25
aug
Seneste opdatering: 26/8-11 kl. 1807
40 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Jeg ville skrive “det var, som verden af i går”, ikke uden vemod, men fotografer skal holde kæft, ellers “bliver de ikke inviteret oftere,” som Emma Gad skriver om herrer, der stikker værtsparrets cigarer i brystlommen. Jeg stjal et par “cigarer” her nedenfor. Forlaget Gyldendals årlige reception 25.8.2011. Forestillingen er også for forfattere, der har udgivet på forlaget gennem året. Sidste år var det bla. modstandsmanden Gunner Dyrberg.I år kunne man nævne lægen og forfatteren Sven Arvid Birkelands: Krigens ansigt, Danske soldater i Afghanistan. Alle fotos © Snaphanen. Klik f. helskærm.
Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Skjoldungen

Posted: 26 august 2011 - 08:39 - Svar

Hvordan i alverdens riger og lande har du dog kunnet forvilde dig ind i dette rædselskabinet? – Herfra vor dybeste medfølelse og håbet om god bedring! – Når du nu engang har hentet dit tøj fra renseriet og været i et desinficerende bad, vil vi hodjanere starte en indsamling til en ny Leica i stedet for den du har måttet aflevere på modtageanstalten for toxisk affald.

Svenssonsfunderingar

Posted: 26 august 2011 - 09:45 - Svar

Dom äldre får det sämre, är det verkligen rätt mot människor som har byggt upp det vi har ?

Prudentius

Posted: 26 august 2011 - 10:24 - Svar

Er der nogen af de ærede deltagere, der er falder under den tydelige gennemsnitsalder på 300 år?

😉

  Prudentius

  Posted: 26 august 2011 - 12:18 - Svar

  Jeg må, efter dybe matematiske overvejelser, selvfølgelig indrømme at nogen må være yngre end 300 år for at etablere gennemsnitsalderen ved netop dette tal, men de er få, vil jeg vove at holde fast i!

  🙂

Mette

Posted: 26 august 2011 - 10:43 - Svar

Jeg har set mange morsomme billeder af Troels Kløvedals næse, og dette er ren cirkus. Stakkels mand, gravid i 18. måned med tvillinger. Men det er ret charmerende, at han fandenivoldsk valgte pink, når det nu ikke kunne være anderledes. 🙂

Modstykket Bo Lidegaard ligner vissent græs, som om han er blevet sprøjtet jævnligt med Roundup og åreladet for alt liv.

  JensA

  Posted: 26 august 2011 - 12:28 - Svar

  Ikke underlig at man visner, når man er henvist til at henslæbe en stor del af tiden sammen med journalister i almindelighed, og med Politiken journalister i særdeleshed.

Axel

Posted: 26 august 2011 - 11:25 - Svar

En fotografisk repremiere på Kviums berømte billedserie ‘Fools’.

  PBr

  Posted: 26 august 2011 - 12:00 - Svar

  🙂

Slyrgraff

Posted: 26 august 2011 - 11:39 - Svar

Ved profetens skæg! Der er nogle muselmænd der får sig et sjok, når de opdager, at det ikke er 72 yppige barmsvære jomfruer, men kameler det drejer sig om!.

Mette

Posted: 26 august 2011 - 12:06 - Svar

http://jp.dk/indland/indland_politik/kompas/

Er I i tvivl om, hvem I vil stemme på, hvis I overhovedet vil stemme den 15. september? Prøv valgkompasset.

For mig viste testen ikke overraskende:

75 pct. enig med Venstre

69 pct. enig med DF

63 pct. enig med De konservative

53 pct. enig med LA

Mindst enig med Enhedslisten.

Obs., at det lader sig gøre at være meget enig med DF, selv om man hælder mest mod Venstre. Det har mange debattører svært ved at tro på.

  Victor

  Posted: 26 august 2011 - 12:29 - Svar

  Mette – lige omvendt. Undrer mig dog over, hvordan jeg kan være halvvejs enig med liberal alliance???

  Spørgsmålene irriterer mig dog: Ikke et – bortset måske fra den med butikstørrelsen – drejer sig om det, som optager mig mest: Udkantsdanmark. Altså, hvad vi gør med den fuldkomne fucked-up kommunal- og regionsreform, som nok skal vise sig at blive hundehamrende dyr.

  Når Holstebro skal miste sin skadestue, så er det gået for vidt. (Og jeg forstår ikke, virkelig ikke, at DF har været med til at skubbe til den her centralisering).

   Mette

   Posted: 26 august 2011 - 13:28 - Svar

   Victor, det undrede også mig, at jeg havde så højt et procenttal mht. LA, selv om jeg af og til er enig med Ole Birk Olesen. Det der med butikkerne, tillagde jeg ikke så meget værdi, og det var nok lidt egoistisk af mig. Enig i at byer af størrelse som Holstebro naturligvis bør have en skadestue.

   JensH. Jeg er da også inderligt imod Venstres EU-begejstring, og jeg kan huske, at jeg for år tilbage i JP læste en leder, hvor man også undrede sig over den. EU er jo i bund og grund et rødt kæmpeeksperiment, hvor man tilstræber ensartethed med kæft, trit og retning samt udryddelse af nationalstaten, og det er jo i den grad det modsatte af liberal tankegang.

   Peter Buch

   Posted: 26 august 2011 - 20:13 - Svar

   Sære spørgsmål. Der spørges ikke seriøst om indvandringsproblematik, andet end spørgsmålene om 24-års reglen, indvandreres adgang til sociale ydelser og asylansøgeres muligheder for arbejde og bosted andet end på asylcentre, dette alene diskvalificerer undersøgelsen til et makværk. Spørgsmål om butikscentre i udkanter er af samme skuffe, skuffen for uvæsentligheder i en avis, der med en bedre redaktion og medarbejdere kunne være af ganske anden valør.

   Dansk Folkeparti 78%
   Venstre 68%
   Konservative 63%
   Liberal Alliance 41%
   Socialdemokratiet 31%
   Radikale Venstre 28%
   Socialistic Folkerparti 24%
   Kristendemokraterne 20%
   Enhedslisten 19%

mea culpa

Posted: 26 august 2011 - 12:37 - Svar

Freakshow 🙁

  Mette

  Posted: 26 august 2011 - 13:34 - Svar

  Billedet af Rifbjerg er også rammende morsomt. Hvis det blev skåret til, ville det kunne bruges som illustration til alle hans læserbreve og angreb, hvor tonen typisk er ovre i det fækale.

JensH

Posted: 26 august 2011 - 12:38 - Svar

Dagens gode nyhed: Berlingske dropper Ritzau nyhedsbureau:

http://epn.dk/medier/article2526022.ece

JensH

Posted: 26 august 2011 - 12:48 - Svar

@Mette

Jeg brugte dit link og tog selv ‘testen’. Jeg fik følgende resultat:

Du er mest enig med:

Dansk Folkeparti76%
Venstre72%
Konservative64%
Liberal Alliance50%
Socialdemokratiet30%
Radikale Venstre29%
Socialistic Folkerparti22%
Kristendemokraterne18%
Enhedslisten14%

Hmm, jeg undrer mig lidt over de 14 procents enighed med Enhedslisten??? Men det bliver jo nok enten DF eller Venstre jeg stemmer på, selvom Venstres EU-begejstring er mig inderligt imod, (behøver jeg bare sige ‘Mettoch-dommen’ og Anders Foghs tåbelig bemærkning om at han “jo ville blive sat i fængsel” hvis han ikke slavisk fulgte EU-domstolen ).

  Mette

  Posted: 26 august 2011 - 13:29 - Svar

  JensH, svar ovenfor.

  Bjovulf

  Posted: 27 august 2011 - 06:57 - Svar

  Hmm Ja, JensH, det virker ærligt talt temmelig suspekt – nu er du vel ikke en
  eller anden overløber fra Enhedslistens 5’te kolonne? 😀

JensH

Posted: 26 august 2011 - 13:45 - Svar

@Mette

“og det er jo i den grad det modsatte af liberal tankegang.”

Helt enig. Den eneste forklaring jeg kan finde på Venstres hæmmingsløse EU-begejstring er partiets nære tilknytning til landbruget og industrien, (som jo bekendt er svorne EU-tilhængere -> money talks!!!).

  Mette

  Posted: 26 august 2011 - 13:52 - Svar

  Ja, det er åbenbart det, der tæller mest i den sammenhæng.

  Victor

  Posted: 26 august 2011 - 14:12 - Svar

  “partiets nære tilknytning til landbruget og industrien”…rigtigt nok; men du glemmer nok de forbløffende tætte bånd til FDP i Tyskland……og til dets forgængere. Kig på 2. Osv hvor Venstre (og de radikale) var de partier i DK, som havde mindst at prale af.

JensH

Posted: 26 august 2011 - 14:23 - Svar

“men du glemmer nok de forbløffende tætte bånd til FDP i Tyskland”

var det ikke mere i Ufee Ellemans tid som formand for Venstre?? Han og Dietrich Genscher havde jo nærmest dette ‘far/søn forhold’.

Thomas Bolding Hansen

Posted: 26 august 2011 - 15:05 - Svar

Du har meget til fælles med:
Dansk Folkeparti
75%
Du har en del til fælles med:
Venstre
66%
Konservative
59%
Liberal Alliance
53%
Radikale Venstre
35%
Socialdemokratiet
30%
Enhedslisten
23%
Socialistic Folkerparti
23%
Kristendemokraterne
23%

Grundliggende kan det her ikke bruges til meget, for hvilken politik vægter man mest lige nu?

Klart man vil være mere enig med DF, når deres symbolske og tandløse EU-modstand tages med. Men har DF nøglen til at redde dansk økonomi?

Altså anden nøgle end at finjustere lidt på indvandringspolitikken.

Hvad angår, at man er enig med Enhedslisten. Det kan ikke overraske, jeg har stemt på dem, selv om det eneste jeg var enig med dem i stort set, det var holdningen til EU. Dengang vægtede jeg EU som det vigtigste spørgsmål – Hvorfor jeg kunne stemme Enhedslisten til folketingsvalg og Venstre til kommunalvalg.

Men jeg er angiveligt også enig med dem i, at kvinder, der har svært ved at få børn skal have deres fertilitetsbehandling betalt af det offentlige.

Jeg må tilstå, at jeg aldrig har været så meget i tvivl til et folketingsvalg før. Enten vidste jeg, at jeg ikke ville stemme, eller hvem jeg ville stemme på.

  Victor

  Posted: 26 august 2011 - 15:52 - Svar

  Thomas – jeg har altid haft det meget svært med den her del af politikken, hvor f.eks. Enhedslisten foreslår noget – hvorefter den anden fløj straks siger nej.

  Der var et vanvittigt eksempel for et par år siden: Enhedslisten havde nogle forslag, som skulle stoppe fedme-epidemien blandt børn. (Hvorfor er det i det hele taget en højre-venstre-diskussion).

  Konservative råbte nej, fy og personlig frihed. Indtil de så – et års tid senere – kom med nogle af de samme forslag.

  Men når det er sagt – så ville jeg have stemt på fælleslisten, hvis de ellers havde stillet op. Jeg tror der ligger et kæmpe vælgerpotentiale i et opgør med centraliseringen og DJØF-herremændene.

   Mette

   Posted: 26 august 2011 - 16:28 - Svar

   Jeg har det på samme måde, Victor, det irriterer mig, at ingen kan foreslå noget, førend den anden blok går imod og himler op. Det er primitiv politik for infantile og ansvarsløse tumper. Tinget burde jo føle sig forpligtiget til at samarbejde, men i stedet fører man efterhånden altid valgkamp, og jeg har ikke svært ved at forestille mig, at det fortsætter efter valget, uanset hvem der vinder det.

   Hvis man følger med i erhvervslivets situation og fx faldet på børserne her i landet og i udlandet, synes jeg, at man burde blive forfærdet ved tanken om rød blok ved roret. Alle, der fx har sparet pensionsmidler op enten i fonde eller privat, har vel hovedparten stående i værdipapirer, som atter har tabt voldsomt i værdi på det sidste. Selv flagskibe som Novo Nordisk og Novozymes, der regnes for at være blandt de mest stabile danske papirer at investere i.

   Men hvor mange tænker på, at de har en stor del af pensionen og fremtidens levestandard investeret i dansk erhververvsliv? Jeg er da alvorligt bange for, at en stor del af landets befolkning tror, at det altid vil gå fremad for erhvervslivet, at der er masser af penge at hente i ekstraskatter, og at vi er så fantastisk dygtige, at det nok skal gå altsammen. De offentligt ansatte og dem på overførselsindtægt er sjældent interesserede i, hvor pengene skal komme fra.

   De overordnede økonomiske perspektiver er nu så alarmerende, at jeg mener, at de må have første prioritet, når man vælger, hvem man stemmer på. Indvandrerspørgsmålet er afhængigt af tidsånden, som igen dikteres af økonomien, og når stagnationen bliver tydelig for enhver, tror jeg, at tidsånden ændrer sig dramatisk i forhold til indvandring. Der er allerede tegn på det hist og her, skønt vi pt. har eftervirkningerne efter Breivik.

   Problemerne i verdensøkonomien indhenter nu også Sverige, 2/3 af væksten er barberet bort i den seneste prognose.

    Thomas Bolding Hansen

    Posted: 26 august 2011 - 19:42 -

    Det har også altid grænseløst irriteret mig og kostet et par blanke stemmer. De kan heller ikke åbne munden uden at bruge 80 procent af tiden på at svine hinanden til, og så kun 20 procent på at snakke den politik, de har, eller burde have.

    Er også enig i, at det økonomiske spørgsmål overskygger alt ved dette valg. Danmark er på vej mod bunden af OECD, fordi man ikke formår at skabe reel vækst og fremdrift. Statens gældsstiftelse er i omegnen 50 – 80 mia. kr. Henholdsvis 2011 og 2012.

    Den røde fløj, der angiveligt vinder valget, har intet sagt om, hvad de vil gøre det underskud? Det skyldes nok, at eftersom at de har kritiseret VKO for nulvækstpolitikken, så har de kun en vej, nemlig at øge skatterne – også i et højere omfang, end de allerede har på tapetet.

    De kommer til at give dansk økonomi det sidste skub ud over kanten.

Peter Andersen

Posted: 26 august 2011 - 21:45 - Svar

Danmark er jo nu engang et konsensus-land. De kommaer de to blokke kan flytte på er forholdsvis små. Og derfor bliver politikken også, langt hen ad vejen, den samme uanset hvem der vinder. Men, hvis rød blok går hen og får magten, bliver det enormt svært for dem at samarbejde. Enhedslisten kan vel kun lave udlændingepolitik med de radikale og Socialdemokratiet kan vel kun lave arbejdsmarkedspolitik med SF. Så kan SF og Enhedslisten blive enige om en uddannelsesreform og de radikale og socialdemokraterne må så prøve, at blive enige om det økonomiske. Det skal nok blive sjovt. Særligt når hele den anden blok kan stå på “drille-standby” i kulissen. De vil så kunne skyde alle de forslag ned som rød blok ikke selv kan blive enige om. For hverken de radikale eller Enhedslisten tør jo gå på kompromis med deres vælgere. Ja, Enhedslisten tør vel dårligt stemme for noget som helst.

Peter Buch

Posted: 27 august 2011 - 07:08 - Svar

Der er også testen på TV2:
http://valget.tv2.dk/testdigselv/
Mest enig med Sennels:
Nicolai Sennels Dansk Folkeparti 95% enig
Thorsten Larsen-Seul Dansk Folkeparti 93% enig
Anders Orris Det Konservative Folkeparti 90% enig
Mindst enig med:
Vibeke Syppli Enrum Enhedslisten 27% enig
Kurt Munck Enhedslisten 29% enig
Peder Meyhoff Enhedslisten 31% enig

  Thomas Bolding Hansen

  Posted: 27 august 2011 - 13:30 - Svar

  Christian Wedell-Neergaard Det Konservative Folkeparti 88% enig

  Daniel Rugholm Det Konservative Folkeparti 88% enig

  Per Dalgaard Dansk Folkeparti 86% enig

  Arly Eskildsen Socialistisk Folkeparti 34% enig

  Vibeke Syppli Enrum Enhedslisten 35% enig

  Bjarne Thyregod Enhedslisten 38% enig

  Beklager, men de konservative er det eneste parti jeg ikke overvejer at stemme på i blå blok.

  Der er helt sikkert glimrende medlemmer på bunden af partiet, men det kniber mere på toppen.

  Og hvad fanden laver Per Dalgaard i DF? Han må savne fremskridtspartiet.

  Skal jeg så græmme mig mig over at være 38 procent enig med Bjarne Thyregod?

  Nej, det er ene spørgsmål er naturligvis euroen.

  Det andet er, at rige pensionister ikke skal miste folkepensionens grundbeløb.

  Det tredje er u-landsbistanden, som jeg synes bør være mindst 1 procent af BNP. Nok føder de voksne uansvarligt mange børn og knuser fremskridt i korruption, men børnene har ikke selv valgt at blive født i Afrika, og det er sørgeligt, at de bliver det, når de nu i teorien kunne have været mere heldige.

Ørjan

Posted: 27 august 2011 - 09:19 - Svar

Her savner man billedtekster med navner på de distingverte herrene, for å lette navigeringen gjennom Minefeltet neste gang man er på de kanter. Takket være Mette har jeg i hvertfall en “lanterne” å styre etter.

  Mette

  Posted: 27 august 2011 - 13:54 - Svar

  🙂 Jeg er selv kommet lidt ud af kurs i den anden test, men har ikke noget imod at være 92 pct. enig med Nicolai Sennels.

  Det ligger tungere med at være 37 pct. enig med Bjarne Thyregod, og kommer han forbi, vil han nok blive utilpas over det. Men af og til er der noget sæbeskuret renfærdigt over Enhedslisten, som er et ekko af mine egne oprindelige idealer, der har givet mig utallige vanskeligheder i tidens løb. Dog lader det til, at det fra Enhedslistens side bare er en naiv overflade aht.os (tidligere) naivister, det tyder den sidste tids Redox-ballade på.

  Peter Buch, jeg kan bedre lide den første test.

JensH

Posted: 27 august 2011 - 13:05 - Svar

@Bjovulf

“nu er du vel ikke en eller anden overløber fra Enhedslistens 5′te kolonne?”

Det må du ikke engang sige for skæg 🙂 Jeg har faktisk siden jeg tog den åndsvage test været en smule bekymret på egne vegne. 14 procents enighed med Enhedslisten!!! Hvad gør jeg galt??? Jeg arbejder i det private erhvervsliv og modtager ingen offentlig støtte, så jeg burde absolut ikke have noget som helst tilfælles med dette sekteriske parti på den ekstreme venstrefløj, vel??

Thomas Bolding Hansen

Posted: 27 august 2011 - 13:42 - Svar

Morsomt, DR har også en test, med 30 spørgsmål, der understreger det meningsløse i at svare på sådanne.

Allernederst på siden:

http://www.dr.dk/Nyheder/Temaer/2011/Valg/index.htm

Jeg er ikke forbavset over, at jeg er enig med Helle Thorning i en del spørgsmål, men 50 procent 🙂 og nær det samme som Løkke, som man spørger, får man svar.

Du er mest enig med Liberal Alliance
Vi har regnet lidt på det og det ser ud til at du er 74% enig med Anders Samuelsen fra partiet Liberal Alliance.

Nedenfor kan du se hvordan du svarede i forhold til de otte resterende politikere, som deltog i spørgerunden.

74% Liberal Alliance: Anders Samuelsen

73% Det konservative Folkeparti: Lars Barfoed

63% Dansk Folkeparti: Pia Kjærsgaard

54% Venstre: Lars Løkke Rasmussen
>
51% Socialdemokratiet: Helle Thorning-Schmidt

45% Det Radikale Venstre: Margrethe Vestager

43% Kristendemokraterne: Per Ørum Jørgensen

38% Socialistisk Folkeparti: Villy Søvndal

31% Enhedslisten: Johanne Schmidt-Nielsen

  Peter Buch

  Posted: 27 august 2011 - 23:57 - Svar

  Jeg prøvede også DRs test.
  Jeg er åbenbart mest ramt af DF.
  Per Dalgaard husker jeg, jeg ved tidligere valg var meget enig med i en test.

  Du er mest enig med Dansk Folkeparti
  Vi har regnet lidt på det og det ser ud til at du er 70% enig med Pia Kjærsgaard fra partiet Dansk Folkeparti.

  Nedenfor kan du se hvordan du svarede i forhold til de otte resterende politikere, som deltog i spørgerunden.
  70% Dansk Folkeparti: Pia Kjærsgaard
  68% Liberal Alliance: Anders Samuelsen
  67% Det konservative Folkeparti: Lars Barfoed
  48% Socialdemokratiet: Helle Thorning-Schmidt
  42% Venstre: Lars Løkke Rasmussen
  33% Kristendemokraterne: Per Ørum Jørgensen
  21% Socialistisk Folkeparti: Villy Søvndal
  21% Det Radikale Venstre: Margrethe Vestager
  18% Enhedslisten: Johanne Schmidt-Nielsen

  Anders Samuelsen ligger højt, og det er jo nok fordi LA om nogen står for den lille stat og det personlige ansvar, noget også jeg sætter pris på, omend de så efter min opfattelse glemmer alt om blandt andet kulturs betydning i virkelighedens verden, der indeholder meget andet end udelukkende evne til at regne den ud og positive regnskaber. At Helle Thorning-Schmidt ligger højere end Lars Lykke Rasmussen gør intet ved min generelle større sympati for sidstnævnte, af de to.

Vivi Andersen

Posted: 27 august 2011 - 22:47 - Svar

Hejsa – hvor i alverden er Brøgger-der-gerne-vil-ligne-Blixen-på-hattehovedet ?

Enten har du overset hende,Steen…….njae, det kan nu nok ikke passe, men at hun ikke skulle have været der…jamen, hvad er der dog sket ?

Vivi Andersen

Posted: 27 august 2011 - 23:06 - Svar

Med hensyn til valgkompasset så er jeg blå som en skyfri himmel på en varm sommerdag !

Uhm, jeg kan næsten dufte de varme græsser .

73% til DF……nå, det følges af 63 til Venstre, 56 til Konservative og gud ske lov ligger Enhedslisten og SF totalt i bund hos mig !

Jeg havde naturligvis en vis fornemmelse, men det er da altid godt at blive bekræftiget positivt.

Sosserne får ingen jubel-udbrud fra mig OM Gucci-Helle skulle ende som statsminister.

Vivi Andersen

Posted: 27 august 2011 - 23:28 - Svar

Mest enig med Christian Langballe, hele 90% !

Og mindst med Bjarne Thyregod – hvilket ikke overrasker mig, da jeg har deltaget i nogle debatter hvor også han var med !

Har altid fundet hans holdninger ubehagelige, denne Enhedslistens mand !

Leave a Comment