30
dec
Seneste opdatering: 6/10-23 kl. 1333
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Vi sendte et telegram til USAs præsident med en krigserklæring og et til FN med anmodning om optagelse.”

For 43 år siden erobrede bla. Mikael Bjørn Hansen og Jakob Ludvigsen Fugleøen i Sortedamssøen og erklærede den for selvstændig, anarkistisk republik. Dette blot for at meddele dem, at jeg nu har erobret den tilbage og indlemmet den i Kongeriget igen – dog ikke i EU og FN. Tilstede var tre andre voksne, en otte årig pige og en hund af racen “mops”, og de hjalp mig med plante de ti Dannebrogsflag, jeg havde med.

Fra søbredden blev vi bakket op af en lokal 86-årig dame, der foretrak at blive på det tørre. Bortset fra det, så betrådte jeg øen ti år før de to besættere, men den er en anden historie. Jeg betragter dog ikke bare øen som gammelt dansk kerneland, men også som nærmest min egen. Jeg havde udsigt til den fra et af mine barndomshjem på Dosseringen 99 i tresserne. (foto: Fugleøens nordvestlige spids mod Østerbrogade. Man kan også se den i sommerbilledet ovenfor midt i Snaphanens hoved.)

Vort fædreland Fugleøen

Vi besluttede at befri Fugleøen, og udråbe den som selvstændig republik, søge optagelse i FN og erklære USA krig, for at få fokus på Vietnamkrigen. Datoen var sat til søndag d. 29. oktober 1967, men af frygt for at efterretningstjeneste havde infiltreret i Studentersamfundet, var vi nogle stykker, der besatte øen aftenen før. Kl. 8 den følgende morgen gik det så løs. Resten af frihedskæmperne sejlede næste morgen i gummibåd over til øen, og samtidig blev der uddelt løbesedler, afsendt telegram til USAs præsident med en krigserklæring og telegram til FN med anmodning om optagelse. Befrielsen blev markeret med en salut, idet vi affyrede en stribe kanonslag. Vi afholdt også en folkeafstemning, hvor 99,9 % stemte for det nye anarkistiske styre. De 0,1 % der stemte imod var en and, der siden flygtede fra øen. “Vi stod til fængsel på livstid, side 14, pdf.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ved Østersøen, det gamle Småland, Linnés Råshult, processen mod Lars Hedegaard, besøg i København, hvor følelsen var som en turists – Gyldendal forfatterreception – og meget andet, jeg […]

trackback

[…] Ben Mohamed Zalouti och Munir Awad Snaphanen VGNT FB Muslimska terrorister och Koranfanatiker har inga fiender inom etablissemanget i […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x