde ind, når hun beklager sig over at “betegnelsen islamister [anvendes] med tiltagende hyppighed uden nærmere præcisering”. Og hvad er så Bocks nærmere præcisering? Ingen, og det er der jo aldrig nogle der gør – endsige udpeger ikke-islamistiske muslimske talsmænd. Ordet er et rent figenblad for dem der helst vil holde virkeligheden ud mellem to fingre.

Og så har jeg heller ikke nævnt fænomenerne enabling og radikaliseringspotentiale (dvs. fromhedspotentiale). Måske er dette også for meget at forlange i en kronik i Kristeligt Dagblad, men mest alarmerende er måske manglen på overvejelser om hvad der helt præcist er en acceptabel pris at betale for multikulturen. Bocks ærinde er kritikere som os, ikke de problemer vi forholder os til (LFPC).

[…] Det, jeg vil betegne som den muslimske fejlslutning, gennemsyrer den aktuelle debat som en uhyrlig og uanfægtelig præmis: 1) Islamisterne er muslimer. 2) Vi har mange muslimer i Danmark. 3) Ergo har vi mange islamister i Danmark.

Dermed er fokus flyttet fra integration til en primitiv kulturkamp, hvor det handler om “os” mod “dem”, på trods af at det blot er en lille del af vore indvandrere, der udgør en trussel mod samfundet. Vi stigmatiserer hundredtusindvis af borgere, der tilmed, for en stor dels vedkommende, påtager sig de beskidte og slidsomme job, vi ikke selv ønsker at varetage.

Samtidig anvendes betegnelsen islamister med tiltagende hyppighed uden nærmere præcisering. Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, udtalte for eksempel i 2009 følgende til DR Nyheder: “I forhold til udlændingedebatten mener jeg sagtens, man kan tale om islamister og islam som det overordnede tankesæt om muslimer som gruppe. Det ser jeg overhovedet ikke noget problem i.” Det er et markant eksem-pel på den nævnte muslimske fejlslutning. […] Mette Bock: Den muslimske fejlslutning

30 år for syreangrebet

En påmindelse om en af de helt umiddelbare sandheder som ikke kan trænge igennem hos den anden fløj i kulturkonflikten: Når ære regnes for så vigtig at man er villig til at begå en forbrydelse der koster 30 år i skyggen, siger det så ikke alt om hvad vi er oppe imod? Siger det ikke at alskens velmenende tiltag og overfladiske tegn på ‘integration’ er blålys, og at vi i selvbedragets navn har lukket kræfter ind som var ukendte i vores samfund for to-tre årtier siden? Demonterer dette ikke øjeblikkeligt løgnen om frivillighed i valg af tørklædeindpakning? Hvordan går regnestykket op for de anstændige, hvor skal dette vilde raseri indpasses i apologien?

An acid attacker who left a 25-year-old man severely disfigured in a horrific plot to avenge his family’s “dishonour” was jailed for 30 years today. Mohammed Vakas, 26, of Walthamstow, northeast London, was found guilty by an Old Bailey jury of conspiring with his sister Sadia Khatoon and her husband to murder Awais Akram.

The victim was targeted because of his intimate relationship with Ms Khatoon, 24, a married businesswoman he had met on Facebook, the court heard. When her husband, Shakeel Abassi, and Vakas, her brother, found out about it, they made her lure Mr Akram out of his flat to the scene of the attack. […]

Fellow attackers Mohammed Adeel, 20, also of Walthamstow, and a 17-year-old youth, who can now be named as Fabion Kuci, of Harlesden, northwest London, were convicted of conspiracy to cause grievous bodily harm. Adeel was jailed for 14 years and the youth was locked up for eight years.  […] Acid attacker jailed for 30 years for avenging family’s ‘dishonour’

Dobbeltheden burde ikke være til at ignorere: Forretningskvinde Sadia på Facebook må have været alt de anstændige kunne ønske sig – men bryd de arkaiske æresbegreber, og ud af skyggen træder en skægget fritureonkel i form af broderen Mohammed her. Og Sadia, forresten, er forsvundet til Pakistan, og man frygter for hendes skæbne iflg. artiklen her (LFPC).

2010: The tipping point for the Middle East

Som vi ved fra 2009, bliver Europas storbyer nu blive umiddelbart afficeret, så der er ingen grund til ikke at interessere sig for de kommende måneder og generalens foruroligende nyheder, at iranerne har A våben og at der er tegn på et iransk “preemptive strike”.

Former US General Paul E. Valley Warns of Chemical Attacks Against Israel Potential Hezbollah offensive includes chemically armed SCUD missiles with a 450 km range, preemptive strikes on air fields, and a wave of tunnel attacks that cross from Lebanon into Israel. Pajamas TV, min. 11:48

Pixelleret politiker

Svenske aviser udviser den største sekretesse med sossens ellers eksotiske indslag i svensk politik. Tænk hvis det havde været en repræsentant for et vist “brunt, grumset, populistisk, slipsefascistisk parti,” som havde diskretionen været hævet. Vi skaffer lidt jämtställdhet och rättvisa” :

Stockholm Under måndagen greps den socialdemokratiske politikern Abdo Goriya misstänkt för att ha planerat att kidnappa en diplomats vuxna dotter. Expressen skriver om händelsen men har valt att skydda Goriyas identitet. Enligt Expressen var diplomaten bekymrad över dotterns val av pojkvän och hade berättat om detta för Abdo Goriya. Tillsammans började de då planera att kidnappa diplomatdottern. Socialdemokrat misstänks för planerad kidnappning


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Casper | Borgerlig bums

Posted: 11 maj 2010 - 09:28 - Svar

Jeg læste også om Upsala-voldtægten på flashback.org, som jeg opdagede ved et tilfælde. Flashback virker som en udmærket kilde til baggrundsviden om forbrydelser, som svenske medier fortier. Men der er også mange der bare kommenterer en voldtægt med “hvor er det synd/trist”. Det er sikkert dybtfølt, men de er utrolig resignerede og handlingslammede. Danskere reagerer mere aggressivt (normalt) på vold og mord.

Denne her er helt ny: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1983512/politiker-greps-for-planerin g-av-kidnappning
En ledande socialdemokratisk kommunpolitiker greps på måndagsmorgonen av polisen misstänkt för stämpling till människorov.
Enligt uppgifter till Expressen.se misstänks mannen för inblandning i en planerad kidnappning av dottern till en av politikerns bekanta.

Der er spekulationer på https://www.flashback.org/t1192250 , men mon ikke navnet bliver bekendtgjort i dag eller senere på ugen?

steen

Posted: 11 maj 2010 - 10:54 - Svar

“En indvandret tysker” er hun gift med. Hvis Bock har et ærinde, er det at afkvalificere den politiske diskussion tilbage til 1983. Hvis dettte da nogensinde har drejet sig om tilrejsende vesterlændinge. ER Bock liberalist med stort L som sin bror Samuelsen ?

(Jeg fik engang et rasende brev fra”en indvandret englænder” ovenpå en artikel jeg skrev i Politiken. Skal man le eller græde? Min familie kom fra Polen for 500 år siden mvh “en indvandret polak”. )

  Casper | Borgerlig bums

  Posted: 11 maj 2010 - 11:46 - Svar

  Jeg tror ikke hun er liberalist med stort L, hun var folketingskandidat for SF (1994) før hun gik over til de radikale. Hun har haft foden indenfor i mange venstrefløjsgrundtvigske sammenhænge, og hun har en karakteristisk personlighed. Hun siger noget der er letforståeligt og trivielt nok til at vække genklang i de kredse der er enige, men hun er ikke kvik eller dybsindig nok til at vække modstand. Det er forklaringen på hendes succes (som jo så ikke altid har været en succes, da den karakteristiske personlighed også har lagt hindringer for hende selv). Hun er stærkt overvurderet, ligesom så mange andre danske mediefolk og politikere.

  Gunnar Biering

  Posted: 11 maj 2010 - 13:17 - Svar

  Kronikken vrimler med letvægts-betragtninger. Eksempel: Administrativ udvisning skulle stride mod et retssamfunds principper. Hvorfor dog det? Og hun jamrer over sin tyske svigerfamilies kølige modtagelse i 1950’erne. I Sønderjylland, 5-10 år efter Besættelsen! Hvad havde hun tænkt sig?
  Resten er lige så tyndt. Et over-Danmark-indlæg, uden forbindelse til virkeligheden, ligesom Helle Thornings og Mette Frederiksens skole-betragtninger fra 2005.

Casper | Borgerlig bums

Posted: 11 maj 2010 - 11:35 - Svar

Jeg er ur-dansk, omend jeg somme tider føler mig lidt fremmedgjort fra den centraliserede gennemsnitsdanskhed, men det er fordi jeg kommer fra et såkaldt udkantsområde hvor folk altid har klaret sig selv. Næsten alle mine forfædre var opført i kirkebogen som “Huusmand og Fisker”, der var ikke nogen departementschefer, von’er eller Schivelbein’er.

Mette Bock gør noget meget utiltalende i sit læserbrev, idet hun både brillerer med udenlandsk slægt – OK, hun er ked af at hun ikke selv har udenlandske aner, så hun snylter på svigerfamilien – og nedrakker danskerne for at være indelukkede, tilbagestående og angste.

Hendes svigerfader blev godkendt som dansk statsborger og optaget i samfundet – det kan Mette Bock da kun være taknemmelig for og tilfreds med. Som sædvanlig er der tale om enøjet kritik af Danmark. Der mangler en sammenligning med proceduren i andre lande, som sikkert var lige så restriktiv på den tid. I øvrigt er det stadig sværere at blive tysk statsborger end dansk. Dernede kræver man 8 års ophold, tidligere var det vist 10 år, med mindre man er af tysk blod, for så kan man blive øjeblikkelig statsborger selv om slægten har boet i Rusland gennem 200 år.

Jeg har en spansk forfader, en sekstendedel, men det er da ikke noget jeg gør mig vigtig af, i modsætning til Mette Bock og de mennesker der synes de er bedre af den grund. Tværtimod ved jeg ikke hvad denne forfader skal bruges til. Jeg er jo dansk.

Julia Caesar

Posted: 11 maj 2010 - 12:57 - Svar

Sverige är fantastiskt!
Våldtäkten på en 20-årig kvinna i Uppsala får i Upsala Nya Tidning rubriken:
Kvinna anmälde våldtäkt.
http://www.unt.se/uppsala/kvinna-anmalde-valdtakt-931337.aspx

Alltså inte:
Kvinna våldtagen.

När man inte vill erkänna verkligheten skapar man ett nytt språk.
Nästa steg blir:
Kvinna anser att hon våldtogs.

Hennes förtvivlade pojkvän (som alltså inte var med henne vid brottstillfället) uppger på Flashback att fyra afrikaner överföll kvinnan bakifrån och att tre höll fast henne medan den fjärde våldtog henne. Nej, hon var inte lättsinnigt klädd.

Kvinnan fördes till Nationellt centrum för kvinnofrid på Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Smaka på de orden! NATIONELLT CENTRUM FÖR KVINNOFRID.
Man tror att man drömmer. En mardröm. Snart måste alla Sveriges flickor och kvinnor sättas på fästning hos Nationellt centrum för kvinnofrid och låsas in ordentligt för att slippa bli våldtagna och skändade.

Alternativet? Sätt kyskhetsbälte i helsmitt stål på män som inte klarar att se obeslöjade kvinnor. Förpassa nyckeln till säker slutförvaring, i klass med slutna bergrum för förvaring av kärnavfall.

Victor

Posted: 11 maj 2010 - 17:00 - Svar

Sig mig -sidder Helle T ikke og siger, at hendes mand også har gået i en folkeskole?

Nu er jeg ikke nogen specialist i de højere britiske luftlag; men for mig lyder det besynderligt at Neil og Glenys Kinnock skulle have sendt deres dreng på en folkeskole.

I hvert fald læste han senere på Cambridge, så der er vist noget, som ikke passer.

  Bjovulf

  Posted: 11 maj 2010 - 20:13 - Svar

  Jo, den studsede jeg sgu også lidt over, Victor.
  ( Det må sandelig have været en lang skolevej for lille Stephen Kinnock 😀 )

  Hun mener vel en “state school”, som er Briternes version af folkeskolen
  i modsætning til en “public school”, som altså er privat 😉

  Men om det så også er sandt, det er jo svært at vide – noget siger mig,
  at de nok snarere ville vælge en af den sidstnævnte type, eller måske
  har de boet i et område, hvor den lokale “folkeskole” var velfungerende
  og endnu ikke “kulturberiget” i noget væsentligt omfang.

steen

Posted: 11 maj 2010 - 17:08 - Svar

@ Victor : Jo, det siger hun jo minut 2: 16.

Stephen Kinnock er født i 1970, samme år hans far blev MP for første gang. Så jeg tvivler ligesom dig, men det er ikke godt at vide. Her er noget for en virkelig ørn til at søge. Ellers skal man være som en vis journalist, jeg kender. Han ville ringe op og spørge : Nå, hvilken skole gik din mand så i ?

Det eneste jeg lige husker om familen Kinnock, er at de er berømte for at være ualmindelig glade for (mange, offentlige) penge.

Helle Thornings svigerforældre i stormvejr

Helle Thorning-Schmidts britiske svigerforældre har hævet 70 millioner kroner fra EU-kasserne. Nu sættes der spørgsmålstegn ved fru Kinnocks nye ministertitel.
Løn- og diætskandaler har gennem flere uger hærget britisk politik, og nu er turen kommet til Helle Thorning-Schmidts svigerforældre, Glenys og Neil Kinnock.Glenys Kinnock blev i forrige uge udpeget til ny britisk europaminister, efter at premierminister Gordon Brown blev tvunget til en større regeringsrokade. Men nu er hun allerede kommet i skudlinjen, efter at udregninger fra den EU-kritiske tænketank Open Europe viser, at Kinnock-ægteparret samlet har hævet op mod 8 millioner pund (70,4 millioner kroner) i løn og diæter fra EU-institutionerne gennem de sidste 15 år.

– Man må stille spørgsmålstegn ved, om Lady Kinnock er en passende europaminister. Hvordan kan hun skelne mellem britiske interesser og interesserne for de institutioner, som hun og hendes familie har baseret deres indkomst på i så længe, spørger Mats Persson fra Open Europe på forsiden af avisen Sunday Times.

Glenys Kinnock har de sidste 15 år siddet i Europaparlament for det britiske Labour-parti, mens hendes mand, den tidligere Labour-leder Neil Kinnock, fra 1994 til 2004 var udpeget som britisk EU-kommissær. Men selv om de boede under samme tag i 10 år i Bruxelles, så hævede begge boligdiæter fra EU-kasserne ud over deres normale løn. Det sikrede ægteparret en kontant gevinst på næsten 600.000 pund (5,3 millioner kroner).

Samtidig viser opgørelsen, at Kinnock-ægteparret heller ikke skal frygte økonomiske problemer i fremtiden. Med i alt seks skatteyderbetalte pensionsordninger i baghånden får parret et kontant beløb på 185.000 pund (1,6 millioner kroner) årligt.Gennem sin talsmand afviser Glenys Kinnock, at hun har gjort andet end at følge løn og pensionsreglerne de steder, hvor hun har arbejdet, og hun afviser, at tilknytningen til EU får indflydelse på hendes nye arbejde som europaminister.

https://sondagsavisen.dk/91/010101010/

Life with the Kinnocks

tavsen

Posted: 11 maj 2010 - 17:22 - Svar

Knud Heinesen var undervisningsminister allerførst i 70’erne. Hans børn gik også i privatskole. Der var begrænset røre over det.

Til næste valg vil der selvfølgelig IKKE blive stillet nogle spørgsmål ang. hykleriet i partiernes valgudsendelse.

Reimar Bo skal nok være tavs

  Victor

  Posted: 11 maj 2010 - 19:50 - Svar

  Tavsen – nu er der forskel på en friskole og en privatskole. Da jeg skulle starte i skolen for mange år siden, var skoleinspektøren en stolt repræsentant for den sorteste, sorte skole, så mine forældre ville sende mig på en nærliggende friskole. (Jeg har intet, intet, godt hørt om den mand). Så døde han – midt i en time – og jeg kom i den lokale folkeskole.

  Og jeg kan ikke se noget suspekt ved at sende poderne i en friskole.

   tavsen

   Posted: 11 maj 2010 - 22:16 - Svar

   @Victor

   Absolut intet suspekt med børn i friskole eller privatskole. Kun hykleri, når man tænker på HTS og M. Fr. udtalelser

Robin Shadowes

Posted: 11 maj 2010 - 18:13 - Svar

Hörde just på Syd-Nytt att Lars Vilks överfallits vid en föreläsning i Uppsala. Han skadades inte allvarligt. Får komma med mer information senare.

  Victor

  Posted: 11 maj 2010 - 18:15 - Svar

  Hvad i helvede er en “dansk skalle”?

   steen

   Posted: 11 maj 2010 - 18:19 - Svar

   det er at at “nikke en skalle”. Der er forresten en side der hedder det http://www.danskskalle.se/

   Bjovulf

   Posted: 11 maj 2010 - 20:19 - Svar

   Ja, der kan man da for alvor tale om “ett HMF-brott” 😉 ( Hets Mot Folkgrup )

   Hvor er den svenske DO ( Diskriminerings Ombudsmann ) mon henne i den sag? 🙂

   http://www.do.se/

Pk

Posted: 11 maj 2010 - 19:13 - Svar

En englænder fortalte mig i 70-erne at i England, der kunne folk flytte for at få
børn i den rigtige skole.
Han forsatte, i Danmark kom børn på den lokale skole og man håbede det bedste.

Holger Danielsen

Posted: 11 maj 2010 - 19:30 - Svar

“Jeg ville ønske jeg viste det”

Jamen Heller det ved du jo udmærket godt , og vi ved det . .

Anonym

Posted: 11 maj 2010 - 19:48 - Svar

Hvorfor er det de samme spørgsmål der stilles på de forskellige kanaler/udsendelser (og til dels i aviserne) til HTS?

Jeg mener, når Kanal B om morgenen stiller stort set de samme spørgsmål som Kanal B gjorde aftenen før, hvor meget dybere indsigt har vi så fået i Helles´s beslutningsgrundlag for at afvige fra egen ideologi om folkeskolen vs. privat/friskolen i Danmark?

Kunne være interessant at høre Helle´s svar på lidt andre vinkler:

– Hvorfor tror du, at netop S har den største andel i folketinget af forældre med børn i privat/friskoler?
– Hvad synes du forældrene til de resterende børn i din ældste piges klasse bør gøre nu – lade børnene blive eller også skifte skole?
– Hvis de andre forældre ikke havde taget deres børn ud, ville din ældste pige så være blevet på skolen?
– Har du nogle gode råd til lærere, skoleledelse og forældre på “den gamle skole”, så den slags udtømning af skoleklasser kan undgås i fremtiden?
– Hvis din datters veninder/klassekammerater´s forældre går bankerot i løbet af sommeren og flytter børnene tilbage til den gamle skole, flytter din ældste datter så med?
– Har du og din mand besluttet hvor jeres yngste skal afslutte skolen, eller afhænger det af din yngstes kammeraters forældre´s beslutninger?
– Er der andre forhold, hvor situationen i dit familie- og privatliv har større betydning end partiets politik?

Hvordan synes du forældrene til de de sidst efterladte børn i din ældste datters klasse nu bør handle?

Lars S

Posted: 11 maj 2010 - 19:54 - Svar

Til moderater…(ups, sendte lige en kommentar, men tasterne snød og det blev LarsL i stedet for LarsS og uden E-mail adresse)

Lars S

Posted: 11 maj 2010 - 19:56 - Svar

Okay ;o) så er jeg “anonymous” for en kort stund..

Arvid Bengtsson

Posted: 11 maj 2010 - 21:03 - Svar

Julia Caesar: Jag har studerat i Uppsala. På den tiden – när Sverige fortfarande var Sverige – kunde man utan risk gå genom staden vid vilken tidpunkt på dygnet som helst. Nu för tiden sätter jag inte min fot i Uppsala om jag inte är tvingad. Staden är inte bara farlig – den är också smutsig och allmänt changerad. Men så har ju också demografin förändrats.

Emeritus

Posted: 11 maj 2010 - 21:54 - Svar

Jeg kan især godt lide Uriaspostens tilgang til politikernes (jvnf. Helles) valg af skole til deres børn, især når vi så længe har diskuteret, hvilken form for kultur, der er at foretrække. især når de samme politikere siden 1983 er gået ind for multikultur og skjult for offentligheden kunstigt har fremmet masseindvandring. Uriaspostens mening er knastørt placeret i følgende overskrift:

‘… (Helle Thorning Schmidt valgte monokulturel privatskole til sin datter…’ Hvor præcist, hvor afslørende.

I Norden skrev vore forfædre:

Fæ dø, frænde dø.
Et jeg ved, som aldrig dø.
Dommen over hver en død.

I Mesopotamien var meldingen endnu kortere:

Mene, mene tekel farsin.

Jeg ved godt, at jeg har brugt begge citater før. Jeg gør det igen. Historien går langt tilbage. Det samme gør hukommelsen. Man forstår, som Kierkegård siger, alting baglæns, og så nytter det ikke meget, at man som politiker lever forlæns!

Med venlig hilsen

Robin Shadowes

Posted: 12 maj 2010 - 00:58 - Svar

Victor, en dansk skalle är vad som på engelska kallas head butt. Jag har faktiskt ingen aning om varför det heter dansk skalle på svenska. Ett exempel en bit in här i filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=-_l0f_X3XOA&feature=related

Leave a Comment