11
sep
Seneste opdatering: 12/9-10 kl. 2256
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

20 meter rundt om hjørnet fra Hotel Jørgensen stod jeg en nat for præcis 25 år siden, længe inden nogen havde tænkt på 9/11, da der gik tre terrorbomber af i København signeret “svenske” palestinensere, viste det sig. Én i Vendersgade. Helt så tæt kunne jeg ikke komme i går aftes, men jeg fik et flashback til dengang. Jeg husker en yngre og mere velskrivende Carsten Jensen fra publikummet den aften. Men medierne knævrede ikke i døgndrift uden at vide ret meget. Det ligner også en terrorsag denne gang, og jagten ser ud til at være pågående i København endnu i dag. Gu´ ved om den anholdte fransk- og engelsktalende, muligvise araber ved, at det er en bøssebar, der ligger i Hotel Jørgensens kældeetage ?

“Hvis tørklædet er 30 gram stof, så må Koranen være 800 gram papir”

Et af de mest sælsomme træk ved den vanvittige fortrængningens tid vi lever i er de par håndfulde ‘memer’ eller ureflekterede floskler der definerer virkeligheden, til trods for at de ikke holder til en nærmere efterprøvelse. Faktisk kan man ligesom med psykologiens ‘kip-billeder’ switche umiddelbart mellem den ene eller den anden betragtningsmåde, med diametralt modsatte implikationer for virkeligheden. Man kan nævne antagelsen om at muslimer er automatoner der ikke er ansvarlige for deres egne handlinger, men agerer ud fra vores valg. Der er den moralske ækvivalens der umiddelbart tryller fokus væk fra Koranen, og over på Bibelen. Denne her dekonstruktion ville jeg ønske jeg selv havde kommet på, men det var altså Kim Møller på Uriasposten der plukkede den ud af luften.

Sketchen med Monty Python har en vis berøring til disse overvejelser. Ingen kan i 2010 se den uden kraftige associationer til hændelser der i halvfjerdsernes begyndelse endnu var uformet fremtid. Den skærende slutning fire minutter inde går à propos hvad jeg skrev her netop på en virkelighed der kun indtræffer hvis man tror på den. Slipper man illusionen, sker der dramatiske ting og sager – kig selv (LFPC).

Hvis tørklædet er 30 gram stof, så må Koranen være 800 gram papir. Deres tabu – deres problem. Kommentar af Kim Møller, Den hellige Koran (et sted i Danmark), 11. september 2010

»Når jeg ser to tårne, går jeg«

»Når jeg ser tre appelsiner, jonglerer jeg; når jeg ser to tårne, går jeg«

Philippe Petit

Tomrum mellem tårnene
af Uwe Max Jensen

WORLD TRADE CENTER: 11. september 2001 styrtede World Trade Centers to tårne sammen.

Det var en oplevelse, som brændte sig fast på nethinden og i bevidstheden hos samtlige tilskuere. Ikke bare hos dem, der var til stede på Manhattan den skæbnesvangre morgen, men også hos os, der var vidner til terroranslaget på tv. For nogle en menneskelig tragedie og skændselsdåd. For andre et kærkomment angreb på frie og åbne samfund og en udstilling af deres svaghed. Således spændte reaktionerne fra gråd og bestyrtelse til jubel og skadefryd.

Den 11. september 2001 kommer vi til at huske længe, da det blev begyndelsen på en konfrontation mellem vesten og den radikale islam. En konfrontation, der langt fra er slut, og hvis udfald vi kun kan gisne om.Men der er grund til at huske de imposante tårne for andet end død og ødelæggelse. En anden næsten lige så vigtig dato i tårnenes historie er den 7. august 1974.

.

Der gik en ung franskmand ved navn Philippe Petit på line mellem de to tårne.

Forhistorien er ligeså fantastisk som den imponerende gåtur i himmelrummet.1968 sidder Philippe Petit i venteværelset hos en tandlæge i Paris. Han læser i et blad, og hans blik bliver fanget af en model af de to kæmpeskyskrabere, der er under opførelse i New York. Han ved med det samme, at han må gå på line mellem tårnene.

Det var ikke min ide, det var tårnene, der kaldte på mig, fortæller Philippe Petit i bogen “To Reach the Clouds – My High Wire Walk Between the Twin Towers” udgivet i 2002.

Philippe Petit bruger seks år på at træne sig op. Han flytter til New York, hvor han optræder som jonglør og linedanser i Washington Square Park. Samtidig studerer han byggeriet af World Trade Center, der langsom skrider frem.

m aftenen 6. august 1974 skaffer Petit Philippe og et par venner sig adgang til Sydtårnet. De medbringer en tung trækasse med udstyr. På toppen af Nordtårnet er et par medhjælpere på plads. Med flitsbue skyder de et stålkabel af sted. Philippe Petit og hans venner fastgør det til Sydtårnet.

Om morgenen 7. august 1974 er Philippe Petit klar til sin dåd. Til new yorkernes forbløffelse går den 24-årige franskmand otte gange frem og tilbage mellem tårnene i en højde af 400 meter.

Politiet bliver tilkaldt, men de kan ikke få linedanserne ind i sikkerhed. I stedet fortsætter Philippe Petit sit nummer. Lægger sig på linen for at tage et hvil. Og danser på linen uanfægtet afgrunden, der åbner sig under ham.

Da Petit endelig – efter næsten en time – kommer ind i sikkerhed, bliver han anholdt af politiet.

Alle anklager mod ham bliver senere droppet, og Philippe Petit får en symbolsk dom, som indebærer, at han den følgende weekend skal underholde børn i Central Park ved at gå på line.

I retten forklarer Philippe Petit om baggrunden for sit nummer:

“Når jeg ser tre appelsiner, jonglerer jeg; når jeg ser to tårne, går jeg.”

Der er grund til at huske Philippe Petit, fordi han risikerede alt ved en overdådig og ubegribelig agt, hvor han netop får os til at skønne på livet ved at sætte det på spil. Helt ulig terroristerne, som ikke havde andet at tilbyde verden end deres selvmorderiske mindreværd.

Nordjyske.dk

Reprise fra 11 september 2008. Bloggen er på “rejse”.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Slyrgraff

Posted: 11 september 2010 - 10:30 - Svar

“Denne video er blevet fjernet på grund af overtrædelse af servicevilkårene” Hmm….

Børge

Posted: 11 september 2010 - 11:43 - Svar

Jeg husker det som var det i går. En dejlig lun solbeskinnet sensommerdag. Jeg var færdig med de faste pligter, og ville lige se de sidste nyheder fra Jyllands Postens hjemmeside. – Der stod det ene WTC-tårn i flammer – og snart efter også det andet. Ingen kunne være i tvivl om, hvad årsagen var. Jeg sad længe forstenet af de mange kaotiske tanker, der sortnede mit hoved, men efter en tid fik jeg samlet mig, og begav mig hjemad.

Nede i hall’en på min arbejdsplads, en videregående uddannelse, havde der samlet sig en stor gruppe jublende og råbende mennesker, tydelig vis af afrikansk og mellemøstlig herkomst. Og oppe fra trappen så, jeg hvordan der kom stadig flere til. Moderate muslimer, for det er ingeniørstuderende vel?

Og siden da, har mit Danmark aldrig været det samme – og det bliver det heller aldrig mere. Om ikke andet så håber jeg, at de skyldige vil blive straffet.

Victor

Posted: 11 september 2010 - 11:43 - Svar

Det bliver sværere og sværere at holde fast i den store fortælling om indvandringens lyksaligheder. Nu er også bladet på Rådhuspladsen kommet til at lægge spalter til et nødråb:

http://politiken.dk/debat/1056407/nu-redder-jeg-mine-egne/

Beretningen her minder mig forbløffende om den norske familie, hvis historie jeg linkede til for et par måneder siden.

Bjovulf

Posted: 11 september 2010 - 13:48 - Svar

Endnu en “velintegreret”, “moderat” “kulturberiger” melder ærligt ud …

Måske burde man være bare en ‘anelse’ mere selektiv mht., hvem man tillader at komme til DK og så letsindigt giver asyl, PERMANENT opholdstilladelse eller endog statsborgerskab ?!?!

Fx. burde det ikke ære lovligt at forhåne værtsbefolkningens værdier, love og kultur og så samidigt selv konstant forlange respekt og særregler på snart sagt ethvert felt, uden nogensinde at have ydet noget som helst positivt for at fortjene det og uden nogensinde selv at have udvist nogen form for respekt eller mindste vilje til integration – for slet ikke at tale om taknemmelighed over for den “urene”, “vantro” – og som regel ufrivillige! – værtsbefokning. Ej heller burde det være lovligt at medbringe sine hjemlige konflikter og krige og så fortsat udkæmpe dem heroppe – eller at rejse hjem på ‘ferie’ for at gøre det, der hvor man faktisk skulle forestille at være flygtet fra.

Selv vore dybt naive, uvidende og uansvarlige politikere i Europa burde vel efterhånden snart være i stand til at indse dette og så ellers se at få påbegyndt udformningen af enten et helt ny sæt konventioner til gengæld for de nuværende, urimelige og totalt forældede, som bare er blevet PK-“elitens” vigtigste redskab til at tyrannisere & kue de indfødte befolkninger med, hvis de ikke makker ret i en fart og så ellers klapper i – ELLER en serie stærkt tiltrængte udvidelser ang. VÆRTSBEFOLKNINGERNES rettigheder og muligheder for at stille strenge, men rimelige krav og sætte skarpe tolerancetærskler for deres gæsters gøren og laden, samt anerkendelse af at racisme også kan forekomme fra et mindretal imod et flertal – fx. i form af en ekstremt ensidig udvælgelse af ofre for forbrydelser og grov chikane, som vi ser det så ofte i disse år over hele Europa.

Hvor svært kan det egentlig være? Der må vel efterhånden være mange lande i Europa, hvor man er ved at være godt trætte af visse gæsters uforskammede opførsel samt manglen på passende sanktionsmuligheder over for dem – og derfor nu er klar til endelig at få taget dette kæmpeslagsmål med de politisk korrekte tåber a la Morten Kjærum & co.?

http://www.bt.dk/robinson-2009/usa-fortjente-11.-september

Robinson-Ali chokerer:
– USA fortjente 11. september
LINE FRANDSEN – Lørdag den 11. september 2010, 09:27

For præcis ni år siden overværede verden med rædsel og mistro World Trade Center synke i grus. Men forfærdelsen var ikke at finde hos dette års Robinson-deltager.

Ifølge ham var det USA’s egen skyld, og den holdning har han ikke lavet om på her ni år efter.

– USA har selv bedt om det. De opfører sig ikke ordentlig over for resten af verden, siger Ali Ghiace, som sammenligner angrebet den 11. september med skolegårdsdrillerier:

Dagen efter tragedien blev den dengang 17-årige Ali Ghiace bortvist fra Svendborg Handelsskole for at juble og udtrykke forståelse over for angrebet på USA. [!!!]

PBr.

Posted: 11 september 2010 - 14:00 - Svar

http://www.uriasposten.net/?p=4911

Jens Blauenfeldt er, så vidt jeg ved stadig ansat på DR ?

Mette

Posted: 11 september 2010 - 14:47 - Svar

Så de fornuftige, moderate vordende teknikere jublede også, rosset var ikke ene om det.

.Det har jeg ikke svært ved at tro på. Det bliver mere og mere tydeligt, at mange af dem foragter og hader os og blot går rundt og spiller komedie i mange sammenhænge.

Jeg ønsker Snaphanerne tillykke med det velfortjente store antal læsere, lad os håbe, at svenskerne holder ved også efter valget og både med artikler og kommentarer.

Pia Kjærsgaard er ikke min partileder, men jeg beundrer hendes energi og politiske tæft, og her er et ganske charmerende og anderledes billede af hende hentet fra Berlingske Tidende.

http://www.berlingske.dk/politik/hoejreparti-jubler-over-kjaersgaard

Mette

Posted: 11 september 2010 - 16:13 - Svar

Hentet fra JP Blogs “Amerikanske perspektiver”, hvor den i USA boende danske blogger Claus Elholms skriver om Koran-afbrænding i dag.

“- pour la vie!

I går blev et ungt medlem af Sverigedemokraterna, overfaldet i sit hjem i Malmö og fik skåret et hagekors i panden. Han har det dårligt, men hans parti tordner frem i meningsmålingerne.

Her kl. 16 i dag går et muslimsk ledet optog fra den gamle arbejderbydel Grønland i Oslo mod Stortinget for at fortælle “sandheden” om 11. september. Vi må formode, at budskabet handler om noget andet, end al Qaidas terrorangreb.

I København efterforskes i øjeblikket et muligt forsøg på terrorangreb i midtbyen. Terrorberedskabet er hævet endnu mere.

Og mens mørket stadig lå over landet, brændte en Koran et sted i Danmark. Nogen havde betalt for den, ejede den og satte en gasflamme til den. Det hele blev filmet, og suraer blev tilføjet som eneste forklaring. Underlægningsmusikken kan måske undre, hvis man ikke kender teksten. Det er Charles Trénets gamle hit “La Mer”, der slutter med ordene “ for livet”.

Hvad sker der med bloggeren, en af landets mest læste, som gav videoen husrum, og hvor mange downloader mon videoen, en engelsksproget version er lagt ud på youtube?

Frihedens hemmelighed er modet, sagde Angela Merkel i sin tale i Potsdam til Kurt Westergaard, og der findes kræfter, som “eliten” ikke kan kontrollere, skønt det lykkedes at styre en skør lille præst i Florida, og det muligvis var klogt. Muligvis ikke.

Weekendhilsen fra Skandinavien på en vemodig dag.

http://www.youtube.com/watch?v=fd_nopTFuZA

http://tiny.cc/ok2za

  Victor

  Posted: 11 september 2010 - 18:21 - Svar

  Er ked af at måtte sige det; men juryen er stadig ude – for mig – når det gælder overfaldet i Malmø. Det ville ikke være første gang, under en overophedet valgkamp, at en aktør hævder at være blevet overfaldet. Siger ikke, at det ikke er sket; men jeg ville være forsigtig.

   LFPC

   Posted: 11 september 2010 - 18:29 - Svar

   Nogen er i hvert fald blevet inspireret af Inglorious Basterds.

Mette

Posted: 11 september 2010 - 18:05 - Svar

P.S. Der er tale om en kommentar til Elholms oplæg, hvor han ganske vist ikke tager endeligt stilling men lader general Petraeus’ opfordring til at opgive koranabrændingerne veje tungt. .

  LFPC

  Posted: 11 september 2010 - 18:32 - Svar

  Sker det at jeg kigger på Elholms blog, prydet af det pæne, pæne, glatte ansigt, falder øjnene øjeblikkeligt på dræbende banaliteter og pinligt forudsigeligt medløberi. En artig dreng.

   Mette

   Posted: 11 september 2010 - 18:44 - Svar

   Jeg ser mere, og der er mange som Elholm.

   Efter de sidste dages oplysninger om Forsvarsminiseriets departementschef skulle du måske selv overveje et navneskifte. 🙂

    Bjovulf

    Posted: 12 september 2010 - 00:07 -

    eller evt. til HJBPS? ( Gæt selv 😀 )

Ole Burde

Posted: 11 september 2010 - 19:30 - Svar

Det ER tankevaeggende stof med den koranafbraending……..Den idele maade maa vaere at goere det simultant mange forskellige steder, annonceret kun en time foer ceremonien, lagt op paa nettet fra adskillige internetcafeer, eller biblioteker.
Maaske oplaese en DOM over koranen foer afbraendingen…

Marit

Posted: 11 september 2010 - 20:43 - Svar

Takk til BJOVULF og NETTE for kloke ord ! Her oppe i steinrøysa i Norge prøver vi også å følge med på hva som skjer i verden. Personlig mener jeg at alle koraner i hele verden bør brennes, jo før, jo heller! Den boka har da kun brakt død og fordervelse over alt hvor den er blitt tatt alvorlig. Få den vekk ! Og spar 1.5 milliarder mennesker for lidelse , død og kulturell stagnasjon! For ikke å snakke om kvinnemishandling ! Den fascistiske ideologien islam bør selvfølgelig forbys i sivilisert samfunn. I likhet med nazisme. For islamismen er egentlig mye verre enn nazismen. Nazismen forfektet ikke KVINNEHAT, snarere tvert i mot. Islamismen bygger sin ideologi på undertrykking og kontroll av kvinner. Kvinner betraktes som handelsvare, i likhet med kveg. Det er en stor ulykke for våre nordiske land og Europa forøvrig at islam er innført , og er blitt en maktfaktor. Det har gjort ubotelig skade på våre demokratier. Det er på tide å lukke døren for ubudte gjester, som bare tar seg til rette og KREVER at vi skal ISLAMISERES. Nei takk ! Og de hundretusener av muslimer som lever på våre skattepenger, og det våre forfedre møysommelig har kjempet for, er de i stand til å vise en smule TAKKNEMLIGHET ? På ingen måte ! Den eneste de eventuelt takker er ALLAHU AKBAR. Hver dag kommer de med nye krav om at urbefolkningen skal tilpasse seg islam. De gir seg aldri før målet er nådd: Ummahen og det verdensomspennende Kalifatet. Det står i koranen at hele verden tilhører muslimene. Med vår ettergivenhet hjelper vi dem til å få virkeliggjort dette målet. Det er på høy tid at vi setter ned foten ! Europa brenner !

  Mette

  Posted: 11 september 2010 - 21:01 - Svar

  Tak Marit. Jeg har citeret Arnulf Øverland flere gange og gør det gerne igen, nu du giver mig stikordene på et sølvfad.

  De er fra digtet “Du må ikke sove”, Den røde fane, 1937. Kommunister som Øverland håbede dengang på hjælp fra Sovjetunionen i øst, og det var der også mange, der gjorde i Danmark. De var velrepræsenteret i den danske frihedskamp, i det første krigsår kaldte de sig Kommunistiske partisaner (KOPA) men ændrede senere navnet til Borgerlige partisaner (BOPA):

  Jeg roper i mørket – å, kunne du høre!
  Der er en eneste ting å gjøre:
  Verg deg, mens du har frie hender!
  Frels dine barn! Europa brenner!

  Jeg skaket av frost. Jeg fikk på meg klær.
  Ute var glitrende stjernevær.

  Bare en ulmende stripe i øst
  varslet det samme som drømmens røst:
  Dagen bakenom jordens rand
  steg med et skjær av blod og brann,
  steg med en angst så åndeløs,
  at det var som om selve stjernene frøs!

  Jeg tenkte: Nu er det noget som hender. –
  Vår tid er forbi – Europa Brenner!

  Bjovulf

  Posted: 12 september 2010 - 00:51 - Svar

  Selv tak, Marit – dejligt at se, at min opsparede indignation / “vrøvl” kan vække glæde helt oppe i det vidunderlige Norge 😉
  Det er også fantastisk at opleve, hvor let vi har ved at forstå hinanden, når BARE det foregår skriftligt 😀 –
  det mundtlige må vi så se at få gjort noget ved – vel nok mest vi/ os hernede i DK SUK!.

  Og godt at se, at der er mange tegn på at flere og flere nordmænd ( og nordkvinder! 😀 ) begynder at vågne op til realiteterne
  og kan se lige igennem den frelste “elites” og PK-mediernes lyserøde omskrivninger af virkeligheden og ser det multi-kulti-kaos,
  disse folk har skabt, uden nogensinde at have haft bare skyggen af mandat til det fra deres egne befolkninger.

  Ja, jeg kender mange, der også har haft en sådan AHA-oplevelse. For mig selv var det en kombination af en række
  grove ting, der skete heromkring ( Nørrebro i Kbh.), mediernes løgne, udeladelser og undertrykkelse og stigmatisering
  af folk med de “forkerte” meninger, uvilligheden til at sætte disse problemer til seriøs debat samt konstateringen af,
  at “mit” normale parti (S) nok ikke frivilligt havde tænkt sig at se de stærkt stigende indvandrings- og kulturproblemer
  og de meget alvorlige langtidskonsekvenser i øjnene for alvor og gøre noget som helst effektivt ved dem; snarere så det ud som
  om, man lod sig trække rundt i managen af Det Radikale ( aka. radigale 😉 ) Venstre ( Et socialliberalt, borgerligt midterparti
  med meget frelste holdninger og trang til selvgodhed og gloriepudseri uanset konsekvenserne! + 2 andre små midterpartier )
  samt de socialistiske partier SF ( Socialistisk Folkeparti – ca. Soc. Venstreparti i Norge ? ) og Enhedslisten ( et sammenrend af alskens kommunister ).
  Dette endda til trods for, at den totalt uansvarlige indvandringspolitik ISÆR gik ud over S’s, SFs og Enhedslistens egne vælgere – men så godt som aldrig de radigale vælgere selv! ( Lyder dette bekendt? 😉 ).
  Enkelte gange foregav man så, at man havde tænkt sig at gøre noget ved de massive problemer, som regel i form af nytteløse
  og helt utilstrækkelige lappeløsninger 10-15-20 år for sent, som intet nyttede i praksis eller ved at udnævne en ældre, kendt S-politiker og tidl. minister til indenrigsminister med indvandings og flygtningepoltik under sig, som tidligere meget direkte havde vovet at kritisere indvandringens størrelse og de massive kulturelle og religiøse problemer, der var uløseligt forbundet med den –
  dog uden at give ham mandat til at gøre noget som helst effektivt for at løse dem eller forhindre dem i at tårne sig yderligere op, fordi man var bange for at gøre de “radigale” sure eller få at vide, at det var “racistisk”, “fremmedhadende” eller “intolerant” etc. overhovedet at foretage sig noget som helst – de forkætrede og dybt forældede konventioner samt EUs smagsdommere havde ALTID førsterang forud for ens egen befolknings velbegrundede bekymringer og de barske kendsgerninger.

  Mange tak & mange hilsner til vore kære brødre og søstre i Norge 😉

  ( men fodboldkampene har vi nu tænkt os at vinde alligevel – ingen hjælp der! :p )

Marit

Posted: 11 september 2010 - 22:57 - Svar

Takk Mette ! Jeg setter stor pris på Arnulf Øverland selv. Vi kunne trenge en mann av hans kaliber i dag, når vi føler oss squiset i vårt eget land. Jeg har ganske nylig “våknet” selv, og snudd 180 grader politisk.Jeg har innsett at det IKKE er USA og Israel som er skyld i all verdens elendighet..For å bli sterkere, er det viktig at vi Skandinaver, som har så mye felles, står sammen. Vi er jo det samme folket med det samme språket. Jeg er skremt over det som skjer i vårt broderland Sverige, og all sensur og desinformasjon folket blir utsatt for (jfr. Julia Cæcar). Jeg leser om virkeligheten på ” Politiskt inkorrekt”. Det er skremmende nok. Her i Norge har regjeringen i dag sendt ut ca. 70 ULOVLIGE “asylanter” tilbake til Serbia. Det er da en begynnelse, men her finnes titusenvis med andre, en god del i fengsel (pga. kriminalitet). Akk, ja, det er et langt lerret å bleke, men vi gir ikke opp mot galskapen de naive politikerne har stelt i stand.

Peter

Posted: 12 september 2010 - 11:30 - Svar

At finde de standarder, kriterier, memer, værdier mv. som bruges ensidigt og vise konsekvensen af at bruge dem universelt, er en af de mest effektive strategier vi har.

Casper | Borgerlig bums

Posted: 13 september 2010 - 02:50 - Svar

Hvad hedder den bøssebar der angiveligt skulle ligge i Hotel Jørgensens kælder?

  steen

  Posted: 13 september 2010 - 03:22 - Svar

  @ Casper – jeg tror ikke den hedder noget særligt. Oplysningen er også med forbehold, for min viden stammer fra sen firserne, hvor jeg havde en kone ved teatret. Der er jo mange -osv osv – og de ville gerne derover når vi skulle feste lidt. Og DA var den et in sted for homoseksuelle, men barer skifter jo hurtigere navn og indhold end vi andre skifter tøj

Peter Buch

Posted: 13 september 2010 - 06:02 - Svar

Bedømmelse af hoteller:
http://www.bedoemmelse.dk/emner/hotel-joergensen.html
Pænt og rent, god beliggenhed, venligt personale. Der er meget meget lydt. Man kan tydeligt høre hvad der bliver sagt på naboværelserne.
5.0 stjerner
nn – 08.02.2010
det er ikke et sted jeg vil anbefalde til ander for det første var det et meget lille vær til 5 mand og morgenmaden så ud til at værer fra dagen før og mælken var ikke kold og smagte ikke godt og det var ikke dem alle der kunne dansk der for giver jeg det lave karakter
1.0 stjerne
nn – 02.08.2008

Leave a Comment