11
aug
Seneste opdatering: 11/8-10 kl. 0804
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Elverskud

Enhver der har sunget morgensang i skolen, har sunget “I Østen Stiger Solen Op”, på Weyses melodi, der er ret ordinær. Det var ved en bevæget bisættelse i en stopfuld Kastelskirke for 18 år siden, jeg første gang hørte den på Niels W Gades medlodi, der ligesom Nielsens Helios Ouverture, illustrerer solens gang. Her er en tindrende smuk version med Københavns Drengekor og Sjællands Symfoniorkester.

DR 2 spillede Brahms første to gange idag

Den er også god. Tror pokker, det tog ham 14 år at skrive den. Jeg har hørt, at det er en computer, der vælger musikken i DR, så hvis man skal være lidt ond, så skiftede DR Hans Georg Lenz ud med en computer. Men nutildags skal man være glad over, at der overhovedet er noget der hedder P 2. Her er sidste satsen, en Adagio, bristefærdig af melodier, citerende “Vor Gud Han er så Fast en Borg.” med Otto Klemperer. Conductor Klemperer dies in his sleep, stod der i min lokale avis den 6 juli 1973. Han var en af de største.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Buch

Posted: 11 august 2010 - 07:52 - Svar

Der var just søndag en glimrende opførsel af blandt andet Brahms i Christianskirken på Christianshavn. Samme i Malmø torsdag.
http://www.orchester.uni-wuerzburg.de/konzerte/konzerttournee_daenemar k_und_schweden_2010/

Peter Buch

Posted: 11 august 2010 - 07:53 - Svar

I Lund- ikke i Malmø.

HelgeD-H

Posted: 11 august 2010 - 11:08 - Svar

Man gøres opmærksom på at muslimernes fastemåned, ramadan, starter den 11. august. Og at ramadanen
slutter d. 9. september. Som noget nyt indføres disse muslimske mærkedage i danske kalendere som f.eks. i
http://www.glemsom.dk
Så skal danerne i f.eks. skoler og arbejdspladser lære at undlade at spise når der er fastende muslimer i nærheden, og i “respekt” for deres tro.
Det startede med at Politisk Korrekte i medierne leflede for muslimerne : “Hvad mener i ? “,
og det ender med at man skal adlyde muslimernes ordrer og påbud hvadenten man vil eller ej, for de skal nok finde ud af at bruge tvang.

Bjovulf

Posted: 11 august 2010 - 12:09 - Svar

Øv, nu så det ellers lige så godt ud for Villy & De Radigale 😀

http://www.bt.dk/politik/ekspert-forfaerdelig-maaling-thorning

Skattesag rammer Helle hårdt
Ekspert: Forfærdelig måling for Thorning

– Onsdag den 11. august 2010, 08:55 | Opdateret: 09:26
Politisk kommentator kalder ny måling “helt forfærdelig” for Socialdemokraterne. Skattesag rammer Helle Thorning-Schmidt hårdt.

Danskernes dom over Helle Thorning-Schmidts skattesag har været hård. For første gang i lang tid peger et flertal af danskerne nu på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, hvis der var valg i dag.

Det er en meningsmåling, som YouGov Zapera har foretaget for metroXpress, der giver den borgerlige blok et forspring på et enkelt mandat.

…..

  Bjovulf

  Posted: 11 august 2010 - 12:36 - Svar

  Her er MetroExpress-artiklen, men desværre mangler de “præcise” tal …

  http://www.metroxpress.dk/dk/article/2010/08/10/22/4000-90/index.xml#

  Løkke indhenter Helle Thorning
  Lars Løkke Rasmussen og co. står til at generobre regeringsmagten

  »Fortsætter målingerne nedad, kan det medføre intern kritik af Helle Thorning-Schmidt. Sker det, kan det for alvor sætte gang i en negativ spiral.«
  Troels Mylenberg, politisk redaktør på Fyns Stiftstidende

  Før sommerferien kunne den røde duo Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) og resten af oppositionen kunne ikke få armene ned.

  Måling efter måling viste et massivt rødt flertal, mens regeringen var sendt til tælling af udenrigsminister Lene Espersens (K) famøse feriesag. Men oven på Helle Thorning-Schmidts skattesag er billedet vendt.

  ….

Bjovulf

Posted: 11 august 2010 - 12:29 - Svar

Muslimsk kvinde vil ikke have en ‘uren’ førerhund

Ha, har hun nu nogensinde set, hvor meget en hest kan levere af “urenlighed”? 😉

Hvis man ser sådan på hunde, hvorfor F. vælger man dog så at flytte til lande, hvor de er helt almindelige
som husdyr og kæledyr – ja, endda højt skattede medlemmer af familien i mange tilfælde – og meget
dygtige hjælpedyr for handicappede?

http://www.bt.dk/utroligt-men-sandt/mona-har-en-foerer-hest

Mona har en fører-hest

JESPER VESTERGAARD LARSEN – Onsdag den 11. august 2010, 10:57
Mona er blind, og kan ikke færdes alene på gaden. Men på grund af sin muslimske tro, vil hun ikke anskaffe sig en førerhund. [!!!]

I Islam anses hunde for urenlige dyr. Det siges blandt andet, at engle ikke vil gå ind i et hus, hvor der er hunde. Derfor anskaffede Mona sig i 2008 førerhesten Kelly.

– Min verden og mit syn på alting har ændret sig, fordi jeg ser flere muligheder. Før Kelly følte jeg ikke, at jeg kunne gå nogen steder alene, siger Mona til New York Post.

– Jeg er sikker på, at der er nogle folk som bliver irriteret over hesten. Uanset hvor du går, vil der være nogen der siger, hey, du skal ikke have den hest her. Vi vil ikke have den her. Men det er et servicedyr, så de kan ikke nægte dig adgang, fortæller Mona. [ Men det er altså ok for muslimer at ville forbyde “servicehunde”? ]

——————————————————————————————————————————————–

Bemærk den totalt ukritiske tilgang fra den amerikanske journalist – og fra den danske! – , som nærmest virker benovede og æder hendes søgte bortforklaringer råt – ingen ukritiske spørgsmål her … intet om de muslimske taxi og buschauffører, der forsøger at påtvinge os andre deres vanvittige islamistiske regler ved
at søge at forbyde førerhunde i deres vogne og busser mv. Og gæt selv, hvem der mon skal betale ekstra for, at hun er hysterisk sart og forlanger hest i stedet for hund …

Mette

Posted: 11 august 2010 - 13:28 - Svar

Rettelse. Mine tal fra forleden om professor Bent Jensens dom var ikke korrekte, og jeg iler med de rigtige, der er anført i en annonce i JP i dag. BJ blev idømt 40.000 kr. i bøde for injurier og 200.000 kr. i erstatning til journalist Jørgen Dragsdahl. Yderligere kan læses på http://www.bentjensenforeningen.dk

Desuden henleder jeg opmærksomheden på endnu en i en perlerække af JP-kronikker. Dagens pletskud er skrevet af dr. Mehdi Mozaffari, der stammer fra Iran og er professor ved Institut for statskundskab, Aarhus Universitet, “God ramadan – så er der fest!”. Indpakket i festen fandt jeg følgende:

”Ramadanen havde et mere alvorligt formål. Nemlig at skabe en hård disciplin, en moralsk og fysisk forberedelse blandt de mænd og kvinder, som frivilligt eller ufrivilligt blev en del af det nye umma.

Krav om disciplin, som ellers kun findes i militæret, er kendetegnende for islam og ikke kun begrænset til at faste i ramadanen. Enhver muslim er en soldat i sig selv, som skal tro på én gud, én bog og én sand profet.

Muslimer udgør Allahs hær (jundAllah). Det begynder med underkastelse, hvilket indebærer, at man giver sig fuldt ud til Allah og hans sendebuds ordrer, altid er parat til at lade sig mobilisere. Og som Koranen kræver, skal troende muslimer give alt, hvad de ejer, i Allahs navn: både deres ejendom, deres familie og ultimativt deres liv.”

”Man kan på en måde sige, at den oprindelige muslimske træning var mere barsk end den hårde træning, som US Marines gennemgår.

I hele denne proces spiller moskeen en central rolle. Moske (masjid) betyder bogstaveligt taget underkastelsessted. Oprindeligt var moskeen både regeringsadministration og militærkaserne, hvor man deponerede våben og fordelte krigsbyttet, og hvor man udførte bøn (salât). Minareterne var både beregnet til indkaldelse til bøn og til forsvar af kasernen imod uvedkommende.

At være muslim, altså Allahs soldat, er definitivt”.

”Det indebærer også, at islam kun har én dør, indgangsdøren. Der findes hverken en udgangsdør eller en nødudgang. At forlade islam svarer til, at en soldat på slagmarken deserterer. Han skal skydes!”

”Ethvert forsøg på at afmilitarisere islams oprindelige budskab kan kun være til gavn for både muslimer og omverdenen.”

http://jp.dk/opinion/kronik/article2146992.ece

Bjovulf

Posted: 11 august 2010 - 13:29 - Svar

Tja, overskriften burde jo nok have været: ” ‘Engelsk’/ Pakistansk par dræbt af vraget brudgom”

http://www.bt.dk/utroligt-men-sandt/engelsk-par-draebt-af-vraget-brudg om

Datteren villle alligevel ikke giftes
Engelsk par dræbt af vraget brudgom

– Mandag den 9. august 2010, 06:52
Et engelsk ægtepar er blevet dræbt i Pakistan. Ifølge politiet skete det på grund af et skænderi om et bryllup.

Et britisk par fra Birmingham i det centrale England er blevet dræbt i Pakistan. Det oplyser politiet, som også siger, at årsagen ser ud til at være et skænderi om parrets datters bryllup.

Manden, Gul Wazir, og hans kone havde rødder i Pakistan, hvor det var planlagt, at datteren skulle giftes.

….

Mette

Posted: 11 august 2010 - 13:41 - Svar

Der ligger et indlæg i spamfilteret.

Robin Shadowes

Posted: 11 august 2010 - 19:52 - Svar

Om den blinda Mona inte vill ha ledar-hund så kan hon ju skaffa en ledar-katt istället. 🙂

Liva

Posted: 11 august 2010 - 20:09 - Svar

Hvor er det dejlige billeder du har taget, steen. Der er virkelig som en ild der brænder i de strå, hvor der kun står de afskårne stumper tilbage. Det så jeg flere eksempler på forleden, da vi kørte rundt i landskabet. Matte farver, lettere tåge, mættede mørke grønne farver, men så pludselig marker hvor der mellem de afhøstede bunker var striber, hvor fra der kom en dyb gyldengul farve med en glød som var heftigt bjergtagende. Vi kørte ind til siden blot for at nyde synet.. Og for resten.. Tak for musikken. 🙂

  steen

  Posted: 11 august 2010 - 20:20 - Svar

  @ Liva: Nu det bliver mellem os – tak, jeg stak kameraet ud gennem en højre bilrude i farten, og det er lidt af det, det fangede : )

  De er beskåret lidt, skyerne sværtet lidt ekstra – det man i mørkekammer-dagene kaldte “at lukke hjørner” – eller intet hokus pokus.

   Liva

   Posted: 12 august 2010 - 09:28 - Svar

   Du og dit kamera er gode til at fange noget særligt. : )

Leave a Comment