26
feb
Seneste opdatering: 27/2-11 kl. 1811
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Da vi forleden kunne høre en af DR velanskrevet akademiker, der ikke kendte Pew´s rapport, eller måske ikke ville kende den, må vi hellere bringe den. Da debatten handlede om Egypten, skal vi bla. henlede akademikeren på side 14, hvor man kan læse at 82 % af egypterne går ind for stening for utroskab, 77 % går ind for pisk eller håndsafhugning for tyveri og 84 % mener der skal være dødsstraf for at forlade islam. Ikke så underligt, at 95 % af egypterne også mener at islam (sharia) skal spille en stor rolle i politik, hvor “kun” 45 % af tyrkerne mener det samme. 25 % af egypterne er venligt stemt overfor Al Qaeda, og ligestilling er ikke noget stort hit: 44 % går ind for kønssegregerede arbejdspladser. Akademikeren var alligevel skeptisk overfor rapportens metodologi – den står på side 22 og fremefter. – Hvilken slags demokrati disse 80 mio. egyptere kan blive enige om, kan man måske forestille sig – og så er 25 mio. endda analfabeter. Flest kvinder, naturligvis.
Da P 1 debatten også kom ind på Lara Logan, bør man høre Phyllis Cheslers How To (Not) Treat a Woman. – Michael Irving Jensen blev rigtignok af P 1 introduceret som “forsker”, men på denne lytter virkede han først og fremmest som en politisk-psykologisk tilstand, der bestyrker min gamle antagelse, at nogle mennesker ganske enkelt ikke kan tåle at gennemgå et universitetsstudium.

Pew Global Attitudes Muslim Report – Public Support for Radical Islam

Half of Britain ‘would vote for far-Right parties if they gave up violence’

Hvor hypotetisk denne mulighed er kan man få et skøn over ved at se hvor mange manipulerende antagelser som bare denne artikel indeholder – the Daily Mail er formentlig en af verdens bedste mainstreamaviser hvad angår dækningen af dette område, og alligevel kaldes EDL ureflekteret “far-Right”; St George-flaget kaldes i en billedtekst for “fascist imagery”; islam kaldes en “race”; og den venstreekstremistiske organisation Searchlight, en pendant til danske Redox, kaldes lige så ureflekteret for “anti-racism campaigners”. Det kræver ikke megen fantasi at forestille sig dækningen i the Guardian og på BBC – man gyser ved tanken. EDL kan klæde sig i lyserøde kaninkostumer og dele blomster ud til tilskuere ved deres demonstrationer, de vil aldrig få en fair mediedækning.

Skal man blive bare lidt paranoid kan man nok også roligt antage at den politiske mainsteam og MI5 vil tage alskens black ops i brug for at holde dem uden for indflydelse. Forandringer i det britiske politiske landskab med dettes status quo-bevarende valgsystem vil næppe være en mulighed, og alle forandringer vil ske reaktivt som følge af det fatale demografiske masseødelæggelsesvåben som Labour har bragt til sprængning i vor tids måske største forræderi (LFPC).

Almost half the country would back a far-Right party if they gave up violence, an astonishing new poll revealed today. A total of 48 per cent said that they would support a group that vowed to crack down on immigration and Islamic extremists.

They would also restrict the building of mosques and order the flag of St George or the Union Jack be flown on all public buildings.

Anti-racism campaigners said the findings were a clear sign that Britain’s mainstream parties were losing touch with many voters on the issue of race.

There has been a recent wave of support for extremists such as the English Defence League and the British National Party. […] Half of Britain ‘would vote for far-Right parties if they gave up violence’

Uhellige enfold: Time Magazine til undsætning for Europas multikulturalister

Jeg har udviklet en lidt spøjs hypersensitivitet for artikler som denne som giver sig udslag i at jeg ‘hører’ teksten blive læst op af en kælen, affekteret mandsstemme. Der er egentlig ikke så meget at kommentere historien med andet end at den ene og alene er mulig i kraft af grænseløs uvidenhed om virkeligheden i jordhøjde i Europa hos Time Magazines pæne læserskare. Man leder forgæves efter henvisninger til banlieues, antisemitisme, aggressiv gadebøn og bilafbrændinger hos Bruce Crumley. Manden nøjes med at trække det nazikort der har en særlig klang i USA – at en altid slumrende nazisme hvert øjeblik kan komme op til overfladen hos den gamle verdens borgere. Dette, og så rørstrømsk fremvisning af en kvindelig muslimsk reformator, hvis særlige “humanist brand” af islam på en eller anden ikke nærmere beskrevet måde er et reelt alternativ til tung dogmatik fra al-Azhar i Cairo eller Saudi-Arabien (LFPC).

[…] French writer and anthropologist Dounia Bouzar has been iconic of that “moderate Muslim”, authoring books and articles on how mutually acceptable compromise can be found when Islam and Western societies do clash. Now, however, that effort has landed Bouzar in the uncomfortable position that moderates of various kinds have found themselves in over the ages, when their centrist positions made them targets for extremists to either side.

This week Bouzar discovered a car and motorcycle she owns had been vandalized by suspected militants of extreme-right groups who presumably resent her efforts to make Islam an integrated, uncontroversial part of France’s social landscape. […]

Bouzar’s humanist brand of Islam — yet one that remains faithful to of the religion’s true tenants and strictures — earned her a place on Time’s 2005 Heroes list. Her work since then includes books on how to resolve conflicts involving Muslims, like her 2009 sociological study Is There Room For Allah In The Workplace?, offering employers ideas on how, why, when, and when not to compromise with employees on observance issues. […] Europe Conservatives’ New Scapegoat: Multiculturalism

Ytringsfriheden under afvikling: Serge Trifkovic nægtet indrejse i Canada

I posted yesterday about Dr. Srdja Trifkovic’s planned speech at the University of British Columbia in Vancouver. A Bosniak pressure group had written a letter to President Stephen Toope of UBC protesting Dr. Trifkovic’s appearance, but as of yesterday he was still scheduled to speak.

If President Toope was hesitant about suppressing free speech at UBC, the Canadian government was more forthright: it denied Dr. Trifkovic entry at the border. Our Serbian correspondent Gray Falcon quoted the following explanation from the Canadian government:

Inadmissible on grounds of violating human or international rights for being a prescribed senior official in the service of a government that, in the opinion of the minister, engages or has engaged in terrorism, systematic or gross human rights violations, or genocide, a war crime or a crime against humanity within the meaning of subsections 6 (3) to (5) of the Crimes Against Humanity and War Crimes Act. […] Banned From Canada

Trifkovic var i København i foråret 2009 uden problemer, hvor han holdt foredrag om “Den grønne korridor på Balkan”, drak en del grøn Tuborg og røg ukorrekte cigaretter i rå mængder.

Kriminalitet i Marseilles

Twenty-six assaults per day in Marseilles. Is there any need to comment on the figures when the figures speak for themselves? When the Superior Court reopened after the New Year, district attorney Jacques Dallest (photo above) used the occasion to explain the figures in more detail. And this year, they are more painful than before. They paint the portrait of a city that is suffering from crime: a 19% increase in armed robberies over 2009. With, as the attorney said, “assaults” executed “only for lucre” rising at a frightening rate. Three hundred crimes, major and minor, take place each day within the precinct (Marseilles-Aubagne-La Ciotat) of the Superior Court. “Marseilles is a minefield of criminal infractions,” attorney Dallest declared in summary.

So it is that eighteen people a day are sent before the judge. Seventeen hundred cases of armed robbery were recorded in 2010 in the department of Bouches-du-Rhône. Half of these took place under threat of a weapon. In one night in January nine robberies of this type were committed. The commando action has become a favorite tactic of criminals. One hundred persons were assaulted last year, and in the ghettos of Marseilles violence is prospering: 84 homicides or attempted homicides in 2010, of which 47 involved neighborhood vendettas……….se videre på Gallia Watch: Crime in Marseilles.(der har oversat fra La Provence.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Jesper Jensen

Posted: 27 februar 2011 - 15:07 - Svar

Pew rapporten giver Egypten ringe muligheder for et demokrati, som respekter bare de mest fundamentale menneskerettigheder.

Det ligner vejen mod et nyt Iran. Hitler kom jo også til magten via demokratiet.

Ufatteligt at rapporten fylder så lidt i debatten om Egyptens mulige fremtid.

Er den ikke pålidelig ?

Nu er spørgemetoden sådan, at man har spurgt “face to face”,

I hvilket omfang har man kunnet svare i fuld fortrolighed ?

For hvis man har følt sig presset til at afgive et “islamisk set korrekt svar” af frygt for omgivelsernes reaktion, har det vel påvirket undersøgelsen ?

Jørn P.

Posted: 27 februar 2011 - 17:34 - Svar

“Ufatteligt at (Pew) rapporten fylder så lidt i debatten om Egyptens mulige fremtid”

Men er det nu også sandt ? – Netop citatet “84 % mener der skal være dødsstraf for at forlade islam” har jeg set gentaget ad nauseam, hvilket man jo godt forstår, for det er jo desværre vand på pessimisternes mølle.

På min egen blog refererer jeg også til Pew rapporten, men supplerer med en anden undersøgelse, som gi’r et langt mere positivt billede. Man kan og bør forholde sig kritisk til begge polls, men samlet set gi’r de et mere nuanceret billede af, hvad vi kan forvente os.
Pew rapporten omhandler f.eks kun den muslimske befolkningsgruppe, og der er trods alt også et mindretal på ca. 10% kristne i Egypten.

Den anden poll, kommissioneret af det ligeledes ansete “Washington Institute for Near East Policy” og udført af “Pechterpolls”, http://pechterpolls.com/?p=888 , baserer sig på telefoninterviews med blot lidt flere end tre hundrede personer, som alle har bopæl in Cairo eller Alexandria, men trods alt får man et mere nuanceret billede ved at inddrage begge polls, frem for udelukkende at gentage de yderst deprimerende resultater fra Pew rapporten.

Jeg kopierer konklusionerne på følgende tre spørgsmål :

1. Do Egyptians support or oppose the Muslim Brotherhood ?
2. Who would win a truly free Egyptian presidential election?
3. Do Egyptians want to tear up their peace treaty with Israel, or to uphold it?

Do Egyptians support or oppose the Muslim Brotherhood ?

This is not an Islamic uprising. The Muslim Brotherhood is approved by just 15 percent of Egyptians — and its leaders get barely 1 percent of the vote in a presidential straw poll. Asked to pick national priorities, only 12 percent of Egyptians choose sharia (Islamic law) over Egypt’s regional leadership, democracy, or economic development. And, when asked to explain the uprising, the issues of economic conditions, corruption, and unemployment (around 30 percent each) far outpace the concern that “the regime is not Islamic enough” (only 7 percent).

Who would win a truly free Egyptian presidential election?

Even more surprisingly, opposition figure Mohamed El Baradei has very little popular support — just 3 percent — in a presidential straw vote. He is far outpaced by former foreign minister and current Arab League secretary-general Amr Mousa, who gets 25 percent. But President Mubarak and his new vice president, General Omar Suleiman, each garner 16-17 percent of support in this poll.

Do Egyptians want to tear up their peace treaty with Israel, or to uphold it?

Surprisingly, when asked two different ways about the peace treaty with Israel, more support it (37 percent) than oppose it (27 percent) — although around a third say they “don’t know” or refuse to answer this question. Only 18 percent of Egyptians approve either Hamas or Iran. And a mere 5 percent say the uprising occurred because their government is “too pro-Israel.”

Jesper Jensen

Posted: 27 februar 2011 - 19:36 - Svar

Hej Jørn.

Mange tak for at nuance billedet ved at inddrage andre undersøgelser. Dem kendte jeg ikke.

En undersøgelse bør omfatte spørgsmål, som er så konkrete, at det ikke lades op den enkelte at tolke hvad der spørges om.

Her har Pew rapporten da i hvert fald en styrke : Går du ind for dødsstraf for frafaldne muslimer ? ja eller nej.

Pechterpolls har en del værdiladede spørgsmål som f.eks : Går du ind for sharialov eller demokrati ?

Her kan den spurgte jo selv tillægge sin egen light eller hardcore version af hvad sharialov er. Og hvad½et demokrati er.

Pecterpolls har også den svaghed at man kun spørger telefonisk i de store byer, som må formodes at være de mest “vestliggjorte” indbyggere.

Hvis det er korrekt, at 84 pct af de adspurgte muslimer går ind for dødsstraf, må det vel formodes, at en stor andel heraf samtidig går ind for demokrati eller er imod Muslim Brotherhood.

Jeg savner derfor en undersøgelse, som i sin helhed viser sammenhængen mellem f.eks holdningen til demokrati, ytringsfrihed, retten til at fravælge sig sin religion, kvinders rettigheder, mv.

Jørn P.

Posted: 27 februar 2011 - 20:31 - Svar

Måske denne opinion af Steven Fish: “Muslims too prefer secular government” er af interesse :
http://www.mercurynews.com/opinion/ci_17274154

Fish’s konklusioner behandles også glimrende på religion.dk
http://www.religion.dk/artikel/408351:Globalt-nyt–Forsker–Muslimer-oen sker-ogsaa-sekulaere-samfund?rss

Da ingen undersøgelser er omfattende og præcise nok til at stå alene, må vi jo selv stykke et mere nuanceret billede sammen ved at inddrage “bits and pieces”, – alt imens vi forholder os yderst kritisk til dem alle..

Som udgangspunkt bryder jeg mig hverken om lyseslukkere eller jubelidioter..

Karen

Posted: 27 februar 2011 - 21:05 - Svar

Det er jo også nærmest ligegyldigt hvad de svarer i den slags pseudo-akademisk misk mask. De fleste egyptere er for dumme/dårligt uddannede til at det giver mening at stille dem den slags spørgsmål. Dertil kommer naturligvis alle de traditionelle problemer med den slags spørgeskemaer.

Og endeligt er det jo fuldstændigt gratis at svare hvad der lyder “godt”. Og også i den islamiske verden kan alle jo blive enige om at de gerne vil have frihed. Problemet er jo om de også er villige til at acceptere andres brug af denne frihed.
(det er jo også derfor det er så latterlig en stråmand som islam-lobbyen bruger mod konservative “se bare, muslimer gør oprør mod tyranner” – som om nogen nogensinde har hævdet at muslimer var glade for at blive regeret af Ghadaffi og lignende.

Der skal nok komme nogle rimeligt moderate folk til magten rundt omkring, det er der også bedst økonomi i for alle parter. Men disse folk vil fra start blive presset af islamiske dogmer (hvad nogle af dem givetvis finder udemærket). Det er jo den samme tendens man har set i de sekulære diktaturer f.eks. Syrien.
Og vi har endnu til gode noget sted på kloden at se muslimer gøre oprør når det skulle være i mod islamisk tyranni. Hvem kan huske et oprør mod moskeer og imamer.
Det er lidt som at være menneskerettighedsaktivist i europa. Det er en uangribelig position fordi den der kritiserer pr. definition så må være noget ingen ønsket at være.

LIgeså i muslimistan. Stille og roligt vil islam sive frem fra ethvert hjørne. Se bare på Malaysia eller Indonesien. Og det er endda de såkaldt historisk set moderate islamiske lande. Og alligevel medfører demokratiet der ikke en reel frigørelse fra islam.

Og intet kommer til at ændre afgørende ved den udvikling i hvor levetid. Demografien, håbløsheden, arbejdsløsheden, ydmygelsen af at være de mest tilbagestående, offerrollen, ressourcerudtømning osv osv., vil gøre at islam forbliver det centrale omdrejningspunkt som i de kommende 50 år.

  Anonym

  Posted: 28 februar 2011 - 02:38 - Svar

  Nok ret rammende analyse. Det er ikke befordrende for materiel velstand, at leve efter Koranens forskrifter. Derfor er alle muslimske lande, der ikke har olie, fattige.
  Allerede Koranens forfatter(e) havde tilsyneladende øje for dette problem. De forsøgte at rette op på problemet ved at lægge en særlig skat på de vantro; de skal betale 50 % af deres indkomst til muslimerne. Dette fungerer nogenlunde, så længe der er en del produktive ikke muslimer i samfundet (mest jøder og kristne), men når denne ikke muslimske befolkning udrydes accelererer problemet. Så når alle Ægyptens muslimer kan blive enige om: at det er jødernes skyld, kan man godt sige at de har ret, på en mærkelig bagvendt måde.
  Den skitserede problemstilling er også årsag til, at muslimer for tiden har så stor behov for udvandring til Europa. Der er behov for nogle (nye) vantro til at forsørge dem.
  Det siges at Tyrkiet har en stor økonomisk vækst i disse år, men mon ikke denne vækst i høj grad skyldes at tyrkere, der lever i Europa, sender penge hjem. Penge, der er tjent ved ærlig arbejde, sort arbejde, sociale ydelser, social bedrageri eller (anden) kriminalitet?

   Peter Andersen

   Posted: 28 februar 2011 - 16:10 - Svar

   Ja, det bliver sgu aldrig anderledes, når de har det syn på alting…

   JensA

   Posted: 28 februar 2011 - 17:41 - Svar

   Anonymous = JensA
   Burde måske og have nævnt, at den økonomiske udvikling i de muslimske lande i Sydøstasien (Malaysia og Indonesien) i høj grad skyldes de ikke muslimske kinesere.

  Jørn P.

  Posted: 28 februar 2011 - 18:31 - Svar

  “vi har endnu til gode noget sted på kloden at se muslimer gøre oprør når det skulle være i mod islamisk tyranni”

  En letsindig.., – nej, snarere TUNG-sindig og decideret usand påstand og en hån imod de utallige modstandsgrupper i Iran såvel som overalt i verden. – Må håbe at en hædersmand som Farshad Kholghi ikke læser din bedrøvelige kommentar, eller hvad med Jaleh Tavakoli fra “Frit Iran”, eller bunkevis af andre Mullah-bekæmpere. – Har iøvrigt lige besøgt Frit Iran’s hjemmeside, http://www.fritiran.dk/ , – og set følgende:

  Demonstrationer på tirsdag i Iran – samt Tirsdag d. 1. marts kl. 18.30 på Rådhuspladsen i København.

  Derfor: Til alle jer lyseslukkere : Mød op og få en snak med nogle af de begavede og sympatiske iranere, – og gi’ pessimismen et ordentlig skud for boven ! –

   Bjovulf

   Posted: 28 februar 2011 - 21:11 - Svar

   Øh, hvornår er det lige Farshad Kholgi er konverteret til islam, Jørn?

   Han og hans familie hører til en lille minoritet i Iran (bahai), som bliver og er blevet forfulgt
   på det groveste af muslimerne.
   Han var i øvrigt også nødt til at flytte fra området omkring Blågårds Plads pga. grove trusler
   og chikane, da muslimerne der ikke syntes, han skulle have lov at udtale sig kritisk om islam.

   http://da.wikipedia.org/wiki/Farshad_Kholghi
   http://en.wikipedia.org/wiki/Bah%C3%A1%27%C3%AD_Faith
   http://kpn.dk/article218520.ece 😀

   Tavakoli bliver næppe betragtet som en ægte muslim af de øvrige,
   når hun ikke kender sin plads som kvinde. Hun er også blevet truet.

   I øvrigt er iranerne jo heller ikke arabere, hvilket måske forklarer sagen –
   de er i bogstavelig forstand besat af islam ( i erobringsmæssig forstand ).

Karen

Posted: 28 februar 2011 - 22:55 - Svar

@ Jørn P

1) Farshad har aldrig været muslim. Hvis dette er udtryk for dit almindelig informationsniveau i forhold til islam-debatten kan jeg bedre forstå din optismisme, men omvendt så er det næppe værd at spilde krudt på dig. Jeg vil i stedet anbefale dig at bruge det næste års tid på at studere emnet lidt nærmere, og derefter kan du vende tilbage. Så vil vi givetvis være mere enige, omend jeg da ikke betvivler at du da vil kunne finde et hår i suppen.

2) Igen, hvis du fulgte lidt bedre med, og lod dine fordomme blive hjemme, så ville du vide at de fleste islam-kritikere/konservative er helt på det rene med at netop i Iran er der et særligt spillerum. Det hænger jo primært sammen med en udpræget vestliggørelse før Shahens fald.
Dertil kommer at den primære kritik jo i dag kommer fra ikke-muslimer f.eks. kommunister.

3) Kritikken i Iran er jo i høj grad retten mod selve regimet. Derved er vi jo tilbage ved min pointe fra forrige indlæg; ingen bryder sig om at være undertrykt, og da slet ikke at en ret lille og korrupt gruppering.
Men det er jo ikke moskeerne de gør oprør imod eller alle de imamer som prædiker løs der.
De mange oprørsgrupper er jo primært rettet mod militærdiktaturet og dets brutale undertrykkelse og ragen til sig af værdierne. Naturligvis vil de unge i Iran også gerne have arbejde, en indkomst, osv. osv.
Men regimets styrke består i dets alliance med “islam” og derved altså imamer og moskeer.
Hvis regimet blev væltet i morgen, tror du så at irans imamer vil komme til at hænge i galger landet over på linie med de korrupte politiske ledere. Naturligvis ikke.

Din optismisme er tyndt funderet, og tydeligvis i ikke uvæsenligt grad baseret på uvidenhed.
Hvad tror du selv der kommer til at ske i mellemøsten nu. Får de demokrati, og hvad betyder dette i givet fald. Vil de nye demokratier i Tunesien og Egypten være ligeså skarpe modstandere af regiment i Iran som de vestlige demokratier ?
Hvordan tror du udsigterne er for kristne missionærer der vil til Tunesien ?

  Jørn P.

  Posted: 1 marts 2011 - 16:46 - Svar

  Hmm.., – vores talen forbi hinanden her er vist et klassisk eksempel på dårlig kommunikation, og jeg påtager mig gerne en del af skylden, idet jeg godt kan se, at jeg gi’r indtryk af at opfatte Farshad Kholghi som muslim.

  Det gør jeg imidlertid ikke, og jeg kender udmærket hans baggrund, – har oven i købet hilst på ham personligt, – Jeg omtaler ham jo heller ikke som muslim, men “Mullah-bekæmper”, hvilket for mig er det væsentligste kriterie.

  Nå, – men jeg kan altså forstå, at sætningen “vi har endnu til gode noget sted på kloden at se MUSLIMER gøre oprør”, skulle forstås helt bogstaveligt, så lad mig i stedet nævne Wafa Sultan, Ayaan Hirsi Ali, Shabana Rehman, – fortsæt selv listen, – så sig ikke at muslimer ikke gør oprør. Samtidigt bør i betænke, at personlige oprør har temmelig vidtrækkende konsekvenser, inklusive dødsstraf i visse tilfælde, hvilket vel kan tænkes at lægge en dæmper på de fleste.., eller hvad ?

  Angående den arabiske verden, så henviser jeg til min blog, hvor du kan be- eller afkræfte påstanden om min fordomsfuldhed og uvidenhed, – samt forhåbentlig blive klogere på din egen.. : )

  http://transhumanisten.wordpress.com/2011/02/11/egypt-what-happens-nex t-a-reality-check/

Leave a Comment