3
jun
Seneste opdatering: 4/6-11 kl. 1156
52 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

You are already subjugated! – You are already their useful idiots. You are already their tools. – You are out here in their service.And you think your fight is for freedom. – You are fighting for your own slavery! You are fighting for your own enslavement. And it will come. – You are slaves seeking slavery. – You are the oppressed loving your oppression.

Großes islamkritisches Wochenende in Stuttgart Robert Spencer versus the Leftist/Islamic alliance, Stuttgart, Germany, June 2.

Federley: “Lad Danmarks uvelkomne nybyggere komme til Sverige”

Fredrik Federley, den homoseksuelle centerpartist der blev sendt på hospitalet af “nybyggere” (som de siger i hans parti) en uge inden valget sidste år, opfordrer i et læserbrev i Jyllands Posten indvandrere i Danmark til at rejse til Sverige i stedet. Man bør vel tage ham på ordet. Det afslører ufrivilligt noget om Federley: Han skriver som om han er hjemme i sit beskyttede værksted, hvor åbenlyse urimeligheder kan passere i den offentlige debat fordi top politikere nyder en vis beskyttelse fra debatredaktørernes side, den går næppe i JP. Iøvrigt “indgår Dansk Folkeparti ikke i regeringen.” Det er nemmere at opregne hvad Federley ved, end hvad han ikke ved:

[..]Det svenske centerparti arbejder på, at Sverige skal blive et attraktivt nybyggerland for mennesker fra hele verden. I de senere år er det faktisk blevet lettere at få opholdstilladelse for indvandrere, der ønsker at arbejde i Sverige. Vi har for nylig, på tværs af partierne, indgået en overenskomst om indvandrerpolitikken, der har et langsigtet perspektiv. På den måde kan vi gøre Sverige endnu mere tilgængeligt, f.eks. gennem bedre vilkår for asylsøgere, cirkulær migration og arbejdsindvandrere. Modsat Danmark, hvor det fremmedfjendske parti, Dansk Folkeparti, indgår i regeringen, så har den svenske regering valgt ikke at samarbejde med det protektionistiske og indvandrerfjendske parti Sverigedemokraterne.

Vi er overbeviste om, at fremtiden består i at åbne grænserne for omverdenen. Den førte indvandrerpolitik hænger direkte sammen med, hvordan et land i fremtiden vil lokke arbejdskraft til sig. I Sverige er den udbredte holdning, at vi ikke har råd til at lukke grænserne på den måde, som Danmark har gjort.
De danske tømmermænd kan blive rigtig slemme, når befolkningen ældes, og der ikke findes mennesker eller ressourcer til at tage hånd om dem. Men det er ikke vores problem. Jeg vil i stedet invitere nydanskerne, som ikke føler sig velkomne i Danmark, til Sverige. Vi har brug for jer, og vi vil gerne have, at I er her. Danske indvandrere er velkomne i Sverige

Hvis man vil se, hvor “åbent” Sverige er, skal man se denne aktuelle grafik. Det der foregår herovre har intet med asyl eller flygtningekonventioner at gøre, det er en helt bevidst, industriel bortgivning af land, som en sund presse ville beskrive ærligt og kalde ved rette navn.
Nedenfor demonstrerer nogle af Federleys “nybyggere” foran socialkontroet i Katrineholm forleden. Sagen gælder åbenbart en familie, der er sat ud af en lejlighed og ind i en anden mindre. På nettet findes dette om demonstrationen: “Somalierna demostrerar framför SOC på grund av Socialen har hotat av att denna Somaliska familj barn ska omhändertas för att hyresvärden anmält familjens barn till Socialen. på grund av hyresvärden har hävdat att ett av familjens barn har tände eld på soprummet.” Den mere officielle men ret uforståelige version ser sådan her ud: Demonstranter krävde rättvisa för vräkt familj

Arbejdsløsheden blandt svensk-somaliske ressourcepersoner er 85 %, analfebetismen over 60%, men Federley ved, der bliver brug for dem. Kendsgerninger er ikke noget der distraherer en frisk centerpartist. Der kommer tusinder til Danmark for at studere og arbejde, det distraherer heller ikke Federley. Bannerne i videoen lyder: “Välkomna alla”, “Stoppa orättvisan”, “Stoppa avhysning”, “Inga barn på gatan”, “Rätt vis åt alla”, “Rätt åt alla”.”Nya svenskarnas ratt till bostad” , “Vi vill ha vårat gamla hus, vi vill inte ha et annat hus som mamma inte beställt….vil vill ha hur mycket rum som hellst.” En længere version af videoen findes her.

Den stuerene aversion mod jø…… Israel

Kridtstregen er forlængst overskredet, og formuleringer der for bare få år siden var utænkelige, bortset fra på de absolutte yderfløje, læses og høres nu uden den mindste indvending fra de pæne og anstændige, for slet ikke at tale om statsadvokaten. Ækelt er det, men når nu Torben Lund taler om pengestærke jødiske lobbyers indflydelse kunne man måske ved samme lejlighed indsparke et ønske om kulegravning af ikke mindre pengestærke saudi-arabiske rigmænds indflydelse på vestlige politikere. At dette er en realitet i Washington er sikkert velkendt, et interessant spørgsmål ville være at vide om fedtede petrodollars også er dryppet ned på andre himmelstrøg (LFPC).

[…] Det vil indebære, at den jødiske stats ulovlige bosættelser i al væsentlighed skal nedlægges, og at Østjerusalem skal være hovedstad for den palæstinensiske stat. […]

De demografiske forandringer består netop i de ulovlige jødiske bosættelser på Vestbredden og i Østjerusalem. […]

Den jødiske stats krav om Lebensraum efterlader ubehagelige tanker hos os, der ikke er helt historieløse. […]

Før den politiske forsoning mellem Fatah og Hamas nægtede den jødiske stat at forhandle med den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas med den begrundelse, at han ikke repræsenterede hele det palæstinensiske folk. […]

… det pres, som den jødiske stats lobby i Danmark og deres støtter i Dansk Folkeparti vil lægge på dem. […] Torben Lund (S): Anerkend Palæstina

Også i tolerante, multikulturelle San Francisco trives jødehadet

As you may have heard by now, San Francisco will be voting this November on whether or not to ban circumcision in the city. Defenders of the measure say it’s all about “human rights” and “protecting babies” from unnecessary procedures.

But critics suspected there was something vaguely anti-Semitic about the whole proposal, since among Jews (and Muslims, as well) circumcising male babies is a religious duty, not just a mistaken medical procedure. […]

Below you will find a selection of images taken from Foreskin Man, the campaign brochure for San Francisco’s anti-circumcision ballot measure. You tell me: anti-Semitic or not?  Zombie: Proof that S.F.’s circumcision ban Is anti-Semitic

 


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Ulla Lauridsen

Posted: 3 juni 2011 - 11:20 - Svar

Federley er helt utrolig. Er han ikke klar over, at indvandrerne fra den tredje verden er en netto UNDERSKUDSFORRETNING i gennemsnit? Et dræn i kassen?

steen

Posted: 3 juni 2011 - 11:29 - Svar

Nej, det tror jeg ikke han ved. Uvidenhed eller ligegyldighed over for fakta, er ikke en forhindring for at sidde i Riksdagen. ( Lige pt tænker jeg på de danske og norske rapporter om indvandringens økonomiske omkostninger.)

De i etablissementet der eventuelt ved det, siger det ikke højt. Det er kun “ekstreme blogs” osv. der gør det og så naturligvis “fremmedfjendtlige” i SD, Danmarks og Norge.

Endnu engang -. hvorfor henvender idioten sig ikke til Norge eller Finland ? Jeg afventer hvor mange tæsk han får i JP de kommende dage.

  Mackety

  Posted: 3 juni 2011 - 12:58 - Svar

  Jeg tænkte vist det samme som dig, da jeg læste indlægget i JP. Jeg krydser i hvert fald fingre for at nydanskerne i Vollsmose vil tage Federley på ordet og emigrere til Sverige.

  Odense ville kun blive rigere af det.

  Federley må vitterligt være idiot? Jeg kunne faktisk godt tænkte mig at høre lidt mere fra dig om, hvad det kan skyldes, at svenske politikere er så fuldstændig ude af trit med virkeligheden?? Du kender jo Sverige rimeligt – kan vi ikke få en kort analyse?

  Jeg mener, hvordan bærer man sig ad med som svensk politiker, at fremkomme med en påstand, der er så åbenlyst faktuelt forkert, som at det skulle være en økonomisk fordel at importere mennesker der ikke kan læse og ingen uddannelse har? Og så kommer han oven i købet med påstanden kort efter, at han selv er blevet sendt på hospitalet af nogen af de samme mennesker, han trygler om skal komme til Sverige.

  Hvad foregår der her? Det må være mere end bare politik, det må være en eller anden form for dybtliggende kollektiv psykose?

   steen

   Posted: 3 juni 2011 - 13:44 - Svar

   Tjah. Der er jo to muligheder. Enten mener han hvad han siger, og så er han uvidende. Eller også mener han det ikke, og så deltager han i et nøje koreograferet teaterstykke – eller en kollektiv psykose, som du siger. Halvt af hvert kan også være tilfældet. Dit gæt er lige så godt som mit, Federley er ikke enestående, men de fleste svenske vælgere synes ligeglade.

   Det findes sort på hvidt, at “nybyggerne” i et flertal af store kommuner forbruger + 60 % af socialbidragene.

   Socialbidrag – utrikes födda
   http://affes.wordpress.com/?s=Socialbidrag

   (og det er endda kun “udenlandsk fødte)

    Mackety

    Posted: 3 juni 2011 - 13:49 -

    Ja ok, måske findes der ikke nogen forklaring, men det er sku surrealistisk at læse et indlæg som det Federley præsterede i JP. Man kan godt spekulere på, hvad debatredaktøren har tænkt??

    Anonym

    Posted: 3 juni 2011 - 14:15 -

    Strømmen skulle være vendt. Der flytter nu flere svenskere til Danmark end danskere til Sverige.

  Jonny

  Posted: 3 juni 2011 - 23:21 - Svar

  Ovetande, okunnig, cyniskt ljugande, eller bara dum i huvudet? Vem bryr sig.

  Fredrick Federley (C), migrationspolitisk talesman, tycker att det är bra att SD tar hjälp av riksdagens utredningstjänst.
  – Jimmie Åkesson kommer att bli besviken när han får se fakta. Rut jobbar ju neutralt, och sitter inte och förfalskar uppgifter.

  h t t p://www.svd.se/nyheter/inrikes/politik/valet2010/sd-synar-massinvandri ngen_5401661.svd

  Robin Shadowes

  Posted: 4 juni 2011 - 00:06 - Svar

  Han blev tydligen inte mycket klokare av att få stryk av sina nybyggare i höstas. Antingen lider han av Stockholms-syndromet eller så är han som vi säger i Skåne, dum i huet.

Tim

Posted: 3 juni 2011 - 11:33 - Svar

Er dette Sverige? VÅGN OP SVERIGE….HVAD POKKER SKER DER?

Jørgen Duus

Posted: 3 juni 2011 - 12:48 - Svar

Angående Federley. Synonymer for “nybygger” er “settler” og “kolonist”. Nu er Centern altså nået dertil, hvor man jubler over at blive koloniseret. Er de da blevet vanvittige, de svenskere?

  Robin Shadowes

  Posted: 4 juni 2011 - 00:14 - Svar

  Kanske är dom bara sluga? Dom riskerar ju nämligen att hamna under 4%-spärren 2014. Så därför brådskar det med att få hit nya valboskap tills dess.

Tim

Posted: 3 juni 2011 - 13:53 - Svar

Hvor er det optaget fra der hvor Roert Spencer holder tale?


Großes islamkritisches Wochenende in Stuttgart Robert Spencer versus the Leftist/Islamic alliance, Stuttgart, Germany, June 2.

Hammersmeden

Posted: 3 juni 2011 - 14:47 - Svar

Problemerne er jo ikke somalierne – de er kun symptomerne. Problemet er det socialistiske velfærdssamfund, hvor alle og enhver kan kræve i hoved og r… uden at bidrage med noget overhovedet. Finansieret (naturligvis) af en slavehær af erhvervsaktive skattebetalere.

Selvom jeg har svært ved at forestille mig det, ville jeg sikkert reagere på samme måde som somalierne, hvis jeg havde været i deres situation; tag for dig af retterne, når nu nogen har været dum nok til at servere dem for dig på et sølvfad og sagt “velbekomme!”.

Så længe vi har socialisme i den vestlige verden, med alt hvad det indebærer af sociale overførsler til arbejds- og integrationsnægtende muhammedanere, lige så længe vil der også ske en tilvandring fra u-landene. Og det uanset om regeringen er blå, rød, grøn eller leverpostejfarvet. Hvis de ikke blev belønnet blot ved at sætte foden på svensk jord, så ville de jo blive væk.

frank

Posted: 3 juni 2011 - 14:51 - Svar

Hvis somalierne er “nybyggerne”, hvem er svenskerne saa?
– det tror jeg ikke er gaaet helt op for Federley endnu. Men livet i reservaterne (“gated communities”) staar da allerede parat og venter paa svenskerne… paa det punkt holder sammenligningen meget godt.
Nu “bygger” somaliere selvfoelgelig ikke noget, saa man kan alligevel ikke helt traekke parallelen.
Men den stiller da i det mindste det gamle spoergsmaal om, hvorvidt indianerne havde vaeret racister, hvis de havde foert en strammere indvandringspolitik?

  JensA

  Posted: 3 juni 2011 - 22:01 - Svar

  “Nybyggere” er vist en betegnelsen, der blev brugt om de europærer, der koloniserede Amerika – specielt USA.
  Så i den terminologi, må svenskerne vel være indianere.

   JensA

   Posted: 3 juni 2011 - 22:12 - Svar

   Undskyld, havde ikke læst ordentlig på det jeg kommenterede. Min kommentar må gerne fjernes.

Elefanten

Posted: 3 juni 2011 - 16:59 - Svar

Når en somalier bosætter sig i Danmark, 16-dobles forbruget af energi og ikke-fornyelige ressourcer.
Man kommer jo ikke fra de varme lande for at spare på varmen.
Så modstand imod somalisk indvandring er ikke racisme. Det er miljøaktivisme.

Prudentius

Posted: 3 juni 2011 - 17:28 - Svar

Federley er både en dekadent tåbe, en arrogant selvmorder og en ulækker led lille nihilist, ja undskyld, men sådan virker han på mig!

Nero brændte i det mindste Rom ned for at bygge noget der var flottere, den svenske elite er gang med at forvandle et fuldt moderne samfund til en overtroisk losseplads uden andet end barnlige tåbeligheder, som undskyldning.

Somalierne vi ser på klippet, har intet andet at tilbyde Sverige end paranoia over det onde øje, kønslemlæstelse, Khat-tygning og tåbelige/blodige klankrige, og har allerede, direkte påviseligt, gjort deres eget samfund til et levende helvede.

  Marit

  Posted: 3 juni 2011 - 21:00 - Svar

  Somaliere har en gjennomsnittlig IQ på 68. Kan det være en årsak, i tillegg til deres ukultur ?

   Robin Shadowes

   Posted: 4 juni 2011 - 00:20 - Svar

   Ganska sannolikt antagande. Har läst lite olika uppgifter om när somalierna fick skriftspråk. Enligt somliga källor skedde det på 70-talet och enligt andra så sent som på 80-talet. Vi i Skandinavien har ju haft skriftspråk i tusentals år. Innan vi fick det moderna alfabetet så hade vi ju futharken (run-alfabetet).

Josefina Bergfast

Posted: 3 juni 2011 - 17:33 - Svar

Glöm aldrig berättelsen om “KEJSARENS NYA KLÄDER”?

De mycket blodiga, och mycket hatiska, och mycket brutala revolutioner och inbördeskrig, som ägt rum både i USA, Frankrike och Ryssland, samt också det trettioåriga kriget, (m.fl. krig och revolutioner och samhällsomstörtningar i Europa, både 1:a och 2:a världskriget), har SKETT UTAN någon som helst muslimsk inblandning.

DÄREMOT har HATUPPVIGLANDE samhällsomstörtande aktörer, både i franska, och ryska revolutionen, samt uppviglingar till krig både i Irak och Afghanistan, inte sällan varit framträdande judiska aktörer.

FRÅGAN man DÅ kan ställa sig är: agerar dessa judiska aktörer, och hatuppviglare, anklagare och krigsmobiliserare, samt attackerare och kritiker (också till kristendomen), I SINA EGNA INTRESSEN, på något vis?

NÄR MAN SÄGER att det finns en ”judeo-kristen- TRADITION”, så gör man nog en lite felaktig BEDÖMNING?

DÄR HAR FUNNITS genom ÅRHUNDRADENA en FIENTLIGHET mellan kristendom (och särskilt när det har funnits STARKA kristna makthierarkier och STARKA kristna NATIONER), och JUDENDOM och judar.

Alltså en ÖMSESIDIG fientlighet, där judar har drivits på flykten från de kristna nationerna vid flera tillfällen.

REVOLUTIONEN i Europa, som sa sig kämpa för ”frihet, jämlikhet, broderskap, yttrandefrihet, alla människors lika värde, demokrat och mänskliga rättigheter” genomdrevs med de mest vidriga metoder, där också pöbeln, samt tjuvar och banditer uppviglades till hat, misstro och krigiska viljor mot ”FIENDER”.

Även den kommunistiska revolutionen, som sa sig kämpa för ”den nya människan” och ”det klasslösa samhället”, och ”proletariatets diktatur”, GENOMDREVS GENOM ATT ETT OERHÖRT HAT PISKADES UPP MOT ”FIENDERNA”, SOM VAR DE KRISTNA MAKTHIERARKIERNA i Ryssland, och den rysk-ortodoxa kyrkan.

Dessa revolutioner och efterföljande KRIG, kostade MÅNGA EUROPÉER LIVET och genomfördes på DET MEST BRUTALA VIS MAN KAN TÄNKA SIG!

INGENSTANS har några muslimer eller ISLAM varit inblandade.

LÅT INGEN ÅTER IGEN, piska upp HATSTÄMNINGAR MOT ”FIDENDER”, genom anklagelser, manipulationer av PÖBELN, och genom MASSPROPAGANDA och MASSHYSTERI.

KOM IHÅG, att det inte är muslimer som drivit fram EU, och det är INTE muslimer som har kunnat ge sig själva TILLÅTELSE att invandra i den omfattning och utsträckning som har skett till Europa, och inte minst till de nordiska länderna.

SE PÅ ORSAKSSAMMANHANGSKEDJORNA.

LÅT INTE EUROPA hamna i INBÖRDESKRIGISKA situationer, genom hatiska AKTÖRER som VILL DRIVA FRAM OCH UPP HATET till varje pris, och UPPVIGLA till motsättningar och inbillade ”FIENDSKAPER”, som endast kommer att leda till krigiska handlingar?

Islam KAN INTE genomföra några sharialagar, om det INTE FINNS MAJORITET för dessa, GENOM VAL.

  Josefina Bergfast

  Posted: 3 juni 2011 - 17:39 - Svar

  Forts. från förra texten:

  SE TILL VILKA som DRIVER den överdrivna invandringspolitiken, och som trycker på flyktingproblematiken i ett globalt perspektiv.

  DET ÄR INVANDRINGENS OMFATTNING OCH STORLEK, som behöver REGLERAS!

  De kan ha sin islam, I SINA EGNA LÄNDER, vad rör det ”oss européer”, (svenskar, danskar, norrmän et cetera)?

  Så det är INTE ISLAM I SIG, som EUROPÉERNA skall DRAS IN I KRIG MOT!

Bjovulf

Posted: 3 juni 2011 - 18:27 - Svar

Sverige bør holde lav profil fra nu af … or ELSE …. 😀

http://ing.dk/artikel/119779-gense-rakettens-opstigning-her

  Josefina Bergfast

  Posted: 3 juni 2011 - 21:33 - Svar

  Sverige skall inte hålla “låg profil”.

  Sverige, och svenska medborgare, skall kräva att invandringen BALANSERAS till en rimlig nivå, en ANSVARSFULL nivå.

  Att få medborgarnas HAT att växa, HJÄLPER INTE förmågorna att TÄNKA, att resonera, och att kunna fatta BRA BESLUT.

  HAT och “hatmobliseringar” FÖRSVÅRAR möjligheterna att kunna skapa ett klimat där de SUNDA ARGUMENTEN kan få gehör.

  HAT FÖRBLINDAR.

   Notarien

   Posted: 3 juni 2011 - 22:52 - Svar

   Josefina! Det är invandring från MENA-länderna som måste stoppas! Invandrare som vägrar anpassa sig i vårt samhälle leder till katastrof. Islam leder till katastrof. Klankultur och kusinäktenskap leder till katastrof. Var är alla thailändska unga flickor som kan rädda äldrevården här istället för att tvingas in i prostitution i hemlandet? Varför inte anstränga oss litet mer och locka hit lämpliga “nybyggare” istället för vem som helst som slängt sitt pass och hittat på en inövad historia?

   Bjovulf

   Posted: 4 juni 2011 - 06:28 - Svar

   Jag skojade naturligtvis – om Sveriges irriterande sätt att ALTID kritisera och nergöra Danmark – ofta utan en verklig årsak eller av ren okunnighet om DK – , köra politiskt korrekthet helt ut i det extrema och att se racisme över allt – även där den inte finns als och aldrig nånsin har existerat – för att leda bort uppmerksamheten från Sveriges mycket stora och mycket alvarligare problemer med massinvandringen av ointegrerbara “kulturberikare”.

   Nu har DK ett “interskandinaviskt” missil, och då är det nog mycket klogt om Sverige hållar en låg profil vad angår orimlig kritik av DK i främtiden. Gå efter Norge eller Finland i stället, tack 😉

    Josefina Bergfast

    Posted: 4 juni 2011 - 09:16 -

    Många svenskar älskar Danmark (det är endast några gapiga journalister som vill kritisera Danmark).

    Själv har jag släktingar där.

    Men, Bjovulf har naturligtvis rätt, NU bör de svenskar som eventuellt vill kritisera Danmarks politik, VERKLIGEN passa sig för att göra det! (!)

    Bjovulf

    Posted: 4 juni 2011 - 22:52 -

    Ok, bare så vi förstår värandra 😀

bowlaren

Posted: 3 juni 2011 - 20:07 - Svar

kikade på you tube klippet, man blir ju rädd. Dom klagar om att dom inte vill bli diskriminerade, det första dom gör när dom kommer hit. Man undrar vem som har lärt dom det ? Svenska politiker Federly och Reinfeldt och company, vill framstå som duktiga, det är så viktigt för dom, så dom kan offra ett land för det. Sjukt 🙁

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Santor

Posted: 3 juni 2011 - 22:38 - Svar

@ Federley: “Lad Danmarks uvelkomne nybyggere komme til Sverige”

Så gerne 🙂

Cavatus

Posted: 3 juni 2011 - 23:26 - Svar

När man ser alla dessa afrikaner i Katrineholm undrar man vad de gör i mitt land. Vad har de för rätt att gapa och skrika och ställa krav på att andra ska bekosta deras önskemål? Jag blir alldeles perplex när jag ser hur det står till i Katrineholm.

  Josefina Bergfast

  Posted: 3 juni 2011 - 23:46 - Svar

  Vilka har tillåtit dem att komma hit?

  VILKA har motarbetat den “fria yttrandefriheten”, där en FRI åsiktsbildning, (t ex under Ian Wachmeister och Ny Demokrati? Som förebådade en alltför stor invandring, och föreslog en minskad invandring. Wachtmeister, samt Bert Karlsson, motarbetades KRAFTIGT, av både massmedia och politiker. Hos vilka och för vilka, och med vilka hade dessa politiker och massmedia sympatier?

  VARFÖR skryter Sverige, och andra europeiska länder med att HÄR HAR VI FRIHET, här, i västvärlden finns YTTRANDEFRIHET. Det kan man fundera och undra över ibland. Massmedia verkar istället vilja SKAPA HAT, PROPAGANDA OCH FIENTLIGHETER? Genom att ITUTA invandrade att de svenskar som förespråkar en minskad invandring, är HATISKA, FRÄMLINGSFIENTLIGA OCH RASISTISKA?

  FULLKOMLIGT ANSVARSLÖST av massmedia, ELLER, ALTERNATIVT, fullkomligt MEDVETET.

  Hatet leder INGENSTANS FRAMÅT, mot några FÖRÄNDRINGAR i invandringspolitikens omfattning och utformning,

  MEN det kanske i själva verket är PRECIS VAD DE SOM VILL ATTACKERA (de invandrare som INTE är hemma med svenskar, och som inte kan identifiera sig med svenskar) VILL?

  De VILL INGENTING ANNAT än att HATET SKALL ÖKA, (så att de kan beskylla DEM SOM VILL BEGRÄNSA INVANDRINGEN FÖR….just det….”rasism och främlingsfientlighet”? Och HUR skall då deras ARGUMENT kunna tas på ALLVAR?

  Glöm inte att befolkningen är FULLKOMLIGT HJÄRNTVÄTTAD, (kanske intill idiotins, och självutplåningsviljans rand, där man ENDAST ÄR GOD, om man ABSOLUT INTE vill FÖRSVARA NÅGOT “SVENSKT”, eller några SVENSKAR?)

  I ett sådan “MENTALT KLIMAT”, i ett sådant, av massmedia och politiker UPPSKRUVAT HYSTERISKT och FIENTLIGT mentalt samhällsklimat, GÅR DET INTE ATT ARGUMENTERA MED LOGIK, därför att HJÄRNORNA ÄR BLOCKERADE AV HAT.

  DÄRFÖR, öka INTE HATET!

Clara

Posted: 4 juni 2011 - 00:08 - Svar

@ Josefina Bergfast.

Inte för att jag vill hacka men jag har ändå svårt att uppfatta folk som kräver minskad invandring och / eller assimilering àv dem som släppts in som hatiska
eller inställda på att attackera invandrare. Lika lite som jag ser mina landsmän som idioter.

Du frågar dig eller oss i varannan mening vems felet är.
Vad vill du ha sagt med det?

  Josefina Bergfast

  Posted: 4 juni 2011 - 08:05 - Svar

  Jag vet inte om Clara är medveten om läget i den svenska ”debatten” och politiken?

  94% av medborgarna röstade FÖR den politik som ÖKAR invandringen.

  Om och när människor vill försöka PÅTALA ÅSIKTEN att den storlek, den omfattning och den utformning som invandringen har haft, och fortfarande har, behöver förändras, FÖR SVERIGES BÄSTA, så är möjligheterna att framföra sådana, LOGISKA, argument, nästan obefintliga.

  De bemöts alltid med standard epiteten: ”Främlingsfientliga och rasistiska”, samt ”antidemokratiska”, och ”anti- alla människor lika värde”, i radio, tv och tidningars ledarsidor.

  Dessutom, om SD t ex försöker föra fram att det politiska våldet behöver bekämpas, eller om SD leder en demonstration, SÅ GAPAR OCH SKRIKER MOTDEMONSTRANTER, vilka då därmed själva är motarbetande det demokratiska samtalet. De tror att de är GODA när de skriker och förstör för SD, och att de gör någonting gott som motarbetar DE ONDA, ”rasistiska och främlingsfientliga” SD.

  DÄR är IDIOTIN, HATET och GALENSKAPEN, som gör att logiska argument inte når fram i deras sinnen, därför att de är så hatiska och så hjärntvättade av massmedias paroller.

  OM de, vi, som vill framföra ÅSIKTEN att invandringen behöver BALANSERAS och MINSKAS, då ägnar OSS åt HATISKA, föraktfulla, nedsättande kommentarer, och FOKUSERAR på muslimers, eller islams brister, så INNEBÄR DET att gaphalsarna och massmedia FÅR VATTEN PÅ SIN KVARN, och kan YTTERLIGARE påpeka, ATT, de som kritiserar invandringens storlek och utformning ENDAST ÄR FRÄMLINGSFIENTLIGA, HATISKA, och RASISTISKA, samt “motståndare till alla människors lika värde”, och “odemokratiska”.

  Och DET FRÄMJAR INTE möjligheterna att kunna PÅVERKA invandringspolitiken.

   Josefina Bergfast

   Posted: 4 juni 2011 - 10:05 - Svar

   Ps. Om dessa, stackars hjärntvättade och hatiska, som tror att de är GODA när de skriker för full hals ”INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR”, och som tror att de kämpar för DEMOKRATI, när de i själv verket UNDERGRÄVER DEMOKRATIN, istället SJÄLVA ordnade demonstrationer, med plakat som t ex sa: ”Vi vill ha en ÖKAD invandring till Sverige”, och liknande, så skulle väl DE I SIN TUR vilja bli LYSSNADE TILL, och inte bli bemötta med visslingar, skrammel, kastade föremål och gap och skrik, så att DERAS budskap, INTE GICK ATT HÖRA?

   DÄRFÖR är de HJÄRNTVÄTTADE (av massmedia), när de TROR att de är GODA när de AVBRYTER genom gap och skrik och försöker FÖRSTÖRA genom att vissla, gorma, överrösta och skramla, när ANDRA vill föra fram SINA ÅSIKTER, vad gäller INVANDRINGSPOLITIKEN.

   Det som de ANKLAGAR ANDRA FÖR, det TILLÄMPAR DE SJÄLVA, utan att ens FÖRSTÅ DET, och det kan man beteckna som en (hjärntvättad) IDIOTI. Ds.

    Josefina Bergfast

    Posted: 4 juni 2011 - 13:13 -

    Själv hoppas jag innerligt att SD orkar växa kraftigt till nästa val, och att Sverige därmed visar sig vara en sund och frisk demokrati, där ÅSIKTER kan uttalas och förklaras, utan att ett massmediadrev DRIVER fram HATISKA tendenser mellan de medborgare som redan finns i Sverige, genom de epitetsbeskrivningar som tillåts flöda, och skapa hysteriska, oreflekterade, självmotsägelsefulla och därmed idiotiska, motreaktioner från människor som TROR att SD är ”rasistiska och främlingsfientliga” et cetera.

    Jag vill nämligen inte ha något inbördeskrig, ej heller några inbördeskrigsaktiga tendenser i Sverige.

    Denna vilja gör att jag anser att det INTE ÄR FRUKTBART, dvs. MÖJLIGT ATT FRAMGÅNGSRIKT, kunna förespråka den politiken (en kraftigt minskad invandring, en balanserad och en ansvarsfull invandring), om man inte samtidigt försöker att motarbeta hatets spridningar. (Man kan inom sig hata islam hur mycket man vill, inklusive muslimer, och afrikanska invandrare, och det eventuella hatet ÖKAR ju med alla hemska rapporter som vi delges, men det är inte DET SOM KOMMER ATT KUNNA FÖRA FRAM EN LYCKOSAM POLITIK, när det gäller att minska invandringens omfattning till Sverige, och DÄRFÖR behöver detta hat begränsas så mycket som möjligt, och inte ELDAS UNDER).

    När man formulerar en mening som: “Att Clara inte begriper särskilt mycket, det är ju tråkigt, mest kanske för hennes egen del.”, så innehåller denna mening INGENTING av vare sig någon KRITIK mot personen ”Clara”, i det här fallet, och heller inte någon undermening av ”tramsig vilja” mot personen Clara.

    Nej, meningen beskriver endast ett konstaterande ATT Clara, som HON SJÄLV har deklarerat i sin ovanstående text, INTE FÖRSTÅR, vad jag själv, Josefina Bergfast, vill förmedla, vad jag tycker, anser och vill påstå är viktigt och värdefullt, för att Sverige skall kunna förbättras. OM Clara själv DEKLARERAR att hon INTE BEGRIPER vad jag menar, så ÄR det ju tråkigt, OCH, det ÄR kanske också mest tråkigt för henne själv.

    Ingenting annat kan man utläsa ur den meningen.

    Josefina Bergfast

    Posted: 4 juni 2011 - 14:28 -

    De som DÄREMOT VILL ha inbördeskrigsaktiga situationer i Sverige, och som DÄRFÖR vill ”elda under hatet”, hos många svenskar, GENOM ATT, såsom en tjurfäktare fladdrar med ett ”rött skynke” framför tjuren, hela tiden påtala alla hemskheter, och alla dumheter, alla tillkortakommanden, alla lögner, alla falskheter, alla fulheter, alla begränsade förmågor, inklusive begränsade intelligens, samt alla hemska och otäcka och begränsande och förtryckande seder och bruk, som invandrare har i sina bagage, och som HOTAR det svenska samhällets standard och självbevarandeförmåga, DE KOMMER ATT VILJA FORTSÄTTA på den linjen.

    De vill kanske då i själva verket INTE att t ex SD skall kunna växa, eller att ÅSIKTEN att den svenska INVANDRINGSPOLITIKEN behöver balanseras och harmoniseras, samt utvecklas till en MER ANSVARSFULL politik, utan DE VILL ATT MOTSÄTTNINGAR och HAT skall ÖKA, DÄRFÖR att de vill ha KRIGET i en eller annan form.

    DE FLESTA SVENSKAR vill INTE ha det.

    Däremot vill de ha DEMOKRATI, och de vill ha YTTRANDEFRIHET, där ÅSIKTEN OM INVANDRINGSPOLITIKENS STORLEK OCH OMFATTNING, skall kunna debatteras och uttalas UTAN ATT invandrare själva, eller deras islam eller deras kristendom, eller deras seder och bruk ATTACKERAS.

    DÅ KAN SD VÄXA, genom att DEBATTKLIMATET kan SANSAS och RENSAS från attackerande, anmärkande, förlöjligande och fördömande kommentarer, som ENDAST för med sig en (berättigad) självförsvarsvilja. (Som endast kan ESKALERA till ömsesidiga ANKLAGELSER I EN ALDRIG SINANDE ström, som slutligen riskerar att utmynna i krigiska handlingar).

    Därför är hatfyllda anklagelser (som skulle kunna, och också görs, betecknas som ”främlingsfientliga och rasistiska”) FULLKOMLIGT OFRAMKOMLIG VÄG, att gå, OM MAN VILL KUNNA PÅVERKA invandringspolitiken, OCH FÅ GEHÖR för sina ÅSIKTER om saken hos en STÖRRE DEL av det svenska folket.

    Det är ANSVARSFULLHETEN, och OMDÖMESGILLHETEN, samt VÄLVILLIGHETEN, som kommer att kunna vinna anhängare till SD, som därmed kommer att kunna bedriva en mer SANSAD och KLOK och FÖRSTÅNDIG invandringspolitik. Inte hatet, vreden, ilskan och anklagelserna.

    Mette

    Posted: 4 juni 2011 - 14:42 -

    Josefina Bergfast. Jeg har skrevet et svar til dig, der pt. befinder sig nederst.

   Clara

   Posted: 4 juni 2011 - 10:36 - Svar

   Du Josefina.
   Inte för att jag vill verka petig eller tjafsa.
   Men det är inte vad som står i dina inlägg och det är det, och inte. vad du nu har ändrat det till, som jag bemötte.
   Där beskrivs invandringskrititikerna som hatiska och manipulerade av några mystiska aktörer och Gud vet allt.
   Återigen, vad vill du egentligen ha sagt
   Ska invandrare anpassa sig eller inte?
   Invandringen begränsas nu innan det blir för sent eller inte?
   Du verkar mer intresserad av att peka ut syndabockar och idiotförkara dina landsmän än att diskutera hur våra problem ska
   lösas eller hur vårt högt utvecklade samhälle, som du inte verkar riktigt uppskatta, ska bevaras.
   En defaitiskt attityd som gör mig aningen förbryllad.
   Du har också gått på om dekadensen i väst och hur du har förståelse för att våra invandrare inte vill anpassa sig.
   Nonsens, det är deras förbannade skyldighet att göra det.!

   Du svänger ifrån att i ena inlägget gå till angrepp mot väst och idealisera Menakulturerna till att i det andra gasta om svenskars självhat som du ser konspirationer bakom.
   Hur ska du ha det; har vi byggt upp ett samhälle ( jag talar pre 90-tal nu ) att vara stolta över eller inte?
   Med avseende på mänskliga rättigheter ( kvinnans inte minst) levnadsstandard, bildningsnivå och politisk stabilitet har vi kommit långt.
   Är det något som du kan hålla med om?
   Och om inte, vad är det då som du vill värna vår kultur emot?

   Och du, vi lever i 2000- talets Sverige där tilltal i tredje person sedan länge är avskaffat

   I

    Josefina Bergfast

    Posted: 4 juni 2011 - 11:01 -

    Att Clara inte begriper särskilt mycket, det är ju tråkigt, mest kanske för hennes egen del.

    Clara

    Posted: 4 juni 2011 - 12:39 -

    @ Josefina.
    Nu är jag inte bloggadministratör och min uppgift är inte att läxa upp dig lika lite som jag önskar elda på vad som redan nu verkar ha urartat.
    Jag inbjöd dig till en diskussion och klargjorde mina synpunkter liksom jag även gav dig möjlighet att tydliggöra och försvara dina.
    Att du sedan inte vill gå in i polemik med just mig är självklart något som måste respekteras och inte upp till mig att ha synpunkter på.
    Fair enough!
    Men varför i sådana fall bry sig om att svara överhuvudtaget?
    Lite fånigt och det i förening med den bristande konsekvens som du har visat i dina inlägg övertygar mig om att ett fortsatt meningsutbyte ( för att använda en pk- beteckning ) inte har någon utsikt att tillföra det här forumet något av värde.
    Dags att bryta innan det utfärdas trollvarning även på mig.
    Jag för min del vill inte vara delaktig i att spamma ner ett forum med poster som inte längre har något med det ursprungliga inlägget eller någon diskussion här att göra utan endast framhäva vikten av att avkräva en anpassning av våra invandrare till demokratiska värderingar och till våra hävdvunna seder.
    Men din senaste faktiskt tramsiga svarsreplik visar på att du är mer intresserad av käbbel och då, Josefina Bergfast, är du inte längre en önskvärd samtalspartner.

Robin Shadowes

Posted: 4 juni 2011 - 00:27 - Svar

En underbar kommentar till Federleys utspel på Thoralf Alfssons blogg.

Postat av: Tony Ingman
Vem har gett fjollan Federley mandat att bjuda in
flyktingar som inte trivs i Danmark. Den “mannen” ?
har nog inte alla hästarna hemma. Antagligen begriper han ingenting! Tror han på fullt allvar att Danskarna bryr sig om vad en fjompig transvetit tycker i så allvarliga frågor? Om jag hade befunnit mig i hans klänning så hade jag garanterat hållt käften stängd . Undrar vad gamle
Gunnar Hedlund tyckt , om han hade sett vilka kymiga figurer som besudlar centerpartiet idag,
Maudan med sitt pladdrande, också denne Federley,
ja herre jisses, han hade nog vänt sig i graven.
2011-06-03 @ 19:19:00

Mette

Posted: 4 juni 2011 - 14:04 - Svar

Josefina Bergfast skrev:

“FRÅGAN man DÅ kan ställa sig är: agerar dessa judiska aktörer, och hatuppviglare, anklagare och krigsmobiliserare, samt attackerare och kritiker (också till kristendomen), I SINA EGNA INTRESSEN, på något vis?

NÄR MAN SÄGER att det finns en ”judeo-kristen- TRADITION”, så gör man nog en lite felaktig BEDÖMNING?

DÄR HAR FUNNITS genom ÅRHUNDRADENA en FIENTLIGHET mellan kristendom (och särskilt när det har funnits STARKA kristna makthierarkier och STARKA kristna NATIONER), och JUDENDOM och judar.

Alltså en ÖMSESIDIG fientlighet, där judar har drivits på flykten från de kristna nationerna vid flera tillfällen.

REVOLUTIONEN i Europa, som sa sig kämpa för ”frihet, jämlikhet, broderskap, yttrandefrihet, alla människors lika värde, demokrat och mänskliga rättigheter” genomdrevs med de mest vidriga metoder, där också pöbeln, samt tjuvar och banditer uppviglades till hat, misstro och krigiska viljor mot ”FIENDER”.

Även den kommunistiska revolutionen, som sa sig kämpa för ”den nya människan” och ”det klasslösa samhället”, och ”proletariatets diktatur”, GENOMDREVS GENOM ATT ETT OERHÖRT HAT PISKADES UPP MOT ”FIENDERNA”, SOM VAR DE KRISTNA MAKTHIERARKIERNA i Ryssland, och den rysk-ortodoxa kyrkan.”

Bravo!

Jeg er ganske enig og ved, at det er ilde hørt.

Det er fx selvdestruktivt, når en mand som Robert Spencer markedsfører sin berettigede angst for islam som hovedløs sladder om Obama. Jeg tænker på Spencers mange insinuationer om, at Obama skulle være muslim, hvor af hurtigt følger, at amerikansk politik er en kæmpe stor pro-muslimsk konspiration. Det er at køre løbsk i had og angst. Der er undertiden noget hysterisk over Spencer, som undergraver det yderst fornuftige, han siger. Det citerede her er dog helt på sin plads. Slaveri er fremtiden for vores efterkommere, hvis vi fortsætter i samme spor.

Jeg har også et sted set en meget pro Israel islamkritisk debattør påstå, at Obama nu går i Bush’ s idealistiske fodspor. Men faktum er jo, at Obama for længst har sendt flere bomber i hovedet på muslimer, end Bush nogensinde gjorde eller kommer til at gøre. Og man behøver ikke at have læst mange sider i Obamas første bøger, førend man forstår, at her er en mand med en fra første færd brændende idealistisk livsindstilling, som han fik i arv fra sin nærmest jubelidealistiske mor.

Siden blev Obama ved præsidentvalget udråbt til verdens frelser og fik Nobels fredspris, inden han var kommet i gang. Det var ikke misundelsesværdigt. Nu er han sikkert ved at få mere jordforbindelse, fordi det er bydende nødvendigt, og vi må så håbe, at den store naivitet angående Det Muslimske Broderskab blot er en ydre maske, som han anbefales af sine rådgivere. Tiden arbejder efter min bedste overbevisning for at ændre den naivitet, og det er efterhånden almindelig viden, at Obama forlængst er ophørt med at være populær i Mellemøsten.

Al det vrøvl om judeo-kristen tradition vidner ganske rigtigt om manglende vilje til at se de historiske kendgerninger i øjnene. Det var jøder, der tog livet af Jesus, og det kom de kristne først sent over, hvis de overhovedet er kommet det. SF’s og de radikales mange præster synes stadig at sidde fast i det hængedynd.

De store revolutioner er omgivet af romantik, som ikke hører nogen steder hjemme, og det med broderskabet kom først sent til. Det handlede om, at borgerskabet ville til magten, og Napoleon udviste ikke ringe psykopatiske tendenser, da han sendte den franske almue på en march ud over hele Europa og først blev standset i Moskva.

Den franske revolution trak et blodspor efter sig, som end ikke 30 års krigen, der var en religionskrig, med rette kan sammenlignes med. Den amerikanske revolution var anderledes og fremstilles ofte som ren idealisme, skønt de fleste historikere mener, at økonomiske årsager var dem, der blev vægtet tungest. Amerikanerne havde i vid udstrækning selvstyre, da de rev sig løs fra England, men det må man helst ikke gøre for meget ud af, da undertrykkelseselementet er en væsentlig del af Den amerikanske uafhængighedserklæring, som i øvrigt overfortolkes voldsomt. Den russiske revolution var den blodigste af alle og gav nazismen baghjul med mange længder. Kun islams stadige undertrykkelse og nedgørelse af mennesket overtrumfer alle andre sammenstød.

En kendt marxistisk kursusleder og seminarielektor havde et ordsprog, som han ofte gjorde brug af: “Magten er aldrig ledig. I de senere år har vore folkevalgte politikere serveret magten på et sølvfad til alle, der har lyst til at tage den, og det er noget nyt i historien og socialismens gave til Vesten. EU og islamiske kolonisatorer ikke mindst. De tog magten, og det vil de blive ved med, indtil vi får banket ind i hovedet på hinanden, at det er vores ruin i alle måder.

  Josefina Bergfast

  Posted: 4 juni 2011 - 14:58 - Svar

  Mette skriver: ” Det var jøder, der tog livet af Jesus, og det kom de kristne først sent over”.

  Själv skulle jag inte beskriva situationen och problematiken kring hur Jesus blev befunnen ”skyldig” och därefter ”dömd”, som att det var ”judarna som tog livet av Jesus”.

  Själv sa Han väl att Han hade kommit endast till ”Israels folk”, för att mana dem till ”sinnesändring”, men att Han av den Romerska Makten, uppfattades som en ”uppviglare” och ”oroskapare”, liksom också delvis av de judiska översteprästerna, och som i sin tur medförde att Kaifas, översteprästen, blev orolig för att hela den judiska ”nationen”, (församlingen), inklusive deras tempel för tillbedjan, skulle bli attackerad. Kanske skulle då många riskera att dödas. DÄRFÖR fördes Jesus till Pilatus, och därför låtsades man framställa honom som ”Judarnas Konung”, som Pilatus då kunde besluta om ”dödsstraff för”, (som judarna inte själva kunde besluta om), och som DÄRFÖR räddade HELA DEN JUDISKA NATIONEN från att attackeras av den romerska makten (som absolut INTE ville ha något ”judiskt uppror” på halsen). När ”kungen” var död, så var ”nationen slagen”, så att säga.

  När så ”judarnas kung” hade ”dömts till döden” (istället för HELA den judiska nationen), och när också översteprästerna säger att de har ”ingen annan kung” än ”Kejsaren”, så är friden och lugnet ÅTERSTÄLLT bland den judiska nationen (församlingen), och deras helgedomar är räddade.

  (Sedan kom upproret mot den romerska makten i alla fall år 70, men det är en annan historia).

   Mette

   Posted: 4 juni 2011 - 16:26 - Svar

   Josefina Bergfast.

   Tja. Det er ikke desto mindre et faktum, at det romerske imperium havde to provinser, hvor romerne måtte have forholdsvis mange legioner stationeret pga. konstant risiko for oprør, og det var i Britannien og i Judæa, så situationen med den i nogens øjne farlige Jesus var langtfra enestående.

   Vi er tilbøjelige til at betragte Jesus som en ener, der ikke kan sammenlignes med andre, men det er en efterrationalisering. Jesus var blot en af sin tids mange barfodsprædikanter, der blev betragtet som rebeller, og han var – så vidt som senere videnskab er nået frem til – heller ikke unik når det gælder grundlæggende tankegods i kristendommen.

   Pontius Pilatus var i tvivl og forsøgte at undgå korsfæstelsen, og fra Johannes evangeliet 18,38 har vi hans berømte ord “Hvad er sandhed?”. Han bøjede sig for ypperstepræsterne og de jødiske ledere, der dengang som sidenhen var dygtige manipulatorer. De samtidige jødisk historikere lægger også skylden på jøderne, men Josefus må dog læses med forsigtighed, idet han endte med at begå forræderi og tilslutte sig romerne.

   Her synes jeg, at man skal være opmærksom på, at romerne i forhold til så mange andre imperiebyggere var særdeles rimelige i deres styre. Rom var jo kun en bystat og helt afhængig af at få imperiets eliter og lokale ledere til at falde for den behagelige romerske livsstil og Pax romana. Undersåtterne kunne have alle de guder de ville og “fusionere” dem på kryds og tværs lokalt, blot de gav kejserens, hvad kejserens var. De havde et udbredt selvstyre, andet ville heller ikke have været muligt.

   I Bath i Britannien fusionerede romernes Minerva med Sul/Sulis, der var den lokale guddom for de varme kilder. Andre steder fusionerede Minerva med den lokale Brigantia, og Mars fik høj keltisk status, I det hele taget findes der mange eksempler på miksede guddomme, hvoraf nogle kunne stamme fra andre verdenssdele. De kom til Europa med de soldater, som romerne hentede forskellige steder i imperiet, og som blev sendt langt hjemmefra for at undgå sammensværgelser med lokale oprørere.

   “It is interesting that, during the Roman period, the only religions, which did not, or refused to, integrate with the general run, were those possessing a completely different theological approach, such as the monotheism of Christianity or Judaisme”. (John Watcher: “Roman Britain”, 1978, p, 223.

   Du efterlyser venlighed fra SD’s side. Synes du ikke, at den burde være gensidig? Jeg er rystet over det hysteri, som vi har oplevet på Sergels Torv med beskyldninger om racisme. Det virkede, som om det var en folkeforlystelse. Hvilket hovmod!

    Josefina Bergfast

    Posted: 4 juni 2011 - 17:15 -

    Tack för en intressant redogörelse Mette. Instämmer i det mesta som du skriver.

    Angående : ” Du efterlyser venlighed fra SD’s side. Synes du ikke, at den burde være gensidig? Jeg er rystet over det hysteri, som vi har oplevet på Sergels Torv med beskyldninger om racisme. Det virkede, som om det var en folkeforlystelse. Hvilket hovmod!”

    Det jag mest av allt önskar är att sans, förnuft och balans, kan (återinföras) i den s.k. ”samhällsdebatten” kring invandringspolitiken, men det kommer INTE att bli lätt. Den hysteriska NIVÅ som massmedia har bidragit till, genom användandet av epiteten som de har använt i tid och otid, har skapat ett vedervärdigt, och mycket odemokratiskt, hysteriskt och också farligt klimat, där människor i inbillade ”självförsvarssjälvhävdelser”, skall ”bekämpa de onda rasisterna”, och de ”hatiska främlingsfienderna”, SOM JU INTE ÄR VARKEN NÅGRA RASISTER ELLER FRÄMLINGSFIENDER, utan mestadels är vanliga människor som har ÅSIKTEN att svensk invandringspolitik behöver balanseras, nyanseras, minskas, harmoniseras för ALLA medborgares BÄSTA.

    MASSMEDIA har av någon anledning en helt egen annan agenda, liksom också många politiker, och verkar INTE KUNNA FÖRSVARA DEMOKRATIN och den fria åsiktsbildningen, utan är själva dödgrävare av det demokratiska samtalets möjligheter, samtidigt som de säger sig vara försvarare av detsamma.

    Det är mycket bedrägligt och förrädiskt, och verkar medvetet vilja skapa dessa hysteriska och aggressiva reaktioner, från båda lägren, som inte bådar gott för framtiden. Därför menar jag att det är oerhört viktigt att försöka att INTE låta sig påverkas av deras fula knep, utan endast fokusera på ÅSIKTEN om invandringspolitikens utformning och undvika att ge uttryck för ilskna, frustrerade, negativa och hatiska omdömen om invandrarna själva, därför att det är kontraproduktivt för möjligheterna att kunna dra till sig svenskar som vill rösta på SD.

    F.ö. låter du som norsk Mette, men du bor alltså här i Sverige?

    Josefina Bergfast

    Posted: 4 juni 2011 - 17:40 -

    Ps. Du behöver inte svara på om du bor här i Sverige, men du verkar vara engagerad i SD, och det är i så fall bra.
    V.h. JB

   Josefina Bergfast

   Posted: 5 juni 2011 - 11:58 - Svar

   Det blev kanske lite fel beskrivet där, därför att Pilatus ville ju ”två sina händer” (göra sig oskyldig) till dödsdomen mot ”uppviglaren” och ”folkledaren”, när han ju gav till (den judiska) folkmassan möjligheten att ”fria eller fälla”, (och välja mellan tjuven och banditen Barabas och ”folkuppviglaren” Jesus, som skulle korsfästas), och där översteprästerna uppenbarligen ansåg att Jesus var en ”större faran” (för deras egen nation), än brottslingen Barabas, och att de därför röstade för Hans död (fastän de inte hade någon egentlig domsmakt, utan endast erbjöds ett väljande mellan vilken av de två som skulle korsfästas, som jag tolkar saken.).

   Därför menade jag att säga att: ”Judarna dödade Jesus” egentligen är lite mager beskrivning, eftersom där finns mer än att ”de bara dödade honom”.

   De valde väl som de gjorde i självbevarande syfte. För att skydda sig själva mot den romerska makten, så lät de ”en dö, stället för alla”.

   OM Jesus hade fått fortsätta att leva där och då,(!) så hade det nog blivit problem kanske?
   Inre motsättningar i den judiska nationen, kontroverser och uppror kanske, vem vet.

   Den storhet som Jesus ändå var, och det starka intryck Han hade gjort på många efterföljare, har ju ändå inte försvunnit från jorden.

   Han har ju fortfarande ett stort inflytande i många människors sinnen, som en kärlekens uppmanare, och en förlåtandeprofet, och också som en förmedlare till Gud, genom Sig Själv, för många människor. Detta eftersom Han beskriver Sig Själv som varande gestaltare och uppenbarare av ”Vägen, Sanningen och Livet”, och också att vara ”Ett med Fadern”, och därför är en ”helig”, en ”enfödd och helgad”, ”Son av Gud”.

   Hans ”aura” och berättelsen om Hans person, och Hans ord, har onekligen ”trancenderat” många århundraden och många generationer, har därmed haft ett oerhört stort inflytande, och har så än idag. Inte minst över den ”västerländska kulturen”, i alla fall från ca 3-400 talet, och framåt, (även om det också har funnits många stridigheter, (30-åriga kriget; och revolutioner av olika slag, som jag tidigare nämnde). De senaste (300- ”upplysningen”), 100 åren har väl kristendomen kanske minskat i inflytande, till förmån för ”modernism”, och för politiska slagord och ideologier av olika slag, men finns ändå kvar och är också växande, och fortfarande undervisande om sitt kärleksbudskap till nya generationer, som kultiverar en tro, och en tillit till Gud, vilket är värdefullt.)

Zod

Posted: 4 juni 2011 - 14:39 - Svar

Jeg så gerne at svenskerne migrerede til Danmark.
Det må snart begynde at ske.

Mette

Posted: 4 juni 2011 - 21:08 - Svar

Josefina Bergfast.

Tak for dit svar. Ja, det gælder vel for alle europæiske lande, at det er på høje tid, at man skaffer sig et overblik over, hvilke erfaringer vi har gjort, og at det er bydende nødvendigt at afbalancere og nuancere. Der er i øjeblikket alt for lidt overensstemmelse mellem hensigterne, som du skriver om, og resultaterne, og resultaterne uvikler sig på en uhyggelig selvforstærkende måde, som ingen er tjent med, medmindre man er kommet til vore lande som kolonisatorer, hvilket mange muslimer jo rent faktisk giver udtryk for, at de er.

Sammen med dem har vi fået klaner, hvis mentalitet virker undertrykkende på de enkelte individer. Det har sikkert betydet alt for overlevelsen i de samfund, hvor klanvæsenet i sin tid opstod, men det er helt forfejlet at omplante dette væsen til et moderne vestligt samfund.

Jeg tror desværre, at tiden at forpasset til at vi kan opnå andet end at begrænse skaderne. Idéen med masseindvandring i løbet af kort tid var fra starten forkert. Intet europæisk land har magtet integrationen af muslimer, alle har vi problemer, selv om vi har prøvet al verdens forskellige metoder og midler. Dermed være ikke sagt, at jeg betragter muslimer som dårligere mennesker, det er blot som med ægteskaber, folk kan være gode nok hver for sig men alligevel fungere elendigt sammen.

Nej, jeg er ikke norsk men dansk, har været norsk gift og boet i alle skandinaviske lande, holder meget af alle tre og interesserer mig for den fælles historie, ligheder og forskelle i problemløsningsteknikker.

Jeg har ikke noget særligt forhold til SD bortset fra, at jeg har lagt mærke til, at partiet er udsat for voldsom mobning og det, der nu til dags kaldes ”racisme”. Jimmy Åkesson fik meget spalteplads i danske aviser ifm. valget, og hvad vi så, var en velopdragen, behersket, lidt bedrøvet men velformulerende ung mand med et ønske om demokratisk medbestemmelse. Som jeg har forstået det, bygger partiet hovedsageligt på de samme samfundslag som Dansk Folkeparti, dvs. dem der befinder sig i det fysiske grænseområde – på arbejdspladsen og i boligkvartererne – hvor den gamle kultur møder den fremmede. Det er klart at disse mennesker reagerer hurtigere, end vi andre gør, og politikerne og medierne må jo lytte til dem.

DF har fået en forfærdelig behandling i danske medier, men de er stået fast og har været meget flittige, og i dag hersker der trods alt respekt om partiet. Sådan tror jeg også, at det vil gå med SD, men jeg synes, at det er uhyggeligt, at medlemmerne er som jaget vildt.

Ønsker man lig på bordet? Sker det, vil der med garanti opstå en folkestemning, som er til SD’s fordel, men det er jo ikke til at holde ud at tænke på, at noget sådan kan ske. SÅ SVENSKE MEDIER MÅ I TIDE FATTE DERES ANSVAR, dette er vi ganske enige om.

Jeg er liberal og som sådan vendt mod verden, hvilket jeg mener er ganske almindeligt i alle de skandinaviske lande. Vi har jo fra oldtiden bevæget os langt omkring. Og apropos oldtiden og mit eksempel med det romerske Britannien, er det da meget tankevækkende, at den modstand, som romerne kæmpede imod var værst i grænseområderne til Wales og Skotland. Hadrians mur er et af eksemplerne på det. Nu er der gået 2.000 år, og skotter og walisere er stadig i opposition, og trangen til selvstændighed er stor.

Vi kan med vor fornuft angribe nationalitetsbegrebet fra mange sider og bortforklare det som irrationelt, men det er ikke muligt at udrydde det, sådan som man arbejder på i EU. Det er heller ikke ønskeligt. Er man fx uvidende om, hvilken styrke de skandinaviske landes homogenitet har været? Vi har undgået mange stridigheder, som mere sammensatte nationer kæmper med.

Hjertet har sine veje, som forstanden ofte kommer til kort overfor eller slet ikke kender. Det føles helt forkert, at det kræves af os, at vi skal opgive noget, som vi holder meget af, især da vi kan opvise relativt flotte resultater. Jeg er fuld af foragt overfor de mennesker, der bygger ideologiske luftkasteller og ønsker at gennemtvinge dem med magt, som det sker i øjeblikket. Vi vidste, hvad vi havde, men ikke hvad vi får, og udsigterne bliver værre og værre.

Josefina Bergfast

Posted: 5 juni 2011 - 11:22 - Svar

Mette, du säger: ”Dermed være ikke sagt, at jeg betragter muslimer som dårligere mennesker, det er blot som med ægteskaber, folk kan være gode nok hver for sig men alligevel fungere elendigt sammen.”

Här håller jag med dig. Det är inte för inte som faktiskt de flesta människor runt hela jordklotet fungerar efter principer som handlar om att fränder och gelikar söker sig till sina fränder och gelikar, på både etniska, språkliga, sociala, politiska och religiösa grunder, därför att man helt enkelt identifierar sig med varandra, och har lättare att ”känna igen” sig själva i varandra.
Eftersom jag är FÖR MÅNGFALDEN i den mänskliga ”familjen”, och för alla olika folkslags etniska profilers, kulturella profilers, och även religiösa profilers BEVARANDE, så ser jag det som någonting gott och bra med dessa fundamentala TENDENSER , som också är naturligt beteende (och ingen ”rasism”), (även om det förekommer att ”olika”, i både socialt, kulturellt, etniskt och religiöst hänseende bildar familjer, så är det MINDRE vanligt), DÄRFÖR att det i sin tur är förutsättningen för att MÅNGFALDEN bland kulturer och folk ska kunna fortsätta att finnas kvar också om 10-20 generationer, till rikedom och glädje för alla.

Och detta med skottar och walesare: ”Nu er der gået 2.000 år, og skotter og walisere er stadig i opposition, og trangen til selvstændighed er stor”.(!)
Ja, det visar på verkligheter när det gäller människan, som innebär att det absolut inte egentligen går så lätt, eller är så särskilt lyckat att försöka trycka, knyckla och pressa in i några ”politiska propagandafraser”, över huvudet på människor, därför att där finns tendenser, känslor, och drivkrafter som påverkar djupare och större, än vad som så särskilt enkelt går att rå på.

Mette, du säger: ”Vi kan med vor fornuft angribe nationalitetsbegrebet fra mange sider og bortforklare det som irrationelt, men det er ikke muligt at udrydde det, sådan som man arbejder på i EU.”
Håller absolut med. Det vore också verkligen en förlust för Europa, om alla nationalstaterna i förlängningen skulle förlora sina specifika ”profiler”. Det är en mycket sorglig utveckling. Och inte enbart för Europa.

Mette, du säger till sist: ”Jeg er fuld af foragt overfor de mennesker, der bygger ideologiske luftkasteller og ønsker at gennemtvinge dem med magt, som det sker i øjeblikket. Vi vidste, hvad vi havde, men ikke hvad vi får, og udsigterne bliver værre og værre.”

Håller med! Det ser både dystert och i viss mån skrämmande ut.
Men ibland kan omsvängningar ske, och förändringar och lösningar, kan dyka upp i ”sista stund”…., som också kan stabilisera upp en stor obalans som är på väg att inträffa, i vilket sammanhang det än må gälla, och som nu i många europeiska länder..
Hoppas att förändringar kan ske utan ”fysiska krig”, och genom ”fredliga” och politiska medel, och endast genom ”ordkrigande”….
Men det kommer att bli svårt, till stor del p.g.a. den (stor)-politiska och den (stor-)massmediala agendan.
Men, samtidigt, många svenskar är nog i dag i alla fall glada över att de inte gick med i euro-samarbetet…. Kanske EU helt enkelt avvecklas inom en 10-15 (-20) års period? Vem vet….

Leave a Comment