17
jan
Seneste opdatering: 18/1-11 kl. 1718
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Vid midnatt blossade nya bråk upp i Rosengård. Förbipasserande bilar besköts med raketer. Ett fordon stacks i brand. – Det går inte längre att avfärda som ungdomsupptåg, säger Skånepolisens informatör Calle Persson. – Det är vuxna män bakom attackerna.De flesta av männen är i 25-30-årsåldern. Ingen av dem är yngre än 17 år.
Ingen kom till skada vid nattens oroligheter i kvarteren runt Ramels väg och Amiralsgatan. Men det var kraftiga smällar och raketerna ven åt alla håll. Flera bilar var nära att träffas, säger Kvällspostens fotograf Oscar Persson som fanns på plats innan poliserna hann fram. Det var kaotiskt, människor fick fly undan in i port-uppgångar och till tvärgator. Det finns anledning att se allvarligt på de här upprepade attackerna med polisen som måltavla.Nya bråk har blossat upp i RosengårdOroligt på Rosengård i natt, Polisstationen i Rosengård för brandattentat. Fotos: Nya oroligheter på Rosengård i natt. Malmø – lavintensiv krig.

»A Stranger in My Own Land«

En engelsk præst vender med sin kone vender hjem til London efter fire år i Birmingham. Hun skriver anonymt i Standpoint Magazine:

I have just returned to London, where I have lived since I was 11. I have been away for four years, living as an ethnic minority in a monocultural part of the world, amassing a host of stories to tell to disbelieving friends. On the whole, I am glad to return. I shan’t miss some locals’ assumptions that, being a white woman, if I was outside after dark, as I occasionally was, usually to walk the few metres between my house and the church, I must be a prostitute eager to give them a blow job. I shan’t miss the abuse my priest husband received: the daubing of “Dirty white dogs” in red paint on the church door, the barrage of stones thrown at him by children shouting “Satan”. He was called a “f***ing white bastard” more than once, though, notably, never when in a cassock. I will also not miss the way our garden acted as the local rubbish dump, with items ranging from duvets and TV sets, to rats (dead or twitching) glued to cardboard strips, a popular local method of vermin control to stem the large numbers of them which scuttled between the rubbish piled in gardens and on pavements. Yes, I am very glad to have left Britain’s second city. For four years, we lived in inner-city Birmingham, in what has been a police no-go area for 20 years. [..]

To a London reader, born and bred with multiculturalism, I know that my stories may come across as outlandish and exaggerated, and that I must surely be a BNP voter — I have observed people’s expressions as they have listened to my tales of life in Brum. When I recently told a friend how a large Taliban flag fluttered gaily on a house near St Andrew’s football stadium for some months, her cry of “Can’t you tell the police?” made me reflect how far many of our inner cities have been abandoned by our key workers: our doctors and nurses drive in from afar, the police, as mentioned before, have shut down their stations and never venture in unless in extremis — they and ambulance crews have been known to be attacked — even the local Imam lives in a leafier area. Standpoint Magazine, Mole Special: A Stranger in My Own Land, January / February 2011. (Islamic extremism creating ‘no-go’ areas for non-Muslims in Britain, says Bishop of Rochester.)

Omvendelse under galgen

Det svenske socialdemokrati er som bekendt nu flere procentpoint mindre end det danske, en veritabel revolution i selve socialdemoktratismens elysium, Sverige. Det er egentlig uretfærdigt, for svenske borgerlige -øh,…. liberalister, er omend endnu ivrigere for at forære landet væk, men idéen om selvkolonisering udefra er nu engang først og fremmest forbundet med venstrefløjen. Den kan jo ikke gøre for, at Sveriges “borgerlige” overhaler dem indenom i selvafvikling. Jeg har et tilbagevendende, ubesvaret filosofisk spørgsmål: Hvor mange problemer skaber en gennemsnitspolitiker, for hvert problem de løser? I P 1 interviewet nedenfor siger Lars Hedegaard omtrent: “Jeg ser da frem til at Zenia Stampe og hendes parti, begynder at løse nogle af de problemer, de har været de ivrigste til at installere. For så vidt de altså kan løses”.
Carina Hägg, der tidligere har gjort sig bemærket ved sin kampanj mot Seghalla, en danslokal mellan Värnamo och Lammhult, vars ägare är sverigedemokrat, synes nu at have kvindet sig op til at modarbejde det, hun hidtil har arbejdet for, og ved vi ikke alle: når en socialdemokrat siger det samme som en Sverigedemokrat, så er det allerede både sandere, rigtigere og mere retfærdigt og anstændigt. Vores tip er: følg ikke de politiske annoncesælgere, følg opinionscifrene. SAP er pulveriserede, Sverigedemokraterne øger, de små “borgerlige” partier er på vej hvor hønsene skraber, og Reinfeldt står nu alene i spidsen for bortgivelsen af landet til endnu flere religiøse fanatikere, krigsforbrydere og fup-flygtninge. Så længe det varer.

Vår blindhet och tystnad är pinsam. Det öppna, demokratiska och sekulära samhället är hotat, men långt ifrån tillräckligt görs från regeringens eller Säpos sida. Det är även oklart hur mycket Sveriges muslimska råd och dess ordförande Helena Benaouda gör för att motverka extrema krafter inom islam. Benaouda säger sig ha varit aningslös när det gäller hennes terrormisstänkte svärson, hur aningslös är hon för extremister inom sin egen organisation? Statsrådet Stefan Attefall bör verkligen fundera på om Helena Benaouda och Mahmoud Aldebe, ordförande i Sveriges muslimska förbund, är de lämpligaste att ingå i Nämnden för statligt stöd till trossamfund. Hur ställer sig Miljöpartiet till att deras riksdagsledamot Mehmet Kaplan även har uppdraget som Muslimska rådets presstalesman? Var finns Benaouda, Kaplan och Aldebe i kampen för kvinnors och HBT-personers rättigheter?
Därför väljer S-kvinnor nu att ta kampen mot religiös extremism och fanatism på allvar. Vi vill skapa en stark motkraft och vara en samlingspunkt för de människor som har fått nog av inskränkthet och fundamentalism. Vi gör det för kvinnorna, HBT-personerna och barnen i förorten som har rätt till en vardag utan trakasserier. Vi gör det för att motverka intolerans, rasism och islamofobi. Vi gör det för att vi vet att det öppna samhället är det för bästa samhället för oss alla att leva i. Carina Hägg: Upp till kamp mot förortsfanatikerna

“No burka”-kunstner truet med brandbomber

[…] This note came in from several sources in Australia this morning:

Sergio is in big trouble. The police have told him that the word is out on the street that these radical loonies, who are financed by the Social Alliance group, are going to firebomb his studio, and they cannot protect him. We are seriously concerned for his safety. […] A Firebomb for the Mural Man in Sydney?

Delvist døbt

Church of England baptism services may be re-written to remove some references to Christianity. The plan for a new ‘baptism lite’ service designed to make christenings more interesting to non-churchgoers will be considered next month by the Church’s parliament, the General Synod.

Supporters say the baptism service should be ‘expressed in culturally appropriate and accessible language’ that is readily understood by ‘non-theologically versed Britons’.

But traditionalist clergy said the idea amounted to ‘dumbing down’. […] The christening without much Christianity: Anglican church offers ‘baptism lite’ to attract non-worshippers


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 18 januar 2011 - 07:13 - Svar

Tjah, hvad er det mon, de vil? Hvad kan det dog være? 😀

Hvordan er det muligt at være så naiv og uforstående?

http://lokalavisen.dk/nivaa-nu-udsat-for-omfattende-haervaerk-/2011011 1/artikler/301119996/1877

Nivå Nu udsat for omfattende hærværk
I alt blev 10 ruder smadret natten til søndag, og hos ‘Nivå Nu’ forstår man ikke budskabet

Af Claus Beyer

Natten til søndag klokken 03.30 gik to unge til angreb på ti ruder på Nivå Nu i Nivåhøj. Med brosten fik de to unge smadret 10 ruder, og tilbage står et undrende personale, der ikke forstår formålet med hærværket.
“Det er en form for kommunikation, der ikke er til at forstå. Hvad er det gerningsmændene ønsker, vi skal gøre anderledes? Ville de dog blot tale med os, så vi vidste, hvad det er, de ønsker. Det er et klart signal på, at de er utilfredse med et eller andet, men de giver os ingen muligheder for at få budskabet,” siger sekretariatschef Bjarke Guldbjerg.

….

  Ulrik

  Posted: 18 januar 2011 - 10:36 - Svar

  Er der en præmie for at gætte om Bjarke Guldbjerg tror på dialog med brostenskastere og stemmer radikalt?

PK

Posted: 18 januar 2011 - 08:02 - Svar

Kan man finde et lille håb ang. Carina Hæggs indlæg?
Vil det svenske socialdemokrati begynde at ændre sig?
Eller bliver Carina Hægg mon lagt for had og frosset ud?
Jeg håber for ænding.

  Cavatus

  Posted: 21 januar 2011 - 22:26 - Svar

  Häggs artikel är skriven efter juluppehållet då hon, i egenskap av riksdagsledamot, säkert har läst det gratisexemplar av Julia Caesars Världsmästarna och blivit påverkad av den. Alla 349 svenska riksdagsledamöter fick ju den boken i julklapp. Det har varit oerhört tyst om dem. Man kan ju hoppas att de läst den och nu skäms över vad de ställt till med i Sverige.

Mette

Posted: 18 januar 2011 - 08:11 - Svar

http://politiken.dk/udland/ECE1170100/tidligere-spion-jugoslavien-stod -bag-palme-mord/

Hvis denne historie er sand, bliver det interessant at få at vide, hvilket motiv man havde til at myrde Palme. Hvor mange gange kan Sverige miste sin uskyld uden at reagere på det?

Ang. Birmingham er det en grusom historie, der lyder ganske sandfærdig, hvis man har været der. Det har jeg, og selv på hovedstrøget var det den dag vanskeligt at få øje på en, der ikke var af asiatisk afstamning. Jeg husker også, at der var mange barnevogne, og at jeg følte mig ilde tilpas over, at en så stor europæisk by i den grad kan skifte “farve” og få noget snusket orientalsk over bybilledet for så vidt angår folk på gaden og det affald, de smider fra sig. Det endte med, at vi på det bedste strøg gik ind hos Dillons (stor boghandlerkæde) i et dejligt gammelt hus og blev der i meget lang tid. Der var der andre, der lignede os, og det var som at komme ind i en anden verden.

Jeg diskuterede en gang vores oplevelse med en pakistaner, som synes, at Birmingham er en ualmindelig skøn by, han har hele sin familie der, og det tror jeg gerne. Det er vel omkring 15 år siden, at jeg for første og eneste gang besøgte byen, og siden er vi altid kørt udenom på vores mange rejser mellem nord og syd.

polinos

Posted: 18 januar 2011 - 11:21 - Svar

-> Steen
Helt enig, det lyder usandsynligt, at jugoslaverne havde en finger med i spillet.
Snarere må man også her anvende Occams ragekniv på vældet af konspirationsteorier og lede efter den enkleste løsning.
Læste sidste år den danske forfatter Paul Smiths “Mordet på Olof Palme – Den endelige opklaring”. En meget spændende bog, der rummer en ualmindelig kras kritik af en åbenlys talentløs efterforskning.
I stedet peger bogen på en “GH” som gerningsmand. Han boede tæt på mordstedet og havde våbenlicens til en Smith&Wesson .357 Magnum, var en glimrende skytte og hadede Palme inderligt. Våbnet havde tidligere været beslaglagt, fordi han skød sit tv i smadder mens Olof Palme var på skærmen.
Og han havde et motiv – en lov om ændret aktieafgift vedtaget umiddelbart før mordet ruinerede ham. Hans navn figurerede på listen over de 600 registrerede ejere af pistoler magen til mordvåbnet. Listen havde politiet allerede dagen efter mordet. Alligevel gik der ni år, inden han blev afhørt for første gang. Og så skete der sådan set ikke mere.
Manden er siden død, og mon ikke mordet forbliver officielt “uopklaret”. Alt andet ville også være dybt pinligt for det svenske politi. Paul Smith mener, at havde det sket i Danmark, var rejseholdet blevet sat ind, og efter hans mening ville det ikke have varet mange dage, før morderen var røget i nettet.
Konspirationsteoretikere kan så lege med forklaringen på, hvorfor opklaringsarbejdet var så talentløst. Havde “nogen” interesse i, at det ikke blev opklaret?
Det er skruen uden ende. Men 54 år på denne planet har lært mig, at ingen nogensinde har sat deres penge forgæves på almindelig menneskelig tåbelighed og dilettanteri som forklaring på det tilsyneladende “uforklarlige”.

  steen

  Posted: 18 januar 2011 - 11:49 - Svar

  Polinos: Und kein Ende – hvergang man dykker ned i det mord, er man ved at drukne.

  “Men 54 år på denne planet har lært mig, at ingen nogensinde har sat deres penge forgæves på almindelig menneskelig tåbelighed og dilettanteri som forklaring på det tilsyneladende “uforklarlige”.

  Det er en tanke, man må prøve at holde fast i, selvom der er så mange detaljer, der virker for dumme, til at kunne være et tilfælde. Hvordan kan så mange ting gå galt på samme tid ? Hvorfor har Hans Holmér, der er uden erfaring i mordefterforskninger, sagen i et helt år, når man nu ved, at “time is of the essence” i mordsager ? Hvis det hele ikke er verdens største ansamling af inkompetence og uheld, – hvad det sagtens kan være – så tror jeg ikke det mord opklares.

  Som Leif G.W.Persson siger, så er ni ud af ti af den slags mord begået af personer i offerets umiddelbare nærhed. Det kan tænkes, at man ikke har ment at Sverige kunne tåle sandheden om mordet og Palme hadet.

  Jeg har desværre ikke læst Smiths bog. Måske har jeg bare læst nok om det mord på de 24 år.

  Denne tyske dokumentar har mange interessante detaljer, også om Holmérs besynderlige optræden på og efter mordaftenen. For ikke at tale om Ebbe Carlsson, en figur hentet lige ud af en absurd tegnefilm.

V.K.

Posted: 18 januar 2011 - 12:15 - Svar

PK,

Se mitt inlägg från den 13/1. Socialdemokratin kommer knappast att ändra sig i en förnuftig riktning. Allt tyder på att kommunister och anarkister har tagit kommandot, men vi får se vad reaktionerna på Carina Häggs inlägg blir.

V.K.

Posted: 18 januar 2011 - 12:28 - Svar

Vuxenstreck:

Kan det vara så att islamisterna redan firar en kommande seger i Tunisien? Räkna med att de kommer att satsa allt på att ta över det landet nu som en första dominobricka. De ser nog att världskalifatet börjar ligga inom räckhåll.

polinos

Posted: 18 januar 2011 - 12:51 - Svar

-> Steen

Ja, jeg indrømmer, at der findes et punkt, hvor almindelig menneskelig dumhed bliver SÅ dum, at det begynder at ligne noget andet. Uanset hvad, må der være noget alvorligt galt i Sverige; de vader jo rundt i den ufattelige inkompetences sump: Palme-mordet, Lindh-mordet, Estonia-forliset, en voldtægtsbølge, der ikke er set værre i Europa, siden Den Røde Hær erobrede Berlin; man kunne blive ved til kvalmegrænsen. Hvad er der galt med det land? Ikke at det er meget bedre på vores side af Øresund, men der er trods alt en god grund til, at Danmarks popkulturelle spidskompetence ser ud til at være familiedramaer, der som regel foregår omkring et veldækket bord, mens svenskernes er mord, mord, mord og kriminelle sammensværgelser. Den KAN ikke være et tilfælde.

Thomas Nydahl

Posted: 18 januar 2011 - 12:59 - Svar

Mette, jag instämmer i din beskrivning av B-ham, alldeles bortsett från att Dillons numera är Waterstone! De delar av staden som är uthärdliga, ha t.om. vackra och trivsamma, omringas i hög hastighet av gettona och moskéerna. Vill man se framtiden för Skandinavien ska man besöka B-ham, där finns allt svart på vitt!

  Mette

  Posted: 19 januar 2011 - 14:00 - Svar

  Thomas.

  Waterstones går også an. Det er en glimrende men deprimerende artikel, du har postet om Birmingham på document.no. På film har vi set lidt til miljøet i den film, der på dansk hedder “Det’ bare mænd”, og som var en stor succes. Skønt tragisk er det jo med alle disse mennesker, der proletariseres mere og mere. For slet ikke at tale om dem, der er kommet til.

  http://www.imdb.com/media/rm3388513536/tt0119164

Knute

Posted: 18 januar 2011 - 19:19 - Svar

Pojkstreck eller vuxenstreck? De som beskjuter förbipasserande bilar med raketer är således vuxna män i 25-30-årsåldern, islamiska extremister som skapar “no-go”-områden för icke-muslimer.

Menig 442

Posted: 18 januar 2011 - 21:16 - Svar

“Omvendelse under galgen”. Hvem fører os langsomst mod katastrofen, Socialdemokraterne eller de borgerlige?
I dagens kronik i Jyllands-Posten anbefaler Morten Uhrskov Jensen at stemme på Socialdemokraterne. S vil køre videre i det nuværende opløsningstempo, men VK vil accelerere tempoet for landets opløsningen.
Manden har en pointe. Personligt kunne jeg godt have ønsket, at Dansk Folkeparti var mindre kompromissøgende og havde væltet regeringen på EU’s absurditeter i arbejdskraftens frie bevægelighed.

steen

Posted: 18 januar 2011 - 21:30 - Svar

@Menig 442: Jeg har læst den. Det er ikke opmuntrende læsning, og jeg kan se på gadeplan, at Uhrskov har fat i noget. Jeg hører en hel del “af mellemøstlig oprindelse” tale glimrende svensk – på deres arbejdspladser i København.

Når Uhskrov ikke er blogget her, er det bare vores sædvane: vi tager ikke fra de tre store ombibusaviser, medmindre 1) Stoffet ikke er online – eller 2) Vi kan tilføje noget væsentligt af en slags.

Mette

Posted: 19 januar 2011 - 12:32 - Svar

Morten Uhrskov er aldrig opmuntrende læsning, hans blog har udviklet sig til et rent horror kabinet, som det kræver overskud at besøge.

Jeg skal ikke kunne sige, hvem, der kører os først i afgrunden, umiddelbart vil jeg trods alt tro, at det er den røde blog. Men vi ender der i alle tilfælde. JP har i dag en to siders artikel og forside, der beretter, at Danmark er det store hit blandt illegale indvandrere i Grækenland. Intet sted er det så nemt at få asyl som i Danmark, Norge og Sverige fører en langt hårdere/mere effektiv politik på det område. Det har striglen med elastiksmilet (Lena Sundström) ikke fået med.

Jeg har hele tiden regnet med, at det bliver økonomien, der endeligt lægger den destruktive kurs stendød, skønt vi næppe når dertil, førend forfærdelig meget er tabt og ødelagt for kommende generationer af danskere og europæere som helhed. Og her tænker jeg på de ægte europæere, hvortil jeg tillader mig ikke at regne de mellemøstlige og asiatiske subkulturer. Et af mine varmeste ønsker går i retning af et totalt kollaps for den spanske økonomi, for den er så stor, at EU’s lappeløsninger ikke rækker, og der må jo også være grænser for, hvor meget tyskerne vil levere til sydeuropæere, der lever over evne.

Leave a Comment