19
mar
Seneste opdatering: 24/4-16 kl. 1703
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Indledning ved Lars Hedegaard til minut 4:18. I Denne åbne post vil resten af stoffet fra torsdagens møde blive publiceret efterhånden som det indløber over weekenden. – Sappho: Derfor er der så stille i Sverige. Halmstad Lokal Tidningen: Naiva svenskar och skeptiska danskar?

Journalist ved Helsingborgs Dagblad, Malin Waak, var ikke en del af panelet ved Trykkefrihedsselskabets møde om svensk debatkultur. Alligevel fremstod hun som aftenens eneste opponent. Her ses hun i fri debat med Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard. (klik foto f. helskærm)

En sorglig samling danskar. Malin Waak går på tryckfrihetsmöte och möts av en unken stank. Nu ligner denne 200 andre smædeartikler, jeg har set på HD.SE, så der er ingen grund til at opholde sig særligt ved Malin Waaks. Bortset fra denne sætning: “Glöm allt om att man här har rätt att fritt få uttrycka sin mening. Tro mig. Jag försökte.” Waak fik helt korrekt ordet de 5-7 gange, hun bad om det og det er iøvrigt aldrig set i Trykkefrihedsselskabet, at en refererende journalist overhovedet har bedt om ordet. Hvad brokker hun sig kort sagt over ? Ikke at være blandt ligesindede og få verbale bøllebank af Søren Krarup, der også var blandt publikum, det er mit indtryk af artiklen og hendes optræden den aften. Sådan belyste Waak glimrende indirekte Jalvings udsagn om svensk konsensus. Det er forbandet at blive sagt imod, ja det er det rene Helvede, som hun selv skriver, jeg kender godt fornemmelsen.

Eurofile skal sikre briters nationale selvstændighed

Man kunne her passende oversætte “con” ved et berømt dansk ord der begynder med “N”, men vi prøver at være en pæn blog. Det synes at være en ufravigelig regel at ethvert britisk initiativ mod EU bliver dødfødt fra starten (LFPC).

A panel set up to challenge the erosion of British sovereignty by European courts was branded a ‘con’ last night.

It emerged that the commission investigating the creation of a British Bill of Rights would be barred from considering whether Britain should withdraw from the European Convention on Human Rights.

Critics also claimed the commission was ‘dominated’ by Europhiles and human rights lawyers likely to be in favour of the supremacy of the European courts. […]

Mr Clarke also revealed that the commission will contain some of the UK’s leading human rights lawyers, including the Liberal Democrat peer Lord Lester – architect of the Human Rights Act.

Other well-known names from the Left include Baroness Helena Kennedy, who declared last year that human rights were ‘non-negotiable’, and Philippe Sands, an expert in human rights and international law. […] The great Bill of Rights ‘con’: How Europhiles play leading role on panel set up to examine EU meddling in UK law


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 19 marts 2011 - 07:13 - Svar

Det er vist ikke ret langt fra sandheden …

http://www.sappho.dk/uploads/images/Gallery/tegninger-2011/310111.jpg  😀

Bjovulf

Posted: 19 marts 2011 - 12:08 - Svar

Det var sgu da på tide, at de konservative endelig turde at være konservative igen 😉

Til forsvar for den danske kulturarv

http://www.b.dk/kultur/til-forsvar-for-den-danske-kulturarv

Jo mere forarmet det danske sprog bliver, desto sværere bliver det for danskerne at udtrykke sig, advarer Per Stig Møller.

Danskerne risikerer at blive »rodløse og arveløse«, hvis de ikke kender til deres kulturarv og er fortrolige med deres sprog, advarer kulturministeren.

Af Jens Ejsing

19. marts 2011, 08:10

Kulturminister Per Stig Møller (K) vil bevare den danske kulturarv og er derfor villig til at sikre den flere penge på den næste finanslov.

I forbindelse med sproget ser han med skepsis på, at universiteterne som omtalt forleden i Berlingske i stigende grad vælger engelske navne i stedet for danske, ligesom store dele af undervisningen i dag foregår på engelsk i stedet for dansk.

Ifølge ministeren er det vigtigt at udvikle og bevare det, han kalder »det danske«, og det skal bl.a. ske ved at »styrke de nationale institutioner«, ligesom han vil bekæmpe »forarmelsen af det danske sprog«.

Ja, så kan han jo passende starte med at tage fat på “farede” , ” sværgede”, “sælgede” ( hørt i reklame på TV2 for nyligt – ved ikke helt, om det var for at være morsom ) samt det røvirriterende “italesætte” – for slet ikke
at tale om “committe” – ARGHH!!!!
Hvordan er det dog muligt, at danske unge ikke kan bøje helt almindeligt forekommende uregelmæssige
verber? Kan “lærerne” mon heller ikke? Og hvad med forældrene? Er det helt lige meget? Skal man bare
lade helt stå til og lade det hele sejle, sådan som rundkredspædagokkerne har gjort det i årevis eftre devisen: “Det kan de altid slå op …. det behøver de ikke at kunne” ?

Og så bliver det tilmed også sværere at lære engelsk, hvor jo rigtigt ofte har parallelle uregelmæssige bøjninger af fx. verber set i forhold til dansk. Vore to sprog er jo groet ud af et fælles protogermansk grundsprog, ( NB. “germansk” IKKE lig med “tysk” !!! – sådan som nogle tror, bla. Elsebeth Gerner Nielsen 😀 ), samt for engelsks vedkommende en senere fusion mellem Angelsaksisk og Oldnordisk (Norse)
Man kommer nok ikke ret langt med at sige “sweared” (swore / svor) eller “selled” (sold / solgt) i England eller USA. Ja, vi burde faktisk også have beholdt “rang” (rang) istf. “ringede” og “svam” ( swam) istf. “svømmede 🙂

Anders

Posted: 19 marts 2011 - 21:48 - Svar

Malin Waak skiter på sig och möts av sin unkna stank: http://hd.se/kultur/2011/03/19/en-sorglig-samling-danskar/

  En mand

  Posted: 23 marts 2011 - 21:45 - Svar

  Det er lidt underligt, komentarerne til hendes artikel er forsvundet, de var ellers sjove at læse.

   Bjovulf

   Posted: 23 marts 2011 - 22:00 - Svar

   Og dog … måske ikke så underligt endda? 😀

   De barske fakta og almindelige menneskers / vanligt folks skarpe meninger/ åsikter
   kan sandelig forekomme meget truende / hotande, hvis / om man bare er en virkelighedsfjern
   blåøjet PK-naivist / journalist på en avis / tidning med hang til multikulti-eksperimenter og
   islam-lefleri / -fjäskeri (?)

   Så naturligvis er kommentarerne da blevet fjernet / har tagits bort 😀

Leave a Comment