14
sep
Seneste opdatering: 15/9-10 kl. 2053
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Horisont interviewer bla. Richard Jomshof, Jimmie Åkesson, Jan Axelsson,SR, Göran Rosenberg og professor Ulf Hedetoft, der giver en historisk redegørelse tilbage til 1975 og Olof Palme over Lucia-beslutningen til i dag. Hedetoft er her i nærheden af én af de centrale, svenske sandheder: Samtlige landspolitikere er fanger af deres egne gamle beslutninger og deres egen retorik, nøjagtig som danske socialdemokrater præ- 2001 var. I modsætning til danske, har de været uhørt beskyttede af pressen fra en grundlæggende opposition til deres fremmedpolitik. Dette har muliggjort den eksplosive og farlige situation, vi ser blive hobet op i dag. Uden pressens svigt og indsats for at eliminere det folkelige korrektiv gennem årtier, havde det aldrig kunnet lade sig gøre. Denne dødspagt mellem dem alle, understreges af Aftonbladets og DN´s fælles forslag idag om at eliminere politisk uenighed én gang for alle, også på papiret: ”Mona och Fredrik – ni bör regera tillsammans.”
Absurd eller helt følgerigtigt at proklamere landet uden uenighed ? Jeg synes, at Mona og Fredrik lige så godt kan få det overstået og få papir på hinanden, efter nu at have levet på polsk i 70 år. Det ville, som Sahlin sagde idag, være sand “jämställdhet, det vackraste ord jag vet.” Ikke noget kratluskeri længere, de befinder sig alligevel i et skæbnefællesskab ombord på en dødssejler, motoren er slukket for længst og tilbage er kun inertiens fremdrift. Tragisk nok har de et helt land og et helt folk ombord som gidsler.
Men et rigtig glimrende DR program. For hver dag træder der i Danmark et stadig tydeligere røntgenbillede af Sverige frem. Det er en fattig trøst, men så småt kan det blive. (screenshot: Richard Jomshof, gymnasielærer, fyret flere  gange for sine politiske synspunkter.)

Valget i Sverige tiltrækker sig enorm opmærksomhed – ikke mindst i Danmark. Partiet Sverigedemokraterna, som på mange måde ligner Dansk Folkeparti, ser nemlig ud til at komme i Riksdagen for første gang nogensinde.13-09-2010 21:25 Horisont: Sveriges valg

»Hur har vi kunnat låta det gå så här?«

Det kan vara nyttigt att se Sverige med en utomståendes ögon. Israeliska IBA har gjort ett 25 minuter långt tv-reportage om Sverige och hur den cirka 20.000 personer starka judiska minoriteten har det. Den bild som visas är skrämmande.Här intervjuas en av alla judar som flytt Malmö på grund av antisemitismen. Här får vi möta läraren som inte vågar säga att hon har judisk börd. Här träffar vi rabbinen som fått rådet av polisen att bära en hatt för att dölja sin traditionella Kippa.

Som fond ligger Sveriges integrationsproblem, ett judehat i vissa muslimska invandrargrupper, ett politiskt betingat Israelhat som går över i judeförföljelser, samt flata politiker såsom kommunalrådet i Malmö – Ilmar Reepalu – som jämställt antisemitism med sionism.Se reportaget, och ställ dig själv frågan: Hur har vi kunnat låta det gå så här?Se judehatet i Sverige med israeliska ögon. Per Gudmundsson

Video: The Jewish Community of Sweden 2010 from Israel Up Close  hvor man også ser Mehmet Kaplan fra Miljøpartiet, deltager på Gaza Flotillaen, bruger det gamle kneb at dynge angrebene, truslerne og forfølgelsen af svenske jøder sammen med “islamofobien” i Sverige. Hvor er historierne så om den korporlige forfølgelse af muslimer i Sverige ? Hvor er de muslimer, der pakker kufferten og flytter fra Sverige fordi de ikke ser nogen fremtid for deres børn ? Unge svenske jøder flytter til Israel “eller til København,” som Lena Posner Korosi siger i minut 22:15. Sandheden er, som en jøde der er flyttet siger i filmen, at situationen for svenske jøder vil forværres, og selv om viljen var der, er der ikke længere meget at stille op imod det.Derfor flytter svenske jøder, der kan forestille sig fremtiden allerede. Nogle vil blive tilbage, enten fordi de er for gamle eller fordi de tænker som for 70 år siden, at det ikke kan være sandt. Men de er kanariefuglene i Sveriges jernmalmsmine, det største eksperiment i Sveriges historie. Gudmundsson ved det også, han kan bare ikke skrive det lige up på SvD, det ville kollidere Moderaternas såkaldte “integrationspolitik” midt i valgkampen.” Det kom så vidt, på grund af hele Riksdagens udlændingepolitik, og nu er der ingen der har modet til at kalde en spade for en spade. Det ville også være ansvarpådragende, men ansvar er noget den har i munden. Det er ikke “Sveriges integrationsproblem”, det er islams indtog i Sverige. Sådan kunne det “gå så här”.

Når en svensk statsminister appellerer til fornuften
så er der knive i ærmet. Det er i denne uge det værste smuds hvirvles op, bunden er næppe skrabet endnu. Hvor mange tunger taler Reinfeldt med her ?

Vid sitt framträdande på Lilla torg i Malmö i dag var statsminister Fredrik Reinfeldt (M) tydlig med att framhålla vikten av möjligheten att bilda en majoritetsregering. Han vädjar till människors ansvarstagande och förnuft:

“Efter den senaste tidens attacker mot SD-politiker och störningar av partiets valmöten tar han avstånd från alla former av våld och hot.” Han tillägger samtidigt att SD inte ska bli förvånade:Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.Han beskriver det som Sverigedemokraternas hela idé att utnyttja allt i egna syften och att försöka framställa sig som värnlösa. Reinfeldt vädjar till förnuftet.

Den dag en Sverigedemokrat måtte have mistet livet, hvordan lyder statsministeren så? Udtalelsen ligger lige til Jimmie Åkessons højreben: “Jag hoppas att Reinfeldt är felciterad. Om han verkligen fällt de uttalanden som TT tillskriver honom och desutom i anslutning till en diskussion kring tortyren av David von Arnold, så är det nog det värsta jag har hört en svensk statminister säga.” Sådan her lyder “en fordømmelse af politisk vold” på ny-svensk:

Update: Bunden var langtfra skrabet med Reinfeldt – svenske medier nappede begærligt løgnehistorien, og se om ikke norsk TV 2 løber med den løseste sladder også. Og Gud døde mig om ikke der er hele fire dage tilbage af denne pinagtige forestilling.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


rksmrgs

Posted: 14 september 2010 - 19:35 - Svar

Intressant och avslöjande. Tråkigt att de råkade träffa på två av de värsta spökena för att få ..”expertkommentarer”, Fredrik Malm som är gift med en muslimsk kurdisk aktivist, och Mehmet Kaplan, ord är överflödiga i hans fall. Istället borde de intervjuat Ilmar Reepalu, eftersom han är ansvarig för förhållandena i Malmö, men han omnämndes bara.

Arvid Bengtsson

Posted: 14 september 2010 - 20:13 - Svar

Reinfelts uttalande är – för att uttrycka det milt – häpnadsväckande. Han legitimerar ju faktiskt våldet. Han är ett kräk – något annat ord finns inte. Efter detta är väl sverigedemokrater fritt villebråd. Jag befarar att detta var sista gången vi faktiskt hade ett reellt alternativ att välja på i riksdagsvalet.

Jonny

Posted: 14 september 2010 - 20:29 - Svar

Ursäkta att jag kommer med samma invändning som vanligt vid era inlägg om problemen som hopar sig för Sveriges judar. Men… I princip alla judiska företrädare – Judiska Centralrådet, ledare för de judiska församlingarna, ledande judiska intellektuella och kulturpersonligheter – har stött och propagerat för massinvandring och mångkultur. De har angripit varje ansats till kritik av den förda politiken. De har inte dragit sig för att spela ut nazistkortet för att tysta debatten och riktigt svina till sina motståndare. Tänk er att alla som uttalar sig är en Melchior…

Det är synd om de enskilda, helt oskyldiga, människor av judisk härkomst som nu drabbas, men att höra ovannämnda personer beklaga sig är bara patetiskt. Som man bäddar får man ligga; som man sår får man skörda (även om det nu, som vanligt, är andra människor som drabbas).

“- Jag kan utan att darra på manschetten säga att detta är förfärligt. Jag delar inte Jimmie Åkessons eller Sverigedemokraternas uppfattning i någon fråga. Det är uppenbart vad de har för historia och ursprung. Brunskjortor. Detta är populism.”
Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska Centralrådet
h t tp://www.svd.se/nyheter/inrikes/judiska-forsamlingen-detta-ar-forfar ligt_3674869.svd

“När ordföranden Lena Posner Körösi argumenterar för att koscherslakt bör tillåtas i Sverige gör hon det genom att trampa på alla tänkbara ömma tår (Existens i SVT 4/11). Lagstiftningen, säger Lena Posner Körösi, infördes under 1930-talet och Nazi-Tysklands storhetstid. Och det vi har i dag är alltså “en gammal nazistisk lag som ligger kvar”.

Men Lena Posner Körösi ämnar förgrova debatten ännu ett steg. Hon berättar hur det i församlingen finns många överlevande, och barn till överlevande, och att de när de går till sin koscherbutik där de kan köpa importerat koscherslaktat kött blir påminda om att de “inte har samma rättigheter som våra trosfränder i Europa”.”
h t tp://www.dn.se/ledare/signerat/koscherslakt-nej-tack-1.608601

  steen

  Posted: 14 september 2010 - 20:37 - Svar

  Jonny: Det er jeg ikke i tvivl om, sådan var det også i Danmark., Idag har de politiske vande blandt danske jøder skilt sig betydeligt.

  Nogle er medlemmer af DF, nogle tier klogeligt og andre er som – ja, brødrene Melchior, upåvirkede af alt udefrakommende. Sådan vil det også komme til at gå i Sverige. Med inlægget har jeg bare villet dokumentere tingenes tilstand dags dato. Enhver kan fordele ansvar og skyld efter behag. Du bemærker den unge, flyttede jøde der siger “vi lærer jo ikke noget af historien.” Det er ikke helt rigtigt. Nogle lærer ikke noget.

   Jonny

   Posted: 14 september 2010 - 21:39 - Svar

   Vi får verkligen hoppas att det går på samma sätt i Sverige!

Jonny

Posted: 14 september 2010 - 20:32 - Svar

Arvid Bengtsson

Tvärtom, jag tror att moderaterna förlorar på det här. Reinfeldt är inte så smart som han vill göra sken av.

Victor

Posted: 14 september 2010 - 22:19 - Svar

Nu må I lige bære over med mig. Det her burde jeg have opdaget før; men havde ikke tid..

Lad mig begynde her – med en ny tyrkisk bestseller, som blev omtalt i Berliner-avisen Tagesspiegel – “Haliç’te Yaşayan Simonlar” – Simons in the Golden Horn på engelsk.

http://www.tagesspiegel.de/politik/buch-ueber-islamistische-unterwande rung-wird-bestseller/1915470.html

Bogen handler om den islamistiske offensiv i Tyrkiet.

Citat fra Tagesspiegel:

“In dem 600-Seiten-Wälzer „Die Simons am Goldenen Horn“ vertritt Avci die These, dass Anhänger des islamischen Predigers Fethullah Gülen zu einem Marsch durch die Institutionen des türkischen Staates angetreten sind und Polizei, Justiz und sogar die Armee infiltriert haben. Die Islamisten bedienen sich demnach allerhand schmutziger Tricks und hochmoderner Abhör- und Überwachungstechnik, um Gegner aus dem Weg zu räumen, indem sie ihre Karrieren zerstören.

Seit dem Machtantritt der religiös-konservativen Regierungspartei AKP von Ministerpräsident Recep Tayyip Erdogan im November 2002 haben türkische Säkularisten den Verdacht, dass religiöse Kreise die Republik unterwandern. Nun gibt Avci dieser alten Angst neue Nahrung. „Mir bietet sich ein Furcht erregendes Bild“, schreibt Avci. „Der Staat wird nicht von regulären Beamten gelenkt.“

Fethullah Gülen??

Det navn ringede en klokke!

Jov. Han har forbindelse til den tyrkiske avis Zaman.

http://en.wikipedia.org/wiki/Zaman_(newspaper)

Og Zaman?

Var det ikke den avis, som for nylig indbød til en meget omtalt Ramadan-middag i snapstinget – sammen med SFs Özlem Cekic?

peerpedersen

Posted: 14 september 2010 - 23:27 - Svar

Svensk antisemitism idag tecknas av Jan Helin/Lena Mellin på Aftonbladet, radarparret där släppte fantasten Donald Boströms artikel om “Judar där stjäl organ och säljer” på AB-kultur ( http://www.aftonbladet.se/kultur/article5652583.ab )
Att Sveriges tredje stad genom sin kommunordförande Ilmar Reepalu matar på med allehanda antisemitiska uttalanden gör bara pogromen värre.

Sverige är på väg att bli det samhälle de varnar för om SD får inflytande och närmer sig dag för dag en Orwellsk mardröm var obekväma politiker överfallas, lagliga politiska möten störs ut av vänsterextremister utan polisen på allvar skyddar demokratin.
Massmedia, SVT/SR förtiger övergreppen och tidningar får genom nyspråk vänt olika episoder i stil med statsminister Fredrik Reinfeldts uttalande i Malmö; SD är själv skyldiga i förföljelsen.

SD är Sveriges judar idag och förföljs lika grymt som de få kvarvarande människor av judisk börd det finns kvar i vårt land.

Robin Shadowes

Posted: 15 september 2010 - 02:22 - Svar

Fredrik Reinfeldt tycker att ursvenskt är bara barbariet. Han kanske föredrar den här kulturen…

http://www.truthtube.tv/play.php?vid=2139

Casper | Borgerlig bums

Posted: 15 september 2010 - 07:06 - Svar

Jeg synes såmænd også en S-M-regering kunne være det ærligste, for den ville vise hvordan den svenske konsensus egentlig er. Imens ville de små borgerlige partier samt SD vokse sig stærke i opposition. Og så kunne man måske vende tilbage til en styrket borgerlig regering støttet af SD om fire år.

Virkeligheden bliver dog nok en borgerlig regering, som tolereres (ikke støttes) af SD. Men hvis venstrefløjen ikke tør vælte sådan en regering sammen med SD’s stemmer, så betyder det altså at S holder hånden over en borgerlig regering, hvilket betyder en svækket og tandløs opposition, altså næsten det samme som en S-M-regering, dog uden indflydelse til S. Den egentlige opposition vil så formes af SD, Mp og V. Det er næppe et godt udgangspunkt for S om fire år. Især ikke hvis S ikke påbegynder et indre opgør eller generationsskifte, og det er der vel ikke tegn på i øjeblikket.

Det er ikke sikkert SD får nogen indflydelse i den kommende valgperiode, men forhåbentlig er S’ magt i Sverige slut.

Der kan imidlertid ske så meget i verden og i Sverige, som gør det ret ligegyldigt hvem der har regeringsmagten.

Casper | Borgerlig bums

Posted: 15 september 2010 - 07:16 - Svar

Overraskende nok kan der godt udskrives valg i utide i Sverige, men det sker yderst sjældent:
http://www.riksdagen.se/templates/R_Page____1541.aspx
Det er svært at se hvorfor man skulle udskrive valg på en sag hvor regeringen blev væltet af SD. Det kan vist kun give fremgang til SD og oppositionen.

Leave a Comment