14
dec
Seneste opdatering: 14/12-10 kl. 1807
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

© Snaphanen.dk. Sydsjælland. Godset er Bregentved fra 1319.
Det er ombygningen 1731-1736 af arkitekt Laurids de Thurah, man ser idag. Klik f. helskærm.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Mette

Posted: 14 december 2010 - 19:38 - Svar

Har gemt dem allesammen. Alleen ligner den ved Ledreborg?

Johansen

Posted: 14 december 2010 - 20:09 - Svar

Storslåede billeder fra det danske vinterlandskab. Himlen er aldeles eventyrlig som også de nøgne træer.

  Mette

  Posted: 14 december 2010 - 20:26 - Svar

  Ja, det er sandt. Jeg havde en del planter som jeg ikke nåede at få sat i haven, førend sneen faldt. De stod i en trillebør, hvor de blev pakket ind i sne, men så kom der jo lidt tø, og i forgårs greb jeg så min spade og gik i gang med at plante rhododendron med masser tørvestrøelse. Jorden var frosset, og det var hårdt arbejde, så jeg hvilede lidt og kom til at se mig om. Det var tusmørke, månen stod på himlen, og farverne var aldeles pragtfulde. Jeg har et morænelandskab omkring mig, bakker og skov. Denne årstid er også smuk, vi har et dejligt klima.

steen

Posted: 14 december 2010 - 20:20 - Svar

Takker. Det er bare det lille slidte lommekamera, jeg altid har i lommen for at være påklædt. Det er i lommen som mobilen inden jeg nogensinde går ud af døren. Og så er vinteren jo meget mere fotogen end sommeren, skyd skylden på den !

  Mette

  Posted: 14 december 2010 - 20:28 - Svar

  🙂 det er jo et Leica!

   steen

   Posted: 14 december 2010 - 20:30 - Svar

   ja, gammel vane. Jeg havde et M 3 i 25 år (indtil det blev stjålet). Dengang blev Leicas aldrig forældede Og de var solide , holdt til hvad som helst, lydløse og små og så er det meget lærerigt at have et kamera uden lysmåler. Man lærer på den hårde måde at analysere det tilgængelige lys.

   Lydløse kameras er bla. enfordel i de tilfælde, man får at vide at man ikke må fotografere, som i TV byen. “Nej” er ikke et svar 🙂

   Næsten alle mine billeder her, er taget med det. Bortset fra de tidligste – bla. af Hirsi Ali i 2005 – det var et 500 krs digital fra Aldi, hvad der godt kan ærgre mig lidt. Men hvad, hvis motivet bare er godt. Jakob Holdt tog også sine fremragende Amerikanske Billeder med noget billigt plastik-bras.

    Skjoldungen

    Posted: 14 december 2010 - 22:37 -

    Også jeg er en stor beundrer af dine billeder, Steen. Nu er det vel ikke så meget kameraet som fotografen, der gør forskellen på et snapshot og et billede man gemmer. Selv om d’herrer Ernst Leitz og Carl Zeiss har deres del af æren, så minder dine fotografier mig om de landskabsbilleder fra Mors, som Kirsten Klein tager. Hvilket bestemt er ment som en kompliment til jer begge. Men det er da imponerende at et så lille kamera kan præstere en så fin skarphed…hvorfor render nogle stadig rundt med noget der skal ligne et ‘gammeldags’ 35 mm spejlrefleks? – Blær?

    Mette

    Posted: 15 december 2010 - 11:11 -

    Steen.

    Dit novemberbillede af båden giver mig stadig et lille kick, hver gang jeg tænder for min pc, og det toner frem som skrivebordet. Det har noget med en tredimensional virkning at gøre, og at jeg næsten hele livet har været tæt på den slags scenerier. Som Skoldungen er jeg i øvrigt også en af Kirsten Kleins beundrere.

    Når jeg kikker i mine gamle album undrer jeg mig tit over, hvor gode billeder, der er blevet taget med “primitive” kameraer. De er selvfølgelig ikke på dit niveau, men de er ofte forbløffende gode. Som mange andre fik jeg mit første kamera i konfirmationsgave, og det var et gammeldags Agfa boxkamera, hvor man blot skulle trykke på en knap, stort og klodset at bære rundt på, men billederne er ikke dårlige.

    Skjoldungen

    Posted: 15 december 2010 - 11:23 -

    Sært iøvrigt, at på mig virker sort-hvide fotos af landskaber langt stærkere end kulørte. Det samme gør sig åbenbart gældende også for Kirsten Klein, Krass Clement og Viggo Rivad, som alle er mestre i denne sortekunst. Ofte med brug af grovkornet film (kan man overhovedet det med et digitalt kamere?).

  Bjovulf

  Posted: 14 december 2010 - 23:11 - Svar

  Tager dit kamera billeder i et så bredt format, Steen?

  Eller beskærer du dem, inden de bliver uploadet?

   steen

   Posted: 15 december 2010 - 10:26 - Svar

   det tager 16:9 med 24 mm vidvinkel – jeg skærer nu i dem og så skalerer bloggen dem også så de passer med hinanden

    Bjovulf

    Posted: 15 december 2010 - 10:56 -

    Aha, tak – de ser jo nærmest ud til at være i 2:1 – sjældent at se det.

    Bjovulf

    Posted: 15 december 2010 - 11:03 -

    Endda 2.25 :1, når man kigger nærmere efter.

Mette

Posted: 15 december 2010 - 15:39 - Svar

Skjoldungen.

Sådan har jeg det med portrætter.

Crass Børsting

Posted: 15 december 2010 - 17:53 - Svar

Aldeles smukt, mange tak.

Leave a Comment