22
nov
Seneste opdatering: 22/11-10 kl. 1936
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

“Now, all this is a disorder of the high minded. I now find, that to find people who are sane and decent and rational, one has to go to people with no education. The most highly educated are now the most irrational, the most bigotted and the most intolerant.”The Wednesday Morning Club

BBC Panorama i aften: Sharia for 6-årige
Trailer: Panorama finds anti-semitic texts in schools

Elever på islamiske skoler i Storbritannien får undervisning i, hvordan man straffer ifølge sharialovgivning.Hug hånden af en tyv. Jøder forsøger sammen at overtage verden. Det er beskeder, som elever på islamiske skoler over hele Storbritannien får, når de går til undervisning, har BBC investigation fundet frem til.Omkring 5000 elever mellem seks og 18 år bliver undervist i sharialovgivningens straffe ud fra bøger, som påstår, at ikke-muslimer og de, der ikke tror på islam , bliver underkastet helvedesild i døden.
En lærebog for 15-årig anbefaler, at “tyve får skåret hænderne af ved første lovovertrædelse og deres fødder ved efterfølgende lovovertrædelser”.”En tyvs specifikke straf er at skære hans højre hånd af ved håndleddet. Så bliver det ætset for at forhindre ham i at forbløde”, lyder tilføjelsen.De yngre elever bliver advaret om, at straffen for homoseksualitet af nogen som helst art er døden ved stening, at blive brændt på et bål eller at blive kastet ned fra en klippe.
Også jøderne får en hård medfart. Eleverne lærer, at jødernes mål er at “få kontrol over verden og dens ressourcer”.
Skolerne er en del af organisationen Saudi Students Club and Schools in the UK and Ireland. BBC-programmet tilføjer også, at en af skolerne i London er ejet af den saudiarabiske regering. Undervisningsminister Michael Gove forklarer BBC, at han ikke ubetinget går ind i sagen.- Jeg har intet behov for eller ønske om at blande mig i de beslutninger, som den saudiarabiske regering tager i deres eget skolesystem, siger han. Sharia lessons for pupils aged six: BBC uncovers ‘weekend schools’ that teach pupils how to hack off thieves’ hands, BBC’s Panorama claims Islamic schools teach antisemitism and homophobia, Muslim pupils learn to cut off hands of thieves (Steen)

Vi må afvente det fulde program og ikke bedømme det ‘uden for sin kontekst’, men, men, men – denne teaser giver én bange anelser, og kunne måske forklare hvorfor det notorisk kristofobe BBC pludselig begynder at gå i dybden med verdens mest voldelige religion. For mage til intetsigende udenomssnak den indkaldte, filterskæggede “Koran expert” her får lejlighed til at fremsætte. Man kunne parafrasere hans ord til ‘uha, det er noget værre noget når man læser det der faktisk står, men på den ene side og på den anden side’. Han fortæller med andre ord ikke at dét som BBC tilsyneladende prøver at marginalisere som en særligt ondartet saudi-version af den (aldrig nærmere udpegede) ægte, moderate islam er helt almindelig islamisk mainstreamlærdom, fastholdt af de fire store sunni-retsskoler shafi’i, hanbali, maliki og hanafi. En skønhedsplet på et i øvrigt prisværdigt stykke kulegravning af et betændt emne, eller bare mere spin fra multikulturalistiske BBC? Vi får se (LFPC).

Et par grunde til ikke at søge Mona Sahlins job

I øjeblikket er der flere der afstår end som ansøger. Wallström, Bodström, Messing osv. har mange gode grunde til at takke nej. Jeg har kun set SSU ´s Jytte Guteland offentligt være ung og fantasiløs nok til at ønske sig stillingen. Måske SAP hellere skulle tage gøre som danske S i 2007 – invitere en veteran der er lutter fortid (Lykketoft) ind, som kan tåle reelle smæk. (rød = SAP i regering, blå = SAP i opposition.)

In November 2000, the center-right controlled only countries representing 16% of the population in west and central Europe (with divided power in France and Poland). In November 2010, the right holds power in countries that constitute 83% of the population(!). A different map of Europe, to say the least. The Decline of the Left in Europe.

So why has this been happening?
Working class voters have less class consciousness, and don’t vote as a block to the same extent.
Voters are punishing the left as a reaction to the failures of mass immigration and multiculturalism.
Middle of the road voters as well as the European elites are ideologically abandoning Social Democratic economic policy.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Henning

Posted: 22 november 2010 - 09:35 - Svar

Men EU er uforanderligt.
Messerschmidt beder om at vi melder os ud af EU, men det havde været rarere om EU forandredes.

  Morten - - -

  Posted: 22 november 2010 - 10:39 - Svar

  @ Henning

  Ja – men det gælder næsten alle fænomener. Drømme om “et bedre EU” må ikke forhindre os i at melde os ud af virkelighedens EU. EU er ganske unødvendigt, hvis der sker større,positive forandringer. Så vil vi af os selv finde sammen om det, vi har brug for at samarbejde om.

  Men nutidens “EU” er ikke et samarbejde. Det er et bureaukratur. De Professionelles Bureaukratur – fuldstændig i overensstemmelse med marxismen.

  – – –

   Morten - - -

   Posted: 22 november 2010 - 10:42 - Svar

   I marxismen taler man om “proletariatets diktatur”. Men dets logiske konsekvens er naturligvis “De Professionelles Bureaukratur”. Det er det, virkeliggørelsen af den marxistiske vision, omgående må resultere i.

   Marx, du havde ret, rent makro-historisk – omend du ikke var i stand til at udbilde dig fremtiden helt præcist.

   – – –

Robin Shadowes

Posted: 22 november 2010 - 10:35 - Svar

Lite smått komiskt det där med sharian. Att man får båda händerna avhuggna redan efter första förseelsen. Hur ska man kunna stjäla sedan? Bara bita fast i en vara och springa som satan? Dyrka upp lås med näsan? Blev inte riktigt klok på om man fick båda fötterna avhuggna andra gången eller bara en. Men om det senare så får man väl hoppa omkring på ett ben så gott det går. Men man kommer nog behöva samma järn-vilja som den svarte riddaren i Holy Grail.

Ulla Lauridsen

Posted: 22 november 2010 - 14:45 - Svar

Straffes dem, der straffes bør – i dette tilfælde socialdemokrater i alle lande.

Victor

Posted: 22 november 2010 - 14:53 - Svar

Når det gælder det røde/blå Europa-kort…..og hvad skulle dét så hjælpe. Omkring 80 pct af al lovgivning i de nationale parlamenter er intet andet end en godkendelse af dessiner fra Bruxelles.

Man kunne jo også se det på denne måde: I masser af EU-lande ønsker vælgerne en anderledes immigrations-politik. Der sker bare ikke noget – og de national politikere virker jo heller ikke voldsomt interesserede i at presse en ny orientering igennem i EU.

Forresten har jeg virkelig brug for et lommetørklæde i dag. Information kan fortælle om en stakkels fem-barns mor fra Holbæk, som er ved at miste sine børnepenge….

http://www.information.dk/251520

  Gunnar Biering

  Posted: 22 november 2010 - 15:15 - Svar

  Interessant link til Information. Det ser ud til, at somalierne trives. Men det ser også ud til, at kommunerne gør, hvad de kan, for ikke at blive helt til grin.

  Informations-læsernes kommentarer er også interessant læsning. Godt at se, at der findes så megen godhed i verden, omend det er gratis omgange, de råber på. Næsten gratis for dem selv, tror de, for den enkelte udgiftspost mærkes jo ikke.
  Men tilsammen bliver det som bekendt til 40.000 millioner kr. om året, mindst.

Morten - - -

Posted: 22 november 2010 - 15:09 - Svar

@ Ulla Lauridsen

Nej, vælgere i alle lande.

Nå ja, som det vel også vil ske. Tja. I grunden …

– – –

Bjovulf

Posted: 22 november 2010 - 15:26 - Svar

Muslim-lefleriet får en ny tak: “FOA vil pudse politiet på tørklædehadere”

FOA = Friends Of Allah? 😀

http://www.bt.dk/danmark/foa-vil-pudse-politiet-paa-toerklaedehadere

FOA vil pudse politiet på tørklædehadere

– Mandag den 22. november 2010, 11:22 | Opdateret: 11:26

FOA vil have Bertel Haarder til at indskærpe hospitaler og andre institutioner, at de har anmeldepligt i tilfælde af diskrimination.

Patienters brok over for eksempel muslimske sygeplejerskers tørklæder bør straks udløse en politianmeldelse fra hospitalet for diskrimination.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) bør med et brev indskærpe over for institutionerne, at de har en anmeldepligt, siger formanden for FOA, Dennis Kristensen.

– Det skal være en rutinesag, at det kommer til en politianmeldelse, siger Dennis Kristensen.

….

  li

  Posted: 22 november 2010 - 16:32 - Svar

  Det da utroligt så enfoldigt dumt foa kan agere, hvorfor skal de bogstavstro muhammedaner have lov til at skilte med deres modbydelige muhammedanske menneskesyn, uden at vi vantro må sige vores mening om pædofeten muhammed og hans enfoldige uselvstændige underkastede tilhænger, hvad bliver der af dialogen eller tilsviningen! det da komplet misforstået tolerance, at acceptere den muhammed body-bags hovedindbinding som skilter med her er en bogstavstro muhammedaner, der ifølge deres tro skal forfølge og dræbe vantro.
  Det sandelig betrykkende!! at skulle stole på en så uselvstændig tænkende bogstavstro muhammedaner, og samtidig risikere at blive smidt ud af hospitalet og nu ydermere anmeldes for racisme!!
  Det for langt ude, send dog de muhammedanske ritual tvangstanke underkastede til behandling for deres tvangs neuroser eller helst befri os for disse syge i bolden hoved indbundne affaldssække body-bags.
  Der findes da masser af muhammedaner der ikke lider af hovedindbindings syndromet, så hvorfor ikke hjælpe de tvangstanke hovedindbundne kællinger, til at kunne leve som de andre muhammedaner uden den sindsyge hovedaffaldssæk.
  Det ville klæde foa at anmelde de intolerante body-bag kællinger for deres bogstavstro opdelings racisme i urene vantro der skal dræbes og så de rene bøddel bogstavstro underkastede muhammedaner der har pligt til at dræbe os vantro.
  Hvordan kan foa få den syge tanke, at de kan afgøre hvilket dødsyge symboler der er halal og harem, rigtige og forkerte???

  Allan Hansen

  Posted: 22 november 2010 - 19:20 - Svar

  Ak ja, verden er gået af lave og fornuften er draget i eksil!

Allan Hansen

Posted: 22 november 2010 - 15:50 - Svar

Vesten har endnu ikke forstået Østens filosofi men det er jo, aldrig for sent, så her kommer der nogle forslag.

1). Den Tibetanske dødebog. Tomothy Leary.

2). Lao Tes, Tao Te King. By Vigtor Dantzer 1971.

3). The texts of Taoism. The Tao Te Ching of Lao Tzu. Translated by James Legge 1962.

4). Taoism. The road to immortality. By John Blofeld 1978.

5). Yin & Yang. The Taoist Harmony og opposites. By J. C. Copper 1981.

6). Chuang Tus. By Gia-fu Feng and Jane English 1972.

7). Forstanden drager nord på. Tre Kapitler af filosoffen Chuantes.

8). Oldmester og hans bog. Ernst Møller 1909.

9). Visdommens bog. Tao Te King.

10). The way of Zen Alan Watte. 1957.

11). The Good Heart. Dalai Lama.

12). The Impossible Question. Krishnamurti 1972.

13). The last talks Krishnamurti 1988

14). Lao Tzu – Tao Te Ching. Translated by Arthur Waley 1997.

15). Vedisk filosofi og religion. Satsvarupa dasa Gosvami 1977. ( ca. 5.000 år gammel).

16). Tao Te Ching – The book of Meaning and Life. Richard Wilhelm 1978.

17). Conversations. Krishnamurti 1970.

18). Frihed i nu´et. Krishnamurti 1972.

19). Bhagavadgita. Poul Tuxen.

20). Tao Te King. Poul Tuxen.

21). Dhammapada. Poul Tuxen.

22). The Philosophy of the I Ching. By Carol K. Anthony 1981. ( ca. 5.000 år gammel).

Emeritus

Posted: 22 november 2010 - 16:11 - Svar

Patienter skal lære at elske tørklædet på hospitalerne. De første hjemlige tilkendegivelser på europæiske socialdemokraters politiske imødegåelse af borgerlige protester mod islamificeringen af Europa er hurtigt dukket op i hospitalsmiljøet og fra FOA’s Dennis Kristensen lyder det: Politianmeld patienterne, hvis de ikke kan lide muslimsk symbolpolitik (muslimske tørklæder).

Med venlig hilsen

  Bjovulf

  Posted: 22 november 2010 - 17:06 - Svar

  Hmmm, det lyder grangiveligt som noget ud af “1984” ….

  FOA = Frygt, Opsyn & Anmeldelse? 😉

Anonym

Posted: 22 november 2010 - 16:27 - Svar

Det der med håndsafhugning – gælder det også når der stjæles fra de vantro?
Social bedrageri – regnes det også som tyveri?

  LFPC

  Posted: 22 november 2010 - 20:21 - Svar

  Det er et interessant spørgsmål. Her er hvad ‘Umdat al-Salik, eller The Reliance of the Traveller, har at sige om straf for tyveri. Bogen er vejledning for shafi’i-retsskolen som er den Abdul Wahid Pedersen følger, men de tre andre store retsskoler afviger ikke væsentligt så vidt jeg ved – hanbali er vist den strengeste. Jeg kan ikke umiddelbart her se noget om straf for tyveri fra vantro, men AL islamisk strafferet skelner mellem muslimer og vantro, som det også ses her. Der er således ikke pligt til at betale blodpenge ved drab af en vantro. Så det er formentlig rimeligt sikkert at tyveri fra de vantro ikke straffes lige så strengt.

  *2*Chapter O14.0: The Penalty for Theft

  @O14.1

  A person’s right hand is amputated, whether he is a Muslim, non-Muslim subject of the Islamic state, or someone who has left Islam, when he:

  (a) has reached puberty;

  (b) is sane;

  (c) is acting voluntarily;

  (d) and steals at least a quarter of a dinar (n: 1.058 grams of gold) or goods worth that much (A: at the market price current) at the time of the theft:

  (e) from a place meeting the security requirements normal (A: in that locality and time for safeguarding similar articles (def: o14.3);

  (f) provided there is no possible confusion (dis: o14.2(3) ) as to whether he took it by way of theft or for some other reason.

  If a person steals a second time, his left foot is amputated; if a third time, then his left hand; and if he steals again, then his right foot. If he steals a fifth time, he is disciplined (def: o17). If he does not have a right hand (N: at the first offense), then his left foot is amputated. If he has a right hand but loses it after the theft (O: by an act of God) but before he has been punished for it, then nothing is amputated. After amputation, the limb is cauterized with hot oil (A: which in previous times was the means to stop the bleeding and save the criminal’s life).

  @O14.2

  A person’s hand is not amputated when:

  -1- (non-(d) above) he steals less than the equivalent of 1.058 grams of gold;

  -2- (non-(e) ) he steals the article from a place the does not meet normal requirements for safeguarding similar articles (dis: below);

  -3- or (non-(f) ) when there is a possible confusion as to why he took it, as when it was taken from the Muslim common fund (bayt al-mal) (O: provided the person is Muslim, since he might have intended to use it to build mosques, bridges, or hospices), or when it belongs to his son or father.

  @O14.3

  A place that meets normal security requirements for safeguarding similar articles means a place appropriate for keeping the thing, this varying with the type of article, the different countries, and with the justness of the ruler or lace of it, as well as the ruler’s relative strength or weakness. A suitable place for safeguarding fine clothes, money, jewels, and jewelry, for example, is a locked box; the place for trade goods, a locked warehouse with guards; the place for livestock, a stable; the place for pallets and bedding, a shelf in the house; and the place for a shroud, the grave.

  @O14.4

  If two persons jointly steal the equivalent of 1.058 grams of gold, then neither’s hand is amputated.

  @O14.5

  A freeman’s hand may not be amputated by anyone besides the caliph or his representative (def: O25).

  @O14.6

  There is no amputation for forcible seizure (O: meaning someone relying on force (N: to take people’s money, who has a gang nearby to bet him in this) ), snatching (O: meaning someone who depends on running away and is unarmed), or betraying a trust (O: of something entrusted to him, such as a deposit for safekeeping), or appropriating something by disavowal (A: i.e. denying that the victim loaned or entrusted him with such and such a thing), (O: because of the Prophet’s (Allah bless him and give him peace) saying,

  “There is no amputation for someone who seizes by force, snatches and runs, or betrays a trust,:”

  a hadith Tirmidhi classified as rigorously authenticated (Sahih) ). (A: But if one of the abovementioned persons is a repeated offender whom it is in the interests of society to kill, the caliph may kill him.)

  *2*Chapter O15.0: The Penalty for Highway Robbery

  @O15.1

  The caliph is obliged to summon whoever uses a weapon (O: though force suffices to be considered a weapon, or taking money by dint of one’s fists) and makes people afraid to use the road (O: no matter whether in the wilderness, a village, or in the country; meaning he frightens those who pass along the way by means of his strength or weapons). If the highwayman responds to the summons before he has injured anyone, then he is only disciplined (def: o17).

  If he steals the equivalent of 1.058 grams of gold under the previously mentioned conditions (o14.1), both his right hand and left foot are amputated.

  (A: The difference between a highwayman and someone who takes by forcible seizure (dis: o14.6) is that the latter does so within earshot of help, while the offense of the highwayman is far greater because he menaces the lifeline of the community, its trade routes.)

  @O15.2

  If a highwayman kills someone, he must be executed, even when the person entitled to retaliation (def: o3) agrees to forgo it. If the highwayman robs and kills, he is killed and then left crucified for three days. If he wounds or maims someone, retaliation is taken against him, though it may be waived by those entitled to take it.

  @O15.3

  (N: The penalty for highway robbery, such as mandatory execution, crucifixion, and amputating the hand and foot, is cancelled if the highwayman repents (A: desists, and gives himself up) before he has been apprehended, though he is still liable to retaliation (def: o3) by parties entitled to it (A: for injuries or deaths he caused to victims) and is financially responsible for restoring the money he has taken.)

   LFPC

   Posted: 22 november 2010 - 20:35 - Svar

   Her er noget om skadeserstatning:

   *2*Chapter O4.0: Indemnity (Diya)

   @(A: The rulings below concern the maximum that the victim or victim’s family may demand. If both sides agree on an indemnity of lesser amount, or nothing at all, this is legally valid and binding.)

   @O4.1

   An indemnity is obligatory (N: though it may by waived by deserving recipients, like retaliation) in cases of death caused:

   -1- by an honest mistake (def: o2.2) ‘

   -2- by a mistake made in a deliberate injury (o2.3);

   -3- or intentionally, if those entitled to retaliate agree to forgo retaliation (dis: o3.8).

   @O4.2

   The indemnity for killing a male Muslim is 100 camels.

   (N: Shafi`i scholars early converted the pastoral equivalents to gold dinars (n: one dinar equalling 4.235 grams of gold (dis: w15) ), the amount due in the rulings below being the weight of the gold, regardless of its current market value.) (A: The stronger position in the Shafi’s school is that indemnities should be reckoned in camels, after which both parties may agree on a lesser amount or another form of payment.)

   @O4.3: The Indemnity for a Purely Intentional Killing

   The indemnity for cases of purely intentional homicide (def: o2.4) is made severe in three ways:

   (a) it must be paid immediately;

   (b) it is due from the offender himself;

   (c) and the amount paid is (N: 1.333.3 gold dinars (n: 5,646.6 grams of gold) or else:) 30 she-camels in their fourth year, 30 she-camels in their fifth year, and 40 pregnant she-camels.

   @O4.4: The Indemnity for Death by Mistake in a Deliberate Injury

   When the killing is a mistake made in a deliberate injury (def:o2.3), the indemnity is only made severe in one respect, namely that the payment consists of the three types of camel mentioned above (n: or 5,646.6 grams of gold), while it is less severe in that:

   (a) payment is deferred (def: o4.11);

   (b) and is due (N: not from the offender, but) from those of the offender’s extended family who are required to pay (`aqila, def: o4.10).

   @O4.5: The Indemnity for a Death Caused by an Honest Mistake

   When the killing occurred through an honest mistake (def: o2.2), the indemnity is less severe in three ways:

   (a) payment is deferred;

   (b) it is due from those of the offender’s extended family who are required to pay (def: o4.10);

   (c) and the amount paid is (N: 1,000 gold dinars (n: 4,235.0 grams of gold) or: 20 she-camels in their second year, 20 she-camels and 20 he-camels in their third year, 20, she-camels in their fourth year, and 20 she-camels in their fifth year.

   @O4.6

   But no matter whether the killing was a mistake or intentional, the three-types-of-camel-indemnity (def: o4.3(c) ) must be paid if the person killed was:

   -1- an unmarriageable kin by birth relative of the killer (def: m6.1(1-8) and m6.2(1-6) ) :

   -2- slain in the Sacred Precinct in Mecca:

   -3- or killed during one of the sacrosanct months of Dhul Qa`da, Dhul Hijja, Muharram, or Rajab.

   @O4.7

   Defective animals may not constitute payment.

   @O4.8

   It is permissible for deserving recipients to accept payment other than camels if both parties agree.

   @O4.9

   (A: For the rulings below, one multiplies the fraction named by the indemnity appropriate to the death or injury’s type of intentionality and other relevant circumstances that determine the amount of a male Muslim’s indemnity (def: o4.2-6 and o4.13). )

   The indemnity for the death or injury of a woman is one-half the indemnity paid for a man.

   The indemnity paid for a Jew or Christian is one-third of the indemnity paid for a Muslim. The indemnity paid of a Zoroastrian is one-fifteenth of that a Muslim.

   When a miscarriage results from someone having struck the stomach of a pregnant woman (O: or other part of her, or when someone frightens her, resulting in a miscarriage), the indemnity for the fetus is a male or female slave worth one-twentieth of the indemnity payable for killing the fetus’s father, or one-tenth that of its mother. (A: The indemnity is whatever they agree upon.)

   @O4.10

   The members of the offender’s extended family who are liable for certain kinds of indemnities consist of the offender’s universal heirs, excluding his father, father’s father (O: and on up), his son, son’s son (O: and on down). (A: Meaning that they consist of those mentioned at L10.6(7-14). ) Those of the extended family who are poor (A: poor meaning someone who has enough for himself but no more), prepubescent, or insane are not obliged to pay (N: anything in conjunction with the other members). If the offender is Muslim, then his non-Muslim relatives are not obliged to pay, as is also the case if the

   offender is non-Muslim and his relatives are Muslim.

   @O4.11

   When the extended family is obliged to, they must pay the entire indemnity of 100 camels (N: or the gold equivalents) within three years. Every required extended family member who is well-off is obliged to pay one-half dinar (n:2.1175 grams of gold) at the end of each year, while every member who is between affluence and poverty is obliged to pay a quarter dinar (n; 1.05875 grams of gold). If any of the indemnity remains to be paid after three years (N: or if the offender has no family to pay it), it is paid by the Muslim common fund (bayt al-mal). If there is none, the offender himself must pay.

   @O4.12

   When the indemnity due is less than a full indemnity (A: full meaning that which is due for a Muslim male (def: o4.2-6) ), as when it is for a wound, miscarriage, female, or a Jewish or Christian subject of the Islamic state, then:

   -1- if it consists of one-third or less of a full indemnity, it must be paid within one year;

   -2- if it consists of two-thirds or less of a full indemnity, then one of the thirds must be paid in the first year, and the rest in the second year;

   -3- and if it amounts to more than two-thirds of a full indemnity, then the two-thirds must be paid within two years and the rest in the third year.

   @O4.13: The Indemnity for Bodily Injuries

   If a nonpaired body part of aesthetic value and utility (A: a tongue, for example) is dissevered, then a full indemnity is paid, meaning the indemnity due if the member’s owner were killed (def: o4.2-6, O4.9).

   The same is due for each pair of limbs: if both are cut off, a full indemnity is paid, while if only one is cut off, then half the full indemnity. The same is true for the faculties of sense (A: such as hearing) : for each faculty the injury eliminates, there is a full indemnity. Thus, a full indemnity is paid for cutting off two ears, and a half indemnity for one. This also holds for a pair of eyes, lips, jaws, hands, feet, buttocks, testicles, eyelids, the nipples of a female, vulval labia, the soft part of the nose, the tongue, head of the penis, or whole penis. A full indemnity is also paid for injuries which paralyze these members, or for injuring the peritioneal wall between vagina and rectum so they become one aperture, or for flaying a person, breaking his back, or eliminating the use of his mind, hearing, vision, speech, sense of smell, or taste.

   @O4.14

   The indemnity for each finger is ten camels, and five for each tooth (N: or 10 and 5 percent respectively of the equivalent gold values (def: o4.3-5), depending on the relevant circumstances (dis: O4.9(A:) ) ).

   @O4.15

   As for wounds on the body, their indemnity consists of a fraction of the full indemnity proportionate (A: by the calculation of the Islamic magistrate) to the extent of the damage.

   @O4.16

   The indemnity for wounds on the head or face, when not to the bone, is also such a proportionate fraction, though if such wounds are to the bone, as mentioned above (o3.13), the indemnity is five camels (dis: o4.14(N:) ).

   There are other injuries which I prefer to omit for the sake of brevity.

   @O4.17

   There is no indemnity obligatory for killing a non-Muslim at war with Muslims (harbi), someone who has left Islam, someone sentenced to death by stoning (A: for adultery (def: o12) ) by virtue of having been convicted in court, or those it is obligatory to kill by military action (N: such as a band of highwaymen).

    Victor

    Posted: 22 november 2010 - 21:48 -

    Næste gang du ser ham Muhammed….kan du så ikke lige forklare ham om konceptet med et executive summary.

    I øvrigt ved jeg nu, hvorfor jeg ikke lan lide shariaen…..det lyder sgu lidt som om, det er skrevet af en dehydreret DJØFer.

    Jens A

    Posted: 22 november 2010 - 22:27 -

    Tak for denne orientering (har dog ikke stavet mig igennem det hele, men kan jo altid vende tilbage til det efter behov).
    Da jeg stillede spørgsmålene, overvejede jeg – i et anfald af desperation – om jeg skulle tilslutte mig systemet. Men de overvejelser tror jeg jeg dropper efter denne orientering.
    Anonymous = Jens A

Vivi Andersen

Posted: 22 november 2010 - 20:37 - Svar

Hvilke begrundelser har FOA for at gå islams ærinde ?

Gad vide hvad medlemmerne siger om denne udmelding.

Enten har FOA rigtig mange muslimer ombord eller Dennis Knudsen har øjnene rettet mod fremtiden eller han retter sig efter EU-direktiver a la de journalisterne blev informerede om skulle gælde fremover.

Den der informerede journalisterne på et møde var en EU-topdogs og desværre kan jeg ikke huske hvad konen hedder, det var ikke Renate….pokkers også jeg ikke lige kan kommer hendes navn som består af fornavn + 2 efternavne .

Men jeg husker vi var nogle her i huset der næsten kløjs i hendes snak.

Ole Burde

Posted: 22 november 2010 - 20:55 - Svar

Politisk korrekthed kan muligvis bedst forstaaes som en slags SYGDOM .
Hvis man forestiller sig at nutidens primitive computer-viruser videreudvikles et par tusind aar , er der maaske et glimt af en FORKLARINGSMODEL til hvordan en veludviklet og ellers sund kultur (vores) pludseligt udviser alle tegn paa at vaere doedssyg .
Et parasit-agtigt VIRTUELT fremmedlegeme har opfundet en ny maade at formere sig paa ved at udnytte specifikke elementer i kulturens DNA , i dette tilfaelde kristendommens moralske budskaber og deres udnyttelse af SKYLDFOELELSER.
Enten bliver man resistent , eller ogsaa er det FARVEL !

Leave a Comment