25
feb
Seneste opdatering: 26/2-11 kl. 0031
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

750 soldater paraderede fra Rosenborg til Rådhuspladsen via Købmagergade og Strøget. Tusinder af københavnere viste deres påskønnelse, og sig selv fra deres allerbedste side. Det er bevægende at opleve så mange tusinde mennesker, der uvægerligt må have delte meninger om Afghanistan og synes vi har båret tab nok, vise en sådan kollektiv taknemmelighed. Hvor sjældent man har et øjeblik til fælles stolthed hævet over dagligdagen, en følelse der ikke handler om den bestemte sag, – uenigheden om den spillede ingen rolle – men om beundringen for unge landsmænds mod og offervilje, og at man kan være uenig og alligevel stå sammen. Det var det der løftede dagen og gjorde byen til et særligt sted at være. – Først et minuts stilhed på kasernen for holdets faldne, to under træningen og fire under hårde kampe:

Garderhusarer på Gammeltorv, mobilvideo

og indtryk fra Rådhuspladsen, mobilvideo

Trods iskoldt vejr strålede solen mod 750 hjemvendte Afghanistan-veteraner, da de fredag eftermiddag marcherede fra Rosenborg til Rådhuspladsen i København for at blive hyldet for deres indsats.Under marchen forsøgte en lille flok krigsmodstandere at vise deres modstand mod krigen, men demonstranterne var ganske enkelt for få og deres råb for spæde til virkelig at vække opsigt.Dermed fik de hjemvendte soldater også den hyldest, som hele arrangementet drejede sig om.Marchen startede ved Livgardens kaserne ved Rosenborg og gik derfra op gennem Strøget og endte på Rådhuspladsen.På hele ruten stod familiemedlemmer, pårørende og andre sympatisører og flagede.
– Det er en grov fornærmelse at påstå, at kampen i Afghanistan ikke fører noget godt med sig. Det handler om mere end krig og ødelæggelse – nemlig om at udbrede demokrati, sagde han.
Arrangementet blev afsluttet med et bragende fyrværkeri.
Størstedelen af de 750 kampsoldater kommer fra Livgarden og har alle gjort tjeneste i Helmand-provinsen i Afghanistan. De kommer fra det såkaldte ISAF hold 10, og har under deres udsendelse deltaget i hårde kampe.
Under udsendelsen i Helmand mistede fire soldater fra ISAF 10 livet, mens to konstabelelever allerede inden udsendelsen døde under træning.
Afghanistan-veteraner hyldet


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Endnu en Henrik

Posted: 25 februar 2011 - 18:42 - Svar

Man kan ikke undgå en lille klump i halsen, når man ser de flotte billeder og den værdige og fortjente modtagelse.

Hold da helt kæft, hvor er jeg stolt af de drenge og piger, som villigt risikerer alt for vores frihed, sikkerhed og fremtid.

Velkommen hjem!

  Mette

  Posted: 25 februar 2011 - 19:01 - Svar

  Netop, det er lige så øjnene dugger.

  Tusind tak for indsatsen, vi er så stolte over jer. Og tak til Snaphanen der var på pletten og tog de flotte billeder.

  Forklar mig venligst, er det kårder, der er trukket? Er de kun til den slags anledninger, og hvem har ret til at bære dem?

   Bjovulf

   Posted: 25 februar 2011 - 20:34 - Svar

   En fantastisk sang om dette svære valg og risikoen

   Bag Facaden – STØTTESANG “Der hvor du går”
   http://www.youtube.com/watch?v=rv5gdRPsQkg

   Bjovulf

   Posted: 25 februar 2011 - 20:37 - Svar

   Skjoldungen

   Posted: 25 februar 2011 - 21:11 - Svar

   Tak til Snaphanen for at også vi ikke-københavnere kan se med! – Og Mette, det er ikke kårder, men sabler. I virkeligheden blot ceremonielle pyntesabler som et levn fra gamle dage. Riget fattes penge og man har ikke længere råd til at iklæde vore soldater “udgangsuniformer” – endsige galla-uniformer. Derfor må man altså paradere i kampuniform. Men jeg vil give dig medhold i at det virker malpalceret med disse pyntesabler – specielt når man ikke samtidig marcherer med skuldret gevær og opplantet bajonet. Hvoraf også fremgår, at det kun er officerer der bærer sabel. Undtagelsen er de korte sabler som Livgardens Vagtkompagni bærer til blå og rød galla – og som ikke er sabler, men huggerter.

    Henning

    Posted: 26 februar 2011 - 14:32 -

    Jeg måtte lige søge lidt efter huggerter og sabler, for jeg ikke tænkt på at gardernes sabler var af typen huggert, men jeg er ikke ekspert på sabler og sværd.
    Da jeg var garder for ti år siden hed de sabler, og man gejlede dens sabelskede, og man skulle binde sabelkvasten korrekt på efter man havde pudset håndtagets messing, så jeg har aldrig tænkt den var noget andet, men den er selvfølgelig kortere end officerernes sabler.
    Gardernes sabler er krigsgods fra Napoleonskrigene hørte jeg en gang. De er også kun til pynt. Det er bajonetterne måske også, men de kan dog godt bruges.
    Hvis man hilser på (gør honnør til) garderne når de marcherer mod Amalienborg, så gør majoren honnør tilbage ved at sænke sin sabel. Uagtet at man er i civil. Jeg har stadig til gode at afprøve det, men jeg er så heller så ofte i hovedstaden.
    Link til oversigt over blankvåben: http://www.vaabenhistoriskselskab.dk/arma-dania/_ad_blankvaben_list.ph p?orderby=atype

    Mette

    Posted: 26 februar 2011 - 15:28 -

    Skjoldungen og Henning. Tak for svar. Jeg kunne ikke se, at sablerne krummede og syntes i det hele taget, at de så noget kleine ud. På min farfars soldaterbillede må det vist være en huggert, han er forsynet med, den går ham kun til knæet, og han var ikke ret høj. Så lærte jeg det.

  Bjovulf

  Posted: 25 februar 2011 - 20:44 - Svar

  Den fulde version

  http://www.youtube.com/watch?v=G-gwvBrKS0U

  Og den engelske udgave med James Sampson

  http://www.youtube.com/watch?v=RQV2dFK9_mE

JL

Posted: 25 februar 2011 - 19:44 - Svar

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1509780.ece

http://ekstrabladet.dk/nationen/article1508292.ece

Der er desværre de iblandt os der ikke vil være med til at hædre vores soldater.

“If you dont want to be behind our troops, feel free to stand in front of them”

Robin Shadowes

Posted: 25 februar 2011 - 20:49 - Svar

Inga muselmaner som störde paraden tydligen. Dom känner sig väl inte lika starka/många i DK som i UK.

  steen

  Posted: 25 februar 2011 - 21:25 - Svar

  Nej, jeg så eller hørte ikke en mislyd. Der stod 5-6 “fredsvagter” på Rådhuspladsen med regnbuefarvede flag, men de havde den gode smag ikke at gøre noget væsen af sig. Cadeau for det også !

  jeg ser EB lykkedes med at finde Jesper Klein og nogle andre moddemonstranter, men jeg så dem ikke. Man skal også larme meget iblandt måske 20.000 københavnere (mit slag på tasken). Ruten er et par kilometer, og der var tykt med mennesker.

  Jeg har skrvet om Afghanistan andre steder. Når 750 glade soldater kommer hjem fra hårde kampe i verdens farligste krigszone – efter at have mistet 6 mand – er det måske ikke lige dagen at gentage sine uforgribelige synspunkter på storpolitik.

  Claus

  Posted: 26 februar 2011 - 01:09 - Svar

  Der stod cirka 20-25 demonstranter (for at kalde dem et pænt ord) på Amagertorv. Politiet havde godt styr på dem og havde dem mandsopdækket. De startede med at stå lige ved Storkespringvandet, men inden soldaterne kom forbi, fik politiet dem digerede væk, så de kom til at stå bag alle dem der var mødt op for at hylde soldaterne. Der var lidt skubben og massen med politiet på et tidspunkt, men da soldaterne kom forbi, kunne de dårligt nok høres over dem der hyldede soldaterne. Efter marchen var forbi rykkede demonstranterne tilbage til Storkespringvandet, og der var en af dem der råbte noget i en mikrofon. Men han talte kun for hans egne. Folk var virkelig gode til at ignorer demonstranterne, og de eneste jeg så, der tog i mod deres flyers, var 2 japanske turister, der formodentlig troede det var en kupon til en restaurant. Senere var der en eller to demonstranter, der blev anholdt ved Rådhuspladsen. Jeg så dog ikke hvorfor, men kun at politiet smed nogen i et salatfad til generel tilfredshed hos de omkringstående.

  Blandt de mennesker der stod omkring mig, var der generel enighed om om at demonstranterne skulle skamme sig og lade vores hjemvendte soldater have denne dag fred. Så kunne de demonstrer og sige deres mening krigen på andet tid og sted.

  På vej hjem ned gennem Strøget hørte jeg flere soldater snakke sammen, og de virkede kanske godt tilfreds med arrangement, talerne og fyrværkeriet.

  Claus

Nils

Posted: 25 februar 2011 - 20:55 - Svar

Dog bliver det en endnu skønnere dag, når det er allersidste hjemvendende trop, der kan fejres. Sørgeligt at tænke på, at flere skal slås ihjel, flere såres og flere skades psykisk før det kapitel kan lukkes, og i en sort stund kan man jo godt spørge sig selv, hvad det skal nytte.

  Mette

  Posted: 25 februar 2011 - 21:02 - Svar

  Ja, og jeg synes, at de skal hjem meget snart. Men vi har lært meget, som kan bruges i andre sammenhænge.

Menig 442

Posted: 25 februar 2011 - 21:12 - Svar

Her ser vi den danske families eneste søn, komme hjem fra et land, hvor familierne har mange sønner. Utroligt at den eneste ene søn skal sætte livet på spil, for at undgå at de mange sønner foranstalter ufred og slår hinanden ihjel.
Gunner Heinsohn skriver, at jo mere succes kampen mod sult og analfabetisme har, desto mere kampberedt bliver de unge mænd, som stræber opad.
Er det ikke det, vi ser Nordafrika?

  Sune

  Posted: 26 februar 2011 - 20:31 - Svar

  Jeg spekulerer over, om ikke disse militære ‘forøvelser’ i Irak og Afghanistan, blandt Natolandenes styrker, ikke er en kæmpe fordel, for den fremtidige fælles kampkapacitet. Skulle det blive nødvendigt – jævnfør den aktuelle tumult i Mellemøsten

  Der må være fundet mange indbyrdes fejlkilder i kommunikation, udstyr, reaktionstider, indbyrdes våbensystemer, sproglige forvanskninger i kampsituationer osv. De burde være en kollosal styrke, ikke at skulle igennem denne process igen – i en ultra kritisk situation.

  Så måske er kampagnerne – mere eller mindre – held i uheld..? Det må vise sig. Men vor Herre forbyde det…

Thomas Nydahl

Posted: 25 februar 2011 - 21:55 - Svar

Tack Steen, det är gripande bilder du fick taget idag. Vi bugar oss.

Fast å andra sidan, med anledning av det ni ovan talar om, finns det väl skäl misstänka att Hizb ut-Tahrir återkommer någon gång i framtiden, precis som deras vapenbröder gjort i Luton.

Peer Pedersen

Posted: 25 februar 2011 - 23:52 - Svar

Tack till våra soldater dør står upp mot mörkret…
Inte en rad i Svensk (feg)media som vanligt…

Peter Buch

Posted: 26 februar 2011 - 00:56 - Svar

Andre vinkler, med bedre lydudstyr:
http://www.forsvarskanalen.dk/fmc.aspx?bhcp=1

Robin Shadowes

Posted: 26 februar 2011 - 09:45 - Svar

Givetvis står det ingenting i svensk fulmedia om det här. det ignoreras precis som barn-våldtäkten i badhuset förra helgen. Möjligtvis kanske det kommer nämnas framöver om bara Lena Sundström kan få till en extrem vinkling på det hela så att det framstår som en nazist-marsch.

Slyrgraff

Posted: 26 februar 2011 - 11:24 - Svar

Vi kommer til at sætte stor pris på de mentale og militærmæssige egenskaber disse prægtige unge mænd og kvinder har, den dag hvor regnskabet skal gøres op.

Emeritus

Posted: 26 februar 2011 - 12:46 - Svar

Det er godt for nationen, at man modtager det hjemvendte hold ti med honnør.

Det er derimod internt undergravende, landsskadelig virksomhed, når man politisk i den grad slår mønt af at ligge under for ikke-lovfæstede, men internationalt indgåede konventioner (hensigtserklæringer) i en sådan grad, at man at man skamløst underkender og tilsidesætter sit eget lands love for at lade konventioner erstatte love. Venstrefløjen taler om, at Birte Rønn Hornbech og hendes ministerium gør noget ulovligt! – Nej! – Hun og hendes ministerium har måske ikke levet op til en dubiøs FN-konvention, men det er langt fra at gøre noget ulovligt, med mindre det er ulovligt, at tjene statens og nationens interesser frem for palæstinenseres.

Med venlig hilsen

  Mette

  Posted: 26 februar 2011 - 15:32 - Svar

  Godt, at du skriver det, Emeritus. Jeg synes, at der er noget sadistisk og uklædeligt blodtørstigt over jagten, der i øjeblikket foregår på Birthe Rønn Hornbech, og hun får jo ikke støtte af den vattede bureaukrat, der kalder sig statsminister. Han er godt nok svag i konturerne.

Emeritus

Posted: 26 februar 2011 - 13:01 - Svar

Det landsskadelige består selvfølgelig ikke i at give palæstinensere asyl, men i at udhule Danmarks suverænitet som stat og nation ved at vægte hensigtserklæringer højere end retsstaten og dens lovsæt, som hviler på Grundlovens bestemmelser. Hverken i grundlove eller retsstaten er der nogen opfordring til at afvikle hverken stat eller nation via internationale hensigtserklæringer. Hensigtserklæringer er en uskik, hvis de undergraver national ret til selvbestemmelse. Politisk er det forrædderisk at tillade det uden folkelig opbakning.

Med venlig hilsen

  Gunnar Biering

  Posted: 26 februar 2011 - 16:49 - Svar

  De kloge juridiske hoveder siger jo, at det er sådan: At vores tiltrædelse af denne FN-konvention (og et hav af andre) har forrang over anden, dansk lovgivning. Hvorfor vores egne love om de specifikke områder ikke har forrang, forstår jeg ikke. Men som konsekvens har DF foreslået, at vi udtræder af den famøse konvention, og giver alle andre konventioner et eftersyn. Det vil V og K ikke være med til…

  Iøvrigt, som en skarpsindig mand har skrevet i Berlingske (en læser, ikke en journalist – de sidstnævnte har travlt med feel good-artikler): Når der overhovedet findes statsløse palæstinensere 60 år efter Israels oprettelse, må det skyldes, at de arabiske nabolande, hvor de har boet i 2-3 generationer, ikke har givet dem deres statsborgerskab. Hvorfor f… er der ikke nogen, der kræver det af de lande? Det var dog nærliggende, hvorimod det strider mod al fornuft, at arabere, der taler om Mellemøsten som deres hjemland, skal have dansk statsborgerskab.

   Peter Andersen

   Posted: 26 februar 2011 - 22:39 - Svar

   Jamen de statsløse Palæstinensere er jo netop statsløse, fordi de skal tilbage til Israel, når jøderne er besejret. Det har deres muslimske brødre jo lovet dem. Men indtil da hører de ingen steder hjemme. Dernede ( f.eks. Libanon ) har man, af samme grund, oprettet permanente flygtningelejre til dem. Det siger venstrefløjen ikke noget til. Og sådan har de nu siddet dér i 3 generationer. Ja, de venter på at komme hjem – men mest af alt venter de på, at jøderne bliver smidt ud, så de kan vende tilbage til et sted de aldrig har været. Og i mellemtiden er de blevet mangedoblet i antal. De har intet at gøre i Israel. Mange muslimske palæstinensere blev tilbage i Israel, da de arabiske hære stod opmarcherede. De bor der endnu og er israelske statsborgere. Det er simpelthen så utroligt, at borgere i vesten har købt denne løgn om fordrevne palæstinensere i så mange år.

Kenneth

Posted: 26 februar 2011 - 16:15 - Svar

De må da ikke gå med den sabel der….

Det må være en overtrædelse af den geniale “knivlov”!!!!!!!!

Hvorfor griber politiet ikke ind???

Kimpo

Posted: 26 februar 2011 - 17:20 - Svar

Fuld honnør for disse mennesker! Der er så få helte tilbage i Femiland, så det er bare med at honnorere dem. Det er netop ikke politisk kævl, det her. For et par dage siden var jeg ude at fejre sejren i et skakligt lokalopgør. Bartenderen havde været i Afghanistan. Jeg spurgte ham, om han troede det hjalp, og han svarede at han havde hjulpet mennesker af kød og blod. Mennesker der trængte seriøst. Det kan man ikke argumentere mod. Hvad enten det gavner eller skader i det store billede, er den konkrete indsats en heltedåd.

Emeritus

Posted: 27 februar 2011 - 15:38 - Svar

Gid Fanden havde…II.
Gid Fanden havde de konventioner, som giver vore politikere mulighed for at blæse på retsstaten og ride på dobbelte standarder. Lidt i stil med, at når man skal holde til højre i trafikken, så skal mine familiemedlemmer den onde lynemig også lære at holde til højre i hjemmet, hvis de vil uden om mig. Den storm, der har rejst sig mod Birthe Rønn Hornbech skyldes de forbandede konventioner. Den misére, palæstineserne er havnet i – og det urimelige krav om erstatning, de har rejst – altsammen kunne være undgået, hvis ikke alle og enhver nu har mulighed for at spille på konventionstombolaen og få Jack-pot.

PS. Dette sure opstød fik jeg anbragt forkert (under overskriften ‘Hallelujademokraterne’).

Og tak til Gunnar Biering for indsigten. Netop politikernes understregning af, at konventioner har forrang for lov viser, at de med et fremmedord for hensigter godt ved, at de snyder sig uden om den stat, den nation og det demokrati, de forvalter, under påskud af, at det sker i en (indbildt) højere sags tjeneste, gør dem inderligt utroværdige. Selvfølgelig har de ikke ret. Selvfølgelig handler de på trods af ret, dansk ret. Selvfølgelig har de vidst hele tiden, at de tager røven på folk. Hensigtserklæringer, Konventioner er netop udtryk for, at alt for mange landes love strider imod alt for mange politikeres politiske hensigter. Kan de ikke handle lovmedholdeligt – straks tyer de til internationale hensigter med forrang for plat og svindel. I længden aldeles uholdbart.
Det bliver ikke rigtigere af at politikerne bruger en latinsk betegnelse som skalkeskjul. Det hedder ikke ‘Med hensigter skal land bygges’. Tværtimod hedder det med et af de mest magtfulde og mindeværdige udtryk nogensinde i dansk jura: ‘Med lov skal Land bygges’.

Med venlig hilsen

kenneth

Posted: 7 marts 2011 - 22:57 - Svar

Hvis nogle i aften så fodboldprogrammet “Hutlihut”, så kunne de se et interesant indslag med fodboldspilleren i Liverpool Daniel Agger, hvor han fortæller hvorfor han støtter de danske soldater som vender hjem fra missioner i udlandet.

Han har oprettet sit eget legat som støtter soldaterne:

http://www.soldaterlegatet.dk/nyheder/danielaggerstoettersoldaterlegat et.html

Respekt vil jeg bare sige.

Leave a Comment