16
dec
Seneste opdatering: 16/12-10 kl. 2033
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Daniel Arrospide Alata er næppe Miløpartist ret længe endnu.Til alt uheld har Sverige en “demokratiminister”, Birgitta Ohlsson. Men hende i spidsen kan imamen i Södermalmmoskén blive “behandlet”, og hendes kur mod islamisk vold er ikke overraskende….mere islam. Hun læste ikke den nylige tyske undersøgelse, der viste at muslimer er de eneste troende, der bliver mere voldelige af at blive mere religiøse. Den svenske regering er desværre en del af problemet, ikke af løsningen, hvis der er én, hvad jeg ikke tror. Under den vil Sverige som en søvngænger gå fra ondt til værre:

Islam är en del av Europas nutid och framtid, utövas av miljoner troende i Europa och är den näst största religionen i Sverige. Islam utgör en del av Europas kulturarv, det var i den muslimska världen som arvet efter antika tänkare överlevde när en intolerant variant av kristendomen var utbredd på vår kontinent. Det är angeläget att berättigad kritik av islamistisk extremism inte upplevs som förkastande av islam och underblåser islamofobi. Tvärtom visar erfarenheter att fördjupad kunskap om islam har en positiv inverkan på personer som riskerar att radikaliseras. I demokratier är det viktigt att värna religionsfrihet, yttrandefrihet och att hatbrott riktade mot muslimer kartläggs och bekämpas.Extremism bör bekämpas lokalt

Douglas Murray skriver rigtignok i dag i Wall Street Journal at Terror: The U.K.’s New Christmas Export og i Information hedder det at Luton en højborg for ekstremisme, men jeg kan ikke se hvad der skulle forhindre, at Sverige bliver Nordens værste eksportør af muslimsk terror. Landet er, og navnlig bliver, en alvorlig sikkerhedsrisiko. Danske og norske politikere burde forholde sig til det scenarie uden omsvøb.

Schweden schafft sich ab

Svensk journalistiks nestor, hædermanden Ulf Nilson, begik en åbenhjertig klumme mandag – så åbenhjertig den nu får lov at være i Expressen. Af reaktionerne på den, ses det at svensk opinion ikke handler om fakta og at have ret, men om at synspunkterne ligger indenfor den vedtagne æstetik. Det er et statistik faktum, at svenskerne afskaffer sig selv hurtigere en nogen andre europæere (Svenskar i minoritet år 2050), men det er ikke det svensk opinion drejer sig om, og det er nok derfor så få gider læse den. Kolleger kalder Nilson ”rasbiolog och islamofob” og siger han har ”bruna avlagringar under tofflorna” og han skriver ”rasfixerat, hatiskt svammel”. Meningsmaskineres autoritære refleks er “luk munden på Ulf Nilson”, men de glemmer at gamle, prøvede vaner ikke længere fungerer i nettets tid. Det var tider, da journalistikkens åndsprostituerede stadig havde fuld kontrol over Svenssons ytringer. Ikke så få har ikke opdaget a tiderne er skiftet. Man kan ikke mere lukke munden på nogen. Sandheden kommer frem, selv i Sverige og selv hvis Nilson tvinges til at skrive andre steder, men desværre dør Horsemor (Sverige) mens græsset gror. Vi kalder jo det svenske medie-politiske kompleks for “tilbagetoget fra Stalingrad.” Hvor mange kommer levende hjem og er Fredrik Reinfeld i virkeligheden Friedrich von Paulus ? I Danmark klagede en sig forleden over, at højreintellektuelle sidder på hele debatten. Det behøver jo ikke betyde, de er dominerende eller bedre begavede, måske har de bare ret . Større cadeau kan en demokratisk debat vel ikke få – i Danmark, altså.

”Faktum är att vi, ja, svenskarna, faktiskt är på väg att avskaffa oss, om än sakta. Obs! att nu raljerar jag inte längre. Sverige har sen länge minskande befolkning, ja, om vi ser till pursvenskar. Varje par föder statistiskt sett färre än två barn, lika med minskning. Våra invandrare, numera omkring 20 procent, av vilka 400 000 muslimer (varav de allra flesta naturligtvis inte är islamister), föder betydligt fler. Det är oundvikligt att det muslimska inflytandet växer. Kort sagt: vi befinner oss i krig”, skrev Ulf Nilson i krönikan.

På nätet har budskapet mött skarp kritik.”Det har länge varit obegripligt varför spaltutrymme ges åt Ulf Nilson. Kan han inte skriva på Politiskt inkorrekt, som sina meningsfränder?”, twittrar Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan.Johan Wirfält, chefredaktör för Rodeo: “Ulf Nilsons rader om “pursvenskar” bör vara bland det brunaste en svensk journalist tillåtits skriva sedan 30-talet. Någon form av gräns har passerats i och med publiceringen av Ulf Nilssons krönika i dagens Expressen. Ska bli intressant att se följderna”. Ulf Nilson försvarar sin text och avfärdar Johan Wirfälts kritik.– Det är en oerhört löjlig kommentar, att jämföra det här med någon slags nazism. I texten för jag ett statistiskt resonemang som utan tvekan är riktigt. Jag antar att man har rätt att föra fram fakta, säger Ulf Nilson, till dagensmedia.se.Expressens Ulf Nilson försvarar krönika om “pursvenskar” (Andreas Gustavsson, redaktionschef ETC: Med artikeln om ”pursvenskar” har Expressen slutligen omfamnat rasbiologin.)

Frankrig: En invasion af moskéer
I la Grande Mosquée de Paris fra 1926 gik jeg og fik mit daglige dampbad for 25 år siden. Den var inden Rushdie, 9/11 og så meget andet.

This new seven-minute video from Riposte Laïque is a panorama of the mosques that are dotting (inundating would be a better word) the French landscape. It opens with a remark on the unconstitutional collaboration by the State in the building of these mosques, then follows their growth from 1965 to the present. As of today, there are 2359 mosques in France, including many under construction. The images are first of the existing edifices, then those under construction or in the planning stages. In all, 105 mosques are featured. At the end, the Algerian flag and the words “France Is Ours!”. The photographer, Maxime Lepante, is also the author of numerous videos on Friday street prayers in Paris. For this video he collected 950 photographs, then made a selection. An Invasion of Mosques

Europa i frit fald: Østriger dømt for “racistisk” jodlen

An Austrian has been fined for yodelling while mowing his lawn because it offended his Muslim neighbours next door. A judge decided Helmut Griese, 63, was ‘ridiculing’ their beliefs and fined him nearly £700. […]

The court heard how things came to a head late in the summer when Griese was both mowing his lawn and yodelling as the family were praying.

Police were called and it was him who was issued with a summons as tempers got heated.

He was charged with the arcane offences of ‘disparagement of religious symbols’ – usually reserved for neo-Nazis who desecrate Jewish graves – and ‘hindering religious practice.‘ Austrian, 63, fined £700 after Muslim neighbours claimed his yodelling mocked call to prayer

Europa i frit fald, II: Britisk Røde Kors bandlyser juledekorationer

Christmas has been banned by the Red Cross from its 430 fund-raising shops. Staff have been ordered to take down decorations and to remove any other signs of the Christian festival because they could offend Moslems.

The charity’s politically-correct move triggered an avalanche of criticism and mockery last night – from Christians and Moslems.

Christine Banks, a volunteer at a Red Cross shop in New Romney, Kent, said: ‘We put up a nativity scene in the window and were told to take it out. It seems we can’t have anything that means Christmas. We’re allowed to have some tinsel but that’s it.

‘When we send cards they have to say season’s greetings or best wishes. They must not be linked directly to Christmas. ‘When we asked we were told it is because we must not upset Moslems.’

Mrs Banks added: ‘ We have been instructed that we can’t say anything about Christmas and we certainly can’t have a Christmas tree. […] The Red Cross bans Christmas


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Info

Posted: 16 december 2010 - 07:22 - Svar

STATSMINISTERN OCH DE ICKE EXISTERANDE SVENSKARNA

Kan någon föreställa sig något annat land, där en statschef uttalar sig å sin regerings vägnar så här om just det land, vilkets högsta ledare han är:

• ”Att det finns en grupp som skulle kunna definieras som svenskar – – – visar sig väldigt ofta vara svårt att försvara.” (Sveriges statsminister i riksdagen 10/12 2010.)

Är det gamla svenska folket en ”grupp”? Som dessutom inte kan urskiljas?

• ”Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist [loppcirkusdirektör] och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt. Blandat.” (Statsminister Reinfeldt inför M-stämman i Västerås 27-30/8 2009.)

• ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.´ Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje på onsdagen. Det första utländska besöket som statsminister gick till Finland. Det första inhemska gick till assyrier-syrianerna i Södertälje.” (Nyhetsartikel i DN 15/11 2006.)

• ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande på ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant [t.ex. terroristattentat] händer.” (Statsminister Fredrik Reinfeldt enl. Helsingsborgs Dagblad 2010-09-14.)

• ”NYHETER I KORTHET: Polisen betraktar bombdådet i Stockholm som ett terrordåd. Statsminister Fredrik Reinfeldt är orolig för ökad främlingsfientlighet och vädjar om tålamod.” (Avanza Banks hemsida 2010-12-13.)

  Kenneth

  Posted: 16 december 2010 - 18:52 - Svar

  “Polisen betraktar bombdådet i Stockholm som ett terrordåd. Statsminister Fredrik Reinfeldt är orolig för ökad främlingsfientlighet”

  Så den svenske statsminister er ikke orolig for om hans egen befolkning bliver uskyldige ofre for terroristers bomber!!!. Nej, så er fremmedfjentlighed meget værre….

PK

Posted: 16 december 2010 - 08:50 - Svar

Jan Guillou i fin form i dag i Aftonbladet.
I et indlæg om terrorisme i Sverige omtales de to mænd, som forsøgte
at brænde Lars Vilks af, som “TO LANDSKRONA POJKAR”.
Som vi siger i Danmark; ikke et øje tørt.

  Bjovulf

  Posted: 16 december 2010 - 09:51 - Svar

  Tak, PK – hvis det ikke var så tragisk, så ville det jo faktisk være urkomisk, hvad JG, BD & co. i desperation finder på for at forsvare deres for længst havarerede og af befolkningerne totalt uønskede multikulti-projekter uden sikkerhedsnet.

  HVIS vi skal have andre kulturer hertil fremover, så tager vi i stedet nogle fredelige, “trevlige’, venligtsindede, uddannede og produktive folkeslag, som kommer med noget som er reelt berigende for det danske samfund, som ikke kommer for at stille vanvittige særkrav, og som ikke 3 gange om ugen føler sig krænket, konstant
  kræver respekt uden nogensinde selv at vise nogen form for respekt, som går amok over simple satiretegninger eller medbringer religøst vanvid og middelalderlige klankulturer, som de ghm. bare forventer sig, at det danske samfund som en selvfølge skal indrettes efter i alle ender og kanter.

  Så kan PK-tosser som Mona Sahlin, Big Daddy, JG og alle deres frelste, selvgode gloriepudservenner
  jo passende tage de andre typer, når de nu er så glade for dem. Og alle de almindelige svenskere, der så ikke kan holde den svenske “elites” uansvarlige Cirkus Multi-Kulti ud ( inte står ut med …), kan så bare flytte til Danmark helt uden problemer. Sidste mand slukker lyset, men lad for F. i H. Mona Sahlin, BD & JG ‘få stanna hemma och njuta ut av “kulturberikningen” på egna kroppar för en gångs skuld 😀

  Att BD end ikke ved, at Sverige har suveræn europarekord i voldtægter relativt set – og endda næsten verdensrekord! – , fortæller jo meget om, at han befinder sig på sin helt egen planet. Han kan jo passende FORSØGE at tænke lidt over årsagerne til dette uangribelige faktum, men det vil nok kræve, at han
  kravler ned fra sit ophøjede elfenbenstårn og begynder at færdes ude i virkeligheden blandt alle os andre.

  Hint. BD, det har IKKE EN SKID med globalisering at gøre! Du blander tingene helt sammen / ihop.
  Hvor kommer alle dine vanvittige / vansinniga kulturrelativistiske teorier egentlig fra/ ifrån?
  Kan alle flytte ind hjemme hos dig i morgen og så begynde/ börja at bestemme reglerne i dit hus?
  Voldtage din kone/ fru? Overfalde dine børn? Bruge alle dine penge? Kræve særbehandling? Bederum og
  særskilt baderum, som du skal betale for? Og du vil stadig opfatte det som noget helt naturligt?
  Nej, vel? Jeg tænkte det nok / tänkta väl det.

  Det er nemlig PRÆCIS det som foregår, bare på en større skala, mens bedrevidende folk som du sidder på jeres høje heste – helst selv meget langt fra “kulturberigelsen” 😀 – og fortæller de uuddannede/ outbildade, genstridige og ufrivillige befolkninger, at nu må (får) altså de virkelig lære at tilpasse sig JERES nye multikulti-virkelighed og acceptere alle jeres “store” planer, som de faktisk ALDRIG nogensinde har stemt /röstat for eller er blevet tilladt at debatere demokratisk for alvor. For så var vi/ de nemlig aldrig havnet i denne katastrofale situation, hvor verdensfjerne PK-tosser / PK-toker som du og alle vennerne kan sidde og “lege” uansvarligt med vore lande og kulturer, bare fordi det nu lige passer jeres opblæste, selvgode egoer.

  Bjovulf

  Posted: 16 december 2010 - 10:11 - Svar

  Skrattväkkande och helt verklighetsfrånvänd – JG på slap line 😀

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article826971 2.ab

  Återigen har en knäppgök försökt sig på islamistiskt motiverad terrorism i Sverige. Men han lyckades bara sätta eld på sin egen bil och fumla ihjäl sig själv med en bomb.

  Det förra dådet av samma typ, såväl praktiskt som politiskt, riktade sig mot konstnären Lars Vilks som tänkt bestraffning för att han förlöjligat profeten Muhammed. Två Landskronapojkar [!!!!!] försökte sätta eld på hans hus, satte dock bara eld på sig själva, fick svåra brännskador, lämnade en jacka med leg på brottsplatsen och dömdes till hårda fängelsestraff.

Cavatus

Posted: 16 december 2010 - 09:44 - Svar

Givetvis får nu Ulf Nilsson sina fiskar varma. I ett svavelosande debattinlägg på svtdebatt sågas han och Expressen vid fotknölarna av redaktören Andreas Gustavsson. Gå gärna in och debattera:

http://svtdebatt.se/2010/12/med-artikeln-om-%e2%80%9dpursvenskar%e2%80 %9d-har-expressen-slutligen-omfamnat-rasbiologin/

Hela artikel genomsyras av påhopp och angrepp. Invektivsamlingen nr 1! Var finns sakdebatten? Svar: den finns inte, för DETTA FÅR VI INTE TALA OM I SVERIGE. Om någon vågar sig på att dryfta frågan som Nilson, får han på skallen så det heter duga. I Sverige råder nämligen rättning i ledet. Personer som Gustavsson påtar sig givetvis ansvaret som åsiktspoliser och straffar den som våga dryfta de i Sverige förbjudna frågorna. ALLA MÅSTE ÄLSKA MÅNGKULTUREN I SVERIGE! Ja, den står ju t o m i grundlagen numera. Den får inte problematiseras, diskuteras, vädras, bearbetas. Den och dess följdverkningar är HELIG!

Torben Snarup Hansen

Posted: 16 december 2010 - 10:49 - Svar

Er Sverige på et “tilbagetog fra Stalingrad”? Nej, den indvandringsfanatiske herskende klasse har skabt en endnu værre situation for Emil fra Lönneberg – Stalingrad var i vinteren 1942/43 belejret og dømt til undergang! Der var ingen udvej. Napoleon foretog derimod et tilbagetog fra Moskva, og det kostede et par hundredetusinde af hans soldater livet, men de overlevende angribere kunne i det mindste forlade slagmarken. I Stalingrad var von Paulus lukket inde og kunne ikke undsættes (Manstein forsøgte forgæves). Sveriges herskende klasse reagerer som den aztekiske kejser Moctezuma i 1519, da Cortés og hans friske gutter invaderede hans land. Han troede, at spanierne var guder. Da sandheden gik op for ham, var fjenden midt inde i hans hovedstad, og han led en brat død – som så mange andre azteker. Emil og Ida bliver dhimmier, og vi andre bliver nødt til at bede al Qaeda sprænge Øresundsbroen i luften. For 30 år siden var det ikke sikkert at bevæge sig rundt i New York, men ren idyl at tage en tur til Stockholm. I dag er det omvendt. Farvel Sverige! Du var skøn.

  Bjovulf

  Posted: 16 december 2010 - 11:44 - Svar

  Rygtet siger jo, at Stockholm skal omdøbes til Sahlingrad i sorgen over valgnederlaget 😉

   janstefans

   Posted: 16 december 2010 - 13:05 - Svar

   Bjovulf, eller kanske staden döps om till Reinfeldtstadt, Fredriksburg eller varför inte Bombay… 😀

    Bjovulf

    Posted: 16 december 2010 - 14:20 -

    eller Frederiksberg kanske 😀 ( bydel i Köpenhamn ).

    Bombay ?!?! LOL

JensH

Posted: 16 december 2010 - 12:09 - Svar

Simon Wiesenthal centret advarer nu jøder mod at rejse til Malmø:

http://svt.se/2.33782/1.2270531

Gad vide hvordan Ilmar Reepalu har det med det?? Lettelse???

Nils

Posted: 16 december 2010 - 16:15 - Svar

Som alle ved, sprænger glade muslimer ingen bomber. Derfor bør Stockholm omdøbes til Islamagood och Drottninggatan skal kaldes Stora Martyrsgatan.

JensH

Posted: 16 december 2010 - 16:53 - Svar

Jamen dog, nu vil den Svenske Demokrati-minister tage på studie-tur til det ” främlingsfientliga” Danmark for at lære hvordan man håndterer islamisk ekstremisme:

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2010/12/16/135425.htm

Da jeg først læste det regnede jeg med, at der også var en advarsel om ‘flyvende grise’, men den skulle være god nok. Det er sandelig blevet nye tider.

Victor

Posted: 16 december 2010 - 17:30 - Svar

To ting:

Newsmill er kede af, at de har trykt Daniel Arrospides artikel:

http://www.medievarlden.se/nyheter/2010/12/newsmill-angrar-publicering -om-muslimer-som-hot-mot-sverige

I øvrigt er det ikke første gang, den her diskussion kommer op – med latinamerikanere som budbringere. Første gang jeg hørte bekymring for Danmarks fremtid, var det fra sydamerikanske flygtninge, som havde haft med muslimske indvandrere at skaffe på integrationskurser eller i flygtningecentrene. De var bestemt ikke imponerede..

Mette

Posted: 16 december 2010 - 21:56 - Svar

http://jp.dk/indland/article2280524.ece

Nå rman ved, at de rejser ud for at blive uddannet til terrorister, hvorfor får de så lov til at vende tilbage?

  Bjovulf

  Posted: 17 december 2010 - 00:11 - Svar

  Man burde nok overveje at “ringmærke” dem, så man kan se, hvor de “trækker hen” –
  fx. via en mini GPS-chip skjult i deres kufferter, som sender et bip hver hver dag eller
  laver en data-optegnelse af, hvor de har færdedes under turen 😉

  Hvis de så har færdedes i velkendte terroristlejre, så får de ikke lov at indrejse i DK
  igen og får frataget opholdstilladelser og statsborgerskaber, der er givet på falske
  forudsætninger.

   Mette

   Posted: 17 december 2010 - 09:53 - Svar

   Bjovulf.

   Det kan vi sagtens blive enige om, men det bliver bare ikke til noget.

   Har du set, at JP har et stort blodigt billede af muslimske selvpiskere på forsiden i dag?

    Bjovulf

    Posted: 17 december 2010 - 10:01 -

    Nej, ikke endnu – tak 😉

    Næ, men man har da lov at håbe – det er faktisk nødvendigt i visse tilfælde,
    selv om jeg normalt ikke går ind for kontrol overalt.

    Hvem ved? – måske læser nogle hos PET & FET med her og tænker:
    “Nå, ja -selvfølgelig – hvorfor har vi dog ikke tænkt på det?!?!?” 😀

    Eller også er det en hemmelig feature, der allerede er indbygget i vore ny pas, uden at vi
    har fået noget at vide om det … ?

Victor

Posted: 16 december 2010 - 23:28 - Svar

Opfølgning på diskussionen om Fogh-portrættet – i Information.

Eftermæle eller genmæle – hvad er portrætter af politikere egentlig for en størrelse:

http://www.information.dk/253867

  Mette

  Posted: 17 december 2010 - 09:50 - Svar

  Victor.

  Tak for linket. Det er en god artikel, og konklusionen er ikke anderledes, end den nogle af os nåede frem til her. Men som sagt under jeg Fogh, at billedet er en “tragedie”, som det kaldes.

Allez

Posted: 17 december 2010 - 00:27 - Svar

Victor,

Til gengæld angrer Newsmill.se næppe indlæget fra en tidligere Imam i Stockholm: Sheikh Hassan Moussa
http://www.newsmill.se/artikel/2010/12/14/imam-sanningens-stund-r-h-r

Selvmordsbomberen er naturligvis SD’s skyld:
” Det politiska misslyckandet kring integrationen har lett till en verklig segregation i de flesta städer, … Allt detta ledde till att ett främlingsfientligt parti med sin tydliga politiska agenda har kommit in i riksdagen och i dagsläget har rollen som vågmästare och bidrar ännu mer till den framväxande invandrarfientlighet och islamofobiska aktiviteter och kan säkert ha mycket ansvar i den allvarliga situation som vi nu hamnat i.”

Og/eller Lars Vilks skyld:
“Att vissa kulturaktörer med stöd i en del av grundlagen systematiskt gjort våld på religiösa symboler hos muslimer och andra trossamfund, trots att detta uttryckligen förbjuds i andra delar av lagen, och med det försöker man avsiktligt eller oavsiktligt så osämja hos svenska folket.”

Løsningen er naturligvis at lade Imamerne få politisk indflydelse!
“Erkännandet av Imamens status och banbrytande roll för att ur ett religiöst perspektiv bevara landets säkerhet och stabilitet och den positiva integrationen, och motverka all form av diskriminering, hat och terrorism.”

Robin Shadowes

Posted: 17 december 2010 - 05:45 - Svar

Operera in RFID.chips i hjärnan på dem så att dom inte så lätt kan ta bort dem igen. Skulle aldrig rekommendera detta i allmänhet men när det gäller muslimer sårör det mig inte i ryggen. Det är vi i Väst som har skapat all teknologi som nu används medan tredje världen inte skapat något annat än elände. Därför har vi rätt att använda vår teknologi i självförsvar mot det största hot mänskligheten någonsin skådat – islam.

Bjovulf

Posted: 17 december 2010 - 10:19 - Svar

Ny meningsmåling giver SF en over nakken ( Megafon)

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2280687.ece

Offentliggjort 17.12.10 kl. 06:32

Ifølge en ny meningsmåling har SF mindre tilslutning end ved valget. Liberal Alliance får over otte procent.

SF går på juleferie med en ordentlig begmand fra vælgerne, skriver Politiken.

Ifølge en ny Megafon-måling for Politiken og TV 2 er SF’s massive fremgang smuldret, så partiet for første gang ligger under sit historisk flotte valgresultat fra 2007.

Partiet er gået fra 13,8 procent til 11,8 procent af stemmerne på under en måned. Det sker efter voldsom fremgang gennem lang tid – sidste år lå SF lige under 20 procent af stemmerne.

….

Mere:
http://jp.dk/indland/indland_politik/article2280809.ece

Bjovulf

Posted: 17 december 2010 - 11:05 - Svar

God kronik: “Den kapitaliserede danskhed”

http://jp.dk/opinion/kronik/article2280403.ece

Den kapitaliserede danskhed

Preben Breds, cand. mag., København

Offentliggjort 17.12.10 kl. 03:01

De bedre kredses angreb på eller fornægtelse af danskheden er ikke omkostningsfri – kapitalen kan sættes over styr.

Endnu engang sættes der spørgsmålstegn ved fænomenet danskhed: Ja, hvad er det dog for noget?

Danskerne har i lange tider kunnet leve deres tilværelse i Danmark uden at skulle retfærdiggøre eller definere sig selv. De har som hjemmefødinge ikke haft tjek på fænomenet danskhed, ligeså lidt som fisk på fænomenet vand. Selvom der har været flere tilløb til en problematisering, var det først, da Pia Kjærsgaard med Dansk Folkeparti hejste Dannebrog, at fænomenet kom til at smælde i vinden. I de bedre kredse kom det i skarp modvind – ja, anskuedes endog som en fane med svastika. Der var og er åbenbart stærke følelser i spil. De intellektuelle har benægtet eksistensen af en særlig danskhed: Sproget er bare en nordtysk dialekt, litteraturen og kulturen er europæisk osv., dog kunne leverpostej til nød kaldes rigtig dansk. Humor eller sarkasme?

….

  Bjovulf

  Posted: 17 december 2010 - 11:12 - Svar

  Morten Uhrskov Jensen: “Fri indvandring og politisk bedrageri”

  http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2010/12/16/fri-indvandring-og-politisk -bedrageri/

  Fri indvandring og politisk bedrageri
  Dato: d. 16.12.10, 22:25
  Af: Morten Uhrskov Jensen
  Emner:
  37 kommentarer

  Vore højt elskede regeringspartier, Venstre og de konservative, har nu besluttet sig for yderligere at åbne for sluserne, så Danmark hurtigst muligt kan blive omdannet til et blot beboet sted, hvor spændende kulturmøder i stigende grad vil fortælle de oprindelige beboere, at deres politikere havde bestemt dem for helvede.

  Kan en hvilken som helst person fra den vide verden dokumentere, at han eller hun har fundet beskæftigelse i Danmark til en månedsløn på 25.000 kr., så udstedes adgangsbilletten øjeblikkeligt. Det fremgår ikke, om de 25.000 kr. er inkl. pensionsopsparing. I givet fald taler vi om en månedsløn i omegnen af 22.000 kr. Der vil med andre ord være rigtig gode muligheder også for ufaglærte for at komme til det lille land højt mod nord.

  ….

Mette

Posted: 17 december 2010 - 12:05 - Svar

Bjovulf

Det med passet er nu ikke nogen dum idé, for selv om jeg heller ikke går ind for en masse kontrol, synes jeg, at man fx burde vide, hvem der befinder sig i landet på et givet tidspunkt.

Robin Shadowes

Posted: 18 december 2010 - 09:18 - Svar

Har också läst MUJ’s krönikor sedan något halvår tillbaka. Helt klart JP’s bästa blogg men ännu intressantare är det att läsa kommentarerna efteråt. Har även lagt märke till en del politiskt korrekta där som vad jag förstår är närmast ökända i ert land, som Peter Koscis och Karin Bennedsen. En sak är dock säker, enliknande personlighet som MUJ i Sverige skulle aldrig tillåtas blogga i DN eller Expressen. Än mindre tillåta så pass öppen debatt som i kommentarerna. En annan sak jag har märkt bland kommentarerna är att många danskar verkar lika förtvivlade över utvecklingen i Danmark som vi i Sverige är. Många i Sverige verkar tro att DF har räddat Danmark på något sätt medan jag får intrycket att många danskar tvärtom är mycket kritiska till partiet. Till och med MUJ verkar ha lämnat partiet.

Leave a Comment